|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Śmieszne gry planszowe/karciane/itp -- co polecacie? :)
[QUOTE=anlejka;43972418]W skrócie http://www.youtube.com/watch?v=sxjqv1MFUAA
Ogólnie musisz złapać totem jeśli zauważysz, że ktoś ma taki sam kształt na swojej wyłożonej karcie. Zabawy i śmiechu przy tym jest po pachy Zawsze na obozie gramy jak dzieciaki idą spać. Wyznawana jest zasada: Jeśli nie krwawiłeś to znaczy, że nie grałeś w prawo dżungli naprawdę.Zabawy i ran - zwłaszcza, jak Twoim przeciwnikiem jest ktoś, kto ma długie paznokcie
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za wytłumaczenie
![]() Gra nawet fajna, nie na tyle żebym ją od razu kupiła ale zagrałabym Ja wole jednak gry z jakimiś zadaniami, kiedy trzeba coś wymyślać. Ciekawe jakby mi poszło w Prawo Dżungli na imprezie bo po piwie mój refleks = 0
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Z dzieciakami też, ale w bardziej łagodną wersję. Znaczy kto ma więcej palców ten wygrywa
Jak gram sami to krew się leje, krzesła latają i w ogóle. Raz koleżanka zwichnęła kolano, a w tym roku na obozie inna złamała rękę, więc z dziećmi jednak się boimy |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() party alias: http://www.gryplanszowe-basanti.pl/g...rty-alias.html ![]() czy alias wielki zakład? http://www.e-libro.pl/party-alias-wi...-p-178529.html ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
ale jak nas jest 5 osób to srednio, lepiej w więcej, świetny zabijacz czasu jak się jedzie autokarem na wycieczki
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Alias Party! ![]() Chociaż to drugie pewnie na bardzo podobnych zasadach. Warto kupić. Dzięki tej grze, zimowe wieczory będą roześmiane.
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Planszówki to temat rzeka, strasznie cieszy mnie to, że ostatnimi czasy wróciły do łask. Jak byłam mała zagrywałam sie w Magię i Miecz, Monopoly, Scrable. Ostatnio wychodzi coraz więcej gierek strategicznych, z ciekawą fabułą i ogólnie takich do pogłówkowania. Staram się zarażać pasją też dzieciaki, żeby je trochę odpędzić od kompa, pomaga mi w tym Dixit, tutaj możecie zerknąć co to za cudo - http://www.kumiko.pl/oferta/dixit/ - mega wkręca, niby prosta gra na skojarzenia, ale nieźle się można przy niej usmiać.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Dixit jest mega. Wsiąśc do pociągu też polecam. I Jungle Speed. Ta ostatnia to kupa śmiechu.
Ze znajomymi uwielbiamy grać w Cytadelę. |
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gry planszowe dla dwojga (rpg, logiczne, strategiczne)
Jeśli chodzi o gry dla 2 osób to fajnie się sprawdzają takie, które można grać na jednym komputerze za darmo. Wiesz... jedna klawiatura... czasem niechcący się muśnie rękę
<ciach_reklama> przeczytaj regulamin. Edytowane przez ostryga2 Czas edycji: 2014-03-25 o 14:56 |
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
A co sądzicie o grze w pociągi : http://www.gryplanszowe-basanti.pl/g...gu-europa.html
Da radę to ogarnąć z 9 latkiem? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Kolejka! Bardzo fajna, polska gra stylizowana na czasy PRLu. Szczerze polecam
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rebel.pl/product.php/1,60...ce-Zolwie.html polecam. |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajne jest też Carcassonne.
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w grach zielona, ale myślę, że byłby to dobry prezent i ogólnie coś innego niż czas ze znajomymi spędzony przy piwie tudzież w kinie. Graliśmy w scrabble, czas poszerzyć horyzonty.
Graliście w Listy Whitechapel? Wygląda fajnie. Podobają mi się takie mroczniejsze klimaty, kryminał/ horror. Coś jeszcze będzie do tego podobne? Mansions of madness?Call of Cthulhu?
|
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz jest hype na Martwą Zimę - z zombie - mnie ta gra nie porwała, za to w tej samej tematyce świetne jest Zombicide (ale to znów wydatek prawie 300 zł za podstawkę - choć warto, bo figurki są super). Horrorem może się stać rozgrywka w Robinsona |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Szybki odzew - lubię to.
Ja szukam dla większego grona osób, co najmniej 5-6 osób, cena też nie gra roli, coś takiego z rozmachem żeby było. Uwielbiam wampiry - Fury of Dracula brzmi nieźle zapiszę w kajeciku. Nie zdawałam sobie sprawy, że aż tyle gier jest, to jest popularne?
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gier jest ogrom, może nie tyle, co komputerowych, ale miesięcznie ukazuje się z 10-15 nowych tytułów tylko w języku polskim, część to gry dla dzieci, ale jest też sporo tych zaawansowanych. Teraz zbliżają się targi gier w Essen i jest bardzo dużo nowości. Polecam grupy na fb: Gry planszowe oraz Planszówkowy bazar pod skrzydłami Pegaza. No i forum gry-planszowe, tam znajdziesz mnóstwo informacji i pomocy, wielu graczy chętnie doradza Przed zakupem warto też obejrzeć recenzję np. na Granie w Chmurach (moje ulubione) albo Gry planszowe u Wookiego. Dracula jest na 2-5 graczy. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
O to już mam pomysł na prezent na święta
Jest z czego wybierać, dzięki
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli szukasz gry, która wprowadziła by ciebie w świat współczesnych nowoczesnych planszówek to Tikal jest ta grą
![]() Dlaczego ? Po pierwsze, czytanie instrukcji zajmie ci maksymalnie 15 minut i wszystko będziesz wiedział włącznie z niuansami. Po drugie, rozkładanie w porywach zajmie ci 5 minut. Ci co trochę grają wiedzą jak to jest ważne ![]() Po trzecie, nie ma tutaj kostki a to oznacza, że najpewniej mamy do czynienia z klasyczną eurogrą. Gra to wprowadzi ciebie łagodnie w nowoczesną filozofie tur, rund i przede wszystkim wyboru akcji. Po czwarte, można w tą grę grać rodzinnie. Ważne nie ma negatywnej interakcji. Co przy rodzinnym graniu jest istotne. Podsumowując, wchodź w świat gier planszowych przez dżunglę Tikala ![]() Link do gry w dobrej cenie: http://am76.pl/produkt.php?idprodukt=2351 |
|
|
|
|
#112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
Z chłopakiem lubimy klimaty fantasy i też w takim stylu kupujemy gry. Ostatni nasz zakup to Warhammer. Świetna
W sklepie xxx można ją dostać jakby ktoś chciał
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-10-28 o 14:32 Powód: reklama |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy Martwą Zimę na Halloween. Jak ktoś lubi zombiaki to polecam. Bardzo fajne są figurki.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to zle się wyraziłam. Te figurki to właśnie te zombiaki z kartoniku z podstawkami. Ale mają kształt zombiaka wiec figurki
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cały czas szukam Zabrzanek lub Sosnowiczanek, ewentualnie dziewczyn z okolic które miałyby chęć podjechać - trochę mnie wkurza, że w gry grają głównie faceci, wiadomo, że nie pójdę grać sama do mieszkania obcego kolesia ani nie zaproszę trzech do siebie, ale już na przykład gdybyście miały ochotę wpaść z chłopakiem to jak najbardziej Mam sporo i lekkich gier, i takich cięższych.
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
a możecie mi polecić jakąś gierkę, gdzie się coś buduje? Dom, miasto, cokolwiek? W dzieciństwie grałam w super gierkę planszową, w której budowało się dom, ale za cholerę nie mogę jej teraz znaleźć, a tytułu nie pamiętam. |
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
Z nowszych gier - Mr House, Suburbia. Ze starych nie znam.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Jap Polecam:
Budowniczowie: Antyk http://am76.pl/produkt.php?idprodukt=2644 Metropolia http://am76.pl/produkt.php?idprodukt=1903 Agricola http://am76.pl/produkt.php?idprodukt=5 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

Zawsze na obozie gramy jak dzieciaki idą spać. Wyznawana jest zasada: Jeśli nie krwawiłeś to znaczy, że nie grałeś w prawo dżungli naprawdę.

Ja wole jednak gry z jakimiś zadaniami, kiedy trzeba coś wymyślać. Ciekawe jakby mi poszło w Prawo Dżungli na imprezie bo po piwie mój refleks = 0
i nie wiem czy można grać w 2 osoby czy musi być więcej... Ale Ci pomogłam, że hej