|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() !!! A jeszcze jedno co mi kompletnie z głowy wypadło a co mnie martwi dosyć ![]() Igor ma problemy z robieniem kupki, nie ma kolek że się drze ani nic.. Napina się i w najlepszym razie popuszcza ciut, zwykle kończy się na bączkach. Po 3 dniach biorę Windi bo się męczy synuś ale kurcze tak nie powinno być.. Wcześniej praktycznie co przebieranie zawsze "coś" w pieluszce było a teraz echo..jem jak wcześniej.. Co robić?? :confuse d:
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Hej
wlaczylam lapka i nadrabiam troszke.. dopoki dziecko spi,a filecik na qassadias czy jakos tak sie rozmraza ( sie ma smaki nie?:P) Cytat:
a nieraz zostawi tez 20/40ml roznie.. a kupke ma zawsze 1 dziennie.. nieraz tak jak np dziś ma 2.. i pierdzioszki idą wiec na to akurat nie moge narzekać chyba pisalyscie jak robicie mleko nie? ja z racji tego ze nie mam podgrzewacza i ze sie przyzyczailam grzac w czajniku to np w nocy jak sie obudzi ide wlaczyc czajnik/ przebieram badz przytulam ze smoczkiem w buzi badz tz uspokaja a ja ide siku :P nalewam 40 ml goracej i do 120 wody w tem pokojowej plus 4 miarki i jest mleczko idealne.Chociaz moja Niunka woli chłodniejsze mleczko wiec niewiem czy kazdemu by tak podpasowało Cytat:
Kallisto super ze sie udało wszystko Cynamonku mysle o Was i trzymam kciuki ![]() Ewus super wygladacie ![]() En wąska w pasie ... )))i reszte zapomnialam:P Co do wozka to juz wiem dlaczego pierdyknelo.. tz wczoraj poprostu dopompował za mocno kola ... dzis słonce i detka poszla.. musze zamowic dentke albo gdzies kupić tylko gdzie i jutro nie pojdziemy na spacer a klocka nosic nie bede bo reka mi uschnie ![]() wczoraj bylismy na zakupach w entliczku- nie kupilam wkoncu zadnego lamaze ale za to kupilysmy jednego wibrujacego miska,jedno serduszko z pozytywką i zółwia z melodyjka swiecacymi policzkami itp i najlepszy motyw bo tz wyczaił ze na zółwiku jest cena -0,01 a wiecie,jak jest taka cena to muszą sprzedac za taka cene jaka jest na produkcie .. no i poszlam do kasy i mowie a Pani ze pracownica sie musiala pomylić .. a ja ze jest tak ze jak jest taka cena to musza za taka sprzedac a Pani bez problemu sprzedala nam za grosza i zaoszczedzilismy 25 zł -nie musze mowic jaki TZ był dumny z siebie ![]() ![]() mowił ze trzeba teraz patrzec na takie rzeczy haha )---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- czy wasze maluchy nieraz tez chlusną sama woda/slina? mojej sie zdarzy i niewiem mysle ze to od tego ze ma tyle sliny ze nieraz jej sie uleje chyba to.. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- co do rozstepów to ja smaruje Bio oilem- troche sie opalily i jest gites moglo by ich nie byc wiadomo troche widac ale moze jeszcze zejda.i niewiem co jeszcze mialam napisac? Aaaa ktoras pisala ze sex po ciazy jest lepszy- potwierdzam
|
||
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
KALLISTO- super wiadomosci
CYNAMONKU- jakie wyniki konsulium? KATARZYNKA- mam nadzieje ze Szymus szybko wyzdrowieje. Wiesz juz co mu jest? STRAWBERRY- mam Medeld Mini Elwctric i jade juz 2 dziecko i jest super A przy Wojtku jechalam z.koksem od 3-7 moesiaca jak Perse ![]() NENI- nie fikaj bo sobie krowek pojem SAM- nie sadzilam ze to napisze ale dla tesciowej za pojechanie po tz ![]() LACHRYMA- mnie tez wlosy leca ale mam wra eniw ze mniwj niz po Wojtku. Teraz biore witaminy a wtedy nie. No i zaczelam olejowac wlosy MISIACZKA- sprobuj nawet w weekend wczesniej wykapac Maje. Zobaczysz czy to wogole ma.znaczenie. U mnie Ola tak sobie wyregulowala ze kapiel.ma ok 19, karmie i odkladam do lozeczka. Po 10 min spi LEMURKI- a jak u Was z Jasiem? Lece nadrabiac ![]() Ach i wiatm sie na nowym watku
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka zdrówka do szymka!
Mela: zdrówka dla Małgosi! Lemurki jak Jasiu się czuje? Kallisto: super ze operacja się udała! Niech teraz Dominis szybko wraca do zdrowia ![]() En: brawo dla tz-ta. Super ze się wprawia z Tomusiem ![]() Colorblue: strasznie mi przykro z powodu Twojej mamy.3mam kciuki! Podaj proszę konto na priw. Czarownica: piękna waga Antonia a Ty częściej zaglądaj do nas
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale od tego czasu kupa jest raz na 3-5 dni...Z frontu: zaliczyliśmy pierwsze szczepienia (bierzemy to co obowiązkowe i raczej na pewno nic ponad to) Malutka w zeszłym tygodniu (7 tygodni) osiągnęła 5680g i 61,5 cm Włoski po bokach główki trochę się powycierały, ale dalej jest bujna czupryna. Tylko trochę od dołu już rosną jaśniejsze... szkoda, bo myślałam że odziedziczy kolor po tatusiu Już był długo spokój z ropiejącymi oczkami (po kropelkach) to musiało ją przewiać na spacerze z teściami bo od tego czasu ropa wróciłaMój stan - po wizycie u gina stwierdził lekki stan zapalny i dostałam gynalgin i w przyszłym tygodniu kontrol.A co do wagi... Jak byłam z Wiktorią w przychodni 5 tygodni temu to z pielęgniarką się zgadałyśmy na temat wagi, czy już wróciłam i w ogóle, ja że nie wiem bo wagi nie mam, to kazała mi się zważyć. Wchodzę na wagę, patrzę, a tam pokazuje 54kg a ja cale swoje życie (no dobra, ostatnie kilka lat) dzielnie ważyłam 58-59 kg. Jakim cudem ważę 5 kilo mniej niż przed ciążą?! jestem jakimś wybrykiem natury. Żeby nie było - cieszy mnie to ogromnie tylko teraz muszę ciuchy wymienić, bo po ciąży wszystko porozciągane i za duże...
Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> Edytowane przez rasha90 Czas edycji: 2013-09-30 o 20:37 |
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43058775]Nie nie, ja się uczyłam zaledwie podstaw
Przyjaciółki i 2 NW obejrzane, mógłby się już obudzić :P[/QUOTE]Czy Twoj Artuś dalej ma porblemy przy jedzeniu? moj teraz jest taki niespokojny, ze szok, gdy go trzymam to co chwile glowe odwraca, a widac ze jest glodny, placze i sie wygina, ale kilka razy wlozylam do na lozko i dalam mu jak lezal i zauwazylam ze tak jest bardziej spokojny |
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka fajnie udało wam się z tą zabawką
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze powiedzieć, że jest rewelacyjny fridą tyle nie ściągnęliśmy co tym.Cytat:
Cytat:
na pewno wszystko wyjdzie jak trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
dokładnie nie pamiętam, byłam zadowolona 2. Na początku dokarmialiśmy Hipp, Franek miał po nim zaparcia, zmieniliśmy mleko 3. Nie pomogę Już nowy wątek ![]() Chciałam z Wami popisać, ale Franek nadrabiał wczorajszy dzień. Przez cały dzień produkował kupę i tak jej nie wyprodukował i musiałam mu pomóc, otrzymałam niezły pakunek ![]() Mam nadzieję, że problemy się jednak skończą, pediatra przepisał nam debridat. Możemy także wprowadzić soczki i słoiczki z jabłkiem i marchewką. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Cytat:
A Tymuś to słodziaczek ![]() Cytat:
jaka Ty chudzina jesteś
|
||||||||
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Dotyka super, ze zabawkę Wam się udało kupić za symbolicznego grosza
![]() Rasha zazdroszczę tak szybkiego spadku wagi! Neni ja całkiem serio z tym laserem na rozstępy.. Drogie niestety, ale nie odpuszcze 300zl/ jedna seria na 10cm.. Potrzebne są minimum trzy serie . U mnie rozstępy wyszły po obu stronach bloczków i na brzuchu trochę wiec będzie trzeba liczyć jakieś 30cm, czyli suma sumarum koło 3000zl ale zrobię to, bo nie umiem ich przeboleć Dziewczyny mimo ze młody dzisiaj większość dnia był grzeczny i spał to padam na ryj, a tzta jeszcze nie ma, masakra.. Młody oczywiście na koniec mojej dniówki zaczął być maridny i wyje, ekstra Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-30 o 20:49 |
|
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, ślicznie wyglądasz i Młody jaki fajny!
![]() En! Super figura! Surka - super foto ![]() Kallisto - bardzo się cieszę, że operacja Dominisia się powiodła. Dużo zdrowia dla niego i sił dla Was! Fi zrobił mi awanturę, wzięłam go na ręce i padł. Dziś w ciągu dnia mało spał. Nie było 4h drzemki, najdłuższa 2h. A przed nami kąpiel, ciekawe o której się obudzi. Ja aktualnie relaksuję się przy Somersby Bloga zdążyłam napisać... Dziś nie ćwiczę. Chyba, że coś tylko na brzuch. Po skalpelu zaczęło mnie boleć udo w którym mam tego naczyniaka... nie powinnam chyba wzmacniać mięśni ud
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was dziewczyny bo mimo ze nie mam nawet chwili żeby się po tyłku podrapać to okres ciąży wspominam okropnie, uwolnić orkę V co najmniej
dostałabym role jako główny bohater zwierzęcy od kopa i to bez charakteryzacji ![]() Dzięki dziewczyny za komplementy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wam tez jakies puste posty pokazuje na apce?
STRAWBERRY my mamy medele swing. Jestem zadowolona. Korzystalam do rozbujania cyckow i teraz co jakis czas ciagne na zaoas zamrazarkowy. ELAINE postarm sie byc czesciej. Jestem przygaszona od czasi akcji z kicia. Wlosy mi leca. Pediatra powiedzial ze to stres u mnie. Smaruje seboradinem wiec capie tak ze chlop mnie nie ruszy... Zreszta dziananja u nas nadal niet. Moje libido poszlo do kubla razem z lozyskiem. A jeszcze jak mi Tz gada o drugim dziecku ...odechciewa mi sie bzykanka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tylko witam.
My chorzy..buuu ![]() Aha ja mam prawie nowy laktator do sprzedania. Używałam go cały miesiąc. Elektryczny aventu.
|
|
|
|
#108 | |||||||
|
Zadomowienie
|
En - super wyglądasz
masz świetną figurę, ja przed ciążą takiej nie miałam. Przepiękna z Ciebie Mamusia Dziękujemy z Tymusiem Cytat:
ja całe życie miałam długie włosy przynajmniej do połowy pleców i ciągle się zastanawiałam nad ścięciem, a teraz idalna okazja aby zaszaleć bo miałam takie krzywe tu krótkie, tu dłuższe, że musialam na krótko ściąć aby je wyrównać i jako tako wyglądały. A praktyczna ta fryzurka mega, prysznicuje, wycieram w ręcznik, rozczesuję i się ładnie układają, same schną ![]() Cytat:
Cytat:
A ja też mam podobne odczucia, w ciąży wszystko było dużo łatwiejsze i prostsze, a tak oczekiwałam przyjścia Tymusia i teraz jak jest to czuję się uwiązana. Tak to już jest. Myślę, że nasze maleństwa jak podrosną to wróci nam troszkę więcej swobody i będziemy bardziej szczęśliwe niż w ciąży Mój TŻ już mi nawet ostatnio powiedział, że ja to nigdy nie będę szczęśliwa bo nie potrawię się cieszyć tym co mam i muszę mu przyznać trochę racji.Dziękuję za komplemencik i za klaski Cytat:
![]() Tymuś też w ostatnim czasie odkrył swoje rączki ![]() Cytat:
Cytat:
Decyzja z fryzurą trochę odważniejsza niż Twoje ścięcie końcówek ![]() za super garderobę, napewno świetnie wyglądasz, jak się wystylizujesz na wesele to prosimy o fotkę, pochwal się ![]() Ale słodziak Cytat:
![]() I fajny sposób na szybkie przygotowanie mm. My narazie dajemy przegotowaną wodę źródlaną bo nam tak kazała położna i pediatra, więc gotuję w osobnym garnuszku, nalewam do butelek i później do podgrzewacza wstawiam. Fajnie Wam się udało z tym żółwiem, zastanawiam się czy my mamy takiego samego bo kupiłam takiego właśnie za jakieś 24zł na all, kolorowy, ma pozytywkę w środku i świecą mu na czerwono policzki jak gra, ma grzechotkę, lusterko i szeleszczący ogon Tymuś ostatnio odkrył, że bardzo mu się podoba ten żółwTymoteuszek też czasem chlusta właśnie taką jakby wodą/śliną i ewentualnie serowatym mlekiem w tej ślinie. Od niedawna zaczął się mocno ślinić i chyba przełyka dużo tej śliny i później mu się cofa. ![]() Z tym sexem też mam podobne wrażenie, ale dopiero teraz, wcześniej było niezbyt.
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sobie przypomne niektore dolegliwosci ciazowe to mnie ciary przechodza. Ten stres o zdrowie Antosia, swoje... Jak widze ciezarne to mi troche teskno za kopniaczkami no i zal ze brak odwagi stawic czola drugiemu wyzwaniu. Gdybym byla mlodsza... Jeszcze wkur... mnie bierze jak slysze: no jedynaka chcesz chowac? A jak was zabraknie to sam zostanie... No zesz noz mi sie w kieszeni otwiera.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Mały śpi. Wyczerpany po dniu u dziadzia. Kupiłam fajne rzeczy w lumpku. Jutro zrobię pranie, bo znowu uzbierala się cała pralka rzeczy Miśka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam was, ale nie wiem co komu....
Przez ten katar to mi sie na oczy rzuca, czytam i sama nie wiem co. ja ciaze wspominam ok, ale tylko II trymestr, pierwszy to bym wymazala z pamieci, a ostatni ciezkawo bywalo, choc calkiem fajnie. i mimo ze wygladam teraz strasznie, wole wygladac jak teraz i miec dwojke maluchow, niz byc mega szczupla i ich nie miec. Nie to, ze po ciazy nie mozna wygladac jak "lachon" - przyklad naszej EN, ale ja tak chyba nigdy nie wygladalam, moze 6-7 lat temu wazylam 55 kg, ale to byly piekne czasy i raczej nie wroca. Wiec musze isc do przodu i cieszyc sie tym co mam, a nie tym jak wygladam i szukac w sobie tego co "zle". Dzieciaki spia, Marysia nie ma az takiego kataru, jak to pani w zlobku biadolila, wiec jutro idzie do zlobka. Mlodego dzielnie inhaluje i odciagam gluty, za to mnie coraz bardziej leci z nosa - miodzio.
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
A ja wspominam dobrze ciążę - tylko ostatnie 2 tygodnie były okropne, jak Wiktoria miała już mało miejsca i się wstawił i chodzić nie mogłam... Wolę ją mieć przy sobie, chociaż jeszcze w ciąży myślałam 'zostań tutaj, tu w środku jesteś bezpieczna, nikt Cię nie skrzywdzi i nie zrani, a tam na zewnątrz różne rzeczy się wyprawiają i nie będę mogła Cię przed wszystkim obronić'
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, teraz ja
![]() Cynamonku- wciąż mocno zacisniete kciuki za Adasia sliczny i taki poważny chlopczyk z niego. Moc pozytywnych fluidow dla rodzicow przesylam! !!Ewusia- ale Ci do twarzy w nowej fryzurze no i ładnie się prezentujecie z Tymusiem ![]() ![]() Dotka- super wam sie udalo z zakupem! ![]() En- wstydzić sie powinnas! Tak wyglądać po ciazy?! super figuraKallisto- zdrowka dla Dominiczka! Teraz bedzie juz tylko lepiej Surka- She- slodziak z Igorka no i zapomnialam co jeszcze ![]() U nas dzisiaj fajny dzien. Moge pokusic sie o stwierdzenie, ze nawiedzal nas przez ostatnie dni Mr Skoku i zrobil ekspresowy kurs rozwojowy ( mogl sie spoznic do nas, bo w końcu Neni go przetrzymuje ciągle i nie zdążył wszystkich obleciec w terminie Powrocilo długie spanie w ciągu dnia, fajny humorek. Hania dzis duzo czasu spedzila na macie zjadajac papuge Tz jak zwykle jeszcze w pracy, wroci przed 23 wiec zaraz ide spac, bo co mam robić? Myslalam ze zaczyna mi sie okres a tu jakieś dziwne plamienia od kilku dni.. kapa sobie ze mna w kulki leci :banghead: No i zaczyna mnie denerwować Hanka przy kp. Juz i tak sie karmimy na lezaco a ta sie rzuca jak nie wiem. Chce jesc, zasysa, za chwile odwraca głowę w druga strone, potem ryk ze nie ma, odstawia gimnastyke artystyczna, odpycha sie rekami, prostuje nogi do gory. Moja mama dzis na to patrzec nie mogla ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna stronka
http://dziecisawazne.pl/
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Po hipp mieliśmy Nan po którym kupki były też tak twarde, że przy mojej pomocy cięzko mu było. Na chwilę obecną używamy Bebilon Peptki - kupki są takie jak być powinny, tylko częstotliwość kiepska
Cytat:
Cytat:
Co do ciąży wspominam ją jako odciśniecie piętna na mojej psychice i fizyczności. Każdy dzień zaczynałam z wielkim strachem i nadzieją na przeżycie go bez skurczy i innych objawów i dociągnięcie do końca, żeby Franek siedział w brzuchu i się stamtąd nie ruszał. A koniec dnia był lekką ulgą, że mam za sobą kolejny dzień i coraz bliżej rozwiązania A tyle co wyryczałam to moje... A fizyczność i ciężar poczułam dopiero w 36 tygodniu jak nie mogłam wstać gdy kucnęłam
|
||
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy juz w szpitalu gdzie Młody ma być operowany- przewieźli nas karetka dzisiaj późnym popołudniem. Adasiowi sie pogorszyło
Operacja prawdopodobnie w środę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja tak właśnie miałam przez cały miesiąc a powinien się przecież nauczyć ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Cynamonku Ciebie też Wierze w to, że będzie Dobrze |
||
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ide spac zaraz. Dziecie zasnelo na mnie. Zastanawoam sie lozko czy lozeczko wybrac dla niego Dobrej nocy dla wszystkich! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
\
Zdrówka Cytat:
Zaciskamy wszystkie nasze za Adasia ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ja również uciekam, dobrej nocki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Myśle, że jak gardełko by go bolało to na pewno byłby marudny lub płaczliwy.

:confuse d:

dla tesciowej za pojechanie po tz 

na pewno wszystko wyjdzie jak trzeba 

12.06.2010
Cynamonku Ciebie też