![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Komers...
Zawsze bawi mnie napalanie się na panów z telewizora, zwłaszcza jeśli chodzi o piłkarzy
![]() Ale to już czysty subiektywizm z mojej strony ![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dawno przestałam sobie wyobrażać jak to będzie, kiedy już będę żoną jakiegoś sławnego piłkarza. Czasem jeszcze tak mówię, ale to w żartach. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bal 9
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
dubel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Nie znudziły Ci się jeszcze te wszystkie imprezy, Asiu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
W mojej szkole bal jest jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
A mój komers wypada w moje urodzinki
![]()
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
boże! moj komers to bedzie totalna klapa!
Gram w "przedstawieniu" tyle ze jego kierownik strzelil na nas focha i wszystko mamy sami robić wg jego scenariusza. Wiec ja postanowilam ze pisze inny scenariusz i sami zrobimy swoje prezdstawienie a nie jakieś tam nudne;/ NO i to przedstawienie bedzie na wieczorku. A wieczorek w... w.... w ŚRODĘ 13-tego ![]() nie moge sie doczekać, tyle ze nie bedzie fajnie bo klasa jest pokłócona i ogólnie rozłam. Wklejajcie foty ze swoich komersów;]
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Nie, jeszcze nie
![]() Nie jestem domatorką, uwielbiam przebywać wśród ludzi, na różnych imprezach, więc wiesz ![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Co to, to nie
![]() Cytat:
Nie tańczyć poloneza? Dobrowolnie? Nie rozumiem ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja też tego nie rozumiem, u nas dziewczyny miały partnerów (w sumie mogły mieć...) a stwierdziły, że tańczyć nie chcą. Ale to w sumie ich sprawa.
To już dziś... super ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Kleo, no i jak było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Ehh ja mam 1 lutego bal..i nie mam nic jeszcze;( ehh nie mam pomyslu na sukienke i na fryzurke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
cóż,wg mnie mało co Ci doradzę,bo jak wiadomo kazdemu podoba sie co innego
![]() ![]() a ja nie chcę iśc na mój komers( ok po 20 czerwca)i nie chcę tańczyć poloneza. nie mam dobrych wspomnień z moją szkołą/klasą, więc nie rozumiem po co kogoś zmuszać? ![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
tańczyć poloneza na komersie?
![]() Ja miałam na komersie eleganckie spodnie,brązowe w drobną kratkę,do tego bluzeczke z mankietami,szary śliczny sweterek wiązany w pasie,korale i szpileczki. Co do fryzury,byłam u fryzjera i fryzjerka zrobiła mi śliczny,skromny koczek do tego dostałam gratis opaskę z błękitnymi cekinkami wpłątaną w tył tego koczku ![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Jakie dziwactwo?! Dla mnie to wlasnie najlepsza atrakcja na balu jest polonez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
U nas to wyglądało w ten sposób, że napierw było 20 min. poloneza, potem 30 min. występów na które był wstęp wolny, po nich wszyscy musieli wyjść (z wyjątkiem balujących, nauczycieli i rodziców wybranych do tzw. "zadań specjalnych", jak np. noszenie żarcia, pilnowania toalet i szatni (...)"), przemówienie pani dyrektor :/, , potem techno przez najbliższe 3-4 godziny (u nas był jakiś Dj z innego miasta) i dzikie szaleństwo na parkiecie.
Jednym słowem szał spoconych ciał ![]() Totalnie nie w moim stylu impreza :/, ale nie było tak źle. Szkoda tylko, że połowa zdjęć z balu nie wyszła :/. Po 15 min, tańca dziewczny zdjęły szpilki i latały na boso ;]. Ale pamiętam jak się czułam przed tym całym balem ! Koszmar ! Na lekcjach, na przerwach, na gg etc. dziewczyny na okrągło nawijały o fryzurach jakie sobie zrobią, kolorach szminek, na informatyce oglądały sukienki na allegro itp. Żenada na maxa :/. Czułam się jak w filmie "legalna blondynka". Horror ! Do tego te uszczypliwe uwagi do dziewczyn, które miały trochę więcej ciałka :/. W każdym razie, u Ciebie nie musi to wyglądać tak samo ![]() Pozdrawiam i życzę udanej zabawy ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Co do tych "przygotowan do balu" to u mnie zaczely sie juz w listopadzie (chociaz bal w lutym) i rzeczywiscie to byla przesada jak juz dziewczyny rozmawialy o szczegolach..ale teraz gdy zostaly 2 tygodnie mozna byc pomyslec nad szczegolikami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
A mój komers już w czerwcu
![]() Jakoś nie bardzo się tym ekscytuje, ale w mojej klasie kompletny popłoch. Ostatnio jeśli nie ma o czym gadać to gadamy o komersie, totalna żenada. Po za tym wszyscy sobie na siłę chcą znaleźć partnera do poloneza ![]() kompletny idiotyzm. No ale jak trzeba to trzeba jeszcze kieckę muszę skombinować, oj trudno jest kończyć gimnazjum ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Witam i odświeżam
![]() Argumenty za: -ostatnia wspólna zabawa, zakończenie gimnazjum, szkoda by było trochę nie iść (oj, a ja jestem strasznie sentymentalna ![]() -nie chcę robić z siebie odludka, -idzie większość osób Ale z drugiej strony: -koszt 100 zł plus drugie 100 zł na sukienkę itd., a mnie w domu z kasą nieciekawie, -nigdy nie chodziłam na takie imprezy, chyba nie umiem tańczyć, -mam beznadziejnego partnera do poloneza, -mam w klasie takie fałszywe "koleżanki", że już sama nie wiem-raz miłe raz, mają mnie -przepraszam za takie określenie- głęboko gdzieś. Od września idę do LO, nowa szkoła, wypadałoby kupić sobie trochę ubrań. Lepiej wydać na ciuchy czy na komers (dla mnie to jednoznaczne z tym, czy być materialistką czy mieć fajne wspomnienia)? Jakie będzie towarzystwo też się trochę boję, a może akurat? Nie wiem, doradźcie mi. Wiem, że nikt nie wejdzie w moją skórę, ale tak z innego punktu widzenia-może co Wy byście zrobiły. Dodam, że wszyscy którzy nawet w zeszłych latach byli na komersie nie żałują i super się bawili... Ale Ci co nie poszli też w większości nie żałują :/ Teraz dopiero zauważyłam, że to jednak trochę offtop-ale to mój pierwszy post, dawno nie gościłam na forach internetowych ![]() Edytowane przez marchewkowa7 Czas edycji: 2014-05-30 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja może zabrzmię jak stara ciotka, ale czy tylko mnie przeraża to co czytam?
Szpilki? Polonez? Fryzjer? Partnerzy? Zaproszenia? 100zl za wejściówkę?? Ojej. Chyba jestem już stara. U mnie 'komers' [chociaż wtedy nie było jeszcze takiego określenia] to była dyskoteka na sali gimnastycznej, różniąca się od zwykłych wieczorków tym, że byłyśmy ubrane na galowo. Dajcie spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Niestety tak to w naszej szkole wygląda, ja też myślę, że to jest przesadzone trochę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.