Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 15:57   #91
aniolek199007
Zadomowienie

Dot.: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
No pomysle wlasnie. Moze mame poprosze hehe fakt fokonany tez moglby byc.
Aniolku na kiedy chcesz terminek?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w sumie to za 2miesiace, zeby sie bardziej ''oswoic'' z mysla planuje dwie konsultacje, oczywiscie jezeli doktor bedzie godny zaufania
aniolek199007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:11   #92
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Ja planowalam na marzec 2014 ale tak szybko sie oswoilam z mysla ze przelozylam na pazdziernik
Ja jestem pewna swojego doktorka

Stary 2013-09-08, 18:14   #93
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Witajcie Kobietki
Wróciłam właśnie do domku
Piękny dzień,piękna pogoda i byliśmy na obiadku w cudownym miejscu
Wygłaskałam tam moje ukochane osiołki,a teraz odpoczywam,a Małż bawi się z Maluchem

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolek199007 Pokaż wiadomość
w sumie to za 2miesiace, zeby sie bardziej ''oswoic'' z mysla planuje dwie konsultacje, oczywiscie jezeli doktor bedzie godny zaufania
Ja to już dawno byłabym w klinice skoro problem z dodzwonieniem się jest nadal...
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:34   #94
Saba08
Zadomowienie

Odp: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Witajcie kobietki!!! Witam się w kolejnej części. Kilka dni mnie nie bylo a wersja mobilna nie wiedzieć czemu, nie działała. Więc wpadlam tylko na chwilę i jutro nadrobie co napisalyscie.
To już moja trzecia część z Wami

Stary 2013-09-08, 19:39   #95
Amorcio
Wtajemniczenie

Mysle, ze to istotna wiadomosc, wiec zacytuje stary post Andzikusa. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa ale takie informacje sa wazne po operacji a w natloku wszystkiego o czym sie pisze wazne rzeczy umykaja....

Andzikus
" To moja dzialka zawodowa wiec pozwole sobie na odpowiedz
Miesnie piersiowe pracuja kurczac sie, czyli skracajac swoja dlugosc. Wtedy ich przyczepy na kosciach sie zblizaja i dochodzi do efektu ruchu w danym stawie.
Miesnie odpowiedzialne za ruch w danym stawie sa ulozone tak, ze leza po przeciwnej stronie stawu i w ten sposob kazdy z nich ma swojego antagoniste. Np. antagonista zginaczy sa prostowniki, odwodzicieli - przywodziciele itp. Miesnie pracuja grupami ale pozwole sobie pisac o nich w liczbie pojedynczej Jak jeden miesien sie kurczy wykonujac ruch to ten po przeciwnej stronie sie rozluznia/rozciaga umozliwiajac ruch w zadanym kierunku.
Miesien piersiowy wielki, wyglada jak wahlarz, ktory przyczepia sie z jednej strony do gornej czesci ramienia (koniec wahlarza), a z drugiej do gornych zeber przedniej powierzchni klatki piersiowej (rozlozony wahlarz).
Klasyczne ruchy wykonywane przez miesien piersiowy (wtedy sie skraca) to ruch obejmowania lub wciskania czegos w dol po przekatnej ciala. Ruch przeciwny, czyli rozciagajacy miesien piersiowy to ruch cofania barkow i ramion do tylu (im wyzej ulozone ramiona tym bardziej)mniej wiecej jak przy ruchu przeciagania sie.
Podczas plywania zabka dochodzi do ruchu cofniecia ramion z ugietymi lokciami do tylu ze sciagnieciem lopatek i to jest wlasnie ten ruch, ktory powoduje rozciagniecie tych miesni.
Miesien moze sie rozciagac albo rozluzniac. Rozciagniecie oznacza wydluzenie wlokien, z ktorych jest zbudowany (jak rozciagana guma). Rozluznienie oznacza zmniejszenie napiecia (jak spaciala guma, ktora daje mniejszy opor, ten efekt pojawia sie na drodze odruchowej, jest wynikiem regulacyjnego dzialania systemu nerwowego i ma na celu ulatwienie swobodnej pracy kurczacego sie czyli pracujacego miesnia). To obnizanie napiecia to drugi element wplywajacy korzystanie na miesien piersiowy. Miesien ten naskutek wlozonego pod niego implantu jest caly czas rozciagniety. To sprawia, ze implant jest ucisniety. Jednoczesnie to nie pozwala na takie ruchy jak pelny wyprost tulowia i sciagniecie lopatek polaczone z maksymalnym wdechem - wtedy odczuwa sie najwiekszy opor w klatce piersiowej.
A, i jeszcze jedno... rozciagany miesien (w naszym przypadku piersiowy) wydluzajac swoje wlokna moze uciskac na tkanki lub implant lezacy pod spodem. To naciskanie moze powodowac jego wypychanie spod miesnia. Dlatego, w pierwszym okresie po zabiegu, najbardziej niebezpieczne sa ruchy rozciagajace miesien piersiowy oraz te, w ktorych pracuje on aktywnie.
Uff, alez sie nawymadrzalam "
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:43   #96
scheherezade
Raczkowanie

