|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chłopak w więzieniu
Cytat:
zakladam sie o stowe ze autorka jest z podobnego srodowiska. i po prostu trafil swoj na swego. ot co. normalne dziewczyny nie wiążą sie z kryminalistami
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chłopak w więzieniu
Cytat:
To tak abstrahując od tematu.Oby tylko na ojca Autorki nie napadł gdy ten będzie się sprzeciwiał ich związkowi.
luty 2014 - początkująca włosomaniaczka ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2013-09-04 o 17:50 |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą tyle ludzi dookoła się sąduje i jak słyszę czasem o przebiegu tych spraw, to ja po prostu w prawo już nie wierze ;dCo do autorki jeszcze, to właściwie przyznaję wam rację. Ale mierzycie ją swoją miarą a nie każda kobieta jest ładna, mądra, wykształcona i mierzy wysoko. Jak zobaczycie byle bandę głąbów-dresiarzy to zazwyczaj w tej bandzie są równie żałosne blond-dresiary po 5 godzinach solary. Ludzie ze wszystkich warstw społecznych kogoś mają :d |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
ha ha
![]() Autorko, myślę, że jesteś jeszcze młoda i naiwna. Wiem, że ciężko w dzisiejszych czasach znaleźć porządnego chłopaka, no ale większość jakoś w więzieniu nie siedzi i to normalne nie jest. Ja bym nie chciała być z takim chłopakiem bo bym wiedziała, że stać nie na kogoś o wiele lepszego. Ale zrobisz jak zechcesz. |
|
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
Padło tu zdanie, że autorka jest z patologicznego domu, czy środowiska.
I jeśli tak jest to ma to autorka na swoje usprawiedliwienie. Obraca się wśród ludzi gdzie normalką jest , że się żyje w ciągłej kolizji z prawem i normami moralnymi, co jakiś czas się za to odpokutuje i życie toczy się dalej. Nikt nie troszczy się aby dzieci zdobyły wykształcenie, by coś sobą reprezentowały. Gdy trochę podrosną mają same zadbać o swój byt. I efekt jest taki, że chłopaki idą kraść i napadać a dziewczyny wiążą się z nimi i w razie gdy im się noga powinie idą po pomoc do opieki społecznej dla siebie i dzieci z tego związku. Seks jeszcze w podstawówce, ukończone ledwo gimnazjum, zero szans na pracę, brak perspektyw na inne życie ,w innym środowisku. A potrzeba miłości i akceptacji jest także wśród marginesu społecznego. I tak jest z autorką. Chce do kogoś przynależeć, chce być kochana, chce kochać kogoś i przynajmniej życie uczuciowe mieć takie jak reszta społeczeństwa. Nie miała możliwości poznać kogoś wartościowego to związała się z kryminalistą. Jest jeszcze na tyle naiwna i niedoświadczona i jej iloraz inteligencji niezbyt wysoki , że tworzy swoją bajkę o tym jak cudowne będzie życie z nim bo się zmieni i zacznie żyć uczciwie. A jeśli tak się nie stanie to nie jest to wielki problem bo jej znajomi i rodzina żyją jakoś ze swoimi patologiami to i ona jakoś da sobie radę. Zamiast się wyśmiewać z autorki i wyciągać jej posty z czasów niepełnoletnich powinnyście jako starsze, mądrzejsze, wykształcone, doświadczone poradzić jej jak ma się wyrwać z tego środowiska i zmienić swoje życie. A tu jest kopanie leżącego. To nie fair. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-09-04 o 18:23 |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jako rzecze "mundrość" panien naiwnych: każdemu należy się szansa ![]() Myślę, że panna z patoli nie jest, skoro obawia się reakcji rodziców, bo w takim środowisku, to tatuś z "zięciem" skroiliby litr wódeczki jako "wkupienie" do rodziny. Winą panny jest przeokrutna naiwność. Bo "jest" z panem z pierdla .... 90 dni , to tak żeby to wszystko straszno-śmiesznie wyglądało na dodatek.
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-09-04 o 18:31 |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polskie sądy święte nie są, dają żałosne wyroki ale tu autorka sama pisze o napadach, nie pisze o tym że koleś się bronił tylko że brał udział w napadach a gdyby było inaczej to raczej by napisała, że się bronił. |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patola jest tu innej natury: panna ma zinternalizowany nie sposób życia lasek żyjących z kryminalistami, ale wzorzec toksycznej relacji; to, że znalazła sobie recydywistę, jest przypadkiem, równie dobrze mógłby to być kolega ćpun albo inny wesołek. Chodzi o bycie Matką Polką od recydywistów/ćpunów/alkusów i wiarę w ich cudowną przemianę, drugą szansę, wszechmocną miłość rozumowi się niekłaniającą i cały ten szajs. Znalazła sobie laska bedboja, którego rodzina nie zaakceptuje i będzie można odegrać jakże melodramatyczną historię wielkiej miłości. Każda Julia ma takiego Romea, na jakiego zapracowała - widać tę akurat stać na lowelasa z ZK, bo znarkomaniałe gwiazdy roka są poza zasięgiem i nie może zmienić imienia na Nancy. |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Prowokacja jak dla mnie. Nie uwierzę w tak daleko posunięty brak krzty rozumu.
