|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Witam !
Czuję,że dzień będzie beznadziejny ... pogoda nie dopisuje,jest tak pochmurnie jakby zaraz miało się rozpadać,ZIMNO !Jeszcze na dodatek się nie wyspałam ... bo mój TŻ zgrzyta w nocy zębami ! Już mam dość budzenia się w środku nocy i zwracania mu uwagi. On twierdzi,że przewrażliwiona jestem ... przed ciążą nie przeszkadzało mi to,ale teraz jak usłyszę zgrzyt to dosłownie udusiłabym go ! |
|
|
|
#92 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi ginekolog kazał łykać całą ciążę omega med optima ...
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli pewnie co lekarz to inne zalecenia w tym temacie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba na to wygląda,że tak . Wiesz każdy już praktycznie ma wybrane witaminy i w większości przypadków każe je brać swoim pacjentkom
Jedna ginekolog u nas to w ogóle żadnych witamin nic nie każe brać,jedynie do 3 miesiąca folik ... |
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Dziewczyny... wstałam, ale pogoda beznadziejna i chyba znowu pójdę spać
![]() Wczoraj 30 km pokonywałam w czasie prawie 2 godzin, myślałam że się wykończę... ale dotarłam ![]() Miłego dnia... no i witam w nowym wątku |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie nie wyszukuję sobie problemów, skoro narazie tyle dzidzi wystarcza to dobrze
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj np kaze brac centrum materna dha ale to w 3 trymestrze. Teraz biore folik, omege i jodid ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biore falvit mama. Cena przystepna sklad rowniez. No i terax dodatkowo magnez forte bo lapua mnie skurcze.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
No racja
w omega med nie ma aż tylu witamin jak powiedział lekarz,a są tylko te które potrzebne są do rozwoju płodu i dla mnie ... i dobrze się czuję po nich. A co więcej po 4 opakowaniach można wysłać tam kody i otrzyma się jakiś podarunek ...
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Kasian Niki dziekuje za dobre zyczenia ![]() Dzis budze sie z bolem glowy juz od kilku godzin - widze ze sen to nie to ![]() Laski a zwracacie uwage na ilosc bialka w pozywieniu? Bo to istotne a ja przy awersji do miesa w ciazy troche jednak sie przerazilam ze malo go dostarczam. Stad jaja na sniadanko Milego dnia przekupki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ide gotować, bo od czasu do czasu na miekko zjem Myśle,że jak przez tyle lat ani ja ani nikt z rodziny się nie zaraził salmonellą to teraz też się nie zaraże. W dodatku jaja ze sklepu są przebadane,co innego jak ktoś kupuje z niewiadomego źródła..tak myśle ja.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasian jaką omege bierzesz? I jodek hmm musze o nim poczytac i moze dokupie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#104 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio gdzieś w TV oglądałam,że jajka przed gotowaniem trzeba umyć i te różne świństwa w temperaturze 60 ' giną
także nie zarazisz się ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- martuszkao wiem czytałam o tym dużo ... ale ja go nie zagonię do dentysty ! nie wiem jak miałabym go przekonać ... ostatnio w środku nocy nawet poszłam do drugiego pokoju spać i to go nie ruszyło ![]() Stwierdził,że z tego się on nie wyleczy i ja muszę się przyzwyczaić ... Mowiłam mu,żeby gdzieś z tym poszedł ale to uparte jak osioł jest ... Raz byłam z nim u dentysty to jak asystentka wyszła to tylko " Boże co za chłop ... ja współczuję pani,on do ogladania zębów o znieczulenie prosi,on tam się cały poci " ... on nie zaleczy zęba tylko od razu chce wyrwać bo twierdzi,że go tak znieczuli że nie poczuje,a jak zaleczy to będzie bolało ja już nie mam cierpliwości do tego człowieka czasem !
|
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jemu to nie przeszkadza, bardziej mi jego chrapanie
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A od 15 tc biorę witaminy LadeeVit z kwasami omega 3. Mój lekarz polecił mi prenetalplus, ale mnie po tym mdliło. Tabletki biorę co 2 dni, bo wyniki krwi mam jak narazie dobre
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula dobry pomysł – można ustalić już że ja zakładam wątki , czasem po prostu musicie być cierpliwe bo wieczorem to ja muszę ogarnąć Oskara do spania itp. I to trochę trwa. A po prostu jak kiedyś nie będę w stanie np. już blisko porodu itp. To wtedy na pewno będę musiała poprosić kogoś z końca listy np.
![]() Co do spaceru jak idziemy blisko to idziemy bez wózka jak dalej to wózek obowiązkowy ![]() Kasian a to prawda najważniejsze że szybko przeszło. Wiesz co ja takie objawy miałam pierwszy raz 3 lata temu , wtedy było podejrzenie że to po wypadku co miałam pół roku wcześniej , potem że z nerwów, itp. Miałam zawroty głowy , przyśpieszone bicie serca, nogi jak z waty i cała się trzęsłam . Robione badania rtg, rezonanse, tomografy i wszystko to nic nie wykazało. Potem sytuacja w domu nie ciekawa i zawsze jak się zdenerwowałam to potem te objawy. A wczoraj to nie wiem z czego mi tak nagle to przyszło .Masz rację co do tych lekarzy witamin i przedstawicieli handlowych . Mi w poprzedniej ciąży kazał brać Materna Centrum bo najlepsza a ja prałam prenatal, teraz biorę Maternę to mówił mi następne opakowanie proszę kupić Przegna Plus bo lepsza ![]() Lolitka ja też ją pewnie kupię ale po nowym roku dopiero na chrzciny bratanicy i roczek bratanka będzie jak znalazł ![]() My już z Oskarem po zakupach , zupka warzywna się gotuję , teraz lecę przygotowywać zapiekankę na drugie danie . Muszę wykorzystać że Oskar bawi sie z dziadkiem bo potem to kiepsko może być. :P Jeszcze ogarnąć domek trzeba
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest identyko. A najgorzej jak tż popije :P wtedy tak chrapie, że spać się nie da.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-11-16 o 10:13 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
404 Not Found
|
Ja biorę Omega med Pregna, folik i jodid setkę ale to oczywiście pod kontrolą gina i endo.
![]() A glukoza wyszła mi piękna. Strasznie się cieszę. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Nikusia ja biore Pregna Plus na zmiane z Prenatal classic
|
|
|
|
#112 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś znowu obudziłam się z mdłościami a do tego tak mnie bolała głowa, że ledwo wytrzymywałam ![]() za chwilę spróbuję jeszcze się trochę przespać... Cytat:
Można ją kupić w Rossmannie. Cytat:
Cytat:
jedne to rozmiar 38- w brzuszku super, ale nogawki są wąskie, sztywne i cisną mnie w uda (już teraz). Drugie rozmiar 40 - na brzuszku ledwo się trzymają (ale to za jakiś czas pewnie się zmieni), a nogawki są strasznie szerokie, też sztywne i wyglądam w nich jak ostatni lump w sumie, to dziewczyny w tym tygodni już coś czują... pierwsze ruchy wyczute na nowym wątku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Awersji do mięsa nie mam, jem kotleta itp. codziennie, na śniadanie zawsze chlebek z wędlinką lub serkiem żółtym... za jajkami ostatnio nie przepadam, zresztą jestem na nie dość mocno uczulona... ale chyba tragedii w moim jedzeniu nie ma...
|
|
|
#113 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co prawdziwy jeans to jeans Jakos takie spodnie wygladaja dla mnie porzadniej.Co do zapachu to oczywiscie wiem, ze sie spierze i to nie problem. Ale czuje sie jakas taka oszukana. W sklepie nie mialam za bardzo mozliwosci sie przyjrzec, bo sie zle poczulam i chcialam jak najszybciej stamtad wyjsc. Jestem przyzwyczajona, ze mierze w domu i najwyzej potem oddaje. A dzis dzwonilam do Happy Mum i okazuje sie, ze zwrotow nie przyjmuja!!! W ogole czare goryczy przelal fakt, ze zaczal sie pruc ten pas ciazowy.... Masakra... Jestem strasznie przewrazliwiona na punkcie jakosci ubran od mojej ostatniej wizyty w Bangkoku. Bylismy tam w takiej wielkiej galerii z podrobkami. Oni tam maja rozne klasy podrobek: kradzione orginaly, podrobki szyte w tej samej fabryce po godzinach, bardzo podobne do orginalu, i totalny shit. I powiem wam, ze ceny tam (nawet za te prawie orginaly) to ulamek kwoty jaka tu placimy za ciuchy :/ Za jeansy Lee, ktore kazda z was powiedzialaby ze sa orginalne zaplacilam moze 20 zl... I dlatego mnie wkurza, ze w Polsce sprzedaje sie taki shit... Bo ja moge zaplacic za spodnie nawet i 400 zl jesli widze, ze sa porzadnie uszyte, z dobrego materialu... Ale jak widac, nawet te porzadne sklepy juz przeszly na chinszczyzne, ale ceny zostaly im stare :/ ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Co prawda ja nie slysze jak trze, bo mam kamienny sen, ale dentysta mu powiedzial, ze w tym tempie to do 40stki nie bedzie mial zebow wiec zainwestowal w ta nakladke. Moze niech Twoj pojdzie chociaz po ta nakladke, zrobienie odlewu szczeki nie boli
|
||
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Witam
malż na silowni wiec mam troche czasu dla siebie wczoraj przed 20 na filmie padłam spałam tak twardo ze dopiero obudziłam sie przed 23. Zaraz ide sie wykapac jakis peeling zrobic moze jakas maseczke - trzeba sie troche ogarnac bo w tygodniu na to nie mam czasu. Co dzis robicie na obiad? ja nie mam pomysłu :/ a trzeba cos wymysle. Moze krem brokułowy i penne ze szpinakiem i kurczakiem. Hope pisałas o jajkach ja w ogole ich nie moge jesc jedynie w sałatce warzywnej :/ staram sie pic mleko lub jesc jogurt ale z tym tez cienko :/ w nastepnym tygodniu ide na pobranie krwi i zrobie sobie dodatkowo morfologie i zobacze co i jak bo dzis w nocy okropny skurcz łydki mnie złapał - oznaka braku magnezu. Kiedys bardzo czesto miałam z tym problem. Nowy watek ma sliczny tytuł i dzis ledwo Was znalazłam wszystkim zycze udanego weekendu. A od wczoraj ogladam łózeczka na allegro nie mam pojecia czym sie kierowac przy wyborze ale spodobało mi sie to: http://allegro.pl/2w1-lozeczko-szufl...694179722.html bo moze długo posłuzyc ale tak narazie tylko patrze :/ moze Wy cos podpowiecie czym sie sugierowac wybierajac łózeczko. Wiem ze jeszcze nie czas na takie zakupy ale pomału musze planowac jak to bedzie z naszymi finansami na to. |
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Pallas Ril chyba tak zrobię że go pogonię do tego dentysty ... jak nie pójdzie sam to za rączkę go zaprowadzę !
Coś trzeba z tym zrobić,bo nie dość,że sobie szkodzi to ja sie nie wysypiam przez niego ... |
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pallas Ril, ale jeśli spodnie się prują, to Ci łachy żadnej nie zrobią jak przyjmą jako reklamację! Mają taki obowiązek!
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Wlasnie, zjadlam sniadanko. Wstalam po 10. Masakra - chyba odespalam te pobudki szpitalne :p |
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako,że moi rodzice prowadzą własny sklep z odzieżą to klient ma jakoś tydzień do miesiąca czas na reklamację ... I nie mają prawa jej nie uznać .
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co? Z wlasnego doswiadczenia wole sobie je sama zeszyc. Jak je zareklamuje to miesiac beda lezec u sprzedawcy. A ja w tym czasie bede i tak musiala kupic inne. Jak rozpatrza pozytywnie to mi pewnie wymienia na nowe, i skoncze z 2 parami...
|
|
|
|
#120 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, może to ciśnienie, jakieś warunki bio niekorzystne czy co ![]() Ja zaczęłam zwracać uwagę na śniadanie i drugie węgle (bułeczka z ziarnem), na obiad też jem mięso zazwyczaj (ale ja tylko kurczaka albo indyka) i do tego dużo warzyw, no a na kolacje np tak: jajka faszerowane, sałatkę z fetą, pomidorka z mozarellą, dzisiaj zjem rybkę, pastę z jajek też robiłam (ja dodaję też szczypiorek ![]() Cytat:
mąż poszedł do apteki i mi kupił jakieś gigantyczne opakowanie - to jest to, po czym mi się tak rybą odbijało ale teraz biorę w trakcie posiłku i jest lepiej Cytat:
i trochę musztardy Cytat:
![]() Cytat:
), a jakość jest jak dla mnie też tragiczna. Płaszcze za 600zł a guziki na wstępie poodrywane, porażka także Ci się nie dziwię. Co do zwrotów oni mają obowiązek przyjąć zwrot, takie święte prawo konsumenta, a jak Ci się zaczęło pruć przed ubraniem już to już w ogóle reklamacja a nie zwrot tyle, że Ci wymienią na takie co się nie prują i po kłopocie... nie wiem nie spodziewałam się tego po happy mum, ja miałam stamtąd spódniczkę i sukienkę, które nosiłam bardzo często a teraz wyglądają jak nieużywane, więc może przypadek, że tak trafiłaś, no nie wiem jak to wytłumaczyć, ale coś zrób z tymi spodniami, bo się będziesz na nie wkurzać za każdym razem jak założysz ![]() Cytat:
I masakra, znowu mdłości? Cytat:
a na drugie schabowe proste polskie bo przychodzi moje rodzeństwo z rodzinami, a dzieciaki lubią najprostsze dania Łóżeczko fajne, każdy się kieruje czym innym, jeden estetyką, inny kolorem jeszcze inny wielkością my musimy mieć dookoła szczebelki, bo często jak się Hania budzi to mąż ją głaszcze po główce nie wstając z łóżka, więc nie moglibyśmy mieć desek przy głowie, ale to wynika z ustawienia łóżeczka także chyba nie ma uniwersalnej odpowiedzi na to czym się kierować, każdy wybierze co mu odpowiada No zgadzam się! Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-11-16 o 11:04 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

pogoda nie dopisuje,jest tak pochmurnie jakby zaraz miało się rozpadać,ZIMNO !

w takim razie nie wyszukuję sobie problemów, skoro narazie tyle dzidzi wystarcza to dobrze 

moj np kaze brac centrum materna dha ale to w 3 trymestrze. Teraz biore folik, omege i jodid 

to ide gotować, bo od czasu do czasu na miekko zjem

pierwsze ruchy wyczute na nowym wątku