|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Wiele miesięcy jeszcze przed nami, latem nasze dzieci przywitamy. Mamusie LIPIE
Witam Was dziewczynki!
![]() Kilka dni temu zobaczyliśmy magiczne dwie kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko byłoby cudownie gdyby nie to, że okazało się podczas USG, że mam torbiela prawie 5x5 cm.. Pani doktor nieźle mnie nastraszyła, nie mogę pracować, męczyć się, dźwigać, schylać za często itd.. Dodatkowo dostałam Duphaston, a z tego co czytałam na ulotce to tabletki, które pomagają utrzymać ciąże.. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji lub zna jakiś przypadek ciąży z torbielem? Pozdrawiam ![]() P.S. Będę tu z Wami często, od jutra wolneee ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A na mdłości też słyszałam ze paczuszka migdałów w torebce może być bardzo pomocna ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- robaczek-85 Ja mam termin na 11 lipca wiec tylko kilka dni przed Toba .. Pomimo ogromnego szczęscia to jestem przerazona :P Jak dobrze wiedziec, ze ktos przechodzi wlasnie przez to samo ![]() Objawów nie mam zadnych, z wyjatkiem ciaglego spania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiele miesięcy jeszcze przed nami, latem nasze dzieci przywitamy. Mamusie LIPIE
witam.dziś rano dwie kreseczki
![]() ![]() ja poza zmęczeniem na nic nie narzekam, no może poza tym, że musze dziś siedzieć w pracy:/
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
natalia_w_pl w pierwszej ciąży miałam na początku torbiel, też dostałam duphaston i dzięki temu wszystko ładnie się wchłonęło a dzidziusia donosiłam do końca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
sylwianna1985
Gratulacje!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- robaczek-85 Dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja licząc date porodu od pierwszego dnia miesiączki wypada mi tez 10 lipiec. Objawow jako takich nie mam oprocz sennosci, czasem bolu brzucha. Lekarz zalecil mi branie luteiny. Jak ja nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa... to juz za tydzień. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
natalia_w_pl aktywność miałam ograniczoną i zakaz współżycia. Bóle brzucha też mi towarzyszyły i teraz też mam takie jak przy okresie.
Kolejna ciąża u mnie niestety pełna strachu, głównie dlatego że jestem świadoma co może się stać. Mam nadzieję, że każdy następny mijający tydzień będzie dla nas szczęśliwy aż do udanego rozwiązania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Tak, też otrzymałam wyraźny zakaz współżycia. Eh.. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, mogę sie dostosować do wszystkich zaleceń byle tylko maluszkowi nic nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Do pierwszej wizyty tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
A Ty kiedy wizytę?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy i gratuluję. Też bym chciała do Was dołączyć
![]() Początkowe objawy: metaliczny posmak w ustach, okropne bóle piersi, brak okresu, poranne mdłości,ból brzucha. Pierwsze USG miałam robione 28 października (na potwierdzenie), następne mam na 21 listopada + zlecone badania. To moja pierwsza ciąża. Nigdy jakoś specjalnie nie panikowałam, nie przejmowałam się, nie stresowałam no i chyba nadeszła kulminacja za wszystkie czasy! Jak jest u Was? Mi na mdłości pomaga woda z cytryna (dodaję sobie jeszcze miód, imbir, miętę) i migdały. Edytowane przez blanery Czas edycji: 2013-11-11 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dopisuję sierpniowe Mamy do Waszego wątku, bo wątki są 2-miesieczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez mialam termin na 8 lipca, urodziłam Michałka 17 poprzez cc ![]() mam nadzieje, ze ten wątek bedzie rownie szcześliwy jak poprzedni, zeszłoroczny ![]() Życzę wszystkim przyszłym mamusiom spokojnych tych 9 miesiecy ![]() zazdoszczę, ze to wszystko przed Wami, aż łezka w oku jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiele miesięcy jeszcze przed nami, latem dzieci przywitamy. LIPIEC-SIERPIEŃ 201
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Ja już swoją pierwszą wizytę przeżyłam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- cinnilla88 Trzymam kciuki! Daj znać po wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiele miesięcy jeszcze przed nami, latem dzieci przywitamy. LIPIEC-SIERPIEŃ 201
Aż wszystkie wspomnienia wracają
![]() Na USG najpierw mała fasolka, bijące serduszko, potem już widoczne rączki, nóżki a na ostatnim nawet włosy ![]() ![]() Gratuluję i życzę spokojnych, bezproblemowych dziewięciu miesięcy ![]() Mamusia czerwcowa 2013 (miała być lipcowa) |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Czy mogę dołączyć ? Mi takze termin porodu z obliczen kalkulatorow wychodzi na 15 lipiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy okazji witam wszystkie nowe dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
natalia_w_pl
sylwianna1985 blanery tusix Karolina1639 Witam Was wszystkie dziewczyny! I gratulacje oczywiście ![]() W końcu coraz więcej nas się robi, oby tak dalej ![]() Ja przez weekend byłam u rodziców i mamusia mi tak dogadzała, że dolegliwości się zmniejszyły.. ale w końcu to NIE MA JAK U MAMY ![]() ![]() ![]() Jutro moja pierwsza wizyta u gina, trochę sie boję .. |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Nie ukrywam, że mi łezka poleciała jak zobaczyłam że w końcu jesteście
![]() Życzę Wam cudownych 9 miesięcy, bezproblemowych i na końcu zdrowych, pięknych dzidziusiów ![]() No i życzę Wam żebyście się zgrały i polubiły tak jak my - mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 ![]() Mama sierpniowa 2013 |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Fame, bez nerwów, będzie dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ale ciągle sobie tak myśle, że lekarz mi powie ze jednak nie jestem w ciązy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dolacze się do gratulacji i życzeń bezproblemowych 9 miesięcy. I życzę wam tak fajnego szczęśliwego i zgranego wątku jak nasz mamus lipcowo-sierpniowych 2013
pozdrawiam z Igorkiem - mamusia lipcowa Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#117 |
Zakorzenienie
|
Fame, zobaczysz, że jutro będziesz pisała nam podekscytowana, że słyszałaś już bijące serduszko Maleństwa
![]() ja w sumie też taka jestem, zawsze się nakręcam, wmawiam sobie różne dziwne rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
mamaya mam nadzieje ze wyjde w 100% szczesliwa od lekarza i nie bedzie zadnych powodów do smutku
![]() ehh... a ja już w połowie 3 sezonu "Pamiętniki Wampirów" ![]() kiedys nie lubilam tego, a teraz jakos mnie naleciało i oglądam na Internecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
to może i ja spróbuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Witam Was!!
Rok temu dokładnie byłam na tym samym etapie co Wy teraz i z radości mogłam góry przenosić ![]() Serdecznie gratuluje kreseczek na testach i życzę jak najmniej dolegliwosci i problemów, mase radosci!! Utrwalajcie brzuszki na zdjeciach, zapisujcie który to tydzień, wymiary maleństwa, cieszcie się tym stanem bo on mimo wszystko mija i ja już za nim tęsknie... Termin miałam na 4 lipca urodziłam 11, po próbie oksytocynowej, ekspresem w czterech godzinach się zmiesciłam. Za dwie godziny (23:55) minie ten magiczny czas... A moja Zuza dzisiaj właśnie kończy 4 m-ce i śpi sobie smacznie w łóżeczku (jeszcze ![]() Wyśpijcie się na zapas ![]() no i jak już moje watkowe mamusie wspominały, zyczę takiej zgranej ekipy tutaj jaku nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.