GG do scheherezade
Dot.: Odp: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10

Przepraszam ze sie wtrącam ale jakto amorcio ma ?
Pamiętam ze była juz sporo po,długo mnie nie było czy cos sie wydarzyło ? :/

* juz jestem w domu,pomylilam nicki przepraszam

17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin
160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się

Edytowane przez scheherezade
Czas edycji: 2013-09-08 o 19:48
scheherezade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:52   #97
katarzynka00
Zakorzenienie

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:06   #98
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Heloł

Okazalo sie ze nam kuchni nie skonczyli, kurrrrr... Szkoda slow. Jutro maja na 100 % skonczyc ehhhhh. Mam nadzieje ze do konca tygodnia w koncu wyjdziemy z mieszkaniem na prostą , jest taki syf , że szoooookocios

Tz poszedł po wino, tylko to nam dzisiaj zostało
Stary 2013-09-08, 20:11   #99
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scheherezade Pokaż wiadomość
Przepraszam ze sie wtrącam ale jakto amorcio ma ?
Pamiętam ze była juz sporo po,długo mnie nie było czy cos sie wydarzyło ? :/

* juz jestem w domu,pomylilam nicki przepraszam
Scheherezade ja bede miec dopiero i już 23wrzesnia
Stary 2013-09-08, 20:17   #100
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Scheherezade ja bede miec dopiero i już 23wrzesnia
Raczej już
Stary 2013-09-08, 20:40   #101
Amorcio
Wtajemniczenie

Star ja juz 10mcy na forum czekam na operacje a planowalam koncem sierpnia tylko moje plany nie pokryly sie z meza kalendarzem
Stary 2013-09-08, 20:42   #102
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Star ja juz 10mcy na forum czekam na operacje a planowalam koncem sierpnia tylko moje plany nie pokryly sie z meza kalendarzem
No wlasnie , wiec skoro tyle czekalas to juz jestes prawie jedna noga na stole kochana
Stary 2013-09-08, 20:44   #103
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Mysle, ze to istotna wiadomosc, wiec zacytuje stary post Andzikusa. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa ale takie informacje sa wazne po operacji a w natloku wszystkiego o czym sie pisze wazne rzeczy umykaja....

