![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
lidka u kurczę to faktycznie miałaś nieciekawy poranek dziś ! Mam nadzieję , że windę szybko naprawią . Podziwiam ,że udało Ci się wtoczyć na 8 piętro i to dwa razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Gang Iren
|
Co jakiś czas czuję ruch,ale taki delikatny.
W ogóle to zmienił pozycję,może przez to mniej czuję ![]()
#93 |
Zakorzenienie
|
W trakcie studiów mieszkałam na 8 piętrze i zawsze winda psuła się, lub robili przegląd jak wracałam po całym dniu zajęć, obładowana zakupami, albo jak się spieszyłam rano
![]()
#94 |
Wtajemniczenie
|
iwanty oby do przodu i kazdego dnia coraz lepiej
lidka nieciekawie Ja jade zamówic komode dla naszego malucha |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Witam
O rany wczoraj padłam po 21 i dopiero się obudziłam....ta glukoza mnie wczoraj wykończyła ![]() Dziś rano mała się intensywnie przekręcała....chyba zmieniła pozycję ![]() Dziewczyny iwantyou99 ma rację nie możemy panikować ze za mało ruchów czujemy, trzeba się odprężyć,zaczekać, uspokoić to najważniejsze...mi to pomaga ![]() ![]() Jak ktoś ma ochotę na zakupy to na C&A jest darmowa przesyłka do 3.11 ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aniołku często jest tak że wcześniaki zostają w szpitalu do terminu porodu,albo krótko przed. My mieliśmy na 1 lipca a wyszłysmy 21 czerwca. Ale wszystko zależy od Dominika. Spanie w czwórkę- Gosia u nas dziś tak było, łóżko duże bo 180x200 ale ciasno było,mąż położył się w nogach w poprzek a my we trzy normalnie. Masakra.
#97 |
Zakorzenienie
|
bella my też mamy takie łóżką sądziłam , ze więcej osób pomieści
![]() I dziękuje za informacje właśnie byłam ciekawa jak to jest przy wcześniakach . Chociaż można wierze w Dominika i życzę mocno Aby święta spędził już w domu |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
iwantyou jak dla mnie i tak jestes super-babka, a to ze placzesz, to jak najbardziej normalne, ale na pewno bedzie dobrze, nie ma innej opcji!!!!
Lidkaa no to poranek mialas rewelacja, nie ma co. To teraz caly dzien odpoczynku ![]() A tak w ogole to dzien dobry ![]() Ja dzisiaj jakos nawet wyspana i obudzilam sie tylko 2 razy w nocy na siku, wiec i tak super ![]() Dzwonil stolarz, zrobi nam meble do konca listopada na maksa i to jest ta dobra wiadomosc, a gorsza : podal nam wycene i rece i cycki mi opadly..... kur...... myslalam , ze troche mniej to wyjdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kiedyś musiałam wnosić 3 metrowy karnisz na 8 piętro.. bo nie zmieścił się do windy. Między piętrami musiałam przystawać i go obracać, i dopiero w tedy mogłam iść dalej. A jak dotarłam do mieszkania, okazało się, że nie pasuje. Więc do docięłam. Nie miałam ochoty wracać z nim do sklepu ![]()
![]() |
#100 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() iwantyou tak jak pisałam wcześniej jesteś dla mnie bohaterką, a płakać każdy musi i płacz bo to przynosi ulgę. Myślę, że na święta Dominik będzie już za Wami w domku przy choince ![]() Witam się w deszczowy dzień, pogoda straszna, a ja wyruszam do miasta na zakupy - kiedyś trzeba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Witaj i ja w nowej cześci
![]() Lidka--- współczuje nocy ja też miałam dzis kiepską. Budziłam sie i kreciłam i sie nie wyspalam. Jakoś mi dziś ciężko oddychac jest... Tak jakbym oddychała półpłucem. Iwantyou----- jesteś supermama i to nie podlega dyskusji! A popłaać masz prawo bo płacz oczyszcza i uspoksja. Jak sie człowiek wypłacze to mu sie od razu lżej robi
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mąż wychodzi z domu bardzo rano i z reguły wychodzi z psem, ale jak winda jest zepsuta to wtedy ja ide bo pierwszy raz sie zdarzyło żeby przed 8 nadal nie działała. Zwykle o 7 juz naprawiali jak w nocy się skaszaniła. A tu niespodzianka ![]() iwantyou - jesteś bardzo dzielna, a że masz ochote sobie popłakac to nic dziwnego. Za to jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego synka. To będzie silny, wspaniały człowiek skoro już teraz tak świetnie sobie radzi mimo że przyszedł na świat tyle wcześniej. Uważam ze spokojnie moze uderzać do obu bliźniaczek równocześnie bo to mały herosik. Trzymam za niego kciuki każdego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja w nowym wątku.
![]() Nie pisałam kilka dni znowu, choć czytałam, ale stwierdziłam, że jak mam wam truć i zanudzać swoim dupnym humorem to sobie odpuszczę.Dzisiaj humor znacznie lepszy to się odzywam. Od 3 dni a raczej nocy nie śpię za dobrze, ciągle się budzę. A jak się obudzę to mały bąbluję, a ja zasypiam dopiero jak TŻ wychodzi do pracy i dosypiam do 10:30 ![]() Dzisiaj z racji ,że TŻ zaczął o 9, to wstałam z łóżka już przed 8 , wyszłam na niedługi spacerek, przewietrzyłam się , kupiłam świeże ciepłe bułeczki, i zajadam śniadanko. My nadal w poszukiwaniu imienia, i cały czas mały pozostaje po prostu dzidziusiem ![]() ![]() ![]() Aaaa w ogóle nie chwaliłam się ,że od piątku widzimy już ruchy młodego, a nie tylko czujemy. ![]() ![]() ![]() Na balkon od tygodnia przychodzą do mnie sikorki i zjadają ziarenka oraz robią cudowny syf , ale ile frajdy jest haha mogę jak dziecko godzinami patrzeć przez okno. Nieraz to ich z 15 na balkonie siedzi, i czeka na swoją kolej. ![]() A tak jeszcze, to mam wreszcie zamiar zabrać się za sprawdzenie rzeczy z wyprawki , gdzie bardziej opłaca się kupić rzeczy, w Pl czy u nas . Wybaczcie ,że nie będę pisać do każdej z osobna , ale sporo było do nadrobienia. Iwontyou- trzymam nadal kciuki za was oboje. Widać ,że mały dzielny zuch jest . Super ,że wyszłaś już do domku, na pewno lepiej psychika działa w domu niż leżąc w szpitalu. Teraz musisz być dzielna, wierzę ,że Dominik będzie z dnia na dzień coraz silniejszy i święta spędzicie przy choince w domku. ![]() Gratuluję dobrych wyników badań, ![]() Selena wiem ,że tobie wyszedł za duży cukier. Będzie dobrze, dobra dieta i szybko zleci. Już bliżej niż dalej, dasz radę. ![]() Witam nowe mamusie ![]() Mezaga- gratuluję córeczek, i współczuję bóli. Mam nadzieje ,że niebawem ustąpią. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowej części
![]() lidkaa, współczuję nocy i poranka ![]() ![]() iwantyou, z każdym dniem będzie lepiej, jeszcze trochę i wszystko się ułoży, zobaczysz ![]() ![]() mezaga, jak tam dzisiaj? mam nadzieję, że już lepiej, bardzo współczuję nerwobólu ![]() justien, i co, byłaś na IP? mam nadzieję, że wszystko ok! ![]() em ma, a jak Ty dziś się czujesz? Le la, ja też bym wyrzuciła karnisz przez balkon ![]() Co do łóżeczka to my też mamy 120x60. Hosenka, dobrze, że jesteś już w domu ![]() gosia, mam nadzieję, że z maluchem wszystko ok i tylko się leni ![]()
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Muminku, jak ogarniesz porównywanie wyprawki, to daj znać, byłabym bardzo zainteresowana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Właśnie wczoraj wróciłam ze szpitala, w sob wizyta u gina...Ogólnie tamtejsze zastrzyki bardzo mi pomogły na stawianie się brzucha...zobaczymy co dalej będzie się działo ![]() Ivantyu, brawa dla Dominika! Dzielny i zdrowy chłopak ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
witam w klubie - mam tak samo
#109 |
Zakorzenienie
|
Sadlaczyca niestety nie jest lepiej:-( Wzielam przed chwilą pyralginę to może na chwilę ból się zmniejszy na tyle, żebym mogła chociaż prysznic wziąć. Coś czuję, że dopóki będę miała kaszel to i nerwobol nie minie. A takie mieliśmy szczytne plany jechać obejrzeć łóżeczka. Mąż pojedzie tylko meble zamówić.
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Iwantyou ja nie raz i nie dwa beczałam z bezsilności. Ale dacie radę,najważniejsze że jest dobrze. A usg główki miał już robione?
KATARZYNIAK a co to były te zastrzyki? Co do wizyty,ja mam w poniedziałek i tak odliczam dni... Jak mi pozwoli to muszę jechać w przyszłym tygodniu dziewczynkom kupić kurtki. Byle by nie różowe,zresztą jedną mają po kuzynie nie zniszczona,tyle że czarną,tylko tyle że jednej kupię,a druga będzie pokrzywdzona.
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kysz, wstrętny kaszlu!!!
![]() |
#115 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mamy łóżeczko 120x60. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo jestem też wdzięczna za Twoje rady i spostrzeżenia co do porodu i połogu ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43404594]Dzień dobry, Dziewczyny, a ja się mocno niepokoję. Już wczoraj czułam ruchy słabiej, ale wczorajsza kolacja mnie uspokoiła - nawet było widać jak brzuszek się rusza. Ale od tamtego czasu nic. W nocy nic mnie nie zbudziło, i nie czuję żadnych ruchów. Zjadłam śniadanie, poruszałam się i nic. Poczekam jeszcze chwilę i chyba profilaktycznie pojadę na IP, chyba na Madalińskiego bo to najbliżej mnie.[/QUOTE] To śmigaj na IP i nie zamartwiaj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś jestem smutna. Popłakałam sobie i wieczorem i z rana. Ścięłam się wczoraj z mamą, a dodatkowo nie znalazłam zrozumienia u męża. Czuję się tak, jakbym była sama na świecie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406625]Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Powiem ci że mi po nocnym skurczu dzisiejszym sie tak zdarzyło że położyłam rękę na brzuchu i czułam pod ręką jak mały się rusza za to w ogóle brzuchem tego nie czułam. Dziwne to było. Mam nadzieję że u Ciebie wszystko dobrze i też tylko tymczasowo straciłaś czucie brzuszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |||||||
Zadomowienie
|
Ja się zbieram do lekarza niedługo. Denerwuję się głównie przez to, że to samopoczucie tak się pogorszyło.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43404594]Dzień dobry, Dziewczyny, a ja się mocno niepokoję. Już wczoraj czułam ruchy słabiej, ale wczorajsza kolacja mnie uspokoiła - nawet było widać jak brzuszek się rusza. Ale od tamtego czasu nic. W nocy nic mnie nie zbudziło, i nie czuję żadnych ruchów. Zjadłam śniadanie, poruszałam się i nic. Poczekam jeszcze chwilę i chyba profilaktycznie pojadę na IP, chyba na Madalińskiego bo to najbliżej mnie.[/QUOTE] Dla własnego spokoju zawsze możesz jechać na IP. Cytat:
![]() Nadal kiepsko niestety, ale idę do lekarza to może mnie ta wizyta uspokoi. Cytat:
![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406625]Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Witaj, ja byłam na Madalińskiego w podobnej sytuacji ze dwa tygodnie temu. I też pani mnie podłączyła pod ktg i kazała naciskać guziczek jak coś poczuję. Ja nie naciskam i nie naciskam, a ona mówi: i tego pani nie poczuła? Ja poczułam przez brzuch i aparat tego kopniaka! Pewnie jest tak, że w stresie odczuwamy mniej, a druga sprawa, że te taśmy i machinerie uniemożliwiają nam "wczucie" się w ruchy dziecka. Ale serduszko równo bije? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.