Trening DJ WALLIS - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-28, 19:43   #91
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana
Dot.: Trening DL WALLIS

czyli skłaniałybyście się ku treningowi łapek? można wpleść w niego pare prostych ćwiczeń na klatkę piersiową.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 21:17   #92
wścibiuszka
Zadomowienie

jestem za, jeśli można coś specjalistkom doradzić to wydaję mi się, że oprócz treningu właściwego można by było przedstawić najprostrze ćwiczenia ( przy ścianie lub z książkami) właśnie na ujędrnienie biustu

Ciężka praca popłaca...
Rozwijam się jako:

wizażystka

wykładowca wizażu
Lipstick Studio
wścibiuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 10:00   #93
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

dobrze, ale to zapewne bedzie wymagalo czasu

Inch czy uwazasz za sluszne zamieszczenie tu wszystkich mozliwym cwiczen na barki, biceps, triceps? moim zdaniem nie. moze po prostu opracujemy sobie jakis trenig, na podstawie tych, ktore wykonujemy? Jak najbardziej mozesz zajac sie tricepsami ::

co do cwiczen niesilowych, posiadam jedynie pare zeskanowanych stron z cwiczeniami z linką. Jesli ktoras z Was dysponowałaby takim materialami to czy podzielilaby sie z nami?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-10-29, 10:46   #94
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzana

Inch czy uwazasz za sluszne zamieszczenie tu wszystkich mozliwym cwiczen na barki, biceps, triceps? moim zdaniem nie. moze po prostu opracujemy sobie jakis trenig, na podstawie tych, ktore wykonujemy? Jak najbardziej mozesz zajac sie tricepsami ::

Podzielam Twoje zdanie. Nie po to tworzyłysmy Linkownie, by teraz ćwiczenia powielac. Mysle, ze Dziewczynom chodzi o skonstruwanie konkretnego treningu- planu ćwiczeń. I myślę, ze do bardzo dobry pomysł
Problem w tym, ze ćwiczenia na "górę" zajmują dość dużo czasu, a bardzo łatwo z niektórymi przesadzić, co może doprowadzić do zmiany proporcji (wiecie o czym mówię ).

Trening miałby zawierać (?) ćwiczenia na
-barki
- biceps
- triceps
- grzbiet
- klatka piersiowa
- przedramiona itd

??

Myślę, ze tego będzie za dużo. W przypadku DJ Wallis miałyśmy do czynienia z kilkoma grupami mięsni: pośladkowymi i mięsniami nóg. Tutaj taki trening może być za obszerny. Może trzeba rzeczywiście skonkretyzować na czym nam zależy, bo trening na całą górę może być zbyt "obszerny".

Suzana, a przyznasz sie jakiego to osobistego trenera masz na górną partie? Czy ja o czyms nie wiem?

Szczerze przyznam, ze trudno jest mi sobie wyobrazić ćwiczenia nie-siłowe kształtuące górę.
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 13:40   #95
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

i to właśnie miałam na myśli, co za dużo to niezdrowo. myślę, że mogłybyśmy skoncentrować się na samych bicepsach, tricepsach, barkach i dosłownie paru cwicznieniach pośrednio oddziałujących na klatkę piersiową, tak by nie przeciążać organizmu.

jak to jakiego treniera? chlopaka

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-10-30, 10:05   #96
inch
Zakorzenienie

ok

aaaa takiego osobistego trenera, juz myslałam, ze zapisałas sie na siłke.
a powiedz mi, czy ten Twoj trener ma tez swoją firme w krakowie?
Stary 2005-10-30, 11:23   #97
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

jak będziesz miała chwilkę wolnego czasu, to daj znać jakie masz pomyśly w zwiąku z nowym wątkiem redakcyjnym.

niestety oddziały jego firmy oddalone są w chwili obecnej o tysiace kilometrów od Polski . Ale w Krakowie na pewno są inne

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-10-31, 08:04   #98
inch
Zakorzenienie

ok, dam znac. Moze Kalija sie tez odezwie, niedawno była na forum chyba
Stary 2005-11-03, 11:41   #99
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzana
Martwy ciąg ze sztanga na prostych nogach

1. Pozycja wyjściowa: stopy rozstawione na szerokości bioder, skierowane palcami do przodu. Przez całe ćwiczenie staraj się nie ruszać ich z miejsca. Trzymaj wyprostowane zarówno nogi jak i plecy.
Nadal będę drążyć

Ostatnio, przy ćwiczeniach skierowałam stopy do wewnątrz (tak jak przy dzien dobry) i zupelnie inaczej czulam mięsnie, zauwazylam, ze rzeczywiscie lepiej obnizac sztange do poziomu kolan, ale za to pośladki pracuja ZUPEŁNIE inaczej na korzyść dwugłowowych, które tutaj odgrywają główną rolę.

Do końca nie rozumiem co to znaczy "palcami do przodu". Czy takie ustawienie stóp vel 'dzien dobry' jest poprawne? Jesli tak, znaczy to, ze dotąd wykonywałam je inaczej (normalny kierunek ułozenia stop, naturalny) i wtedy przy napieciu najbardziej (ze wszystkich cwiczen DJ Wallis) pracowały mi pośladki.

PS. Zrobiłam przysiady w stopach skierowanych na zewnątrz. Juz nie czułam tak mięsni płaszczkowatych

Pytanie apropo's wypadu ze sztangą:
Czy ma byc rozłożone w czasie? Tzn. czy najpierw jest wykrok, a pozniej zgięcie? Nie dokladnie potrafię to opisac, ale zmierzam do tego, by zapytac o tempo wykonywania tego cwiczenia. Bo kiedy robie je szybko, nie moge utrzymac rownowagi, czesto kolano dotyka podłogi, a w rezultacie nie czuje nic. Dlatego dociekam przyczyny Czy kolano moze byc wysuniete poza stope? Obawiam sie, ze nie. Ma byc 90 stopni? Chyba poprosze o telefon do przyjaciela
Stary 2005-11-03, 13:59   #100
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez inch
Nadal będę drążyć

Ostatnio, przy ćwiczeniach skierowałam stopy do wewnątrz (tak jak przy dzien dobry) i zupelnie inaczej czulam mięsnie, zauwazylam, ze rzeczywiscie lepiej obnizac sztange do poziomu kolan, ale za to pośladki pracuja ZUPEŁNIE inaczej na korzyść dwugłowowych, które tutaj odgrywają główną rolę.

Do końca nie rozumiem co to znaczy "palcami do przodu". Czy takie ustawienie stóp vel 'dzien dobry' jest poprawne? Jesli tak, znaczy to, ze dotąd wykonywałam je inaczej (normalny kierunek ułozenia stop, naturalny) i wtedy przy napieciu najbardziej (ze wszystkich cwiczen DJ Wallis) pracowały mi pośladki.

informacje odnośnie techniki zaczerpnęłam z kifu i sdw, ale i tez z takiej malej ksiazeczki dot. sportu silowego. Czyli myślisz, ze bardziej korzystnie jest rozstawić stopy do do zewnatrz ( V ) o tak? ostatnio cwiczylam martwy ciag tak jak napisała Tuptuś, i niestety nic nie czułam.

do przodu- czyli przed siebie, ani nie do wewnatrz, ani nie na zewnatrz

PS. Zrobiłam przysiady w stopach skierowanych na zewnątrz. Juz nie czułam tak mięsni płaszczkowatych

Pytanie apropo's wypadu ze sztangą:
Czy ma byc rozłożone w czasie? Tzn. czy najpierw jest wykrok, a pozniej zgięcie? Nie dokladnie potrafię to opisac, ale zmierzam do tego, by zapytac o tempo wykonywania tego cwiczenia. Bo kiedy robie je szybko, nie moge utrzymac rownowagi, czesto kolano dotyka podłogi, a w rezultacie nie czuje nic. Dlatego dociekam przyczyny Czy kolano moze byc wysuniete poza stope? Obawiam sie, ze nie. Ma byc 90 stopni? Chyba poprosze o telefon do przyjaciela
wykrok, opadnięcie, powrot do pozycji wyjsciowej bez zatrzymania sie na dole. bardzo trudno jest mi nie wysuwac kolana poza stopę :/ przy szybkim wykonywaniu, rowniez dopada mnie brak rownowagi.

napisz mi prosze, jak szeroko rozstawiasz nogi przy martwym ciagu i dokladnie jak wykonujesz dzien dorby. masz lekko zgiete nogi? stopy lekko do wewnatrz? ostatnio stwierdzilam, ze chyba cos robie nieprawdlowo.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-11-04, 16:06   #101
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzana
napisz mi prosze, jak szeroko rozstawiasz nogi przy martwym ciagu i dokladnie jak wykonujesz dzien dorby. masz lekko zgiete nogi? stopy lekko do wewnatrz? ostatnio stwierdzilam, ze chyba cos robie nieprawdlowo.
tu mnie Suzano rozbawiłaś, bo o tym ćwiczeniu dowiedziałam sie od Ciebie i nie czuje sie w pełni wykwalifikowana,by Cię douczać. Mogę powiedzieć tylko tyle, ze robie to ćwiczenie pod koniec DJ Wallis, w zasadzie najsilniej działa na dwugłowowe z tych wszystkich cwiczeń. Opadam do poziomu równoległego tułowia z podłogą. A Ty?
Nogi na szerokość barkow, może troszke mniej. Stopy do wewnątrz, wtedy czuje nogi zupelnie inaczej (zreszta tak samo jest w martwym ciagu, pisałam Ci).
Robiłam juz różnie, przy całkowicie NAPIĘTYCH i SZTYWNYCH mam wrażenie, że zaraz ścięgna 'puszczą'-dosłownie! Wtedy z trudem zrobić mi opad.Wczoraj jednak zastanawiałam się, czy nie przesadzam w drugą strone, czyli czy nie uginam za bardzo nóg. Ale robie to czasami odruchowo, więc stwierdzam, że coś w tym musi być.

Nadal mam problemy z wypadami, i chyba tego problemu nigdy nie rozwiąże. Albo zwieksze liczbe powtorzen do 40.
Stary 2005-11-05, 21:05   #102
wredne_slonko
Rozeznanie

Bardzo fajne ćwiczonka Od dwuch tygodni sobie ćwicze. Niestety systematycznie tylko martwy ciąg Nie chciałam zakładać nowego wątku więc pisze tutaj Od jakiegoś czasu tłuszczyk zbiera mi się na zewnątrznej stronie ud tuż przy pośladkach. Na opisanych przez Suzanke rysunkach nie odnalazłam mięśnia odpowiedzialnego za tą część nóżki, ani ćwiczeń które pomogłyby mi w doprowadzeniu moich ud do porządku. Zastanawiam się jeszcze czy te ćwiczonka pomogą pozbyć się cellulitu z tylnej części ud. Welyminowałam oczywiście z jadłospisu wszystkie brzydkie rzeczy. Skacze na skakance, czasem biegam, ale pewnie powinnam robić jakieś ćwiczenia, ale mówicie dziewczynki, że opisane tutaj rozwijają mięśnie. Ja się nie znam zupełnie i wybaczcie jeśli pytam o coś oczywistego

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
wredne_slonko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 10:25   #103
inch
Zakorzenienie

