|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy a znak zodiaku
o, jak mało raczków w tym wątku
Więc zgłaszam się ja - Rak z 4 lipca, o wszelkich ascendentach nie mam poęcia ![]() Co lubię: Kadzidła, kadzidła, kadzidła Ulubione zapachy: EdM, OS, BC, Smok, Nu (oba), Ogródek Nilowy (śródziemnomorski też fajny), Flowerbombka, Theorema. No i zachwyciło mnie Messe ![]() Nie lubię: dużej ilości kwiatków, szczególnie odstrasza mnie jaśmin i frezje, mam też podejrzenia co do fiołków i irysa, ale nie do końca potwierdzone nie lubię też świeżaków, zapachów melonowych, morskich, cytrusowych, wodnych, ozonowych, no wszelkich takich Ostatnio mój nos postanowił polubić słodziaki w stylu Flowerbombki czy Hypnotic Poison
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dla porzadku powiem, że jestem Lwem, choć nie ma to raczej nic do rzeczy.
Zauważyłam, ze lubię w nucie głowy bergamotkę i rozmaite pomarańcze (z umiarem), a także drzewo różane. Lubię też sandałowca, pewne ilości piżma i wanilii Słodziaki tylko nieliczne CH 212 Sexy tak, ale np. Miss Dior Cherie czy Flowerbomb już nie. Lubię niektóre śweże zapachy, ale raczej "dla odmiany". Nigdy nie uzywam "hiciorów, choćby nie wiem jak mi się podobały (Angel) Mój top (na razie): Organza Dzing Omnia Bvlgari Innocent Simply Clinique CH 212 Sexy Poison Sotto Voce Le Baiser du Dragon Edytowane przez nebraska Czas edycji: 2007-01-27 o 21:26 |
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Interesujący wątek, można zauważyć pewne preferencje, choć może to czysty przypadek?
Jestem lwem z 13 sierpnia, lubię nuty drzewne, kadzidlane, przyprawowe, słodycz w odpowiednich proporacjach, duuuużo kadzidła... Ulubione to BC, Oriental Summer, Yvresse, CdG2, Scent Intense, Theorema, Winter Delice, Prada, Youth Dew klasyk i Amber Nude, Organza Indecence, Cristobal, Extravagance D'Amarige, Presence, Le Baiser Du Dragon. Uczuciem trwałym darzę kwiaty - nie znoszę ich w perfumach Fakt, że każdy inaczej odbiera zapachy, tworzą one przeróżne kompozycje w zależności od skóry "nosiciela". Dla mnie są mało akceptowalne w perfumach, na żywo - mogą mi je dostarczać tonami
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Jam jest panna (2 września) i lubię słodziutkie zapaszki, bardziej jadalne, niż kwiatowe, ewentualnie mogą być kwiatowo-owocowe. Generalnie to wszystko zależy od mojego nastroju, czasami mam ochotę pachnieć intensywnie i zdecydowanie, czasem chcę się otulić ciepła, przytulną mgiełką, innych razem zupełnie niezobowiązująco.
Lista moich faworytów: Angel Innocent Angel, Wish (nie mogę się zdecydować) Lolita Lempicka Miss Dior Cherie Gabriela Sabatini-Summer(niestety, ciężko je już gdziekolwiek dostać, więc) Bardzo lubię Deep Red Hugo Bossa, jednak od jakiegoś czasu działają na mnie przygnębiająco, przykro mi się kojarzą i nie mam ochoty ich nosić. Oprócz tego kręcę się ostatnio wokół Black Cashmere - zapach czerownicy, coś w tym jest Jest jakby z innej bajki, tajemniczy, mroczny, idealny na jesienne wietrzne dni:P
|
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
skorpion
![]() lubie pume jamaice, dune (TZ tym pachnial gdy sie zakochalam, a ja nie mam rozroznienia na damskie-meskie prerfumy), tommy hilfigera (kazde), floral smith (cudo!!!), esprit (ten kolorowy)
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
strzelec (23.11)
,bardzo ciężko mnie zadowolić-zapachowo hrhr żadko który zapach mnie uwiedzie i skradnie moje serce lubię zapachy zdecydowanie "lekkie",delikatne z odrobiną słodkości mmrrr moje ulubione : Celine Dion Belong,Lacoste Pour Femme...podaba mi się:Cacharel NOA,czasem Escada Collection
"Mówią, że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie połowy... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie..." |
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
waga październikowa (4.10),
Moje preferencje to zdecydowanie kadzidła, orienty, drzewka, skóra. Lubię piżmo, ambrę, wanilię, suszone śliwki, wanilię, kardamon, cynamon, pieprz Dobrze się czuję w towarzystwie Zagorska, Alchimie, czarnej Manki, Smoka, Historie d'eau, Jaipur, Opium, Black Cashmere, Madness Puki co tyle jestem sobie z stanie przypomnieć, jak mnie oświeci to się donotuję ![]() o Tygrysku jak mogłam zapomnieć
"Tęsknota, słowo zużyte, Otwarło mi swoją dal... Jak różne są rzeczy ukryte W króciutkim wyrazie: żal." Edytowane przez _Bjeata_ Czas edycji: 2006-10-11 o 14:03 |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widać horoskop nijak się nie ma do gustu.
![]() Zodiakalna Panna. Nie znoszę w perfumach mdlącej słodkości, przesadnej kwiatowości, niecierpię zapachów jadalnych. Nie lubię też wód chłodnych, bardzo świeżych i pieprznych. Gdyby ktoś chciał mnie zamęczyć na śmierć, wystarczy że wypsikałby mnie: HP, L'instant, Amour, Angelem albo czymś z drugiego końca, czyli zapachem typowo świeżym i zimnym np. L'eau D'Issey. Kocham Sotto Voce i klasyczną Gabrielę, lubię Dune i Obsession, a ostatnio wpadł mi w nosio Bright Crystal i Amarige.
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przeczytałam wszystkich postów, ale te na które wpadłam bardzo mnie zdziwiły. Wszystkie strzelce, których wypowiedzi czytałam, opisały moją toaletkę! Naprawdę zaskakujące...jak ktoś się pokusi i zrobi analizę chętnie poznam wyniki
![]() Ja jako strzelec, lubię zapachy pudrowe (nie wiedziałam, że to oczywiste) z wanilią, piżmem oraz kwiatowe, ale nie wszystkie wonie kwiatowe mi odpowiadają. Aktualnie jestem w fazie fascynacji Rose Absolue Yves Rochera, ale stale gości na mojej półeczce Noa klasyczna lub fleur (dla mnie to absolutna miłość). Lubię też zdecydowane zapachy,które mają w składzie to co wspomniałam. Acha...dodam jeszcze, że to bardzo pomocny wątek przy wyborze prezentów
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Trafiłam na taką typologię:
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się zgadza połownicznie.
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Mój znak to Bliźnięta.
Najbardziej lubię zapachy orientalne, zmysłowe, słodkie, przede wszystkim z nutami cynamonu Moje najwieksze miłości w świecie zapachów, to moja Organza Indecence , Black Cashmere i Angel, a z niszowców, to Ambre Sultan, Rousse, Zagorsk , Kyoto i Musc Ravageur. Ostatnio oszalałam na punkcie czarnej Coco, Vanille Cannelle Comptoir Sud Pacifique i Prady Intense. Nie przepadam za typowo kwiatowymi zapachami, do świeżych mnie nie ciągnie, a z szyprami mi nie po drodze. Nie cierpię dusznej tuberozy (Blonde ), drażnią mnie plastikowe, mdłe, sztuczne akcenty, perfumy, które pachną jak ogórki kiszone czy zawierają jakieś nieznośne piwniczne aromaty i nie lubię nadmiaru pieprzu czy kordamonu.Nie toleruję NU I to by było na tyle
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2007-11-26 o 14:07 Powód: Ważne dopiski ;) |
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Bliźnięta - Escada Magnetism
KOCHAM JE I CUDOWNIE SIĘ W NICH CZUJĘ!!! |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że żadnego z nich nie znam :-/
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Same stare, klasyczne zapachy w tej typologii...już jakoś nie na te czasy
. Jako lwica częściowo trawię co w niej przypisane a mam nawet Pantherę , ale reszty nie znam .
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Zodiakalny Strzelec, ascedentalny Skorpion, Baran w księżycu (czy tam słońcu, nie znam się
). Ed: Zapomniałam dodać, żem Tygrysica w horoskopie chińskim )Najbardziej lubię zapachy z grup drzewno/przyprawowo - orientalnych, charakterne i cięższe (choć są wyjątki), niejednoznaczne, czasem pudrowe. Uwielbiam damsko - męską grę nut i większość moich perfum jest przełamana owym męskim akordem. Preferowane nuty: drzewne (uwielbiam drzewo sandałowe, różane, nieco mniej gorzkawy cedr), dymne, kadzidła, wszelkiej maści przypraw, róży. Najlepiej czuję się w towarzystwie: Kingdom, Nu edp, Le Baiser du Dragon, Black Cashmere, Narciso Rodriguez For Her edp, Presence d' une Femme, Agenta, lubię Classique i M7, ostatnio spodobał mi się Shalimar. Nie przepadam za lżejszymi zapachami, wyjątek stanowią: AP Eau Emotionnelle, Stella, EdM, Ogródki Hermesa, Le Feu Light. Nie lubię: dużej ilości kwiatów, zwłaszcza białych, oraz zapachów wodno-melonowo-ogórkowych.
Edytowane przez Dallale Czas edycji: 2007-01-30 o 14:31 |
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem Byk - 18 maja; a coś tam mam ponoć w Baranie, oczywiście nie pamietam co;
moje sztandarowe zapachy to Lacoste Pour Femme, Laura Biagotti -Laura i ostatnio Lolita EDP; ale u mnie sie zmienia jak w kalejdoskopie, niedawno jeszcze twierdziłam, ze nie przepadam za słodkimi zapachami, a tu prosze - zakochałam sie w Lolicie bez pamieci... tylko, że ona wcale mi sie az tak słodka nie wydaje
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też jestem waga ![]() 14.10 podobnie reaguję na zapachy jak Ty - strasznie wrazliwy nos, wszystko wyniucham, niektorzy porownuja mnie do psa "na" narkotyki :-P |
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słodkich nie znoszę tresor przyprawia mnie o mdlosci! lubie lekkie, zwiewne ale tez takie ktore kryja w zanadrzu cos co kusi ![]() ciężko mi dogodzć pod względem zapachu :-P napisz jakie perfumy lubisz - może wyniucham przy kolejnej wizycie w sephorze
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Urodziłam się jeden dzień po Bjeacie (jeśli wziąc pod uwagę klasyfikację miesięczną
- czyli 5 października. Mój ascedent to Lew, w dniu mojego urodzenia Słońce znajdowało się w znaku Wagi, księżyc - Lwa, Wenus - Panny a Mars - Koziorożca Według horoskopu chińskiego - Smok. Czyli wnioskując po charakterystyce zamieszczonej na przywołanej przez dori7 www.astro.com jest to całkiem optymistyczno - erotyczna mieszanka "Moje" zapachy :- Apparition Ungaro - Hypnose Lancome - L Lolita Lempicka - Angel Thierry Mugler - Angel Le Lys Thierry Mugler - Addict Dior same ciepłe i słodkie otulacze ![]() Cytat:
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem baran 23 Marzec. Jesli cos mi sie naprawde spodoba..to kupie. Czesto pozbywam sie polowy kolekcji na rzecz jednego zapachu. Jak juz sobie cos wbije do glowy, to koniec To chyba typowe podejscie dla baranow, jestem uparta Zapach jest dla mnie luksusowy jesli wykazuje cos takiego jak indywiduum, czyli niepwtarzalnosc.. tego rodzaju luksus lubie i szanuje pod kazda postacia. Szpanowac zabardzo nie mam czym, poniewaz wody ktore posiadam i sa malo znane a ich flakoniki nie rzucaja sie w oko.. poza tym jedynie mi i mojemu TZ sie podobaja, kiedy inni kreca nosem... wezmy takiego Dzinga Ale są wyjątkowe, jedyne w swoim rodzaju, podobają mi się i to sie dla mnie liczy. Lubie: Black Cashmere, Messe, Dzing, Scenty, Hypnotic Poison, Incensy CdG... na incensy przeznaczylam cala roczna pule pieiedzy do wydania na pachidla..bo sie uparlam
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
A ja strzelec z ascendentem w bliźniętach
Podobają mi się: Week End - za rezedę True Star - za łany zboża Tommy Girl Summer Cologne 2004 - za koniczynę Tender Touch - za mokry bez Fragile EDP - za tuberozę Fragile EDT - za tuberozę Fleurs D'Oranger - za tuberozę L'Eau Chaumet - za rzekę CKbe - za las i kwiaty nocą Dalimix - za las, sól i rezedę Romance - za czeremchę i sól Ralph Blue - za koniczynę Cabaret - za las Scent - za ambrę Cologne Mugler - za trawę Trussardi Jeans - za trawę i pieprz Trussardi Skin - pieprz Eau de Cartier - za pieprz Visit Azzaro - za pieprz AA Herba Fresca - za trawę ze słodszych jedynie: Eau Des Merveilles - za ambrę, las i sól Gaultier 2 - za ambrę i kumarynę
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Jestem wagą z 28. 09 (I dekada) z ascendentem w skorpionie i księżycem w lwie. Od kiedy pamietam, pasjonują mnie bardzo różne wonie. Często zmienia mi się gust i nie jest to raczej związane z modą. Ostatnio mam słabość do: Le Jardin d'amour M. Factor (poszukuję), 212 C. Herrera, Dune, Addictów i Tendre Poison Diora, For Her NR, Euphoria CK, Sensi Armaniego, Venezia i Tempore Donna L. Biagiotti, Gloria i Noa Cacharel, Poeme Lancome, Cat Deluxe N. Campbell, Esprit Horizon Coty, Femme, Intense i Deep Red HB,Yria Yves Rocher, Amour i Elephant Kenzo...I tak mam poczucie, że nie wszystko wymieniłam. Cóż, dopiszę, gdy sobie przypomnę
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Psycho, to my prawie jesteśmy jubilatkami, bo ja jestem z 22 marca
ale bladego pojęcia nie mam, z jakim ascendentem itp. To dla mnie czarna magia...
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem Skorpionem z samego "końca" tego znaku, z ascendentem w Strzelcu. W horoskopie chińskim - Bawół
. W opinii wielu moich znajomych podobno jestem Skrorpionem nietypowym. Nie wiem tylko, czy mam się z tego powodu cieszyć, czy martwić .Najbardziej na świecie nie lubię pachnieć wanilią (poza nielicznymi wyjątkami) i mydłem, czyli aldehydami. Nie lubię też landrynek i nadmiaru słodkich kwiatków. Lubię natomiast cynamon, kardamon (oj jak go lubię!), nawet imbir. Lubię kwiaty, a zwłaszcza konwalie w klasyku Diora, Diorissimo, a ostatnio fiołki w Black K. Cole`a. Lubię też heliotropy. Lubię ciepło i "ciężkość" piżma, drzewo cedrowe i gwajakowe (jest w moim ukochanym Bazarze Lacroix). Generalnie preferuję zapachy o pewnej "ciężkości", chyba, że jest akurat plus 40 st., to raczej odpada. Lubię dziwne nuty w perfumach - antybiotyki w Romie, czy kostka toaletowa w Cerruti Image.Mam słabość (w sensie - lubię używać) do niektórych męskich perfum. Ostatnio wzdycham do M7 YSL. |
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą Nebrasko ciekawe, kiedy dokładnie się urodziłaś, bo typy mamy przynajmniej w połowie podobne
|
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co lubię?? Raczej zdecydowane zapachy i takie, które nie są zbyt popularne wśród moich znajomych, którzy lubują się wśród nowości i najbardziej popularnych zapachów w sephorze (oczywiście nie mam nic przeciwko, jeśli ktoś lubi). ale jeśli o mnie chodzi, to im mniej popularny tym lepiej![]() Uwielbiam Nu, BC, Must, Smoka, Le Feu, Scenty, Pradę, Pure i Tendre Poison, Feminite du Bois, Arpege, 24F Hermesa, Opium, wszelkiej maści kadzidlaki i ambry, szypry, nuty drzewne, zielska i przyprawy, nie lubię slodkich zapachów.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Więc zgłaszam się ja - Rak z 4 lipca, o wszelkich ascendentach
nie mam poęcia 

Jestem lwem z 13 sierpnia, lubię nuty drzewne, kadzidlane, przyprawowe, słodycz w odpowiednich proporacjach, duuuużo kadzidła... 

), drażnią mnie plastikowe, mdłe, sztuczne akcenty, perfumy, które pachną jak ogórki kiszone czy zawierają jakieś nieznośne piwniczne aromaty i nie lubię nadmiaru pieprzu czy kordamonu.