Andzikus
" To moja dzialka zawodowa wiec pozwole sobie na odpowiedz
Miesnie piersiowe pracuja kurczac sie, czyli skracajac swoja dlugosc. Wtedy ich przyczepy na kosciach sie zblizaja i dochodzi do efektu ruchu w danym stawie.
Miesnie odpowiedzialne za ruch w danym stawie sa ulozone tak, ze leza po przeciwnej stronie stawu i w ten sposob kazdy z nich ma swojego antagoniste. Np. antagonista zginaczy sa prostowniki, odwodzicieli - przywodziciele itp. Miesnie pracuja grupami ale pozwole sobie pisac o nich w liczbie pojedynczej Jak jeden miesien sie kurczy wykonujac ruch to ten po przeciwnej stronie sie rozluznia/rozciaga umozliwiajac ruch w zadanym kierunku.
Miesien piersiowy wielki, wyglada jak wahlarz, ktory przyczepia sie z jednej strony do gornej czesci ramienia (koniec wahlarza), a z drugiej do gornych zeber przedniej powierzchni klatki piersiowej (rozlozony wahlarz).
Klasyczne ruchy wykonywane przez miesien piersiowy (wtedy sie skraca) to ruch obejmowania lub wciskania czegos w dol po przekatnej ciala. Ruch przeciwny, czyli rozciagajacy miesien piersiowy to ruch cofania barkow i ramion do tylu (im wyzej ulozone ramiona tym bardziej)mniej wiecej jak przy ruchu przeciagania sie.
Podczas plywania zabka dochodzi do ruchu cofniecia ramion z ugietymi lokciami do tylu ze sciagnieciem lopatek i to jest wlasnie ten ruch, ktory powoduje rozciagniecie tych miesni.
Miesien moze sie rozciagac albo rozluzniac. Rozciagniecie oznacza wydluzenie wlokien, z ktorych jest zbudowany (jak rozciagana guma). Rozluznienie oznacza zmniejszenie napiecia (jak spaciala guma, ktora daje mniejszy opor, ten efekt pojawia sie na drodze odruchowej, jest wynikiem regulacyjnego dzialania systemu nerwowego i ma na celu ulatwienie swobodnej pracy kurczacego sie czyli pracujacego miesnia). To obnizanie napiecia to drugi element wplywajacy korzystanie na miesien piersiowy. Miesien ten naskutek wlozonego pod niego implantu jest caly czas rozciagniety. To sprawia, ze implant jest ucisniety. Jednoczesnie to nie pozwala na takie ruchy jak pelny wyprost tulowia i sciagniecie lopatek polaczone z maksymalnym wdechem - wtedy odczuwa sie najwiekszy opor w klatce piersiowej.
A, i jeszcze jedno... rozciagany miesien (w naszym przypadku piersiowy) wydluzajac swoje wlokna moze uciskac na tkanki lub implant lezacy pod spodem. To naciskanie moze powodowac jego wypychanie spod miesnia. Dlatego, w pierwszym okresie po zabiegu, najbardziej niebezpieczne sa ruchy rozciagajace miesien piersiowy oraz te, w ktorych pracuje on aktywnie.
Uff, alez sie nawymadrzalam "
Lo Matko!
Dwa razy czytalam bo za pierwszym tylko myslalam ze musze przeczytac drugi raz
Anatomia w jednym palcu. Super. Podziwiam.
Tylko sie zastanawiam czemu w takim razie pani dr. S z gdyni pozwala a wrecz nakazuje swoim pacjentkom,plywac ( chyba wlasnie zabka ) zaraz po jakotakim wygojeniu blizn( chyba zaraz po zdjeciu szwow ???

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Bo juz zglupialam zupelnie teraz :-(
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:45   #104
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
Lo Matko!
Dwa razy czytalam bo za pierwszym tylko myslalam ze musze przeczytac drugi raz
Anatomia w jednym palcu. Super. Podziwiam.
Tylko sie zastanawiam czemu w takim razie pani dr. S z gdyni pozwala a wrecz nakazuje swoim pacjentkom,plywac ( chyba wlasnie zabka ) zaraz po jakotakim wygojeniu blizn( chyba zaraz po zdjeciu szwow ???

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Bo juz zglupialam zupelnie teraz :-(
Dziwne , u mojego dr zakaz do min 6 tyg jakikolwiek sport, ew rowerek stacjonarny gdzie rak sie nie uzywa
Stary 2013-09-08, 20:51   #105
Amorcio
Wtajemniczenie

Happy, Andzikus ma kwalifikacje zawodowe w temacie ktory zacytowalam a kazdy lekarz ma swoje zalecenia
Stary 2013-09-08, 21:17   #106
ania2003
Raczkowanie

I ja witam sie w nowej części
Jestem dzis padnięta bo caly weekend imprezowy - 10- te urodziny córci. Wczoraj mialam w domu 18 -cioro dzieci z rodzicami a dzis rodzinka. Dopiero skończyłam sprzątać i w ramach relaksu nadrabiam zaleglosci na forum.
Stary 2013-09-08, 21:25   #107
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
I ja witam sie w nowej części
Jestem dzis padnięta bo caly weekend imprezowy - 10- te urodziny córci. Wczoraj mialam w domu 18 -cioro dzieci z rodzicami a dzis rodzinka. Dopiero skończyłam sprzątać i w ramach relaksu nadrabiam zaleglosci na forum.
Wow Aniu, odwazna jestes, my wolimy poza domem urodzinki robic. Juz wystarcza 3kolezanki u naszej 9cio latki i szkody mamy. Jakis czas temu jednej wpadl pomysl do glowy zeby do kabiny w lazience wejsc ale drzwi do srodka wepchnela i wyrwala je ze sciany, dobrze, ze sie nie zbily i nikomu krzywda sie nie stala
Stary 2013-09-08, 21:29   #108
Yattamanka
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie ciepło przyjmiecie podczytywałam wątki na wizażu o operacji biustu już ze 4 lata temu ale jakoś nic z tego nie wyszło i temat porzuciłam.. teraz temat znów wypłynął, ale ja kompletnie ze względu na czas jaki upłynął jestem nie w temacie więc będę starała się nadrobić (choć patrząc na tą ilość stron może być ciężko)
Yattamanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:33   #109
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Yattamanka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie ciepło przyjmiecie podczytywałam wątki na wizażu o operacji biustu już ze 4 lata temu ale jakoś nic z tego nie wyszło i temat porzuciłam.. teraz temat znów wypłynął, ale ja kompletnie ze względu na czas jaki upłynął jestem nie w temacie więc będę starała się nadrobić (choć patrząc na tą ilość stron może być ciężko)
Hej
Na konsultacji u doktora juz bylas czy dopiero przed ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 21:44   #110
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Na konsultacji u doktora juz bylas czy dopiero przed ?
Nieee, ja dopiero wgłębiam się w temat, wolę się przygotować zanim się umówię na konsultacje - tym bardziej, że nawet nie wiem gdzie najlepiej się wybrać, a słyszałam, że w Łodzi skąd pochodzę raczej mogę darować sobie poszukiwanie kliniki

U mnie to było tak, że temat ciągnie się od dawna.. naprawdę dawna.. natura niestety poskąpiła mi tej części ciała.. już w podstawówce gdy koleżanki dawno już chodziły w biustonoszach ja nadal nie musiałam i śmiali się ze mnie później coś tam się ruszyło, ale ciężko to nazwać biustem..
Za pierwszym razem jak poruszyłam temat z jeszcze wtedy narzeczonym to była ciężka awantura, że mnie pogięło i po co mi to.. później co jakiś czas temat wracał i ukochany zrozumiał, że no niestety nie jestem w stanie choć bardzo bym chciała zaakceptować mojego "biustu"..

Obecnie jesteśmy na etapie, że ja bym bardzo chciała, on nie ma nic przeciwko, a nawet wspiera mnie w tym i namawia jeśli to ma mi poprawić humor.. martwię się tylko, bo mamą jeszcze nie jestem i zastanawiam się czy to się nie mija z celem.. martwię się też co w pracy powiedzą ( a ostatnio miałam okazję posłuchać co koleżanki z pracy myślą na ten temat - nawet nie będę powtarzać )..

Plus mam dużo pytań.. także póki co spróbuję się zagłębić w temat, żebym mogła być dobrym partnerem do dyskusji
Stary 2013-09-08, 22:02   #111
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Yattamanka Pokaż wiadomość
Nieee, ja dopiero wgłębiam się w temat, wolę się przygotować zanim się umówię na konsultacje - tym bardziej, że nawet nie wiem gdzie najlepiej się wybrać, a słyszałam, że w Łodzi skąd pochodzę raczej mogę darować sobie poszukiwanie kliniki

U mnie to było tak, że temat ciągnie się od dawna.. naprawdę dawna.. natura niestety poskąpiła mi tej części ciała.. już w podstawówce gdy koleżanki dawno już chodziły w biustonoszach ja nadal nie musiałam i śmiali się ze mnie później coś tam się ruszyło, ale ciężko to nazwać biustem..
Za pierwszym razem jak poruszyłam temat z jeszcze wtedy narzeczonym to była ciężka awantura, że mnie pogięło i po co mi to.. później co jakiś czas temat wracał i ukochany zrozumiał, że no niestety nie jestem w stanie choć bardzo bym chciała zaakceptować mojego "biustu"..

Obecnie jesteśmy na etapie, że ja bym bardzo chciała, on nie ma nic przeciwko, a nawet wspiera mnie w tym i namawia jeśli to ma mi poprawić humor.. martwię się tylko, bo mamą jeszcze nie jestem i zastanawiam się czy to się nie mija z celem.. martwię się też co w pracy powiedzą ( a ostatnio miałam okazję posłuchać co koleżanki z pracy myślą na ten temat - nawet nie będę powtarzać )..

Plus mam dużo pytań.. także póki co spróbuję się zagłębić w temat, żebym mogła być dobrym partnerem do dyskusji
Hmm no w Łodzi nie , moze zobacz Poznań. ?

Powiem Ci tak - nie przejmuj się zdaniem innych, żyje się tylko raz.
Stary 2013-09-08, 22:15   #112
Olivkaa200
Zakorzenienie

Witam dziewczynki po calymmeczacym dniu wreszcie dotarlam do domu autobus ucciekl mi sprzed nosa i msialam czekac na pozniejszy pociag oczywiscie niczego konkretnego sie nie dowiedzialam no koszmar mam juz dosc! kiedy to sie skonczy ...

Tysiaczku napisz mi jutro pw o ktorej bedziesz i gdzie my sie spotkamy we wtorek

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
. Mya tez przyjedzie z warszawy na to spotkanie. I my z mya pokoj w hotelu wezmiemy i rano bedziemy wracac. Moze jest ktoras chetna na spontaniczny wypad do szczecina w srode 11.9. spotkanie PKP 0 godz 17.
Witaj happy szkoda ze dopiero teraz wspomnialas o tym wyjezdzie bo moze i ja bym sie skusila mam pociag bezpośrednio do Warszawy i bym z Mya sie zabrala no ale trudno pozdrow Mye.

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 22:52   #113
iloona79
Zadomowienie

[QUOTE=suples;42690294]Cześć Kochane!
Podczytuje regularńie widzę ze coraz wiecej cycolinek przybędzie w niedługim czasie klask i:i cicho liczę na swoją kolej ))
Pozdrawiam[COLOR="Silver"]

Hej,hej!
Ja też rzadko się teraz odzywam,bo remont u mnie na tapecie;-)
Ale czasem Was podczytuje i się tu odnotowuję!!
Znalazłam nowy wątek,nawet nazwa odświeżona...no,no...
Pozdrawiam wszystkie i zmykam znowu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 23:06   #114
Elminio
Raczkowanie

i ja się witam

wypiszcie mnie kobietki z wyliczanki, op 14.10. nie będzie

szczegóły innym razem, bo padam po pracy
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 01:09   #115
Yattamanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm no w Łodzi nie , moze zobacz Poznań. ?

Powiem Ci tak - nie przejmuj się zdaniem innych, żyje się tylko raz.
Niby tak, ale jednak to mnie stresuje..
No i poczytałam trochę i chyba wypadałoby się ogarnąć trochę bo widzę, że na same konsultacje niektóre dziewczyny dosyć długo czekały
Stary 2013-09-09, 07:47   #116
kapetki
Raczkowanie

A ja juz jutro ;-)
Stary 2013-09-09, 08:09   #117
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapetki Pokaż wiadomość
A ja juz jutro ;-)
Więc życzę powodzenia i trzymam kciuki. Wracaj do nas szybciutko jako nowa cycolina
Stary 2013-09-09, 08:12   #118
kapetki
Raczkowanie

Dziekuję :-* Macie jakies rady?
Stary 2013-09-09, 08:36   #119
Matti
Zadomowienie

Cytat:
A ja juz jutro ;-)
Witam się w nowym wątku

Kapetki już jutro!!! będzie dobrze

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:40   #120
Elminio
Raczkowanie

czy mogłabym dołączyć do klubu szczęśliwych cycolinek, a jeśli tak, to w jaki sposób się to robi????? ale mam dooooła przez te cycki

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Dziekuję :-* Macie jakies rady?
Kapetki, nie wiem jak to jest przed powiększeniem piersi, ale miałam już jedną operację, więc emocje są pewnie podobne. Moja rada, zajmuj się dzisiaj wszystkim co lubisz, czytaj książkę, gazetę, idź na zakupy,, na spacer, tak, żeby szybko minął Ci czas i żebyś ciągle o tym zabiegu nie myślała
Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości