![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Wczoraj poszłam zaprowadzić dziecko na trening. Byli rodzice młodszej grupy. I jedna z pań narzekała, że na zabraniu jedna z mam zażądała, żeby nauczycielka nie wietrzyła sali - nawet podczas przerw.
Tak naprawdę to wszystko nie dzieje się dlatego, że ludzie zostają rodzicami - glupota (bo tak to można określić chyba ogólnie) po prostu jest. A najbardziej cierpią dzieci takich rodziców. |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze społecznościowych, to rozwaliła mnie znajoma, która wklejała fotki (na nk) synka w kąpieli. Oczywiście klejnoty rodowe musieli podziwiać wszyscy. ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Moja córka lubi tak sobie moje majtki wkładać. Spoko - czyste
![]() Ale w życiu by mi nie przyszło do głowy wstawiać zdjęcia w takiej kreacji na fb. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ano wlasnie,to ze dziecko taki numer zrobiło to nic takiego,ale dokumentowanie tego i wrzucanie na widok publiczny? :/
#97 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
jestę wieszczę
|
Mój post z tamtego wątku:
"Moja siostra ma ozm i to od pierwszego dziecka aż do dzisiaj, już 14 lat . Ona jest najważniejsza, bo ma dzieci, a ja jestem pasożytem i co sobie myślę, że jej dzieciątka będą mi na emeryturę robić? Domaga się pomocy w kwestii budowy domu i żądała zamiany mieszkania (swoją kawalerkę na nasze trzypokojowe) bo czemu jej dzieci mają mieć gorzej ode mnie, skoro to dzieci i należy im się wszystko . Dzieci mają prawo naszym wczasowiczom w wakacje wrzeszczeć i biegać pod samiuśkimi oknami o 7 rano, bo to dzieci i muszą się bawić. Jeżeli ktoś zwróci im uwagę, to należy wziąć synusia do auta i pokazywać mu jak działa klakson, na wypadek, gdyby ktoś jeszcze ośmielił się spać. Jeżeli synuś 2,5 letni domaga się cycka, należy NIEZWŁOCZNIE wyjąć cyca, bo syneczek chce. Ma zresztą prawo wtedy podnieść jej bluzkę i się dossać . Dzieci mają prawo czasami kopnąć psa, babcię czy mnie, bo to tylko dzieci."
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Ja niestety też znam. W jednym przypadku to było dziecko, które miało ponad 4 lata - komunikowało się z otoczeniem za pomocą palca wskazującego i dźwięków "yyyyy", "eeeee" itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja. Znam jedną osobę, która niestety, ale przeoczyła fakt, że jej dziecko nie rozwija odpowiednio do wieku swojego słownika i nie mówi. Dopiero, jak skończyło 3 lata, zaczęła coś z tym robić. Najbardziej irytujące jest to (w moim przypadku), że moje dziecko normalnie się rozwija i normalnie próbuje mówić. Z resztą podobne czepialstwo było o chodzenie czy inne takie, mimo, że jakoś nie ociągała się z poszczególnymi etapami rozwoju. Takie czepianie się dla czepiania, rozumiecie? Dla mnie takie osoby też mają OZM,albo po prostu lubią dopierniczać innym, żeby się lepiej poczuć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() 1. Koleżanka, dziewczyna dość ogarnięta, zaszła w ciążę i wyszła za mąż. Z mężem zamieszkali w wynajmowanym mieszkaniu, ale po urodzeniu się dziecka wydatki wzrosły i na mieszkanko nie było ich stać. Rodzice koleżanki zaproponowali, żeby młodzi z dzieciakiem przenieśli się do nich. Wtedy koleżanka ZAŻĄDAŁA, żeby rodzice usunęli z domu dwa duże psy, ulubieńców pana domu, bo ona ma dziecko i nie życzy sobie w domu psów . Odmowa została potraktowana jako brak miłości i skrajny egoizm, bo przecież helloł, ona ma dziecko, a ojciec tylko psy 2. Druga znajoma po urodzeniu dziecka dostała korby pt. "moje dziecko jest najważniejsze dla każdego". Mędzi o dziecku non stop, a każdego, kto ma ochotę pogadać na inny temat częstuje spojrzeniem pełnym wyższości i politowania, bo co możesz wiedzieć o życiu jak dziecka nie masz, egoistko jedna. Obowiązkiem całej rodziny jest zajmowanie się dzieckiem.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
damn good coffee
|
Kiedyś zajmowałam się takim dzieckiem, na szczęście tylko 2 tygodnie, dłużej bym nie dała rady. Też czterolatek, a wysławiał się jak gaworzące dziecko. Matka na wszelkie próby zwrócenia uwagi, że coś jest nie w porządku, reagowała histerycznie i zapewniała, że się jeszcze nauczy. Dopiero jak poszedł do przedszkola, to powoli, powoli zaczął normalnie mówić. Ale wychowawczynie miały z nim bardzo ciężko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Kiedy zaczęłam chodzić do klasy maturalnej, córka mojej siostry miała 3 lata. Siostra już jakiś czas wcześniej wróciła do pracy, a dzieckiem opiekowali się moi rodzice. Jako że moja matura była za pasem, rodzice stwierdzili, że muszę mieć spokój, żeby się uczyć, i nakazali mojej siostrze zapisanie małej do przedszkola. Siostrzyca wpadła w klasyczną OZM-ową histerię - że nie kochamy jej dziecka, że co ona ma zrobić, że mała nie poradzi sobie w przedszkolu, że jesteśmy bezduszni, że ja mogę uczyć się do matury wieczorami i po nocach, że krzywdę wyrządzamy na psychice, że dziecko to nie zabawka, że się nam znudziła itp. Koszmar.
Sytuacja tramwajowa - jadę do pracy, jest wczesny ranek, lato, mam na sobie nową bluzkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I wiecie co? Wg mnie nie ma czegoś takiego jak bezstresowe wychowywanie - to jest po prostu brak jakiegokolwiek wychowania.
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2013-11-15 o 13:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rodzicom tak wygodnie,bo nie muszą nic robić,dzieciom za to zupełnie to nie służy szkoda tylko ze często wychowanie bez przemocy jest uznawane za'wychowanie bezstresowe' kończę już off topa ![]()
![]() |
#110 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
damn good coffee
|
A zmiana danych na facebooku?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A apropos tych kolczyków. To było na początku lat 90 (była jeszcze Czechosłowacja), pamiętam jaki szok kulturowy przeżyłam widząc małe dzieci, niektóre jeszcze leżące w wózkach z przekłutymi uszami i kolczykami w nich. Cytat:
![]() A to zdjęcie to chyba najlepszy komentarz do OZM. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Co ciekawe jak Anna Nowak wyszła za mąż za Krzysztofa Kowalskiego to zmieniła na Anna Kowalska a nie na Żona Krzysia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Wiesz, po prostu to jest takie... Kim ty jesteś? Bo ja jestem człowiekiem, kobietą, studentką, córką, opiekunką moich zwierząt plepleple. A ta kobieta tak jakby skurczyła się tylko do bycia Mamą Antosi.
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Czy wybieranie niespotykanych imion dla dzieci to już OZM? Jeśli tak to pewnie kiedyś będę w tym przodować. Dla samych imion mogłabym rodzić dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, że zmienianie danych na portalach to przesada, ale nicki na forach to już co innego.
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Jak już ktoś wspomniał - dla mnie ozm to uznawanie, że własne dziecko jest najważniejsze na świecie, nie tylko dla rodziców, ale też dla innych i uleganie wszystkim zachciankom.
Jedną historię pamiętam, teraz myślę, że do zgłoszenia do jakiejś opieki społecznej by się to nadawało. Znajomi moich rodziców, ja miałam jakieś 12 lat, ichni dzieciak jakieś 5-6. Idziemy na lody, dorośli piją piwo, a mały dostał... Karmi, bo on chce pić to, co tatuś i jak nie dostanie, to będzie płakał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.