Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 12:03   #91
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Torba częściowo spakowana.Musze jeszcze wysłać tżta do apteki po kilka rzeczy i czekam na koszule i staniki do karmienia.
staniki w szpitalu raczej nie będą Ci potrzebne.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:07   #92
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Bóle mam dalej. Magnezu i nospy nie biorę bo boje się że będę wymiotować .
KUCYK! oj oj joj! może jednak lepiej przekonać się do Mg i nospy? bo bóle to chyba nic donrego. Kidy masz wizyte u lekarza? możesz się z nim jakos skontaktować?
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
u mnie już średnio działa odwracanie uwagi. śpiewy, purkawki, zabawki - na moment pomagają. ale to walka z czasem
choć dziś wyjęłam z szafy czapkę klauna i jeszcze działa
PANI! a przy cycu spokojny? bo moja to i z karmieniem szaleje!! pokaz się w czapie kaluna plisssssssssssssssss!!!!! :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Tylko paciorkowiec sie "skrada" a e.coli noworodka ze tak powiem z większym ☠☠☠☠☠☠☠.nieciem atakuje.
Zwariuje jak nic

A profilaktyka... Nie jest tak jednoznacznie okreslona jak przy GBS.
Ale wydaje mi sie ze pwinna nie tylko okoloporodowa byc ale antybiotyk juz teraz powinnam dostać.
KUBEK! ja nawet nie badałam się na e.coli. ale jak mnie lekarz uspokajała jak o czyms wiemy to możemy zadziaąłc (ja miałam paciorka)

Cytat:
Torba częściowo spakowana.
IZA! barwa!! juz pakujesz torbe zaraz będzie rozpakowywanko!!:lo ve:

ANITKA! ja dupka tez gdzies do 18-20 tc brałam a potem jeszcze na wlasna odpowiedzialność ze 2 tygodnie lutke i stopniowow sobie dawke zmniejszałam (to tak dla mojej psychiki)

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi się przydaly tylko ze my byłyśmy tydzień a używałam bo miała płaskie brodawki i nosiłam specjalne wkładki "wyciągające" -które uratowaly moje kp.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:11   #93
Kubek29
Zadomowienie

Esesko, ale nie miałas powodow. Gdybym nie miała tez bym nie badała. Zrobiłbym tylko tradycyjnie paciorkowca.
Ale ja miałam to badanie w szpitalu zrobione, zeby zobaczyc czy to plamienie, skurcze i cała ta zeszlotygodniowa akcja to nie sprawa infekcji.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:18   #94
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
KUCYK! oj oj joj! może jednak lepiej przekonać się do Mg i nospy? bo bóle to chyba nic donrego. Kidy masz wizyte u lekarza? możesz się z nim jakos skontaktować?
Wizytę mam w czwartek. Wzięłam nospe.mam wrażenie że bóle się nasilają po włożeniu luteiny...!
Moze szyjke podrażnia i zaczyna się macica kurczyć? Nie wiem czy to możliwe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:21   #95
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a e.coli noworodka ze tak powiem z większym ☠☠☠☠☠☠☠.nieciem atakuje.
Twojego malucha będzie się bała atakować

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

Moja sąsiadka tak urodziła trojaczki jak lekarz powiedział: jest jeszcze jedno, to zaczęła płakać

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mnie położne kazały włożyć. ale mam cyce jak donice

Eska, jjjjassssne. oczywiście. fotę w czapie ustawię sobie w avku

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:46   #96
201704210903
Konto usunięte

czesc - pzrepraszam, ze nie odnosze sie do wszytskich, ale cięzko mi sie wbic
trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte Reny
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:16   #97
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej heloł
Melduje, ze bylam na dzieciowych zakupach dzis Co prawda w lumpku ale zawsze- nakupilam pare siat słodkich malych ciuszków

Anitka brawo za 18tc.
Ja 18tc zaczynam w czwartek, zatem masz 2 dni starszą ciążę

A co do wyprawki, to nie wyobrazam sobie czekac ze wszystkim do marca Jak Ty chcesz dziewczyno z wielkim bębnem po sklepach latac??
Poza tym nie mozesz wszystkiego zostawic na glowie biednego chłopiny swego, bo mu sie druciki przepalą Zakupy wyprawkowe to nie męska rzecz niestety.
Poza tym wiesz ile tego jest?? A ile to kasy trzeba Nie wyobrazam sobie naraz wylozyc kilka tysiecy
No ale zrobisz jak bedziesz uwazala za stosowne...

