Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 12:23   #91
allmode
Wtajemniczenie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Wczoraj poszłam zaprowadzić dziecko na trening. Byli rodzice młodszej grupy. I jedna z pań narzekała, że na zabraniu jedna z mam zażądała, żeby nauczycielka nie wietrzyła sali - nawet podczas przerw.
Tak naprawdę to wszystko nie dzieje się dlatego, że ludzie zostają rodzicami - glupota (bo tak to można określić chyba ogólnie) po prostu jest. A najbardziej cierpią dzieci takich rodziców.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:23   #92
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Fotka z fejsbuka.
Dzidziuś w "naszyjnikach" z brudnych majtek mamusi/dobrze widać po powiększeniu fotki/.
Mamusia szczęśliwa jaki dzidziuś już sprawny, że sobie nałożył i jaki pracowity i zdolny bo ładnie i ochoczo pomaga w segregowaniu prania.
Komentujące też się zachwycają. Nikt nie zwróci dyskretnie mamusi uwagi , że takiej fotki się nie wstawia.
Borze, ale wieś

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:25   #93
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Fotka z fejsbuka.
Dzidziuś w "naszyjnikach" z brudnych majtek mamusi/dobrze widać po powiększeniu fotki/.
Mamusia szczęśliwa jaki dzidziuś już sprawny, że sobie nałożył i jaki pracowity i zdolny bo ładnie i ochoczo pomaga w segregowaniu prania.
Komentujące też się zachwycają. Nikt nie zwróci dyskretnie mamusi uwagi , że takiej fotki się nie wstawia.
Nie chciałabym, żeby córka zakładała moją brudną bieliznę. Tym bardziej, nie chciałabym, żeby ktoś to oglądał.

Ze społecznościowych, to rozwaliła mnie znajoma, która wklejała fotki (na nk) synka w kąpieli. Oczywiście klejnoty rodowe musieli podziwiać wszyscy.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Wczoraj poszłam zaprowadzić dziecko na trening. Byli rodzice młodszej grupy. I jedna z pań narzekała, że na zabraniu jedna z mam zażądała, żeby nauczycielka nie wietrzyła sali - nawet podczas przerw.
Tak naprawdę to wszystko nie dzieje się dlatego, że ludzie zostają rodzicami - glupota (bo tak to można określić chyba ogólnie) po prostu jest. A najbardziej cierpią dzieci takich rodziców.
Tak, bo są wyśmiewane przez kolegów. Znałam kilka takich osób, których matki miały OZM. Zaprowadzanie i przyprowadzanie do szkoły, nie ważne, że to już gimnazjum, robienie zadań domowych etc.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:25   #94
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dobijają osoby z OZM, które peplają "kiedy to M. zacznie mówić?, no kiedy kiedy kiedy???????". Ma 1,5 roku, to co ma deklamować "Pana Tadeusza" w 3 językach?
Z jednej strony prześciganie się co które już robi i zmuszanie dziecka np. do siadania czy stawania a z drugiej kompletne ignorowanie tego, że dziecko trzyletnie mówi tylko "daj", "nie", "tak". Znam trzy takie matki Jednej córka ma już 10 lat i gdyby wtedy zaczęli z nią pracować to założę się, że żyłoby jej się dużo lepiej. A nie udawanie, że problemu nie ma, krzyczeni "moje dziecko jest normalne!!!" i posyłanie nienormalnie (nienormalnie - opozycja do normy, nie obelga) rozwijającej się siedmiolatki do szkoły...
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:26   #95
_vixen_
Zakorzenienie

Moja córka lubi tak sobie moje majtki wkładać. Spoko - czyste
Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy wstawiać zdjęcia w takiej kreacji na fb.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:27   #96
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy wstawiać zdjęcia w takiej kreacji na fb.
ano wlasnie,to ze dziecko taki numer zrobiło to nic takiego,ale dokumentowanie tego i wrzucanie na widok publiczny? :/

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:30   #97
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Całe szczęście,że czyste
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 12:31   #98
Bananalama
jestę wieszczę

Mój post z tamtego wątku:

"Moja siostra ma ozm i to od pierwszego dziecka aż do dzisiaj, już 14 lat . Ona jest najważniejsza, bo ma dzieci, a ja jestem pasożytem i co sobie myślę, że jej dzieciątka będą mi na emeryturę robić?
Domaga się pomocy w kwestii budowy domu i żądała zamiany mieszkania (swoją kawalerkę na nasze trzypokojowe) bo czemu jej dzieci mają mieć gorzej ode mnie, skoro to dzieci i należy im się wszystko .
Dzieci mają prawo naszym wczasowiczom w wakacje wrzeszczeć i biegać pod samiuśkimi oknami o 7 rano, bo to dzieci i muszą się bawić. Jeżeli ktoś zwróci im uwagę, to należy wziąć synusia do auta i pokazywać mu jak działa klakson, na wypadek, gdyby ktoś jeszcze ośmielił się spać.
Jeżeli synuś 2,5 letni domaga się cycka, należy NIEZWŁOCZNIE wyjąć cyca, bo syneczek chce. Ma zresztą prawo wtedy podnieść jej bluzkę i się dossać .
Dzieci mają prawo czasami kopnąć psa, babcię czy mnie, bo to tylko dzieci."

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2013-11-15, 12:33   #99
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
kompletne ignorowanie tego, że dziecko trzyletnie mówi tylko "daj", "nie", "tak". Znam trzy takie matki
Ja niestety też znam. W jednym przypadku to było dziecko, które miało ponad 4 lata - komunikowało się z otoczeniem za pomocą palca wskazującego i dźwięków "yyyyy", "eeeee" itp.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:34   #100
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony prześciganie się co które już robi i zmuszanie dziecka np. do siadania czy stawania a z drugiej kompletne ignorowanie tego, że dziecko trzyletnie mówi tylko "daj", "nie", "tak". Znam trzy takie matki Jednej córka ma już 10 lat i gdyby wtedy zaczęli z nią pracować to założę się, że żyłoby jej się dużo lepiej. A nie udawanie, że problemu nie ma, krzyczeni "moje dziecko jest normalne!!!" i posyłanie nienormalnie (nienormalnie - opozycja do normy, nie obelga) rozwijającej się siedmiolatki do szkoły...

Racja. Znam jedną osobę, która niestety, ale przeoczyła fakt, że jej dziecko nie rozwija odpowiednio do wieku swojego słownika i nie mówi. Dopiero, jak skończyło 3 lata, zaczęła coś z tym robić.

Najbardziej irytujące jest to (w moim przypadku), że moje dziecko normalnie się rozwija i normalnie próbuje mówić. Z resztą podobne czepialstwo było o chodzenie czy inne takie, mimo, że jakoś nie ociągała się z poszczególnymi etapami rozwoju. Takie czepianie się dla czepiania, rozumiecie? Dla mnie takie osoby też mają OZM,albo po prostu lubią dopierniczać innym, żeby się lepiej poczuć.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:37   #101
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Mój post z tamtego wątku:

"Moja siostra ma ozm i to od pierwszego dziecka aż do dzisiaj, już 14 lat . Ona jest najważniejsza, bo ma dzieci, a ja jestem pasożytem i co sobie myślę, że jej dzieciątka będą mi na emeryturę robić?
Domaga się pomocy w kwestii budowy domu i żądała zamiany mieszkania (swoją kawalerkę na nasze trzypokojowe) bo czemu jej dzieci mają mieć gorzej ode mnie, skoro to dzieci i należy im się wszystko .
Dzieci mają prawo naszym wczasowiczom w wakacje wrzeszczeć i biegać pod samiuśkimi oknami o 7 rano, bo to dzieci i muszą się bawić. Jeżeli ktoś zwróci im uwagę, to należy wziąć synusia do auta i pokazywać mu jak działa klakson, na wypadek, gdyby ktoś jeszcze ośmielił się spać.
Jeżeli synuś 2,5 letni domaga się cycka, należy NIEZWŁOCZNIE wyjąć cyca, bo syneczek chce. Ma zresztą prawo wtedy podnieść jej bluzkę i się dossać .
Dzieci mają prawo czasami kopnąć psa, babcię czy mnie, bo to tylko dzieci."
Pamiętam. że kiedyś już o tym wspominałaś na Wizażu ale chyba im nie ulegliście?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 12:39   #102
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Pamiętam. że kiedyś już o tym wspominałaś na Wizażu ale chyba im nie ulegliście?
nie, na szczęście nie

1. Koleżanka, dziewczyna dość ogarnięta, zaszła w ciążę i wyszła za mąż. Z mężem zamieszkali w wynajmowanym mieszkaniu, ale po urodzeniu się dziecka wydatki wzrosły i na mieszkanko nie było ich stać. Rodzice koleżanki zaproponowali, żeby młodzi z dzieciakiem przenieśli się do nich. Wtedy koleżanka ZAŻĄDAŁA, żeby rodzice usunęli z domu dwa duże psy, ulubieńców pana domu, bo ona ma dziecko i nie życzy sobie w domu psów . Odmowa została potraktowana jako brak miłości i skrajny egoizm, bo przecież helloł, ona ma dziecko, a ojciec tylko psy

2. Druga znajoma po urodzeniu dziecka dostała korby pt. "moje dziecko jest najważniejsze dla każdego". Mędzi o dziecku non stop, a każdego, kto ma ochotę pogadać na inny temat częstuje spojrzeniem pełnym wyższości i politowania, bo co możesz wiedzieć o życiu jak dziecka nie masz, egoistko jedna. Obowiązkiem całej rodziny jest zajmowanie się dzieckiem.

Stary 2013-11-15, 12:40   #103
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Ja niestety też znam. W jednym przypadku to było dziecko, które miało ponad 4 lata - komunikowało się z otoczeniem za pomocą palca wskazującego i dźwięków "yyyyy", "eeeee" itp.
Kiedyś zajmowałam się takim dzieckiem, na szczęście tylko 2 tygodnie, dłużej bym nie dała rady. Też czterolatek, a wysławiał się jak gaworzące dziecko. Matka na wszelkie próby zwrócenia uwagi, że coś jest nie w porządku, reagowała histerycznie i zapewniała, że się jeszcze nauczy. Dopiero jak poszedł do przedszkola, to powoli, powoli zaczął normalnie mówić. Ale wychowawczynie miały z nim bardzo ciężko.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:47   #104
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Kiedy zaczęłam chodzić do klasy maturalnej, córka mojej siostry miała 3 lata. Siostra już jakiś czas wcześniej wróciła do pracy, a dzieckiem opiekowali się moi rodzice. Jako że moja matura była za pasem, rodzice stwierdzili, że muszę mieć spokój, żeby się uczyć, i nakazali mojej siostrze zapisanie małej do przedszkola. Siostrzyca wpadła w klasyczną OZM-ową histerię - że nie kochamy jej dziecka, że co ona ma zrobić, że mała nie poradzi sobie w przedszkolu, że jesteśmy bezduszni, że ja mogę uczyć się do matury wieczorami i po nocach, że krzywdę wyrządzamy na psychice, że dziecko to nie zabawka, że się nam znudziła itp. Koszmar.

Sytuacja tramwajowa - jadę do pracy, jest wczesny ranek, lato, mam na sobie nową bluzkę Siedzę sobie spokojnie. Za mną siada matka z około trzyletnim dzieckiem. Podczas gdy matka rozmawiała przez telefon, dziecku zaczęło się nudzić, w związku z czym zaczął umilać sobie czas kopiąc w ściankę tramwaju, a dokładniej w przestrzeń pomiędzy ścianką a krzesłem, na którym siedziałam. But dzieciaka trafiał idealnie w moją bluzkę, która wystawała lekko w tej przestrzeni. Dziecko jak to dziecko, do niego nie miałam pretensji, w końcu to mamuśka powinna reagować. Gdy zwróciłam jej uwagę, żeby powstrzymała dziecko od kopania, bo brudzi mi ubranie, to ta zaczęła wydzierać się na cały tramwaj, że jestem nienormalna, co ze mnie za kobieta, że dzieci nie lubię, a dziecko wszak musi czymś się zająć. Wypisz wymaluj - OCM :/

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:52   #105
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Kiedy zaczęłam chodzić do klasy maturalnej, córka mojej siostry miała 3 lata. Siostra już jakiś czas wcześniej wróciła do pracy, a dzieckiem opiekowali się moi rodzice. Jako że moja matura była za pasem, rodzice stwierdzili, że muszę mieć spokój, żeby się uczyć, i nakazali mojej siostrze zapisanie małej do przedszkola. Siostrzyca wpadła w klasyczną OZM-ową histerię - że nie kochamy jej dziecka, że co ona ma zrobić, że mała nie poradzi sobie w przedszkolu, że jesteśmy bezduszni, że ja mogę uczyć się do matury wieczorami i po nocach, że krzywdę wyrządzamy na psychice, że dziecko to nie zabawka, że się nam znudziła itp. Koszmar.

Sytuacja tramwajowa - jadę do pracy, jest wczesny ranek, lato, mam na sobie nową bluzkę Siedzę sobie spokojnie. Za mną siada matka z około trzyletnim dzieckiem. Podczas gdy matka rozmawiała przez telefon, dziecku zaczęło się nudzić, w związku z czym zaczął umilać sobie czas kopiąc w ściankę tramwaju, a dokładniej w przestrzeń pomiędzy ścianką a krzesłem, na którym siedziałam. But dzieciaka trafiał idealnie w moją bluzkę, która wystawała lekko w tej przestrzeni. Dziecko jak to dziecko, do niego nie miałam pretensji, w końcu to mamuśka powinna reagować. Gdy zwróciłam jej uwagę, żeby powstrzymała dziecko od kopania, bo brudzi mi ubranie, to ta zaczęła wydzierać się na cały tramwaj, że jestem nienormalna, co ze mnie za kobieta, że dzieci nie lubię, a dziecko wszak musi czymś się zająć. Wypisz wymaluj - OCM :/
Ja się dziwię, że tym mamuśkom nie jest zwyczajnie wstyd za takie zachowania swoich dzieci
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 12:53   #106
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Kurde, miałam podobną sytuację. Tu matura za pasem, mama poprosiła siostrę, żeby przez 2 tygodnie powstrzymała się od wizyt z dziećmi, które wychowywała bezstresowo. To też awantura, bo do matury się miałam 3 lata uczyć, a teraz to po ptokach bo ona i tak przyjdzie. No i parę razy podrzuciła mamie dzieci bez jej zgody, po prostu podrzuciła je pod drzwi i uciekła

Stary 2013-11-15, 12:59   #107
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chodzimy na spacer, to obawiam się obcych psów. Czy to OZM, czy powinnam czuć wyluzowanie, jak widzę człowieka z dużym psem, bez kagańca, na wątpliwej jakości smyczy?
A dlaczego uważasz, że duże psy są groźne? Czy te małe są bezzębne?

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Dla mnie śmieszno - żałosne jest wstawianie cudnych kupek i pieluszek na portale społecznościowe, a dopatrywanie się w najmniejszej krytyce tego typu ogłupiałych paniuś "pojechania bachorom i ich mamom" świadczy o jakiejś przechodzonej formie tegoż zapalenia.
Chodzi o wstawianie na fb pełnej pieluchy??? Ło matko!

Cytat:
Kiedyś ze znajomymi poszliśmy na plażę, specjalnie chodzimy daleko od małych dzieciaków, bo wiadomo, dzieci krzyczą, piszczą, płaczą, a nie każda mama potrafi się z dzieckiem tak bawić, by nie było namolne dla obcych. No ale traf chciał, że po godzinie rozłożyła się obok nas mamusia z chłopczykiem na oko 6-letnim. Dostojna matrona rozłożyła się na ręczniku i wyciągnęła gazetę, a dzieciak robił co chciał. Co chwile biegał innym ludziom po ręcznikach, oblewał wodą. Proszona o interwencję mamusia podnosiła leniwie wzrok i mamrotała głosem zdychającej żyrafy :"łukaszku, nie rób tak". W końcu miarka się przebrała, młody wziął wiaderko piachu i sypnął mi na głowę. Podeszłam do mamuśki i wyjaśniłam w czym rzecz. A tu haha hihi "bo on jest taki żywiołowy, ten mój syneczek" haha, hihi.
No nic, tylko babie sypnąć piachem między oczy i powiedzieć, że też jestem żywiołowa .
To się nazywa bezstresowe wychowanie. Bezstresowe dla dzieciaka i mamusi, która dzięki temu ma luz. Stresują się natomiast wszyscy dookoła takiej parki.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:00   #108
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, miałam podobną sytuację. Tu matura za pasem, mama poprosiła siostrę, żeby przez 2 tygodnie powstrzymała się od wizyt z dziećmi, które wychowywała bezstresowo. To też awantura, bo do matury się miałam 3 lata uczyć, a teraz to po ptokach bo ona i tak przyjdzie. No i parę razy podrzuciła mamie dzieci bez jej zgody, po prostu podrzuciła je pod drzwi i uciekła
Serio? Ciekawe co by zrobiła jakby nikogo w Ciebie nie było w domu, a dziecaki stoją pod drzwiami

I wiecie co? Wg mnie nie ma czegoś takiego jak bezstresowe wychowywanie - to jest po prostu brak jakiegokolwiek wychowania.

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2013-11-15 o 13:02
Stary 2013-11-15, 13:05   #109
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

I wiecie co? Wg mnie nie ma czegoś takiego jak bezstresowe wychowywanie - to jest po prostu brak jakiegokolwiek wychowania.

rodzicom tak wygodnie,bo nie muszą nic robić,dzieciom za to zupełnie to nie służy

szkoda tylko ze często wychowanie bez przemocy jest uznawane za'wychowanie bezstresowe'

kończę już off topa

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:06   #110
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Ja się dziwię, że tym mamuśkom nie jest zwyczajnie wstyd za takie zachowania swoich dzieci
Mam wrażenie, że one w pewnym sensie odcinają się od odpowiedzialności za dziecko. Dziecko kopie czy inaczej innych drażni - wtedy mówią "to tylko dziecko", jakby to dziecko miało siebie samo wychowywać, a rola matki sprowadzała się do bycia obok, żeby nikt się nie czepiał że dziecko jest puszczone samopas.
Cytat:
Argument z uczeniem się do matury przez 4 lata (w moim przypadku) też przerabiałam. A jak dzieciaczek porysował mi mazakami superważne notatki z matmy to dostałam opierdziel, bo o co mi chodzi, trzeba było dać mu inny, mniej ważny zeszyt z przedmiotu, z którego matury nie będę zdawać

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:09   #111
kawa_zmlekiem
damn good coffee

A zmiana danych na facebooku? Była Anna Kowalska, urodziła dziecko - i jest Majeczka Kolwalska + jako profilowe oczywiście zdjęcie dziecka Kolega mi kiedyś pokazał taki profil
Stary 2013-11-15, 13:10   #112
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie prawie szwagierka zlinczowała, jak jej powiedziałam rok temu, że dziękuję za kolczyki dla małej, jako prezent chrzcinowy, ale nie przekłuję jej uszu, dopóki sama o to nie poprosi . Ojeju, bo przecież didusie tak słodko wyglądają w kolczykach. Osobiście noszę kolczyki, nawet po kilka w uszach, jak mam ochotę, ale mam też tatuaż i kilka w planach...jak myślicie, też zrobię małej, co? Będzie słiiit . <sarkazm>
Zrób jej balonik, będzie rósł wraz z nią
A apropos tych kolczyków. To było na początku lat 90 (była jeszcze Czechosłowacja), pamiętam jaki szok kulturowy przeżyłam widząc małe dzieci, niektóre jeszcze leżące w wózkach z przekłutymi uszami i kolczykami w nich.

Cytat:
Fotka z fejsbuka.
Mnie w ogóle zastanawia ten ekshibicjonizm na portalach społecznościowych. Wiem, że to nic dziwnego ale nadal tego nie pojmuję...

A to zdjęcie to chyba najlepszy komentarz do OZM.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:12   #113
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
A zmiana danych na facebooku? Była Anna Kowalska, urodziła dziecko - i jest Majeczka Kolwalska + jako profilowe oczywiście zdjęcie dziecka Kolega mi kiedyś pokazał taki profil
Lub była Anna Kowalska, urodziła Antosię i jest Mama Antosi - koleżanka mojej mamy.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Co ciekawe jak Anna Nowak wyszła za mąż za Krzysztofa Kowalskiego to zmieniła na Anna Kowalska a nie na Żona Krzysia...
Stary 2013-11-15, 13:14   #114
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:

Co ciekawe jak Anna Nowak wyszła za mąż za Krzysztofa Kowalskiego to zmieniła na Anna Kowalska a nie na Żona Krzysia...
Widocznie nie kocha go tak bardzo
Stary 2013-11-15, 13:16   #115
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Lub była Anna Kowalska, urodziła Antosię i jest Mama Antosi - koleżanka mojej mamy.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Mama Muminka

Stary 2013-11-15, 13:17   #116
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Widocznie nie kocha go tak bardzo
Wiesz, po prostu to jest takie... Kim ty jesteś? Bo ja jestem człowiekiem, kobietą, studentką, córką, opiekunką moich zwierząt plepleple. A ta kobieta tak jakby skurczyła się tylko do bycia Mamą Antosi.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Mama Muminka
Racja!
Stary 2013-11-15, 13:23   #117
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Wiesz, po prostu to jest takie... Kim ty jesteś? Bo ja jestem człowiekiem, kobietą, studentką, córką, opiekunką moich zwierząt plepleple. A ta kobieta tak jakby skurczyła się tylko do bycia Mamą Antosi.
O to to! Poczytajcie sobie inne fora, np. takie dla dzieciatych - co druga pani to mamunia_kubunia, mama_julki, matka_i_zona i cała rzesza innych bezimiennych
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 13:26   #118
2ystem1645
Zadomowienie

Czy wybieranie niespotykanych imion dla dzieci to już OZM? Jeśli tak to pewnie kiedyś będę w tym przodować. Dla samych imion mogłabym rodzić dzieci

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:28   #119
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
O to to! Poczytajcie sobie inne fora, np. takie dla dzieciatych - co druga pani to mamunia_kubunia, mama_julki, matka_i_zona i cała rzesza innych bezimiennych
mary poppins zaś była nianią

Zgadzam się, że zmienianie danych na portalach to przesada, ale nicki na forach to już co innego.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 13:29   #120
cpp
Rozeznanie

Jak już ktoś wspomniał - dla mnie ozm to uznawanie, że własne dziecko jest najważniejsze na świecie, nie tylko dla rodziców, ale też dla innych i uleganie wszystkim zachciankom.

Jedną historię pamiętam, teraz myślę, że do zgłoszenia do jakiejś opieki społecznej by się to nadawało. Znajomi moich rodziców, ja miałam jakieś 12 lat, ichni dzieciak jakieś 5-6. Idziemy na lody, dorośli piją piwo, a mały dostał... Karmi, bo on chce pić to, co tatuś i jak nie dostanie, to będzie płakał
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości