Szczęśliwe związki 2012 cz.XI - TŻtówki i ex-TŻtówki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 13:18   #91
201701300922
Konto usunięte

Dot.: Szczęśliwe związki 2012 cz.XI - TŻtówki i ex-TŻtówki

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
przedmioty przedmiotami, ja po prostu nienawidzę siedzieć, zakuwać, no nie jestem w stanie się zmobilizować nawet gdy mnie coś interesuje, a MUSZĘ to zrobić. jako że coś tam pod czachą jest, nie miałam problemów z wysokimi wynikami na maturze, więc również bezproblemowo dostałam się na studia... ale studia to inna bajka.
niby chciałam studiować, ale w sumie myślę, że to był nacisk ze strony rodziców...
Poczekaj do sesji, przemyśl sobie wszystko na spokojnie

Ja na pierwszym semestrze miałam podobne rozkminy przed sesją. Już mało brakowało, a bym te studia rzuciła. Jednak TŻ (jak byliśmy pierwszy raz ze sobą) przekonał mnie, żebym tak łatwo się nie poddawała, spróbowała powalczyć z sesją, zdała na kolejny semestr i wtedy na spokojnie zastanowiła się czy warto dalej to ciągnąć.

Posłuchałam się, zostałam na studiach i obecnie cieszę się, że wtedy nie zrezygnowałam, bo licencjat mam już za sobą.

Może Ty zrób tak samo? Przejście ze szkoły średniej na studia może być swego rodzaju szokiem. Jednak zmienia się wszystko, jest inny system nauki i zaliczania przedmiotów.

Jeżeli jednak za kilka miesięcy będziesz miała do studiów takie samo podejście jak teraz, to rozważysz rzucenie ich w cholerę.

Edytowane przez 201701300922
Czas edycji: 2013-12-10 o 13:21
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:18   #92
felice_
Zakorzenienie

Cytat:
przed sesją nie rzucę - zobaczę, jak to będzie wyglądało

ale po prostu wiem, że ŻADEN kierunek nie będzie "tym" kierunkiem.
Musisz sama zdecydować jak ma wyglądać Twoje życie.
Nam pozostaje tylko 3mać kciuki za same słuszne i owocne decyzje

2014:
- szlifuję język niemiecki- 1,5h dziennie
- udoskonalam pupę i brzuch
- zapuszczam włosy
- dbam o paznokcie
- robię rozsąsne zakupy
- jestem perfekcyjną mamą i żoną
felice_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:20   #93
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
chyba zaziębiłam pęcherz, bo latam do toalety dosłownie co pół h i jeszcze mnie szczypie jest coś skutecznego bez recepty na to? zawsze brałam furagin, ale to bym musiała iść do lekarza
Uro Furaginum jest bez recepty. Zresztą jak pójdziesz do apteki to coś Ci doradzą.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:23   #94
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość

Ja na pierwszym semestrze miałam podobne rozkminy przed sesją. Już mało brakowało, a bym te studia rzuciła. Jednak TŻ (jak byliśmy pierwszy raz ze sobą) przekonał mnie, żebym tak łatwo się nie poddawała, spróbowała powalczyć z sesją, zdała na kolejny semestr i wtedy na spokojnie zastanowiła się czy warto dalej to ciągnąć.

Posłuchałam się, zostałam na studiach i obecnie cieszę się, że wtedy nie zrezygnowałam, bo licencjat mam już za sobą.

Może Ty zrób tak samo? Przejście ze szkoły średniej na studia może być swego rodzaju szokiem. Jednak zmienia się wszystko, jest inny system nauki i zaliczania przedmiotów.

Jeżeli jednak za kilka miesięcy będziesz miała do studiów takie samo podejście jak teraz, to rozważysz rzucenie ich w cholerę.
Mój TŻ mówi mi to samo, że skoro się dostałam, to powinnam poczekać. Póki co płakać mi się chce nad ilością nauki i kolejnym durnym zadaniem domowym.
Cytat:
Napisane przez felice_ Pokaż wiadomość
Musisz sama zdecydować jak ma wyglądać Twoje życie.
Nam pozostaje tylko 3mać kciuki za same słuszne i owocne decyzje
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:23   #95
catatonictoy
Zakorzenienie

Prawdę mówiąc ja też nie lubię zakuwać jak i zapewne 90% studentów no ale jak mus to mus

catatonictoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:26   #96
201701300922
Konto usunięte

Chyba na każdym kierunku jest tyle materiału do nauki, że

Trzeba chyba do tego przywyknąć
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:26   #97
catatonictoy
Zakorzenienie

Cytat:

popieram pierwszy semestr jest dość specyficzny po prostu, wszystko nowe, inne, trzeba się przyzwyczaić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 13:26   #98
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Migotka8923 Pokaż wiadomość
Tylko zapytalam

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
wyglada to tak jakbys ją sprawdzała na kazdym kroku ja tez dzis zrobiłam sobie wagary

Witam w nowym wątku
Stary 2013-12-10, 13:29   #99
Shevya
Skrzat leśny

Aaale piękny watek

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Można się dołączyć ?

Cytat:
Napisane przez elonka12
działa w grupie rekonstrukcyjnej? ale czad
Ano, my obydwoje działamy ^^

Ufff, wróciłam z zakupów i tyle mnie wyszło, ze jestem spłukana. Będę musiała czekać az ojciec przyleci do PL i jego trochę poprosić o kasę, bo zostało równe 0 Kupiłam w R-d rękawiczki, trochę drogo jak dla mnie no ale czego się nie robi dla TZ. Potem się zastanowiłam czy on rzeczywiście chciał rękawiczki No ale co się stało to się nie odstanie. Kupiłam mu nowa maszynkę i wkłady do niej plus piankę. Materiału nie kupiłam bo zbrakło kasy Może w przyszłym tygodniu. No i spsikałam się różowym Bruno Banani, mmm Chyba sobie kupię jakieś małe opakowanie.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
wyglada to tak jakbys ją sprawdzała na kazdym kroku ja tez dzis zrobiłam sobie wagary

Witam w nowym wątku
Dołączam do grona wagarowiczek

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:30   #100
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Chyba na każdym kierunku jest tyle materiału do nauki, że

Trzeba chyba do tego przywyknąć
niby wiedziałam, ale w praktyce spodziewałam się, że chęć przyjdzie mi łatwiej.

mam nadzieję, że dam radę, bo jednak wykształcenie wyższe brzmi dumnie. choć na dobrą sprawę mam wobec swojej osoby nieco inne plany, niż korzystanie z takowego wykształcenia.
Stary 2013-12-10, 13:31   #101
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

ja tez chce w 2016 roku ślub takie moje marzenie ale niestety nierealne ale najwczesniej pewnie bedzie w 2018 r i bede miała 26 lat i to dla mnie juz troche pozno wtedy od razu bedzie trzeba "zabierac" sie za dzieci a zawsze chciałam jakies dwa lata nacieszyc sie tylko męzem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 13:34   #102
CzerwonaDziewczyna
Zakorzenienie

piękny wątek

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
* Jesteśmy w związku od 28.11.2012
* Mieszkamy razem od 1,5 miesiąca
* Ja mam 20 lat, a tż 21
* Poznaliśmy się przez internet, na jakimś czacie Ale generalnie jesteśmy z tego samego miasta
* Coś o sobie: Obecnie bezrobotna. Od października chce zacząć studia zaoczne, ale jeszcze nie wiem tak na 100% na jaki kierunek chce się wybrać. I zaczynam kombinować coś z fotografią (chociaż to są początki początków) i dlatego zamierzamy z tż kupić aparat w styczniu i rozglądamy się za czymś fajnym i mieszczącym się w naszym budżecie
* od prawie samego początku

Cytat:
Lady mój TŻ ostatnio sobie wymyślił, że chciałby się ochajtać w wieku 28 lat. W styczniu kończy 26 a nic jeszcze nie robi w tym kierunku
to tak jak mój, tylko mój kończy 28 lat w 2018 roku.

Cytat:
Ej ja też chciałabym ślub w 2016 roku
Ciekawe ilu z nam się to uda
Cytat:
Właśnie o to chodzi, w pewnym momencie trzeba się zdecydować co dalej,a nie tak ciągle być sobie normalnie w związku bez planów na przyszłość.
Chyba, że ktoś w ogóle nie planuje ślubu, to już inna sprawa
Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Kiedyś trzeba przejść na wyższy poziom w związku. Dawno temu powiedziałam Tż, że chciałabym aby mi się oświadczył do 3 lat związku bo dalej to by się już przeciągało do nie wiadomo kiedy, ale to było dawno i pewnie już nie pamięta
Miejmy nadzieję, że pójdzie po naszej myśli
ja mam właśnie taki problem z TŻ, że mimo że jesteśmy razem już prawie 2 lata, to on kompletnie nie chce gadać o takich sprawach. I jak mu mówię, że jak tak ucina wszelkie rozmowy i jest mi przykro, bo czuję się jakby nie myślał o mnie jako o tej jednej, to stwierdza, że przesadzam i że mam jakieś niezdrowe parcie na ślub a ja po prostu czasem chciałabym pogadać na takie sprawy, żeby wiedzieć na czym stoję jeśli mam być szczera, to coraz gorzej czuję się w tym związku.
Stary 2013-12-10, 13:35   #103
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
mam dość
studia chyba nie są dla mnie. poczekam do sesji i zobaczymy.
no ja tak samo
Stary 2013-12-10, 13:36   #104
201711281122
Konto usunięte

Czerwona, ja bym go zapytała wprost, czy w ogóle chciałby kiedykolwiek się ożenić. Jeśli zacznie coś kręcić, to chyba się minęliście...
Stary 2013-12-10, 13:39   #105
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
niby wiedziałam, ale w praktyce spodziewałam się, że chęć przyjdzie mi łatwiej.

mam nadzieję, że dam radę, bo jednak wykształcenie wyższe brzmi dumnie. choć na dobrą sprawę mam wobec swojej osoby nieco inne plany, niż korzystanie z takowego wykształcenia.
ja tez z jednej strony chce rzucic te studia w cholere a z drugiej fajnie byłoby to skonczyc ale ja juz nie wytrzymuje psychicznie, odliczam dni do świąt i przeraża mnie myśl ze przerwa świateczna sie skonczy
Stary 2013-12-10, 13:44   #106
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
ja tez z jednej strony chce rzucic te studia w cholere a z drugiej fajnie byłoby to skonczyc ale ja juz nie wytrzymuje psychicznie, odliczam dni do świąt i przeraża mnie myśl ze przerwa świateczna sie skonczy
no to piąteczka
Stary 2013-12-10, 13:46   #107
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
no to piąteczka
a ty co studiujesz bo nie pamietam dla mnie ekonomia jest taka nudna jak flaki z olejem , zaden dosłownie zaden przedmiot mnie choc odrobine nie interesuje... dodatkowo z matmy miałam 0 punktów z kolokwium i wiem ze nie dam tam rady
Stary 2013-12-10, 13:46   #108
catatonictoy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaDziewczyna Pokaż wiadomość
ja mam właśnie taki problem z TŻ, że mimo że jesteśmy razem już prawie 2 lata, to on kompletnie nie chce gadać o takich sprawach. I jak mu mówię, że jak tak ucina wszelkie rozmowy i jest mi przykro, bo czuję się jakby nie myślał o mnie jako o tej jednej, to stwierdza, że przesadzam i że mam jakieś niezdrowe parcie na ślub a ja po prostu czasem chciałabym pogadać na takie sprawy, żeby wiedzieć na czym stoję jeśli mam być szczera, to coraz gorzej czuję się w tym związku.
To ja się wypowiem jako ta druga strona bo doskonale rozumiem podejście Twojego tż. Ja tak samo nie chcę rozmów nawet na temat ślubu i to nie dlatego, że nie myślę o moim chłopaku poważnie tylko dlatego, że ten ślub nie jest mi do niczego potrzebny i na pewno nie czuję sie na to gotowa. I twój tż pewnie mysli tak samo, chcesz żeby Ci na odwal rzucił za 2,3, x lat? jaki to ma sens?

Stary 2013-12-10, 13:48   #109
CzerwonaDziewczyna
Zakorzenienie

Cytat:
Czerwona, ja bym go zapytała wprost, czy w ogóle chciałby kiedykolwiek się ożenić. Jeśli zacznie coś kręcić, to chyba się minęliście...
tu nawet nie o to chodzi, jak dla mnie moglibyśmy nigdy ślubu nie brać. Tu chodzi o jakieś zapewnienie stabilności, o to, że czuję się jako ta "tymczasowa". A jak już dochodzi do jakiejś rozmowy na ten temat, to w sumie ja nie mam nic do gadania, bo TŻ tak sobie wymyślił i inaczej nie będzie.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez catatonictoy Pokaż wiadomość
To ja się wypowiem jako ta druga strona bo doskonale rozumiem podejście Twojego tż. Ja tak samo nie chcę rozmów nawet na temat ślubu i to nie dlatego, że nie myślę o moim chłopaku poważnie tylko dlatego, że ten ślub nie jest mi do niczego potrzebny i na pewno nie czuję sie na to gotowa. I twój tż pewnie mysli tak samo, chcesz żeby Ci na odwal rzucił za 2,3, x lat? jaki to ma sens?
zupełnie nie o to chodzi, on się wykręca od wszelkich rozmów na temat jakiejkolwiek przyszłości, nawet od pytań typu "czy Ty w ogóle widzisz mnie w swojej przyszłości?"
Stary 2013-12-10, 13:53   #110
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

ja przez te studia w ogole nie myśle juz o przyszłości i w sumie teraz mi o tym przypomniałyście ja w ogole nie mysle ostatnio zapomniałam za avon w terminie zapłacic , zapominam prawie o wszystkim... ciagle tylko szkoła i szkoła... tylko o tym mysle... nawet jak jestem niby zrelaksowana to gdzies w głowie mam ze z czyms tam nie dam rady , co mnie tam czeka itd. Nawet całując sie z TŻtem np w niedziele wieczorem to mysle o tym ze nie chce w poniedziałek tam jechac to juz zaczyna byc chore.
w dodatku przez ten stres ciagle cos jem , teraz na mikołajki dostałam słodycze od TŻta i duza czekolade od rodzicow i ciagle mam czekolade w buzi... wczoraj w nocy az mnie brzuch bolał bo uświadomiłam sobie ze ja cały dzien byłam na czekoladzie! rano chleb z nutella , w szkole goraca czekolada z automatu , wafelek , w domu pralinki , czekolade i chyba cos jeszcze , tylko co na obiad zjadłam kurczaka a wieczorem jogurta i banana... szok normalnie... Dzisiaj na śniadanie juz nie z nutella tylko z pomidorem chleb zjadłam

Edytowane przez Lilly_Lilly
Czas edycji: 2013-12-10 o 13:57
Lilly_Lilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 13:55   #111
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
a ty co studiujesz bo nie pamietam dla mnie ekonomia jest taka nudna jak flaki z olejem , zaden dosłownie zaden przedmiot mnie choc odrobine nie interesuje... dodatkowo z matmy miałam 0 punktów z kolokwium i wiem ze nie dam tam rady
ja studiuję turystykę.
mam teraz ekonomię na 1 semestrze i czuję tak samo jak Ty
Cytat:
tu nawet nie o to chodzi, jak dla mnie moglibyśmy nigdy ślubu nie brać. Tu chodzi o jakieś zapewnienie stabilności, o to, że czuję się jako ta "tymczasowa". A jak już dochodzi do jakiejś rozmowy na ten temat, to w sumie ja nie mam nic do gadania, bo TŻ tak sobie wymyślił i inaczej nie będzie.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

zupełnie nie o to chodzi, on się wykręca od wszelkich rozmów na temat jakiejkolwiek przyszłości, nawet od pytań typu "czy Ty w ogóle widzisz mnie w swojej przyszłości?"
o kurczę, to już naprawdę nieciekawie. ja bym go pewnie cisnęła, żeby mi cokolwiek powiedział.
Stary 2013-12-10, 13:57   #112
catatonictoy
Zakorzenienie

Cytat:

o ile niechęć do ślubu potrafię zrozumieć o tyle tego już nie

Cytat:
ja przez te studia w ogole nie myśle juz o przyszłości i w sumie teraz mi o tym przypomniałyście ja w ogole nie mysle ostatnio zapomniałam za avon w terminie zapłacic , zapominam prawie o wszystkim... ciagle tylko szkoła i szkoła... tylko o tym mysle... nawet jak jestem niby zrelaksowana to gdzies w głowie mam ze z czyms tam nie dam rady , co mnie tam czeka itd. Nawet całując sie z TŻtem np w niedziele wieczorem to mysle o tym ze nie chce w poniedziałek tam jechac to juz zaczyna byc chore.
wyluzuj, studia to nie koniec świata jak ma Cię to tak męczyć to może faktycznie lepiej zrezygnować. Tylko wtedy czy masz inny pomysł na siebie czy to wałśnie studia miały być tym czymś?

Stary 2013-12-10, 14:00   #113
CzerwonaDziewczyna
Zakorzenienie

Cytat:
o ile niechęć do ślubu potrafię zrozumieć o tyle tego już nie
no i właśnie po tego typu pytaniach on twierdzi, że mam parcie na ślub.
Stary 2013-12-10, 14:00   #114
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
ja studiuję turystykę.
mam teraz ekonomię na 1 semestrze i czuję tak samo jak Ty

o kurczę, to już naprawdę nieciekawie. ja bym go pewnie cisnęła, żeby mi cokolwiek powiedział.
Moja kolezanka jest na turystyce no ekonomia to jest jakas masakra :P ja mam niby matme tylko na pierwszym roku i to trzeba przezyć jakos ale czuje ze nie dam rady... w piatek 20 grudnia mam poprawke i musze sie zaczać na nią przygotowywac
Stary 2013-12-10, 14:00   #115
maybelline
Zakorzenienie

To duzo milosci
I kolejnego watku
Stary 2013-12-10, 14:01   #116
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście nieciekawie. Niezbyt fajnie się żyje w takim zawieszeniu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:01   #117
Shevya
Skrzat leśny

Straszycie tymi studiami A ja tez nie wiem co ze sobą zrobić, ale rodzina nie wyobraża sobie tego, ze na studia nie pójdę, więc trochę nacisk...

Z kolei mój TZ już się mnie pytał kiedy chcę, żeby mi się oświadczył - w trakcie studiów, jak je skończę, czy po maturze... A dla mnie to za wcześnie, bo jednak mam te 18 lat i nie chcę jeszcze myśleć o ślubie, trochę to by była przesada. Traktujemy siebie bardzo serio, swoja przyszłość planujemy (bardziej ja) przez wzgląd na wspólne życie i zmieniamy plany tak, żeby było nam w przyszłości dobrze (trochę mi szkoda tego, bo ze studiów wymarzonych muszę zrezygnować) ale póki co o zaręczynach nie myślę. Jak będę miała chociaż te 20 lat, to pewnie zgodzę się o tym pogadać na poważnie No ale tak czy inaczej TZ jest już na to gotowy, skoro takie pytania mi zadaje.

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:03   #118
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
no i właśnie po tego typu pytaniach on twierdzi, że mam parcie na ślub.
no to mu wytłuść, że nie o ślub pytałaś.
bo to trochę tak jakby on się Ciebie zapytał, co będzie na kolację, a Ty mu na to że do śniadania daleko.
Cytat:
Moja kolezanka jest na turystyce no ekonomia to jest jakas masakra :P ja mam niby matme tylko na pierwszym roku i to trzeba przezyć jakos ale czuje ze nie dam rady... w piatek 20 grudnia mam poprawke i musze sie zaczać na nią przygotowywac
ja z matmą nie dałabym rady... z ekonomią może prędzej, choć materiału od cholery. babka ma nam w sumie wejściówkę zrobić więc nie ma źle
Stary 2013-12-10, 14:05   #119
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:

wyluzuj, studia to nie koniec świata jak ma Cię to tak męczyć to może faktycznie lepiej zrezygnować. Tylko wtedy czy masz inny pomysł na siebie czy to wałśnie studia miały być tym czymś?
no własnie nie mam pomysłu na siebie... pracy tez nie ma wiec musze ciagnac te studia... Dzisiaj do mnie dzwonili w sprawie pracy do telemarketingu (byłam tam kiedys na romowie) mogłam sie zgodzic sie spotkac

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
ja z matmą nie dałabym rady... z ekonomią może prędzej, choć materiału od cholery. babka ma nam w sumie wejściówkę zrobić więc nie ma źle
ja zawsze noga z matmy byłam wiec nie wiem co ja tu robie zreszta ja nigdy nie lubiłam sie uczyc
Stary 2013-12-10, 14:05   #120
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shevya Pokaż wiadomość
Straszycie tymi studiami A ja tez nie wiem co ze sobą zrobić, ale rodzina nie wyobraża sobie tego, ze na studia nie pójdę, więc trochę nacisk...

Z kolei mój TZ już się mnie pytał kiedy chcę, żeby mi się oświadczył - w trakcie studiów, jak je skończę, czy po maturze... A dla mnie to za wcześnie, bo jednak mam te 18 lat i nie chcę jeszcze myśleć o ślubie, trochę to by była przesada. Traktujemy siebie bardzo serio, swoja przyszłość planujemy (bardziej ja) przez wzgląd na wspólne życie i zmieniamy plany tak, żeby było nam w przyszłości dobrze (trochę mi szkoda tego, bo ze studiów wymarzonych muszę zrezygnować) ale póki co o zaręczynach nie myślę. Jak będę miała chociaż te 20 lat, to pewnie zgodzę się o tym pogadać na poważnie No ale tak czy inaczej TZ jest już na to gotowy, skoro takie pytania mi zadaje.
oj może Ci się odmienić, ja jestem rok starsza i w zeszłym roku tak sobie myślałam, że zaręczyny to może za 5 lat, a teraz bym chciała już
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości