Z którym stopniem trądziku się borykacie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 19:33   #91
kabel80
Raczkowanie

Red face Dot.: Z którym stopniem trądziku się borykacie?

Mnie pomógł na grudkowo krostkowe zmiany Dalacin T, był bardzo mocny dlatego nie stosowałam go rano i wieczorem a tylko na wieczór przed snem. Pomógł ale bardzo mi wysuszył skórę.

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun
kabel80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:34   #92
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Dot.: Z którym stopniem trądziku się borykacie?

Cytat:
Napisane przez iwusiakoz Pokaż wiadomość
Mi też pomogła tetracyklina na trądzik grudkowo-krostkowy i był chwilowy spokój, a następnie przez trzy lata tabletki anty i było pięknie. Aktualnie jestem dwa lata po zaprzestaniu brania antykoncepcji i właśnie zauważyłam na jesień nasilone objawy trądziku. Powiedziałabym, że występuje u mnie trądzik średnionasilony. Pora pomyśleć o kolejnej terapii...
Ja odstawiłam tabletki ok. 2 - 3 miesiące temu i też było pięknie podczas brania, a teraz co?
Czoło, policzek, broda, szyja

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:50   #93
lula84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam tabletki ok. 2 - 3 miesiące temu i też było pięknie podczas brania, a teraz co?

nie jest regulą,że po odstawieniu leków hormonalnych mogą się pojawić jakieś zmiany.Aczkolwiek tak się zdarza przeważnie.

[eucerin][/eucerin]

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kabel80 Pokaż wiadomość
Mnie pomógł na grudkowo krostkowe zmiany Dalacin T, był bardzo mocny dlatego nie stosowałam go rano i wieczorem a tylko na wieczór przed snem. Pomógł ale bardzo mi wysuszył skórę.
No właśnie, nie ma innej możliwości niż wysuszenie maksymalne. Zmiany znikają a potem mamy problem z doprowadzeniem skóry do ładu...wrrrr mam nadzieję,że jest lepszy sposób..

[eucerin][/eucerin]
lula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:56   #94
kabel80
Raczkowanie

Talking Dot.: Z którym stopniem trądziku się borykacie?

Cytat:
Mnie antykoncepcja hormonalna na pryszcze nie pomogła

Stary 2013-09-30, 20:10   #95
emiltik
Raczkowanie

Za sobą mam wszystkie stopnie a w szczególności walkę z ciężkim trądzikiem ( zlokalizowanym na żuchwie i po bokach twarzy) Teraz staram się pozbyć blizn ale przeszkadzają mi w tym pojedyncze wykwity - trądzik umiarkowany ( łagodny nie, ze względu na blizny + około 6 sporawych ropnych pryszczy, zaskórników nie liczę i tyci pierdółek )

Ale i tak jest o niebo lepiej! nie chcę już katować skóry antybiotykami i mam nadzieję że zaleczę dermokosmetykami oraz maściami bez recepty te wrogie resztki.

[eucerin][/eucerin]
emiltik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:12   #96
kabel80
Raczkowanie

a ja wlasnie czytam forum i wyczulam na brodzie grudke... chyba nie wytrzymam i ja wydrapie

Stary 2013-09-30, 20:16   #97
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Miałam tak samo, podczas brania tabletek, cera stopniowo poprawiała się, ale po odstawianiu ich stan cery pogorszył sie. Mam zamiar wrócić do tabletek. Brałam Atywie, stosowana jest jako antykoncepcja i leczeniu średnio nasilonych postaci trądziku.
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:18   #98
kabel80
Raczkowanie

Talking Dot.: Z którym stopniem trądziku się borykacie?

Wiecie jakie miałam marzenie jako nastolatka? że wynajdą takie urządzenie do którego wystarczy tylko włożyć twarz a ono wyczyści skórę z tego całego syfu, wyssie te grudki, zaskórniaki i plamy i buzia już na zawsze będzie gładka

Stary 2013-09-30, 20:24   #99
emiltik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość
Ja tak mam przez cały czas jego trwania i mam nadzieję, że kiedy zakończę leczenie wreszcie przestanę się tak wstydzić
Ja etap gorszej samooceny mam już za sobą, w głowie miałam tylko pryszcze i również jak większość z nas preferowałam fryzury zasłaniające to i owo. W sumie dzięki tej paskudnej przypadłości nauczyłam się jeszcze bardziej optymistycznie patrzeć na różne sprawy. Teraz gdy mam pięć pryszczy to się cieszę że jest lepiej ( do kolejnej owulacji ale zawsze kilka dni )

Bo w końcu twarz w połowie wypryszczona to twarz w połowie gładka

[eucerin][/eucerin]

Edytowane przez emiltik
Czas edycji: 2013-09-30 o 20:26
Stary 2013-09-30, 20:29   #100
Vejd
Przyczajenie

Cytat:
Wiecie jakie miałam marzenie jako nastolatka? że wynajdą takie urządzenie do którego wystarczy tylko włożyć twarz a ono wyczyści skórę z tego całego syfu, wyssie te grudki, zaskórniaki i plamy i buzia już na zawsze będzie gładka
Haha kto o tym nie marzył? Zawsze jak widziałam spadającą gwiazdę, to o to prosiłam ;p

Ja teraz z ulgą mogę powiedzieć, że mam ten najlżejszy stopień Ale długo o to walczyłam...
W okresie dojrzewania miałam drugi level zaawansowania, ale pojechałam raz na wakacje do Bułgarii i powiem Wam, że to była najgorsza decyzja w życiu ;p Nie wiem czy to była kwestia wody, czy też jedzenia, ale po powrocie i mi i mojej znajomej z którą tam byłam zrobił się zdecydowanie POZIOM TRZECI! Po tym wyjeździe dwa lata chodziłam do dermatologa i nawet rozważałam terapię wit. A (czy coś takiego, chodzi o te tabletki z wit., które niestety mają wiele efektów ubocznych jak wysuszanie skóry, ust i szkodzą na wątrobę).
Na szczęście udało mi się moją cerę opanować bez tego i teraz wystarczą mi dermokosmetyki i sporadyczne wizyty u kosmetolog No i oczywiście dbanie o miliard przyczyn pobocznych trądziku, jak złe jedzonko itp.
Aczkolwiek co do tych tabletek, to moja przyjaciółka przeszła terapię nimi i mimo, że faktycznie przez prawie rok była wysuszona (nie rozstawała się z kremem do rąk, czy balsamem do ust, o rozdwojonych paznokciach nie mówiąc), to efekty są spektakularne. Śmieję się, że ma lepszą cerę od mojej, a swego czasu miała zdecydowanie gorszy trądzik ;p Oczywiście całą terapię zalecił jej dermatolog i kontrolował ją przez o ile dobrze pamiętam rok.
Vejd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:34   #101
kabel80
Raczkowanie

[QUOTE=Vejd;43065864]Haha kto o tym nie marzył? Zawsze jak widziałam spadającą gwiazdę, to o to prosiłam ;p

hehe a myslałam, że tylko ja miałam takie marzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 20:34   #102
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
A kto takiego nie miał
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:36   #103
Vejd
Przyczajenie

Zrobiłam mały research żeby sprostować o jakie tabletki mi chodziło

"Izotretynoina, syntetyczna pochodna witaminy A, retinoid doustny na trądzik"

Vejd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:44   #104
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
ja mialam takie marzenie ze moge zdjac naskorek jak maseczke peel off i wszystko zostanie na tej starej skorze, a ta nowa bedzie gladziutka i piekna ale mialam wtedy z 14-15 lat, bylam mloda (bo glupia to nadal jestem)
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:45   #105
Claire91
Wtajemniczenie

Nie straszcie mnie, bo własnie mam zamiar przestać brać tabletki anty. Ale one z tego co zauważyłam nie miały żadnego wpływu na mój stan cery,a nawet go trochę pogorszyły, więc łudzę się, że po odstawieniu nie może być gorzej
Noszę się z zamiarem dania szansy kosmetykom naturalnym ponownie, ale kończyło się to dla mnie ostatnio toną zaskórnikow Chociaż twarz nie była przynajmniej podrażniona;/
Czy u was też pojawiają się czasem takie małe czerwone krosteczki, na wierzhcu których nie ma ropy tylko jasny płyn? Bo wydaje mi się ,że mam skórę tłustą a do tego bardzo wrażliwą i nie wiem co robić zeby jej nie zapchać i nie podrażnić jednocześnie.

Edytowane przez Claire91
Czas edycji: 2013-09-30 o 20:50
Claire91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 20:46   #106
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ochrona przeciwsłoneczna to podstawa, słońce dokłada swoje pięć groszy - zaburza m.in proces rogowacenia naskórka.
Nawilżanie i natłuszczanie, ale tylko wtedy, kiedy odczuwamy, że nasza skóra tego potrzebuje. Błędem jest codziennie stosowanie kosmetyków nawilżających, jeśli nasza skóra tego nie potrzebuje-nie nawilżamy i nie natłuszczamy. Nakładając kosmetyki zbyt często, tylko kładziemy kolejną niepotrzebną warstwę kremu, z której nasza skóra nic nie czerpie.
Złuszczamy i zapobiegamy. Wiele osób boi się kwasów, niepotrzebnie Na sezon grzewczy coś mocniejszego, by uregulować te procesy, latem delikatne toniki kwasowe, które unormują procesy rogowacenia i będą zapobiegały powstawaniu zaskórników
To mój przepis na pozbycie się zaskórników.
Odnośnie oczyszczania manualnego - jeśli ktoś widzi poprawę, niech to robi, ale ja jestem przeciwniczką takiego oczyszczania. Wolę złuszczyć warstwę skóry, i zaskórniki same wyjdą, i niekoniecznie muszą to być stany zapalne - u mnie są to suche grudki [COLOR="Silver"]
Kiedys nie interesowałam się filtrami, ale teraz staram się aplikować je codziennie, a już koniecznie wtedy gdy wychodzę na dwór Podobno promienie przechodzą również przez szyby, ale nie zawsze chce mi się nałożyć filtr Wtedy nawilżam twarz oliwką- aktuualnie wykanczam babydream i więcej do niej nie wrócę, bo lepsza okazała sie Hipp (choć na przesuszoną skórę i ta jest zbyt słaba).

Co do pogrubioneo- masz rację

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2013-09-30 o 21:33
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:52   #107
kabel80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Claire91 Pokaż wiadomość
Nie straszcie mnie, bo własnie mam zamiar przestać brać tabletki anty. Ale one z tego co zauważyłam nie miały żadnego wpływu na mój stan cery,a nawet go trochę pogorszyły, więc łudzę się, że po odstawieniu nie może być gorzej
Nie martw sie, na mnie anty tez nie mialy zadnego wplywu jesli chodzi o cere, przestalam brac i tez sie nic nie stało

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

a pastą do zębów też smarowałyście pryszcze? koleżanka mi kiedyś ten pomysł sprzedała, skórę wypaliło a pryszcz został

Stary 2013-09-30, 20:53   #108
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
ja mialam takie marzenie ze moge zdjac naskorek jak maseczke peel off i wszystko zostanie na tej starej skorze, a ta nowa bedzie gladziutka i piekna ale mialam wtedy z 14-15 lat, bylam mloda (bo glupia to nadal jestem)
O to to. O tym też marzyłam nieraz, albo czasem, że zasnę, a rano wstanę z nową, ładną, gładką skórą.
To raczej trochę z żartem, ale nie jesteś głupia. Już trochę Cię kojarzę i wiedzę masz sporą, szczególnie o skórze.

Ja stosuję niskie filtry, ale w lecie noszę obowiązkowo kapelusz w słoneczne dni.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:56   #109
kamilka968
Raczkowanie

Niestety ale ja również jestem właścicielką trądziku grudkowo-krostkowatego o stopniu umiarkowanym wg mnie. Dermatolog nigdy nie zdiagnozował jakiego typu jest mój trądzik, bynajmniej nigdy o tym nie usłyszałam na głos...

Od kilku dni używam kremu Eurecin (resztę zacznę, kiedy skończę płyn miceralny) i zauważyłam lekką poprawę jeżeli chodzi o zmniejszenie zaczerwienienia niedoskonałości. Ponad to krem jest lekki i świetnie nadaje się jako baza pod podkład/makijaż.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 21:00   #110
mythee
Przyczajenie

ja niestety mam dwójeczkę, próbowałam masy kosmetyków, kremów, toników i innych wynalazków, ale niestety mój trądzik jest silniejszy, odziedziczyłam go po babci i mamie, a tym, ze one borykały się w młodości z najgorszą wersją trzeciego etapu
mythee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 21:00   #111
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw sie, na mnie anty tez nie mialy zadnego wplywu jesli chodzi o cere, przestalam brac i tez sie nic nie stało

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

a pastą do zębów też smarowałyście pryszcze? koleżanka mi kiedyś ten pomysł sprzedała, skórę wypaliło a pryszcz został
A jakie brałaś jeśli można wiedzieć?
Stary 2013-09-30, 21:03   #112
lyrx
Przyczajenie

hmmm... zaskórnikowy na szczęście łagodny... teraz może tylko czasem przed okresem się nasila, ale jest znośnie... dużo czytałam na ten temat, bo niestety to był moj problem number 1.. teraz jest już lepiej. Zrobiłam sobie kurację oczyszcz. bratkiem... pól roku to była totalna masakra, ale patrząc z perspektywy czasu widzę, że to była dobra decyzja.
Stary 2013-09-30, 21:07   #113
emiltik
Raczkowanie

Och tak ! też marzyłam o czymś co pomoże w jedną noc. Dodatkowo wyobrażałam sobie jeszcze jakieś specyfiki którymi natrę czuprynę a rano obudzę się z włosami po pas ( tak odbiegając od tematu)
Stary 2013-09-30, 21:12   #114
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Fajne marzenie. Może kiedyś się spełni. Trzymamy kciuki
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 21:13   #115
missmarta
Przyczajenie

W tym momencie walczę z trądzikiem grudkowo-krostkowym w stopniu łagodnym. Zmiany zapalne są nieliczne, przydarzają się głównie na brodzie i w okolicach nosa - przy czym te o charakterze hormonalnym zawsze umiejscawiają się u nasady nosa.
Dwa tygodnie temu dermatolog stwierdziła u mnie dodatkowo zapalenie mieszków włosowych (przejawy: drobne krostki podchodzące białą ropą i jakimś takim płynem surowiczym, łatwo pękające i dające uczucie lekkiego świądu), więc w ruch poszły antybiotyki...
missmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 21:15   #116
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Fajne marzenie. Może kiedyś się spełni. Trzymamy kciuki
czekajcie czekajcie... jest podobne urzadzenie... o matko... kiedys widzialam, przez Polaka w USA wynaleziona i stosowana nie pamietam :<

edit: znalazlam! Acleara Acne Clearing System! nie wiem na ile to skuteczne, ale cos podobnego do tego co pisane bylo, istnieje

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2013-09-30 o 21:42
Stary 2013-09-30, 21:26   #117
kabel80
Raczkowanie

Cytat:
czekajcie czekajcie... jest podobne urzadzenie... o matko... kiedys widzialam, przez Polaka w USA wynaleziona i stosowana nie pamietam :<

edit: znalazlam! Acleara Acne Clearing System! nie wiem na ile to skuteczne ale cos podobnego do tego co pisane bylo istnieje
no nie możliwe...

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Claire91 Pokaż wiadomość
A jakie brałaś jeśli można wiedzieć?
tabletki Yaz a pozniej tez probowalam plastrow Evra, z cerą nic nie zmieniło się ani w jedną ani w druga stronę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 21:34   #118
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:

edit: znalazlam! Acleara Acne Clearing System! nie wiem na ile to skuteczne ale cos podobnego do tego co pisane bylo istnieje
Nigdy o tym nie słyszałam
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 21:42   #119
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Nigdy o tym nie słyszałam
ja przez przypadek znalazlam, ale nie interesowalam sie
Stary 2013-09-30, 22:04   #120
kabel80
Raczkowanie

Cytat:
ja przez przypadek znalazlam, ale nie interesowalam sie
tu jest filmik do tego http://www.youtube.com/watch?v=4gZN50gdiDQ

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

na filmiku strzelaja laserem ała w moich marzeniach jednak to lepiej wyglądało

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości