![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
IZA! barwa!! ![]() ![]() ![]() ![]() ANITKA! ja dupka tez gdzies do 18-20 tc brałam a potem jeszcze na wlasna odpowiedzialność ze 2 tygodnie lutke i stopniowow sobie dawke zmniejszałam (to tak dla mojej psychiki) ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- mi się przydaly ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Esesko, ale nie miałas powodow. Gdybym nie miała tez bym nie badała. Zrobiłbym tylko tradycyjnie paciorkowca.
Ale ja miałam to badanie w szpitalu zrobione, zeby zobaczyc czy to plamienie, skurcze i cała ta zeszlotygodniowa akcja to nie sprawa infekcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze szyjke podrażnia i zaczyna się macica kurczyć? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Twojego malucha będzie się bała atakować
![]() Cytat:
![]() ![]() mnie położne kazały włożyć. ale mam cyce jak donice ![]() Eska, jjjjassssne. oczywiście. fotę w czapie ustawię sobie w avku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
czesc - pzrepraszam, ze nie odnosze sie do wszytskich, ale cięzko mi sie wbic
trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte Reny |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Hej heloł
![]() Melduje, ze bylam na dzieciowych zakupach dzis ![]() ![]() Anitka brawo za 18tc. Ja 18tc zaczynam w czwartek, zatem masz 2 dni starszą ciążę ![]() A co do wyprawki, to nie wyobrazam sobie czekac ze wszystkim do marca ![]() Poza tym nie mozesz wszystkiego zostawic na glowie biednego chłopiny swego, bo mu sie druciki przepalą ![]() Poza tym wiesz ile tego jest?? A ile to kasy trzeba ![]() ![]() No ale zrobisz jak bedziesz uwazala za stosowne... ![]() Laski nie ma ktoras detektora, ktory nie jest jej juz potrzebny? Szukam na alledrogo, ale nie ma nic ciekawego... Mamuski, co sadzicie o monitorach oddechu? Chce kupic moim malcom i szukam opinii. Ponadto jakie materacyki beda najlepsze do takich detektorów? Jak ostatnio poczytalam ile jest rodzajów materacyków do łozeczek dzieciecych, to mi czacha zadymila ![]() ![]() Izuś, super, pakuj sie pakuj, zaraz sie rozpakujesz ![]() Kubek, a to na ecoli nie daja antybiotyku? Bo ja kompletnie sie na tym nie znam... Moja kolezanka to miala w 18tc i wlasnie dostala antybiotyk na tydzien. No i przeszlo.. Ale pewnie na koncówce jest inaczej.. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-05 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
jak Kubek napisała, to też tak pomyślałam
![]() ![]() -------------------------------------------------------- brzuch mnie pobolewa - wzięłam nospę i leżę... ale obiadek pyszny ugotowałam - sos pieczarkowy z warzywami i do tego kopytka (kupione w barze mlecznym - takie domowe) ![]() ![]()
#99 |
Zakorzenienie
|
Eliza my podstawową wyprawkę zrobiliśmy jak Stasio był na świecie, ze wszystkim zdążyliśmy, tak czy tak kase trzeba wyłożyć, jak się kupuje powoli to więcej rzeczy nadprogramowych się kupuje.
Monitora nie planowałam kupować, bo nie mieliśmy takiego wskazania, podobnie do detektora. A z materacy to najlepszy kokos-pianka-gryka, choć niektórzy twierdzą, że lateksowy, ale on jest drogi. Rena o której masz wizytę? Jutro zrobię pieczarkową, dzięki za pomysł ![]() Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-11-05 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Eliza ja mam monitor oddechu Angelcare AC 401 z niania i jestem bardzo zadowolona, mam materc gryka-kokos...
![]() |
#102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do obiadku, ja bede jutro miala sos pieczarkowy z kopytami ![]() ![]() Cytat:
![]() W listopadzie - grudniu planuje kupic wozek, nosidelka,łozeczka materacyki, lezaczko bujaczki i inne "wieksze zakupy" Potem bede dokupowala mniejsze typu butelki, smoczki, rozki, posciele, reczniki, zabawki itp itd.. Naprawde sporo tego ![]() Bede pokazywala jak popiore i obfoce.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na poczatek planowalam zeby Maluchy spaly w 1 łozeczku, ale ze wzgledu wlasnie na monitory, bedą mialy dwa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Pani, Rena
![]() Przestańcie ![]() Mam inne osoby z którymi moge sie skontaktować, ale kurde, uwazam ze wypada z nim a tu kicha. Eliza, ja mam monitor angel care (dwupłytkowy z nianią). Testowalismy poki co ręcznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam za słowo ![]()
![]() |
#106 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Elizka czyli idziemy łeb w łeb ![]() Cytat:
![]() Esia ja właśnie już od ponad dwóch tygodni biorę tylko 1tabletkę dziennie żeby powoli odzwyczaić organizm, więc mam nadzieję, że nie będzie z jego strony żadnych nieprzewidzianych reakcji ![]() Izka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie teraz to po prostu zbyt wcześnie... za duży strach.. Moje krwawienie z rany na szczęście ustało. Pewnie trafiliśmy w jakieś naczynko, bo zrobił się mały krwiaczek.. W ramach hodowania fałdek na zastrzyki wszamałam właśnie pączka z ciepłym kakao ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pączuś i kakao ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
aż zajrzałam do Twojego avka
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ostatnio uzależniona (sic!) od polowań w lumpeksach (mam 3 wyselekcjonowane). ale idzie wyhaczyć takie perełki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pyszności masz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pościel to pieśń przyszłości ![]() Bujaczek - tyż później można. Angel care - mój wybór. choć w końcu nie kupiłam. ale jestem absolutnie ZA. Prawie nic nie miałam wcześniej (bałam się, leżałam); masę rzeczy dostaliśmy od znajomych (po ich dzieciach) + jedno wyjście do dzieciowego sklepu + jedno wyjście tematyczne do apteki + łóżeczko z internetowego sklepu. Jedyne czego żałuję to wózka (opinie netowe + jedno podejście w sklepie dzieciowym). Kiepski wybór ![]() wiem. przepraszam ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam Ci zaczac wymieniac? Ja uwazam ze nic sie nie moze stac i bede wierzyc w moje Maluchy chociazbym miala byc jedyna osoba na swiecie, ktora w nie wierzy! Normalnie mam ochote Ci manto sprawic za ten strach.. No ale ciezarnej sie nie bije.. No chyba ze ciezarna ciężarną ![]() ![]() Masz wierzyc we wlasne dziecko. Bo kto jak nie Ty?? Ja zaklinam rzeczywistosc i mam wszystko w d... Musi sie udac, kurde, MUSI !!!! A co do krawienia, zapomnialam Ci wczesniej n apisac, ale pewnie trafilas w naczynko i bedziesz miec mega siniaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wozek jakis musze kupic i nosidelka i te wieksze zakupy, bo jak tego nie ogarne to bede sie zle z tym czula ![]() Bujaczki chce kupic na all, bede polowala na okazje. Tak samo sobie co jakis czas kupie jakas kolderke, albo posciel, tudzież rozek itp.. No i po jednej zabawce lamaze do kazdego wózeczka, czarnobiale ksiazeczki dla maluszka, karuzele byc moze do łozeczek.. I inne male fajne rzeczy... A ze zamierzam wiekszosc kupic polując na okazje, to zrobi to teraz, poki sie nudze w domu i mam czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bestyyyjjjjeee! prawie tak realne jak to że się w bieliźnie pokażę ![]() Kubku, kiedyś wrzucałaś dla Pasiastej taki zajefajny artykuł - wywiad o żywieniu dzieci. mogłabym prosić jeszcze raz? myślałam, że zapisałam, ale nie mogę znaleźć... w ogóle mam problem. Torres tylko kaszę i owoce by jadł (nie wspominając o cycu non stop)... odkąd wprowadziliśmy kaszkę gardzi wręcz warzywnymi rzeczami. nie bardzo wiem co z tym począć... jednak to jedyne źródło mięsiwa... niby dostaje podwójną dawkę żelaztwa, ale i tak się lękam (kiedyś jadł normalnie 135 g słoik a teraz na dwa razy jest. o ile w ogóle mu smak podpasuje... jak wyczuje minimalną grudkę to się obraża śmiertelnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja musze powoli zaczac ogarniac te zakupy, bo moja psychika wymaga tego, zeby bylo wszystko w miare przygotowane wcześniej. Taki charakter ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Rozeznanie
|
Monia a w którym tyg przestawiłaś na mm? a co lekarz mówił na te zahamowanie wagi? też robiliście badania? my idziemy za tydz na szczepienie i okaże się ile ta nasza księżniczka przybrała...
ranny nie sadziłam że kp może być takie ciężkie ![]() a co do akcji MIKOŁAJKI to ja się piszę ![]() Perse super, że udaje się ściąganie ![]() A próbowałaś go przystawić teraz do piersi? Ale znając życie z butli leci lepiej i na pewnie w nosie taki interes ![]() Eliza jak najbardziej wybiorę się z Tobą na zakupy, tylko wcześniej muszę znaleźć kogoś kto kupi moje dzieci na kilka godz ![]() ja podpisuję się pod Pani22ką, takie rzeczy jak butelki, smoczki można kupić po porodzie jak wrócicie do domu ze szpitala...hurtem na allegro taniej wyjdzie ![]() Czarnula ale śliczna ta Twoja Myszka Miki ![]() Esesko mi też powtarza pediatra o spokoju podczas karmienia...u nas z tym spokojem ciężko - jak próbuję karmić Uśkę to Julek w tym czasie demoluje cały dom ![]() ![]() Anitaxas ja odstawiłam dupka w 16 tyg (co było tym bardziej stresujące bo przecież w tym tyg straciłam Olka...ale było wszystko ok)nie martw sie ![]() Rena czekam niecierpliwie z Tobą (i całą resztą) na 19:30 ![]() Kubek niech się ta cała escherichia wypcha ![]() udało się dodzwonić do gina? Kucyk odpoczywaj dużo ![]() a który to tydz? Iza czyli jesteś zadowolona z wizyty w szpitalu?tam planujesz rodzić czy masz jeszcze jakieś opcje?(sic! napisałam obcje i się dziwię co mi podkreśla na czerwono...dziecko mi mózg chyba wysysa z mlekiem... ![]() Kocur zapamiętałam, ze pisałam jakiś czas temu, że rozszerzacie dietę niedługo i byłam ciekawa ![]() ja czekam na 5 miesiąc, a zaczynamy go w piątek ![]() ![]() Julek jak dostał kaszkę, to nie to co wszamał wszystko to jeszcze musiał cyckiem dopychać...do tej pory w przedszkolu dojada po innych dzieciach ![]() _________ ale szarawica za oknem....i tak przez kolejne kilka miesięcy.... ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pani charakterny ten Twój Torres ![]() ![]() a tak na poważnie, to w końcu się przekona...a jak z zębami u Was?
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zakupów, to troche racji macie.. Na pewno poogladam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mocne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
To chyba o wywiad z prof. Sochą chodzi?
http://pediatria.mp.pl/wywiady/show.html?id=73370 Tak, rozmawiałam z prof. Acard mam juz odstawić, ktg za tydzien i za tydzien "pokazać" sie mu w szpitalu. Z E.coli nic nie robic. Cieżko mi z tym żyć ![]() Ale jeszcze jedna osoba ktora bardzo cenie powiedziała ze nie leczyć sie, wiec ok. Choc kilka mowi - leczyć. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-11-05 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
![]() kolejna gadżet-mama ![]() no ja mam ten komfort, że dużo rzeczy dostaliśmy/pożyczyliśmy i mogę na pełne...j jeździe iść w te "inne małe fajne rzeczy" ![]() dotąd jedyną skuchą jest ta spacerówka (ale to dziadek sponsorował) i nosidełko kupione pod wpływem chwili, na pełnym spontanie (choć niby konsultowane z Zawitkowskim ![]() to jest słuszne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a jak długo karmiłaś Julka piersią? szczerze pisząc to nie sądziłam, że przy drugim dziecku mogą być problemy cycowe... wiem, że każde dziecko inne, ale.. heh. trudne to wszystko i już. ![]() ledwo widać dolne jedynki, ale chyba "idą" ![]() przypomnę Ci to za jakiś czas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.