|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() !!! A jeszcze jedno co mi kompletnie z głowy wypadło a co mnie martwi dosyć ![]() Igor ma problemy z robieniem kupki, nie ma kolek że się drze ani nic.. Napina się i w najlepszym razie popuszcza ciut, zwykle kończy się na bączkach. Po 3 dniach biorę Windi bo się męczy synuś ale kurcze tak nie powinno być.. Wcześniej praktycznie co przebieranie zawsze "coś" w pieluszce było a teraz echo..jem jak wcześniej.. Co robić?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Hej
![]() Cytat:
![]() a kupke ma zawsze 1 dziennie.. nieraz tak jak np dziś ma 2.. i pierdzioszki idą wiec na to akurat nie moge narzekać ![]() chyba pisalyscie jak robicie mleko nie? ja z racji tego ze nie mam podgrzewacza i ze sie przyzyczailam grzac w czajniku to np w nocy jak sie obudzi ide wlaczyc czajnik/ przebieram badz przytulam ze smoczkiem w buzi badz tz uspokaja a ja ide siku :P nalewam 40 ml goracej i do 120 wody w tem pokojowej plus 4 miarki i jest mleczko idealne.Chociaz moja Niunka woli chłodniejsze mleczko wiec niewiem czy kazdemu by tak podpasowało ![]() Cytat:
![]() Kallisto super ze sie udało wszystko ![]() Cynamonku mysle o Was i trzymam kciuki ![]() Ewus super wygladacie ![]() En wąska w pasie ... ![]() i reszte zapomnialam:P Co do wozka to juz wiem dlaczego pierdyknelo.. tz wczoraj poprostu dopompował za mocno kola ... dzis słonce i detka poszla.. musze zamowic dentke albo gdzies kupić tylko gdzie ![]() i jutro nie pojdziemy na spacer a klocka nosic nie bede bo reka mi uschnie ![]() wczoraj bylismy na zakupach w entliczku- nie kupilam wkoncu zadnego lamaze ale za to kupilysmy jednego wibrujacego miska,jedno serduszko z pozytywką i zółwia z melodyjka swiecacymi policzkami itp i najlepszy motyw bo tz wyczaił ze na zółwiku jest cena -0,01 a wiecie,jak jest taka cena to muszą sprzedac za taka cene jaka jest na produkcie .. no i poszlam do kasy i mowie a Pani ze pracownica sie musiala pomylić .. a ja ze jest tak ze jak jest taka cena to musza za taka sprzedac a Pani bez problemu sprzedala nam za grosza i zaoszczedzilismy 25 zł -nie musze mowic jaki TZ był dumny z siebie ![]() ![]() mowił ze trzeba teraz patrzec na takie rzeczy haha ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- czy wasze maluchy nieraz tez chlusną sama woda/slina? mojej sie zdarzy i niewiem mysle ze to od tego ze ma tyle sliny ze nieraz jej sie uleje chyba to.. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- co do rozstepów to ja smaruje Bio oilem- troche sie opalily i jest gites ![]() i niewiem co jeszcze mialam napisac? Aaaa ktoras pisala ze sex po ciazy jest lepszy- potwierdzam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
KALLISTO- super wiadomosci
![]() CYNAMONKU- jakie wyniki konsulium? KATARZYNKA- mam nadzieje ze Szymus szybko wyzdrowieje. Wiesz juz co mu jest? STRAWBERRY- mam Medeld Mini Elwctric i jade juz 2 dziecko i jest super ![]() ![]() NENI- nie fikaj bo sobie krowek pojem ![]() SAM- nie sadzilam ze to napisze ale ![]() ![]() LACHRYMA- mnie tez wlosy leca ale mam wra eniw ze mniwj niz po Wojtku. Teraz biore witaminy a wtedy nie. No i zaczelam olejowac wlosy ![]() MISIACZKA- sprobuj nawet w weekend wczesniej wykapac Maje. Zobaczysz czy to wogole ma.znaczenie. U mnie Ola tak sobie wyregulowala ze kapiel.ma ok 19, karmie i odkladam do lozeczka. Po 10 min spi ![]() LEMURKI- a jak u Was z Jasiem? Lece nadrabiac ![]() Ach i wiatm sie na nowym watku ![]()
#94 |
Zakorzenienie
|
Katarzynka zdrówka do szymka!
Mela: zdrówka dla Małgosi! Lemurki jak Jasiu się czuje? Kallisto: super ze operacja się udała! Niech teraz Dominis szybko wraca do zdrowia ![]() En: brawo dla tz-ta. Super ze się wprawia z Tomusiem ![]() Colorblue: strasznie mi przykro z powodu Twojej mamy.3mam kciuki! Podaj proszę konto na priw. Czarownica: piękna waga Antonia ![]()
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z frontu: zaliczyliśmy pierwsze szczepienia (bierzemy to co obowiązkowe i raczej na pewno nic ponad to) Malutka w zeszłym tygodniu (7 tygodni) osiągnęła 5680g i 61,5 cm ![]() Włoski po bokach główki trochę się powycierały, ale dalej jest bujna czupryna. Tylko trochę od dołu już rosną jaśniejsze... szkoda, bo myślałam że odziedziczy kolor po tatusiu ![]() ![]() Mój stan - po wizycie u gina stwierdził lekki stan zapalny i dostałam gynalgin i w przyszłym tygodniu kontrol.A co do wagi... Jak byłam z Wiktorią w przychodni 5 tygodni temu to z pielęgniarką się zgadałyśmy na temat wagi, czy już wróciłam i w ogóle, ja że nie wiem bo wagi nie mam, to kazała mi się zważyć. Wchodzę na wagę, patrzę, a tam pokazuje 54kg ![]() Żeby nie było - cieszy mnie to ogromnie ![]()
Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> Edytowane przez rasha90 Czas edycji: 2013-09-30 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43058775]Nie nie, ja się uczyłam zaledwie podstaw
![]() Czy Twoj Artuś dalej ma porblemy przy jedzeniu? moj teraz jest taki niespokojny, ze szok, gdy go trzymam to co chwile glowe odwraca, a widac ze jest glodny, placze i sie wygina, ale kilka razy wlozylam do na lozko i dalam mu jak lezal i zauwazylam ze tak jest bardziej spokojny |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dotka fajnie udało wam się z tą zabawką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Na początku dokarmialiśmy Hipp, Franek miał po nim zaparcia, zmieniliśmy mleko 3. Nie pomogę Już nowy wątek ![]() Chciałam z Wami popisać, ale Franek nadrabiał wczorajszy dzień. Przez cały dzień produkował kupę ![]() ![]() Mam nadzieję, że problemy się jednak skończą, pediatra przepisał nam debridat. Możemy także wprowadzić soczki i słoiczki z jabłkiem i marchewką. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Dotyka super, ze zabawkę Wam się udało kupić za symbolicznego grosza
![]() Rasha zazdroszczę tak szybkiego spadku wagi! Neni ja całkiem serio z tym laserem na rozstępy.. Drogie niestety, ale nie odpuszcze ![]() ![]() Dziewczyny mimo ze młody dzisiaj większość dnia był grzeczny i spał to padam na ryj, a tzta jeszcze nie ma, masakra.. Młody oczywiście na koniec mojej dniówki zaczął być maridny i wyje, ekstra Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-30 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ewusia, ślicznie wyglądasz i Młody jaki fajny!
![]() En! Super figura! Surka - super foto ![]() Kallisto - bardzo się cieszę, że operacja Dominisia się powiodła. Dużo zdrowia dla niego i sił dla Was! ![]() Fi zrobił mi awanturę, wzięłam go na ręce i padł. Dziś w ciągu dnia mało spał. Nie było 4h drzemki, najdłuższa 2h. A przed nami kąpiel, ciekawe o której się obudzi. Ja aktualnie relaksuję się przy Somersby ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was dziewczyny bo mimo ze nie mam nawet chwili żeby się po tyłku podrapać to okres ciąży wspominam okropnie, uwolnić orkę V co najmniej
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za komplementy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Czy Wam tez jakies puste posty pokazuje na apce?
STRAWBERRY my mamy medele swing. Jestem zadowolona. Korzystalam do rozbujania cyckow i teraz co jakis czas ciagne na zaoas zamrazarkowy. ELAINE postarm sie byc czesciej. Jestem przygaszona od czasi akcji z kicia. Wlosy mi leca. Pediatra powiedzial ze to stres u mnie. Smaruje seboradinem wiec capie tak ze chlop mnie nie ruszy... Zreszta dziananja u nas nadal niet. Moje libido poszlo do kubla razem z lozyskiem. A jeszcze jak mi Tz gada o drugim dziecku ...odechciewa mi sie bzykanka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja się tylko witam.
My chorzy..buuu ![]() Aha ja mam prawie nowy laktator do sprzedania. Używałam go cały miesiąc. Elektryczny aventu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |||||||
Zadomowienie
|
En - super wyglądasz
![]() ![]() Dziękujemy z Tymusiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja też mam podobne odczucia, w ciąży wszystko było dużo łatwiejsze i prostsze, a tak oczekiwałam przyjścia Tymusia i teraz jak jest to czuję się uwiązana. Tak to już jest. Myślę, że nasze maleństwa jak podrosną to wróci nam troszkę więcej swobody i będziemy bardziej szczęśliwe niż w ciąży ![]() Dziękuję za komplemencik i za klaski ![]() Cytat:
![]() ![]() Tymuś też w ostatnim czasie odkrył swoje rączki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Decyzja z fryzurą trochę odważniejsza niż Twoje ścięcie końcówek ![]() ![]() ![]() ![]() Ale słodziak ![]() ![]() Cytat:
![]() I fajny sposób na szybkie przygotowanie mm. My narazie dajemy przegotowaną wodę źródlaną bo nam tak kazała położna i pediatra, więc gotuję w osobnym garnuszku, nalewam do butelek i później do podgrzewacza wstawiam. Fajnie Wam się udało z tym żółwiem, zastanawiam się czy my mamy takiego samego bo kupiłam takiego właśnie za jakieś 24zł na all, kolorowy, ma pozytywkę w środku i świecą mu na czerwono policzki jak gra, ma grzechotkę, lusterko i szeleszczący ogon ![]() Tymoteuszek też czasem chlusta właśnie taką jakby wodą/śliną i ewentualnie serowatym mlekiem w tej ślinie. Od niedawna zaczął się mocno ślinić i chyba przełyka dużo tej śliny i później mu się cofa. ![]() Z tym sexem też mam podobne wrażenie, ale dopiero teraz, wcześniej było niezbyt.
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Jak sobie przypomne niektore dolegliwosci ciazowe to mnie ciary przechodza. Ten stres o zdrowie Antosia, swoje... Jak widze ciezarne to mi troche teskno za kopniaczkami no i zal ze brak odwagi stawic czola drugiemu wyzwaniu. Gdybym byla mlodsza... Jeszcze wkur... mnie bierze jak slysze: no jedynaka chcesz chowac? A jak was zabraknie to sam zostanie... No zesz noz mi sie w kieszeni otwiera.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mały śpi. Wyczerpany po dniu u dziadzia. Kupiłam fajne rzeczy w lumpku. Jutro zrobię pranie, bo znowu uzbierala się cała pralka rzeczy Miśka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#111 |
Zakorzenienie
|
Poczytalam was, ale nie wiem co komu....
Przez ten katar to mi sie na oczy rzuca, czytam i sama nie wiem co. ja ciaze wspominam ok, ale tylko II trymestr, pierwszy to bym wymazala z pamieci, a ostatni ciezkawo bywalo, choc calkiem fajnie. i mimo ze wygladam teraz strasznie, wole wygladac jak teraz i miec dwojke maluchow, niz byc mega szczupla i ich nie miec. Nie to, ze po ciazy nie mozna wygladac jak "lachon" - przyklad naszej EN, ale ja tak chyba nigdy nie wygladalam, moze 6-7 lat temu wazylam 55 kg, ale to byly piekne czasy i raczej nie wroca. Wiec musze isc do przodu i cieszyc sie tym co mam, a nie tym jak wygladam i szukac w sobie tego co "zle". Dzieciaki spia, Marysia nie ma az takiego kataru, jak to pani w zlobku biadolila, wiec jutro idzie do zlobka. Mlodego dzielnie inhaluje i odciagam gluty, za to mnie coraz bardziej leci z nosa - miodzio. ![]()
#112 |
Raczkowanie
|
A ja wspominam dobrze ciążę - tylko ostatnie 2 tygodnie były okropne, jak Wiktoria miała już mało miejsca i się wstawił i chodzić nie mogłam... Wolę ją mieć przy sobie, chociaż jeszcze w ciąży myślałam 'zostań tutaj, tu w środku jesteś bezpieczna, nikt Cię nie skrzywdzi i nie zrani, a tam na zewnątrz różne rzeczy się wyprawiają i nie będę mogła Cię przed wszystkim obronić'
#113 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, teraz ja
![]() Cynamonku- wciąż mocno zacisniete kciuki za Adasia ![]() Ewusia- ale Ci do twarzy w nowej fryzurze ![]() ![]() ![]() Dotka- super wam sie udalo z zakupem! ![]() En- wstydzić sie powinnas! Tak wyglądać po ciazy?! ![]() Kallisto- zdrowka dla Dominiczka! Teraz bedzie juz tylko lepiej Surka- ![]() She- slodziak z Igorka no i zapomnialam co jeszcze ![]() U nas dzisiaj fajny dzien. Moge pokusic sie o stwierdzenie, ze nawiedzal nas przez ostatnie dni Mr Skoku i zrobil ekspresowy kurs rozwojowy ( mogl sie spoznic do nas, bo w końcu Neni go przetrzymuje ciągle i nie zdążył wszystkich obleciec w terminie ![]() Powrocilo długie spanie w ciągu dnia, fajny humorek. Hania dzis duzo czasu spedzila na macie zjadajac papuge ![]() Tz jak zwykle jeszcze w pracy, wroci przed 23 wiec zaraz ide spac, bo co mam robić? Myslalam ze zaczyna mi sie okres a tu jakieś dziwne plamienia od kilku dni.. kapa sobie ze mna w kulki leci :banghead: No i zaczyna mnie denerwować Hanka przy kp. Juz i tak sie karmimy na lezaco a ta sie rzuca jak nie wiem. Chce jesc, zasysa, za chwile odwraca głowę w druga strone, potem ryk ze nie ma, odstawia gimnastyke artystyczna, odpycha sie rekami, prostuje nogi do gory. Moja mama dzis na to patrzec nie mogla ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Fajna stronka
http://dziecisawazne.pl/
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Po hipp mieliśmy Nan po którym kupki były też tak twarde, że przy mojej pomocy cięzko mu było. Na chwilę obecną używamy Bebilon Peptki - kupki są takie jak być powinny, tylko częstotliwość kiepska
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do ciąży wspominam ją jako odciśniecie piętna na mojej psychice i fizyczności. Każdy dzień zaczynałam z wielkim strachem i nadzieją na przeżycie go bez skurczy i innych objawów i dociągnięcie do końca, żeby Franek siedział w brzuchu i się stamtąd nie ruszał. A koniec dnia był lekką ulgą, że mam za sobą kolejny dzień i coraz bliżej rozwiązania ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Jesteśmy juz w szpitalu gdzie Młody ma być operowany- przewieźli nas karetka dzisiaj późnym popołudniem. Adasiowi sie pogorszyło
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja tak właśnie miałam przez cały miesiąc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wierze w to, że będzie Dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ide spac zaraz. Dziecie zasnelo na mnie. Zastanawoam sie lozko czy lozeczko wybrac dla niego ![]() Dobrej nocy dla wszystkich! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
\
Zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ja również uciekam, dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.