|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Witam !
Czuję,że dzień będzie beznadziejny ... ![]() Jeszcze na dodatek się nie wyspałam ... bo mój TŻ zgrzyta w nocy zębami ! Już mam dość budzenia się w środku nocy i zwracania mu uwagi. On twierdzi,że przewrażliwiona jestem ... przed ciążą nie przeszkadzało mi to,ale teraz jak usłyszę zgrzyt to dosłownie udusiłabym go ! |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Mi ginekolog kazał łykać całą ciążę omega med optima ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Czyli pewnie co lekarz to inne zalecenia w tym temacie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#95 |
Wtajemniczenie
|
Chyba na to wygląda,że tak . Wiesz każdy już praktycznie ma wybrane witaminy i w większości przypadków każe je brać swoim pacjentkom
![]() Jedna ginekolog u nas to w ogóle żadnych witamin nic nie każe brać,jedynie do 3 miesiąca folik ... |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Hejka Dziewczyny... wstałam, ale pogoda beznadziejna i chyba znowu pójdę spać
![]() Wczoraj 30 km pokonywałam w czasie prawie 2 godzin, myślałam że się wykończę... ale dotarłam ![]() Miłego dnia... no i witam w nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja biore falvit mama. Cena przystepna sklad rowniez. No i terax dodatkowo magnez forte bo lapua mnie skurcze.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#100 |
Wtajemniczenie
|
No racja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Kasian Niki dziekuje za dobre zyczenia ![]() Dzis budze sie z bolem glowy juz od kilku godzin - widze ze sen to nie to ![]() Laski a zwracacie uwage na ilosc bialka w pozywieniu? Bo to istotne a ja przy awersji do miesa w ciazy troche jednak sie przerazilam ze malo go dostarczam. Stad jaja na sniadanko ![]() Milego dnia przekupki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Kasian jaką omege bierzesz? I jodek hmm musze o nim poczytac i moze dokupie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio gdzieś w TV oglądałam,że jajka przed gotowaniem trzeba umyć i te różne świństwa w temperaturze 60 ' giną
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- martuszkao wiem czytałam o tym dużo ... ale ja go nie zagonię do dentysty ! nie wiem jak miałabym go przekonać ... ostatnio w środku nocy nawet poszłam do drugiego pokoju spać i to go nie ruszyło ![]() Stwierdził,że z tego się on nie wyleczy i ja muszę się przyzwyczaić ... Mowiłam mu,żeby gdzieś z tym poszedł ale to uparte jak osioł jest ... Raz byłam z nim u dentysty to jak asystentka wyszła to tylko " Boże co za chłop ... ja współczuję pani,on do ogladania zębów o znieczulenie prosi,on tam się cały poci " ... on nie zaleczy zęba tylko od razu chce wyrwać bo twierdzi,że go tak znieczuli że nie poczuje,a jak zaleczy to będzie bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A od 15 tc biorę witaminy LadeeVit z kwasami omega 3. Mój lekarz polecił mi prenetalplus, ale mnie po tym mdliło. Tabletki biorę co 2 dni, bo wyniki krwi mam jak narazie dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Madziula dobry pomysł – można ustalić już że ja zakładam wątki , czasem po prostu musicie być cierpliwe bo wieczorem to ja muszę ogarnąć Oskara do spania itp. I to trochę trwa. A po prostu jak kiedyś nie będę w stanie np. już blisko porodu itp. To wtedy na pewno będę musiała poprosić kogoś z końca listy np.
![]() Co do spaceru jak idziemy blisko to idziemy bez wózka jak dalej to wózek obowiązkowy ![]() Kasian a to prawda najważniejsze że szybko przeszło. ![]() Masz rację co do tych lekarzy witamin i przedstawicieli handlowych . Mi w poprzedniej ciąży kazał brać Materna Centrum bo najlepsza a ja prałam prenatal, teraz biorę Maternę to mówił mi następne opakowanie proszę kupić Przegna Plus bo lepsza ![]() Lolitka ja też ją pewnie kupię ale po nowym roku dopiero na chrzciny bratanicy ![]() ![]() My już z Oskarem po zakupach , zupka warzywna się gotuję , teraz lecę przygotowywać zapiekankę na drugie danie . Muszę wykorzystać że Oskar bawi sie z dziadkiem bo potem to kiepsko może być. :P Jeszcze ogarnąć domek trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest identyko. A najgorzej jak tż popije :P wtedy tak chrapie, że spać się nie da.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-11-16 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
404 Not Found
|
Ja biorę Omega med Pregna, folik i jodid setkę ale to oczywiście pod kontrolą gina i endo.
![]() A glukoza wyszła mi piękna. Strasznie się cieszę. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Nikusia ja biore Pregna Plus na zmiane z Prenatal classic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś znowu obudziłam się z mdłościami a do tego tak mnie bolała głowa, że ledwo wytrzymywałam ![]() ![]() za chwilę spróbuję jeszcze się trochę przespać... Cytat:
Można ją kupić w Rossmannie. Cytat:
Cytat:
jedne to rozmiar 38- w brzuszku super, ale nogawki są wąskie, sztywne i cisną mnie w uda (już teraz). Drugie rozmiar 40 - na brzuszku ledwo się trzymają (ale to za jakiś czas pewnie się zmieni), a nogawki są strasznie szerokie, też sztywne i wyglądam w nich jak ostatni lump ![]() w sumie, to dziewczyny w tym tygodni już coś czują... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Awersji do mięsa nie mam, jem kotleta itp. codziennie, na śniadanie zawsze chlebek z wędlinką lub serkiem żółtym... za jajkami ostatnio nie przepadam, zresztą jestem na nie dość mocno uczulona... ale chyba tragedii w moim jedzeniu nie ma... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zapachu to oczywiscie wiem, ze sie spierze i to nie problem. Ale czuje sie jakas taka oszukana. W sklepie nie mialam za bardzo mozliwosci sie przyjrzec, bo sie zle poczulam i chcialam jak najszybciej stamtad wyjsc. Jestem przyzwyczajona, ze mierze w domu i najwyzej potem oddaje. A dzis dzwonilam do Happy Mum i okazuje sie, ze zwrotow nie przyjmuja!!! W ogole czare goryczy przelal fakt, ze zaczal sie pruc ten pas ciazowy.... Masakra... Jestem strasznie przewrazliwiona na punkcie jakosci ubran od mojej ostatniej wizyty w Bangkoku. Bylismy tam w takiej wielkiej galerii z podrobkami. Oni tam maja rozne klasy podrobek: kradzione orginaly, podrobki szyte w tej samej fabryce po godzinach, bardzo podobne do orginalu, i totalny shit. I powiem wam, ze ceny tam (nawet za te prawie orginaly) to ulamek kwoty jaka tu placimy za ciuchy :/ Za jeansy Lee, ktore kazda z was powiedzialaby ze sa orginalne zaplacilam moze 20 zl... I dlatego mnie wkurza, ze w Polsce sprzedaje sie taki shit... Bo ja moge zaplacic za spodnie nawet i 400 zl jesli widze, ze sa porzadnie uszyte, z dobrego materialu... Ale jak widac, nawet te porzadne sklepy juz przeszly na chinszczyzne, ale ceny zostaly im stare :/ ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Co dzis robicie na obiad? ja nie mam pomysłu :/ a trzeba cos wymysle. Moze krem brokułowy i penne ze szpinakiem i kurczakiem. Hope pisałas o jajkach ja w ogole ich nie moge jesc jedynie w sałatce warzywnej :/ staram sie pic mleko lub jesc jogurt ale z tym tez cienko :/ w nastepnym tygodniu ide na pobranie krwi i zrobie sobie dodatkowo morfologie i zobacze co i jak bo dzis w nocy okropny skurcz łydki mnie złapał - oznaka braku magnezu. Kiedys bardzo czesto miałam z tym problem. Nowy watek ma sliczny tytuł i dzis ledwo Was znalazłam ![]() A od wczoraj ogladam łózeczka na allegro nie mam pojecia czym sie kierowac przy wyborze ale spodobało mi sie to: http://allegro.pl/2w1-lozeczko-szufl...694179722.html bo moze długo posłuzyc ale tak narazie tylko patrze :/ moze Wy cos podpowiecie czym sie sugierowac wybierajac łózeczko. Wiem ze jeszcze nie czas na takie zakupy ale pomału musze planowac jak to bedzie z naszymi finansami na to. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Pallas Ril chyba tak zrobię że go pogonię do tego dentysty ... jak nie pójdzie sam to za rączkę go zaprowadzę !
Coś trzeba z tym zrobić,bo nie dość,że sobie szkodzi to ja sie nie wysypiam przez niego ... |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Pallas Ril, ale jeśli spodnie się prują, to Ci łachy żadnej nie zrobią jak przyjmą jako reklamację! Mają taki obowiązek!
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Wlasnie, zjadlam sniadanko. Wstalam po 10. Masakra - chyba odespalam te pobudki szpitalne :p |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
Jako,że moi rodzice prowadzą własny sklep z odzieżą to klient ma jakoś tydzień do miesiąca czas na reklamację ... I nie mają prawa jej nie uznać .
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Wiecie co? Z wlasnego doswiadczenia wole sobie je sama zeszyc. Jak je zareklamuje to miesiac beda lezec u sprzedawcy. A ja w tym czasie bede i tak musiala kupic inne. Jak rozpatrza pozytywnie to mi pewnie wymienia na nowe, i skoncze z 2 parami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zaczęłam zwracać uwagę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zwrotów oni mają obowiązek przyjąć zwrot, takie święte prawo konsumenta, a jak Ci się zaczęło pruć przed ubraniem już to już w ogóle reklamacja a nie zwrot ![]() ![]() Cytat:
![]() I masakra, znowu mdłości? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Łóżeczko fajne, każdy się kieruje czym innym, jeden estetyką, inny kolorem jeszcze inny wielkością ![]() ![]() ![]() ![]() No zgadzam się! Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-11-16 o 10:04 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.