![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10
Ja planowalam na marzec 2014 ale tak szybko sie oswoilam z mysla ze przelozylam na pazdziernik
![]() Ja jestem pewna swojego doktorka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#93 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Kobietki
![]() Wróciłam właśnie do domku ![]() Piękny dzień,piękna pogoda i byliśmy na obiadku w cudownym miejscu ![]() Wygłaskałam tam moje ukochane osiołki,a teraz odpoczywam,a Małż bawi się z Maluchem ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Ja to już dawno byłabym w klinice skoro problem z dodzwonieniem się jest nadal...
#94 |
Zadomowienie
|
Odp: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10
Witajcie kobietki!!! Witam się w kolejnej części. Kilka dni mnie nie bylo a wersja mobilna nie wiedzieć czemu, nie działała. Więc wpadlam tylko na chwilę i jutro nadrobie co napisalyscie.
To już moja trzecia część z Wami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#95 |
Wtajemniczenie
|
Mysle, ze to istotna wiadomosc, wiec zacytuje stary post Andzikusa. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa ale takie informacje sa wazne po operacji a w natloku wszystkiego o czym sie pisze wazne rzeczy umykaja....
Andzikus " To moja dzialka zawodowa wiec pozwole sobie na odpowiedz Miesnie piersiowe pracuja kurczac sie, czyli skracajac swoja dlugosc. Wtedy ich przyczepy na kosciach sie zblizaja i dochodzi do efektu ruchu w danym stawie. Miesnie odpowiedzialne za ruch w danym stawie sa ulozone tak, ze leza po przeciwnej stronie stawu i w ten sposob kazdy z nich ma swojego antagoniste. Np. antagonista zginaczy sa prostowniki, odwodzicieli - przywodziciele itp. Miesnie pracuja grupami ale pozwole sobie pisac o nich w liczbie pojedynczej Jak jeden miesien sie kurczy wykonujac ruch to ten po przeciwnej stronie sie rozluznia/rozciaga umozliwiajac ruch w zadanym kierunku. Miesien piersiowy wielki, wyglada jak wahlarz, ktory przyczepia sie z jednej strony do gornej czesci ramienia (koniec wahlarza), a z drugiej do gornych zeber przedniej powierzchni klatki piersiowej (rozlozony wahlarz). Klasyczne ruchy wykonywane przez miesien piersiowy (wtedy sie skraca) to ruch obejmowania lub wciskania czegos w dol po przekatnej ciala. Ruch przeciwny, czyli rozciagajacy miesien piersiowy to ruch cofania barkow i ramion do tylu (im wyzej ulozone ramiona tym bardziej)mniej wiecej jak przy ruchu przeciagania sie. Podczas plywania zabka dochodzi do ruchu cofniecia ramion z ugietymi lokciami do tylu ze sciagnieciem lopatek i to jest wlasnie ten ruch, ktory powoduje rozciagniecie tych miesni. Miesien moze sie rozciagac albo rozluzniac. Rozciagniecie oznacza wydluzenie wlokien, z ktorych jest zbudowany (jak rozciagana guma). Rozluznienie oznacza zmniejszenie napiecia (jak spaciala guma, ktora daje mniejszy opor, ten efekt pojawia sie na drodze odruchowej, jest wynikiem regulacyjnego dzialania systemu nerwowego i ma na celu ulatwienie swobodnej pracy kurczacego sie czyli pracujacego miesnia). To obnizanie napiecia to drugi element wplywajacy korzystanie na miesien piersiowy. Miesien ten naskutek wlozonego pod niego implantu jest caly czas rozciagniety. To sprawia, ze implant jest ucisniety. Jednoczesnie to nie pozwala na takie ruchy jak pelny wyprost tulowia i sciagniecie lopatek polaczone z maksymalnym wdechem - wtedy odczuwa sie najwiekszy opor w klatce piersiowej. A, i jeszcze jedno... rozciagany miesien (w naszym przypadku piersiowy) wydluzajac swoje wlokna moze uciskac na tkanki lub implant lezacy pod spodem. To naciskanie moze powodowac jego wypychanie spod miesnia. Dlatego, w pierwszym okresie po zabiegu, najbardziej niebezpieczne sa ruchy rozciagajace miesien piersiowy oraz te, w ktorych pracuje on aktywnie. Uff, alez sie nawymadrzalam " |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Żelki - czyli przed i po powiększaniu piersi cz.10
Przepraszam ze sie wtrącam ale jakto amorcio ma ?
Pamiętam ze była juz sporo po,długo mnie nie było czy cos sie wydarzyło ? :/ * juz jestem w domu,pomylilam nicki przepraszam ![]()
![]() ![]() 17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin ![]() 160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się ![]() Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-09-08 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Okazalo sie ze nam kuchni nie skonczyli, kurrrrr... Szkoda slow. Jutro maja na 100 % skonczyc ehhhhh. Mam nadzieje ze do konca tygodnia w koncu wyjdziemy z mieszkaniem na prostą , jest taki syf , że szoooookocios ![]() Tz poszedł po wino, tylko to nam dzisiaj zostało ![]()
#99 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
#101 |
Wtajemniczenie
|
Star ja juz 10mcy na forum czekam na operacje a planowalam koncem sierpnia tylko moje plany nie pokryly sie z meza kalendarzem
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwa razy czytalam bo za pierwszym tylko myslalam ze musze przeczytac drugi raz ![]() Anatomia w jednym palcu. Super. Podziwiam. Tylko sie zastanawiam czemu w takim razie pani dr. S z gdyni pozwala a wrecz nakazuje swoim pacjentkom,plywac ( chyba wlasnie zabka ) zaraz po jakotakim wygojeniu blizn( chyba zaraz po zdjeciu szwow ??? ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Bo juz zglupialam zupelnie teraz :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Happy, Andzikus ma kwalifikacje zawodowe w temacie ktory zacytowalam a kazdy lekarz ma swoje zalecenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
I ja witam sie w nowej części
![]() Jestem dzis padnięta bo caly weekend imprezowy - 10- te urodziny córci. Wczoraj mialam w domu 18 -cioro dzieci z rodzicami a dzis rodzinka. Dopiero skończyłam sprzątać i w ramach relaksu nadrabiam zaleglosci na forum ![]()
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Jestem tu nowa, mam nadzieję, że mnie ciepło przyjmiecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na konsultacji u doktora juz bylas czy dopiero przed ?
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Nieee, ja dopiero wgłębiam się w temat, wolę się przygotować zanim się umówię na konsultacje - tym bardziej, że nawet nie wiem gdzie najlepiej się wybrać, a słyszałam, że w Łodzi skąd pochodzę raczej mogę darować sobie poszukiwanie kliniki
![]() U mnie to było tak, że temat ciągnie się od dawna.. naprawdę dawna.. natura niestety poskąpiła mi tej części ciała.. już w podstawówce gdy koleżanki dawno już chodziły w biustonoszach ja nadal nie musiałam i śmiali się ze mnie ![]() Za pierwszym razem jak poruszyłam temat z jeszcze wtedy narzeczonym to była ciężka awantura, że mnie pogięło i po co mi to.. później co jakiś czas temat wracał i ukochany zrozumiał, że no niestety nie jestem w stanie choć bardzo bym chciała zaakceptować mojego "biustu".. Obecnie jesteśmy na etapie, że ja bym bardzo chciała, on nie ma nic przeciwko, a nawet wspiera mnie w tym i namawia jeśli to ma mi poprawić humor.. martwię się tylko, bo mamą jeszcze nie jestem i zastanawiam się czy to się nie mija z celem.. martwię się też co w pracy powiedzą ( a ostatnio miałam okazję posłuchać co koleżanki z pracy myślą na ten temat - nawet nie będę powtarzać ![]() ![]() Plus mam dużo pytań.. także póki co spróbuję się zagłębić w temat, żebym mogła być dobrym partnerem do dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak - nie przejmuj się zdaniem innych, żyje się tylko raz.
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Tysiaczku napisz mi jutro pw o ktorej bedziesz i gdzie my sie spotkamy we wtorek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=suples;42690294]Cześć Kochane!
Podczytuje regularńie widzę ze coraz wiecej cycolinek przybędzie w niedługim czasie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam[COLOR="Silver"] Hej,hej! Ja też rzadko się teraz odzywam,bo remont u mnie na tapecie;-) Ale czasem Was podczytuje i się tu odnotowuję!! Znalazłam nowy wątek,nawet nazwa odświeżona...no,no... Pozdrawiam wszystkie i zmykam znowu ![]()
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
i ja się witam
![]() wypiszcie mnie kobietki z wyliczanki, op 14.10. nie będzie ![]() szczegóły innym razem, bo padam po pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i poczytałam trochę i chyba wypadałoby się ogarnąć trochę bo widzę, że na same konsultacje niektóre dziewczyny dosyć długo czekały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
A ja juz jutro ;-)
#117 |
Raczkowanie
|
Więc życzę powodzenia i trzymam kciuki
![]() ![]()
#118 |
Raczkowanie
|
Dziekuję :-* Macie jakies rady?
#119 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Kapetki już jutro!!! ![]() ![]()
#120 |
Raczkowanie
|
czy mogłabym dołączyć do klubu szczęśliwych cycolinek, a jeśli tak, to w jaki sposób się to robi?????
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Kapetki, nie wiem jak to jest przed powiększeniem piersi, ale miałam już jedną operację, więc emocje są pewnie podobne. Moja rada, zajmuj się dzisiaj wszystkim co lubisz, czytaj książkę, gazetę, idź na zakupy,, na spacer, tak, żeby szybko minął Ci czas i żebyś ciągle o tym zabiegu nie myślała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.