![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o KOSMETOLOGIĘ
Mariposso, mi by sie dojezdzac nie chcialo, w sumie do krakowa mam podad 70 km to wogole odpada, ja sobie praktyke robie w mojej miejscowosci, w fajnym salonie. W sumie co z tego ze fajny, jak i tak przychodza tam glownie na henne, regulacje, manicure, pedicure... a ja bym chciala poogladac zabiegi z prawdziwego zdazenia. No coz..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko zalezy od pieniazkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Spoko...powiedza ze praktykom zdecydowanie nie, a pozniej po studiach ci powiedza: "Pani nie ma praktyki? to dowidzenia!" nie rozumiem takich ludzi...
![]() Ag_nes, jestes moze teraz na GG? Widze ze podalas swoj nr, wiec moze szybciej byloby pogadac czasem na gg, nie sadzisz? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
no spoko pisz jak mnie zobaczysz na gg, bo teraz akurat nie siedze na swoim kompiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Magda
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie, wreszcie mi sie udala ta pasta cukrowa!! ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
No dziewuszki...ja też w tym roku zaczynam studiować kosmetologię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Magda
|
Mozna w aptece
![]() ![]() pasty cukrowej nigdy nie robilam (chyba nawet nie wiem jak?). Na zajeciach tak, jak juz tu ktos wspomnial, wszystkie regularnie robimy sobie wosk gratis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imagine No to fajnie ![]() Powiedz mi, bo jak narazie jestes jedyna osoba ktora znam na dziennych na 2roku, moze sie jakos spotkamy w tej szkole? tylko sek w tym jak sie poznac itd. ![]() ![]() ![]() pozdrawia, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Magda
|
jasne, ze sie mozemy spotkac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
30 wrzesnia?;/ hmm na stronie uczelni pisze ze 1 wrzesnia rozpoczecie dopiero :p...w Kinie Kijow... moze Was gdzies tam wypatrze heh... [B]Imagine jakbym mogla takze prosic o jakies materialy... do skserowania to bylabym wielce wdzieczna. Jakby tak pomyslec to tez studia daja duza korzysc:p ...robimy sobie nawzajem roznorodne zabiegi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
hej Imagine, ja pisalam "dziennymi" egzamin z surowców, wiec moze nawet siedzialam blisko Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Magda
|
to ja nie wiem co z tym rozpoczeciem. Na uczelni jest wywieszona kartka, ze juz 30 wrzesnia sa zajecia..
Z surowcow pamietam,ze byly osoby z zaocznych u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Pani w dziekanacie powiedziała mi że inauguracja roku akademickiego jest 1.10 w kinie Kijów o godzi 11...
Imagine a może II rok ma kiedy indziej ropoczęcie niż I ![]() To jak to w końcu jest bo ja już się pogłubiłam w tym wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Magda
|
hmm no to pewnie tak jest, ze I rok ma gdzie indziej i w innym dniu..Bo my faktycznie rok temu mialysmy inaugurację w Hucie, a drugiego roku z nami nie było..
A z tymi praktykami zrobili niefajnie. My tez zaznaczalysmy w podaniu, zeby uczelnia zalatwiała i lipczus! W r ciagu roku sie dowiedzialysmy, ze same mamy sobie znalezc. A jest to naprawde trudne. Niektóre salony przyjmuja co prawda, ale trzeba im za to słono zapłacic (!), a i tak bardzo czesto dziewczyny sprzataja zamiast praktykowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
szkola zalatwiala gdzies na produkcji ale tylko dziewczyna z okolic krakowa... no u mnie na zaocznych to prawie wszyscy przyjezdni są, wiec i tak nic z tego.
tez mi kumpela gadala, ze weszla do salonu zapytac sie o miesieczna praktyke a oni jej "spoko dasz 400 złotych i mozesz praktykowac" po tym tekscie sama balam sie wejsc i zapytac ![]() Na mojej praktyce ktora robie dopiero teraz nie jest zle... ale na dzien dobry uslyszalam "tu sa rekawiczki, tu wiaderko i szmata" buahahah Ale przynajmniej moge zadawac milion pytan, wtykac nos i obserwowac, a to dla mnie duzo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Magda
|
![]() ![]() Napewno ciekawsza taka praktyka, niz ta w Miraculum! Dziewczyny od nas zdychaly ze zmeczenia..bo tam jest praktyka na taśmie (pakowanie kosmetyków), robic trzeba non stop, odezwac sie nie mozna slowem i pracowac szybko jak mrówka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Mnie pani dziekan (
![]() ![]() Zastanawia mnie jeszcze czy skoro początek roku jest w sobotę to w niedzielę zaczynałybyśmy zajęcia (dziewczyny zaoczne oczywiście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Mi sie wydaje ze zaraz po rozpoczeciu ktore jest w sobote beda zajecia w niedziele... tak na zdrowy rozum wychodzi :p ....ehh jak tak ciezko zalatwic praktyki to juz sie boje ze mi sie nie uda;/;/ i bedzie lipa wtedy.. kto normalny przyjmie na praktyki dziewczyne ktora dopiero sie zaczyna uczyc zawodu i nie ma pojecia o czesci praktycznej... Mnie tez dziekan powiedziala ze przysla list z informacja o rozpoczeciu itp.... a tu nic nie przychodzi;/ . Jutro jade na uczelnie to sie dowiem dokladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
aha i jeszcze jedno.... hm z checia bym porozmawiala na gg z przyszlymi , obecnymi studentkami kosmetologii :p bo forum to dla mnie troche uciazliwe;p...takie sprawdzanie co chwile wiadomosci;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Asiaczek mój nr gg to 1945380
![]() ![]() A tak wogóle to ja proponuje wypad na piwko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Hmmm....wiecie co? Ja od swoich studiujacyhc kolezanek wiem, ze 2 i 3 rok nie ma zadnego rozpoczecia tylko od razu na zajecia ida
![]() ![]() ![]() Co do numerow gg i ja z checia porozmawiam, bo zanim wtocze sie na to forum to troche mija, a moj net super szybki nie jest niestety ![]() ![]() ![]() Lece cos przekasic i znow bede "on-line" ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Magda
|
Cytat:
![]() Moj nr gg to 3166062 A co do pani dziekan to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
moj numer gg jest jawny wiec tez mozecie pytac, jakby cos
![]() ![]() A teraz najlepsza usterka organizacyjna : otoz moja grupa zaoczna, miala wyklady na ul rzeźniczej a na języki, komputery i pracownie dojezdzalismy na drugi koniec miasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Magda
|
ja wszystkie zajecia zawsze mialam na Wybickiego. Ale ciekawa jestem, czy bedzie w tym roku wyjazd do Paryza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ag_nes (lub ty Imagine jesli wiesz): czy nr konta szkoly to: 7110600076000032000085360 9 ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Magda
|
Ja nie mam ich numeru konta, bo zawsze wpłacam osobiscie (nie wiem jakos boje sie przez internet, ze nie zaksięgują albo cos). Ale chyba na stronie mają podany nr i nazwe banku..?
Co do Paryża, to co roku jest wyjazd (chyba w kwietniu) na targi kosmetyczne. Ale taka przyjemnosc jest kosztowna. W tym roku trzeba bylo wplacic 1,5 tysiaca a wyjazd byl na 5 dni, z czego 2 w drodze :/ wiec sam Paryż 3 dni. Ja nie pojechalam, ale w tym roku o tym moze pomysle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Maripossa z tego co się orientuję to czesne płaci się do 5 dnia każdego miesiąca (więc za pazdziernik do 5 pazdziernika) to jeszcze możesz się wstrzymać z zapłatą..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.