![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: X lander x-move, Jedo Fyn czy Mutsy Evo? Help :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
z ciekawości zajrzałam na wątek.
z perspektywy posiadania 16miesięcznego dziecka podpisuję się pod poniższym postem. Cytat:
mamy tako Captive i jestem nim zachwycona. Minusy to na pewno waga (ok 15kg) i spore wymiary po złożeniu. niby można zdemontować koła, ale nigdy nie próbowałam tylko pakowałam do mojego kombi stelach i gondolę lub aktualnie spacerówkę. z minusów jeszcze wymieniłabym kiepski dostęp do kosza na zakupy w opcji ze spacerówką z plusów - b. duża gondola. w przypadku dzieci, które rodzą się późnym latem lub jesienią trudno jest o przesiadkę do spacerówki w zimie. zgodnie z wytycznymi maluszki w gondoli powinny jeździć do 6mca, bo to najwygodniejsza pozycja dla kręgosłupa. moja córeczka (ur. w sierpniu) przesiadła się do spacerówki mając niecałe 8 mcy. kolejny plus - pompowane duże koła. przednie obrotowe z możliwością zablokowania; fajne amortyzatory, przez co dziecko nie jest tak wytelepane; wózek po 16 mca użytkowania nie trzeszczy, kolorystyka idealna nic się nie popsuło. wiadomo, że każda z nas bedzie miała inne preferencje i potrzeby. Przed zakupem warto jednak pojeździć wózkiem po sklepie, sprawdzić czy jest stabilny, czy gdy zawiesimy torbę na rączce, wózek od razu nie będzie się przeciążał... na czas wakacji wyjazdów zaopatrzyłam się w spacerówkę - parasolke mamas&papas (peg perego pliko p3) i szlag mnie na nią trafia. trzeszczy, piszczy, jest mega plastikowa i cały czas mam wrażenie , że się rozpadnie. nie wiem, czy na jakiś kiepski model trafiłam, czy egzemplarz, ale zdecydowanie to był kiepski zakup aktualnie rozglądam się za podwójnymi wózkami dla maluszków rok po roku. Co prawda różnica między moimi córciami będzie ok 20 mcy, ale mimo wszystko starsza może jeszcze na spacerkach chcieć do wózka, bo nóżki się zmęczą... w tym temacie to dopiero jest masakra i totalny brak wyboru...
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-12-17 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
No widzisz Maggie...
Wiadomo, nie ma wózków idealnych... ![]() Kosze w Tako są źle pomyślane, choć wydaje mi się że w tych nowszych modelach poprawili to jakoś na plus... Ja zdania nie zmienię- dawanie rad o wózku na podstawie tego, że się go widziało raz w sklepie to jakaś pomyłka. Tak samo wydawanie opinii o wózku, dlatego że jest polskiej marki. Bo "zagramaniczne" to zawsze lepsze. Nawet jeśli chińskie. Tak samo jak dawanie rad typu "Tylko wózek X" bo samemu jest się fanką takiego wózka. No dla mnie to słabe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ktoś pisał, że jest mocowana na rzepach czy paskach, a to też nie jest prawdą, montuje się ją na "klik", tak samo jak gondolę. Gondola jest mała, to prawda, ale jeśli autorka ma rodzić w styczniu, to chyba nie jest problem, bo do jesieni i tak przesiądzie się do spacerówki. Środek gondoli jest zapinany na zamek ekspresowy i można go łatwo odpiąć i wyprać, a materiał jest miły w dotyku. Budka w spacerówce jest naprawdę duża, można jeszcze odpiąć jedną część i ją powiększyć. Fajnie wymyślona jest moskitiera - w podnóżku wózka. Koła są ogromne i pompowane, co mam nadzieję, że nieco zatuszuje brak amortyzacji. Więcej nie pomogę, ponieważ są to fakty zaobserwowane z dzieckiem w brzuszku. Malutka przyjdzie na świat w kwietniu i wtedy przystąpimy do innych testów niż te "na oko i dotyk" ![]() Edytowane przez amelka2006 Czas edycji: 2013-12-27 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
x lander juz został zamowiony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.