|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 10 hitów z Biedronki :)
Biedronka już nie należy do sklepu o niskich cenach
Nie raz w zwykłym spożywczaku jest taniej..
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
A zadaj sobie pytanie czemu? Żeby prywaciarze mieli zarobek muszą obniżać ceny, to normalne.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Pracuję w TEJ branży dobrych kilka lat i widzę co się dzieje
Mogłabym pisać o tym i pisać, ale szkoda nerwów .. Najbardziej mnie drażni, jak przyjdzie człek i ma focha, bo w B. za produkt X zapłaci 5,99zł a ja mu chcę sprzedaż za 9,99zł :/ Faktem jest, że ta firma, co wchodzi w układ z B. poległa na wstępie..
Żona Tatromaniaczka ^^^ Pasjonatka fotografii i przyrody Kocham zwierzęta a ludzi tylko lubię Edytowane przez ancooora Czas edycji: 2013-11-21 o 10:55 |
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
1. mozarella wiórki
2. chleby słonecznikowy, słowiański i alpejski 3. mrożonki warzywne 4. frytki i ziemniaczki 5. buraczki i kukurydza 6. przecier pomidorowy i pomidory w puszce 7. jogurt grecki 8. waciki do demakijażu, super matujący podkład 9. kiełbasa gospodarza 10. olej rzepakowy To moje 10 produktów po które specjalnie do biedronki idę
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
A ja z Biedronki bardzo lubię takie orzeszki ziemne w cieście paprykowym. Są przepyszne, ale powstrzymuję się przed zbyt częstym ich spożywaniem
![]() Poza tym bardo lubię ser pleśniowy oraz jogurt naturalny Tola.
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez je lubiłam, ale przeczytała skład i szlag mnie trafil jak lody nie tanie a maja syrop glukozowo-fruktozowy-najgorszy syf. Chyba warto byłoby wpisywać rzeczy, które mozna nabyc tylko w biedronce. Parówki Sokołów mozna dostac w innych sklepach, frugo, itp też. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2013-11-21 o 16:38 |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Moje must have Biedronka:
mąka tortowa makarony pełnoziarniste jogurty fruvita batony Danusia mrożonki paluszki rybne rewelacja mleko w butelce nie w kartoniku |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Otworzylam dzisiaj w końcu te suszone pomidory biedronkowe. Polecam, bo bardzo dobre
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ciężko by mi się było zmieścić w 10 hitach. Jest tego o wiele więcej.
|
|
|
|
|
#103 |
|
BAN stały
|
popcorn
serek z owocami szynka drobiowa golonki pieczone skrzydelka frytki drazetki mleczne czekolady z orzechami i migdalami morszczuk mieszanka wiosenna |
|
|
|
|
#104 |
|
✌
|
- Wino Monte
- Pistacje - Chusteczki nawilżane Dada - Mozzarella - Herbaty Zielone - M&M's Niebieskie - Płyn miceralny - Odżywka Elisse - Magnum Mint - Bułka czosnkowa - Ciasto cytrynowe - Kwiaty
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
1. Jeszcze ciepłe croissanty, wypiekane na miejscu
2. Bułka czosnkowa j.w. 3. Krewetki tiger 4. Nachosy serowe <3 5. Różne musli owocowe 6. Wina 7. Micel ![]() 8. Przysnacki oscypkowe 9. Kiełbasa myśliwska 10. Krówki z We...Magnetica
|
|
|
|
|
#106 |
|
biegam dla Zabawy
|
Z biedronki najbardziej lubię:
-wszelkie serki delikate do chleba, szczególnie z czerwoną cebulką -ciastka: kruszynki, zbożowe, twistery z wiśnią, herbatniki z kremem -pizza z pieca (z lodówki) -pierogi z kapustą i grzybami -żel-krem do mycia twarzy To ja uważam odwrotnie. Te z biedronki mają według mnie słabszy smak. Olej jest dużo gorszy - ten z lidla dodaję później do innych potraw, ten z biedronki się jest niesmaczny, szybko ma zjałczały posmak. |
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
- jogurt Bon Creme migdałowo- kokosowy
- Bon Creme - owoce i śmietana - płyn micelarny - chusteczki higieniczne - owoce w promocji - herbata mięta z jabłkiem - kawa Le Grand - płyn do naczyń Kraft - płatki kosmetyczne - dość często biorę też wkładki i podpaski femina, a czasem (bo rzadko kupuję) chipsy i wafelki Estella
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na olej nie patrzę tak bardzo, bo ani tego ani tego nie dodaję do innych potraw. Nie znam go to nie ryzykujeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Kolejność przypadkowa:
1. worki na śmieci z taśmą - bezkonkurencyjne 2. ser Stary Olęder długodojrzewający z czarną skórką - naprawdę bardzo, bardzo przyzwoity ser, nawet więcej, niż przyzwoity. 3. smalec - zupełnie dobry mają w Biedronce, nie wali, za pozwoleniem, świnią na pół kilometra. 4. majonez Splendido (albo jakoś tak, w każdym razie ten droższy biedronkowy) - zdetronizował u mnie Winiary 5. chemia kosmetyczna: żel pod prysznic SPA Japonia, micelarny żel i kremowy żel do mycia twarzy (micele robi, zdaje się, Tołpa. Pod flagą firmy kosztują jakieś 10 razy tyle. Różnica w składzie-nie istnieje). Oraz sól do kąpieli. Oraz waciki bawełniane. 6. jogurt typu greckiego Tola - do tej pory miałam umiarkowanie pozytywne uczucia w stosunku do Biedronkowego nabiału. Do tej pory. 7. kaszki Mleczny Start - obrzydliwie słodkie, zapychające, ale pyszne - idealne na długi, pracowity dzień, kiedy nie chce się ruszyć po coś normalnego do jedzenia. 8. biedronkowy a'la Domestos oraz biedronkowy płyn do płukania tkanin- za ułamek ceny identyczne działanie i jakość, jak w markowych produktach 9. ciasto francuskie 10. steki z dojrzewającej wołowiny Edytowane przez nosferatku Czas edycji: 2013-11-25 o 12:13 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Biała Dama
|
Te chusteczki do demakijażu maja byc niby peelingujące? Co znaczy napis "wygładzanie i oczyszczanie"?
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Dawniej Biedronka kojarzyła mi się ze sklepem 3 kategorii, mały wybór, zła jakość produktów (przeładowane barwnikami, konserwantami i wszystkim co sztuczne i niedobre). Jakiś rok temu odkryłam ten market na nowo i jestem w szoku, jak Biedronka się "przeobraziła". Teraz robię tam zakupy regularnie i mam już nawet swoje hity
![]() 1. mango (smakuje jak "prawdziwe" mango, takie prosto z drzewa) 2. figi świeże 3. kiełki 4. porto 5. i wina ogólnie 6. łosoś świeży i dziki mrożony 7. płatki kosmetyczne 8. top chips sticks solone 9. ser cheddar 10. tania lavazza w ziarnach (ostatnio za 14.90!) |
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, wiem że to nie miejsce ale założyłam oddzielny wątek tylko średnio z odzewem, stąd moja prośba czy mogłybyście zajrzeć? chodzi o pomoc przy pracy magisterskiej
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post43862963 z góry wielkie dzięki i przepraszam za troszkę spamowanie co do produktów z biedronki też się wypowiem ![]() 1. ryż (mój mąż zazwyczaj antybiedronkowy tylko tym się zajada ten w czerwonym opakowaniu2. kaszka- ta w dziale z jogurtami, nie pamiętam teraz marki, ja kupuję tą śmietankową, bez owoców 3. grahamki- są smaczne i sporo tańsze niż w moim osiedlowym sklepie 4. łosoś dziki mrożony- oba rodzaje są bardzo smaczne i wcale nie wychodzą drogo 5. paluszki rybne- zawsze sprawdzają się na szybkie piątkowe obiady kiedy zapomnę, że mamy właśnie piątek ![]() 6. chipsy- nawet te typu crunchips są dużo tańsze 7. jogurty owocowe w kubeczkach po 0,79 zł 8. rurki z kremem w pudełeczku- nie sposób się oderwać ![]() 9.woda mineralna polaris 10. płyn do higieny intymnej i żeby nie robić 11-stej pozycji warzywa na patelnie ![]() a i super są te promocje 30% taniej na... jeśli są to suche długoterminowe produkty to często robię mały zapasik bo różnica często jest spora
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-05-14 o 08:29 |
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Ja muszę dodać nowo odkryty hit numer 11 - rybę z piekarnika w sosie brokułowym. Pychota
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
1. mascarpone
2. mozzarella 2. jogurt typu greckiego 4. łosoś wędzony 5. suszone pomidory 6. szpinak mrożony 6. świeży szpinak, rukola, miks sałat i inne warzywa i owoce 7. lody arietta 8 tortilla 9. bułka z pieca z brzoskwinią, kapuśniaki z pieca Patrząc po innych listach mam ochotę wypróbować łososia do smażenia, ciasto francuskie i ser stary oleander |
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
1. Pasty do pieczywa ( z łososiem, tuńczykiem, ale także limitki np. z oliwkami )
2. Salami ( w dużych okrągłych plastrach, to bardziej czerwone - nie pamiętam, nazwy, ale ma jakiś dodatek typu chili, peperoni, coś w tym stylu ) 3. Bon creme - owoce ze smietaną 4. Bon creme - jogurt kremowy ( zwłaszcza kokos - migdał ) 5. Mixy sałat 6. Kiełki 7. Ser pleśniowy, zwłaszcza opcja z orzechami 8. Soki Melly 9. Serki Delikate do smarowania ( limitki typu "Oliwka i pomidor" ) 10. Herbaty Green Hills
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
1. Wafle kukurydziane (te z Sonko się do nich nie umywają! ;3)
2. Mrożony, dziki łosoś. 3. Suszone pomidory w oliwie z mozzarellą. 4. Świeży szpinak w liściach. 5. Gotowe hamburgery, torille. 6. Ciasto francuskie. 7. Mozzarella. 8. Jogurt "Wyśmienity". 9. Makarony (wszelkiego rodzaju, ale najbardziej lubię te pelnoziarniste )10. Papier toaletowy Nigdzie nie ma lepszego. 11. Pieczywo (takie pyszne ciastka z brzoskwiniami, bułki czosnkowe, bułki dyniowe i taki pyszny, ciemny chelebek) To chyba tyle, może mi się coś przypomni ;P Edytowane przez Kercia Czas edycji: 2013-11-29 o 20:39 |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane a co to za ser ten Liliput?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic szczególnego, uwierz Sto razy lepszy jest w plasterkach, bo ten cały Liliput to jakaś guma a nie ser
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

Nie raz w zwykłym spożywczaku jest taniej..

Mogłabym pisać o tym i pisać, ale szkoda nerwów .. Najbardziej mnie drażni, jak przyjdzie człek i ma focha, bo w B. za produkt X zapłaci 5,99zł a ja mu chcę sprzedaż za 9,99zł :/ Faktem jest, że ta firma, co wchodzi w układ z B. poległa na wstępie..