Ale czysto teoretycznie - trzeba być pozbawionym owej krzty rozumu, by chcieć mieć styczność z facetem, który rabował ludzi/włamywał się im do mieszkań/ tłukł niewinnych ludzi, co dopiero się z kimś takim wiązać. Jeśli panienka ma lat 20, to mentalnie wciąż 15. Szkoda tylko rodziców - bo nie mają nad nią żadnej faktycznej władzy, a patrzenie, jak dziecko schrzania sobie życie, idąc za kryminalistą jak cielę na rzeź, musi być cholernie bolesne. Zakładając (wciąż teoretycznie , że to prawda, to w sumie byłoby dobrze, gdyby w przypływie amorów misiaczek autorce na widzeniu przylał - na przykład za to, że z pewnością się puszcza z innymi*. Kuracja byłaby jak znalazł i dziewczę zaraz trzeźwiejsze.________________ * - miałam znajomą z kolesiem, który siedział i to był stały zarzut wobec niej, gdy on odbywał karę, a ona na wolności. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Na miejscu autorki dałabym sobie z kimś takim spokój strata czasu, taka osoba która miała już sznasę się zmienić i nie wykorzystała jej to raczej już nie zmieni się. Byle przestępstwo - nawet jak nie popełni go to może być podejrzany.
Nie da się zerwać szybko starych znajomości dla takich osób jak on. Bo albo jesteś z nimi albo jest po tobie...
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze to usilne usprawiedliwianie jej "trudnej doli" Bo ma w rodzinie patologię, a więc pogłaszczmy ją po głowie za to, ze jest z kryminalistą ![]() Nikt mnie ani mojego zachowania nigdy nie usprawiedliwiał tym, że mam w domu ojca alkoholika. To moje życie, mój wybór i moja w tym głowa, żebym żyła normalnie. Kompletnie nie ogarniam jak można usprawiedliwiać czyjeś beznadziejne zachowanie sytuacją w domu? Ktoś jej każe być z tym chłoptasiem? Edytowane przez ciezko_jest_lekko_zyc Czas edycji: 2013-09-04 o 21:21 |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak sobie tylko pogdybałam aby przenieść dyskusję na inne tory. Gdyż uważałam szydzenie z młodej, niezbyt rozgarniętej dziewczyny, wyciąganie jej postów za niewłaściwe. Przyszła się poradzić a wylano na nią pomyje. Pomyśl sobie jak ona teraz się czuje czytając to wszystko o sobie? Ona myśli trochę "inaczej". Z powodu "miłości" nie widzi prawdziwego problemu. To tak jakby przyperfumować woń potu na kilka dni niemytym ciele. I to właśnie należało jej ukazać, że problem to jest związek z kryminalistą a nie to jak zareaguje na niego ojciec. Część komentujących owszem tak zrobiła ale część pastwiła się nad autorką. Masz rację, nikt jej nie każe być z nim ale ten wybór mógł być podyktowany desperacją. Bo jak się jest samotną to często desperacko szuka się partnera. Ktoś się nią zainteresował, powiedział kilka komplementów, puścił oczko i już taka dziewczyna gotowa dla niego zrobić wszystko bo chce jak inne mieć swojego księcia. Akurat miała pecha, że był to kryminalista. Zauważ też , że znacznie starszy, w tym wieku w jakim jest autorka to jest ogromna różnica wieku między nimi. Mógł ją zmanipulować, oczarować wyglądem, słodkimi słówkami. Straciła dla niego głowę chociaż coś jej tam świta , że ojciec niekoniecznie może być zadowolony z takiego wyboru córki. To sobie dorobiła ideologię z banałów, że ludzie się zmieniają..., że druga szansa..., że serce a nie rozum. I to desperackie , "że jeszcze nie jest taki zły bo on nie morderca czy gwałciciel". Trzeba wyprostować dziewczynie spojrzenie a nie wyśmiewać. Rolą wizażu jest chyba doradzanie, wspieranie a nie to co miało dziś tu miejsce. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-09-04 o 21:59 |
|
|
|
|
|
#105 |
|
nyan nyan ^^
|
Niektóre osoby tworzą sobie problemy na własne życzenie, na przykład poprzez związek z kryminalistą. Masz jeszcze szansę wycofać się z tego układu, facet za niewinność nie siedzi. Zmarnował już kilka szans, niby czemu zasługuje na kolejną? Przed kryminalistą bym zwiewała gdzie pieprz rośnie, a nie pakowała się w związek.
|
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, jak tam, opracowałaś jakąś strategię przedstawienia kryminalisty swoim rodzicom?
To brzmi tak absurdalnie i beznadziejnie że głowa mała.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam inne wątki założone przez autorkę i szczerze? Wydaje mi się, że ten watek, jak i wiele poprzednich, założono po prostu z nudów i chęci zaśmiecenia forum. Być może się mylę, ale nie potrafię się oprzeć takiemu wrażeniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

To tak abstrahując od tematu.
luty 2014 - początkująca włosomaniaczka 

, że to prawda, to w sumie byłoby dobrze, gdyby w przypływie amorów misiaczek autorce na widzeniu przylał - na przykład za to, że z pewnością się puszcza z innymi*. Kuracja byłaby jak znalazł i dziewczę zaraz trzeźwiejsze.