zdradziłam chłopaka z przyjacielem.. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 09:38   #91
DopplegangerEddarda
BAN stały

Dot.: zdradziłam chłopaka z przyjacielem..

Cytat:
Napisane przez maniowa Pokaż wiadomość

Faktycznie musi Ci bardzo zależeć na obecnym partnerze, skoro cieszysz się, że trzyma Cię na smyczy, bo inaczej znów rozłożyłabyś nogi przed przyjacielem. Gratuluję braku instynktu samozachowawczego i faceta, że nadal z Tobą jest, bo sytuacje są różne i nie zawsze będzie mógł Cię pilnować.

Wysłane z mojego telefonu na korbkę. Za ewentualne błędy PRZEPRASZAM.
A tu niezapowiedziana wizyta przyjaciela gdy chłopaka nie ma w domu. Bara bara a później "To twoja wina, mogłeś nie iść dziś do pracy"
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 09:40   #92
maniowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
A tu niezapowiedziana wizyta przyjaciela gdy chłopaka nie ma w domu. Bara bara a później "To twoja wina, mogłeś nie iść dziś do pracy"
"Spuściłeś mnie ze smyczy, to teraz nie miej do mnie pretensji"
maniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 01:15   #93
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
śmieszne są twoje porównania i takie płytkie,wysil sie

a tak nawiasem mówiąc ,to obraziłabym się na takie słowa będąc autorką,bo nazywasz ją bezmózgiem.
człowiekiem bez rozumu,bez świadomości konsekwencji ,tylko ze zwierzęcą intuicją
Reszta z Was jest za to taka głęęęboka, idealna i nigdy nie miała 18-tu lat oskarżacie ją jakby co najmniej zdradziła męża, była matką trójki dzieci i wskoczyła temu przyjacielowi do łóżka Gdyby to facet napisał to na pewno teksty typu "jesteś młody", "jeszcze się nauczysz" byłyby w co drugim poście. No ale kobieta to jest męczennica i ma być w porządku i nie ma prawa do błędu. I powiedz gdzie napisałam, że autorka jest bezmózgiem? bo jak na razie to widzę że tylko Ty po niej nieźle jeździsz...
A porównania dałam bardzo proste - tu błąd i tu błąd (tak zaraz powiecie - ale to co innego!!!) Tak może to inny typ błędu, ale w obu przypadkach można wyciągnąć jakieś wnioski. A lincz tu raczej nic nie da.
Tak nawiasem mówiąc to ja też nie jestem za zdradami, za przyjacielami którzy korzystają z okazji kryzysu w związku żeby pomyziać się z "przyjaciółką", ale dajcie spokój. Najlepszym rozwiązaniem dla dziewczyny będzie przyznanie się przed chłopakiem do wszystkiego i wtedy on zdecyduje czy dać jej kopa czy zlinczować
Stary 2013-10-15, 01:29   #94
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Beti0506 Pokaż wiadomość
Reszta z Was jest za to taka głęęęboka, idealna i nigdy nie miała 18-tu lat
No ja pisałam - miałam 18 lat niecałe 2 lata temu. Nie, nie popełniałam takich błędów. Nie wiedziałam, że wierność = perfekcyjność, ale jeśli tak, to miło mi

Cytat:
oskarżacie ją jakby co najmniej zdradziła męża, była matką trójki dzieci i wskoczyła temu przyjacielowi do łóżka
To zdrada jest zła dopiero jak się zdradza męża? Kurczę, a ja durna - po ślubie nie jestem, a nie korzystam z tej wolności, jak pewnie większość dziewczyn tu

Cytat:
Gdyby to facet napisał to na pewno teksty typu "jesteś młody", "jeszcze się nauczysz" byłyby w co drugim poście. No ale kobieta to jest męczennica i ma być w porządku i nie ma prawa do błędu.
Nie wiem skąd to wzięłaś, bo zdradzający faceci tu zawsze funkcjonują jako szuje, ale okej, męcz się męczennico. Olaboga, my kobiety musimy być w porządku - co za szowinizm...

Cytat:
A porównania dałam bardzo proste - tu błąd i tu błąd (tak zaraz powiecie - ale to co innego!!!) Tak może to inny typ błędu, ale w obu przypadkach można wyciągnąć jakieś wnioski. A lincz tu raczej nic nie da.
Tak, to zupełnie co innego, masz problemy z logicznym myśleniem. Zdrada to coś, co robisz z premedytacją i świadomością, a upadek z rowerka albo rozlanie mleka to wypadek. Kogo krzywdzi upadek dziecka z rowerka? I jakie wnioski można wyciągnąć z tej sytuacji - żeby na przyszłość z niego nie spadać? Bardziej do zdrady można porównać kradzież - to i to z premedytacją, to i to krzywdzi i jest złe. No i można wyciągnąć z tego wnioski i żałować, ale złodziejstwo samo w sobie należy tępić, a nie usprawiedliwiać albo łagodzić na zasadzie "młoda jesteś, nauczysz się" albo "to duży sklep, nie odczują tego".

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-10-15 o 01:31
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 06:26   #95
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Reszta z Was jest za to taka głęęęboka, idealna i nigdy nie miała 18-tu lat
jak ktoś poprzednio napisał,wiek nie ma tu znaczenia.być może usprawiedliwiłabym 12-to latkę,że zdradziła sekret przyjaciólki.nie pogłaskałabym jej po głowie,ale wytłumaczyłabym,że tak nie wolno. nigdy jednak nie wytłumacze zdradę partnera przez dorosłą osobę.tu nie ma usprawiedliwienia
każda nastolatka chce być dorosła mając 18 lat,więc musi liczyc się z tym, iż dorosłość ,to nie tylko przywileje,ale i odpowiedzialność.
Cytat:
oskarżacie ją jakby co najmniej zdradziła męża, była matką trójki dzieci i wskoczyła temu przyjacielowi do łóżka
zdrada ma tylko jedno imię i nie stopniuje się jej ,a jej zachowanie jest zdradą

Cytat:
Gdyby to facet napisał to na pewno teksty typu "jesteś młody", "jeszcze się nauczysz" byłyby w co drugim poście. No ale kobieta to jest męczennica i ma być w porządku i nie ma prawa do błędu. I powiedz gdzie napisałam, że autorka jest bezmózgiem? bo jak na razie to widzę że tylko Ty po niej nieźle jeździsz...
dziwne wyznajesz zasady
przede wszystkim nie mierz innych swoją miarą.nie każdy jest hipokrytą dzielącym winę w/g płci,koloru skóry,czy wieku.

Cytat:
. A lincz tu raczej nic nie da.
Tak nawiasem mówiąc to ja też nie jestem za zdradami, za przyjacielami którzy korzystają z okazji kryzysu w związku żeby pomyziać się z "przyjaciółką", ale dajcie spokój. Najlepszym rozwiązaniem dla dziewczyny będzie przyznanie się przed chłopakiem do wszystkiego i wtedy on zdecyduje czy dać jej kopa czy zlinczować
nie było żadnego linczu.gdyby był ,to zaufaj mi,że moderator napewno rozdałby punkty karne (był na wątku i nie dopatrzył się złamania regulaminu).
były ostre słowa,ale tylko dlatego,bo autorka nie odczuwa skruchy.
tłumaczy się szczęściem i tym,że każda by tak zrobiła na jej miejscu.
no więc dowiedziała się,że nie kazda ,a jej myślenie jest patologiczne czyt. złe do szpiku kości.
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2013-10-15 o 06:29
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 09:17   #96
linaya
astro-loszka

Autorko, nie zadawaj takich pytań na forum, bo Cię zlinczują. Krótko i na temat: nie czujesz się szczęśliwa z chłopakiem(a skoro ciągnie cię do innych, tak właśnie jest), zerwij ten związek. Zakończ. Jesteś jeszcze młoda i wiele przed Tobą. Nie musisz się kurczowo trzymać chłopaka tylko dlatego, że łączą was piękne wspomnienia. Nie bój się zmiany.
Stary 2013-10-15, 09:22   #97
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Autorko, nie zadawaj takich pytań na forum, bo Cię zlinczują. Krótko i na temat: nie czujesz się szczęśliwa z chłopakiem(a skoro ciągnie cię do innych, tak właśnie jest), zerwij ten związek. Zakończ. Jesteś jeszcze młoda i wiele przed Tobą. Nie musisz się kurczowo trzymać chłopaka tylko dlatego, że łączą was piękne wspomnienia. Nie bój się zmiany.
nie zlinczują,ale takich rad udzielą.sory,autorka oczekiwała rozgrzeszenia i pogłaskania po glowie
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.
Stary 2013-10-15, 09:25   #98
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Tak. A potem sam nosić rogi
Ale to już w sumie jego wybór
Zresztą wcale nie musi być zasadą, że jak raz zdradziła, to teraz będzie to robić ochoczo i bez oporów dalej.

Cytat:
Gdyby to facet napisał to na pewno teksty typu "jesteś młody", "jeszcze się nauczysz" byłyby w co drugim poście. No ale kobieta to jest męczennica i ma być w porządku i nie ma prawa do błędu.
Myślę, że faceta by objechano jeszcze bardziej.

Nie wiem, moim zdaniem warto by było uświadamiać błąd osobie która tego błędu nie widzi sama, nie uważa, że zrobiła coś złego. Ale autorka chyba sama napisała, w dalszych postach, że rozumie, że źle zrobiła. Tylko w pierwszym poście palnęła głupotę o odruchu

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2013-10-15 o 09:27
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 09:30   #99
linaya
astro-loszka

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
nie zlinczują,ale takich rad udzielą.sory,autorka oczekiwała rozgrzeszenia i pogłaskania po glowie
Dlatego właśnie napisałam autorce konkretną radę: rozstać się.
I tyle na temat. Bez rozdrabniania się, dlaczego autorka źle postąpiła. Normalny człowiek wyciąga wnioski ze swoich błędów i stara się ich nie popełniać w przyszłości.
Stary 2013-10-15, 09:58   #100
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie napisałam autorce konkretną radę: rozstać się.
I tyle na temat. Bez rozdrabniania się, dlaczego autorka źle postąpiła. Normalny człowiek wyciąga wnioski ze swoich błędów i stara się ich nie popełniać w przyszłości.
normalny człowiek wyciąga wnioski na podstawie nauki,nauczki,lub rady.
lepiej ,żeby dowiedziała się od obcych,niż od swoich ,a już broń boże od psychola partnera.
.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości