Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 09:55   #91
olik04
Zakorzenienie

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Cytat:
Napisane przez wunia83 Pokaż wiadomość
I zabieg był mimo to skuteczny - działa również na jasne włoski?
Mam ciemny blond, więc na taki kolor laser działa. Nie działa jeśli ktoś ma bardzo jasny blond lub siwe włosy, wtedy laser nie usunie takich włosów.
Zawsze możesz zapytać w salonie czy Twoje włosy nadają się do fotodepilacji , jest też depilacja próbna, aby zobaczyć czy nie ma przeciwwskazań do dalszego zabiegu na większym obszarze. Wtedy już wiadomo że laser działa, jeśli chwyta pigment i "spala" włoski. Po prostu do jaśniejszych włosów trzeba użyć większej mocy lasera. Ale co ciekawe, mimo iż była to wysoka moc, to nie odczuwałam jakiegoś dużego bólu.
Stary 2010-08-05, 20:37   #92
alicjalit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olik04 Pokaż wiadomość
Mam ciemny blond, więc na taki kolor laser działa. Nie działa jeśli ktoś ma bardzo jasny blond lub siwe włosy, wtedy laser nie usunie takich włosów.
Zawsze możesz zapytać w salonie czy Twoje włosy nadają się do fotodepilacji , jest też depilacja próbna, aby zobaczyć czy nie ma przeciwwskazań do dalszego zabiegu na większym obszarze. Wtedy już wiadomo że laser działa, jeśli chwyta pigment i "spala" włoski. Po prostu do jaśniejszych włosów trzeba użyć większej mocy lasera. Ale co ciekawe, mimo iż była to wysoka moc, to nie odczuwałam jakiegoś dużego bólu.
Ja dziś w końcu dotarłam do No vello na Jana Pawła. We wtorek miałam próbe... i powiem szczerze że jak dla mnie ten zabieg zdecydowanie nie jest bezbolesny! Tak Mnie bolało że pani kosmetyczka musiła przerywać kilka razy i przykładać mi lód! Ja mam bardzo ciemne włoski i silne więc może dlatego.. poza tym robiłam bikini głębokie więc to jest bardzo delikatna strefa. W każdym wypadku jak teraz o tym myśle to zrobiłabym to jeszcze raz ale jak byłam pod laserem to już chciałam zrezygnować
Mam nadzieje że niedługo bedzie widać efekty, jestem zapisana na drugą serie 7 wrzeeśnia i mam nadzieje że już nie bedzie tak bolało. Zazdroszcze koleżnace że ją nic nie bolało ...

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
alicjalit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 20:45   #93
kudo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez just_girl Pokaż wiadomość
hmm kupiłam w przypływie euforii bon (49pln!) na zabieg depilacji ipl w aldonesense (czy jakoś tak) w krakowie i studiuje teraz fora żeby znaleźc jakieś info ale tak naprawdę o samym ipl jest coś dziwnie mało... robiła któraś z was zabieg w tym salonie? jak wrażenia?
byłam tam dzisiaj i zrobilam sobie full zestaw, tj pachy nogi i bikini... dam znać po czasie czy są jakieś efekty
kudo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 13:46   #94
HungrY_EyeS
Przyczajenie

Dziewczyny, a czy w NoVello to bikini za 99zł oznacza tylko pachwiny czy depilację głęboką, całkowitą? Może wedle życzenia, czy za głębszą trzeba zapłacić więcej niż to 99zł?
HungrY_EyeS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 14:27   #95
KMBC
Przyczajenie

Hej. Dokładnie wedle życzenia czy chcesz tylko pachwiny czy głębokie bikini płacisz 99zł.
KMBC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 15:03   #96
verzara
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny mam pytanie być może pojawiło sie wczesniej lecz nie przegladałam całego wątku .
Czy ktos robił debilację w Krakowie ? Jesli tak to w jakim salonie i jakie są wasze opinie na ten temat ?
Bardzo prosze o odpowiedz
verzara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 15:19   #97
HungrY_EyeS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KMBC Pokaż wiadomość
Hej. Dokładnie wedle życzenia czy chcesz tylko pachwiny czy głębokie bikini płacisz 99zł.
Oo to super, spodziewałam się raczej, że będą sobie kazali dopłacać Chociaż ciekawa jestem reakcji jak klientka zażyczy sobie całość, pani pewnie nie będzie zbyt zadowolona, to jeszcze raz tyle pracy.

Ja prosiłabym o opinię o bydgoskich salonach NoVello, jeśli któraś z Was korzystała. Boję się, że trafię na niedokładną osobę, czytałam, że zdarzało się, że kosmetyczka pozostawiała niedodepilowane placki, albo że poparzyła klientkę. Zresztą wiadomo, z polecenia bezpieczniej
HungrY_EyeS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 13:04   #98
alicjalit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HungrY_EyeS Pokaż wiadomość
Oo to super, spodziewałam się raczej, że będą sobie kazali dopłacać Chociaż ciekawa jestem reakcji jak klientka zażyczy sobie całość, pani pewnie nie będzie zbyt zadowolona, to jeszcze raz tyle pracy.

Ja prosiłabym o opinię o bydgoskich salonach NoVello, jeśli któraś z Was korzystała. Boję się, że trafię na niedokładną osobę, czytałam, że zdarzało się, że kosmetyczka pozostawiała niedodepilowane placki, albo że poparzyła klientkę. Zresztą wiadomo, z polecenia bezpieczniej
Ja robiłam depilacje bikini głeboką, nie jest taka jak myślałam i jaką miałam podczas robienia u kosmetyczki na wosk , tzn. pośladki i ich wnętrze jest pomijane , to jest następna strefa

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
Stary 2010-08-10, 18:10   #99
karolaw27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alicjalit Pokaż wiadomość
Ja robiłam depilacje bikini głeboką, nie jest taka jak myślałam i jaką miałam podczas robienia u kosmetyczki na wosk , tzn. pośladki i ich wnętrze jest pomijane , to jest następna strefa
W Expelos robiąc bikini całkowite mam również naswietlaną i tą część, nie słyszałam nic, że to kolejna strefa...
karolaw27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-11, 10:39   #100
alicjalit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolaw27 Pokaż wiadomość
W Expelos robiąc bikini całkowite mam również naswietlaną i tą część, nie słyszałam nic, że to kolejna strefa...
a Ja nie miałam , chociaż podkreślałam kilkakrotnie, że zależy mi na głebokim bikini, może na następnej sesji mi zrobi , bo teraz mnie bardzo bolało

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
Stary 2010-08-11, 20:35   #101
karolaw27
Raczkowanie

Cytat:
a Ja nie miałam , chociaż podkreślałam kilkakrotnie, że zależy mi na głebokim bikini, może na następnej sesji mi zrobi , bo teraz mnie bardzo bolało
Może poproś pod koniec zabiegu o pośladki...to dosłownie kilka strzałów
karolaw27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 10:42   #102
alicjalit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolaw27 Pokaż wiadomość
Może poproś pod koniec zabiegu o pośladki...to dosłownie kilka strzałów
chyba tak zrobie... przecież klient płaci - klient wymaga

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
Stary 2010-08-15, 19:53   #103
Olso
Przyczajenie

Ja ostatnio byłam na fotodepilacji w salonie Dermic na puławskiej,
robiłam pachy i bikini, tez maja po 99 zl na każda strefe, a dodatkowo jak kogos boli, to oferuja znieczulenie wiec jest ok. Ja na bikini brałam znieczulenie i nic nie czułam. Wejdzcie sobie na stronke www.dermic.pl
Olso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 11:34   #104
muszelka181
Przyczajenie

hej Olso robilas 1 zabied?jakie efekty? ja jestem po 5 w expelos i dopiero po 5 widze efekty ktore mnie zadowalają..
muszelka181 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 14:58   #105
Olso
Przyczajenie

Pachy robiłam 2 razy, bikini raz, pod pachami juz prawie wogole nie mam wlosow, na bikini mam tylko w niektorych miejscach, ale zauwazylam, ze po zabiegu strasznie wolno rosna. Wydaje mi sie ze to jest kwestia sprzetu, ale 5 razy to sporo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 09:33   #106
KMBC
Przyczajenie

Hej
Olso masz racje ze jest to kwestia sprzętu. Ja pracowałam przez jakiś czas w CTL(Centrum Techniki Laserowej) co fakt tylko oferty handlowe sparządzałam ale wiem ze IPL ma rożne długosci fali, dlatego ja się zdecydowałam robić w Nomasvello bo wyczytałam ze tam mają najlepsza długośc fali. Na bikini Robiłam 5 zabiegów a na pachy 2, liczba zabiegów zależy na pewno od tego jakie jest owłosienie. Pod pachami miałam ciemne włoski i mocne, natomiast na bikini były delikatniejsze bo zawsze woskiem robiłam stad pewnie ta roznica w ilosci zabiegów. Na bikini nie mam wogóle wlosków natomiast co do pach to pojedyncze juz mi odrastają wiec jeszcze jeden zrobie, tylko musze poczekac az odrasna bo faktycznie duzo wolniej rosna i zapisze sie na zabieg, mam nadzieje ze juz ostatni
KMBC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 15:09   #107
Marttitta87
Przyczajenie

Witam! Mam taki problem z owłosieniem na nogach, że czasami wydaję mi się, że nikt nie ma podobnego. Mam baaaaaaaardzo ciemne i baaaaaaaaaaaardzo grube włoski począwszy od łydek poprzez uda skończywszy na bikini. Nawet jak się ogolę to efekt nie jest zadowalający.
Próbowałam już wszystkiego z wyjątkiem laseru. Jestem teraz zdecydowana tylko niepokoi mnie jedna rzecz- jaką mam gwarancję, że włoski mi wypadną? Boję się, że wrzucę pieniądze w błoto i nadal się ich nie pozbęde. A tak na marginesie nie chce dużo wydac dlatego myslałam o salonie no-vello w Lbn bo tam mieszkam. Czy któs może coś na ten temat powiedzieć? Jak narazie jestem załamana!!!
Marttitta87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 15:24   #108
BiRi
Przyczajenie

Ja również mam umówiona wizytę do Nomasvello w Kielcach. Liczę, że po tym zabiegu nie będę musiała golić nóg codziennie. Mam kilka pytań to pań, które są po zabiegu już jakiś czas:
- czy po zabiegu znikną spod skóry czarne kropeczki widoczne po ogoleniu nóg (część włosa w skórze)?
- czy cena jest za serię(dwie-trzy wizyty poświęcone jednej okolicy) czy za jednorazowy zabieg?
- jak wyglądało wasze ciało po zabiegu? Czy po zgoleniu spalonych włosków widziałyście poprawę? Jak długo trzeba czekać na efekty?
Dziękuję i pozdrawiam
BiRi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 23:06   #109
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BiRi Pokaż wiadomość
Ja również mam umówiona wizytę do Nomasvello w Kielcach. Liczę, że po tym zabiegu nie będę musiała golić nóg codziennie. Mam kilka pytań to pań, które są po zabiegu już jakiś czas:
- czy po zabiegu znikną spod skóry czarne kropeczki widoczne po ogoleniu nóg (część włosa w skórze)?
- czy cena jest za serię(dwie-trzy wizyty poświęcone jednej okolicy) czy za jednorazowy zabieg?
- jak wyglądało wasze ciało po zabiegu? Czy po zgoleniu spalonych włosków widziałyście poprawę? Jak długo trzeba czekać na efekty?
Dziękuję i pozdrawiam
1. Ja u siebie nie widziałam czarnych kropek bo kolejne włoski wyrosły cieńsze i jaśniejsze i było ich o wieeeele wiele mniej.
2. Cena za zabieg jednorazowy
3. Ciało wygląda normalnie, część włosków nie wyrasta, część nadal rośnie i po prostu wypada. Na ich miejscu mogą wyrosnąć inne włoski, ale wyrasta ich mniej. To też zależy już od człowieka i jego uwarunkowań genetycznych. Pierwsze efekty widać od razu, potem po 2-3 tygodniach widać ze jest ich mniej i część nie wyrasta, a po 4-5 tygodniach wyrastają włoski z innej fazy wzrostu. Wtedy powinno się zabieg powtórzyć. Czyli po jakimś miesiącu. Na efekt końcowy nie wiadomo ile musisz czekać, ale trzeba być cierpliwym. Tak jak wspominałam to zależy od Twojego ciała moze być tak że będziesz potrzebować tylko 3-4 zabiegi powtórzajace, a moze się okazać że trzeba będzie ich zrobić 8-10 razy (tak średnio wychodzi 5-6 razy). To nie jest tak że już nigdy żaden włosek Ci nie wyrośnie, szczególnie jeśli jesteś osobą młodą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 08:24   #110
BiRi
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź
Najważniejsze to pozbyć się chociaż części włosów. Kiedy będzie ich mniej i staną się słabsze, można poradzić sobie z nimi chociażby depilatorem lub woskiem
Stary 2010-08-20, 12:37   #111
Olso
Przyczajenie

Jak masz ciemnie wlosy to latwiej je usunac IPlem, maja wiecej melaniny;-)
Z tego co slyszalam to w dermicu maja lepszy sprzet niz w novello.
A pieniedzy napewno w błoto nie wyrzucisz, juz po pierwszym zabiegu powinnas miec mniej wlosow, i beda wolniej rosly. Za ta cene to sie naprawde oplaca
Stary 2010-08-22, 17:26   #112
Shaqui
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!
Przeczytałam uważnie wszystkie opinie na tym wątku, bardzo interesuje mnie fotodepilacja w salonach No+Vello. Czy któraś była na zabiegu tego typu w Poznaniu? Czy bolało i jakie efekty oraz ogólne wrażenia? Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi
Shaqui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 21:07   #113
alicjalit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shaqui Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Przeczytałam uważnie wszystkie opinie na tym wątku, bardzo interesuje mnie fotodepilacja w salonach No+Vello. Czy któraś była na zabiegu tego typu w Poznaniu? Czy bolało i jakie efekty oraz ogólne wrażenia? Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi
wydaje mi się że w każdym salonie No Vello wszystko wyglada tak samo, bo to jest sieciówka

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
Stary 2010-08-24, 13:23   #114
martgo
Przyczajenie

Witam wszystkich!
ja mam pytanie trochę z innej beczki. Czy ktoś się orientuje czy takie zabiegi nie są rakotwórcze? jest to promieniowanie na skórę z małej odległości. Nie wiecie czy są jakieś badania, jakie są opinie lekarzy na ten temat?

jak macie jakieś linki z artykułami podrzućcie proszę.
martgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 10:37   #115
alicjalit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martgo Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
ja mam pytanie trochę z innej beczki. Czy ktoś się orientuje czy takie zabiegi nie są rakotwórcze? jest to promieniowanie na skórę z małej odległości. Nie wiecie czy są jakieś badania, jakie są opinie lekarzy na ten temat?

jak macie jakieś linki z artykułami podrzućcie proszę.
podłączam się do pytania, też się nad tym zastanawaiałam przed 1 zabiegiem, i nawet szukałam jakiś artykułów ale niestety nic nie znalazłam

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
Stary 2010-08-27, 11:48   #116
BiRi
Przyczajenie

Hello!
Miałam wczoraj pierwszy zabieg i czekam, aż włoski zaczną wypadać Na razie siedzą głęboko i nie mają na to ochoty -.-"
Zabieg owszem, był miejscami bolesny, ale zauważyłam zależność, że bardziej piekło w miejscach, gdzie włos mam naprawdę silny i twardy. Okolice kostek, kolan, jak i bliskie bikini były niemal nieodczuwalne
Drogie Martgo i Alicjalit,
zapytałam również kosmetyczkę o rakotwórczość lasera w No Mas Vello. Badania nie stwierdziły, że tego typu lasery są rakotwórcze, dziś nawet nadmiar kąpieli słonecznych może spowodować rozwinięcie się nowotworu, zatem pod tym względem depilacja jest raczej bezpieczna. I tak przed pierwszym zabiegiem wypełniamy ankietę, która jest podstawą kwalifikacji do zabiegu
Stary 2010-08-27, 21:05   #117
Julka-ztx
Raczkowanie

ja sie wybieram w srode na próbny zabieg a jak dobrze pójdzie to w pt na normalny- nogi. Bardzo jestem ciekawa czy to rzeczywiscie dziala(za taka cene)
Julka-ztx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 11:09   #118
alicjalit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Julka-ztx Pokaż wiadomość
ja sie wybieram w srode na próbny zabieg a jak dobrze pójdzie to w pt na normalny- nogi. Bardzo jestem ciekawa czy to rzeczywiscie dziala(za taka cene)
dowiemy się wszystkie za kilka miesięcy gdy bedziemy po kilku zabiegach, bo Ja miałam dopeiro 1 i nie widze żadnej ale to żadnej różnicy

.. Ciekawe co wydukam

-4 faza ...
waga -12 kg!

JAK CHCESZ TO MOŻESZ !
Stary 2010-08-29, 12:23   #119
Julka-ztx
Raczkowanie

Cytat:
dowiemy się wszystkie za kilka miesięcy gdy bedziemy po kilku zabiegach, bo Ja miałam dopeiro 1 i nie widze żadnej ale to żadnej różnicy
zadnej? moze dlatego ze wczesniej tylko woskowalas- to zaburza fazy wzrostu wlosa.

Edytowane przez Julka-ztx
Czas edycji: 2010-08-29 o 16:12
Julka-ztx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-29, 21:07   #120
Papula
Przyczajenie

A ja widzę różnicę już po pierwszym zabiegu, który miałam ponad miesiąc temu ( nogi, bikini, pacy, twarz)
Za tydzień mam następną sesję.

Kilka lat temu robiłam laserowe usuwanie włosków na twarzy, zrobiłam całą serię i dupa nic zero. Nie wiem czy to laser było do d. czy Pani która przeprowadzała nie była fachowcem jak należy. Wiem jedno wydałam kupę kasy na nic

Postanowiłam spróbować fotodepilacji ze względu na cenę i z powodu opinii, które też poznałam za granicą. Jestem z Wrocławia więc odwiedziłam tutejszy salon i po próbie poddałam się zabiegowi

Mam nadzieję, że efekty będą jeszcze większe po kolejnych zabiegach.
Jeśli chodzi o nogi czuję, że są miejsca gdzie włoski nie odrosły. Okolice bikini również, robiłam głębokie i tam nie jestem pewna jak to jest hihi
Paszki też mniejsza ilość włosków. Najważniejsza jednak twarz, to od zawsze było moim utrapieniem. Po laserze byłam wściekła bo nie dał nic, teraz już widzę że na brodzie gdzie miałam ciemne okropne włosy już jest ich mniej co bardzo mnie cieszy i podnosi na duchu bo już myślałam, że nigdy się tego nie pozbędę i wosk z penseta zawsze będą w mojej kosmetyczce.

Jestem dobrej myśli dlatego kolejny zabieg w przyszłym tygodniu.
Myślę, że jeśli ktoś nie jest pewny to wydanie 99 zł na 1den zabieg to praktycznie tyle co wosk na nogi więc mimo wszystko warto spróbować i się samemu przekonać.

Mało jest opinii po kilku zabiegach tutaj na forum, postaram się pisać o dalszych moich uwagach i spostrzeżeniach. Może komuś z podobnym problemem to się przyda
Pozdrawiam
Papula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości