![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Czy ja zgwalcilem swoja dziewczyne?
Moim zdaniem w ogóle dziewczyna która nie jest gotowa/nie ma ochoty jeszcze na seks,nie powinna dopuszczać do spania nago przez siebie i chłopaka w jednym łóżku. Jak już to wspólne spanie w bieliźnie. Całkowite rozebranie się do naga daję podtekst, do zabaw seksualnych, i w pewny sposób może prowokować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Hrodebert
|
Pomijając celność twej interpretacji moich całych dwóch postów ,hamuj się troszkę.Rozumiem że podchodzisz emocjonalnie do tematu ale wolał bym jednak nie być zastraszany murzyńskimi dildo na kobiecym forum ,i obdarzany przy tym uroczymi określeniami .
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znakomita większość gwałtów obywa się bez świadków. Znakomitej większości gwałtów dokonują ludzie znani ofierze - koledzy, przyjaciele, partnerzy, mężowie - w zaciszu, częstokroć wspólnej sypialni. Na tyle, na ile to możliwe, są na to statystyki. A wiesz, dlaczego są one niepełne? Wiesz, dlaczego kobiety nie mówią o tym, że zostały zgwałcone, że nie tylko nie zgłaszają spraw na policję, ale też nie odchodzą od gwałcicieli? Bo zawsze znajdą się tacy uczynni suflerzy, jak Ty - którzy poddadzą ich słowo w wątpliwość, znajdą niejednoznaczność tam, gdzie jej nie ma, będą wytykać im wypicie piwa, zbyt krótką spódniczkę, gołą dupę we wspólnym łóżku, etc. Będą podkreślać, że jak się powiedziało a, to trzeba powiedzieć b, że nie można chcieć zatrzymać się w łóżku na jakimś etapie pieszczot, bo to przykrość dla mężczyzny, który musi, bo się udusi. Wiesz, co w tym wątku mrozi? Twoje wypowiedzi. Bo są zwyczajnie nikczemne, każda na swój sposób. Wypowiadasz się w wątku gościa, który nie zaprzecza nawet, że dziewczyna powiedziała nie, że nie chciała seksu, że on ją do niego zmusił. I w tym wątku, w którym masz jasno stwierdzone wszystko, co trzeba, by uznać, że miał miejsce gwałt, zajmujesz się wskazywaniem "niejednoznaczności", podpowiadaniem, jak można zrzucić winę na kobietę, którą wykorzystano wbrew jej woli. Nie wiem, co jest mniej niejednoznacznego, niż zeznanie domniemanego gwałciciela: wiedziałem, że nie chce uprawiać ze mną seksu, a mimo to dokonałem penetracji. I widzisz, tu nie ma dla mnie miejsca na jakieś pitu pitu z uśmieszkami - bo taka narracja brzmi wszędzie, gdzie się nie obrócisz. Gdzie się nie obrócisz, wina za gwałt zrzucana jest na kobietę, a samo doświadczenie gwałtu umniejszane. Ta narracja odgrywa ogromną rolę w budowaniu przyzwolenia na gwałcenie kobiet, które mają się pilnować, nie rozbierać, nawet przed swoim facetem, nie pić, ale też nie odmawiać kontynuacji seksu, bo przecież to takie okrutne. Cóż więc jest takiego mrożącego w prostym stwierdzeniu, że po iluś napisanych przez Ciebie w tym wątku postach, w których szukałaś dziury w całym, niejednoznaczności w sytuacji oczywistej i znanej z relacji domniemanego gwałciciela, w których wytykałaś dziewczynie lekkomyślność i inne przywary, czyli stosowałaś wiele ze znanych strategii przerzucania winy na ofiarę - wiemy już, że wspierasz przyzwolenie na gwałt? Gwałcą gwałciciele. Nie dlatego, że urodzili się gwałcicielami - tylko dlatego, że istnieje społeczne przyzwolenie na gwałt, które zaczyna się tak, gdzie nie przestaje znaczyć nie. Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-12-31 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
Uspokój się Rembertowa bo zachowujesz się jak nawiedzona.
![]() Nie interesują mnie dyskusje z kimś kto myśli że wystarczy głośno krzyczeć, żeby było ''prawda''. Chyba za bardzo wchodzisz w rolę uświadamiania komuś, co myśli czy w co wierzy (przepraszam, Ty wierzysz). Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-12-31 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
[QUOTE=ulicznica;44361211]Uwielbiam to "ona też nie jest taka święta" - argument z cyklu "gdybyś założyła worek po ziemniakach a nie mini, do niczego by nie doszło.
A czytałeś pierwszego posta autora? Cytuję: "Moja laska mowila ze zle sie czuje, caly wieczor i w ogole nie chciala seksu, mowila ze nie jest gotowa. Bylismy na imprezie przednoworocznej troche popilismy, w lozku rozebralem ja do naga i nie prostestowala ale nie chciala sie bzykac, mowila ze musimy dac sobie czas i cenie to ze nie jest latwa" Jeśli autor jest po prostu trollem, to i tak ma zdrowo narąbane w głowie, jeśli wybrał sobie taki temat do strollowania.[/ Napisałem tak bo uważam, że z tą dziewczyną także do końca coś nie tak. Aczkolwiek winny jest autor. Miałem w swoim życiu kilka dziewczyn także dziewice, u której nocowałem a nie była gotowa na seks, no i spaliśmy ubrani, tz. bielizna i jakaś koszulka. Sorry ale dla mnie etap oglądania siebie nago to wstęp do czegoś więcej. I dla tego uważam, że partnerka która nie jest gotowa na seks nie powinna dopuścic aż do tak intymnych sytuacji- sypiajac ze soba nago. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego zapewne lepiej było poprzestać na wyjściowym stwierdzeniu, a ewentualne dalsze rozkminy stosownie ubrać w słowa, to by wątpliwości nie było. Choć tak po prawdzie to nie wiem, czemu niby mamy tu rozkminiać stopniowalność okrucieństwa w przypadku gwałtu i idącą za nim gradację wyroków - po to, żeby pokazać, że w zasadzie, to tu mamy małe pitu pitu, bo zdarzyć się mógł i gwałt zbiorowy ze szczególnym okrucieństwem, po którym ofiara nigdy nie odzyskała zdrowia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
No ja mam nadzieję, że autor i Ilja Muronec to trolle, aż mnie zmroziło, gdy czytałam takie wypowiedzi.
Gwałt to jedna z najpotworniejszych rzeczy, jakie można wyrządzić drugiej osobie. Upokorzenie, użycie siły, użycie drugiej osoby jako seksualnej zabawki do zaspokojenia popędów - niewyobrażalne okrucieństwo. Nie wiem, jak bardzo tępym półgłówkiem i kompletnym idiotą trzeba być, żeby pisać, że zgwałcić faceta to zło, ale kobieta tego aż tak nie przeżywa ![]() ![]() ![]() A co do sytuacji, to sprawa jest bardziej dyskusyjna, bo nie rozumiem, skąd pieszczoty i spanie nago, jeśli nie chce się seksu. Ale "nie" zawsze znaczy "nie" i należy to uszanować. Ale po co w ogóle pisać takie oczywiste rzeczy... że też wciąż istnieją trolle, które tego nie rozumieją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idąc tą drogą dojdziemy zaraz do punktu, w którym się okaże, że laska sama sobie winna, bo w ogóle przebywała w jednym pokoju z facetem, dla niektórych troglodytów już to jest wstępem do czegoś więcej. Nie znaczy nie. Wystarczy to sobie wbić do głowy, nawet rozumieć nie trzeba. Nie znaczy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Aha, czyli błędem dziewczyny jest już nawet to, że swobodnie czuła się przy swoim chłopaku. Przecież to naturalne, że jeśli tylko źle się poczuje, to on ją zgwałci. Więc trzeba myśleć i barykadować drzwi sypialni nawet do 5 lat po ślubie.
Sama stwierdziłabym, że dziewczyna zachowała się nieodpowiedzialnie śpiąc w łóżku z nowo poznanym facetem. Ale ludzie-oni byli w związku. |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
jestę wieszczę
|
Czyli jak lubię spać nago, to nie powinnam się dziwić, jak chłop mnie wbrew mojej woli wyobraca co noc.
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Póki co prowokujesz do nazywania Cię ... (wstaw sobie jakiś mało elegancki epitet).
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze argumentacja ad personam nie jest właściwa w dyskusjach. Daruj sobie więc obelgi, świadczą tylko o Twoim poziomie. Po drugie - Polska walczy z analfabetyzmem od 19444 roku, podobno mamy w tej dziedzinie ogromne sukcesy, a tu jednak trafiła się zabłąkana owieczka, która wciąż składa literki, lecz sensu z nich nie wydobywa. Zgwałcić faceta to zło, a kobieta tego tak nie przeżywa... Czyj to cytat? Może parafraza? Ale kto tak napisał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Banana, oczywiście. Jak Cię przy tym nie obije to nie gwałt. Jak anielskie zastępy nie wtrącą go za to od razu do aresztu, to też nie gwałt.
Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2013-12-31 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
bo, wyobraź sobie, że można mieć ochotę na pieszczoty i spanie nago, a nie mieć ochoty na stosunek. Ba! śmiało możemy puścić wodze fantazji i wyobrazić sobie sytuację, w której - abstrahując od omawianego przypadku - nawet byśmy miały ochotę na stosunek, ale facet nieudolny, fajerwerki za oknem, jakaś nastrętna myśl - no i ochota myk! przechodzi. I nie ma obowiązku kontynuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Gratuluje kilku facetom i Hultaj, bo pierwszy raz wizaż doprowadził mnie do łez.
W życiu się nie dowiecie jakim przeżyciem dla kobiety jest gwałt, przeżyłam to (wg. was nie był, bo nie zgłosiłam na policję, trwało krótko i zrobiła mi to bliska osoba), kilka lat zniszczonej psychiki, brak zaufania do ludzi. I nie zgłosiłam tego dlatego, że są tacy ludzie jak WY, wiedziałam, że będę osądzana jako dziwka, osoba która sprowokowała. Zastanółcie się co czują inni, a nie bronicie facecika, który ma potrzeny. Przepraszam za błędy, ale chciałam napisać szybko i uciec z tego wątku. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Cały wasz wrzask, wszystkie obelgi, załamywanie rąk, darcie włosów z głowy i przekonanie, że mężczyźni tutaj wspierają gwałt jest wynikiem totalnego zidiocenia zapoczątkowanego przez media i organizacje feministyczne na całym świecie. Zaczęło się od marszu szmatu, kiedy jakiś kanadyjski gliniarz powiedział, że kobiety nie powinny prowokować facetów do zgwałcenia. Wyszło z tego, że obwinia je o zgwałcenia. Tzn tak zinterpretowali to idioci. Buhahahaha
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Arman;44361357]
Cytat:
Nie protestowała, to prawda, ale to nie powód do tego, by iść na całość i robić komuś taką "grę wstępną" jak autor. WYDAJE MI SIĘ, że z drugiej strony też jakoś specjalnie chętna nie była, skoro miała x promila we krwi i mogła wybełkotać "zoooostaw blebleble"
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2013-12-31 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że jeśli w piątek facet przemocą zmusi mnie do seksu, to jest gwałt? Nawet jeśli w środę seks był? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tu nie chodzi o jakieś rozgrywki, złożony system znaków zrozumiały dla wtajemniczonych, tylko o ten prosty fakt, że niezależnie od miejsca przebywania gaci, nie znaczy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To znaczy że jak Twoja dziewczyna nagle stwierdzi że woli spać bez majtek bo tak lubi, ale wcześniej powie Ci "kochanie pamiętaj, ostrzegam Cię nie chce dzisiaj się bzykać" to i tak byś w nią wszedł bo bielizna jej dla Ciebie większą barierą przed zgwałceniem jej niż słowo "NIE"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki z tego wniosek? Gdybym miał córkę, to od wczesnego dzieciństwa powtarzałbym jej, aby trzymała się z daleka od miejsc dla żelowego buractwa, nie sugerowała, że jej tyłek może wpaść dzisiejszej nocy we władanie właściciela "gulfa trujki", trzymała facetów, których nie chce na dystans. Ot. Tyle. Nie zmienia to faktu, że uciąłbym jaja facetowi, który zgwałciłby moją matkę, żonę lub córkę. Spasibo za vnimanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
BAN stały
|
Cytat:
I nie, nie wszedłbym w nią bo jej NIE oznaczało by dla mnie gwałt, ale porównałbym to jak pójście nocą w niebezpieczną dzielnicę. Po co ryzykować? Edytowane przez Arman Czas edycji: 2013-12-31 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam wywiad z wysokich obcasów, ze zgwałconą dziewczyną, studentką ASP. Wracała zimą z pracowni malarskiej, było już ciemno, ubrana w za duże ogrodniczki poplamione farbą i grubą, szeroką kurtkę, włosy poplamione, twarz nieumalowana. Szła przez normalne osiedle. A i tak zwyrol postanowił ją zgwałcić, grożąc nożem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.