Chłopak w więzieniu - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 17:47   #91
cyanide sun
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Chłopak w więzieniu

Cytat:
Napisane przez werc Pokaż wiadomość
znamy sie pol roku a jestesmy ze soba od 3 miesiecy, gdyby chcial to kradl by dalej. Kurator odwiesil wyrok poniewaz przez czeste zmienianie adresu nie byla w stanie zebrac o nim opini. Ja sadze ze kazdy zasluguje na 2 szanse i kazdemu z nas moze sie powinac noga w zyciu. Kocha sie sercem a nie rozumem.
a ze jemu sie akurat przy napadzie powinela... ot taki nieistotny szczegolik.

zakladam sie o stowe ze autorka jest z podobnego srodowiska. i po prostu trafil swoj na swego. ot co. normalne dziewczyny nie wiążą sie z kryminalistami
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 17:48   #92
Alexandra92x
Rozeznanie

Dot.: Chłopak w więzieniu

Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc Pokaż wiadomość
Wiem, że się nie powinno tak robić, ale :

trafił swój na swego
Spojrzałam na profil Autorki i dokładnie to samo pomyślałam. Niestety w ten sposób rodzą się kolejni kryminaliści. Rodzice z taką przeszłością/teraźniejszością to czemu dziecko kiedyś miało by być inne... To tak abstrahując od tematu.

Oby tylko na ojca Autorki nie napadł gdy ten będzie się sprzeciwiał ich związkowi.

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka

Edytowane przez Alexandra92x
Czas edycji: 2013-09-04 o 17:50
Alexandra92x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 17:51   #93
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez werc Pokaż wiadomość
..sadze ze sa gorsi kryminalisci (mordercy,gwalciciele...)
Pewnie, że są. Bardzo rozsądnie wybrałaś, ten tylko napada.
A że recydywa i widać gołym okiem, że bez szans na resocjalizację - no cóż, każdy ma jakieś wady.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 17:55   #94
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
mylisz pojęcia, napad z obroną konieczną, jak ktoś Ciebie zaatakuje z nożem a Ty wyciągniesz gnata i odstrzelisz mu jaja to dostaniesz wyrok za to że przekroczyłeś zasady obrony koniecznej a nie za napad! poza tym gość sam przyznał że napadał, a nie że się bronił, więc wszystko sam wyjaśnił.

a co do wymuskanych lalusi, to ja znam kilku których ci po przejściach nazwaliby pedałami, a gdyby wyszli z nimi na normalną solówkę (nie tą co w kręgach ludzi po przejściach rozumiane jest jako banda na jednego) to zęby zbieraliby z chodnika, o ile jeszcze by na oczy widzieli.
Była w moim mieście taka sytuacja. Kilku dresów skatowało typa na ulicy i jeden przechodzeń postanowił go obronić i nie dość, że sam został pobity to jeszcze dostał odsiadkę za pobicie tego pierwszego bo dresy zeznały jednogłośnie, że ten przechodzeń napadł tego skatowanego a oni go obronili Zresztą tyle ludzi dookoła się sąduje i jak słyszę czasem o przebiegu tych spraw, to ja po prostu w prawo już nie wierze ;d

Co do autorki jeszcze, to właściwie przyznaję wam rację. Ale mierzycie ją swoją miarą a nie każda kobieta jest ładna, mądra, wykształcona i mierzy wysoko. Jak zobaczycie byle bandę głąbów-dresiarzy to zazwyczaj w tej bandzie są równie żałosne blond-dresiary po 5 godzinach solary. Ludzie ze wszystkich warstw społecznych kogoś mają :d
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 18:19   #95
Agawa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Aha. Siedział, potem się zmienił, dostał zawiasy i znowu siedzi?
ha ha

Autorko, myślę, że jesteś jeszcze młoda i naiwna. Wiem, że ciężko w dzisiejszych czasach znaleźć porządnego chłopaka, no ale większość jakoś w więzieniu nie siedzi i to normalne nie jest. Ja bym nie chciała być z takim chłopakiem bo bym wiedziała, że stać nie na kogoś o wiele lepszego. Ale zrobisz jak zechcesz.

Bądź taka, o jakiej zawsze marzyłaś.(...) Zostań najlepszą wersją siebie
Agawa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 18:21   #96
grubella
BAN stały

Padło tu zdanie, że autorka jest z patologicznego domu, czy środowiska.

I jeśli tak jest to ma to autorka na swoje usprawiedliwienie.

Obraca się wśród ludzi gdzie normalką jest , że się żyje w ciągłej kolizji z prawem i normami moralnymi, co jakiś czas się za to odpokutuje i życie toczy się dalej.
Nikt nie troszczy się aby dzieci zdobyły wykształcenie, by coś sobą reprezentowały.

Gdy trochę podrosną mają same zadbać o swój byt.

I efekt jest taki, że chłopaki idą kraść i napadać a dziewczyny wiążą się z nimi i w razie gdy im się noga powinie idą po pomoc do opieki społecznej dla siebie i dzieci z tego związku.
Seks jeszcze w podstawówce, ukończone ledwo gimnazjum, zero szans na pracę, brak perspektyw na inne życie ,w innym środowisku.

A potrzeba miłości i akceptacji jest także wśród marginesu społecznego.
I tak jest z autorką. Chce do kogoś przynależeć, chce być kochana, chce kochać kogoś i przynajmniej życie uczuciowe mieć takie jak reszta społeczeństwa.

Nie miała możliwości poznać kogoś wartościowego to związała się z kryminalistą.
Jest jeszcze na tyle naiwna i niedoświadczona i jej iloraz inteligencji niezbyt wysoki , że tworzy swoją bajkę o tym jak cudowne będzie życie z nim bo się zmieni i zacznie żyć uczciwie.

A jeśli tak się nie stanie to nie jest to wielki problem bo jej znajomi i rodzina żyją jakoś ze swoimi patologiami to i ona jakoś da sobie radę.

Zamiast się wyśmiewać z autorki i wyciągać jej posty z czasów niepełnoletnich powinnyście jako starsze, mądrzejsze, wykształcone, doświadczone poradzić jej jak ma się wyrwać z tego środowiska i zmienić swoje życie.

A tu jest kopanie leżącego.
To nie fair.

Edytowane przez grubella
Czas edycji: 2013-09-04 o 18:23
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 18:22   #97
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
No chyba powinnam się cieszyć,ze córki nie posiadam, jeśli naiwne panny potrafią takie numery odwalać: zna pana 180 dni, jest z nim od 90, pan siedzi, ale "szansa się należy" - ba, panna miłość wielką i przyszłość świetlaną widzi.
Jakoś w drugą stronę, by normalni faceci takie szopki z kryminalistkami odwalali nie słyszałam.
Jak ojciec będzie mądry, faceta z pierdla, bez roboty, z napadami na karku - wywali i tyle, chociaż wtedy pannie może włączyć się myślenie "my zakochani, a świat przeciwko nam".
przecież już się włączyło. To klasyczne "nie wyobrażam sobie życia bez mojego misiaczka", tylko tym razem misiaczek nie leje swojej lubej, tylko przypadkowych przechodniów.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 18:26   #98
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
przecież już się włączyło. To klasyczne "nie wyobrażam sobie życia bez mojego misiaczka", tylko tym razem misiaczek nie leje swojej lubej, tylko przypadkowych przechodniów.
- no i nie gwałci, nie morduje, TYLKO napada , a jako rzecze "mundrość" panien naiwnych: każdemu należy się szansa
Myślę, że panna z patoli nie jest, skoro obawia się reakcji rodziców, bo w takim środowisku, to tatuś z "zięciem" skroiliby litr wódeczki jako "wkupienie" do rodziny. Winą panny jest przeokrutna naiwność. Bo "jest" z panem z pierdla .... 90 dni , to tak żeby to wszystko straszno-śmiesznie wyglądało na dodatek.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-09-04 o 18:31
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 18:31   #99
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Była w moim mieście taka sytuacja. Kilku dresów skatowało typa na ulicy i jeden przechodzeń postanowił go obronić i nie dość, że sam został pobity to jeszcze dostał odsiadkę za pobicie tego pierwszego bo dresy zeznały jednogłośnie, że ten przechodzeń napadł tego skatowanego a oni go obronili Zresztą tyle ludzi dookoła się sąduje i jak słyszę czasem o przebiegu tych spraw, to ja po prostu w prawo już nie wierze ;d
no i to jest właśnie najlepsze, czyli być dresem, być kozakiem, mordę sobie honorem podcierać a i na osiedlu wielbić nienawiść do policji, a gdy się dostanie w mordę to lecieć od razu na komendę i zgłaszać pobicie mimo że to samemu było się prowodyrem, takich to tylko pod ścianę i kula w łeb.
Polskie sądy święte nie są, dają żałosne wyroki ale tu autorka sama pisze o napadach, nie pisze o tym że koleś się bronił tylko że brał udział w napadach a gdyby było inaczej to raczej by napisała, że się bronił.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 18:47   #100
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Myślę, że panna z patoli nie jest, skoro obawia się reakcji rodziców, bo w takim środowisku, to tatuś z "zięciem" skroiliby litr wódeczki jako "wkupienie" do rodziny. Winą panny jest przeokrutna naiwność. Bo "jest" z panem z pierdla .... 90 dni , to tak żeby to wszystko straszno-śmiesznie wyglądało na dodatek.
oczywiście, że z patoli, w sensie środowiska blisko zaprzyjaźnionego z kryminałem, nie jest - gdzie w półświatku na pierdel mówi się ZK, koniecznie z wielkich liter? Jakby była z takiej patoli, to by napisała: no usiadł, bo kiedyś usiąść trzeba, akurat na niego trafiło, a nie piała o zmianie na lepsze, porzuceniu kradzieży czy wrednej pani kuratorce, która odwiesiła wyrok niewinnemu.

Patola jest tu innej natury: panna ma zinternalizowany nie sposób życia lasek żyjących z kryminalistami, ale wzorzec toksycznej relacji; to, że znalazła sobie recydywistę, jest przypadkiem, równie dobrze mógłby to być kolega ćpun albo inny wesołek. Chodzi o bycie Matką Polką od recydywistów/ćpunów/alkusów i wiarę w ich cudowną przemianę, drugą szansę, wszechmocną miłość rozumowi się niekłaniającą i cały ten szajs. Znalazła sobie laska bedboja, którego rodzina nie zaakceptuje i będzie można odegrać jakże melodramatyczną historię wielkiej miłości. Każda Julia ma takiego Romea, na jakiego zapracowała - widać tę akurat stać na lowelasa z ZK, bo znarkomaniałe gwiazdy roka są poza zasięgiem i nie może zmienić imienia na Nancy.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 19:11   #101
Mileva_
Zakorzenienie

Prowokacja jak dla mnie. Nie uwierzę w tak daleko posunięty brak krzty rozumu.

Ale czysto teoretycznie - trzeba być pozbawionym owej krzty rozumu, by chcieć mieć styczność z facetem, który rabował ludzi/włamywał się im do mieszkań/ tłukł niewinnych ludzi, co dopiero się z kimś takim wiązać. Jeśli panienka ma lat 20, to mentalnie wciąż 15. Szkoda tylko rodziców - bo nie mają nad nią żadnej faktycznej władzy, a patrzenie, jak dziecko schrzania sobie życie, idąc za kryminalistą jak cielę na rzeź, musi być cholernie bolesne.

Zakładając (wciąż teoretycznie , że to prawda, to w sumie byłoby dobrze, gdyby w przypływie amorów misiaczek autorce na widzeniu przylał - na przykład za to, że z pewnością się puszcza z innymi*. Kuracja byłaby jak znalazł i dziewczę zaraz trzeźwiejsze.

Stary 2013-09-04, 21:09   #102
Jewels
Raczkowanie

Na miejscu autorki dałabym sobie z kimś takim spokój strata czasu, taka osoba która miała już sznasę się zmienić i nie wykorzystała jej to raczej już nie zmieni się. Byle przestępstwo - nawet jak nie popełni go to może być podejrzany.
Nie da się zerwać szybko starych znajomości dla takich osób jak on. Bo albo jesteś z nimi albo jest po tobie...
15.11.2014

Jewels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 21:17   #103
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Padło tu zdanie, że autorka jest z patologicznego domu, czy środowiska.

I jeśli tak jest to ma to autorka na swoje usprawiedliwienie.

Obraca się wśród ludzi gdzie normalką jest , że się żyje w ciągłej kolizji z prawem i normami moralnymi, co jakiś czas się za to odpokutuje i życie toczy się dalej.
Nikt nie troszczy się aby dzieci zdobyły wykształcenie, by coś sobą reprezentowały.

Gdy trochę podrosną mają same zadbać o swój byt.

I efekt jest taki, że chłopaki idą kraść i napadać a dziewczyny wiążą się z nimi i w razie gdy im się noga powinie idą po pomoc do opieki społecznej dla siebie i dzieci z tego związku.
Seks jeszcze w podstawówce, ukończone ledwo gimnazjum, zero szans na pracę, brak perspektyw na inne życie ,w innym środowisku.

A potrzeba miłości i akceptacji jest także wśród marginesu społecznego.
I tak jest z autorką. Chce do kogoś przynależeć, chce być kochana, chce kochać kogoś i przynajmniej życie uczuciowe mieć takie jak reszta społeczeństwa.

Nie miała możliwości poznać kogoś wartościowego to związała się z kryminalistą.
Jest jeszcze na tyle naiwna i niedoświadczona i jej iloraz inteligencji niezbyt wysoki , że tworzy swoją bajkę o tym jak cudowne będzie życie z nim bo się zmieni i zacznie żyć uczciwie.

A jeśli tak się nie stanie to nie jest to wielki problem bo jej znajomi i rodzina żyją jakoś ze swoimi patologiami to i ona jakoś da sobie radę.

Zamiast się wyśmiewać z autorki i wyciągać jej posty z czasów niepełnoletnich powinnyście jako starsze, mądrzejsze, wykształcone, doświadczone poradzić jej jak ma się wyrwać z tego środowiska i zmienić swoje życie.

A tu jest kopanie leżącego.
To nie fair.
Ale czy ty rozumiesz, że życie w tej patoli z kryminalistą jej odpowiada? Nie przyszła tu z wołaniem o pomoc pt. "jak mam się uwolnić od kryminalisty, jak zacząć lepsze życie" tylko przyszła zapytać jak ma przedstawić kryminalistę rodzicom.. Zrozum.

I jeszcze to usilne usprawiedliwianie jej "trudnej doli"
Bo ma w rodzinie patologię, a więc pogłaszczmy ją po głowie za to, ze jest z kryminalistą
Nikt mnie ani mojego zachowania nigdy nie usprawiedliwiał tym, że mam w domu ojca alkoholika. To moje życie, mój wybór i moja w tym głowa, żebym żyła normalnie. Kompletnie nie ogarniam jak można usprawiedliwiać czyjeś beznadziejne zachowanie sytuacją w domu? Ktoś jej każe być z tym chłoptasiem?

Edytowane przez ciezko_jest_lekko_zyc
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:21
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 21:57   #104
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc Pokaż wiadomość
Ale czy ty rozumiesz, że życie w tej patoli z kryminalistą jej odpowiada? Nie przyszła tu z wołaniem o pomoc pt. "jak mam się uwolnić od kryminalisty, jak zacząć lepsze życie" tylko przyszła zapytać jak ma przedstawić kryminalistę rodzicom.. Zrozum.

I jeszcze to usilne usprawiedliwianie jej "trudnej doli"
Bo ma w rodzinie patologię, a więc pogłaszczmy ją po głowie za to, ze jest z kryminalistą
Nikt mnie ani mojego zachowania nigdy nie usprawiedliwiał tym, że mam w domu ojca alkoholika. To moje życie, mój wybór i moja w tym głowa, żebym żyła normalnie. Kompletnie nie ogarniam jak można usprawiedliwiać czyjeś beznadziejne zachowanie sytuacją w domu? Ktoś jej każe być z tym chłoptasiem?
Po pierwsze to nie wiemy z jakiego ona pochodzi środowiska.
Tak sobie tylko pogdybałam aby przenieść dyskusję na inne tory.
Gdyż uważałam szydzenie z młodej, niezbyt rozgarniętej dziewczyny, wyciąganie jej postów za niewłaściwe.
Przyszła się poradzić a wylano na nią pomyje.
Pomyśl sobie jak ona teraz się czuje czytając to wszystko o sobie?

Ona myśli trochę "inaczej". Z powodu "miłości" nie widzi prawdziwego problemu.
To tak jakby przyperfumować woń potu na kilka dni niemytym ciele.

I to właśnie należało jej ukazać, że problem to jest związek z kryminalistą a nie to jak zareaguje na niego ojciec.

Część komentujących owszem tak zrobiła ale część pastwiła się nad autorką.

Masz rację, nikt jej nie każe być z nim ale ten wybór mógł być podyktowany desperacją.
Bo jak się jest samotną to często desperacko szuka się partnera.

Ktoś się nią zainteresował, powiedział kilka komplementów, puścił oczko i już taka dziewczyna gotowa dla niego zrobić wszystko bo chce jak inne mieć swojego księcia.

Akurat miała pecha, że był to kryminalista.

Zauważ też , że znacznie starszy, w tym wieku w jakim jest autorka to jest ogromna różnica wieku między nimi. Mógł ją zmanipulować, oczarować wyglądem, słodkimi słówkami.
Straciła dla niego głowę chociaż coś jej tam świta , że ojciec niekoniecznie może być zadowolony z takiego wyboru córki.
To sobie dorobiła ideologię z banałów, że ludzie się zmieniają..., że druga szansa..., że serce a nie rozum.

I to desperackie , "że jeszcze nie jest taki zły bo on nie morderca czy gwałciciel".

Trzeba wyprostować dziewczynie spojrzenie a nie wyśmiewać.

Rolą wizażu jest chyba doradzanie, wspieranie a nie to co miało dziś tu miejsce.

Edytowane przez grubella
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:59
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 23:49   #105
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Niektóre osoby tworzą sobie problemy na własne życzenie, na przykład poprzez związek z kryminalistą. Masz jeszcze szansę wycofać się z tego układu, facet za niewinność nie siedzi. Zmarnował już kilka szans, niby czemu zasługuje na kolejną? Przed kryminalistą bym zwiewała gdzie pieprz rośnie, a nie pakowała się w związek.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 08:39   #106
201706190936
Konto usunięte

Autorko, jak tam, opracowałaś jakąś strategię przedstawienia kryminalisty swoim rodzicom? To brzmi tak absurdalnie i beznadziejnie że głowa mała.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 08:45   #107
verumka
Wtajemniczenie

Przeczytałam inne wątki założone przez autorkę i szczerze? Wydaje mi się, że ten watek, jak i wiele poprzednich, założono po prostu z nudów i chęci zaśmiecenia forum. Być może się mylę, ale nie potrafię się oprzeć takiemu wrażeniu

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości