![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?
Mam ciemny blond, więc na taki kolor laser działa. Nie działa jeśli ktoś ma bardzo jasny blond lub siwe włosy, wtedy laser nie usunie takich włosów.
Zawsze możesz zapytać w salonie czy Twoje włosy nadają się do fotodepilacji ![]()
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że niedługo bedzie widać efekty, jestem zapisana na drugą serie 7 wrzeeśnia i mam nadzieje że już nie bedzie tak bolało. Zazdroszcze koleżnace że ją nic nie bolało ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a czy w NoVello to bikini za 99zł oznacza tylko pachwiny czy depilację głęboką, całkowitą? Może wedle życzenia, czy za głębszą trzeba zapłacić więcej niż to 99zł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Hej. Dokładnie wedle życzenia czy chcesz tylko pachwiny czy głębokie bikini płacisz 99zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny mam pytanie być może pojawiło sie wczesniej lecz nie przegladałam całego wątku .
Czy ktos robił debilację w Krakowie ? Jesli tak to w jakim salonie i jakie są wasze opinie na ten temat ? Bardzo prosze o odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja prosiłabym o opinię o bydgoskich salonach NoVello, jeśli któraś z Was korzystała. Boję się, że trafię na niedokładną osobę, czytałam, że zdarzało się, że kosmetyczka pozostawiała niedodepilowane placki, albo że poparzyła klientkę. Zresztą wiadomo, z polecenia bezpieczniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
W Expelos robiąc bikini całkowite mam również naswietlaną i tą część, nie słyszałam nic, że to kolejna strefa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
a Ja nie miałam , chociaż podkreślałam kilkakrotnie, że zależy mi na głebokim bikini, może na następnej sesji mi zrobi , bo teraz mnie bardzo bolało
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio byłam na fotodepilacji w salonie Dermic na puławskiej,
robiłam pachy i bikini, tez maja po 99 zl na każda strefe, a dodatkowo jak kogos boli, to oferuja znieczulenie wiec jest ok. Ja na bikini brałam znieczulenie i nic nie czułam. Wejdzcie sobie na stronke www.dermic.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
hej Olso robilas 1 zabied?jakie efekty? ja jestem po 5 w expelos i dopiero po 5 widze efekty ktore mnie zadowalają..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Pachy robiłam 2 razy, bikini raz, pod pachami juz prawie wogole nie mam wlosow, na bikini mam tylko w niektorych miejscach, ale zauwazylam, ze po zabiegu strasznie wolno rosna. Wydaje mi sie ze to jest kwestia sprzetu, ale 5 razy to sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Hej
Olso masz racje ze jest to kwestia sprzętu. Ja pracowałam przez jakiś czas w CTL(Centrum Techniki Laserowej) co fakt tylko oferty handlowe sparządzałam ale wiem ze IPL ma rożne długosci fali, dlatego ja się zdecydowałam robić w Nomasvello bo wyczytałam ze tam mają najlepsza długośc fali. Na bikini Robiłam 5 zabiegów a na pachy 2, liczba zabiegów zależy na pewno od tego jakie jest owłosienie. Pod pachami miałam ciemne włoski i mocne, natomiast na bikini były delikatniejsze bo zawsze woskiem robiłam stad pewnie ta roznica w ilosci zabiegów. Na bikini nie mam wogóle wlosków natomiast co do pach to pojedyncze juz mi odrastają wiec jeszcze jeden zrobie, tylko musze poczekac az odrasna bo faktycznie duzo wolniej rosna i zapisze sie na zabieg, mam nadzieje ze juz ostatni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam taki problem z owłosieniem na nogach, że czasami wydaję mi się, że nikt nie ma podobnego. Mam baaaaaaaardzo ciemne i baaaaaaaaaaaardzo grube włoski począwszy od łydek poprzez uda skończywszy na bikini. Nawet jak się ogolę to efekt nie jest zadowalający.
Próbowałam już wszystkiego z wyjątkiem laseru. Jestem teraz zdecydowana tylko niepokoi mnie jedna rzecz- jaką mam gwarancję, że włoski mi wypadną? Boję się, że wrzucę pieniądze w błoto i nadal się ich nie pozbęde. A tak na marginesie nie chce dużo wydac dlatego myslałam o salonie no-vello w Lbn bo tam mieszkam. Czy któs może coś na ten temat powiedzieć? Jak narazie jestem załamana!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Ja również mam umówiona wizytę do Nomasvello w Kielcach. Liczę, że po tym zabiegu nie będę musiała golić nóg codziennie. Mam kilka pytań to pań, które są po zabiegu już jakiś czas:
- czy po zabiegu znikną spod skóry czarne kropeczki widoczne po ogoleniu nóg (część włosa w skórze)? - czy cena jest za serię(dwie-trzy wizyty poświęcone jednej okolicy) czy za jednorazowy zabieg? - jak wyglądało wasze ciało po zabiegu? Czy po zgoleniu spalonych włosków widziałyście poprawę? Jak długo trzeba czekać na efekty? Dziękuję i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Cena za zabieg jednorazowy 3. Ciało wygląda normalnie, część włosków nie wyrasta, część nadal rośnie i po prostu wypada. Na ich miejscu mogą wyrosnąć inne włoski, ale wyrasta ich mniej. To też zależy już od człowieka i jego uwarunkowań genetycznych. Pierwsze efekty widać od razu, potem po 2-3 tygodniach widać ze jest ich mniej i część nie wyrasta, a po 4-5 tygodniach wyrastają włoski z innej fazy wzrostu. Wtedy powinno się zabieg powtórzyć. Czyli po jakimś miesiącu. Na efekt końcowy nie wiadomo ile musisz czekać, ale trzeba być cierpliwym. Tak jak wspominałam to zależy od Twojego ciała moze być tak że będziesz potrzebować tylko 3-4 zabiegi powtórzajace, a moze się okazać że trzeba będzie ich zrobić 8-10 razy (tak średnio wychodzi 5-6 razy). To nie jest tak że już nigdy żaden włosek Ci nie wyrośnie, szczególnie jeśli jesteś osobą młodą.
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() Najważniejsze to pozbyć się chociaż części włosów. Kiedy będzie ich mniej i staną się słabsze, można poradzić sobie z nimi chociażby depilatorem lub woskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Jak masz ciemnie wlosy to latwiej je usunac IPlem, maja wiecej melaniny;-)
Z tego co slyszalam to w dermicu maja lepszy sprzet niz w novello. A pieniedzy napewno w błoto nie wyrzucisz, juz po pierwszym zabiegu powinnas miec mniej wlosow, i beda wolniej rosly. Za ta cene to sie naprawde oplaca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Przeczytałam uważnie wszystkie opinie na tym wątku, bardzo interesuje mnie fotodepilacja w salonach No+Vello. Czy któraś była na zabiegu tego typu w Poznaniu? Czy bolało i jakie efekty oraz ogólne wrażenia? Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
ja mam pytanie trochę z innej beczki. Czy ktoś się orientuje czy takie zabiegi nie są rakotwórcze? jest to promieniowanie na skórę z małej odległości. Nie wiecie czy są jakieś badania, jakie są opinie lekarzy na ten temat? jak macie jakieś linki z artykułami podrzućcie proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Hello!
Miałam wczoraj pierwszy zabieg i czekam, aż włoski zaczną wypadać ![]() Zabieg owszem, był miejscami bolesny, ale zauważyłam zależność, że bardziej piekło w miejscach, gdzie włos mam naprawdę silny i twardy. Okolice kostek, kolan, jak i bliskie bikini były niemal nieodczuwalne ![]() Drogie Martgo i Alicjalit, zapytałam również kosmetyczkę o rakotwórczość lasera w No Mas Vello. Badania nie stwierdziły, że tego typu lasery są rakotwórcze, dziś nawet nadmiar kąpieli słonecznych może spowodować rozwinięcie się nowotworu, zatem pod tym względem depilacja jest raczej bezpieczna. I tak przed pierwszym zabiegiem wypełniamy ankietę, która jest podstawą kwalifikacji do zabiegu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
ja sie wybieram w srode na próbny zabieg a jak dobrze pójdzie to w pt na normalny- nogi. Bardzo jestem ciekawa czy to rzeczywiscie dziala(za taka cene)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
zadnej? moze dlatego ze wczesniej tylko woskowalas- to zaburza fazy wzrostu wlosa.
Edytowane przez Julka-ztx Czas edycji: 2010-08-29 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
A ja widzę różnicę już po pierwszym zabiegu, który miałam ponad miesiąc temu ( nogi, bikini, pacy, twarz)
Za tydzień mam następną sesję. Kilka lat temu robiłam laserowe usuwanie włosków na twarzy, zrobiłam całą serię i dupa nic zero. Nie wiem czy to laser było do d. czy Pani która przeprowadzała nie była fachowcem jak należy. Wiem jedno wydałam kupę kasy na nic ![]() Postanowiłam spróbować fotodepilacji ze względu na cenę i z powodu opinii, które też poznałam za granicą. Jestem z Wrocławia więc odwiedziłam tutejszy salon i po próbie poddałam się zabiegowi ![]() Mam nadzieję, że efekty będą jeszcze większe po kolejnych zabiegach. Jeśli chodzi o nogi czuję, że są miejsca gdzie włoski nie odrosły. Okolice bikini również, robiłam głębokie i tam nie jestem pewna jak to jest hihi Paszki też mniejsza ilość włosków. Najważniejsza jednak twarz, to od zawsze było moim utrapieniem. Po laserze byłam wściekła bo nie dał nic, teraz już widzę że na brodzie gdzie miałam ciemne okropne włosy już jest ich mniej co bardzo mnie cieszy i podnosi na duchu bo już myślałam, że nigdy się tego nie pozbędę i wosk z penseta zawsze będą w mojej kosmetyczce. Jestem dobrej myśli dlatego kolejny zabieg w przyszłym tygodniu. Myślę, że jeśli ktoś nie jest pewny to wydanie 99 zł na 1den zabieg to praktycznie tyle co wosk na nogi więc mimo wszystko warto spróbować i się samemu przekonać. Mało jest opinii po kilku zabiegach tutaj na forum, postaram się pisać o dalszych moich uwagach i spostrzeżeniach. Może komuś z podobnym problemem to się przyda ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.