Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 11:37   #91
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość

Jestem w 23 tyg. trzeciej ciąży, pierwsza córa ma już 6 latek i bardzo czeka na braciszka lub siostrzyczkę (po USG połówkowym nic się nie wyjaśniło, Dziecio się zakrył rączkami, więc będziemy mieć niespodziankę...). Termin mam na 12 stycznia 2014, a ja mam nadzieję, że przynajmniej do 20 grudnia dotrwam, bo Maluszek się niestety pcha na świat, jest nisko, więc jestem od lipca na L4, ostatnio na nospie, magnezie i dopochwowej luteinie, bo brzuszek mi mocno twardnieje. Dużo stresu...

Witaj!
Ja tych twardnień też sporo mam,coraz więcej.
Ale u mnie bez badań ginekologicznych wiedzą,że jest wszystko OK. Nic nie biorę.

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Oj, to ja mam manię na punkcie wiadomości. Pierwsza rzecz z rana i ostatnia wieczorem, tak samo jak Ty chcę wiedzieć. Tylko o tych dzieciach omijam, bo to za dużo dla mnie i właśnie pod tym względem radzę ograniczyć - dobrze jest wiedzieć, ale w aktualnym stanie zbyt dużo szczegółów raczej nie pomoże.

Masz rację
Stary 2013-09-14, 11:52   #92
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Wyskoczylam na chwile do apteki po femibion a wy juz na 3 stronie!!!

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Tak w ogole to ile placicie za femibion 2? Ja teraz zaplacilam 25 e, a mowili ze te co bralam na poczatku sa okropnie drogie a kosztowaly 26 kurde roznica jak cholera, ale powiem szczerze ze jak zobaczylam te kapsulki z olejem i tabletki to jakos do mnie bardziej przemowily..
Ja placilam istatnio 45zl w jakiejs aptece internetowej. Normalnie w aptekach chyba cos ok.70zl.kosztuje.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:05   #93
Cicici
Rozeznanie

A jak to jest z tymi skurczami? Ja nie wiem jakie to uczucie jest i sie boje, bo delikatne bole podbrzusza mam, no ale przeciez wszystko rosnie i sie rozciaga...
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:11   #94
magnusia
Zakorzenienie

ale jestem zła!!!! przesuwam meble do tego remontu- pozdejmowałam podkładki ozdobne ze stołu i patrzę a tam taki purchel!!!!! cholera nie wiem po czym ale takie złuszczenie się zrobiło i to kur** centralnie na stole!!! mój piękny stół- kosztował mnie majątek i dupa- spaskudzony.
Nie wiem od czego to bo ani gorącego nie stawiamy bezpośrednio na stole ani niczego- no normalnie mi wszystko opadło....

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Ciężaróweczki! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona...

Jestem w 23 tyg. trzeciej ciąży, pierwsza córa ma już 6 latek i bardzo czeka na braciszka lub siostrzyczkę (po USG połówkowym nic się nie wyjaśniło, Dziecio się zakrył rączkami, więc będziemy mieć niespodziankę...). Termin mam na 12 stycznia 2014, a ja mam nadzieję, że przynajmniej do 20 grudnia dotrwam, bo Maluszek się niestety pcha na świat, jest nisko, więc jestem od lipca na L4, ostatnio na nospie, magnezie i dopochwowej luteinie, bo brzuszek mi mocno twardnieje. Dużo stresu...

Pozdrawiam cieplutko!
witaj

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ja placilam istatnio 45zl w jakiejs aptece internetowej. Normalnie w aptekach chyba cos ok.70zl.kosztuje.

ja ostatnio zapłaciłam za Femibion 78 zł! no rozbój w biały dzień
Stary 2013-09-14, 12:12   #95
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Sun świetny jest taki widok. Pamiętam jak dziewczyny obie się ruszały na raz piękne to było, ale cała noc z głowy
Stary 2013-09-14, 12:17   #96
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ale jestem zła!!!! przesuwam meble do tego remontu- pozdejmowałam podkładki ozdobne ze stołu i patrzę a tam taki purchel!!!!! cholera nie wiem po czym ale takie złuszczenie się zrobiło i to kur** centralnie na stole!!! mój piękny stół- kosztował mnie majątek i dupa- spaskudzony.
Nie wiem od czego to bo ani gorącego nie stawiamy bezpośrednio na stole ani niczego- no normalnie mi wszystko opadło....ń
A nie rozlało się coś kiedyś?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 12:30   #97
Shizu48
Raczkowanie

Dzięki Bogu!!!!!!!!! Nawet nie wiesz jak mi ulżyło!
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-14, 12:33   #98
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Nie wiem od czego to bo ani gorącego nie stawiamy bezpośrednio na stole ani niczego- no normalnie mi wszystko opadło....

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

witaj

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

ja ostatnio zapłaciłam za Femibion 78 zł! no rozbój w biały dzień
O kurde
Pewnie nie da sie reklamować? Jest lakierowany?
Stary 2013-09-14, 12:58   #99
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A nie rozlało się coś kiedyś?
no właśnie nie- nie mam pojęcia skąd to się wzięło...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
O kurde
Pewnie nie da sie reklamować? Jest lakierowany?

jest lakierowany i bejcowany bo to drewno jest a reklamować już się nie da bo to 3 lata temu kupiony, no trudno musze to jakoś przeboleć choć zła jestem jak osa
Stary 2013-09-14, 13:13   #100
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
no właśnie nie- nie mam pojęcia skąd to się wzięło...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

jest lakierowany i bejcowany bo to drewno jest a reklamować już się nie da bo to 3 lata temu kupiony, no trudno musze to jakoś przeboleć choć zła jestem jak osa
Też mi się kiedyś tak zrobiło
ale już jest naprawiony stolarz wyczyścił blat,wyszlifował,nałożył nową bejce i lakier....blat jak nowy za 100 zł
Stary 2013-09-14, 13:17   #101
Shizu48
Raczkowanie

Dziewczyny - dosyć ważna sprawa z mojej strony.
Czy orientujecie się może jak to jest z zasiłkiem w przypadku likwidacji firmy przed dniem porodu? Niestety ostatnio coraz więcej słyszę na ten temat w mojej i zaczynam mocno się martwić. Złożyłam już zaświadczenie o ciąży a L4 chcę dać z koncem września. O ile wiem w przypadku likwidacji firmy tracę swój zasiłek i dostaję od zusu jakieś pieniążki jako bezrobotna ale jaka to jest kwota, czy zbliżona do tej jaką dostanę jako normalny zasiłek od firmy? :conf used:
Stary 2013-09-14, 14:16   #102
mysia212021
Raczkowanie

Witam
Mam nadzieje ze mozna jeszcze dolaczyc :P termin mam na 1 lutego i ostatnio dowiedzialam sie ze w brzuszku siedzi synek- Filipek . Poprzedniej ciazy nie donosila dlatego wczesniej tylko was podczytywałam ale mysle ze tym razem nic zlego sie nie wydarzy.

Synek -Filipek
mysia212021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 14:23   #103
Muminek1991
Rozeznanie

Hey Mamusie
witam się popołudniem.
Miałam odezwać się rano, ale TŻ wyprawiłam do pracy a sama pojechałam na 4 godziny do miasta
Już dawno nie łaziłam po sklepach dla odprężenia hehe
I dopiero co wróciłam, grzeje obiadek.
U mnie POMIDORÓWKA :s lina:
Kupiłam 2 bluzki dla siebie, i prezenty ciuszkowe dla siostrzenic , ale część bo druga część została do pon w sklepie.Zabrałam za mało gotówki a nie znam swojego pinu do karty No i jeszcze ciuszki dla chrześniaka.Ale powiem wam ,że jak tak patrze to chłopięce rzeczy mi się nie podobają i tak bardzo chciałabym dowiedzieć się w poniedziałek kto siedzi w brzuchu ,żeby w razie chłopca przygotować się psychicznie haha wyrodna ze mnie matka , no ale cóż oboje bardzo pragniemy córci

Witam nową mamusie
Cici dobrze,że nic większego ci sie nie stało z tym podcięciem
Isia fajnie ,że dzielisz się pozyskaną wiedzą.Choć co do kąpieli to nie wyobrażam sobie nawet w zimę codziennie nie umyć malucha, w końcu maleństwo też jest brudne i zgrzane czy coś.Ale słyszałam o tym.I z mlekiem też dla mnie dziwne, ale wiadomo różne źródła , różnie podają.
AgatkaL - ja biorę tylko jakiś podstawy zestaw witamin. Mnie i lekarz i położna nie kazali brać nic więcej i tego się trzymam i nie wariuję z dziesiątkami różnych witamin .
Ambrella powodzenia z remontem .Sówki cudowne My zwracamy się do brzuszka od początku imieniem.Z tym ,że dla dziewczynki i będzie niezły zonk jak lokator okaże się chłopcem. Nie wiem jak się przestawimy.Dla dziewczynki mieliśmy imię zanim zaczęliśmy starania, dla chłopca nie mamy. Trwają kłótnie.
Gosia- ja jestem tą która nie ogląda ani nie czyta wiadomości.Nie ,żebym jakaś zimna była czy coś na to co się w okół dzieje. Ale ja za bardzo wszystko przeżywam i im mniej wiem tym dla mojej psychiki lepiej
em ma ja nie wyobrażam sobie żyć bez picia mleka, więc dobrze ,że je trawię . Jako dziecko znałam smak i takiego ze sklepu i prosto z cycka krowy jeszcze ciepłe jak było.Mam nadzieję ,że dzidzius będzie do mleka tak jak i ja. Bo ja pije wprost czasem i litrami.
kefii dobrze ,że mama w domu, na pewno poczuję się lepiej z wami niż w szpitalu.
Perfuzja ja Ci jeszcze chyba nie pogratulowałam, a więc gratuluję kupna mieszkania. Ile bym dała za 120 m No cóż musi mi wystarczyć to co mam
magnusia zaraziłaś mnie pomidorówka ,właśnie zajadam się drugim talerzem zupki
Shizu ja też jestem z tych co będą dzieciaczkowi pozwalać bajki oglądać.Sama wiem po sobie ,że bajki dużo uczą i widzę też po moich siostrzenicach. Jedna dzięki bajkom właśnie ma ogromny zasób słów i już mówi kilka słów po angielsku dzięki bajkom właśnie.Nie jestem za tym, aby maluch spędzał przed ekranem cały dzień , ale trochę w dzień i dobranocka jak najbardziej
mezaga dziwne ,że u ciebie przez tłuszcz nie widać tak dobrze, ja też mam spora nadwagę jak nie otyłość już a usg widać wszystko przepięknie. Może idź do kogoś kto ma lepszy sprzęt. Ale co do 3D ja planuję zrobić, bo bardzo mi się podoba jak wtedy dzieciaczka widać
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 14:23   #104
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny pomóżcie, czy w sklepie stacjonarnym C&A ceny są takie same jak w internetowym czy w internetowym są nizsze?? Bo nie chce mi się czekać na promocje z darmową wysyłką a chciała bym pajacyka, śpiochy dla Antośka i bluze dla męża na urodziny
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 14:23   #105
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
Witam
Mam nadzieje ze mozna jeszcze dolaczyc :P termin mam na 1 lutego i ostatnio dowiedzialam sie ze w brzuszku siedzi synek- Filipek . Poprzedniej ciazy nie donosila dlatego wczesniej tylko was podczytywałam ale mysle ze tym razem nic zlego sie nie wydarzy.
Witamy cieplutko Ciebie i Filipka!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-14, 14:32   #106
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie, czy w sklepie stacjonarnym C&A ceny są takie same jak w internetowym czy w internetowym są nizsze?? Bo nie chce mi się czekać na promocje z darmową wysyłką a chciała bym pajacyka, śpiochy dla Antośka i bluze dla męża na urodziny
z tego co się orientuje, to ceny są takie same

Cytat:
Witam
witaj tym razem musi być dobrze

co za dzień, co za ciśnienie, nic tylko spać...
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 14:36   #107
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
co za dzień, co za ciśnienie, nic tylko spać...
Z ust mi o wyjelas. Cały dzień się czuje tak słabo i tak zmęczona a kompletnie bez powodu ze już zaczyna mnie to martwić..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-14, 14:42   #108
J0zefina
Raczkowanie

Dzień dobry

Tż w domu więc nie mam czasu zaglądać ale żeby już w nowym wątku być?

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Magnusia, mianuję Cię królową pomidorów Codziennie pracujesz na ten tytuł .
Hi hi o tym samym pomyslałam ale za to magnusia nei musi suplementowac potasu

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Teraz mąż mnie wołał i krzyczę z pokoju , ze już idę . Doszłam do drzwi a on :
o Kacperek przyszedł pierwszy
soł sŁit

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Mam pełną świadomość tego, że Kacperków jest sporo, ale tak mi się to imię podoba, mężowi też, że nasz syn powiększy grono . Mój małż też ma dość popularne imię, ale mówi, że nigdy mu to nie przeszkadzało.
nie znam żadnego Kacperka

EVI, mysia
witajcie obysmy wszystkie dotrzymały do naszych terminów

Gosia Ty czytałas o Syrii a ja wczoraj w wiadomościach chyba obejrzałam raport na temat głodu na świecie Maz akurat kąpał młodego a ja zajadałam pieczarkową na kolację a tam o tym ile dzieci umiera z głodu i takie przerażające zdjęcia i filmik jak trzech chłopców w wieku ok mojego starszego synka napycha z radością buzię zbożem które się właśnie rozzypało na ziemię zbożem, takimi ziarenkami twardymi nieprzetworzonymi poryczałam się strasznie i nie mogłam spać

Co do witaminek to ja biorę, kupuję na allegro bo są sporo tańsze, femibion2 z DHA jest już za 38zł.

Jakoś mi dziś leniwie dzień płynie
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 14:44   #109
mysia212021
Raczkowanie

niestety pogoda juz jest strasznie przytłaczająca ... ale glowa do góry zaraz nowy rok i zima nam nie bedzie straszna - na porodówkach pewnie bedzie cieplo :P

Synek -Filipek
Stary 2013-09-14, 14:56   #110
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

witaj
Stary 2013-09-14, 14:56   #111
patrycjja
Zadomowienie

Tydzień czasu wystarczył, żeby być cały watek do tyłu no ładnie

Nic, zaraz biorę się za nadrabianie.
Mam chwilę, bo wieczorem planujemy z mężem pogrillować tylko we dwoje. Cały tydzień taki zabiegany, ze na wszystko czasu brak.
We wtorek byłam na usg, wszystko idealnie, drugi lekarz potwierdził dziewczynkę jedyne czego nie udało się sprawdzić to ciągłości kręgosłupa, ale tylko dlatego, że mała tak się we mnie wtuliła, że nawet nie było na to szans

Na tygodniu trafiłam do carrfura na zakupy i udało mi się wyłowić 3 pary bawełnianych bodów za 9zł. Ale gdybym miała kupować coś pod chłopaka, to wyszłabym z niczym, bo wszystko niemal w promocji było "babskie".

I dziewczyny ratujcie- tak mi niesamowicie zsypało twarz, że wstydzę się patrzeć na siebie w lustrze, a co powiedzieć gdzieś wyjść. Czym z tym walczyć? Macie jakiś sposób- najlepiej niedrogi (nie widzi mi się wydawać fortuny na coś co może na mnie nie podziałać) ?
Stary 2013-09-14, 14:59   #112
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość

z tego co wiem są takie same
Stary 2013-09-14, 15:02   #113
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Zaciekawiłyście mnie tymi witaminami muszę obecnego gina zapytać czy mogę brać czy lepiej sobie darować . Może ten będzie miał inne zdanie niż ostatni .
Super są te wszystkie ciuszki ja już nie mogę doczekać się kolejnej wypłaty ponieważ z tej już mi niewiele zostało Mi to kasa tak się rozchodzi , że szok a w cale na żadne pierdoły w sumie nawet nie wydałam . Kupiłam kilka rzeczy małemu w sumnie 200zł na niego już wydałam . Sobie figi wygodniejsze , rajstopy , wizyta u lekarza , leki i mała wizyta w markecie i z poza listy kupiłam sobie tylko sok pomarańczowy więc jak na mnie to i tak postęp . Ostatnio poszłam kupić do sklepu kupić kilka rzeczy z listy a wyszłam z pełnym wózkiem i ledwie co kasy mi starczyło :Torba:
Ale teraz dla maleństwa chyba zamówię kilka rzeczy z allegro

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Kefii super , ze maja już w domu to dobry znak
Mezaga może wybierz się do lekarza z lepszym sprzętem ja też mam tłuszczyku a małego dobrze było widać . Tylko lekarz miał problem z jednym pomiarem . A od razu po odpaleniu usg powiedział , ze chłopak.
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey Mamusie
witam się popołudniem.
Miałam odezwać się rano, ale TŻ wyprawiłam do pracy a sama pojechałam na 4 godziny do miasta
Już dawno nie łaziłam po sklepach dla odprężenia hehe
I dopiero co wróciłam, grzeje obiadek.
U mnie POMIDORÓWKA :s lina:
Kupiłam 2 bluzki dla siebie, i prezenty ciuszkowe dla siostrzenic , ale część bo druga część została do pon w sklepie.Zabrałam za mało gotówki a nie znam swojego pinu do karty No i jeszcze ciuszki dla chrześniaka.Ale powiem wam ,że jak tak patrze to chłopięce rzeczy mi się nie podobają i tak bardzo chciałabym dowiedzieć się w poniedziałek kto siedzi w brzuchu ,żeby w razie chłopca przygotować się psychicznie haha wyrodna ze mnie matka , no ale cóż oboje bardzo pragniemy córci

Witam nową mamusie
Cici dobrze,że nic większego ci sie nie stało z tym podcięciem
Isia fajnie ,że dzielisz się pozyskaną wiedzą.Choć co do kąpieli to nie wyobrażam sobie nawet w zimę codziennie nie umyć malucha, w końcu maleństwo też jest brudne i zgrzane czy coś.Ale słyszałam o tym.I z mlekiem też dla mnie dziwne, ale wiadomo różne źródła , różnie podają.
AgatkaL - ja biorę tylko jakiś podstawy zestaw witamin. Mnie i lekarz i położna nie kazali brać nic więcej i tego się trzymam i nie wariuję z dziesiątkami różnych witamin .
Ambrella powodzenia z remontem .Sówki cudowne My zwracamy się do brzuszka od początku imieniem.Z tym ,że dla dziewczynki i będzie niezły zonk jak lokator okaże się chłopcem. Nie wiem jak się przestawimy.Dla dziewczynki mieliśmy imię zanim zaczęliśmy starania, dla chłopca nie mamy. Trwają kłótnie.
Gosia- ja jestem tą która nie ogląda ani nie czyta wiadomości.Nie ,żebym jakaś zimna była czy coś na to co się w okół dzieje. Ale ja za bardzo wszystko przeżywam i im mniej wiem tym dla mojej psychiki lepiej
em ma ja nie wyobrażam sobie żyć bez picia mleka, więc dobrze ,że je trawię . Jako dziecko znałam smak i takiego ze sklepu i prosto z cycka krowy jeszcze ciepłe jak było.Mam nadzieję ,że dzidzius będzie do mleka tak jak i ja. Bo ja pije wprost czasem i litrami.
kefii dobrze ,że mama w domu, na pewno poczuję się lepiej z wami niż w szpitalu.
Perfuzja ja Ci jeszcze chyba nie pogratulowałam, a więc gratuluję kupna mieszkania. Ile bym dała za 120 m No cóż musi mi wystarczyć to co mam
magnusia zaraziłaś mnie pomidorówka ,właśnie zajadam się drugim talerzem zupki
Shizu ja też jestem z tych co będą dzieciaczkowi pozwalać bajki oglądać.Sama wiem po sobie ,że bajki dużo uczą i widzę też po moich siostrzenicach. Jedna dzięki bajkom właśnie ma ogromny zasób słów i już mówi kilka słów po angielsku dzięki bajkom właśnie.Nie jestem za tym, aby maluch spędzał przed ekranem cały dzień , ale trochę w dzień i dobranocka jak najbardziej
mezaga dziwne ,że u ciebie przez tłuszcz nie widać tak dobrze, ja też mam spora nadwagę jak nie otyłość już a usg widać wszystko przepięknie. Może idź do kogoś kto ma lepszy sprzęt. Ale co do 3D ja planuję zrobić, bo bardzo mi się podoba jak wtedy dzieciaczka widać
i
U
Dziewczyny tylko ją sporo od Was grubsza jestem niestety:-(
Nawet na polowkowym, które było robione na najlepszym sprzęcie w mieście ten obraz był kiepski. Taki urok mój. Tylko pytanie czy to 3d jest mocniejsze. Już sama nie wiem. Może za bardzo mi zależy na poznaniu płci?

Przepraszam, że nie odpisuje wszystkim ale pisze z telefonu. Wczoraj po wizycie wsiedlismy do samochodu i przyjechaliśmy do moich rodziców a a tu z netem kiepsko. Zostaje tylko net z fona. Poczynilam dziś pierwszy zakup kupiłam pajacyki dla maluchów w tesco

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-09-14 o 15:07
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-14, 15:03   #114
magnusia
Zakorzenienie

co szamałyście na obiad?
u nas spagetti było- taka gęstsza pomidorówka bez śmietany, z serem, pieczarkami i z innymi kluskami
właśnie małż z moim bratem wynieśli stare meble z sypialni i teraz wyro transportują do garderoby
Stary 2013-09-14, 15:13   #115
mysia212021
Raczkowanie

pewnie nikogo nie zdziwie jak napisze ze i u mnie na obiad POMIDORÓWKA

Synek -Filipek
Stary 2013-09-14, 15:14   #116
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie nikogo nie zdziwie jak napisze ze i u mnie na obiad POMIDORÓWKA
Stary 2013-09-14, 15:19   #117
gosia261282
Gang Iren

Miałam wam pisać ostatnio,że obejrzałam film "Nad życie". Biograficzny o Agacie Mróz. Strasznie się poryczałam.
Macie może jakąś komedię godną polecenia? Bo ja to same ciężkie filmy mam do oglądania (tylko nie komedię romantyczną)

Cytat:
Witam
Witaj

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ale ja tu nie miałam na myśli kobiet w ciąży.
Chodziło mi o kobiety które nie są w odmiennym stanie i o mężczyzn,którzy mają w poważaniu to co dzieje się na świecie (i nie chodzi mi tylko o tragedie,ale ogólnie żeby mieć jakąś wiedzę o wydarzeniach ,interesować się czymś więcej niż co będzie w następnym odcinku Mjak miłość. I zauważyłam,że faceci bardziej się interesują różnymi rzeczami niż kobiety.

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość

Gosia Ty czytałas o Syrii a ja wczoraj w wiadomościach chyba obejrzałam raport na temat głodu na świecie Maz akurat kąpał młodego a ja zajadałam pieczarkową na kolację a tam o tym ile dzieci umiera z głodu i takie przerażające zdjęcia i filmik jak trzech chłopców w wieku ok mojego starszego synka napycha z radością buzię zbożem które się właśnie rozzypało na ziemię zbożem, takimi ziarenkami twardymi nieprzetworzonymi poryczałam się strasznie i nie mogłam spać

Temat głodu na to strasznie ciężki temat.
Ja mam aż czasem wyrzuty sumienia,że tyle jem podczas gdy inni głodują.
I strasznie mnie wkurza jak widzę marnowanie żywności,jak ludzie kupują jedzenia za dużo,a później wyrzucają. Nienawidzę tego!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-14, 15:21   #118
katarzyniak
Rozeznanie

Dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki wymazu i jestem załamana i zła !!! Moje wyniki są takie:

nabłonki (+),
pałeczki kwasu mlekowego (-) ,
leukocyty (+),
flora bakteryjna (+++) pałeczki ziarniaków,
rzęsistek pochwowy - brak,
grzyby - brak,
dwoinki neissera - brak,
inne - brak
Stopień czystości pochwy - IIc

Cały czas biorę lavtovaginal i nie mam pałeczek kwasu mlekowego??? wtf???jakim cudem? No i te ziarniaki??? co innego jakby był jeden plus, ale są 3 co oznacza liczny wzrost...jak mam rozumieć ten wynik? Błagam napiszcie coś bo chyba zwariuje...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-09-14 o 16:02
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 15:29   #119
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Miałam wam pisać ostatnio,że obejrzałam film "Nad życie". Biograficzny o Agacie Mróz. Strasznie się poryczałam.
Macie może jakąś komedię godną polecenia? Bo ja to same ciężkie filmy mam do oglądania (tylko nie komedię romantyczną)
nie wiem w czym gustujesz, ale mu się ostatnio rozrywaliśmy przy "Nocy w muzeum" 1 i 2. Staram się omijac cięższe filmy, bo straszna beksa się ze mnie zrobiła.
Ostatnio popłakałam się nawet na bajce "Strażnicy marzeń", która swoją drogą bardzo mi się podobała
W ogóle oglądam wszystko to co familijne, więc do tych filmów możesz śmiało zasiąść z dzieciakami

Aha, ostatnio w końcu dorwałam się do wychwalanej przez Was Bavarii. Trafiłam jabłkową. I wiecie co - zakochałam się w tym smaku

a i dodam jeszcze, że chociaż też fanką romantycznych komedii nie jestem dwie mogę polecić- " Pożyczony narzeczony" i "Sposób na teściową" bardzo lubię do nich wracać.

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-09-14 o 15:32
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 15:38   #120
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
nie wiem w czym gustujesz, ale mu się ostatnio rozrywaliśmy przy "Nocy w muzeum" 1 i 2. Staram się omijac cięższe filmy, bo straszna beksa się ze mnie zrobiła.
Ostatnio popłakałam się nawet na bajce "Strażnicy marzeń", która swoją drogą bardzo mi się podobała
W ogóle oglądam wszystko to co familijne, więc do tych filmów możesz śmiało zasiąść z dzieciakami

Aha, ostatnio w końcu dorwałam się do wychwalanej przez Was Bavarii. Trafiłam jabłkową. I wiecie co - zakochałam się w tym smaku

a i dodam jeszcze, że chociaż też fanką romantycznych komedii nie jestem dwie mogę polecić- " Pożyczony narzeczony" i "Sposób na teściową" bardzo lubię do nich wracać.
Widziałam już wymienione. Na "Strażnicy marzeń" byłam z córą w kinie w kwietniu jak byliśmy w Polsce. Też ryczałam. Mimo,że w ciąży jeszcze nie byłam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości