Pomysł na upominek świąteczny 2013 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 23:00   #91
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Pomysł na upominek świąteczny 2013

Cytat:
Napisane przez laczyczydzieli Pokaż wiadomość
Owszem sporo, ale powiedzmy, że wybierzesz 4 prezenty, np. płyta, książka, kosmetyk i coś od siebie i zamykasz się w 100 złotych

To już chyba lepiej, prawda
No ok, lepiej choć faktycznie tę czwórkę trudno byłoby upchnąć w stówce Ale przemawia do mnie idea pakowania każdego drobiazgu pojedynczo, jak najbardziej pomysł do wykorzystania

Cytat:
Napisane przez Cornelia86 Pokaż wiadomość
Panie i Panowie piszemy tu o prezentach dla naszych najbliższych jaki im sprawić radość idt. co jest oczywiście super ale mi się tak wczoraj nasunęła myśl ( serfując po allegro) , że czemu by I SOBIE SAMEJ nie zrobić prezentu pod choinkę ( kupię to co chcę, zapakuję i poczekam do 24.12.2013r.). Robi tak któraś/któryś z Was? Co o tym myślicie?
Gdy mam jakiś nieuzasadniony racjonalnie wybryk zakupowy to tak sobie to właśnie tłumaczę, a co tam, zrobię i sobie prezent
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:00   #92
monika889
Przyczajenie

A ja mam dylemat, nie wiem co kupić chłopakowi... Jestem z nim od ponad pół roku, ale to jest jak najbardziej na poważnie i chcę mu kupić coś wyjątkowego. Macie jakieś pomysły?
monika889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:13   #93
qazse123
Przyczajenie

Pomożecie?

Z chłopakiem dajemy sobie prezenty na Mikołajki, na Gwiazdkę już nie. Podpowiedzcie mi, co mogę mu kupić? Widziałam kiedyś w necie fajny obrazek, że dziewczyna dała chłopakowi pudełko słodyczy. W ukrytym dnie znajdowała się jeszcze gra. Chciałabym zrobić coś takiego. Słodycze już prawie mam, pudełko mam Tylko nie wiem, co ukryć na dnie.

Chłopak ma fioła na punkcie motocykli. Widziałam ostatnio w Auchan kalendarz z motocyklami sportowymi. Dla mnie fajny, ale nie wiem, czy jemu się spodoba. No i na pewno nie zmieści się na dno mojego pudełka

Kiedyś widział u kolegi kominek z olejkami zapachowymi. Z tego co opowiadał, bardzo mu się podobało. Może coś takiego? Zwłaszcza, że często pali w pokoju i zapomni wywietrzyć, a mnie to wkurza

A może coś pomagającego rzucić palenie? Ale takie rzeczy podobno nie pomagją...

Pomocy

edit. Myślałam też, żeby zrobić to pudełko słodyczy i na dno włożyć bransoletę pancerkę. Podobają mi się takie u mężczyzn i fajnie by było, żeby mój taką miał. Ale w necie trochę boję się kupować,a w Warszawie nie znam sklepu, gdzie mogłabym takie kupić (i nie wydać majątku)

Edytowane przez qazse123
Czas edycji: 2013-11-21 o 09:36
qazse123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:54   #94
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez qazse123 Pokaż wiadomość
Pomożecie?

Z chłopakiem dajemy sobie prezenty na Mikołajki, na Gwiazdkę już nie. Podpowiedzcie mi, co mogę mu kupić? Widziałam kiedyś w necie fajny obrazek, że dziewczyna dała chłopakowi pudełko słodyczy. W ukrytym dnie znajdowała się jeszcze gra. Chciałabym zrobić coś takiego. Słodycze już prawie mam, pudełko mam Tylko nie wiem, co ukryć na dnie.

Chłopak ma fioła na punkcie motocykli. Widziałam ostatnio w Auchan kalendarz z motocyklami sportowymi. Dla mnie fajny, ale nie wiem, czy jemu się spodoba. No i na pewno nie zmieści się na dno mojego pudełka

Kiedyś widział u kolegi kominek z olejkami zapachowymi. Z tego co opowiadał, bardzo mu się podobało. Może coś takiego? Zwłaszcza, że często pali w pokoju i zapomni wywietrzyć, a mnie to wkurza

Pomocy

edit. Myślałam też, żeby zrobić to pudełko słodyczy i na dno włożyć bransoletę pancerkę. Podobają mi się takie u mężczyzn i fajnie by było, żeby mój taką miał. Ale w necie trochę boję się kupować,a w Warszawie nie znam sklepu, gdzie mogłabym takie kupić (i nie wydać majątku)
nie znam Twojego chłopaka, ale mój by się z kominka nie ucieszył. Nie cierpi takich pierdół, z resztą wydaje mi się, że to raczej domena babska, niż męska.

Z kalendarzem fajny pomysł, o ile ma go gdzie zawiesi. Odpuściłabym sobie rzeczy do rzucania palenia, szczególnie jeśli Ty bardziej tego chcesz niż on.

Najlepszy plan z tą bransoletą, jeśli mu się podobają

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:07   #95
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Pomożecie?

Pomocy

To, że tobie podobają się bransoletki u facetów, to nie znaczy, że twój chciałby taką nosić.
Kalendarza używa? Bo jeżeli nie, to zakup bez sensu. Wymieniłaś kilka rzeczy, co do których ciężko zgadnąć, że mu się spodobają i jedną, która mu się podoba - kominek zapachowy. Dlaczego zatem nie kupisz tego, co chciałby dostać?
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:14   #96
Pestka88
Zadomowienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43817279]To, że tobie podobają się bransoletki u facetów, to nie znaczy, że twój chciałby taką nosić.
Kalendarza używa? Bo jeżeli nie, to zakup bez sensu. Wymieniłaś kilka rzeczy, co do których ciężko zgadnąć, że mu się spodobają i jedną, która mu się podoba - kominek zapachowy. Dlaczego zatem nie kupisz tego, co chciałby dostać?
[/QUOTE]

Mój błąd, zrozumiałam, że MU się podobają takie bransoletki. Kalendarz ścienny może być jako ozdoba jeśli ma ładne zdjęcia, więc jeśli facet lubi np motory, to może się ucieszyć Ale fakt, ciężko na odległość wyczuć, czy ten konkretny facet będzie z tego zadowolony.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:49   #97
qazse123
Przyczajenie

Tak się zastanawiam i zastanawiam, i kominek chyba jednak nie. Pewnie postawi na półce i będzie się kurzyć. Kalendarz ma super zdjęcia, takie maszyny mu się właśnie podobają. Ale kalendarz to za mało. Jeśli go kupię to może dorzucę jakieś fajne perfumy.

Kiedyś pytałam go, czy chciałby nosić taką bransoletę, powiedział, że czemu nie. Ale nie wiem gdzie takich szukać w okolicy. W dodatku TŻ ma spore łapki i nie chciałybym kupić za małej.

Dzięki!
qazse123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:40   #98
megie
Zadomowienie

Cytat:
Tak się zastanawiam i zastanawiam, i kominek chyba jednak nie. Pewnie postawi na półce i będzie się kurzyć. Kalendarz ma super zdjęcia, takie maszyny mu się właśnie podobają. Ale kalendarz to za mało. Jeśli go kupię to może dorzucę jakieś fajne perfumy.

Kiedyś pytałam go, czy chciałby nosić taką bransoletę, powiedział, że czemu nie. Ale nie wiem gdzie takich szukać w okolicy. W dodatku TŻ ma spore łapki i nie chciałybym kupić za małej.

Dzięki!

Mój TŻ zdecydowanie nie chciałby dostac kominka, spytałam go rpzed chwilą to prawie padł ze śmiechu . Ale wiadomo- każdemu podoba się co innego. A może jakaś książka o tematyce związana z jego hobby? Ale perfumy ?
Stary 2013-11-21, 15:20   #99
Kickapon
Raczkowanie

Prezent dla dziewczyny na święta

Witam,

założyłem tutaj konto, aby spytać o opinie dotyczącą bielizny. Chcę kupić swojej dziewczynie ładny komplet bielizny. Z tego co się dowiedziałem, bardzo chciałaby coś w kolorach czarno-czerwonym, biustonosz musi być push up. Więc prosiłbym o pomoc w tej sprawie, cena to maks 200-250zł , ale to już maksymalnie. Tu podam dwa moje typy, prosiłbym o opinie i o przesyłanie swoich propozycji, z góry dziękuje.

1. http://ekskluzywna.pl/p/31/572/gracy...na-damska.html

2. http://www.dlazmyslow.pl/Konrad-Oxan...,rodzaj-7.html

Mam nadzieje, że uda mi się z waszą pomocą kupić niesamowity prezent.

Pozdrawiam
Kickapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:43   #100
zaklopotany_facet
Przyczajenie

Pierwsza gwiazdka ;-)

Cześć! Jako że spotykam się, z pewną dziewczyną a zbliżają się święta, pomyślałem, że "fajnie byłoby coś dostać" , więc jeszcze fajniej będzie coś Jej sprezentować. Związkiem bym tego jeszcze nie nazwał, albo inaczej związek w wersji rozwojowej, wersja beta. Osobiście nie uważam by gwiazdka była powodem do dawania sobie laptopów, czy innych drogi wynalazków, nawet członkom rodziny, a cóż dopiero dziewczynie z którą zacząłem się spotykać.

Może któraś z was ma jakieś takie subtelne propozycje od których robi się ciepło na serduchu. Odrzucam tusz do rzęs, bieliznę, bieliznę o zabarwieniu erotycznym, tandetne pluszaki, renifery czy inne "badziewia MADE IN CHINA". Krem na zmarszczki też... [fopaux].

Myślałem o szaliku, ale... w sumie nie znam jej stylu ubierania się aż tak, by wtrącać się w jej garderobę ;-)

Może to istotne, wiek 23l.

P.S. Kapcie też odpadają ;-)

Pozdrawiam
zaklopotany_facet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:46   #101
Anemone
Mother of Cat

Dot.: Prezent dla dziewczyny na święta

opcja nr 1 jest zdecydowanie ładniejsza
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 15:51   #102
Kickapon
Raczkowanie

Dzięki, prosiłbym też o jakieś własne propozycje albo chociaż strony, marki bielizny z której mógłbym wybierać. Chciałbym też wiedzieć czy któryś z nich jest naprawdę ładny, taki, że będzie zachwycona, czy jednak oba są raczej zwykłe i niczym się nie wyróżniają.

Edytowane przez Kickapon
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:53
Stary 2013-11-21, 15:57   #103
Anemone
Mother of Cat

Bardzo podoba mi się opcja nr 1, nr 2 się niczym nie wyróżnia, średniaczek całkiem dobrze nosiłby się ten ale tu musiałaby się dokładnie pomierzyć, żeby był dobry efekt
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:10   #104
Magdalena_92
Zadomowienie

http://www.tiffanie.pl/product-pol-4...-czerwony.html
http://www.e-lady.pl/produkt/16865/b...1-push-up.html ma tej stronie jest dużo biustonoszy bardzo ładnych i seksownych, ale nie czarno-czerwonych i są bardzo fajne ceny promocyjne. Od 30zł bodajże
http://www.gorteks.com.pl/pol_m_Bius...FcJe3god-TEARA

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Mi osobiście żaden z tych Twoich dwóch się nie podoba. Jakbym musiała wybierać to pierwszy.

Magdalena_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:19   #105
Magdalena_92
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza gwiazdka ;-)

Może coś uniwersalnego ? Książka, płyta ? Albo kolczyki jeśli nosi ?

Stary 2013-11-21, 16:19   #106
Kickapon
Raczkowanie

Rozumiem , że Twoje propozycje bardziej Ci się podobają niż te moje? Jednak musi to być w kolorach czarno-czerwonym.
Stary 2013-11-21, 16:23   #107
eibhlin87
Zakorzenienie

Biżuteria zawsze się sprawdza Bransoletka, kolczyki czy zawieszka zawsze się przydadzą.
eibhlin87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:49   #108
Magdalena_92
Zadomowienie

To są bezpieczne prezenty albo jakiś kubek z fajnym motywem. Ja np lubię i mam dużo takich fajnych kubeczków

Stary 2013-11-21, 16:53   #109
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena_92 Pokaż wiadomość
To są bezpieczne prezenty albo jakiś kubek z fajnym motywem. Ja np lubię i mam dużo takich fajnych kubeczków
Też dobry pomysł, kubek ze świątecznym motyw i do tego jakaś świąteczna herbatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 17:17   #110
Cornelia86
Zadomowienie

Perfum jak na mój gust to jest strzał w 10. nie musi być drogi, z tego co widzę można przed Świętami znaleźć w promocji coś naprawdę w fajnego w dobrej cenie. Ps. domyślam się że możesz nie znać jej ,,perfumowego gustu" ale jak powiesz, że ten zapach kojarzy Ci się z nią i nie mogłeś się oprzeć to jest i dziewczyna wpada po uszy
Stary 2013-11-21, 19:12   #111
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:

Dzięki!
Dużo fajnej męskiej biżuterii jest na etsy.com

Cytat:
Napisane przez megie Pokaż wiadomość
Mój TŻ zdecydowanie nie chciałby dostac kominka, spytałam go rpzed chwilą to prawie padł ze śmiechu . Ale wiadomo- każdemu podoba się co innego. A może jakaś książka o tematyce związana z jego hobby? Ale perfumy ?
Wiadomo, że prezent kupuje się dla konkretnej osoby wedle jej zainteresowań, potrzeb i upodobań. Jak ja bym dostała wejściówkę na weekend w SPA to byłabym głęboko niezadowolona, a wydaje mi się, że większość dziewczyn by się ucieszyło.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:39   #112
mamDosc
Raczkowanie

A ja już dzisiaj zapakowałam część prezentów Wiem, wiem.. trochę wcześnie, ale sprawiłam sobie frajdę
Póki co książka dla Tżta, suszarka do włosów dla jego mamy i kubek-termos z Tchibo dla mojej siostry kawoszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131121_123756.jpg (128,8 KB, 61 załadowań)
mamDosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:55   #113
akantowa
Raczkowanie

Też od razu pomyślałam o książce i do tego jakiś kubek albo dobra herbatka. A jeśli coś bardziej w kierunku szalika, to rękawiczki są chyba łatwiejsze, teraz jest pełno najróżniejszych, od eleganckich po takie w kształcie zwierzątek (ja bym chciała ).

A jeśli chcesz dać jej naprawdę jakiś drobiazg to może być ładne pudełko pełne ulubionych cukierków i też fajnie (sama takie dostałam kiedyś i pomysł jak najbardziej mi się podobał)
akantowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:02   #114
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamDosc Pokaż wiadomość
A ja już dzisiaj zapakowałam część prezentów Wiem, wiem.. trochę wcześnie, ale sprawiłam sobie frajdę
Póki co książka dla Tżta, suszarka do włosów dla jego mamy i kubek-termos z Tchibo dla mojej siostry kawoszki
Zazdroszczę, ja jeszcze nie wiem co komu kupic, a ty już zapakowane .. bardzo ładne wyglądają
Stary 2013-11-21, 20:07   #115
megie
Zadomowienie

Książka, dobre czekoladki, ładny kubek + herbata, perfumy
Stary 2013-11-21, 20:40   #116
Jamajka007
Zakorzenienie

Ja uważam, że perfumy to osobisty prezent, czasem ciężko trafić w gust obdarowywanego, może poczekaj jeszcze z takimi prezentami
Nie wiem, czy jest sens dorabiać do takiego prezentu ideologię w stylu "kojarzy mi się z Tobą", bo jeśli zapach komuś nie podchodzi, to tylko stawia się obdarowanego w niezręcznej sytuacji, wystarczy jeden składnik i już może "coś" nie pasować.

Postawiłabym właśnie jak większość poprzedniczek - na biżuterię (delikatną, taką "uniwersalną"), kubek, może jakieś fajne, "lepsze" słodycze ( o ile nie jest na diecie ), jeśli znasz jej zainteresowania to książka lub album, z resztą to nie musi być prezent materialny, może być też np bilet do teatru, na koncert na który wiesz że zechciałaby pójść

Rozwiązań jest wiele.. problem pojawia się potem, gdy nadchodzi zaawansowany etap związku i trzeba wymyślać coś oryginalnego

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:59   #117
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że perfumy to osobisty prezent, czasem ciężko trafić w gust obdarowywanego, może poczekaj jeszcze z takimi prezentami
Nie wiem, czy jest sens dorabiać do takiego prezentu ideologię w stylu "kojarzy mi się z Tobą", bo jeśli zapach komuś nie podchodzi, to tylko stawia się obdarowanego w niezręcznej sytuacji, wystarczy jeden składnik i już może "coś" nie pasować.

Postawiłabym właśnie jak większość poprzedniczek - na biżuterię (delikatną, taką "uniwersalną"), kubek, może jakieś fajne, "lepsze" słodycze ( o ile nie jest na diecie ), jeśli znasz jej zainteresowania to książka lub album, z resztą to nie musi być prezent materialny, może być też np bilet do teatru, na koncert na który wiesz że zechciałaby pójść

Rozwiązań jest wiele.. problem pojawia się potem, gdy nadchodzi zaawansowany etap związku i trzeba wymyślać coś oryginalnego
Zgadzam się, dlatego ja dopiero po kilku latach dostałam perfumy od mojego tż, oczywiście takie jakie chciałam
Oj, święta prawda
Stary 2013-11-21, 21:58   #118
mamDosc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megie Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, ja jeszcze nie wiem co komu kupic, a ty już zapakowane .. bardzo ładne wyglądają
Dzięki U mnie w domu zawsze jest tak, że pytamy kto co chce dostać i się na to składamy. Zwykle są to rzeczy, na które szkoda wydać pieniędzy, a są potrzebne. W zeszłym roku zażyczyłam sobie walizkę (dużo kursowałam pociągiem, a dźwiganie torby już mnie męczyło), w tym roku dostanę ciepły szlafrok. Czasem do tych prezentów dodajemy jeszcze jakąś drobnostkę od siebie, jak np. ten kubek dla siostry. Tata dostanie wedle życzenia pędzel do golenia i dobrą maszynkę z wkładami, moja mama portfel skórzany, tata Tżta zestaw - wino, oliwa i oliwki prosto z Włoch (lubi takie rzeczy, więc się ucieszy), dla bratanicy plany się zmieniły i teraz jest składka na tableta, a chrześnica (6 lat) dostanie taki fajny globus z Empiku. W ogóle w Empiku są bardzo fajne rzeczy dla dzieciaków, tak więc jak ktoś ma problem z prezentem to proponuję tam zajrzeć. W zasadzie to nigdy nie miałam problemu z wymyśleniem prezentów, szkoda tylko że budżet zwykle ograniczony..
mamDosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:09   #119
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaklopotany_facet Pokaż wiadomość
Cześć! Jako że spotykam się, z pewną dziewczyną a zbliżają się święta, pomyślałem, że "fajnie byłoby coś dostać" , więc jeszcze fajniej będzie coś Jej sprezentować. Związkiem bym tego jeszcze nie nazwał, albo inaczej związek w wersji rozwojowej, wersja beta. Osobiście nie uważam by gwiazdka była powodem do dawania sobie laptopów, czy innych drogi wynalazków, nawet członkom rodziny, a cóż dopiero dziewczynie z którą zacząłem się spotykać.

Może któraś z was ma jakieś takie subtelne propozycje od których robi się ciepło na serduchu. Odrzucam tusz do rzęs, bieliznę, bieliznę o zabarwieniu erotycznym, tandetne pluszaki, renifery czy inne "badziewia MADE IN CHINA". Krem na zmarszczki też... [fopaux].

Myślałem o szaliku, ale... w sumie nie znam jej stylu ubierania się aż tak, by wtrącać się w jej garderobę ;-)

Pozdrawiam
Prezent to żadne wtrącanie się, myślę, że biorąc pod uwagę wszystkie Twoje uwagi ten szalik jest rozsądną propozycją Może bransoletka albo wisiorek byłby także do przyjęcia? No i wiesz, zawsze miło dostać coś pysznego, np. wypasione oryginalne czekoladki albo kawę (plus fajny kubek) )
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:24   #120
stefka1608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaklopotany_facet Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
A może ogrzewacze do dłoni? Jeśli jest zmarzluchem Jest wiele w różnych kształtach w gazetce z empiku np. widziałam w kształcie światecznych reniferków ale wiem, że można też spotkać w kształcie gwiazdek, serduszek etc. co kto woli
stefka1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości