|
|
#91 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: Gry - w co teraz gramy? Polecamy/odradzamy i dyskutujemy.
Ja właśnie gram w Harry Potter i Insygnia Śmierci I i muszę przyznać, że ta gra to jakaś pomyłka :/ żadnego szukania skarbów, fabuła - średnie odwzorowanie filmu, a Harry tylko biega po jakiś starych fabrykach i nap*** różdżką we wrogów. Niczym się to nie różni od najprostszej strzelanki. Lokacje płaskie i nudne, na dodatek powtarzające się
Ogólnie to jakaś pomyłka. Szczególnie w porównaniu do wcześniejszych części... Kto robił pierwsze trzy części? I czemu tego dalej nie robił? |
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w kolejne części kiedyś (bardzo dawno ) próbowałam grać, ale mi nie podchodziły.
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Trójka była zdecydowanie rewelacyjna i najlepsza z części
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Oj, toż trójka to jedna z gier mojego życia! A jakie imprezy dało się przy niej robić
. Dalej zresztą od czasu do czasu nachodzi mnie ochota żeby sobie pograć.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
III ma najlepszy klimat i zawsze zostanie moją ukochaną
)) ale w V i VI też lubię pocinać
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pierwszej i drugiej zgadzam się, bo były bardzo fajne. Takie typowe kolorowe zręcznościówki z różnymi fajnymi znajdźkami do odkrycia. A chyba zaś najbardziej klimatyczne i zabawne były piąta i szósta, bo miało się od razu cały zamek do zwiedzania i można sobie było zobaczyć te wszystkie miejsca z książki. Przynajmniej wg wyobrażeń twórców filmu.
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Zaopatrzył się ktoś w GTA V?
![]() Wrażenia? |
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Wow, nie wiedziałam że mamy tu dział z grami... i że tyle tu graczek
![]() Aktualnie męczę Wiedźminy, chyba w końcu przeproszę się też ze Skyrimem i zacznę od początku. A może jeszcze raz Dragon Age... Poza rpg i mmorpg (lata zmarnowane na Guild Wars i WoW-a, na szczęście pandy ułatwiły rozstanie z Azeroth) lubię też strategie - Civ, Age of Empires, Endless Space, seria Total War czy Tropico... No i oczywiście simsy, chociaż po tych 13 latach to już tak samo nie bawi Na GTA V poczekam, chyba że ktoś ze znajomych kupi konsolową wersję. |
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie mam nawrót do gier z podstawówki i na tapetę wzięłam Ghost Master i Zoo Tycoon 2.
Te bezstresowe lata |
|
|
|
|
#101 |
|
MUSEarka
|
Ja od jakiegoś czasu tłukę w głupiego Prop Hunta na GarryModzie
A na półce czeka nieruszony Wiedźmin 2, jakoś odrzuciło mnie ostatnio od Xboxa (może dlatego, że przeżywam depresję związaną z tym, że wróciłam do Warszawy, gdzie mam nieduży telewizor i przesiadłam się z domowej, duuużej plazmy Na co czekam w tym roku? Zdecydowanie na Asasyna 4
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Zdecydowałam się pochwalić Wam w jakie gry ostatnio grałam. Nowości żadnych nie ma, gdyż sprzęt mój zabytkowy, chomiki zwykle przy nowościach nie wyrabiają i tylko smaku sobie potrafię narobić :\ Najostatnieszją grą, którą odpaliłam z polecenia TŻ To The Moon – uparłam się aby skończyć ją w jeden dzień, bo przecież co chwila coś się działo, coś doprowadziło do łez i grzechem byłoby przerwać w trakcie a potem nie móc zasnąć. Tak więc godna polecenia, nawet mojego TŻ rozczuliła. Widziałam opis od poprzedniczek, więc nie będę streszczała. Stara ze mnie maniaczka MMO, więc przez moje życie przewinęło się (wykrzyknik oznacza godne uwagi – przynajmniej według mnie ) :- Lineage 2 (!), - nie licząc przerw spędziłam nad nią z 4 lata - ROHAN (!), - konkurencja gra z L2, nad nią też mogłam spędzić po kilkanaście godzin dziennie, dopóki nie byłam zmuszona napisać pracy magisterskiej ![]() - Rappelz, - Cabal (!), - nie każdego zachwyca, ale mnie utrzymywała przy niej świetnia ścieżka dźwiękowa - Aika(!) – słodkie cudo, jednak z powodu konkurencji im dłużej żyje tym mniej ludzi gra - C9 - Forsaken World - Perfect World - Nostale No I oczwyście gdyby nie MOBA - League of Legends – tak nie poznałabym swojego Męża, który nadal uważa iż w świecie gier zbyt mało przewija się kobiet, a ja staram się jak najbardziej zmienić jego tok myślenia i tym samym podsunęłam mu ten oto wątek do poczytania ![]() PC – tutaj mogłabym się rozpisać, ale nie chce zbyt przedłużać już i tak długiego posta, więc wypiszę te, które najbardziej zachwyciły lub mam do nich pewne ‘ale’: - Dust: An Elysian Tail – przeniesiona z XBOX`a na PC, zdecydowanie polecam grę na padzie. Skusiła mnie do zakupu, bądź co bądź, cudna grafika. Platformówka z elementami RPG, przyjemny system walki i ogromny plus -> długa rozgrywka. Od razu mogę polecić grę na najtrudniejszym poziomie walki, gdyż te na najniższym są stanowczo zbyt łatwe. - Trine 2 – platformówka z elementami zręcznościowymi i logicznymi. Kolejna, która przykuła moją uwagę szatą graficzną (ach te cudne grzybki!). Mamy do wyboru 3 postacie: maga, złodziejkę i rycerza. Naszym zadaniem jest przejście etapów naszpikowanych zagadkami i pułapkami. - Tropico 4 + dodatki (paka kupiona na tegorocznej letniej wyprzedaży steam)– o tym była już mowa, godna uwagi, a muzyka idealnie przyda się na wieczorne mroźne dni - Magicka – hack-and-slash pełen humoru i bugów. Bardzo chciałabym pograć dalej, ale w połowie rozgrywki nagle umiera, bo moja postać zaczyna ‘spadać’ w dół ekranu. - Torchlight II – konkurencja Diablo 3, co poniektórzy uważają iż jest znacznie lepsza od Diabła. - Sims 1-3 – nie mogę nie wymienić, gdyż towarzyszy mi od bardzo dawna, a wracam do niej jedynie po to, by stwierdzić iż architektem na pewno już nie zostanę. Dalsza część rozgrywki nie interesuje mnie. Wystarczy podstawka, zdecydowanie. - SimCity 2013 – z tego co widziałam poszły tutaj krytyki dotyczące serwerów. Owszem tak było na początku zaraz po premierze, ale identycznie padały serwery D3, więc tego tu się nie czepiam. Grę dostałam w prezencie od TŻ i przez kilka miesięcy graliśmy wraz z jego znajomymi, więc narzekać też nie mogę, jednak teraz nie ma już tylu chętnych, dlatego pogrywam sama i tutaj też mi nie przeszkadza. Jedno miasto rozwinę, tak inne siak, tutaj pogram i tam. Przynajmniej zabawy przy tym sporo. - Faraon – stara, ale jakże nadal mnie jara strategia ekonomiczna z 1999roku. Cud miód i orzeszki nadal. - Game Dev Tycoon – strategia ekonomiczna w czasie rzeczywistym. Naszym zadaniem jest założenie studia deweloperskiego. Akcja rozpoczyna się w latach 80. - Euro Track Simulator 2 – po mnie coś wzięło jak widziałam jak mój TŻ ciągle powoduje wypadki. Zagrałam by pokazać, iż kobieta też potrafi dobrze kierować, a jemu nie dam prowadzić już nigdy naszego auta! - Cube World – faza alpha. Niezależna gra RPG nastawiona na eksplorację złożonego z voxeli świata. Wpierw tworzymy postać, a następnie wyruszamy szukać przygód! - Terraria – 2D, platformówka. W grze przenosimy się do dwuwymiarowej krainy i otrzymujemy kilka podstawowych narzędzi. Od tej chwili jesteśmy zdani na siebie i własną pomysłowość. Gra zachwyca jeszcze bardziej po wydaniu ostatniej aktualizacji gdzie dodano ponad 1000 nowych przedmiotów, zadań i dungeonów. Z TŻ jesteśmy zachwyceni i razem czekamy na podobną grę STARBOUND (pre-oder już dawno wykupiony). Chyba na tym skończę, bo się rozpisałam jak nigdy, a mam tyle gier do polecenia, że jakby co to z chęcią mogę napisać. Również z nowości i nadchodzących premier, jako że posiadam za małżonka zawodowego gamer`a to i mi się nie upiecze i skazana jestem na pomoc przy tworzeniu gameplayi. |
|
|
|
|
#103 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cześć
ja dopiero zaczynam przygodę z grami. Teraz gram w Torchlighta, Hellgate London, a dziś zaczęłam grać w League of Legends ^^
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie dzisiaj urządzę seans z Amnesią albo The Walking Dead
Trzeba poszukać ludzi do wspierania mnie na Skype |
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie gamerki
Ja od ostatniego czasu namiętnie tłukę Dotę2, już tak mnie to wciągnęło, że w ciągu kilku miesięcy dogoniłam kumpli mojego tż w godzinach spędzonych w grze oprócz tego ostatnio odpaliłam settlersów VI. Ogólnie lubię gierki typu civilization, settlers, sim city, simsy, jakieś budowanie, tworzenie Kiedyś też miałam epizod na gry w stylu stepmania, guitar hero (pc jak i konsola, ale niestety nie jestem w posiadaniu konsoli na własność )jakby się tu znalazła jakaś dotofanka to zapraszam serdecznie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
O, cywilizacja IV jest super. (A może V? NIe pamiętam). Czas pędzi przy niej jak szalony. Piękna grafika, różne tryby trudności, można samemu wybierać wile rzeczy (rodzaj terenu, władcę i.t.d). Oczywiście staram się grać władczyniami
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie gamerki
Ostatnio nie gram w nic, gdyż czekam na premierę Assassin's Creed. W zanadrzu mam jeszcze do ukończenia Darksiders. W ogóle są tu osoby grające na konsolach?
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
Witam się
Ja również mogę polecić Skyrim, ta gra mnie zachwyciła grafiką i misjami. Nigdy nie lubiłam takich gier w średniowiecznych klimatach ale się przemogłam wprawdzie przeszłam ją prawie rok temu ale chętnie bym wróciła. Teraz na tapecie u mnie FarCry 3. Gierka jest w deske, tropikalne klimaty, ciekawe misje, cały świat do naszej dyspozycji, polowanie na zwierzęta, zbieranie roślin na mikstury itp. Jedna rzecz która wkurza mnie w tej grze to wchodzenie do pomieszczeń lub wchodzenie po schodach czasami trzeba sobie poskakać
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4330203 9]Witam się
Ja również mogę polecić Skyrim, ta gra mnie zachwyciła grafiką i misjami. Nigdy nie lubiłam takich gier w średniowiecznych klimatach ale się przemogłam wprawdzie przeszłam ją prawie rok temu ale chętnie bym wróciła. [/QUOTE]Mody, dodatki i jedziesz
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz tłukę sid meier's civilization V: brave new world, jest świetne
![]() Można grać Polską ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj zainstalowałam Fable 3 i czekam na wolną chwilę żeby pograć
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Desmond na wielkim ekranie... ciekawe co z tego wyjdzie
http://www.filmweb.pl/news/Znamy+dat...enderem-99884# |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Rzecz gustu, mnie gra nie powaliła, ale pomysł doceniam. Dosyć, że dwójka była już lepsza.
|
|
#116 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój chłop w dniu premiery i jara się nią na maksa
![]() Cytat:
Muszę do niej wrócić ![]() Dla odmiany gram w Machinarium, graficznie ta gra jest przecudownie zrobiona Jeśli któraś lubi takie cuda - polecam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
No to może i ja napiszę najlepsze gry w jakie pykałam :p
Lineage 2 (bezapelacyjnie, wychowałam się na tym )Wow Wiedzin Warcraft, LoL Hitman GTA, Mafia Call of duty, Quake Zeus, Cywilizacja, Simsy |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
z niecierpliwością czekam na premierę Assassin's Creed Black Flag
|
|
#120 |
|
MUSEarka
|
Haj fajf! Mi dzisiaj siostra zamówiła na prezent urodzinowy, wysyłają dopiero 30ego, więc pewnie dopiero po świętach dostanę ją w swoje łapki A sama kupiłam sobie [na spólkę ze szwagrem] ACII bo tylko tego mi w kolekcji brakowało
![]() |
Nowe wątki na forum Gry komputerowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

jestem fanką Heroes of Might and Magic - w kolejności III, VI, V
) próbowałam grać, ale mi nie podchodziły. 

)