Laski nie ma ktoras detektora, ktory nie jest jej juz potrzebny? Szukam na alledrogo, ale nie ma nic ciekawego...

Mamuski, co sadzicie o monitorach oddechu? Chce kupic moim malcom i szukam opinii.
Ponadto jakie materacyki beda najlepsze do takich detektorów?
Jak ostatnio poczytalam ile jest rodzajów materacyków do łozeczek dzieciecych, to mi czacha zadymila

Izuś, super, pakuj sie pakuj, zaraz sie rozpakujesz

Kubek, a to na ecoli nie daja antybiotyku? Bo ja kompletnie sie na tym nie znam...
Moja kolezanka to miala w 18tc i wlasnie dostala antybiotyk na tydzien. No i przeszlo.. Ale pewnie na koncówce jest inaczej..

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-11-05 o 13:22
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 13:20   #98
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Twojego malucha będzie się bała atakować
jak Kubek napisała, to też tak pomyślałam

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte Reny

--------------------------------------------------------
brzuch mnie pobolewa - wzięłam nospę i leżę...
ale obiadek pyszny ugotowałam - sos pieczarkowy z warzywami i do tego kopytka (kupione w barze mlecznym - takie domowe) nie mogę się doczekać obiadu

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:21   #99
fiolusiek
Zakorzenienie

Eliza my podstawową wyprawkę zrobiliśmy jak Stasio był na świecie, ze wszystkim zdążyliśmy, tak czy tak kase trzeba wyłożyć, jak się kupuje powoli to więcej rzeczy nadprogramowych się kupuje.
Monitora nie planowałam kupować, bo nie mieliśmy takiego wskazania, podobnie do detektora. A z materacy to najlepszy kokos-pianka-gryka, choć niektórzy twierdzą, że lateksowy, ale on jest drogi.

Rena o której masz wizytę? Jutro zrobię pieczarkową, dzięki za pomysł

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2013-11-05 o 13:23
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:21   #100
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej heloł
Melduje, ze bylam na dzieciowych zakupach dzis Co prawda w lumpku ale zawsze- nakupilam pare siat słodkich malych ciuszków \
pokaż co kupiłaś fajnego - jak ja lubię takie rzeczy oglądać

Stary 2013-11-05, 13:23   #101
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Eliza ja mam monitor oddechu Angelcare AC 401 z niania i jestem bardzo zadowolona, mam materc gryka-kokos...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 13:28   #102
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
brzuch mnie pobolewa - wzięłam nospę i leżę...
ale obiadek pyszny ugotowałam - sos pieczarkowy z warzywami i do tego kopytka (kupione w barze mlecznym - takie domowe) nie mogę się doczekać obiadu
Leż grzecznie.. Pewnie macica sie rozciąga
A co do obiadku, ja bede jutro miala sos pieczarkowy z kopytami

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Eliza my podstawową wyprawkę zrobiliśmy jak Stasio był na świecie, ze wszystkim zdążyliśmy, tak czy tak kase trzeba wyłożyć, jak się kupuje powoli to więcej rzeczy nadprogramowych się kupuje.
Monitora nie planowałam kupować, bo nie mieliśmy takiego wskazania, podobnie do detektora. A z materacy to najlepszy kokos-pianka-gryka, choć niektórzy twierdzą, że lateksowy, ale on jest drogi.

Nom, u nas na 2 dzieci to niekoniecznie po narodzinach.. Ja wole wszystko miec upatrzone i przemyslane. Dlatego tez zakupy zaczynam juz teraz.
W listopadzie - grudniu planuje kupic wozek, nosidelka,łozeczka materacyki, lezaczko bujaczki i inne "wieksze zakupy"
Potem bede dokupowala mniejsze typu butelki, smoczki, rozki, posciele, reczniki, zabawki itp itd.. Naprawde sporo tego

Cytat:
pokaż co kupiłaś fajnego - jak ja lubię takie rzeczy oglądać
Bede pokazywala jak popiore i obfoce..
Obiecuje

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Eliza ja mam monitor oddechu Angelcare AC 401 z niania i jestem bardzo zadowolona, mam materc gryka-kokos...
Dziekuje, tez o takim myslalam. Musze zapolowac na 2 uzywane

Na poczatek planowalam zeby Maluchy spaly w 1 łozeczku, ale ze wzgledu wlasnie na monitory, bedą mialy dwa

WYMIANKA
Stary 2013-11-05, 13:29   #103
Kubek29
Zadomowienie

Pani, Rena
Przestańcie to mnie autentycznie stresuje, a ten moj gin nie oddzwania... Mam go ciut dosyć na koniec. Serio.
Mam inne osoby z którymi moge sie skontaktować, ale kurde, uwazam ze wypada z nim a tu kicha.

Eliza, ja mam monitor angel care (dwupłytkowy z nianią).
Testowalismy poki co ręcznie na mageracyku lateksowym, wydaje sie ze dobrze współpracują. Wiecej powiem...jak przetestujemy tak serio serio na dziecku.
Stary 2013-11-05, 13:31   #104
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Pani, Rena
Przestańcie to mnie autentycznie stresuje, a ten moj gin nie oddzwania... Mam go ciut dosyć na koniec. Serio.
Mam inne osoby z którymi moge sie skontaktować, ale kurde, uwazam ze wypada z nim a tu kicha.

Eliza, ja mam monitor angel care (dwupłytkowy z nianią).
Testowalismy poki co ręcznie na mageracyku lateksowym, wydaje sie ze dobrze współpracują. Wiecej powiem...jak przetestujemy tak serio serio na dziecku.
Czekam zatem na opinie

WYMIANKA
Stary 2013-11-05, 13:55   #105
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
o 19:30

Cytat:
Leż grzecznie.. Pewnie macica sie rozciąga
A co do obiadku, ja bede jutro miala sos pieczarkowy z kopytami

Bede pokazywala jak popiore i obfoce..
Obiecuje
pocieszycielka...im bliżej wizyty tym mniej jestem o tym przekonana...
trzymam za słowo

Stary 2013-11-05, 14:06   #106
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Anitka- za 18 tydzien.
Cytat:
kiedy to zleciało...
Cytat:
18tc
Cytat:
Gratki za 18 tc
Cytat:
Anitka brawo za 18tc.
Ja 18tc zaczynam w czwartek, zatem masz 2 dni starszą ciążę
Dziękuję dziewczyny dla mnie to jest ciągle nie do uwierzenia, że "to" się dzieje naprawdę.. jak patrzę na mój z każdym dniem większy brzuch to aż się sama zawsze do siebie uśmiecham.. zwłaszcza jak przechodzę obok lustra

Elizka czyli idziemy łeb w łeb

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
PANI! a przy cycu spokojny? bo moja to i z karmieniem szaleje!! pokaz się w czapie kaluna plisssssssssssssssss!!!!! :brzyda l:

ANITKA! ja dupka tez gdzies do 18-20 tc brałam a potem jeszcze na wlasna odpowiedzialność ze 2 tygodnie lutke i stopniowow sobie dawke zmniejszałam (to tak dla mojej psychiki)
Pani ja też bym chciała Cię zobaczyć w czapie klauna

Esia ja właśnie już od ponad dwóch tygodni biorę tylko 1tabletkę dziennie żeby powoli odzwyczaić organizm, więc mam nadzieję, że nie będzie z jego strony żadnych nieprzewidzianych reakcji

Izka za spakowanie torby!

Cytat:
A co do wyprawki, to nie wyobrazam sobie czekac ze wszystkim do marca Jak Ty chcesz dziewczyno z wielkim bębnem po sklepach latac??
Poza tym nie mozesz wszystkiego zostawic na glowie biednego chłopiny swego, bo mu sie druciki przepalą Zakupy wyprawkowe to nie męska rzecz niestety.
Poza tym wiesz ile tego jest?? A ile to kasy trzeba Nie wyobrazam sobie naraz wylozyc kilka tysiecy
No ale zrobisz jak bedziesz uwazala za stosowne...
Elizka co do wyprawki to nie widzę jakoś większego problemu Ja z większych zakupów to jedynie wózek i monitor oddechu będę potrzebować. W kwestii ciuszkowej wyprawki to wiem, że jak tylko poznam płeć to moja sis i mama mnie zasypią tym wszystkim. A resztę naprawdę myślę, że na spokojnie zdążę ogarnąć ale bardzo chętnie będę się przyglądać Twoim zakupom i ewentualnie notować co ważniejsze
Dla mnie teraz to po prostu zbyt wcześnie... za duży strach..

Moje krwawienie z rany na szczęście ustało. Pewnie trafiliśmy w jakieś naczynko, bo zrobił się mały krwiaczek..
W ramach hodowania fałdek na zastrzyki wszamałam właśnie pączka z ciepłym kakao ale szczerze to jakieś to wszystko za słodkie dla mnie.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:14   #107
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny dla mnie to jest ciągle nie do uwierzenia, że "to" się dzieje naprawdę.. jak patrzę na mój z każdym dniem większy brzuch to aż się sama zawsze do siebie uśmiecham.. zwłaszcza jak przechodzę obok lustra

W ramach hodowania fałdek na zastrzyki wszamałam właśnie pączka z ciepłym kakao ale szczerze to jakieś to wszystko za słodkie dla mnie.
aaale faaajnie
pączuś i kakao

Stary 2013-11-05, 14:16   #108
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Eska, jjjjassssne. oczywiście. fotę w czapie ustawię sobie w avku
aż zajrzałam do Twojego avka dawaj w klubie - na pewno jest fajne
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:20   #109
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje, ze bylam na dzieciowych zakupach dzis Co prawda w lumpku ale zawsze- nakupilam pare siat słodkich malych ciuszków
poka poka!
jestem ostatnio uzależniona (sic!) od polowań w lumpeksach (mam 3 wyselekcjonowane). ale idzie wyhaczyć takie perełki

Cytat:
eeee, odnoszę jednak wrażenie że również luuuuubisz to

Cytat:
jak Kubek napisała, to też tak pomyślałam

pyszności masz

Cytat:
Potem bede dokupowala mniejsze typu butelki, smoczki, rozki, posciele, reczniki, zabawki itp itd.. Naprawde sporo tego
po co pościele? po co zabawki? ile tych butelek? smoczków? tak jak pisałam ostatnio Izie - spokojnie. często dzieci sobie wybierają smoczki/butelki i nie ma co się obkupić
pościel to pieśń przyszłości (długo wszak w ogóle nie można/nie powinno się używać)

Bujaczek - tyż później można.

Angel care - mój wybór. choć w końcu nie kupiłam. ale jestem absolutnie ZA.

Prawie nic nie miałam wcześniej (bałam się, leżałam); masę rzeczy dostaliśmy od znajomych (po ich dzieciach) + jedno wyjście do dzieciowego sklepu + jedno wyjście tematyczne do apteki + łóżeczko z internetowego sklepu.
Jedyne czego żałuję to wózka (opinie netowe + jedno podejście w sklepie dzieciowym). Kiepski wybór teraz nie kupiłabym 2w1. Gondolę miałam fajną, ale spacerówka to totalna pomyłka i się musieliśmy do parasolki przesiąść...

Cytat:
to mnie autentycznie stresuje, a ten moj gin nie oddzwania...
wiem. przepraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 14:22   #110
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

pocieszycielka...im bliżej wizyty tym mniej jestem o tym przekonana...
trzymam za słowo
Ja tez przed kazdym usg nie jestem o niczym przekonana.. Ale my AM, juz tak niestety mamy.. Bedzie dobrze

Cytat:

Elizka czyli idziemy łeb w łeb

Elizka co do wyprawki to nie widzę jakoś większego problemu Ja z większych zakupów to jedynie wózek i monitor oddechu będę potrzebować. W kwestii ciuszkowej wyprawki to wiem, że jak tylko poznam płeć to moja sis i mama mnie zasypią tym wszystkim. A resztę naprawdę myślę, że na spokojnie zdążę ogarnąć ale bardzo chętnie będę się przyglądać Twoim zakupom i ewentualnie notować co ważniejsze
Dla mnie teraz to po prostu zbyt wcześnie... za duży strach..

Moje krwawienie z rany na szczęście ustało. Pewnie trafiliśmy w jakieś naczynko, bo zrobił się mały krwiaczek..
Oj tam oj tam, co sie moze stac??
Mam Ci zaczac wymieniac?
Ja uwazam ze nic sie nie moze stac i bede wierzyc w moje Maluchy chociazbym miala byc jedyna osoba na swiecie, ktora w nie wierzy!
Normalnie mam ochote Ci manto sprawic za ten strach.. No ale ciezarnej sie nie bije.. No chyba ze ciezarna ciężarną
Masz wierzyc we wlasne dziecko. Bo kto jak nie Ty??
Ja zaklinam rzeczywistosc i mam wszystko w d... Musi sie udac, kurde, MUSI !!!!

A co do krawienia, zapomnialam Ci wczesniej n apisac, ale pewnie trafilas w naczynko i bedziesz miec mega siniaka

WYMIANKA
Stary 2013-11-05, 14:26   #111
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaklinam rzeczywistosc i mam wszystko w d... Musi sie udac, kurde, MUSI !!!!

Stary 2013-11-05, 14:26   #112
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
poka poka!
jestem ostatnio uzależniona (sic!) od polowań w lumpeksach (mam 3 wyselekcjonowane). ale idzie wyhaczyć takie perełki

eeee, odnoszę jednak wrażenie że również luuuuubisz to

po co pościele? po co zabawki? ile tych butelek? smoczków? tak jak pisałam ostatnio Izie - spokojnie. często dzieci sobie wybierają smoczki/butelki i nie ma co się obkupić
pościel to pieśń przyszłości (długo wszak w ogóle nie można/nie powinno się używać)

Bujaczek - tyż później można.

Angel care - mój wybór. choć w końcu nie kupiłam. ale jestem absolutnie ZA.

Prawie nic nie miałam wcześniej (bałam się, leżałam); masę rzeczy dostaliśmy od znajomych (po ich dzieciach) + jedno wyjście do dzieciowego sklepu + jedno wyjście tematyczne do apteki + łóżeczko z internetowego sklepu.
Jedyne czego żałuję to wózka (opinie netowe + jedno podejście w sklepie dzieciowym). Kiepski wybór teraz nie kupiłabym 2w1. Gondolę miałam fajną, ale spacerówka to totalna pomyłka i się musieliśmy do parasolki przesiąść...

wiem. przepraszam
Pani, bede pokazywala jak obfoce OBIECUJE ))

Wozek jakis musze kupic i nosidelka i te wieksze zakupy, bo jak tego nie ogarne to bede sie zle z tym czula
Bujaczki chce kupic na all, bede polowala na okazje. Tak samo sobie co jakis czas kupie jakas kolderke, albo posciel, tudzież rozek itp..
No i po jednej zabawce lamaze do kazdego wózeczka, czarnobiale ksiazeczki dla maluszka, karuzele byc moze do łozeczek.. I inne male fajne rzeczy...
A ze zamierzam wiekszosc kupic polując na okazje, to zrobi to teraz, poki sie nudze w domu i mam czas

WYMIANKA
Stary 2013-11-05, 14:31   #113
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny dla mnie to jest ciągle nie do uwierzenia, że "to" się dzieje naprawdę..
heh. nawet po porodzie nie mogłam w to uwierzyć. że to się dzieje naprawdę

Cytat:
Pani ja też bym chciała Cię zobaczyć w czapie klauna
Cytat:
aż zajrzałam do Twojego avka dawaj w klubie - na pewno jest fajne
bestyyyjjjjeee! prawie tak realne jak to że się w bieliźnie pokażę

Kubku, kiedyś wrzucałaś dla Pasiastej taki zajefajny artykuł - wywiad o żywieniu dzieci. mogłabym prosić jeszcze raz? myślałam, że zapisałam, ale nie mogę znaleźć...

w ogóle mam problem. Torres tylko kaszę i owoce by jadł (nie wspominając o cycu non stop)... odkąd wprowadziliśmy kaszkę gardzi wręcz warzywnymi rzeczami. nie bardzo wiem co z tym począć... jednak to jedyne źródło mięsiwa... niby dostaje podwójną dawkę żelaztwa, ale i tak się lękam (kiedyś jadł normalnie 135 g słoik a teraz na dwa razy jest. o ile w ogóle mu smak podpasuje... jak wyczuje minimalną grudkę to się obraża śmiertelnie )

Stary 2013-11-05, 14:35   #114
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Mam Ci zaczac wymieniac?
Ja uwazam ze nic sie nie moze stac i bede wierzyc w moje Maluchy chociazbym miala byc jedyna osoba na swiecie, ktora w nie wierzy!
Elizka ja nie neguję Twoich zakupów, ja po prostu wyraziłam swoje zdanie, że ja uważam, że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas i tu nie chodzi o niewiarę w moje maleństwo.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:40   #115
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Elizka ja nie neguję Twoich zakupów, ja po prostu wyraziłam swoje zdanie, że ja uważam, że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas i tu nie chodzi o niewiarę w moje maleństwo.
No chyba ze tak To masz wybaczone Bo myslalam ze nie wierzysz w maluszka...

Ja musze powoli zaczac ogarniac te zakupy, bo moja psychika wymaga tego, zeby bylo wszystko w miare przygotowane wcześniej.
Taki charakter

WYMIANKA
Stary 2013-11-05, 15:00   #116
wieka22
Rozeznanie

Monia a w którym tyg przestawiłaś na mm? a co lekarz mówił na te zahamowanie wagi? też robiliście badania? my idziemy za tydz na szczepienie i okaże się ile ta nasza księżniczka przybrała...
ranny nie sadziłam że kp może być takie ciężkie

a co do akcji MIKOŁAJKI to ja się piszę

Perse
super, że udaje się ściąganiea ile ściągasz na dobę?

A próbowałaś go przystawić teraz do piersi? Ale znając życie z butli leci lepiej i na pewnie w nosie taki interes

Eliza jak najbardziej wybiorę się z Tobą na zakupy, tylko wcześniej muszę znaleźć kogoś kto kupi moje dzieci na kilka godz
ja podpisuję się pod Pani22ką, takie rzeczy jak butelki, smoczki można kupić po porodzie jak wrócicie do domu ze szpitala...hurtem na allegro taniej wyjdziea przed porodem pooglądać

Czarnula ale śliczna ta Twoja Myszka Miki

Esesko mi też powtarza pediatra o spokoju podczas karmienia...u nas z tym spokojem ciężko - jak próbuję karmić Uśkę to Julek w tym czasie demoluje cały domalbo właśnie w tej chwili potrzebuję zrobić siku, albo koniecznie musi dostać klocki które są na najwyższej półce...ot takie uroki podwójnego macierzyństwa(ale słodkie są)

Anitaxas ja odstawiłam dupka w 16 tyg (co było tym bardziej stresujące bo przecież w tym tyg straciłam Olka...ale było wszystko ok)nie martw sie

Rena czekam niecierpliwie z Tobą (i całą resztą) na 19:30

Kubek niech się ta cała escherichia wypchanie martw się, dobrze że wiadomo o jej istnieniu i lekarze będą działać
udało się dodzwonić do gina?

Kucyk odpoczywaj dużowymioty w końcu ustąpią
a który to tydz?

Iza czyli jesteś zadowolona z wizyty w szpitalu?tam planujesz rodzić czy masz jeszcze jakieś opcje?(sic! napisałam obcje i się dziwię co mi podkreśla na czerwono...dziecko mi mózg chyba wysysa z mlekiem...)

Kocur zapamiętałam, ze pisałam jakiś czas temu, że rozszerzacie dietę niedługo i byłam ciekawa
ja czekam na 5 miesiąc, a zaczynamy go w piątek i na wizytę szczepienną za tydz to omówię to z lekarką...chociaż znając apetyt mojej Królewny to widzę to w ciemnych barwach...
Julek jak dostał kaszkę, to nie to co wszamał wszystko to jeszcze musiał cyckiem dopychać...do tej pory w przedszkolu dojada po innych dzieciach

_________

ale szarawica za oknem....i tak przez kolejne kilka miesięcy....

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:

Mam Ci zaczac wymieniac?
o i to mi się podoba!!!prosimy brać przykład z koleżanki

Cytat:

Kubku, kiedyś wrzucałaś dla Pasiastej taki zajefajny artykuł - wywiad o żywieniu dzieci. mogłabym prosić jeszcze raz? myślałam, że zapisałam, ale nie mogę znaleźć...
ooooo i ja też proszę

Pani charakterny ten Twój Torresma po prostu królewskie podniebienie, a Ty mu farfocle jakieś chcesz przemycać w zupce
a tak na poważnie, to w końcu się przekona...a jak z zębami u Was?

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:10   #117
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Eliza jak najbardziej wybiorę się z Tobą na zakupy, tylko wcześniej muszę znaleźć kogoś kto kupi moje dzieci na kilka godz
ja podpisuję się pod Pani22ką, takie rzeczy jak butelki, smoczki można kupić po porodzie jak wrócicie do domu ze szpitala...hurtem na allegro taniej wyjdziea przed porodem pooglądać
Oj tam, mozna Maluchy wziac

A co do zakupów, to troche racji macie.. Na pewno poogladam

WYMIANKA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 15:18   #118
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Mocne
Cytat:
Uwierz w to
Cytat:

Iza czyli jesteś zadowolona z wizyty w szpitalu?tam planujesz rodzić czy masz jeszcze jakieś opcje?(sic! napisałam obcje i się dziwię co mi podkreśla na czerwono...dziecko mi mózg chyba wysysa z mlekiem...)
Tak,tam chciałabym rodzić

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:27   #119
Kubek29
Zadomowienie

To chyba o wywiad z prof. Sochą chodzi?
http://pediatria.mp.pl/wywiady/show.html?id=73370

Tak, rozmawiałam z prof.
Acard mam juz odstawić, ktg za tydzien i za tydzien "pokazać" sie mu w szpitalu.
Z E.coli nic nie robic.

Cieżko mi z tym żyć tymbqrdziej ze zdania odnośnie leczenia (tradycyjnie) podzielone.
Ale jeszcze jedna osoba ktora bardzo cenie powiedziała ze nie leczyć sie, wiec ok.
Choc kilka mowi - leczyć.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-11-05 o 15:32
Stary 2013-11-05, 15:31   #120
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
.. I inne male fajne rzeczy...

kolejna gadżet-mama
no ja mam ten komfort, że dużo rzeczy dostaliśmy/pożyczyliśmy i mogę na pełne...j jeździe iść w te "inne małe fajne rzeczy"
dotąd jedyną skuchą jest ta spacerówka (ale to dziadek sponsorował) i nosidełko kupione pod wpływem chwili, na pełnym spontanie (choć niby konsultowane z Zawitkowskim ).

Cytat:
poki sie nudze w domu i mam czas
to jest słuszne rozumowanie

Cytat:
Julek jak dostał kaszkę, to nie to co wszamał wszystko to jeszcze musiał cyckiem dopychać...do tej pory w przedszkolu dojada po innych dzieciach

a jak długo karmiłaś Julka piersią?
szczerze pisząc to nie sądziłam, że przy drugim dziecku mogą być problemy cycowe... wiem, że każde dziecko inne, ale.. heh. trudne to wszystko i już.

Cytat:
...a jak z zębami u Was?
ledwo widać dolne jedynki, ale chyba "idą"

Cytat:
Oj tam, mozna Maluchy wziac
przypomnę Ci to za jakiś czas (choć życzę z całego serca zakupowych dzieci )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości