![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krakowskie mamusie 2014 - kraków i okolice
mam nadzieję, że wszystkie nasze porody będą tak szybkie i sprawne jak Kinguli
![]() ja się wczoraj trochę pooglądałam w lustrze i zaczęłam się zastanawiać, jak ja to zrobię (w sensie- urodzę), skoro jestem taka chuda i wąska i mam cienkie nogi i wyglądam prawie jak kreska! przecież to jest niemożliwe, żeby mi się udało! masakra, hehe, ale mam nadzieję, że będzie dobrze ![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
po wypowiedzi Anouli poczułam się uspokojona, ale po Camillet już nie!
obyśmy dobrze trafiły, ja do porodu planuję zabrać mojego męża (on chciał zawsze, ja się sprzeciwiałam dopóki nie zaszłam w ciążę ![]() a Wy, planujecie poród rodzinny? co o tym myślicie?
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Jedna rada, jak będziesz ciągle słyszeć, że rozwarcie jest takie same (u mnie ciągle 4 cm) to pytaj o cc. Zapytaj dlaczego ich zdaniem się nie powiększa i co robią w tym celu, aby się powiększyło. Wiem, że Tobie może być ciężko o tym myśleć, ale przekaż to mężowi jeśli będzie z Tobą rodził.
Co do porodu rodzinnego szczerze polecam. Nie wiem co bym zrobiła gdyby mojego męża nie było obok. Na początku ciąży mąż powiedział, że jego przy porodzie nie będzie, bo zobaczy dziecko później. Chyba miał trochę inne wyobrażenie o porodzie. Po rozmowie ze swoim znajomym zdecydował się, bo tamten powiedział mu jak ważna jest pomoc mężczyzny przy porodzie. I zdecydował się. Pomógł mi bardzo. Masował plecy, skakał ze mną na piłce, prowadzał pod prysznic, podawał wodę, a przede wszystkim ważne było dla mnie jego wsparcie psychiczne w ciągu tych 10 h na sali porodowej. Poza tym pod koniec bóle były tak silne i częste że nie byłam sama w stanie zorientować się jak często są skurcze i to mój mąż lekarzom to przekazywał. Wiem, że dla niego to było ciężkie przeżycie, ale jestem mu ogromnie wdzięczna za tą obecność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o rozdarcie to fakt, u mnie przez 26h było na palec...nie podali nic poza relanium żeby mnie otepić, żebym się nie darla. Zaufalam im, oddałam w ich ręce życie swoje i dziecka a oni mnie zawiedli. Była tam jedną cudowna położna która pod sam koniec przyszła i wzięła mnie pod swoje skrzydła, Pani Joli jestem wdzięczna ze dała tyle z siebie, niestety nie było położnej z którą byłam umowiona bo by na to na pewno nie pozwoliła. Nie mniej jednak porodowke na Siemiradzkiego omijam szerokim łukiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
dobrze też czasami znać nie tylko różowe strony... ja tam wolę się przygotować na wszystko. Myślę, że lepiej wiedzieć, że macierzyństwo to nie tylko słodka bajeczka z niemowlęciem owiniętym w biel i wiecznie uśmiechniętą łagodnie mamą, jak to pokazują wszystkie reklamy, ale też ciężka praca.
Także doświadczone mamy proszę o każde informacje, zawsze czytam z ciekawością! ![]()
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Anoula a w jakim szpitalu rodziłaś? Gdzieś w Krk?
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sam uśmiech maluszka już daje dużo radości. Ja niedawno doczekałam się pierwszego świadomego uśmiechu i strasznie się wzruszyłam ![]() 8 godzin wow jak sobie dawałaś z nim wtedy rade? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witam obecne i przyszle mamy
![]() ![]() Co do szpitala to wybrałam Siemiradzkiego- polecali mi koledzy z pracy;p Co prawda żaden tam nei rodził ale zony sobie chwaliły ![]()
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a korzystacie z monitorów oddechów? Wczoraj czytałam dosyć ciekawy wpis na jakimś blogu, że lekarze raczej odradzają, bo te monitory są takie czułe, że mogą się włączyć z byle powodu, wyzwalając niepotrzebny stres i nerwówkę i że jak dziecko nie ma problemów z układem oddechowym i sercowym, to nie jest to potrzebne... ciekawa jestem Waszego zdania. moja koleżanka np ma taki monitor i kiedy byli u nas i zostali na noc, zabrali tylko elektroniczną nianię (dziecko spało w innym pokoju, kiedy my jeszcze siedzieliśmy i gadaliśmy) i co 10 minut dosłownie biegali, żeby zobaczyć, czy wszystko w porządku... ja sama nie wiem, ,przydatne to czy nie... dawniej nie było takich cudów i zastanawiam się, czy to nie jest właśnie tylko po to, żeby jeszcze bardziej się stresować...
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym w pełni! Już rok znam swoją córcię i naprawdę ona reaguje jak barometr na nawet minimalne zmiany mojego nastroju. Wiadomo że teraz jest starsza i to oczywiste, ale nawet jako noworodek zauwazalam, że zaczynała płakać jak podnosilam głos albo mówiłam coś w nerwach. Zdarzało się to rzadko więc tym bardziej pewnie na nią działało. Strasznie mocno wyczuwa nastroje. Teraz jest czasem tak, Że jak wybucham śmiechem to ona zaniepokojona wpatruje się we mnie i po chwili jak uświadomi sobie że to z radości to oddycha z ulgą ![]()
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Jestem mamą 4 miesięcznego Anteczka. Rodziłam w Narutowiczu i następne dziecko również chciałabym urodzić właśnie tam, szpital godny polecenia ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Mój poród odbierał między innymi Dr.Gładysz a na badania chodziłam głównie do Dr.Kubaty. Cesarkę przeprowadzał doktor którego nazwiska nie znam i staram się go znaleźć w sieci bez skutku - dość szczupły, starszy i łysy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszę się, że poruszyłam temat małego barometru, to bardzo ważne i cieszę się że mam już tego świadomość. Niestety, to trochę tak jest ze pierwsze dziecko to króliczek, na którym nabieramy doświadczenia, z drugim myślę że będzie mi łatwiej zapanować nad pewnymi rzeczami. Jedno jest PEWNE... Tylko spokój może nas uratować ;-) Witam nową mamusię! Kraków rośnie w siłę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On jest szczupły i łysawy. http://www.jankus.viapc.pl/lekarz.html To zdjecie jest stare bo teraz nie ma wąsów i jest bardziej łysy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś 'zwiedzać' oddział położniczy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Nie Byłam kiedys na badanaich na ginekologii i trafiłam do szpitala w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może to śmieszne, ale pomagał mi bardzo taki harmonogram karmień - noworodek powinien jeść co 3 godziny i już w szpitalu każda z kobiet musiała prowadzić tabelkę, w której zapisywała o której, ile i czym karmiła dziecko (pierś czy mleko sztuczne). Moja kruszynka była strasznym śpiochem i nie mogłam jej po prostu dobudzić do karmienia. Pięknie zasysała pierś, po czym zasypiała. "Powinna" aktywnie ssać chyba 10 minut ciągiem (już nie pamiętam ile dokładnie), więc panikowałam prawie cały czas, że tego nie robi. Cały czas drżałam żeby jadła, nastawiałam budzik co 3 godziny i cała doba opierała się prawie tylko na tym. Miałam mega huśtawki nastroju, typowy baby blues - raz głupawka a zaraz płacz bez żadnego powodu, który okropnie mnie wkurzał ![]() W każdym razie jak już byłam w domu to właśnie to notowanie pór karmienia pomagało mi bardziej się "zorganizować" i uczyło obserwować dziecko - co robi gdy jest głodne, śpiące, potrzebuje przytulenia. W końcu po ok. 3 tygodniach od narodzin małej, gdy troszkę podrosła (urodziła się w 36 tyg. ciąży), już przestałam nastawiać ten koszmarny budzik ![]() Najważniejsze to nie wariować. Noworodek najlepiej czuje się przy mamie, najlepiej przy piersi, czuje jej zapach, ciepło, i spokojne bicie serca ![]() Nie chcę Was straszyć czy zniechęcać, to moje odczucia i obserwacje. Nie ma się czego obawiać - trzeba traktować ten trudny okres jako nieunikniony ale PRZEJŚCIOWY! Jak już będziecie bardzo zmęczone albo rozbite, będziecie miały wrażenie że za sekundę oszalejecie to pamiętajcie - to MINIE, za kilka dni czy tygodni ale na pewno, nie będzie to trwało wiecznie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy rodzilyscie moze w szpitalu Narutowicza? czy orientujecie sie co zabrac do szpitala ( co oni maja itd)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
kogo polecacie z zeromskiego?chyba zdecyduje sie tam rodzic wiec chciałabym pojsc na kilka wizyt do lekarza ktory tam pracuje..rodziłam tam synka 5 lat temu i byłam zadowolona z opieki,co do warunkow sanitarnych to było jeszcze przed remontem wiec teraz pod tym wzgledem bedzie lepiej.
tzn wtedy miałam cc i na wypisie mam podpisy hejnara i zietarskiego i własnie nad nimi sie zastanawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do podkładów belli polecam wziąć od razu z 3 paczki żeby potem nie brakło.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.