Słonko, nie koniecznie rozwijać znaczy rozbudowywać. Można też wzmacniać zachowując prawie tę samą 'objetość'. Ja na początku też się bałam rozbudowania, teraz widzę, że zbytecznie. Nigdy nie myślałam, że moje nogi będą wyglądały w ten sposób. Jeszcze zostało pare miejsc, nad którymi intensywnie pracuję Np. mięsień pośladkowy średni, o który, tak myślę, Ci chodzi. Mysle, ze przysiady działają także na tę partie. Ja dodaje jeszcze wymachy nóg w bok z obciążnikami

Powodzenia, czego i sobie życzę
Stary 2005-11-06, 11:03   #104
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Inch pytam o dzien dobry, bo zaczelam sie zastanawiać, czy stac na całkowicie prostych nogach czy lekko ugietych. Przy prostych, tak jak piszesz- czuje strach. Przy lekko ugietych bardziej czuję prostowniki grzbietu- a bardzo mi na nich zalezy- ale mysle, ze nogi na tym "tracą". chyba ze zaczne traktowac te cwiczenie jako oddzialujace jedynie na prostowniki.

Ja zrezygnowałam z klasycznego wykonywania wykroków i zastępuje je "machaniem" , które w znacznie wiekszym stopniu obciaza stawy:/ ale inaczej nie czuje :/ a ciezaru jeszcze większego nie chce zakładac.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-11-06, 18:13   #105
wredne_slonko
Rozeznanie

Kurcze inch nie wiem czy chodzi mi o pośladkowy średni, bo chodzi mi o udo.. Wklejam zdjęcie, żeby było łatwiej mnie zrozumieć W miejscu zaznaczonym na czerwono jest tłuszczyk. Nie ma takiej ładnej lini bioderek jak u panienki na zdjęciu, a było by miło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pu2.JPG (3,4 KB, 122 załadowań)

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
Stary 2005-11-06, 19:53   #106
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

mi to miejsce "zeszło" po jakims czasie wykonywania ww cwiczen

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-11-06, 20:23   #107
wredne_slonko
Rozeznanie

To bardzo fajniusio ale właśnie wymyśliłam kolejne pytanko Przeglądałam linkownie i trafiłam na tą stronke http://www.kulturystyka.pl/artykul239/ To chyba to samo ćwiczenie które opisała suzanka? Tylko, że tu piszą żeby przysiady robić na początek(!) z 20 kilowym obciążeniem. W razie problemów z kręgosłupem mniej niż 10. Ja tu skromnie 5 kg, a oni mi taką niespodziewajke

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
Stary 2005-11-06, 20:40   #108
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

link nie chce mi sie otworzyc, pozniej go przeczytam

ale Ty jestes dziewczyną a nie facetem!

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-11-06, 20:58   #109
wredne_slonko
Rozeznanie

Mi się otwiera Wiem suzanko dlatego się dziwie pisze, że panienki.. Tzn pisze 20 lub mniej, ale która dziewuszka na początek mogłaby ćwiczyć z takim obciążeniem..

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
Stary 2005-11-07, 08:50   #110
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

szczerze? przy mojej wadze obawiam sie zwieszyc ciezar do 13-14 kg a cwicze ponad rok przy 20-tu chyba zorbiłabym sobie krzywdę.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-11-22, 17:55   #111
inch
Zakorzenienie

Ostatnio w KIF plus sport, był artykuł o martwym ciagu. Jako poprawne rozstawienie stóp podali ze stopami skierowanymi na zewnątrz. Nie doczytałam do końca (empik ).

Zgłupiałam. Przy robieniu tego ćwiczenia zaczynam się skupiac na pośladkach i dwugłowych i wybieram odpowiednią pozycję
Stary 2005-11-22, 18:30   #112
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

czyli jaką pozycje?

przejrze to co mam w domu i napisze jakie są wersje

offtopick - widze zmianę stopki ja też chciałam zmianić moją, ale pewnie wywołałby olbrzymie kontrowersje, wiec zrezygnowałam

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-11-23, 19:47   #113
inch
Zakorzenienie

ja musiałam sie skusić na taka zmianę, bo słowo light ostatnio doprowadzało mnie do białej gorączki!

Wczoraj próbowałam martwy ciąg (po raz kolejny ) na prostych nogach i wole chyba jednak lekko ugiete, bo wtedy lepiej jestem w stanie napiąć pośladki.
Odkryłam też, że lepiej wychodzą mi wykroki kiedy swe starania wkładam w prawidłowe utrzymanie łopatek. Im bardziej są 'spiete' (trzymane razem) tym lepsza uzyskuje rownowage i lepszy wykrok (rzn bardziej odczuwalny-czyli nie za daleki nie za bliski,bo to ostatnio było moją zmorą :/)

Dołączam jedno ćwiczenie z pytaniem, czy ktoś z Was je kiedyś wykonywał. Jesli tak, jakie są efekty Dla mnie wydaje się ono trochu 'trudne', zeby nie powiedziec niepotrzebnie intensywne
Stary 2005-11-23, 22:31   #114
wścibiuszka
Zadomowienie

ooo ja bym chyba nie utrzymała równowagi, skupiałabym się bardziej na utrzymaniu pozycji niż na pracy miesni. Ostatnio pokochałam skład otwarty- jeszcze wymiękam troszke przy nim ale to dla mnie wyzwanie

Ciężka praca popłaca...
Rozwijam się jako:

wizażystka

wykładowca wizażu
Lipstick Studio
Stary 2005-11-24, 07:32   #115
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Inch dziś spróbuję, chociaż jak pisze Wścibiuszka, pewnie nie będę mogła utrzymac równowagi.

Ostatnio sciąganie łopatek to moja obsesja zwracam na to uwagę przy każdym ćwiczeniu, zwłaszcza z ciężarem. Ja ćwicząc wykroki "wbijam" wzrok w jedno miejsce, "gdzieś w oddali", jeśli zaczynam "błądzić" oczyma równowaga spada gwałtownie.

(jak mi się te spodenki spodobały)

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2005-11-24, 10:16   #116
inch
Zakorzenienie

Robię dokładnie tak samo. Mam juz stałe miejsce do wpatrywania się, zresztą w każdym ćwiczeniu

Jak uda Ci się, zdaj relację Ciekawa jestem jak to ćwiczenie kształtuje nogi/pupę. Ja próbowałam bez sztangi. Trzeba uważac na kręgosłup

Wscibiuszka, a co to skład otwarty?
Stary 2005-11-24, 13:38   #117
wścibiuszka
Zadomowienie

skład otwarty no to to na przemian robi się skłony najpier normalny skład a póżniej się tylko stopy przesuwa na zewnatrz i i w dół. Takie połączenie składu i pi(?).

Ciężka praca popłaca...
Rozwijam się jako:

wizażystka

wykładowca wizażu
Lipstick Studio
Stary 2005-11-27, 15:31   #118
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Inch, zapomniałam napisać, że robiłam te cwczenie (dwie serie po 10). Miałam na sztandze 2,5 kilowe talerze. Nie było problemów z równowagą. Czy Ty tez czujesz podczas jego wykonywania silną pracę pośladków i dwugłowych?

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2006-02-03, 21:39   #119
myszeczka00
Wtajemniczenie

Dot.: Trening DJ WALLIS

dzisiaj zaczelam ten trening
za namową Suzanki za co dzieki wielkie
jestem zachwycona, lubie czuć miesnie
zobaczymy czy dotrwam dalej
Pozdrowka
myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 19:27   #120
myszeczka00
Wtajemniczenie

Dot.: Trening DJ WALLIS

cholerka z trudemi przychodzi mi napiecie miesni posladkow w martwym ciagu (( jakos nie moge isc skupić obok siebie ..
jak jush sie podnosze powoli to szlag wszystko bierze i nie moge ich napiąć, na upartego sie rozluźniają...
ehh. spróbuje jeszcze raz :p

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości