perfumy a znak zodiaku - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-20, 20:27   #91
tulipanka
Zakorzenienie

Dot.: perfumy a znak zodiaku

o, jak mało raczków w tym wątku Więc zgłaszam się ja - Rak z 4 lipca, o wszelkich ascendentach nie mam poęcia
Co lubię:
Kadzidła, kadzidła, kadzidła ambrę, pieprz, drzewo sandałowe, cedr. Generanie kompozycje orientalne, drzewne, mogą być dziwadła (których jak na razie niewiele dane mi było poznać, niestety)
Ulubione zapachy: EdM, OS, BC, Smok, Nu (oba), Ogródek Nilowy (śródziemnomorski też fajny), Flowerbombka, Theorema. No i zachwyciło mnie Messe
Nie lubię:
dużej ilości kwiatków, szczególnie odstrasza mnie jaśmin i frezje, mam też podejrzenia co do fiołków i irysa, ale nie do końca potwierdzone
nie lubię też świeżaków, zapachów melonowych, morskich, cytrusowych, wodnych, ozonowych, no wszelkich takich
Ostatnio mój nos postanowił polubić słodziaki w stylu Flowerbombki czy Hypnotic Poison
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 21:18   #92
nebraska
Zakorzenienie

Dla porzadku powiem, że jestem Lwem, choć nie ma to raczej nic do rzeczy.
Zauważyłam, ze lubię w nucie głowy bergamotkę i rozmaite pomarańcze (z umiarem), a także drzewo różane. Lubię też sandałowca, pewne ilości piżma i wanilii
Słodziaki tylko nieliczne CH 212 Sexy tak, ale np. Miss Dior Cherie czy Flowerbomb już nie.

Lubię niektóre śweże zapachy, ale raczej "dla odmiany".

Nigdy nie uzywam "hiciorów, choćby nie wiem jak mi się podobały (Angel)

Mój top (na razie):
Organza
Dzing
Omnia Bvlgari
Innocent
Simply Clinique
CH 212 Sexy
Poison
Sotto Voce
Le Baiser du Dragon

Fragrantica

Edytowane przez nebraska
Czas edycji: 2007-01-27 o 21:26
nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 21:20   #93
Nuitblanche
Rozeznanie

Interesujący wątek, można zauważyć pewne preferencje, choć może to czysty przypadek? Jestem lwem z 13 sierpnia, lubię nuty drzewne, kadzidlane, przyprawowe, słodycz w odpowiednich proporacjach, duuuużo kadzidła...

Ulubione to BC, Oriental Summer, Yvresse, CdG2, Scent Intense, Theorema, Winter Delice, Prada, Youth Dew klasyk i Amber Nude, Organza Indecence, Cristobal, Extravagance D'Amarige, Presence, Le Baiser Du Dragon.

Uczuciem trwałym darzę kwiaty - nie znoszę ich w perfumach Fakt, że każdy inaczej odbiera zapachy, tworzą one przeróżne kompozycje w zależności od skóry "nosiciela". Dla mnie są mało akceptowalne w perfumach, na żywo - mogą mi je dostarczać tonami
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-21, 20:56   #94
megilla
Zakorzenienie

Jam jest panna (2 września) i lubię słodziutkie zapaszki, bardziej jadalne, niż kwiatowe, ewentualnie mogą być kwiatowo-owocowe. Generalnie to wszystko zależy od mojego nastroju, czasami mam ochotę pachnieć intensywnie i zdecydowanie, czasem chcę się otulić ciepła, przytulną mgiełką, innych razem zupełnie niezobowiązująco.
Lista moich faworytów:
Angel Innocent
Angel, Wish (nie mogę się zdecydować)
Lolita Lempicka
Miss Dior Cherie
Gabriela Sabatini-Summer(niestety, ciężko je już gdziekolwiek dostać, więc)

Bardzo lubię Deep Red Hugo Bossa, jednak od jakiegoś czasu działają na mnie przygnębiająco, przykro mi się kojarzą i nie mam ochoty ich nosić.
Oprócz tego kręcę się ostatnio wokół Black Cashmere - zapach czerownicy, coś w tym jest Jest jakby z innej bajki, tajemniczy, mroczny, idealny na jesienne wietrzne dni:P
megilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-30, 11:21   #95
*chinchilla*
Rozeznanie

GG do *chinchilla*

skorpion
lubie
pume jamaice, dune (TZ tym pachnial gdy sie zakochalam, a ja nie mam rozroznienia na damskie-meskie prerfumy), tommy hilfigera (kazde), floral smith (cudo!!!), esprit (ten kolorowy)

http://www.myspace.com/killahmouse
trynna be optimistic but have realized i really hate chips&fish nowadays. . . i'ma do somethin!!!!!!!!!!!!!!
*chinchilla* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-11, 12:00   #96
Monika:)
Raczkowanie

strzelec (23.11),bardzo ciężko mnie zadowolić-zapachowo hrhr żadko który zapach mnie uwiedzie i skradnie moje serce lubię zapachy zdecydowanie "lekkie",delikatne z odrobiną słodkości mmrrr moje ulubione : Celine Dion Belong,Lacoste Pour Femme...podaba mi się:Cacharel NOA,czasem Escada Collection
Stary 2006-10-11, 12:42   #97
_Bjeata_
Zadomowienie

GG do _Bjeata_

waga październikowa (4.10),
Moje preferencje to zdecydowanie kadzidła, orienty, drzewka, skóra. Lubię piżmo, ambrę, wanilię, suszone śliwki, wanilię, kardamon, cynamon, pieprz

Dobrze się czuję w towarzystwie Zagorska, Alchimie, czarnej Manki, Smoka, Historie d'eau, Jaipur, Opium, Black Cashmere, Madness

Puki co tyle jestem sobie z stanie przypomnieć, jak mnie oświeci to się donotuję

o Tygrysku jak mogłam zapomnieć

"Tęsknota, słowo zużyte,
Otwarło mi swoją dal...
Jak różne są rzeczy ukryte
W króciutkim wyrazie: żal."

Edytowane przez _Bjeata_
Czas edycji: 2006-10-11 o 14:03
_Bjeata_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-11, 13:04   #98
kropka75
Zakorzenienie

Jak widać horoskop nijak się nie ma do gustu.

Zodiakalna Panna. Nie znoszę w perfumach mdlącej słodkości, przesadnej kwiatowości, niecierpię zapachów jadalnych. Nie lubię też wód chłodnych, bardzo świeżych i pieprznych. Gdyby ktoś chciał mnie zamęczyć na śmierć, wystarczy że wypsikałby mnie: HP, L'instant, Amour, Angelem albo czymś z drugiego końca, czyli zapachem typowo świeżym i zimnym np. L'eau D'Issey.

Kocham Sotto Voce i klasyczną Gabrielę, lubię Dune i Obsession, a ostatnio wpadł mi w nosio Bright Crystal i Amarige.
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-11, 18:33   #99
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Jestem spod znaku Barana
Ja bym się scharakteryzowała w ten sposób- jako baran gonię za coraz to nowymi zapachami, lubię zdobywać... jeśli zapach jest rzadki, oryginalny, inny, to wprost cudownie Nieważne, z jakiej kategorii... za to po zdobyciu go szybciutko tracę nim zainteresowanie... bo muszę gonić za kolejnym
Baran lubi szpanować, więc zapach luksusowy to jest to! Ale nie niszowiec... tak myślę Ceny go nie przerażają... zapłaci każdą cenę, jeśli chce coś zdobyć... oby tylko potem publiczność była pod wrażeniem... dlatego być może więcej u niego zapachów popularnych, łatwo przyswajanych?
Jeśli już mam podać nazwy- to wymienię jedynie dwie- CK One i Duende. Ach, i Euphoria euforystyczna
Ja się zgadzam z Tobą w 100%, też tak mam. Zdobywać, to jest to. Czasem jednak i baran się zakocha i to do końca życia. Wprawdzie goni dalej, ale zawsze wraca do tego jedynego i tych jedynych. A popularność, kto się odważy konkurować z baranem, hmm no tak tylko drugi baran .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-11, 18:52   #100
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Nie przeczytałam wszystkich postów, ale te na które wpadłam bardzo mnie zdziwiły. Wszystkie strzelce, których wypowiedzi czytałam, opisały moją toaletkę! Naprawdę zaskakujące...jak ktoś się pokusi i zrobi analizę chętnie poznam wyniki
Ja jako strzelec, lubię zapachy pudrowe (nie wiedziałam, że to oczywiste) z wanilią, piżmem oraz kwiatowe, ale nie wszystkie wonie kwiatowe mi odpowiadają.
Aktualnie jestem w fazie fascynacji Rose Absolue Yves Rochera, ale stale gości na mojej półeczce Noa klasyczna lub fleur (dla mnie to absolutna miłość). Lubię też zdecydowane zapachy,które mają w składzie to co wspomniałam.
Acha...dodam jeszcze, że to bardzo pomocny wątek przy wyborze prezentów
Stary 2006-10-11, 18:54   #101
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Monika:) Pokaż wiadomość
strzelec (23.11),bardzo ciężko mnie zadowolić-zapachowo hrhr żadko który zapach mnie uwiedzie i skradnie moje serce lubię zapachy zdecydowanie "lekkie",delikatne z odrobiną słodkości mmrrr moje ulubione : Celine Dion Belong,Lacoste Pour Femme...podaba mi się:Cacharel NOA,czasem Escada Collection
Uwielbiam Lacoste PF a jestem z 24.11,coś w tym jest
Stary 2006-10-13, 20:14   #102
Mona Lisa
Zadomowienie

Trafiłam na taką typologię:
  • Baran: Le feu d Issey, Calandre, Ma griffe, Escape, Ferre original, Rive Gauche
  • Byk: Femme, Fendi, Casmir, Chanel #5, Chanel #19, Roma
  • Bliźnięta: So pretty, Bulgari pour femme, Joy, Yvresse, Jean Paul Gaultier classique, Champs Elysees
  • Rak: Romeo Gigli, Amarige, Boucheron femme, Diorissimo, Cabochard, White Linen
  • Lew: Coco, Knowning, Gio, Donna Karan NY, Dolce Vita, Panthere
  • Panna: Mitsouko, Arpege, Amazone, Parfum d Hermes, Sublime, Nahema
  • Waga: Dolce & Gabanna original (red cap), Cabotine, Paris, Organza, 24 Faubourg, Deci Dela
  • Skorpion: Shalimar, Poison, Obsession, Must de cartier, Allure, Narcisse Noir
  • Strzelec: Jicky, Quelques Fleurs, Madame Rochas, Crabtree&Evelyn Evelyn, Pleasures, Coriandre
  • Koziororzec: First, Bal a Versailles, Youth Dew, Ungaro, J adore, Private Collection
  • Wodnik: Eau d Eden, Anais Anais, L eau d Issey, Diorella, Jaipur
  • Ryby: Samsara, 1000 Patou, Vent Vert, L heure bleue, Paloma Picasso, Dune
Niestety, w moim przypadku kompletnie się nie sprawdza (jestem Wodniczką z upodobaniami zapachowymi Skorpiona)...
Stary 2006-10-13, 20:24   #103
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mona Lisa Pokaż wiadomość
Lew: Coco, Knowning, Gio, Donna Karan NY, Dolce Vita, Panthere
U mnie się zgadza połownicznie.
Stary 2006-10-14, 15:01   #104
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Mój znak to Bliźnięta.

Najbardziej lubię zapachy orientalne, zmysłowe, słodkie, przede wszystkim z nutami cynamonu i wanilii, z akcentami czekolady, nawet kokosu czy słodziutkich migdałów, oraz zapachy drzewne, kadzidlane, ciężkie, nieco mroczne, tajemnicze...

Moje najwieksze miłości w świecie zapachów, to moja Organza Indecence , Black Cashmere i Angel, a z niszowców, to Ambre Sultan, Rousse, Zagorsk , Kyoto i Musc Ravageur.

Ostatnio oszalałam na punkcie czarnej Coco, Vanille Cannelle Comptoir Sud Pacifique i Prady Intense.

Nie przepadam za typowo kwiatowymi zapachami, do świeżych mnie nie ciągnie, a z szyprami mi nie po drodze.

Nie cierpię dusznej tuberozy (Blonde ), drażnią mnie plastikowe, mdłe, sztuczne akcenty, perfumy, które pachną jak ogórki kiszone czy zawierają jakieś nieznośne piwniczne aromaty i nie lubię nadmiaru pieprzu czy kordamonu.

Nie toleruję NU , nie jestem w stanie znieść żadnej kompozycji firmy Guerlain - Insolence, Shalimar, L'Instant, Mitsouko, Samsara, uciekam przed Tendre Poison i Pure Poison,a niedobrze mi się robi od Arabie.

I to by było na tyle
I can feel it tearing me apart..."

Edytowane przez SpanishMyszka
Czas edycji: 2007-11-26 o 14:07 Powód: Ważne dopiski ;)
SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 18:51   #105
Julka...
Raczkowanie

Bliźnięta - Escada Magnetism

KOCHAM JE I CUDOWNIE SIĘ W NICH CZUJĘ!!!
Julka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 19:45   #106
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
  • Panna: Mitsouko, Arpege, Amazone, Parfum d Hermes, Sublime, Nahema
Szkoda, że żadnego z nich nie znam :-/
megilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 20:36   #107
Etiuda
Raczkowanie

Same stare, klasyczne zapachy w tej typologii...już jakoś nie na te czasy. Jako lwica częściowo trawię co w niej przypisane a mam nawet Pantherę, ale reszty nie znam.

Etiuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 21:17   #108
Dallale
Rozeznanie

Zodiakalny Strzelec, ascedentalny Skorpion, Baran w księżycu (czy tam słońcu, nie znam się ). Ed: Zapomniałam dodać, żem Tygrysica w horoskopie chińskim (nie żebym wierzyła w te wszystkie horoskopy, ale jak już się spowiadam... )

Najbardziej lubię zapachy z grup drzewno/przyprawowo - orientalnych, charakterne i cięższe (choć są wyjątki), niejednoznaczne, czasem pudrowe. Uwielbiam damsko - męską grę nut i większość moich perfum jest przełamana owym męskim akordem.

Preferowane nuty: drzewne (uwielbiam drzewo sandałowe, różane, nieco mniej gorzkawy cedr), dymne, kadzidła, wszelkiej maści przypraw, róży.

Najlepiej czuję się w towarzystwie: Kingdom, Nu edp, Le Baiser du Dragon, Black Cashmere, Narciso Rodriguez For Her edp, Presence d' une Femme, Agenta, lubię Classique i M7, ostatnio spodobał mi się Shalimar. Nie przepadam za lżejszymi zapachami, wyjątek stanowią: AP Eau Emotionnelle, Stella, EdM, Ogródki Hermesa, Le Feu Light.

Nie lubię: dużej ilości kwiatów, zwłaszcza białych, oraz zapachów wodno-melonowo-ogórkowych.

Edytowane przez Dallale
Czas edycji: 2007-01-30 o 14:31
Dallale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-27, 22:31   #109
_Adelajda_
Rozeznanie

ja jestem Byk - 18 maja; a coś tam mam ponoć w Baranie, oczywiście nie pamietam co;

moje sztandarowe zapachy to Lacoste Pour Femme, Laura Biagotti -Laura i ostatnio Lolita EDP; ale u mnie sie zmienia jak w kalejdoskopie, niedawno jeszcze twierdziłam, ze nie przepadam za słodkimi zapachami, a tu prosze - zakochałam sie w Lolicie bez pamieci... tylko, że ona wcale mi sie az tak słodka nie wydaje
_Adelajda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 09:46   #110
ewelinaziaja
Raczkowanie

Talking Dot.: perfumy a znak zodiaku

Cytat:
Napisane przez madonek Pokaż wiadomość
,kocham perfumy ,jednak moj duchowy prog tolerancji jest utkany z nadwrazliwych czulkow i niestety najlepiej radze sobie z zapachem wiatru,czy jest tu ktos kto jest zodiakalna Waga?pozdr ps ostatnio testowalam kultowe,,Jicky'' no i kojarzy mi sie z zapachem dziadka na straganie...

też jestem waga
14.10
podobnie reaguję na zapachy jak Ty - strasznie wrazliwy nos, wszystko wyniucham, niektorzy porownuja mnie do psa "na" narkotyki :-P

ewelinaziaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 09:49   #111
ewelinaziaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilianaX Pokaż wiadomość
Ja tam w to nie wierzę. Jestem Wagą, jak Marteczka i ladyDior, ale zapachów słodkich organicznie nieznoszę, pachną dla mnie jak zapowiedź bólu głowy
Lubię perfumy ozonowe-zielone-balsamiczne. Moi faworyci to zapachy pachnące jak powietrze po burzy
no właśnie ja też
słodkich nie znoszę
tresor przyprawia mnie o mdlosci!
lubie lekkie, zwiewne ale tez takie ktore kryja w zanadrzu cos co kusi
ciężko mi dogodzć pod względem zapachu :-P

napisz jakie perfumy lubisz - może wyniucham przy kolejnej wizycie w sephorze

ewelinaziaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 13:00   #112
daigee
Zadomowienie

Urodziłam się jeden dzień po Bjeacie (jeśli wziąc pod uwagę klasyfikację miesięczną - czyli 5 października. Mój ascedent to Lew, w dniu mojego urodzenia Słońce znajdowało się w znaku Wagi, księżyc - Lwa, Wenus - Panny a Mars - Koziorożca Według horoskopu chińskiego - Smok. Czyli wnioskując po charakterystyce zamieszczonej na przywołanej przez dori7 www.astro.com jest to całkiem optymistyczno - erotyczna mieszanka

"Moje" zapachy :

- Apparition Ungaro
- Hypnose Lancome
- L Lolita Lempicka
- Angel Thierry Mugler
- Angel Le Lys Thierry Mugler
- Addict Dior

same ciepłe i słodkie otulacze

Cytat:
Napisane przez Mona_Lisa
Waga: Dolce & Gabanna original (red cap), Cabotine, Paris, Organza, 24 Faubourg, Deci Dela
znam tylko Organzę. Podoba mi się ale bez fajerwerków. Nie kupiłabym dla siebie.
Stary 2007-01-30, 13:26   #113
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Jestem spod znaku Barana
Myślę, że przypisywanie konkretnych zapachów konkretnemu zodiakowi jest błędem... ważniejsze jest raczej, jak podchodzimy do perfum, jak je traktujemy bo preferencje nosa chyba nie zależą od gwiazd
Anulek napisała, że nie lubi świeżych zapachów- ja tak... i co z tym fantem zrobić? Wszak obie jesteśmy Baranki
Ja bym się scharakteryzowała w ten sposób- jako baran gonię za coraz to nowymi zapachami, lubię zdobywać... jeśli zapach jest rzadki, oryginalny, inny, to wprost cudownie Nieważne, z jakiej kategorii... za to po zdobyciu go szybciutko tracę nim zainteresowanie... bo muszę gonić za kolejnym
Baran lubi szpanować, więc zapach luksusowy to jest to! Ale nie niszowiec... tak myślę Ceny go nie przerażają... zapłaci każdą cenę, jeśli chce coś zdobyć... oby tylko potem publiczność była pod wrażeniem... dlatego być może więcej u niego zapachów popularnych, łatwo przyswajanych?
Jeśli już mam podać nazwy- to wymienię jedynie dwie- CK One i Duende. Ach, i Euphoria euforystyczna

Tez jestem baran 23 Marzec. Jesli cos mi sie naprawde spodoba..to kupie. Czesto pozbywam sie polowy kolekcji na rzecz jednego zapachu. Jak juz sobie cos wbije do glowy, to koniec To chyba typowe podejscie dla baranow, jestem uparta Zapach jest dla mnie luksusowy jesli wykazuje cos takiego jak indywiduum, czyli niepwtarzalnosc.. tego rodzaju luksus lubie i szanuje pod kazda postacia. Szpanowac zabardzo nie mam czym, poniewaz wody ktore posiadam i sa malo znane a ich flakoniki nie rzucaja sie w oko.. poza tym jedynie mi i mojemu TZ sie podobaja, kiedy inni kreca nosem... wezmy takiego Dzinga Ale są wyjątkowe, jedyne w swoim rodzaju, podobają mi się i to sie dla mnie liczy.
Lubie: Black Cashmere, Messe, Dzing, Scenty, Hypnotic Poison, Incensy CdG... na incensy przeznaczylam cala roczna pule pieiedzy do wydania na pachidla..bo sie uparlam
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 13:29   #114
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Tez jestem baran 23 Marzec. Jesli cos mi sie naprawde spodoba..to kupie. Czesto pozbywam sie polowy kolekcji na rzecz jednego zapachu. Jak juz sobie cos wbije do glowy, to koniec To chyba typowe podejscie dla baranow, jestem uparta
Psycho, pamiętam jak puściłaś w świat Angela na rzecz Czarnego Koszmaru
Stary 2007-01-30, 14:17   #115
ishtar4
Rozeznanie

A ja strzelec z ascendentem w bliźniętach

Podobają mi się:

Week End - za rezedę
True Star - za łany zboża
Tommy Girl Summer Cologne 2004 - za koniczynę
Tender Touch - za mokry bez
Fragile EDP - za tuberozę
Fragile EDT - za tuberozę
Fleurs D'Oranger - za tuberozę
L'Eau Chaumet - za rzekę
CKbe - za las i kwiaty nocą
Dalimix - za las, sól i rezedę
Romance - za czeremchę i sól
Ralph Blue - za koniczynę
Cabaret - za las
Scent - za ambrę
Cologne Mugler - za trawę
Trussardi Jeans - za trawę i pieprz
Trussardi Skin - pieprz
Eau de Cartier - za pieprz
Visit Azzaro - za pieprz
AA Herba Fresca - za trawę

ze słodszych jedynie:
Eau Des Merveilles - za ambrę, las i sól
Gaultier 2 - za ambrę i kumarynę
Stary 2007-01-30, 23:11   #116
kolgrimm
Raczkowanie

Jestem wagą z 28. 09 (I dekada) z ascendentem w skorpionie i księżycem w lwie. Od kiedy pamietam, pasjonują mnie bardzo różne wonie. Często zmienia mi się gust i nie jest to raczej związane z modą. Ostatnio mam słabość do: Le Jardin d'amour M. Factor (poszukuję), 212 C. Herrera, Dune, Addictów i Tendre Poison Diora, For Her NR, Euphoria CK, Sensi Armaniego, Venezia i Tempore Donna L. Biagiotti, Gloria i Noa Cacharel, Poeme Lancome, Cat Deluxe N. Campbell, Esprit Horizon Coty, Femme, Intense i Deep Red HB,Yria Yves Rocher, Amour i Elephant Kenzo...I tak mam poczucie, że nie wszystko wymieniłam. Cóż, dopiszę, gdy sobie przypomnę
kolgrimm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 00:58   #117
gosiunia22
Zadomowienie

Psycho, to my prawie jesteśmy jubilatkami, bo ja jestem z 22 marca ale bladego pojęcia nie mam, z jakim ascendentem itp. To dla mnie czarna magia...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 21:20   #118
Anuschka
Wtajemniczenie

Jestem Skorpionem z samego "końca" tego znaku, z ascendentem w Strzelcu. W horoskopie chińskim - Bawół . W opinii wielu moich znajomych podobno jestem Skrorpionem nietypowym. Nie wiem tylko, czy mam się z tego powodu cieszyć, czy martwić .

Najbardziej na świecie nie lubię pachnieć wanilią (poza nielicznymi wyjątkami) i mydłem, czyli aldehydami. Nie lubię też landrynek i nadmiaru słodkich kwiatków.

Lubię natomiast cynamon, kardamon (oj jak go lubię!), nawet imbir. Lubię kwiaty, a zwłaszcza konwalie w klasyku Diora, Diorissimo, a ostatnio fiołki w Black K. Cole`a. Lubię też heliotropy.
Lubię ciepło i "ciężkość" piżma, drzewo cedrowe i gwajakowe (jest w moim ukochanym Bazarze Lacroix). Generalnie preferuję zapachy o pewnej "ciężkości", chyba, że jest akurat plus 40 st., to raczej odpada.
Lubię dziwne nuty w perfumach - antybiotyki w Romie, czy kostka toaletowa w Cerruti Image.

Mam słabość (w sensie - lubię używać) do niektórych męskich perfum. Ostatnio wzdycham do M7 YSL.
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 22:42   #119
Revelyn
Raczkowanie

Cytat:
Trafiłam na taką typologię:
  • Lew: Coco, Knowning, Gio, Donna Karan NY, Dolce Vita, Panthere
U mnie zupełnie się to nie zgadza.
Swoją drogą Nebrasko ciekawe, kiedy dokładnie się urodziłaś, bo typy mamy przynajmniej w połowie podobne
Revelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-11, 00:15   #120
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Tez jestem baran 23 Marzec. Jesli cos mi sie naprawde spodoba..to kupie. Czesto pozbywam sie polowy kolekcji na rzecz jednego zapachu. Jak juz sobie cos wbije do glowy, to koniec To chyba typowe podejscie dla baranow, jestem uparta Zapach jest dla mnie luksusowy jesli wykazuje cos takiego jak indywiduum, czyli niepwtarzalnosc.. tego rodzaju luksus lubie i szanuje pod kazda postacia. Szpanowac zabardzo nie mam czym, poniewaz wody ktore posiadam i sa malo znane a ich flakoniki nie rzucaja sie w oko.. poza tym jedynie mi i mojemu TZ sie podobaja, kiedy inni kreca nosem... wezmy takiego Dzinga Ale są wyjątkowe, jedyne w swoim rodzaju, podobają mi się i to sie dla mnie liczy.
Lubie: Black Cashmere, Messe, Dzing, Scenty, Hypnotic Poison, Incensy CdG... na incensy przeznaczylam cala roczna pule pieiedzy do wydania na pachidla..bo sie uparlam
Psycho urodzilaś się tego samego dnia, co ja

Co lubię?? Raczej zdecydowane zapachy i takie, które nie są zbyt popularne wśród moich znajomych, którzy lubują się wśród nowości i najbardziej popularnych zapachów w sephorze (oczywiście nie mam nic przeciwko, jeśli ktoś lubi). ale jeśli o mnie chodzi, to im mniej popularny tym lepiej, lubię pachnieć inaczej niż wszyscy wokolo.
Uwielbiam Nu, BC, Must, Smoka, Le Feu, Scenty, Pradę, Pure i Tendre Poison, Feminite du Bois, Arpege, 24F Hermesa, Opium, wszelkiej maści kadzidlaki i ambry, szypry, nuty drzewne, zielska i przyprawy, nie lubię slodkich zapachów.

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości