Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 08:19   #91
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witam !
Czuję,że dzień będzie beznadziejny ... pogoda nie dopisuje,jest tak pochmurnie jakby zaraz miało się rozpadać,ZIMNO !
Jeszcze na dodatek się nie wyspałam ... bo mój TŻ zgrzyta w nocy zębami !
Już mam dość budzenia się w środku nocy i zwracania mu uwagi. On twierdzi,że przewrażliwiona jestem ... przed ciążą nie przeszkadzało mi to,ale teraz jak usłyszę zgrzyt to dosłownie udusiłabym go !
meniaa94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:21   #92
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No właśnie, ja już za chwilę wchodzę w II trymestr, a lekarz w ogóle mi nie wspomina o braniu jakichkolwiek witamin... A branie na własną rękę, no nie wiem już. Zaczekam jeszcze do wizyty w grudniu
Ja w II trymestr wchodzę za niecałe 2 tygodnie i wczoraj na wizycie pytałam lekarki co mam brać, to kazała mi brać kwas do 16-18 tygodnia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:23   #93
meniaa94
Wtajemniczenie

Mi ginekolog kazał łykać całą ciążę omega med optima ...
Stary 2013-11-16, 08:25   #94
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Mi ginekolog kazał łykać całą ciążę omega med optima ...
Czyli pewnie co lekarz to inne zalecenia w tym temacie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-16, 08:31   #95
meniaa94
Wtajemniczenie

Chyba na to wygląda,że tak . Wiesz każdy już praktycznie ma wybrane witaminy i w większości przypadków każe je brać swoim pacjentkom
Jedna ginekolog u nas to w ogóle żadnych witamin nic nie każe brać,jedynie do 3 miesiąca folik ...
Stary 2013-11-16, 08:34   #96
coodmalina
Raczkowanie

Hejka Dziewczyny... wstałam, ale pogoda beznadziejna i chyba znowu pójdę spać

Wczoraj 30 km pokonywałam w czasie prawie 2 godzin, myślałam że się wykończę... ale dotarłam

Miłego dnia... no i witam w nowym wątku
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:35   #97
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja w II trymestr wchodzę za niecałe 2 tygodnie i wczoraj na wizycie pytałam lekarki co mam brać, to kazała mi brać kwas do 16-18 tygodnia.

To dobrze, bo kwas biorę codziennie już od lutego w takim razie nie wyszukuję sobie problemów, skoro narazie tyle dzidzi wystarcza to dobrze

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 08:36   #98
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Chyba na to wygląda,że tak . Wiesz każdy już praktycznie ma wybrane witaminy i w większości przypadków każe je brać swoim pacjentkom
Jedna ginekolog u nas to w ogóle żadnych witamin nic nie każe brać,jedynie do 3 miesiąca folik ...
A to pewnie nie maja wybrane bo uwazaja za najlepsze tylko tak sa dogadani z przedstawicielami handlowymi moj np kaze brac centrum materna dha ale to w 3 trymestrze. Teraz biore folik, omege i jodid pelno tego na rynku wiec wiadomo ze prawie kazdy cos innego poleca

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:38   #99
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ja biore falvit mama. Cena przystepna sklad rowniez. No i terax dodatkowo magnez forte bo lapua mnie skurcze.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:38   #100
meniaa94
Wtajemniczenie

No racja w omega med nie ma aż tylu witamin jak powiedział lekarz,a są tylko te które potrzebne są do rozwoju płodu i dla mnie ... i dobrze się czuję po nich. A co więcej po 4 opakowaniach można wysłać tam kody i otrzyma się jakiś podarunek ...
Stary 2013-11-16, 08:42   #101
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Dzien dobry.

Kasian
Niki dziekuje za dobre zyczenia

Dzis budze sie z bolem glowy juz od kilku godzin - widze ze sen to nie to

Laski a zwracacie uwage na ilosc bialka w pozywieniu? Bo to istotne a ja przy awersji do miesa w ciazy troche jednak sie przerazilam ze malo go dostarczam. Stad jaja na sniadanko

Milego dnia przekupki

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 08:49   #102
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Laski a zwracacie uwage na ilosc bialka w pozywieniu? Bo to istotne a ja przy awersji do miesa w ciazy troche jednak sie przerazilam ze malo go dostarczam. Stad jaja na sniadanko
Dzięki Hope to ide gotować, bo od czasu do czasu na miekko zjem Myśle,że jak przez tyle lat ani ja ani nikt z rodziny się nie zaraził salmonellą to teraz też się nie zaraże. W dodatku jaja ze sklepu są przebadane,co innego jak ktoś kupuje z niewiadomego źródła..tak myśle ja.
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:49   #103
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Kasian jaką omege bierzesz? I jodek hmm musze o nim poczytac i moze dokupie

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:49   #104
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie, ja już za chwilę wchodzę w II trymestr, a lekarz w ogóle mi nie wspomina o braniu jakichkolwiek witamin... A branie na własną rękę, no nie wiem już. Zaczekam jeszcze do wizyty w grudniu
Jestem w 17t i biorę tylko kwas foliowy, na następnej wizycie w grudniu dostanę wtedy jakieś witaminki
Cytat:
Witam !
Czuję,że dzień będzie beznadziejny ... pogoda nie dopisuje,jest tak pochmurnie jakby zaraz miało się rozpadać,ZIMNO !
Jeszcze na dodatek się nie wyspałam ... bo mój TŻ zgrzyta w nocy zębami !
Już mam dość budzenia się w środku nocy i zwracania mu uwagi. On twierdzi,że przewrażliwiona jestem ... przed ciążą nie przeszkadzało mi to,ale teraz jak usłyszę zgrzyt to dosłownie udusiłabym go !
Takie zgrzytanie zębami to bruksizm (http://pl.wikipedia.org/wiki/Bruksizm) z tego co wiem to się leczy, moja koleżanka ma na noc taką specjalną nakładkę na zęby, żebysobie ich nie niszczyć... Wyślij TŻ do dentysty z tym!!!!
Cytat:
Dzien dobry.

Kasian

Milego dnia przekupki

Właśnie ja zawsze miałam problem z wyliczaniem tego ile białka, tłuszczy, węglowodanów... Dla mnie to czarna magia, a starałam sięukłądać wmiarę zbilansowaną dietę... To jest meeega trudne. W sumie to teraz nie zwracam uwagi na to
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 08:55   #105
meniaa94
Wtajemniczenie

Ostatnio gdzieś w TV oglądałam,że jajka przed gotowaniem trzeba umyć i te różne świństwa w temperaturze 60 ' giną także nie zarazisz się

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

martuszkao wiem czytałam o tym dużo ... ale ja go nie zagonię do dentysty ! nie wiem jak miałabym go przekonać ... ostatnio w środku nocy nawet poszłam do drugiego pokoju spać i to go nie ruszyło
Stwierdził,że z tego się on nie wyleczy i ja muszę się przyzwyczaić ...
Mowiłam mu,żeby gdzieś z tym poszedł ale to uparte jak osioł jest ...

Raz byłam z nim u dentysty to jak asystentka wyszła to tylko " Boże co za chłop ... ja współczuję pani,on do ogladania zębów o znieczulenie prosi,on tam się cały poci " ... on nie zaleczy zęba tylko od razu chce wyrwać bo twierdzi,że go tak znieczuli że nie poczuje,a jak zaleczy to będzie bolało ja już nie mam cierpliwości do tego człowieka czasem !
Stary 2013-11-16, 09:04   #106
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli badania krwi miałaś ok, to myślę że nie masz się czego obawiać, tylko spokojnie czekać do grudniowej wizyty
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Takie zgrzytanie zębami to bruksizm (http://pl.wikipedia.org/wiki/Bruksizm) z tego co wiem to się leczy, moja koleżanka ma na noc taką specjalną nakładkę na zęby, żebysobie ich nie niszczyć... Wyślij TŻ do dentysty z tym!!!!
mój tż mówi że ja czasem też zgrzytam ale jemu to nie przeszkadza, bardziej mi jego chrapanie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:05   #107
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry.

Kasian

Milego dnia przekupki

Ja robię sobie pastę jajeczną: jajka na twardo rozpaćkam widelcem, dodaję sól, pomidor, trochę majonezu żeby się skleiło i na chleb. Ostatnio dodałam też ogórek kiszony.

A od 15 tc biorę witaminy LadeeVit z kwasami omega 3. Mój lekarz polecił mi prenetalplus, ale mnie po tym mdliło. Tabletki biorę co 2 dni, bo wyniki krwi mam jak narazie dobre
Stary 2013-11-16, 09:07   #108
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula dobry pomysł – można ustalić już że ja zakładam wątki , czasem po prostu musicie być cierpliwe bo wieczorem to ja muszę ogarnąć Oskara do spania itp. I to trochę trwa. A po prostu jak kiedyś nie będę w stanie np. już blisko porodu itp. To wtedy na pewno będę musiała poprosić kogoś z końca listy np.
Co do spaceru jak idziemy blisko to idziemy bez wózka jak dalej to wózek obowiązkowy

Kasian a to prawda najważniejsze że szybko przeszło. Wiesz co ja takie objawy miałam pierwszy raz 3 lata temu , wtedy było podejrzenie że to po wypadku co miałam pół roku wcześniej , potem że z nerwów, itp. Miałam zawroty głowy , przyśpieszone bicie serca, nogi jak z waty i cała się trzęsłam . Robione badania rtg, rezonanse, tomografy i wszystko to nic nie wykazało. Potem sytuacja w domu nie ciekawa i zawsze jak się zdenerwowałam to potem te objawy. A wczoraj to nie wiem z czego mi tak nagle to przyszło .
Masz rację co do tych lekarzy witamin i przedstawicieli handlowych . Mi w poprzedniej ciąży kazał brać Materna Centrum bo najlepsza a ja prałam prenatal, teraz biorę Maternę to mówił mi następne opakowanie proszę kupić Przegna Plus bo lepsza

Lolitka ja też ją pewnie kupię ale po nowym roku dopiero na chrzciny bratanicy i roczek bratanka będzie jak znalazł

My już z Oskarem po zakupach , zupka warzywna się gotuję , teraz lecę przygotowywać zapiekankę na drugie danie . Muszę wykorzystać że Oskar bawi sie z dziadkiem bo potem to kiepsko może być. :P Jeszcze ogarnąć domek trzeba
Stary 2013-11-16, 09:12   #109
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
mój tż mówi że ja czasem też zgrzytam ale jemu to nie przeszkadza, bardziej mi jego chrapanie

U mnie jest identyko.
A najgorzej jak tż popije :P wtedy tak chrapie, że spać się nie da....

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-16 o 09:13
Stary 2013-11-16, 09:13   #110
Emilia 25
404 Not Found

Ja biorę Omega med Pregna, folik i jodid setkę ale to oczywiście pod kontrolą gina i endo.
A glukoza wyszła mi piękna. Strasznie się cieszę.

Stary 2013-11-16, 09:13   #111
lolitka888
Rozeznanie

Nikusia ja biore Pregna Plus na zmiane z Prenatal classic
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:20   #112
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Dziś znowu obudziłam się z mdłościami a do tego tak mnie bolała głowa, że ledwo wytrzymywałam ale TŻ kupił mi migdałki i już jest lepiej, chociaż głowa dalej trochę ćmi... I jestem wykończona
za chwilę spróbuję jeszcze się trochę przespać...

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Uwielbiam biała czekalode, a z jagódkami jeszcze nie jadłam, podzieliłabyś sie
Częstujcie się (foto w załączniku)
Można ją kupić w Rossmannie.

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już się pożegnałam na dziś, ale właśnie tak sobie pomyślałam, że Asiulki_22 naszej dawno chyba nie było nie? Czy się mylę?
No nie było Jej... ale faktycznie coś pisała, że jedzie gdzieś z mężem...

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Wiecie co.. Tak sobie na spokojnie w domu oglądam te moje zakupy z Happy Mum i sie wkurzylam strasznie. Sweter co prawda ok, ale jeansy takie średnie. Po pierwsze strasznie śmierdzą taka chinszczyzna!! Nie wiem czy kojarzycie ten zapach, ale często w takich sklepach gdzie ciuch na ciuchu leży to czuć... I w ogóle są tak strasznie elastyczne, ze to bardziej leginsy niż jeansy... Tez tak macie ze swoimi ciazowych jeansami? Nie wiem czy ich ni oddać, ale nie wiem czy znajdę coś lepszego? Kurcze.. Wydałem na nie 200 zł a w sumie wyglądają jak od chinczyka
Ja mam jeansy z H&M, kupione na all w zestawie z innymi rzeczami za grosze, ale też ich nie będę nosić...
jedne to rozmiar 38- w brzuszku super, ale nogawki są wąskie, sztywne i cisną mnie w uda (już teraz). Drugie rozmiar 40 - na brzuszku ledwo się trzymają (ale to za jakiś czas pewnie się zmieni), a nogawki są strasznie szerokie, też sztywne i wyglądam w nich jak ostatni lump Zastanawiam się nad zwężeniem tych nogawek, spróbowałabym sama to zrobić, u rodziców jest maszyna...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ejjjjjjjj czuje ruchy.. ? Nie, nie to chyba nie to -.-'
w sumie, to dziewczyny w tym tygodni już coś czują... pierwsze ruchy wyczute na nowym wątku

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Niie śpie od 6 młody do 7 spał takk sobie myślałam ja to będziie pod koniec ciąży... Że w kwietniu z młodym na plac... I jak mi tam wody odejdą to ja nie wiem, muszę przy sobie karte ciąży nosić, bo zanim wejde na i z 4piętra spowrotem to główka będzie między kolanami Ja wiem że większość kobiet martwi się bólem porodowym,, jak go wytrwa, ile będzie trwało ja niestety martwie się czy zdąże dojechać. Z Olim od odejścia wód perwszych skórczy 2,5h i był na świecie A to była noc. Głupieje przez tą bezsnność
Idę poczytać póki młody pije mleko I proszę przepisowo zwolnić na weekend

Doczytałam Agaaga super Cieszę się )
Ja niby nie mam zobowiązań, równie dobrze mogłabym czekać na poród pod szpitalem (do którego samochodem mam 5 min) a mimo tego też mam często takie fazy, że co to będzie jak przyjdzie czas... staram się o tym nie myśleć, ale strasznie się tego boję... że nie będę wiedziała co robić, nie będę miała kogo poprosić o pomoc, itd

Cytat:
Ja się ostatnio pytałam swojego gina o witaminy. Powiedział, że jeszcze nie, dopiero jak całkiem nudności mi przejdą... On jest raczej zwolennikiem dostarczania witamin w postaci owoców chyba, że wyniki są złe... zobaczymy co mi powie na następnej wizycie, będę miałą świeże badania...

Cytat:
Ja specjalnie nie zwracam uwagi na białko... nie znam się za bardzo na tym...
Awersji do mięsa nie mam, jem kotleta itp. codziennie, na śniadanie zawsze chlebek z wędlinką lub serkiem żółtym... za jajkami ostatnio nie przepadam, zresztą jestem na nie dość mocno uczulona... ale chyba tragedii w moim jedzeniu nie ma...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WIN_20131116_092535.jpg (24,1 KB, 20 załadowań)

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:33   #113
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A może masz rację, coś kojarzę, że Asia faktycznie pisała coś takiego

Jak nie jesteś zadowolona to ja bym oddała 2 stówy piechotą nie chodzi, tak jak Hope napisała w niektórych h&m nie ma działów specjalnych tylko parę wieszaków dla ciężarnych. Zawsze możesz zadzwonić do danego sklepu i zapytać czy mają taki dział, żeby na marne nie jechać a może to jest ich zaleta, że są takie rozciągliwe, bo jednak nam się biodra też nieco rozejdą itp, więc może to dobrze? A zapach na pewno zniknie po praniu oni te ciuchy w happy mum chyba trzymają w takich woreczkach na zapleczu i to może od
Moze to, ze sa tak rozciagliwe to faktycznie zaleta w ciazy? Nie wiem.. Przed ciaza potrafilam przeczesac wszystkie galerie w Polsce, w poszukiwaniu jeansow bez dodatku elastenu Co prawdziwy jeans to jeans Jakos takie spodnie wygladaja dla mnie porzadniej.

Co do zapachu to oczywiscie wiem, ze sie spierze i to nie problem. Ale czuje sie jakas taka oszukana. W sklepie nie mialam za bardzo mozliwosci sie przyjrzec, bo sie zle poczulam i chcialam jak najszybciej stamtad wyjsc. Jestem przyzwyczajona, ze mierze w domu i najwyzej potem oddaje. A dzis dzwonilam do Happy Mum i okazuje sie, ze zwrotow nie przyjmuja!!! W ogole czare goryczy przelal fakt, ze zaczal sie pruc ten pas ciazowy....

Masakra... Jestem strasznie przewrazliwiona na punkcie jakosci ubran od mojej ostatniej wizyty w Bangkoku. Bylismy tam w takiej wielkiej galerii z podrobkami. Oni tam maja rozne klasy podrobek: kradzione orginaly, podrobki szyte w tej samej fabryce po godzinach, bardzo podobne do orginalu, i totalny shit. I powiem wam, ze ceny tam (nawet za te prawie orginaly) to ulamek kwoty jaka tu placimy za ciuchy :/ Za jeansy Lee, ktore kazda z was powiedzialaby ze sa orginalne zaplacilam moze 20 zl...
I dlatego mnie wkurza, ze w Polsce sprzedaje sie taki shit... Bo ja moge zaplacic za spodnie nawet i 400 zl jesli widze, ze sa porzadnie uszyte, z dobrego materialu... Ale jak widac, nawet te porzadne sklepy juz przeszly na chinszczyzne, ale ceny zostaly im stare :/

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Ostatnio gdzieś w TV oglądałam,że jajka przed gotowaniem trzeba umyć i te różne świństwa w temperaturze 60 ' giną także nie zarazisz się

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

martuszkao wiem czytałam o tym dużo ... ale ja go nie zagonię do dentysty ! nie wiem jak miałabym go przekonać ... ostatnio w środku nocy nawet poszłam do drugiego pokoju spać i to go nie ruszyło
Stwierdził,że z tego się on nie wyleczy i ja muszę się przyzwyczaić ...
Mowiłam mu,żeby gdzieś z tym poszedł ale to uparte jak osioł jest ...

Raz byłam z nim u dentysty to jak asystentka wyszła to tylko " Boże co za chłop ... ja współczuję pani,on do ogladania zębów o znieczulenie prosi,on tam się cały poci " ... on nie zaleczy zęba tylko od razu chce wyrwać bo twierdzi,że go tak znieczuli że nie poczuje,a jak zaleczy to będzie bolało ja już nie mam cierpliwości do tego człowieka czasem !
Moj tez spi w tych nakladkach na zeby Co prawda ja nie slysze jak trze, bo mam kamienny sen, ale dentysta mu powiedzial, ze w tym tempie to do 40stki nie bedzie mial zebow wiec zainwestowal w ta nakladke. Moze niech Twoj pojdzie chociaz po ta nakladke, zrobienie odlewu szczeki nie boli
Stary 2013-11-16, 09:37   #114
ab_cd
Rozeznanie

Witam malż na silowni wiec mam troche czasu dla siebie wczoraj przed 20 na filmie padłam spałam tak twardo ze dopiero obudziłam sie przed 23. Zaraz ide sie wykapac jakis peeling zrobic moze jakas maseczke - trzeba sie troche ogarnac bo w tygodniu na to nie mam czasu.

Co dzis robicie na obiad? ja nie mam pomysłu :/ a trzeba cos wymysle. Moze krem brokułowy i penne ze szpinakiem i kurczakiem.

Hope pisałas o jajkach ja w ogole ich nie moge jesc jedynie w sałatce warzywnej :/ staram sie pic mleko lub jesc jogurt ale z tym tez cienko :/ w nastepnym tygodniu ide na pobranie krwi i zrobie sobie dodatkowo morfologie i zobacze co i jak bo dzis w nocy okropny skurcz łydki mnie złapał - oznaka braku magnezu. Kiedys bardzo czesto miałam z tym problem.

Nowy watek ma sliczny tytuł i dzis ledwo Was znalazłam wszystkim zycze udanego weekendu.
A od wczoraj ogladam łózeczka na allegro nie mam pojecia czym sie kierowac przy wyborze ale spodobało mi sie to:

http://allegro.pl/2w1-lozeczko-szufl...694179722.html

bo moze długo posłuzyc ale tak narazie tylko patrze :/ moze Wy cos podpowiecie czym sie sugierowac wybierajac łózeczko. Wiem ze jeszcze nie czas na takie zakupy ale pomału musze planowac jak to bedzie z naszymi finansami na to.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:45   #115
meniaa94
Wtajemniczenie

Pallas Ril chyba tak zrobię że go pogonię do tego dentysty ... jak nie pójdzie sam to za rączkę go zaprowadzę !
Coś trzeba z tym zrobić,bo nie dość,że sobie szkodzi to ja sie nie wysypiam przez niego ...
Stary 2013-11-16, 09:45   #116
VwVampirka
Zakorzenienie

Pallas Ril, ale jeśli spodnie się prują, to Ci łachy żadnej nie zrobią jak przyjmą jako reklamację! Mają taki obowiązek!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:47   #117
gosius91
Zakorzenienie

Heeej

Wlasnie, zjadlam sniadanko. Wstalam po 10. Masakra - chyba odespalam te pobudki szpitalne :p

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 09:52   #118
meniaa94
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Pallas Ril, ale jeśli spodnie się prują, to Ci łachy żadnej nie zrobią jak przyjmą jako reklamację! Mają taki obowiązek!
Jako,że moi rodzice prowadzą własny sklep z odzieżą to klient ma jakoś tydzień do miesiąca czas na reklamację ... I nie mają prawa jej nie uznać .
Stary 2013-11-16, 09:58   #119
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie co? Z wlasnego doswiadczenia wole sobie je sama zeszyc. Jak je zareklamuje to miesiac beda lezec u sprzedawcy. A ja w tym czasie bede i tak musiala kupic inne. Jak rozpatrza pozytywnie to mi pewnie wymienia na nowe, i skoncze z 2 parami...
Stary 2013-11-16, 10:02   #120
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Dzien dobry.

Milego dnia przekupki

Ja też się ostatnio budzę z bólem głowy nie wiem, może to ciśnienie, jakieś warunki bio niekorzystne czy co

Ja zaczęłam zwracać uwagę i jem głównie na kolację białko, bo tak najlepiej na śniadanie i drugie węgle (bułeczka z ziarnem), na obiad też jem mięso zazwyczaj (ale ja tylko kurczaka albo indyka) i do tego dużo warzyw, no a na kolacje np tak: jajka faszerowane, sałatkę z fetą, pomidorka z mozarellą, dzisiaj zjem rybkę, pastę z jajek też robiłam (ja dodaję też szczypiorek ), ale generalnie z zasad żywienia wynika, że się białek nie powinno łączyć z węglowodanami, więc to jem sporadycznie i wtedy na śniadanie raczej

Cytat:
Kasian jaką omege bierzesz? I jodek hmm musze o nim poczytac i moze dokupie

Omegę, nie wiem nawet mąż poszedł do apteki i mi kupił jakieś gigantyczne opakowanie - to jest to, po czym mi się tak rybą odbijało ale teraz biorę w trakcie posiłku i jest lepiej a jodid to na tarczycę na receptę. W sumie nie wiem czemu mi to zapisał, bo wyniki mam w normie, może ze względu na krótki czas pomiędzy jedną a drugą ciążą.

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja robię sobie pastę jajeczną: jajka na twardo rozpaćkam widelcem, dodaję sól, pomidor, trochę majonezu żeby się skleiło i na chleb. Ostatnio dodałam też ogórek kiszony.
Jak napisałam wyżej ja też dodaję szczypiorek zamiast pomidora i trochę musztardy

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Kasian a to prawda najważniejsze że szybko przeszło. Wiesz co ja takie objawy miałam pierwszy raz 3 lata temu , wtedy było podejrzenie że to po wypadku co miałam pół roku wcześniej , potem że z nerwów, itp. Miałam zawroty głowy , przyśpieszone bicie serca, nogi jak z waty i cała się trzęsłam . Robione badania rtg, rezonanse, tomografy i wszystko to nic nie wykazało. Potem sytuacja w domu nie ciekawa i zawsze jak się zdenerwowałam to potem te objawy. A wczoraj to nie wiem z czego mi tak nagle to przyszło .
Masz rację co do tych lekarzy witamin i przedstawicieli handlowych . Mi w poprzedniej ciąży kazał brać Materna Centrum bo najlepsza a ja prałam prenatal, teraz biorę Maternę to mówił mi następne opakowanie proszę kupić Przegna Plus bo lepsza
No rozumiem czyli krótko mówiąc głównie stres był powodem. Może Ci się dzisiaj w nocy nawarstwiły jakieś myśli i stąd to

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Moze to, ze sa tak rozciagliwe to faktycznie zaleta w ciazy? Nie wiem.. Przed ciaza potrafilam przeczesac wszystkie galerie w Polsce, w poszukiwaniu jeansow bez dodatku elastenu Co prawdziwy jeans to jeans Jakos takie spodnie wygladaja dla mnie porzadniej.

Co do zapachu to oczywiscie wiem, ze sie spierze i to nie problem. Ale czuje sie jakas taka oszukana. W sklepie nie mialam za bardzo mozliwosci sie przyjrzec, bo sie zle poczulam i chcialam jak najszybciej stamtad wyjsc. Jestem przyzwyczajona, ze mierze w domu i najwyzej potem oddaje. A dzis dzwonilam do Happy Mum i okazuje sie, ze zwrotow nie przyjmuja!!! W ogole czare goryczy przelal fakt, ze zaczal sie pruc ten pas ciazowy....

Masakra... Jestem strasznie przewrazliwiona na punkcie jakosci ubran od mojej ostatniej wizyty w Bangkoku. Bylismy tam w takiej wielkiej galerii z podrobkami. Oni tam maja rozne klasy podrobek: kradzione orginaly, podrobki szyte w tej samej fabryce po godzinach, bardzo podobne do orginalu, i totalny shit. I powiem wam, ze ceny tam (nawet za te prawie orginaly) to ulamek kwoty jaka tu placimy za ciuchy :/ Za jeansy Lee, ktore kazda z was powiedzialaby ze sa orginalne zaplacilam moze 20 zl...
I dlatego mnie wkurza, ze w Polsce sprzedaje sie taki shit... Bo ja moge zaplacic za spodnie nawet i 400 zl jesli widze, ze sa porzadnie uszyte, z dobrego materialu... Ale jak widac, nawet te porzadne sklepy juz przeszly na chinszczyzne, ale ceny zostaly im stare :/
No ceny ciuchów w Polsce są masakryczne i ta jakość.. porażka. Przykładowo taka Zara - na zachodzie to jest taka sieciówa jak u nas H&M, a mam wrażenie, że w Polsce Zara to luksus (głównie ze względu na ceny ), a jakość jest jak dla mnie też tragiczna. Płaszcze za 600zł a guziki na wstępie poodrywane, porażka także Ci się nie dziwię.

Co do zwrotów oni mają obowiązek przyjąć zwrot, takie święte prawo konsumenta, a jak Ci się zaczęło pruć przed ubraniem już to już w ogóle reklamacja a nie zwrot tyle, że Ci wymienią na takie co się nie prują i po kłopocie... nie wiem nie spodziewałam się tego po happy mum, ja miałam stamtąd spódniczkę i sukienkę, które nosiłam bardzo często a teraz wyglądają jak nieużywane, więc może przypadek, że tak trafiłaś, no nie wiem jak to wytłumaczyć, ale coś zrób z tymi spodniami, bo się będziesz na nie wkurzać za każdym razem jak założysz

Cytat:
Witam
Dziś znowu obudziłam się z mdłościami a do tego tak mnie bolała głowa, że ledwo wytrzymywałam ale TŻ kupił mi migdałki i już jest lepiej, chociaż głowa dalej trochę ćmi... I jestem wykończona
za chwilę spróbuję jeszcze się trochę przespać...

Ja mam jeansy z H&M, kupione na all w zestawie z innymi rzeczami za grosze, ale też ich nie będę nosić...
jedne to rozmiar 38- w brzuszku super, ale nogawki są wąskie, sztywne i cisną mnie w uda (już teraz). Drugie rozmiar 40 - na brzuszku ledwo się trzymają (ale to za jakiś czas pewnie się zmieni), a nogawki są strasznie szerokie, też sztywne i wyglądam w nich jak ostatni lump Zastanawiam się nad zwężeniem tych nogawek, spróbowałabym sama to zrobić, u rodziców jest maszyna...
No dlatego ja wolę zawsze przymierzyć nawet jeśli coś jest w moim rozmiarze

I masakra, znowu mdłości?

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Co dzis robicie na obiad? ja nie mam pomysłu :/ a trzeba cos wymysle. Moze krem brokułowy i penne ze szpinakiem i kurczakiem.

Nowy watek ma sliczny tytuł i dzis ledwo Was znalazłam wszystkim zycze udanego weekendu.
A od wczoraj ogladam łózeczka na allegro nie mam pojecia czym sie kierowac przy wyborze ale spodobało mi sie to:

http://allegro.pl/2w1-lozeczko-szufl...694179722.html

bo moze długo posłuzyc ale tak narazie tylko patrze :/ moze Wy cos podpowiecie czym sie sugierowac wybierajac łózeczko. Wiem ze jeszcze nie czas na takie zakupy ale pomału musze planowac jak to bedzie z naszymi finansami na to.
U nas też dzisiaj krem z brokułów a na drugie schabowe proste polskie bo przychodzi moje rodzeństwo z rodzinami, a dzieciaki lubią najprostsze dania

Łóżeczko fajne, każdy się kieruje czym innym, jeden estetyką, inny kolorem jeszcze inny wielkością my musimy mieć dookoła szczebelki, bo często jak się Hania budzi to mąż ją głaszcze po główce nie wstając z łóżka, więc nie moglibyśmy mieć desek przy głowie, ale to wynika z ustawienia łóżeczka szuflada nam niepotrzebna, Hanka by tylko otwierała i grzebała także chyba nie ma uniwersalnej odpowiedzi na to czym się kierować, każdy wybierze co mu odpowiada

Cytat:
No zgadzam się!

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-11-16 o 10:04
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości