|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Dragusia, ja się tym wcale nie przejęłam
Już przywykłam ![]() Oooo LiwkaO witamy co tam u Ciebie i u malucha? Cytat:
Będzie dobrze ) no ale znów się nie udało
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzień dobry! my dziś idziemy do lekarza na kontrolę i ważenie
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Mam dwie kreski- taakie grubasy!!! Chciałam isć dziś na betę ale się nie wyrobię, pójdę jutro. I do gina muszę pędzić!! Oczywiście poryczałam się jak bóbr! nie mogłam uwierzyć w to co widzę. Dziś są mojego meża urodziny, ależ zrobię mu prezent!!!!
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!!! TO PIĘKNY PREZENT DLA MĘŻA ![]() ale z ginem to się wstrzymaj jeszcze
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Jednak zrobiłam dziś tą betę (wyskoczyłam z pracy, bo nie mogłam się powstrzymać), po 17 będą wyniki więc zobaczę który to tydzień. Od którego będzie coś widać na USG? Boże, sama w to nie wierze, nie mogę się na niczym skupić.
Objawy? Z tydzień temu pojawiła się plamka krwi, i myślałam, że zaczyna się okres.. i wtedy dostałam takiego dooooooła, że postanowiłam, że odpusczam, szkoda nerwów bo i tak nic z tego. Od tygodnia kilka razy dziennie czuję jajniki, dokładnie jak na okres więc nawet nadziei sobie nie robiłam. Okres spóźnia mi sie dziś 4 dzień, wczoraj kupiłam test i ledwie wytrzymałam do rana żeby go zrobić. Tak mi się ręce trzęsły, że ledwie pojemnik na mocz mogłam utrzymać. umyłam buzie, umyłam zęby i patrze,a tam dwa takie grubasy!!! No nie mogłam uwierzyć. Teraz też nie mogę, czuję się zupełnie normalnie! Zrobiłam też dziś badania na toxo, różyczkę i jeszcze jakieś tam żeby już wszystko wiedzieć jak pójdę do lekarza. W piątek powtórzę bętę ( robiłam dziś w innym laboratorium, i ostatnio płaciłam 37 a dziś tylko 25 zł, jaka różnica!) żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie. Powinnam też zrobić progesteron lub jakies inne badania? Chciałabym pójść do lekarza z kompletem. Ledwo mogę się powstrzymać przed powiedzeniem mężowi, ale dziś idziemy na kolację urodzinową więc wtedy będzie najlepszy moment! Sama w to nie wierze! Czuję się tak normalnie, a mam śródku goszka lub fasolkę!!! Modlę się, żeby wszystko było dobrze! ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Dziewczyny, któraś z Was gdzieś sprawdzała płeć, mogłybyście mi sprawdzić?
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1386236719 (u mnie wyszło) http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html (wyszło) http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm ( nie wyszło) będzie dobrze co ma nie być to kciuki za bete. ta krew to mogła być implantacja ![]() co do badań hm... a nie chcesz iść na nfz żeby mieć badania gratis ? a i jeszcze miałam się pochwalić że Florek dziś świętuje 9 miesiecy a wczoraj ważył 10,78kg i jeszcze życzenia dla innych jubilatów
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-12-12 o 11:57 |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Będę chciała chodzić na NFZ ale wizyta pewnie będzie nie prędko, dlatego teraz dla pewności zrobiłam sama te badania.
Gratulacje dla Florka!
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
a więc tak, mam wyniki bety - 1572!
4- 5 tydzień - jak pójdę do lekarza we wtorek to będzie już coś widać? Wyniki wszystkie dobre, poza Hemoglobina MCV ☠ 98,0 norma 77,0 — 95,0m czyli, lekko podwyższone kwinki białe LYM ¯ 1,47 norma 1,5 — 3,5, troszkę za niskie płytki krwi MPV ¯ 8,4 norma 9,6 — 12,0, ciut za niskie Któraś wie co to oznacza? te różnice są niewielkie więc mam nadzieję że nic złego.
|
|
#100 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
super! wcześnie!Cytat:
a prl zbadaj jeszcze raz no wreszciejuż miałam pytać kto się nie odmeldował co słychać? Cytat:
Cytat:
i jak beta??Cytat:
a potem patrze i aż przeklęłam jak zobaczyłam drugą krechę haha![]() opowiedz jak zareagował mąż ![]() a i mnie sie kalendarz płci nie sprawdził Cytat:
za wagę my też dziś byliśmy i ważymy 8090g 67cm , idzie tak na 75 centylu mniej więcejjedno kuku było jakoś przeżyliśmy pytałam panią dr o żywienie i inne sprawy ale nic konkretnego mi nie doradziła.. dopiero teraz jej gluten wprowadzam , bo oczywiście na necie wyczytałam a lekarka to olała.. a i żelazo przepisała bo hemoglobina i żelazo na granicy normy ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
wyniki krwi mogą sie zaburzyć w ciąży ale czy na tak wczesnym etapie to nie wiem.. ale pewnie lekarz rozwieje wątpliwości i jak powiedziałaś mężowi?? ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- pannajoanna71 podaj swój wiek i który to cykl to dopiszę na 1 stronie na liście
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-12-12 o 19:39 |
||||||
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Moja ekscytacja go przeraża i smieje sie ze mnie, bo juz mysle jakie meble musimy dokupić i kto bedzie chrzesnymi.
rozbawil go rowniez kalendarze chinskie odnosnie plci. A powaznie to jest tak samo szczesliwy jak ja. Powiedział, ze dodejrzewal to ![]() Chcialabym rowniez staraczka polecic testy owulacyjne, mysle ze dzieki nim mi sie udalo zajsc. Poza tym pozycja od tylu i potem poducha pod tylek. ![]() Wszystkim się uda.
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
White cafe! Bogaty Mikołaj w tym roku
Serdeczne gratulacje!Paulinka prl powtórzę ale po 10 stycznia bo to jakby nie ma sensu. Brałam castagnusa 3 dni i mój organizm nabrł mega wody...do tego zaczął mnie jakoś jajnik kłuć, naczytałam się, że on robi torbiele....i nie wziwłam już więcej. Piję herbatke tylko.... |
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Wow, dzięki za zmianę miejsca na ciężarówy
![]() Staraczki - trzymam za Was kciuki żebyście i Wy zmieniły szybciutko miejsce na ciężaróweczki. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- U mnie wychodzi chłopiec wolałabym dziewczynkę... ale i tak najważniejsze żeby było zdrowe. Poszłam dziś do Rossmana i kupiłam tego Misia z TVN nie jesteś sam. To będzie jego pierwszy prezent Nie wiedziałam czy wybrać dziewczynkę czy chłopca, kupiłam dziewczynkę w sweterku i spódniczce, a jak urodzi sie chłopiec to zdejmę tylko spódniczkę i Miś zostanie w samym sweterku i będzie wyglądał jak chłopak bo poza spódniczką nie ma nic z dziewcznki ten misio ![]() Ewelinka a u Ciebie co będzie?
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale Ty słodko nakręcona jesteś Strasznie to fajne Zrób sobie z badań progesteron może tak na wszelki wielki, bo u mnie był niski i musiałam od razu luteinę zacząć brać. Do lekarza tak jak Dragusia pisze - lepiej później, bo nie będziesz się niepotrzebnie stresować, chyba że coś bardzo Cię niepokoić będzie, to najwyżej wcześniej. Co do morfologii to na pewno lekarz powie co i jak. Strasznie się cieszę Co będzie to jeszcze nie wiadomo - fajnie by było gdyby dziewczynka Jeszcze kilka tygodni i się okaże ![]() Nic nie pisałam wcześniej, bo nie miałam siły - taki mnie zamuł łapie, że masakra... Czytałam Was jak tylko znajdę chwilkę, ale ciężko z pisaniem trochę - zmęczona jestem i nie mogę się skupić U lekarza byliśmy w zeszły poniedziałek - już ładnie biło serduszko, następna wizyta w ten, bo przez tego krwiaka to będę pewnie dość często chodzić. Lekarz chyba na prawdę myślał, że nic z tego nie będzie - chyba przez ten brak pęcherzyka - on ma naprawdę dobry sprzęt - myślę, że to może mieć związek z tym, że ta beta była taka niska - wiek ciąży trochę niższy, ale w granicach błędu - z synkiem wszystko szło idealnie - ale wiadomo - każda ciąża inna Prymaza, Patusia, Pannajoanna przykro mi z powodu @ Prymaza może ziółka to już dość - tam przecież też jest niepokalanek jak w castagnusie - żeby za dużo tego nie było. Całuski dla solenizantów wczorajszych Wójtuś ma dolne czwórki Mamy już 10 zębów Nawet nie zauważyłam kiedy wyszły ![]() Dragusia strasznie szybko zaczął chodzić Wycałuj go od cioci Ewelinki I brawa za wagę Paulinka Natalka ślicznie wygląda A z tym żelazem, to jest przecież chyba fizjologiczny spadek żelaza u niemowlaków? My tylko braliśmy witaminę b6 i pp, bo ułatwia wchłanianie z posiłków, ale pewnie lekarz wie co robi Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
White Cafe Gratuluję z całego serduszka
|
|
|
#107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normy dla kobiet w ciaży są inne. poszukaj sobie na jakimś wątku z poczekalni na pierwszych stronach przyszłe mamusie często wypisują Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zęby i serduszko może będzie dziewczynka malutka
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki serduszko przestało bić. Jutro idę na zabieg. Dlaczego znowu nas to spotyka...
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ewelinka tak strasznie mi przykro
![]() byłaś dzisiaj na usg? to już pewne w 100%?
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie dociera to chyba do mnie... Czemu znowu musieliśmy stracić dzidziusia? |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
boshh bidulek ;( może spróbujesz wybrać się do innego lekarza? tak aby tylko potwierdzić??? będzie dobrze kochana !!! 3maj się dzielnie!
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewelinka nie wiem czemu tak po prostu się dzieję nic nie możemy poradzić może to jakaś wada
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Ewelina bardzo Ci współczuję. Przytulam
razem od 2003 poślubieni 12.08.2006 aniołek 18.11.2010 aniołek 14.02.2015 Edytowane przez Neipys Czas edycji: 2013-12-17 o 13:45 |
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Ewelinka, tak mi przykro!!
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję... przytulam Cie mocno qrcze a może to za wcześnie po prostu było po odstawieniu..może prl była jeszcze za wsoka albo coś.. w sumie od początku ginowi coś sie na usg nie pobadało.. przykro mi ![]() ehh a to już była potwierdzona płeć? |
|
|
|
|
|
#116 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla Florka Cytat:
Cytat:
trzymaj się kochana ![]() Witajcie dziewczynki, do mnie wreszcie przypełzła @ Aaaa i już w pracy zaklepałam sobie wolne 3 dni w styczniu i pójdę na to Hsg na czas
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kciuki za hsg ![]() jak przygotowania do świąt? wszystkie już macie prezenty?
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Byłam we wtorek u gina ale nie było jeszcze serduszka. Stwierdził, że to dopiero 4 tydzień, więc ma prawo go nie być.... Następną wizytę będę miała dopiero 7 stycznia więc wtedy dopiero będzie je słychać. Trochę się zmartwiłam, bo chcieliśmy wszystkim powiedzieć na święta ale jak nie ma serduszka to nie wiem czy nie powinniśmy się wstrzymać. Tym bardziej jak przypomnę sobie sytuację Ewelinki....
Chciałam też powiedziec w pracy, bo raz że szef ma zwalniać więc dzięki temu że ja mogę odejść kogos by nie zwolnił... a dwa, że u mnie w pracy jest zimno i chciałabym sobie wolne brać częściej... Będę chodziła do dwóch lekarzy, do jednego na kase chorych (żeby za badania nie płacić) a do drugiego prywatnie. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś wszystko sprawnie załatwiać. Patusia, ja kiedyś pytałam gina, od którego dnia liczyć okres, czy od plamienia czy od krwawej rzeki i powiedział ze od plamienia
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy dacie radę nikomu nie mówic a tp jaki ci wychodzi?
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
tp- znaczy się temperatura? nie mierzę. Robiłam betę w ten poniedziałek to wyszła 5914, betę zrobię jeszcze w ten poniedziałek żeby święta miec spokojne.
Jak pójde tego do gina 7 stycznia to będzie 7-8 tydzień. Przypuszczam, że moja mam to się i tak domyśla i powiedziała już moim siostrom ale ja nic nie mówiłam jeszcze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Już przywykłam 
Będzie dobrze
) no ale znów się nie udało
23.06.2012

no wreszcie
i jak beta??

tak po prostu się dzieję nic nie możemy poradzić
współczuję... przytulam Cie mocno
Aaaa i już w pracy zaklepałam sobie wolne 3 dni w styczniu i pójdę na to Hsg