Czy ja zgwalcilem swoja dziewczyne? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 12:34   #91
Arman
BAN stały

Dot.: Czy ja zgwalcilem swoja dziewczyne?

Moim zdaniem w ogóle dziewczyna która nie jest gotowa/nie ma ochoty jeszcze na seks,nie powinna dopuszczać do spania nago przez siebie i chłopaka w jednym łóżku. Jak już to wspólne spanie w bieliźnie. Całkowite rozebranie się do naga daję podtekst, do zabaw seksualnych, i w pewny sposób może prowokować.
Arman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:36   #92
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Bo całość twoich wypowiedzi właśnie tak odebrałam, że fakt, że dziewczyna była pijana albo że spała z własnym facetem nago jakoś zmniejsza jego winę.
Pomijając celność twej interpretacji moich całych dwóch postów ,hamuj się troszkę.Rozumiem że podchodzisz emocjonalnie do tematu ale wolał bym jednak nie być zastraszany murzyńskimi dildo na kobiecym forum ,i obdarzany przy tym uroczymi określeniami .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:37   #93
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Rembertowa, widziałam Twój post przed edycją, pomijając, że mnie z lekka zmroziło. Przepraszam Cię, ale nie będę dyskutować w tonie, kiedy ktoś dla poparcia własnych tez płodzi kłamstwa, przypisuje komuś coś, czego nie uważa, i napawa się swoim ''moja racja jest najmojsza''.
edytowałam post, bo w zasadzie powtórzyłam w nim dwukrotnie tę samą myśl, o suflowaniu linii obrony, przez co aktywnie wspiera się gwałcicieli. Tak, podważając wartość odmowy - której tu nie podważa nawet domniemamy gwałciciel! - wspierasz gwałcicieli, wskazując drogi podważenia twierdzenia kobiety-ofiary gwałtu (co komentowałam w usuniętej części postu) wspierasz przyzwolenie na gwałt.

Znakomita większość gwałtów obywa się bez świadków. Znakomitej większości gwałtów dokonują ludzie znani ofierze - koledzy, przyjaciele, partnerzy, mężowie - w zaciszu, częstokroć wspólnej sypialni. Na tyle, na ile to możliwe, są na to statystyki. A wiesz, dlaczego są one niepełne? Wiesz, dlaczego kobiety nie mówią o tym, że zostały zgwałcone, że nie tylko nie zgłaszają spraw na policję, ale też nie odchodzą od gwałcicieli? Bo zawsze znajdą się tacy uczynni suflerzy, jak Ty - którzy poddadzą ich słowo w wątpliwość, znajdą niejednoznaczność tam, gdzie jej nie ma, będą wytykać im wypicie piwa, zbyt krótką spódniczkę, gołą dupę we wspólnym łóżku, etc. Będą podkreślać, że jak się powiedziało a, to trzeba powiedzieć b, że nie można chcieć zatrzymać się w łóżku na jakimś etapie pieszczot, bo to przykrość dla mężczyzny, który musi, bo się udusi.

Wiesz, co w tym wątku mrozi? Twoje wypowiedzi. Bo są zwyczajnie nikczemne, każda na swój sposób. Wypowiadasz się w wątku gościa, który nie zaprzecza nawet, że dziewczyna powiedziała nie, że nie chciała seksu, że on ją do niego zmusił. I w tym wątku, w którym masz jasno stwierdzone wszystko, co trzeba, by uznać, że miał miejsce gwałt, zajmujesz się wskazywaniem "niejednoznaczności", podpowiadaniem, jak można zrzucić winę na kobietę, którą wykorzystano wbrew jej woli. Nie wiem, co jest mniej niejednoznacznego, niż zeznanie domniemanego gwałciciela: wiedziałem, że nie chce uprawiać ze mną seksu, a mimo to dokonałem penetracji.

I widzisz, tu nie ma dla mnie miejsca na jakieś pitu pitu z uśmieszkami - bo taka narracja brzmi wszędzie, gdzie się nie obrócisz. Gdzie się nie obrócisz, wina za gwałt zrzucana jest na kobietę, a samo doświadczenie gwałtu umniejszane. Ta narracja odgrywa ogromną rolę w budowaniu przyzwolenia na gwałcenie kobiet, które mają się pilnować, nie rozbierać, nawet przed swoim facetem, nie pić, ale też nie odmawiać kontynuacji seksu, bo przecież to takie okrutne.

Cóż więc jest takiego mrożącego w prostym stwierdzeniu, że po iluś napisanych przez Ciebie w tym wątku postach, w których szukałaś dziury w całym, niejednoznaczności w sytuacji oczywistej i znanej z relacji domniemanego gwałciciela, w których wytykałaś dziewczynie lekkomyślność i inne przywary, czyli stosowałaś wiele ze znanych strategii przerzucania winy na ofiarę - wiemy już, że wspierasz przyzwolenie na gwałt?

Gwałcą gwałciciele. Nie dlatego, że urodzili się gwałcicielami - tylko dlatego, że istnieje społeczne przyzwolenie na gwałt, które zaczyna się tak, gdzie nie przestaje znaczyć nie.

Edytowane przez rembertowa
Czas edycji: 2013-12-31 o 13:51
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:39   #94
Ilja_Muromiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arman Pokaż wiadomość
Moim zdaniem w ogóle dziewczyna która nie jest gotowa/nie ma ochoty jeszcze na seks,nie powinna dopuszczać do spania nago przez siebie i chłopaka w jednym łóżku. Jak już to wspólne spanie w bieliźnie. Całkowite rozebranie się do naga daję podtekst, do zabaw seksualnych, i w pewny sposób może prowokować.
Łohohoh No to przegrałeś. Teraz Cię zjedzą, mimo, że jakaś racja w tym jest (nie całkowita). Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że w takich dyskusjach cały impet kobiecego uderzenia zawsze skupia się na facetach, którzy wiedzą co to znaczy NIE i nigdy nie robili niczego wbrew woli źródła kolorów swojego życia (baby swojej - zwał jak zwał)
Ilja_Muromiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:40   #95
Hultaj
BAN stały

Uspokój się Rembertowa bo zachowujesz się jak nawiedzona.
Nie interesują mnie dyskusje z kimś kto myśli że wystarczy głośno krzyczeć, żeby było ''prawda''. Chyba za bardzo wchodzisz w rolę uświadamiania komuś, co myśli czy w co wierzy (przepraszam, Ty wierzysz).

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2013-12-31 o 12:46
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:41   #96
Arman
BAN stały

[QUOTE=ulicznica;44361211]Uwielbiam to "ona też nie jest taka święta" - argument z cyklu "gdybyś założyła worek po ziemniakach a nie mini, do niczego by nie doszło.
A czytałeś pierwszego posta autora?
Cytuję:
"Moja laska mowila ze zle sie czuje, caly wieczor i w ogole nie chciala seksu, mowila ze nie jest gotowa. Bylismy na imprezie przednoworocznej troche popilismy, w lozku rozebralem ja do naga i nie prostestowala ale nie chciala sie bzykac, mowila ze musimy dac sobie czas i cenie to ze nie jest latwa"

Jeśli autor jest po prostu trollem, to i tak ma zdrowo narąbane w głowie, jeśli wybrał sobie taki temat do strollowania.[/

Napisałem tak bo uważam, że z tą dziewczyną także do końca coś nie tak. Aczkolwiek winny jest autor. Miałem w swoim życiu kilka dziewczyn także dziewice, u której nocowałem a nie była gotowa na seks, no i spaliśmy ubrani, tz. bielizna i jakaś koszulka. Sorry ale dla mnie etap oglądania siebie nago to wstęp do czegoś więcej. I dla tego uważam, że partnerka która nie jest gotowa na seks nie powinna dopuścic aż do tak intymnych sytuacji- sypiajac ze soba nago.
Stary 2013-12-31, 12:44   #97
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilja_Muromiec Pokaż wiadomość
Zaczyna mnie to coraz bardziej bawić Piszę, że zgwałcenie jest naganne, że doszło do zgwałcenia itd. Z drugiej strony dostrzegam też pewne okoliczności, które odróżniają zdarzenie i sprawcę zgwałcenia od zgwałcenia zasługującego na najwyższy wymiar kary w kodeksie karnym.
hm. Nie zauważyłam, w którym momencie pytanie tyczyło okoliczności łagodzących, względnie potencjalnego wyroku. Ba! Nie jestem nawet pewna, czy zadając pytanie Autor miał na myśli stosowny artykuł z kodeksu karnego, czy pytał w kontekście potocznego użycia słowa "zgwałcić".

Dlatego zapewne lepiej było poprzestać na wyjściowym stwierdzeniu, a ewentualne dalsze rozkminy stosownie ubrać w słowa, to by wątpliwości nie było. Choć tak po prawdzie to nie wiem, czemu niby mamy tu rozkminiać stopniowalność okrucieństwa w przypadku gwałtu i idącą za nim gradację wyroków - po to, żeby pokazać, że w zasadzie, to tu mamy małe pitu pitu, bo zdarzyć się mógł i gwałt zbiorowy ze szczególnym okrucieństwem, po którym ofiara nigdy nie odzyskała zdrowia?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 12:45   #98
Elladorea
Rozeznanie

No ja mam nadzieję, że autor i Ilja Muronec to trolle, aż mnie zmroziło, gdy czytałam takie wypowiedzi.
Gwałt to jedna z najpotworniejszych rzeczy, jakie można wyrządzić drugiej osobie. Upokorzenie, użycie siły, użycie drugiej osoby jako seksualnej zabawki do zaspokojenia popędów - niewyobrażalne okrucieństwo. Nie wiem, jak bardzo tępym półgłówkiem i kompletnym idiotą trzeba być, żeby pisać, że zgwałcić faceta to zło, ale kobieta tego aż tak nie przeżywa
A co do sytuacji, to sprawa jest bardziej dyskusyjna, bo nie rozumiem, skąd pieszczoty i spanie nago, jeśli nie chce się seksu. Ale "nie" zawsze znaczy "nie" i należy to uszanować.
Ale po co w ogóle pisać takie oczywiste rzeczy... że też wciąż istnieją trolle, które tego nie rozumieją
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:49   #99
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry ale dla mnie etap oglądania siebie nago to wstęp do czegoś więcej. I dla tego uważam, że partnerka która nie jest gotowa na seks nie powinna dopuścic aż do tak intymnych sytuacji- sypiajac ze soba nago.
no i co z tego? Powiedzieć nie można w dowolnym momencie. Także po tym, jak się rozbierzesz i pomacasz. Nie ma obowiązku kontynuacji.

Idąc tą drogą dojdziemy zaraz do punktu, w którym się okaże, że laska sama sobie winna, bo w ogóle przebywała w jednym pokoju z facetem, dla niektórych troglodytów już to jest wstępem do czegoś więcej.

Nie znaczy nie. Wystarczy to sobie wbić do głowy, nawet rozumieć nie trzeba. Nie znaczy nie.
Stary 2013-12-31, 12:49   #100
Fleur_D
Zakorzenienie

Aha, czyli błędem dziewczyny jest już nawet to, że swobodnie czuła się przy swoim chłopaku. Przecież to naturalne, że jeśli tylko źle się poczuje, to on ją zgwałci. Więc trzeba myśleć i barykadować drzwi sypialni nawet do 5 lat po ślubie.
Sama stwierdziłabym, że dziewczyna zachowała się nieodpowiedzialnie śpiąc w łóżku z nowo poznanym facetem. Ale ludzie-oni byli w związku.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:51   #101
Bananalama
jestę wieszczę

Czyli jak lubię spać nago, to nie powinnam się dziwić, jak chłop mnie wbrew mojej woli wyobraca co noc.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Jak ktoś ma specyficzny gust i Twoja twarz go sprowokuje do uderzenia Cię, przyjdź do nas.
Póki co prowokujesz do nazywania Cię ... (wstaw sobie jakiś mało elegancki epitet).

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 12:53   #102
Ilja_Muromiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elladorea Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak bardzo tępym półgłówkiem i kompletnym idiotą trzeba być, żeby pisać, że zgwałcić faceta to zło, ale kobieta tego aż tak nie przeżywa
Po pierwsze argumentacja ad personam nie jest właściwa w dyskusjach. Daruj sobie więc obelgi, świadczą tylko o Twoim poziomie. Po drugie - Polska walczy z analfabetyzmem od 19444 roku, podobno mamy w tej dziedzinie ogromne sukcesy, a tu jednak trafiła się zabłąkana owieczka, która wciąż składa literki, lecz sensu z nich nie wydobywa. Zgwałcić faceta to zło, a kobieta tego tak nie przeżywa... Czyj to cytat? Może parafraza? Ale kto tak napisał?
Stary 2013-12-31, 12:54   #103
Fleur_D
Zakorzenienie

Banana, oczywiście. Jak Cię przy tym nie obije to nie gwałt. Jak anielskie zastępy nie wtrącą go za to od razu do aresztu, to też nie gwałt.

Edytowane przez Fleur_D
Czas edycji: 2013-12-31 o 12:55
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:56   #104
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elladorea Pokaż wiadomość
A co do sytuacji, to sprawa jest bardziej dyskusyjna, bo nie rozumiem, skąd pieszczoty i spanie nago, jeśli nie chce się seksu.
bo, wyobraź sobie, że można mieć ochotę na pieszczoty i spanie nago, a nie mieć ochoty na stosunek. Ba! śmiało możemy puścić wodze fantazji i wyobrazić sobie sytuację, w której - abstrahując od omawianego przypadku - nawet byśmy miały ochotę na stosunek, ale facet nieudolny, fajerwerki za oknem, jakaś nastrętna myśl - no i ochota myk! przechodzi. I nie ma obowiązku kontynuacji.
Stary 2013-12-31, 12:57   #105
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Gratuluje kilku facetom i Hultaj, bo pierwszy raz wizaż doprowadził mnie do łez.
W życiu się nie dowiecie jakim przeżyciem dla kobiety jest gwałt, przeżyłam to (wg. was nie był, bo nie zgłosiłam na policję, trwało krótko i zrobiła mi to bliska osoba), kilka lat zniszczonej psychiki, brak zaufania do ludzi. I nie zgłosiłam tego dlatego, że są tacy ludzie jak WY, wiedziałam, że będę osądzana jako dziwka, osoba która sprowokowała. Zastanółcie się co czują inni, a nie bronicie facecika, który ma potrzeny.

Przepraszam za błędy, ale chciałam napisać szybko i uciec z tego wątku.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 13:00   #106
Ilja_Muromiec
Raczkowanie

Cały wasz wrzask, wszystkie obelgi, załamywanie rąk, darcie włosów z głowy i przekonanie, że mężczyźni tutaj wspierają gwałt jest wynikiem totalnego zidiocenia zapoczątkowanego przez media i organizacje feministyczne na całym świecie. Zaczęło się od marszu szmatu, kiedy jakiś kanadyjski gliniarz powiedział, że kobiety nie powinny prowokować facetów do zgwałcenia. Wyszło z tego, że obwinia je o zgwałcenia. Tzn tak zinterpretowali to idioci. Buhahahaha Jak gliniarz powie: nie chodźcie po ciemku na Nową Hutę, starajcie się trzymać w grupie, nie pokazujcie pieniędzy w portfelu to też podniesie się larum: BYDLAK! USPRAWIEDLIWIA ROZBOJE! ? No niestety problem naszej dyskusji polega na tym, że zamiast spróbować porozmawiać i wymienić punkty widzenia, niektóre z was łapią za motyki i chcą obcinać jaja. To doprowadzi tylko do tego, że ostatecznie zmarnujemy kawał czasu na durne przekrzykiwanie się
Stary 2013-12-31, 13:02   #107
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Zaczyna mnie to coraz bardziej bawić Piszę, że zgwałcenie jest naganne, że doszło do zgwałcenia itd. Z drugiej strony dostrzegam też pewne okoliczności, które odróżniają zdarzenie i sprawcę zgwałcenia od zgwałcenia zasługującego na najwyższy wymiar kary w kodeksie karnym.
DLATEGO KODEKS KARNY PRZEWIDUJE WIDEŁKI 2-12 LAT. Po co? Ano po to, żeby m.in. stopniować naganność czynu. Tyle i aż tyle. Jestem prawnikiem, patrzę na to z perspektywy swojego poletka. Widzę jednak, że nieco bardziej zawiłe przekazy ciężko trafiają do niektórych Pań - zaczynają się robić nerwowe i wprost zakłamywać wypowiedzi adwersarza. Trochę luzu
Jasne, że o wymiarze kary decyduje sąd i okoliczności mogą być różne. Gorzej jak niektórzy tu twierdzą, że autor i dziewczyna powinni się dogadać między sobą i miejsca dla przepisów prawa w tym nie widzą i próbują znaleźć okoliczności, które według nich świadczą, że gwałt w tym przypadku gwałtem nie jest. Nie piszę tu bynajmniej o Tobie.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:03   #108
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

[QUOTE=Arman;44361357]
Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Uwielbiam to "ona też nie jest taka święta" - argument z cyklu "gdybyś założyła worek po ziemniakach a nie mini, do niczego by nie doszło.
A czytałeś pierwszego posta autora?
Cytuję:
"Moja laska mowila ze zle sie czuje, caly wieczor i w ogole nie chciala seksu, mowila ze nie jest gotowa. Bylismy na imprezie przednoworocznej troche popilismy, w lozku rozebralem ja do naga i nie prostestowala ale nie chciala sie bzykac, mowila ze musimy dac sobie czas i cenie to ze nie jest latwa"

Jeśli autor jest po prostu trollem, to i tak ma zdrowo narąbane w głowie, jeśli wybrał sobie taki temat do strollowania.[/

Napisałem tak bo uważam, że z tą dziewczyną także do końca coś nie tak. Aczkolwiek winny jest autor. Miałem w swoim życiu kilka dziewczyn także dziewice, u której nocowałem a nie była gotowa na seks, no i spaliśmy ubrani, tz. bielizna i jakaś koszulka. Sorry ale dla mnie etap oglądania siebie nago to wstęp do czegoś więcej. I dla tego uważam, że partnerka która nie jest gotowa na seks nie powinna dopuścic aż do tak intymnych sytuacji- sypiajac ze soba nago.
W tej konkretnej sytuacji (abstrahując od tego jak jest na trzeźwo, kiedy obie strony są świadome tego, co się dzieje w sypialni) - ON rozebrał JĄ do naga. Sam to napisał.
Nie protestowała, to prawda, ale to nie powód do tego, by iść na całość i robić komuś taką "grę wstępną" jak autor. WYDAJE MI SIĘ, że z drugiej strony też jakoś specjalnie chętna nie była, skoro miała x promila we krwi i mogła wybełkotać "zoooostaw blebleble"

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."

Edytowane przez ulicznica
Czas edycji: 2013-12-31 o 13:06
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:03   #109
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty nie ogarniasz, że mogę w środę mieć ochotę na seks ze swoim facetem i go radośnie uprawiać, a w piątek nie mieć ochoty i nie chcieć stosunku?
I że jeśli w piątek facet przemocą zmusi mnie do seksu, to jest gwałt? Nawet jeśli w środę seks był?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 13:03   #110
Ilja_Muromiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
Jasne, że o wymiarze kary decyduje sąd i okoliczności mogą być różne. Gorzej jak niektórzy tu twierdzą, że autor i dziewczyna powinni się dogadać między sobą i miejsca dla przepisów prawa w tym nie widzą i próbują znaleźć okoliczności, które według nich świadczą, że gwałt w tym przypadku gwałtem nie jest. Nie piszę tu bynajmniej o Tobie.
Uf! Jest już jedna, która zadała sobie trud wczytania się w moje wypowiedzi! Szacun
Stary 2013-12-31, 13:03   #111
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Cały wasz wrzask, wszystkie obelgi, załamywanie rąk, darcie włosów z głowy i przekonanie, że mężczyźni tutaj wspierają gwałt jest wynikiem totalnego zidiocenia zapoczątkowanego przez media i organizacje feministyczne na całym świecie. Zaczęło się od marszu szmatu, kiedy jakiś kanadyjski gliniarz powiedział, że kobiety nie powinny prowokować facetów do zgwałcenia. Wyszło z tego, że obwinia je o zgwałcenia. Tzn tak zinterpretowali to idioci. Buhahahaha Jak gliniarz powie: nie chodźcie po ciemku na Nową Hutę, starajcie się trzymać w grupie, nie pokazujcie pieniędzy w portfelu to też podniesie się larum: BYDLAK! USPRAWIEDLIWIA ROZBOJE! ? No niestety problem naszej dyskusji polega na tym, że zamiast spróbować porozmawiać i wymienić punkty widzenia, niektóre z was łapią za motyki i chcą obcinać jaja. To doprowadzi tylko do tego, że ostatecznie zmarnujemy kawał czasu na durne przekrzykiwanie się
W takim razie co według Ciebie jest prowokacją do gwałtu? Biorąc pod uwagę, że gwałcone są dzieci, nastolatki, studentki, dojrzałe kobiety, kobiety w ciąży, staruszki, chude, grube, niskie, wysokie, skąpo ubrane, ubane w dresy, ubrane w puchowe kurtki, rozrywkowe i nieśmiałe? Najlepiej z domu nie wychodzić, żeby nie trafić na jakiegoś zwyrola, ale nie, bo przecież najwięcej gwałtów dokonują bliscy.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2013-12-31, 13:06   #112
Arman
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
no i co z tego? Powiedzieć nie można w dowolnym momencie. Także po tym, jak się rozbierzesz i pomacasz. Nie ma obowiązku kontynuacji.

Idąc tą drogą dojdziemy zaraz do punktu, w którym się okaże, że laska sama sobie winna, bo w ogóle przebywała w jednym pokoju z facetem, dla niektórych troglodytów już to jest wstępem do czegoś więcej.

Nie znaczy nie. Wystarczy to sobie wbić do głowy, nawet rozumieć nie trzeba. Nie znaczy nie.
Napisałem wyżej, że winny jest autor, chociaż to troll, to i tak takie sytuację są w życiu. Ale także dodałem, że dziewczyna niepotrzebnie prowokuję. Moje dziewczyny jak nie były gotowe na seks, to pozwalały dotykać się co najwyżej przez bielizne, czy włożyć "rękę w majtki". I tak się jakoś nauczyłem, że bielizna stanowi "ścianę" i barierę. A gdy kobieta ściąga majtki to oznacza to tylko jedno dla mnie. I często faceci tak myślą, przynajmniej moi znajomi. Niby było jej NIE i dlatego winny jest autor, ale także była prowokacja z jej strony.
Stary 2013-12-31, 13:07   #113
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisałem wyżej, że winny jest autor, chociaż to troll, to i tak takie sytuację są w życiu. Ale także dodałem, że dziewczyna niepotrzebnie prowokuję. Moje dziewczyny jak nie były gotowe na seks, to pozwalały dotykać się co najwyżej przez bielizne, czy włożyć "rękę w majtki". I tak się jakoś nauczyłem, że bielizna stanowi "ścianę" i barierę. A gdy kobieta ściąga majtki to oznacza to tylko jedno dla mnie. I często faceci tak myślą, przynajmniej moi znajomi. Niby było jej NIE i dlatego winny jest autor, ale także była prowokacja z jej strony.
proszę Was, nie chodźcie na plażę nudystów.

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 13:09   #114
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej, żebyś nauczył się, że nie znaczy nie, i już nie myślał więcej, naprawdę.

Bo tu nie chodzi o jakieś rozgrywki, złożony system znaków zrozumiały dla wtajemniczonych, tylko o ten prosty fakt, że niezależnie od miejsca przebywania gaci, nie znaczy nie.
Stary 2013-12-31, 13:11   #115
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Ona nie ściągnęła ich sobie sama. Pomógł jej w tym szanowny autor, korzystając z tego, że jest nietrzeźwa.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:12   #116
emma8
Zadomowienie

Cytat:

To znaczy że jak Twoja dziewczyna nagle stwierdzi że woli spać bez majtek bo tak lubi, ale wcześniej powie Ci "kochanie pamiętaj, ostrzegam Cię nie chce dzisiaj się bzykać" to i tak byś w nią wszedł bo bielizna jej dla Ciebie większą barierą przed zgwałceniem jej niż słowo "NIE"?
emma8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:13   #117
Ilja_Muromiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
W takim razie co według Ciebie jest prowokacją do gwałtu? Biorąc pod uwagę, że gwałcone są dzieci, nastolatki, studentki, dojrzałe kobiety, kobiety w ciąży, staruszki, chude, grube, niskie, wysokie, skąpo ubrane, ubane w dresy, ubrane w puchowe kurtki, rozrywkowe i nieśmiałe? Najlepiej z domu nie wychodzić, żeby nie trafić na jakiegoś zwyrola, ale nie, bo przecież najwięcej gwałtów dokonują bliscy.
Nikt nigdy nie próbował zaradzić problemowi przestępstw seksualnych. Nie da się. Można jednak zapobiec jakiemuś małemu odsetkowi. Jak byłem jeszcze w liceum, to zdarzyło mi się pójść na dyskotekę i oglądać stado pijanych, półnagich laseczek, które ocierały się tyłkami o napalonych pajaców z żelem na włosach, piły stawiane przez nich drinki, uśmiechały się do nich w sposób, który bynajmniej nie świadczył o pragnieniu zachowania dystansu. Potem jeden dorwał panią na schodach i zaczęło się kizi-mizi. Ale nagle przestało się podobać, majtki zapragnęły wyrzucić z siebie rękę, lecz było już za późno. Żeluś miał we łbie tylko jedno - wzwód. Szczęśliwie pojawił się ochroniarz, który złapał go kark i wywalił na zewnątrz. Biedna lolitka wpadła w objęcia koleżanek i zapłakała.
Jaki z tego wniosek? Gdybym miał córkę, to od wczesnego dzieciństwa powtarzałbym jej, aby trzymała się z daleka od miejsc dla żelowego buractwa, nie sugerowała, że jej tyłek może wpaść dzisiejszej nocy we władanie właściciela "gulfa trujki", trzymała facetów, których nie chce na dystans. Ot. Tyle.
Nie zmienia to faktu, że uciąłbym jaja facetowi, który zgwałciłby moją matkę, żonę lub córkę. Spasibo za vnimanie.

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 13:28   #118
Arman
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emma8 Pokaż wiadomość
To znaczy że jak Twoja dziewczyna nagle stwierdzi że woli spać bez majtek bo tak lubi, ale wcześniej powie Ci "kochanie pamiętaj, ostrzegam Cię nie chce dzisiaj się bzykać" to i tak byś w nią wszedł bo bielizna jej dla Ciebie większą barierą przed zgwałceniem jej niż słowo "NIE"?
Nie przesadzaj, często stosunek seksualny, nie jest zaplanowany co do dnia i godziny, a odbywa się spontanicznie. I takie rozbieranie się do naga jej, i pozwolenie jemu rozebrać się, może dawać jakiś sygnał. Oczywiście tym razem to on ją rozebrał, ale wcześniej sama się robierała z miłą chęcią.

I nie, nie wszedłbym w nią bo jej NIE oznaczało by dla mnie gwałt, ale porównałbym to jak pójście nocą w niebezpieczną dzielnicę. Po co ryzykować?

Edytowane przez Arman
Czas edycji: 2013-12-31 o 13:30
Stary 2013-12-31, 13:33   #119
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki z tego wniosek? Gdybym miał córkę, to od wczesnego dzieciństwa powtarzałbym jej, aby trzymała się z daleka od miejsc dla żelowego buractwa, nie sugerowała, że jej tyłek może wpaść dzisiejszej nocy we władanie właściciela "gulfa trujki", trzymała facetów, których nie chce na dystans. Ot. Tyle.
Nie zmienia to faktu, że uciąłbym jaja facetowi, który zgwałciłby moją matkę, żonę lub córkę. Spasibo za vnimanie.
Wiesz co? To nie jest takie proste, że nie puścisz na potupaje i córka uratowana.
Pamiętam wywiad z wysokich obcasów, ze zgwałconą dziewczyną, studentką ASP. Wracała zimą z pracowni malarskiej, było już ciemno, ubrana w za duże ogrodniczki poplamione farbą i grubą, szeroką kurtkę, włosy poplamione, twarz nieumalowana. Szła przez normalne osiedle. A i tak zwyrol postanowił ją zgwałcić, grożąc nożem.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:34   #120
Arman
BAN stały

Cytat:
Nikt nigdy nie próbował zaradzić problemowi przestępstw seksualnych. Nie da się. Można jednak zapobiec jakiemuś małemu odsetkowi. Jak byłem jeszcze w liceum, to zdarzyło mi się pójść na dyskotekę i oglądać stado pijanych, półnagich laseczek, które ocierały się tyłkami o napalonych pajaców z żelem na włosach, piły stawiane przez nich drinki, uśmiechały się do nich w sposób, który bynajmniej nie świadczył o pragnieniu zachowania dystansu. Potem jeden dorwał panią na schodach i zaczęło się kizi-mizi. Ale nagle przestało się podobać, majtki zapragnęły wyrzucić z siebie rękę, lecz było już za późno. Żeluś miał we łbie tylko jedno - wzwód. Szczęśliwie pojawił się ochroniarz, który złapał go kark i wywalił na zewnątrz. Biedna lolitka wpadła w objęcia koleżanek i zapłakała.
Dokładnie, piękna wypowiedz. Jestem tego zdania. Gwałt to gwałt potępiam takich buraków i kryminalistów. Ale po co kusić los, drogie panie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości