Trądzik na ciele (plecy, dekolt, pupa, itd) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-25, 22:05   #91
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy - krostki na posladkach :(

Cytat:
Napisane przez Karoline
jest poprawa Seona twoja metoda jest rewelacyjna!!!!!! do tego pasta cynkowa i moj problem powoli znika MOje posladki zaczynaja wygladac jak "ludzie" krostki sie wysuszaja a pilingi i masaze czynia cuda. Buziaki ogromne dla tych co sie udzielaja na tym watku!!!!1
Cieszę się że Ci pomaga moja metoda Może ją opatentuje
Pozdrawiam!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 20:14   #92
demetria
Rozeznanie

GG do demetria

Cytat:
Napisane przez Neni1984
Maść Clotrimazolum w moim przypadku działa cuda, choć u mnie krostki pojawiają sie sporadycznie, gdy mam full nauki i siedza non stop na tyłku
2,60 bez recepty, kierunek - apteka, pozdrawiam
clotrimazolum???? maśc przeciwgrzybicza????
Stary 2006-01-27, 00:34   #93
czarna-mamba
Przyczajenie

jak na moje oko to jest wielkie prawdopodobieństwo ze jest to okołomieszkowe zapalenie skóry, które lubi sie umiejscowić na ramionach lub właśnie na pośladkach... wtedy polecam peeling i krem svr z mocznikiem (xerial) no i systematyczność
czarna-mamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 00:54   #94
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demetria
clotrimazolum???? maśc przeciwgrzybicza????

dokładnie Czytałam gdzieś na forum nawet, że dermatolog zalecił komuś na twarz stotować W każdym razie u mnie na pupie sprawuje się na 5 z plusem
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 00:10   #95
demetria
Rozeznanie

GG do demetria

Cytat:
Napisane przez Neni1984
dokładnie Czytałam gdzieś na forum nawet, że dermatolog zalecił komuś na twarz stotować W każdym razie u mnie na pupie sprawuje się na 5 z plusem
O a to dobrze wiedzieć, nigdy bym na to nie wpadła więc testujemy testujemy...
Stary 2006-01-29, 14:56   #96
sylwia622
Rozeznanie

Seona a czy Twoim sposobem wylecze tez potowki ? Bo w moim przypadku to sa chyba potowki, na przedramionach tez mialam ale jakos same zniknely
Znacie moze jeszcze jakies sposoby na potowki ?
Pozdrawiam
Stary 2006-01-29, 18:33   #97
Elfka86
Zakorzenienie

ja mam potówki na udach ;/ na pupie w sumie tez ale rzadko :/ co ja mam z nimi zrobic????
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-30, 13:18   #98
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna-mamba
jak na moje oko to jest wielkie prawdopodobieństwo ze jest to okołomieszkowe zapalenie skóry, które lubi sie umiejscowić na ramionach lub właśnie na pośladkach... wtedy polecam peeling i krem svr z mocznikiem (xerial) no i systematyczność
polskim odpowiednikiem Xerialu jest Kermuren, 3-4 razy tańszy a tak samo dobry, wiem z autopsji
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 13:51   #99
Seona
Zakorzenienie

Słuchajcie nie wiem czy "moja metoda" zwalcza potówki Może spróbujcie jej, jest niedroga, a szkody raczej nie zrobi To tylko mycie się mydełkiem siarkowym i przecieranie później Afrodyta Adonis.
Mojej siostrze na potówki pomaga zwykła maść z witaminą A a bratu balsam miltiwitaminowy z Avonu (raz sobie pożyczył od swojej żony i jego problem znikąła tyle lat się męczył, biedaczysko) A tu i tu są w składzie witaminy, więc możliwe że i Tobie pomoże???

Ślub
Pati
Lili
Stary 2006-01-30, 16:49   #100
sylwia622
Rozeznanie

Dziekuje poprubuje wszystkiego
Stary 2006-01-30, 21:12   #101
kfiatusheq16
Przyczajenie

ja tez mam niestety ten sam problem tylko nie na posladkach lecz na udach... dzisiaj wlasnie zaczynam *****cje z mydelkiem siarkowym? pomoze? i co jeszcze moge dokupic... zeby poskutkowalo... bo juz nie moge z tym krostami wytrzymac... czasami są wielke i bardzo bolą? to chyba potowki? nie kce juz ich....
kfiatusheq16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-30, 22:47   #102
kaamilcia
Przyczajenie

Smile Dot.: Pomocy - krostki na posladkach :(

dziewczeta wiem co czujecie.. ja mieszkam nad morzem.. i na plaze wyjscie to jest koszmar.. ciagle naciaganie majtek itd... zeby nikt nie widzial tego czegos!!!! wybralam sie ostatnio do dermatologa, zaplacilam 60 zl za nic w sumie.. dowiedzialam sie ze jest to spowodowane nadmiernym rogowaceniem naskorka, i od tego powstaja ropne krosty, czy jak juz ktos o tym wspomnial zapalenie mieszkow przywlosowych.. ta sama osoba podala rowniez nazwe kosmetykow svr czy jakos tak ktora na to pomaga, ale te kosmetyki sa strasznie drogie!!! Seona dzieki wielkie za Twoje porady!! jutro wyskok do apteki i zaczynamy walke!!!!

a ja myslalam ze jestem z tym sama... o razu mi lepiej
bardzo goraco pozdrawiam
kaamilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 00:51   #103
ewa_ewa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, już spieszę z pomocą Odkryłam dzisiaj rano cudowny sposób, który, o dziwo, pomógł nawet mi Pupcia gładka jak u niemowlaka A więc tak Przedwczoraj umyłam pośladki żelem antybakteryjnym Dermedic (ok. 20zł w aptece) no i oczywiście rękawicą. Potem wtarłam maść z wit. A (ok 2zł). Wczoraj nie robiłam nic specjalnego, szybki prysznic i to bez rękawicy. Dzisiaj umyłam pośladki owym żelem, coś mnie podkusiło i nałożyłam maseczkę Nivea (tą z podwójnego opakowania) oczyszczającą bodajże z wit. E. Nie oczekiwałam żadnych efektów, nałożyłam ją jeszcze na dekolt plecy i ramiona. O ja głupia, gdybym wiedziałam jakie efekty przyniesie oprawiłabym ją w ramki Po jakichś 5-7 minutach (ciężko stwierdzić :P) zmyłam ją. Za 15 minut miałam pośladki GŁADKIE w dotyku w 100% i na dodatek CZYSTE, bez żadnej kropeczki ani krosty. Ten stan utrzymuje się do teraz Dodam jeszcze, choć to może nieistotne, że od tygodnia biorę Capivit A+E mite. A, no i pasowałoby napisać, jaką postać miał mój problem :P Było to połączenie potówek z wypryskami, więc myślę, że pomoże. Szczerze i z całego serca polecam gdy wszystko inne zawodzi. Pozdrawiam i mam nadzieję że komuś pomogłam
Stary 2006-01-31, 21:32   #104
kfiatusheq16
Przyczajenie

wczoraj kupilam sobie mydelko siarkowe... chcialabym sie dowiedziec po jakim czasie uzywania tego mydelka widac efekty, dodam ze uzywam mydelka juz drugi dzien... i co i nic... ???!!?? czekam wziąż... mam nadzieje że poskutkuje jak bedzie porawa od razu dam wam znac
kfiatusheq16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 08:53   #105
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa_ewa
Cześć dziewczyny, już spieszę z pomocą Odkryłam dzisiaj rano cudowny sposób, który, o dziwo, pomógł nawet mi Pupcia gładka jak u niemowlaka A więc tak Przedwczoraj umyłam pośladki żelem antybakteryjnym Dermedic (ok. 20zł w aptece) no i oczywiście rękawicą. Potem wtarłam maść z wit. A (ok 2zł). Wczoraj nie robiłam nic specjalnego, szybki prysznic i to bez rękawicy. Dzisiaj umyłam pośladki owym żelem, coś mnie podkusiło i nałożyłam maseczkę Nivea (tą z podwójnego opakowania) oczyszczającą bodajże z wit. E. Nie oczekiwałam żadnych efektów, nałożyłam ją jeszcze na dekolt plecy i ramiona. O ja głupia, gdybym wiedziałam jakie efekty przyniesie oprawiłabym ją w ramki Po jakichś 5-7 minutach (ciężko stwierdzić :P) zmyłam ją. Za 15 minut miałam pośladki GŁADKIE w dotyku w 100% i na dodatek CZYSTE, bez żadnej kropeczki ani krosty. Ten stan utrzymuje się do teraz Dodam jeszcze, choć to może nieistotne, że od tygodnia biorę Capivit A+E mite. A, no i pasowałoby napisać, jaką postać miał mój problem :P Było to połączenie potówek z wypryskami, więc myślę, że pomoże. Szczerze i z całego serca polecam gdy wszystko inne zawodzi. Pozdrawiam i mam nadzieję że komuś pomogłam
Ale nie śmiejcie się ze mnie: ja tyle lat żyję na świecie i nie przyszło mi do głowy, żeby na pupe nałożyć maseczkę Jak zaniecham (z lenistwa) moich masaży i pojawia mi się jakiś "nieprzyjaciel" to szoruje pośladki jak opętana i wylewam na nie tony Afrodyty Adonis, a nie pomyślałam żeby nałożyć na nie maseczke Dzięki ewa_ewa
A dwa dni stosowania mydła siarkwego to króciutko I szczerze Ci polecam złuszczenie wszystkiego co masz na pupie. (masaż rękawicą lub szczotką i peelingi) Samo mycie się mydłem to może być trochę za mało

Ślub
Pati
Lili
Stary 2006-02-01, 16:34   #106
winner
BAN stały

polecam mydlo siarkowe naprawde dziala
winner jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 22:40   #107
ewa_ewa
Raczkowanie

Widzisz, Seonka, to był akt rozpaczy Ale opłaciło się
Stary 2006-02-02, 13:23   #108
agus-go
Przyczajenie

GG do agus-go

Cześć dziewczyny! Wydaje mi się, że źródłem takich problemów może być bielizna nie przepuszczająca powietrza. Najlepiej nosić z naturalnych materiałów. Wydaje mi się że takie iejsca powinno się też porządnie nawilżać.
agus-go jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 13:32   #109
sylwia622
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus-go
Cześć dziewczyny! Wydaje mi się, że źródłem takich problemów może być bielizna nie przepuszczająca powietrza. Najlepiej nosić z naturalnych materiałów. Wydaje mi się że takie iejsca powinno się też porządnie nawilżać.
Ja npjak wychodze spod przysznica to mam pupke gladziutka i zadnych krostek a jak sie wytre to po 5 min juz sie pojawiaja smarowalam oliwka i roznymi zelami i nic krepuja mnie one i chce sie ich jak najszybciej pozbyc. Sprubuje sposobu ewy i naloze maseczke
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-08, 19:58   #110
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

a moze krem bambino polecany do tradziku na twarzy ? <lol> myśle ze calkiem nieglupii pomysl w koncu male dzieci maja sliczne pupy

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 21:49   #111
kiniaczeq
Zakorzenienie

Question Uczulenie na sierść .. jak z tym jest w końcu ?

Mam do was pytanie bo nie doszukałam się odpowiedzi w wyszukiwarce.

A więc.. posiadam w domu królika ok. 2 rok i pani dermatolog mówiła że przez ten czas rozwinęło się moje uczulenie na niego, które objawia się w postaci ogromnych czerwonych plam na nogach i rękach.
Pani przepisała mi maści i plamy zniknęły. Czasem jak głaskałam królika to mi się nic nie działo, a czasem to tak drapałam te czerwone plamy do krwi..
Dzisiaj natomiast spuchła mi strasznie warga wczoraj tylko go głaskałam może z jakieś 30 minut i tą wargę mam teraz bardziej spuchniętą, jest 2 razy większa, pani w aptece powiedziała że to od królika i powiedziała że lepiej będzie jak sie go pozbędę.
No i tu jest problem, jak ja moge oddać królika? jest to dla mnie nie do pomyślenia w ogóle, to nie wchodzi w gę..
Problem pojawia sie czy ja przez cały czas gdy będzie on trzymany w domu to czy ja mogę cały czas smarować się tymi maściami jak mi coś wyskoczy? czy te masci można na dłuższy dystans używać?
Stary 2007-11-03, 16:16   #112
kiniaczeq
Zakorzenienie

Dot.: Uczulenie na sierść .. jak z tym jest w końcu ?

podbijam...
Stary 2007-11-04, 14:06   #113
martiniątko
Zadomowienie

Też mam uczulenie na dłoniach - na kocia siersc. Używam maści juz pare lat... Niestety nic innego nie pomaga. Trzeba uwazac jednak - uzywac jak najciensza warstwe masci, jak najrzadziej i smarowac tylko i wylacznie te fragmenty skory, gdzie jest uczulenie (omijać uważnie zdrowa skore). Jeżeli masz tłusta maść (a nie krem albo żel) to najlepiej długo wcierać ja w skore. Bywaja okresy samoistnego pogorszenia i poprawy, od niczego chyba nie zalezne. Teraz mam swietny okres bo wyprowadzilam sie z domu ale jak wracam, bąble znow sie pojawiaja...
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 14:11   #114
kiniaczeq
Zakorzenienie

aha czyli na dłuższą metę maść jest dobra.. dzięki za odp
Stary 2007-11-24, 16:54   #115
ImYourDestiny
Raczkowanie

Unhappy wstydliwy problem - krostki na pupie

hej, czy któraś z was ma może podobny problem do mojego? mam dużo krostek na pupie i nie moge się ich pozbyc czasami nakładam maść (taką na trądzik) ale nic nie pomaga.... czy są na to sposoby? bo marzy mi sie gładka pupa
ImYourDestiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 22:14   #116
sirgunia
Raczkowanie

krostki na dekolcie, ramionach i placach.

co jakis czas, okresowo na plecach i na dekolcie pojawiaja mi sie male krostki.buzia jest idealnie gladka. problem dotyczy tylko tych okolic o jakich wspomnialam. po jakims czasie to samo znika. czy to tradzik czy zmiany na tle hormonalnym? i jak odroznic jedne od drugich??
sirgunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 19:14   #117
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Walka z trądzikiem na ciele

łączę
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-10, 15:10   #118
krolewnaZdrewna
Przyczajenie

Problem z plecami

Moim problemem sa od jakiegos czasu plecy oraz dekolt. Pojawily sie na nich pryszcze i krostki ale jest ich multum i nie wygladaja jak normalny tradzik. WYbieram sie do dermatologa ale wczesniej chcialabym zasiegnąc waszej rady. W zalaczniku zdjecia. Prosze o pomoc, co to moze byc i jak przeciwdzialac. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg xyz.JPG (39,6 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zyx.JPG (53,2 KB, 119 załadowań)
krolewnaZdrewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-11, 08:07   #119
siisii
Raczkowanie

Dot.: Problem z plecami

ja mialam ten sam problem. nie pozbylam sie go do konca jeszcze ale znaczaco zmniejszylam. dla mnie dobry okazal sie gruboziarnisty peeling mniej wiecej co drugi dzien i przecieranie skory tonikiem. wazne zebys nie ubierala sie rowniez z sztuczne materialy, zeby skora mogla oddychac i nie pocila sie nadmiernie. najgorsza pora w roku jest wlasnie zima kiedy chodzi sie tak grubo wyubieranym.
siisii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-11, 10:11   #120
krolewnaZdrewna
Przyczajenie

Dot.: Problem z plecami

Dbam o nie jak tylko daje rade. Podczas kapieli myje zelem do twarzy, nastepnie wycieram tylko i wylacznie recznikiem papierowym. Przemywam tonikiem, w domu nosze tylko bluzki na ramiaczkach gleboko wyciete zeby wszystko moglo tam 'oddychac' i wcale nie jest lepiej a tylko gorzej Najwieksze i najwiecej pryszczy mam w okolicach ramiaczek od stanika.. A przeciez sa z dobrego materialu wiec nie wiem skad taki efekt
krolewnaZdrewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości