![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudzień-najgorszy czas na zrywanie...
Cytat:
Masz 2 wyjścia: albo rzuć w cholerę te pracę, znajdź coś najlepiej bez kontaktu z klientem, wypisz się z zajęć pole dance, powiedz wszystkim kolegom/znajomym, że to koniec Waszej znajomości, wykasuj numery i poproś żeby udawali, że Cię nie widzą jak się przypadkiem spotkacie. Kup sobie jakieś wygodne dresy i sportowe buty i w tym wychodź na miasto (oczywiście tylko na zakupy/załatwić coś, żadnego szlajania się z koleżaneczkami). Aha, zapomnij o erasmusie i wszelkich wyjazdach ( chyba, że z nim, ale to on Ci sam powie). Miej oczy i uszy szeroko otwarte i słuchaj, on Ci będzie mówił co i jak powinnaś robić. Pozostaje Ci wykonywać polecenia. Myślę, że będzie z Ciebie bardzo zadowolony i będzie Cię "kochał". Albo drugie wyjście, zrywasz z nim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
autorko- z opisu ten facet naprawdę nie jest fajny i cie nie uszczęśliwia a chyba po to są związki?
rozumiem twój dylemat bo sama myślę o zerwaniu w jakiś sposób blokuje to mnie, że zaraz są święta. ale czy chodzi o to, żeby udawać przez okres świąteczny bo "tak wypada"? wiadomo czuje się źle z myślą, ze jeszcze jakiś czas temu myślałam o prezencie dla niego a teraz jest jak jest... i też polecam psychologa to naprawdę dużo daje ![]() prześpij się z tą decyzja, zastanów spokojnie- ale chyba sama wiesz co powinnaś zrobić jeśli cie to pocieszy to ja obecnie się meczę z podobnym problemem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
że nie znajdę nowego chłopaka? głupoty. zawsze ktoś się znajdzie. najgorszy jest pierwszy miesiąc po zerwaniu. planuję za 9 miesięcy wyjechać na erasmusa. w sumie i tak bez sensu zaczynać nowy związek-bo wyjeżdżam, a mało kto chce mieć drugą osobę na takim wyjeździe. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
ale z drugiej strony święta z myślą " niedługo muszę z nim zerwać" też miłe nie będą. bedzie to caly czas ciazyc nad tobą
ja trochę myślę o drugiej stronie czy zrywając przed światami nie zrobię świństwa. ale może przesadzam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
zależy jak się między Wami układa. zrywanie przed świętami może być niemiłe, ale z drugiej strony jak spędzicie je razem, a potem nagle bach, to też niezbyt fajnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zerwiesz, chwilę pocierpisz. Jak zadbasz o siebie to może krótko będziesz sama. Skąd wiesz, że nie czeka na Ciebie ktoś kto będzie Cię kochał taką jaka jesteś, kto będzie widział nie tylko Twoje ciało, ale również inteligencję, duszę. Przemyśl czy tkwiąc w tym związku nie marnujesz szansy na szczęście, bo teraz nie jesteś szczęśliwa. PS: Zawsze znajdzie się jakaś przyczyna na "przełożenie zerwania".
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Przeraża mnie jakie Ty argumenty wysnuwasz. że nie ma komu dobranoc napisać, że na bal, że święta miały być razem. Całusy zakochanych, że na sylwka nie ma z kim;/
To zostań z nim, rób dobrą minę do złej gry, z pewnością będziesz szczęśliwa na tym balu, na imprezach i wśród jego rodziny. Bo wszyscy was uważają za idealną parę. Naprawdę dla Ciebie nie jest najważniejsze co Ty czujesz? Ważne, żeby dobrze wyglądało? Ja bym wolała spędzić sylwka w domu z koleżanką, popłakać jej najpierw pół godziny o tym, że kilka dni temu zerwałam z chłopakiem, potem pooglądać filmy i zjeść ciasto i wiedzieć, że dobrze zrobiłam, że jestem fair wobec siebie i że teraz będzie tylko lepiej - niż iść na wystawny "bal" z facetem, uśmiechać się do wszystkich, widzieć zachwycone spojrzenia "jaka cudowna para, ależ oni do siebie pasują", zrobić parę romantycznych scenek jak całowanie się na tyle strzelających fajerwerków i dużo pić, żeby zapomnieć co ja najlepszego robię. Już pominę milczeniem to twoje "zawsze ktoś się znajdzie" i stwierdzenie, że nie ma sensu zaczynać związku jak będziesz we wrześniu wyjeżdżać. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze uważałam, że związek jest po to, żeby było nam lepiej, a nie gorzej. Że związek ma sprawiać, że nasze życie jest bogatsze, pełniejsze i bardziej wartościowe. Związek ma uskrzydlać, a nie podcinać skrzydła.
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
99,9% kobiet, które mijasz na ulicy, w sklepach, u których coś załatwiasz albo które Cię czegoś uczą kiedyś z kimś zerwało. Nie jest to miłe, ale skoro praktycznie wszyscy to kiedyś przeżyli, to może i Ty dasz radę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Toż to koszmar musi być z chłopem, który wszędzie widzi swoją niby ukochaną, która zaraz weźmie i puści się z innym; facet ją kontroluje, a ona o sukni ślubnej mówi i używa argumentu, ze nie chce być jak matka samotna, a jej dzieci mają mieć ojca- gdy nic się z tego nie spełni, jeśli TAKICH chłopów wybierać będzie i tak pozwalać się traktować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
![]() Owszem też się kłócimy, ale gdyby to było dla mnie problemem to założyłabym wątek, ale nie jest nasze kłótnie są w granicach "normy". Nikt nikogo nie poniża, słuchamy się nawzajem i bierzemy pod uwagę opinie drugiej połowy o ile nie jest sprzeczna z naszymi wartościami (a że wartości i zasady mamy takie same więc nie ma tego problemu). 21 lat przeżyłam bez chłopaka i nie czuję się winna/gorsza z tego powodu ![]() ![]()
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie sądzisz, że jestem trochę na przegranej pozycji? Naprawdę ciężko mi będzie znaleźć kogoś, kto będzie wiedział o tym że go zostawię na pół roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
- a Ty tak bez chłopa to co? Kaleka będziesz? Musi chłop być, byle był? Przecież dopóki sama siebie nie poukładasz, nie dojdziesz do tego, DLACZEGO komuś dajesz prawo to takiego Ciebie traktowania, następny chłop też będzie jakimś kosmitą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pocieszenie powiem, że jest sporo zawodów wiążących się z regularnymi (!) wyjazdami i Ci ludzie bardzo często mają rodziny. Zresztą o czym my tu rozmawiamy, jak nie znajdziesz nikogo do września (wcale nie z powodu erasmusa) to co? Przegrana? Również myślę, że to dobry pomysł, żebyś odwiedziła psychologa. Widzę, że to nie przez przypadek wylądowałaś w związku z tym właśnie gościem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Ale ten związek na początku naprawdę był fajny... Owszem, kłóciliśmy się dość często, ale myślałam, że po prostu mamy inne charaktery.
a mogę Was zapytać, co jest dla Was w życiu ważne, jakie macie cele? mój TŻ mówił, że jestem materialistką. Była wychowywana przez mamę, żyło nam się dość ciężko, już w wieku 16 lat jakoś pracowałam. teraz jestem niezależna finansowo, robię to co zawsze chciałam-podróżuję, chodzę na kursy języka, na basen. Chcę, żeby moje dzieci miały dobrze w życiu, żebym ja miała samochód, własny dom, nie martwiła się bolącym zębem bo nie mam za co zapłacić dentyście... Nie jestem jakaś rozpieszczona, znam inne wartości w życiu, ale ważna jest dla mnie praca. Czy to czyni mnie materialistką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty dalej nie rozumiesz- Ty w sobie cały czas szukasz winy, gdy ona leży w chłopie,koszmarnym i tyle. W zdrowym związku NIE MA kontroli, sprawdzania, podcinania skrzydeł. Twoja wina -jak dla mnie- jest jedna: desperacko chcesz mieć chłopa i byle komu dajesz się źle traktować. Zastanów się, dlaczego komuś dajesz takie prawo? Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-12-14 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
ja mam taki cel, żeby złapać jakiegokolwiek faceta i żeby mną pokierował co mogę robić a co nie, żeby pilnował mojej cnoty i upominał, jak się niestosownie lub źle zachowam. Żebym miała kogo przepraszać i kogo zadowalać. Aa i jeszcze żeby było z kim pójść do kina, do kawiarni i żebym nie wyglądała jak idiotka (sama!) na weselach znajomych. Więc rzuć wreszcie swojego TŻ-a bo kolejka czeka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje cele są podobne do Twoich Autorko. Chcę mieć dobrą pracę, rodzinę, partnera, który mnie kocha i szanuje. Chcę żyć na takim poziomie aby stać mnie było na rzeczy codzienne, ale również na wakacje, ładny ciuszek, kurs dla dzieci, siebie, partnera. Na pewno nie pozwoliłabym się tak traktować jak Ciebie traktuje Twój partner.
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
To jest straszne że ja mu tak ślepo wierzę, ufam, że to co mówi jest prawdą... i naprawdę zaczynam w to wierzyć...
Rozmawiałam wczoraj z koleżanką. Stwierdziła, że on musi mieć jakieś problemy z rodziną czy czymś, może ma jakiś 'kryzys' wewnętrzny [jego dziewczyna ciągle osiąga sukcesy, a on bez pracy, bez stypendium, ma kłopoty z napisaniem pracy inż] i nawet nieświadomie odbija się to na mnie - zamiast mi gratulować, on czuje się źle, bo mu nie wychodzi, i mnie krytykuje... Może w tym tygodniu wróci i się spotkamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
A weź dziewczyno się ogarnij. Z jednej strony piszesz o erazmusach, rozwoju, pracy, podróżach - super!
![]() Najlepiej by było jakby on zerwał. Popłakałabyś sobie, ale miałabyś już spokój, bo ty pewnie tego nie zrobisz, no bo grudzień, później walentynki, później dzień kobiet, na wielkanoc też kapa się rozstać, później majówka, potem wakacje. Zawsze będzie coś.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale... dziwi mnie to, że tak naprawdę więcej o Twoich przemyśleniach, odczuciach i emocjach wiedzą Twoje koleżanki niż własny facet. Opowiadasz im każdy szczegół własnego życia, nawet to, że chcesz zerwać, one już Ci szukają zastępczego faceta... Nie byłoby uczciwiej, gdybyś najpierw poinformowała najbardziej zainteresowanego? Mam wrażenie, że Ty się naprawdę nie nadajesz do związku, zyjesz koleżankami, dla koleżanek, ich opinia jest dla Ciebie najważniejsza... Ty jesteś chyba bardziej w związku z koleżankami, niż z własnym facetem. Faktycznie pozwól mu odejść, bo nic z tego i tak nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;44165707]Jasne, że może tak być.
Ale... dziwi mnie to, że tak naprawdę więcej o Twoich przemyśleniach, odczuciach i emocjach wiedzą Twoje koleżanki niż własny facet. Opowiadasz im każdy szczegół własnego życia, nawet to, że chcesz zerwać, one już Ci szukają zastępczego faceta... Nie byłoby uczciwiej, gdybyś najpierw poinformowała najbardziej zainteresowanego? Mam wrażenie, że Ty się naprawdę nie nadajesz do związku, zyjesz koleżankami, dla koleżanek, ich opinia jest dla Ciebie najważniejsza... Ty jesteś chyba bardziej w związku z koleżankami, niż z własnym facetem. Faktycznie pozwól mu odejść, bo nic z tego i tak nie będzie.[/QUOTE] Mówiąc o koleżankach mam na myśli dwie najbliższe mi koleżanki. Nie mam paczki kumpelek, a na roku trzymam się bardziej z chłopakami i ich dziewczynami, które studiują na innej uczelni. Zastanawiałam się z nimi nad tym balem, i stąd ten śmieszny pomysł znalezienia mi partnera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem czy to nie jest taki typ dziewczyny że facet może pamiatac,wyzywac i nie szanowac a ona będzie przy nim siedziała dopóki kolejny nie nawinie się i nie uratuje z opresji...
![]() Autorko pisałaś że to Ty zawsze zrywałaś w wczesniejszych związkach - ile czasu/jak długo po tych zerwaniach byłaś singielką? ![]()
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ence_pence1234 Czas edycji: 2013-12-15 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Dalej z nim nie zerwalas? Na co czekasz ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogarnij się, bądź stanowcza z szacunku do samej siebie, bo z Twoich postów aż bije uległość i niezdecydowanie. To Ty decydujesz jak wygląda Twoje życie, nikt inny. Nie Twoje koleżanki. Twoje życie to nie są święta za 2 tygodnie, ale święta, też za rok, dwa, dziesięć. Pomyśl o sobie w przyszłości. I pomyśl, co będzie, jaka Ty będziesz, kiedy nic nie zrobisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Kobieto, jestem singielką i mam co robić w święta, sylwestra, wakacje, mam z kim wyjść na imprezę czy na kawę. Jeśli Ciebie definiuje wyłącznie fakt posiadania faceta, to bardzo Ci współczuję, bo musisz być niezłą sierotą życiową. Czoło mnie już boli od fejspalmów które robię, gdy czytam Twoje gorzkie żale, bo nie będziesz się mogła z jakimś zerem obściskiwać pod jemiołą albo o północy w sylwestra. To taaakie romantyczne, zwłaszcza z kimś, kto uważa Cię za puszczalską.
Nie łudź się, że on Cię wyręczy i z Tobą zerwie. On czeka, aż jego własność sama zacznie skomlać o wybaczenie, żeby móc się nad nią powyżywać i dalej mieć kontrolę przynajmniej w jednym segmencie swojego życia. Tak łatwo byłoby, gdyby po prostu Cię rzucił i Ty, skrzywdzona przez życie sierotka mogłabyś się poużalać do czasu znalezienia kolejnego idioty, żeby był ktoś do pokazania się w walentyki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To się nie przytulajcie. Dziewczyno, całe życie przed Tobą, erasmus przed Tobą, co się tak uczepiłaś tego jednego faceta, z którym nawet nie jest Ci dobrze. Wiem, że ciężko się rozstać, ale przecież Ty dobrze wiesz, że to jedyna słuszna decyzja. Już pomijam wszystkie dziewczyny, które w tym wątku obiektywnie oceniły wasz związek. W kwestiach uczuciowych naprawdę warto jest słuchać rozumu, nie można podążać tylko za głosem serca i działać pod wpływem emocji, bo się "przytulimy i się rozczulę". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.