|
Notka |
|
Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
![]()
Mnie pomógł na grudkowo krostkowe zmiany Dalacin T, był bardzo mocny dlatego nie stosowałam go rano i wieczorem a tylko na wieczór przed snem. Pomógł ale bardzo mi wysuszył skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Perfumoholik z wyboru
|
Dot.: Z którym stopniem trądziku się borykacie?
Cytat:
Czoło, policzek, broda, szyja ![]()
![]() |
#93 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [eucerin][/eucerin] ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
[eucerin][/eucerin] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
![]()
Mnie antykoncepcja hormonalna na pryszcze nie pomogła
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Za sobą mam wszystkie stopnie a w szczególności walkę z ciężkim trądzikiem ( zlokalizowanym na żuchwie i po bokach twarzy) Teraz staram się pozbyć blizn ale przeszkadzają mi w tym pojedyncze wykwity - trądzik umiarkowany ( łagodny nie, ze względu na blizny + około 6 sporawych ropnych pryszczy, zaskórników nie liczę i tyci pierdółek )
Ale i tak jest o niebo lepiej! ![]() [eucerin][/eucerin] |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
a ja wlasnie czytam forum i wyczulam na brodzie grudke... chyba nie wytrzymam i ja wydrapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Miałam tak samo, podczas brania tabletek, cera stopniowo poprawiała się, ale po odstawianiu ich stan cery pogorszył sie. Mam zamiar wrócić do tabletek. Brałam Atywie, stosowana jest jako antykoncepcja i leczeniu średnio nasilonych postaci trądziku.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
![]()
Wiecie jakie miałam marzenie jako nastolatka? że wynajdą takie urządzenie do którego wystarczy tylko włożyć twarz a ono wyczyści skórę z tego całego syfu, wyssie te grudki, zaskórniaki i plamy i buzia już na zawsze będzie gładka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo w końcu twarz w połowie wypryszczona to twarz w połowie gładka ![]() [eucerin][/eucerin] Edytowane przez emiltik Czas edycji: 2013-09-30 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja teraz z ulgą mogę powiedzieć, że mam ten najlżejszy stopień ![]() W okresie dojrzewania miałam drugi level zaawansowania, ale pojechałam raz na wakacje do Bułgarii i powiem Wam, że to była najgorsza decyzja w życiu ;p Nie wiem czy to była kwestia wody, czy też jedzenia, ale po powrocie i mi i mojej znajomej z którą tam byłam zrobił się zdecydowanie POZIOM TRZECI! Po tym wyjeździe dwa lata chodziłam do dermatologa i nawet rozważałam terapię wit. A (czy coś takiego, chodzi o te tabletki z wit., które niestety mają wiele efektów ubocznych jak wysuszanie skóry, ust i szkodzą na wątrobę). Na szczęście udało mi się moją cerę opanować bez tego i teraz wystarczą mi dermokosmetyki i sporadyczne wizyty u kosmetolog ![]() ![]() Aczkolwiek co do tych tabletek, to moja przyjaciółka przeszła terapię nimi i mimo, że faktycznie przez prawie rok była wysuszona (nie rozstawała się z kremem do rąk, czy balsamem do ust, o rozdwojonych paznokciach nie mówiąc), to efekty są spektakularne. Śmieję się, że ma lepszą cerę od mojej, a swego czasu miała zdecydowanie gorszy trądzik ;p Oczywiście całą terapię zalecił jej dermatolog i kontrolował ją przez o ile dobrze pamiętam rok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Vejd;43065864]Haha kto o tym nie marzył?
![]() hehe a myslałam, że tylko ja miałam takie marzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Zrobiłam mały research żeby sprostować o jakie tabletki mi chodziło
![]() "Izotretynoina, syntetyczna pochodna witaminy A, retinoid doustny na trądzik" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Nie straszcie mnie, bo własnie mam zamiar przestać brać tabletki anty. Ale one z tego co zauważyłam nie miały żadnego wpływu na mój stan cery,a nawet go trochę pogorszyły, więc łudzę się, że po odstawieniu nie może być gorzej
![]() Noszę się z zamiarem dania szansy kosmetykom naturalnym ponownie, ale kończyło się to dla mnie ostatnio toną zaskórnikow ![]() Czy u was też pojawiają się czasem takie małe czerwone krosteczki, na wierzhcu których nie ma ropy tylko jasny płyn? Bo wydaje mi się ,że mam skórę tłustą a do tego bardzo wrażliwą i nie wiem co robić zeby jej nie zapchać i nie podrażnić jednocześnie.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-09-30 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pogrubioneo- masz rację ![]() Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-09-30 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- a pastą do zębów też smarowałyście pryszcze? koleżanka mi kiedyś ten pomysł sprzedała, skórę wypaliło a pryszcz został ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To raczej trochę z żartem, ale nie jesteś głupia. Już trochę Cię kojarzę i wiedzę masz sporą, szczególnie o skórze. Ja stosuję niskie filtry, ale w lecie noszę obowiązkowo kapelusz w słoneczne dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Niestety ale ja również jestem właścicielką trądziku grudkowo-krostkowatego o stopniu umiarkowanym wg mnie. Dermatolog nigdy nie zdiagnozował jakiego typu jest mój trądzik, bynajmniej nigdy o tym nie usłyszałam na głos...
Od kilku dni używam kremu Eurecin (resztę zacznę, kiedy skończę płyn miceralny) i zauważyłam lekką poprawę jeżeli chodzi o zmniejszenie zaczerwienienia niedoskonałości. Ponad to krem jest lekki i świetnie nadaje się jako baza pod podkład/makijaż. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
ja niestety mam dwójeczkę, próbowałam masy kosmetyków, kremów, toników i innych wynalazków, ale niestety mój trądzik jest silniejszy, odziedziczyłam go po babci i mamie, a tym, ze one borykały się w młodości z najgorszą wersją trzeciego etapu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
hmmm... zaskórnikowy na szczęście łagodny... teraz może tylko czasem przed okresem się nasila, ale jest znośnie... dużo czytałam na ten temat, bo niestety to był moj problem number 1.. teraz jest już lepiej. Zrobiłam sobie kurację oczyszcz. bratkiem... pól roku to była totalna masakra, ale patrząc z perspektywy czasu widzę, że to była dobra decyzja.
#113 |
Raczkowanie
|
Och tak ! też marzyłam o czymś co pomoże w jedną noc. Dodatkowo wyobrażałam sobie jeszcze jakieś specyfiki którymi natrę czuprynę a rano obudzę się z włosami po pas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
W tym momencie walczę z trądzikiem grudkowo-krostkowym w stopniu łagodnym. Zmiany zapalne są nieliczne, przydarzają się głównie na brodzie i w okolicach nosa - przy czym te o charakterze hormonalnym zawsze umiejscawiają się u nasady nosa.
Dwa tygodnie temu dermatolog stwierdziła u mnie dodatkowo zapalenie mieszków włosowych (przejawy: drobne krostki podchodzące białą ropą i jakimś takim płynem surowiczym, łatwo pękające i dające uczucie lekkiego świądu), więc w ruch poszły antybiotyki...
#116 |
Konto usunięte
|
czekajcie czekajcie... jest podobne urzadzenie... o matko... kiedys widzialam, przez Polaka w USA wynaleziona i stosowana
![]() edit: znalazlam! Acleara Acne Clearing System! nie wiem na ile to skuteczne, ale cos podobnego do tego co pisane bylo, istnieje ![]() Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2013-09-30 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- tabletki Yaz a pozniej tez probowalam plastrow Evra, z cerą nic nie zmieniło się ani w jedną ani w druga stronę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
tu jest filmik do tego http://www.youtube.com/watch?v=4gZN50gdiDQ
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- na filmiku strzelaja laserem ała w moich marzeniach jednak to lepiej wyglądało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.