|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
na pewno w 16??? mi się wydaje że takie dziecko nie ma szansy na przeżycie albo takie 10-20%.... I jak można o siebie nie dbać jak mały człowieczek w niej rośnie
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cos mi sie zdaje, ze to poczatki jakiejs grypy zoladkowej, bo oprocz bolow brzucha mam tez biegunke Cytat:
![]() Ale sie usmialam z Piotrusia lobuza Cytat:
Wlasnie w Pytaniu na sniadanie jest o urlopach macierzynskich
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-10 o 10:25 |
||
|
|
|
#93 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno w 16tc ? Słyszałam, że dzieciaczki mają szansę na przeżycie dopiero koło 24tc .Jakaś masakra wiesz coś więcej?Cytat:
. Z tym że tyłek i biodra smaruje bio-oil bo tam mam stare rozstępy i dzięki nie mu znikają
|
||
|
|
|
#94 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już po kłopocie ![]() Cytat:
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Biedne maleństwo Ale tak jak dziewczyny piszą, to niemożliwe żeby ją uratowali w 16tc, może w 26. Zresztą nawet jak by ją jakimś cudem uratowali w 16 to w szpitalu spędziła by ładnych kilka miesięcy...
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sobie kupie jeszcze coś rossmanowskiego i będę na przemian smarować, bo ona jednak droga jest, tylko że teraz to najgorszy czas dla skóry i wolałabym nie zmieniać nic na razie mam jeszcze jedno nowe opakowanie, a później zobaczymy
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to mialam teraz dylemat czy na te moje dolegliwosci wziasc paracetamol zeby przynajmniej ten bol brzucha przeszedl i w koncu nie wzielam
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja czasami wyglądam jakbym miała kosmite w brzuchu u mnie 36tc więc maly już spory i czasem widzę te miny ludzi w sklepie czy gdzie kolwiek jak nagle cały brzuch zaczyna mi falować Cytat:
|
|||
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry ,
Witam się z łóżka zajadajac wczorajsze makielki ![]() ![]() Makielki pyyyyycha! W Wigilię robię na bank ![]() Dobrze, że wypad do sklepu mnie zmeczyl, bo chciałam jeszcze krokiety wypróbować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami coś się zatrzęsie, ale tak jakbym się śmiała
|
|
#101 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przybij piątkę, mój Marcel zachowywał się identyko miałam wrażenie, jakby po całym brzuchu pędził i piłke kopał jak na boisku. I wiesz, że teraz jest taki energiczny, że po zajęciach z piłki nożnej, które trwają 1,5h trener mówi, że Marcel mógłby tak biegać przez 3h i jeszcze by się nie zmęczył![]() Może moja panna też się uaktywni wreszcie bo wczoraj naskarżyłam na nią ginowi, że taka leniwa jest, a dzisiaj od rana fika. Co prawda to delikatne ruchy jeszcze są, ale wreszcie częściej Ją czuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciąża 16 tygodni to 14 tygodniowy płód, waga ok. 100 gram... Moja koleżanka jest w szpitalu od czwartku, może dziś wreszcie wyjdzie. Mówiła, że na oddziale patologii ciąży jest dużo sal dwuosobowych, a dopychają do 4 kobiet na salę i dodatkowo około 10 zwykle jeszcze leży na korytarzu czekając aż się miejsce zwolni. To cała masa kobiet, które walczą o każdy dzień ciąży Tylko Bogu dziękować, że u nas jest dobrze, możemy normalnie funkcjonować. Z pierwszym dzieckiem jeszcze się to jakoś znosi, ale gdybym teraz miała zostawić synka i przez 2 miesiące leżeć w szpitalu na podtrzymaniu, to serce pęka normalnie
|
||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja makiełek w ogóle nie jem w święta. Nie lubię maku makiełek = te co na śląsku się robi bez makaronu, ale z bułką chyba mlekiem i takie tam
|
|
#103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też na to zwróciłam uwagę...
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem, że może nie na temat piszę
ale czy któraś się orientuje jakie Brandy jest dobre?Spokojnie, ja nie zamierzam tego pić Chcę kupić na święta może tżtowi zasmakuje (jak się dziecko urodzi, to będzie miał co pić z moim tatą, bo mój tż antyalkoholowy ), później mam urodziny i teściowie się do mnie wybierają, to będę raczyła gości brandy. Taki burżuj ze mnie
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaaaaaa tu jesteście, MAM WAS!
![]() Oj współczuję bolesnych kopniaków... ale i zazdroszczę... moje dziecko jest bardzo delikatne, aż za bardzo i się martwię ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#107 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się i ja w 7. miesiącu i III trymestrze - ostatnia prosta bebe97, filupka i Ela jeszcze za poprzedni wątek duże brawka za udane wizyty i rosnące Maluszki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() VirginiaCiekawe czy babce przyjdzie do głowy przeprosić Cię następnym razem - wg mnie to w ogóle powinna zapłacić Ci choć część pieniędzy, bo straciłaś kupę czasu i paliwo. Ja też daję korepetycje, ale aż taka idiotyczna sytuacja mnie nigdy nie spotkała. Szok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A opowiadała, że mają teraz taką sytuację, jakiej ona przez 35 lat pracy nie widziała. Babka za zagrożonej ciąży podpala - wychodziła normalnie ukradkiem w koszuli nocnej na pole teraz i paliła. Oczywiście przeziębiła się i trzeba było wykonać przedwczesnie CC, po CC zapadła na zapalenie płuc i to takie poważne, że musi być podpięta pod maskę tlenową, więc teraz chyłkiem pali w sali w której leży... Ponoć capi na cały oddział - petów leży mnóstwo. Nie mogą jej wyrzucić ze szpitala, bo zagrożenie życia, straszą ją karami finansowymi, a ona swoje. Czy Wy sobie to wyobrażacie? Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() Uwaga tylko taka, że tzreba stosować tego typu salaterkę https://www.google.pl/search?q=salat...ml%3B832%3B723 a nie taką bardziej stożkową - ale to pewnie oczywiste |
|||||||
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz do przodu tylko ![]() Co do tej palącej chyba musza być jakies ustawy o tym paleniu? Jest zakaz, to jest zakaz, od razu wlepiałabym karę
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:confused : Hihih.. Ciążowy mózg?? |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze polecam mi pomaga ale wyblakły i jakby zmalały
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Piotruś Pędziwiatr mi humor poprawił
![]() Side - co tam u Was na rynku się dzieje? warto zajrzeć? małż musi dziś tam podjechać służbowo i dumam, czy się z nim i z Ewcią zabrać. jest świąteczny klimacik? |
|
|
|
#116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fenoterol wycofali ze sprzedaży i teraz można brać go tylko w szpitalu Dzięki za gratki
|
||
|
|
|
#117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj na gemini zapłaciłam 23zł za opakowanie, a przyznam że jest bardzo wydajne |
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie termometru
![]() Apropos tego maluszka co go dziewczyna urodzila w 16 tygodniu, to ja słyszałam, że takie "porody" do 21 tygodnia ciąży to poronienia. Więc jakoś w to nie wierzę. Podobno dopiero od 24 tygodnia moga uratować takiego wczesniaczka, no chyba że to jakiś cud natury i techniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, piszę żeby nie zaginąć
![]() ostatnio mam trochę problemów osobistych i brak czasu na nic, ale trzeba się wziąć w garść.. ja z ulgą oświadczam że wkroczyłam w 7 miesiąc i już mniej się martwię będąc w 28 tc, bo jeśli nie daj Boże bym urodziła, to są w stanie uratować już moje maleństwo ![]() ogólnie jestem w czarnej d.. z wyprawką, jak stałam w miejscu tak stoję, orprócz kilku nowych i trochę używanych ciuszków nie mam zupełnie nic, ale TŻ teraz nie ma głowy do wyprawki a sama nie chcę wybierać i kupować m.in łózeczka czy wózka. dodatkowo mój synek przechodzi samego siebie, siedzę sobie w pracy a ten co chwilę obija mi prawe żebro, kochany mój |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

urodziła córeczkę w 16 tygodniu 

na pewno w 16???
mi się wydaje że takie dziecko nie ma szansy na przeżycie albo takie 10-20%....

już po kłopocie 
Biedne maleństwo
Ale tak jak dziewczyny piszą, to niemożliwe żeby ją uratowali w 16tc, może w 26. Zresztą nawet jak by ją jakimś cudem uratowali w 16 to w szpitalu spędziła by ładnych kilka miesięcy...

dzisiaj na gemini zapłaciłam 23zł za opakowanie, a przyznam że jest bardzo wydajne