![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
samodzielny masaz dolnych partii ciala- cellulit 1 stopnia
wlasciwie wszystko zamiescilam w temacie- jak samemu sie masować, jaka metoda, z jaka czestotliwoscia?? bardzo prosze o odpowiedzi. chodzi mi glownie o wyeliminowanie cellulitu 1szego stopnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dot.: samodzielny masaz dolnych partii ciala- cellulit 1 stopnia
Patrz poprzednie wątki. Masaż w terapi cellulit w farmie automasażu nie daje spektakularnych efektów. To raczej jedynie forma zapobiegania.
Podstawowa metoda to manualny drenaż limfatyczny wykonywany przez masażystę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Fusy z kawy na cellulit ??
Witam,słyszałam ,ze bardzo dobry efekt redukcji cellulitu daje masaż wybranych partii fusami z kawy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
![]()
Wpisz w przeglądakrę "pilling kawowy" i poczytaj, bo chyba o to chodzi
![]()
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fusy z kawy na cellulit ??
Moze tu chodzi raczej o wróżenie z fusów z kawy, np jaki mam cellulit, lub którego stopnia. Owszem piling jaknajbardziej, ale jak sie to ma do cellulitu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ponoć wygładza skórę a zarazem ujędrnia, ale czy redukuje cellulit to nie moge stwierdzic, bo robilam taki masaz zaledwie pare razy
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Chodzi o to, ze kofeina stosowana jest w wielu kosmetykach zwalczajacych cellulit (tzn. pisze na nich, ze zwalczaja). Stad pomysl, zeby nakladac fusy, bo wydaje sie ze stezenie kofeiny w nich jest wieksze niz w kremie.
To nie moj pomysl ale jest duzo wypowiedzi na ten temat na forum. Sama chcialabym wiedziec czy to prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Cellulit, czyli rodzaj panikulopati obrzekowo-wlóknikowo stwardnieniowej, to problem tkanki podskórnej. W tym sęk jak tam dotrzeć?
Ale czemu nie próbować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Ty To Potrafisz!!!!dobic!!!!one Cale Noce Maja Koszmary Na Temat Cellulitu A Ty Tu Z Takim Madrym Watkiem Wyjezdzasz!!!!nie Ladnie, Nie Ladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
No cóż zrobić!? Na temat cellulitu juz dużo było oj i jeszcze będzie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Otoz jest taka metoda, i jak twierdza ci ktorzy ja stosuja, przynosi doskonale efekty. Ale to ich opinia.
Fusy kawowe naklada sie na skore cienka warstwa, po czym zawija sie bandazami z jedwabiu (dlaczego z jedwabiu... nie wiem) i trzyma w cieple przez okolo pol godziny. Pozniej zmywa sie (albo raczej usuwa), fusy goracymi recznikami. Caly proces konczy sie masazem z dodatkiem oleju cyprysowego. Jesli, ktoras z Pan chcialaby zastosowac te metode i podzielic sie informacja, jakie sa efekty... bede bardzo wdzieczny...
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Tak od lat wykonuje się masę zabiegów pielęgnacyjnych. Kofeina stosowana jest w wielu preparatach kosmetycznych ale i w lekach. Oczywiście w niektórych przypadkach owijanie, bandażowanie w trakcie zabiegów kosmetycznych jest bardzo ważne dla naskórka, tkanki podskórnej. Ale co z panikulopatiami?
Sama forma presoterapii czasem też wspomaga leczenie obrzęków. Raczej chodzi tu o rodzaj zabiegu. czy tak? Może jakies badania kliniczne? Jak to jest, tyle milionów kobiet cierpi na dolegliwosć - cellulit, a trudno wykonac konkretne badania działania danych preparatów. Dziewczyny uwierzcie mi, chciałbym podac gotową receptę, codzień widzę desperację kobiet dotyczacą leczenia badz też profilaktyki cellulitu, ale takiej bardzo skutecznej recepty jednej i dla wszystkich nie ma. Jest tylko indywidualna terapia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Podalem ten rodzaj zabiegu tylko jako przyklad. Tak jak mowilem, nie wiem czy dziala, czy nie. I nie ma to w tym momencie znaczenia. Invencja ludzka nie ma granic. Czy jest to metoda z zakresu "presoterapii" nie wiem. Byc moze.
Jesli chodzi o badania kliniczne, to jest tego troche. Ciagle szuka sie nowych lekow, zabiegow, z chirurgia wlacznie. Jest juz wiele preparatow stosowanych w terapii cellulitu. Jaka jest ich skutecznosc? Trudno mi powiedziec, nie zajmuje sie tym problemem. P.S. Oto adres strony, z rewelacyjnymi rezultatami w zwalczaniu cellulitu a takze chudnieciu. (strone te dopiero znalazlem na internecie i nie biore zadnej odpowiedzialnosci za jej tresc): http://www.lipofree.com/
Nie myla sie tylko ci, ktorzy nic nie robia... Edytowane przez CMT Czas edycji: 2005-11-26 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Byc moze ta metoda Was zainteresuje...
http://www.michaelrosenbaummd.com/cellulite.html
![]() |
#105 |
*sportaddict*
|
ja wiem tyle:
peeling kawowy: 2 łyżki kawy mielonej - NIE ROZPUSZCZALNEJ! - zalać odrobiną wrzącej wody, wymieszać, nacierać całe ciało, masowanie kilka minut zwłaszcza ud i pośladków - bardzo polecam!! skóra jest po tym boska! do tego kofeina działa antycellulitowo i wyszczuplająco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
A wiec metoda dziala...
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Z mi]oich doświadczeń wynika, że na cellulit działa tylko zmasowany atak (dieta, tering, mazaże...). Natomiast fakt, że peeling kawowy jest NIEWYOBRAŻALNIE skuteczny, nie podlega dyskusji. Skutki to najgładsza, najbardziej napięta skóra w życiu!!! I to wszyskto za mniej niż złotówkę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Sam peeling przed masażem powoduje że lepiej w wielu przypadkach masaż się wykonuje, zwłaszcza u osób o suchej, łatwo złuszczającej się skórze. Tak sie czesto postepuje w masażu w trakcie zabiegów antycellulitowych.
Ale problem w tym, że nie chcemy jedynie na moment ładniejszej skóry (powierzchownie) naskórek, skóra własciwa, ale przede wszystkim pozytywnych zmian w głębszej warstwie - tkance podskórnej! Mimo że jest fajnie, taki peeling to wstep do masażu, potem peeling usuwamy i wykonywany jest profesjonalny masaż. Owszem każda forma autozabiegów i automasażu jest pomocna, jeśli wzmacnia mikrokrążenie. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
wiec i moze ja sie wypowiem
ostatnimi czasy schudlam 20kg podczas diety regularnie stosowalam peeling kawowy z naprzmeiennymi natryskami na koncu balsam ujedrniajacy i efekty sa super, cellulit znikl i mam nadizeje ze juz nie wroci, wiem ze to tez zasluga diety nie tylko samego peelingu, z koleji sama dieta bez peelingu nie mialaby sensu... gdy odchudzamy sie o jakies 20kg bez jakiecholwiek cwiczen, peelingow itp to stan skory po diecie zostawia wiele do zyczenia - cos o tym wiem... peeling stosowalam na cale cialo nawet twarz tylko ze np uda,pupe, brzuch masowalam mocno, biust szyje juz nie tak mocno twarz calkiem lajtowo... jesli chodzi o twarz ogolnie nie robia mi sie na niej zadne krosty jedynie gdizeniegdzie po tym peelingu jest idealnie gladka jak cale moje cialo, jest to najlepszy peeling z jakim sie zetknelam w zyciu (a stosowalam juz wiele i z wieloma mialam kontakt w gabinecie kosmetycznym i jeszcze w szkole kosmetycznej ) szczegolnie w polaczeniu z dobrym zelem do mycie i ewentualnie w razie potrzeby jaka ampulką. naprawde polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Czy chodziło faktycznie o nadwagę, nagromadzenie tkanki tłuszczowej czy też właściwy cellulit (panikulopatię)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
manualny drenaż limfatyczny
Czy mógłby pan opisać "po łebkach",najprościej jak się da jak wykonać samodzielnie tzw manualny drenaż limfatyczny w celu pozbycia się cellulitu (czyli chyba przepchania limfy).Jak mniej więcej ugniatać tą skórę itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Dot.: manualny drenaż limfatyczny
Proplem w tym, że jesli to ma byc faktycznie manualny drenaz limfatyczny, to opisać się go w formie automasażu raczej nie da, tym bardziej "po łebkach". No i w tym wypadku ugniatania o które Pani pyta też stanowią znikomą część.
Polecam wizytę u profesjonalisty tj. masazysty lub fizjoterapeuty który jest w temacie. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
![]()
Jestem fizjoterapeutką i w 100% popieram pana Szczotkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Czy taki masaż może pomóc po wykonaniu zabiegu odsysania tkanki tłuszczowej z część ud i łydek? gdzie porobiły się nierówności?
gdzie są placówki w warszawie?
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Nie tylko może pomagać, ale tego rodzaju procedure stosuje się od lat. Wielu chirurgów jeśli widzi problemy z cellulitem, to przed odsysaniem tkanki tłuszczowej zalecają manualny drenaz limfatyczny.
Proszę jednak nie mylić pojęć. Liposukacja wykorzystywana jest do modelowania ciała, a nie do "usuwania" cellulitu. Coprawda umiejetnie wykanana liposukcja zmniejsza problem, jesli mamy do czynienia jednocześnie z lokalnym nagromadzeniem tkanki tłuszczowej i cellulitem. Wskazanie do masażu przed (diagnostyka i przygotowanie tkanek do liposukcji) a częściej po liposukcji (zmniejszenie obrzeków oraz zwiększenie końcowego efektu po liposukcji, min. uelastecznienie miejsc po wprowadzaniu kaniul i zmniejszenie punktowych blizn) to częste postepowanie. W Polsce kilku masazystów współpracuje bezpośrednio z chirurgami. Wiem że warto i rezultaty są bardziej zadowalające. Od lat praktykuję - w ramach bezpośredniej współpracy z lekarzami - i masaż, zwłaszcza drenaz jest tutaj bardzo skuteczny. Nastepnie wykonuje się masaż o charakterze warstwowym. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Jest pan z warszawy?
![]()
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Piotrze, ne za bardzo rozumiem co to znaczy "masaz o charakterze warstwowym". Czy jest to nowa forma masazu? Czy to znaczy, ze pierwszy tydzien to masaz skory i tkanki podskornej, drugi tydzien to powiezie, a trzeci to miesnie. Czwarty: to masaz integracyjny. Jesli tak, to dla mnie to masaz naciagajacy... kieszenie pacjentow.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Widzisz ot, takie doświadczenie danej kliniki, a pojęcie 'warstwowy" to uproszczenie myślowe i tyle. Nie chodzi bynajmniej o to co piszesz, czy tez co insynuujesz.
Nie bedę się teraz rozpisywał nad szczegółami technicznymi. Forum jest przede wszystkim dla odbiorców masażu. Swoją drogą poczucie humoru to jedno, a dziwne insynuacje to drugie. Nie myslałem że stać Waćpana na to. bez komentarza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
![]()
mi bardzo zalęzy na wyrównaniu małej częśći nierówności pozostałych po odsysaniu taknki tłuszczowej z nóg... wazyłam wtedy 55 kg, ale miałam niezaznaczone łydki i dosć pulchne uda...
teraz waże 60 kg a nogi nie przytyły... jednek skora jest troszkę rozciagnięta, widac kilka blizn po kanikułach, których b chętnie bym się pozbyła... i choc minęło 3 lata od zabiegu jak nigdy nie miałam celulitu tak teraż zaczynam go mieć, wyraźnie go widać po ściśniećiu pośladka i części ud, tak gdzie nie było liposukcji.... jakim masażom powinnam się poddać i gdzie znajdę PANSTWA osrodek w WARSZAWIE? dodam, ze dużo cwicze na siłowni i cześc nierówności zastapiłam na nogach wyrzezbionymi mięśniami, jednak na jedej z łydek wciąz (patrząc z góry) widzę nierównośc, oraz na udzie od wewnętrzej strony, a do tego skora jest rozciagnieta. gdyby była naciagnięta nierówności nie były by, aż tak widoczne...... mam w domu dwa masażery PHILIPS CELESE zasysający skórę do środka jak odkurzacz oraz z wypustkami masującymi skore.... czy one mi nie szkodzą? np nie powiększa celulitu i nierówności? nie rozciagną bardziej skóry? proszę o INFO z gory DZIEKI ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Pani ? - Emmo? - Jesli chodzi o mnie, to jestem z Rybnika. Ale pewnie chodzi o praktykę. Praktykuje w Poznaniu www.bodywork.com.pl czasem jak czas pozwala także w Warszawie.
Jeśli chodzi o to co Pani opisuje, najpierw niech Pani odstawi tą maszynkę!!! Na jakiś czas siłownię też. Trochę to u Pani wygląda nie tak, nie w tym kierunku. Jesli mogę coś poradzić to za mało informacji, proszę o rozmowę telefoniczną. Jesli bedzie Pani w Poznaniu to dokładnie opiszemy w czym jest problem. Oczywiscie konsultacje masażysty i lekarskie (bezpłatne) Namiary są na mojej stronie internetowej. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.