![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trening DL WALLIS
czyli skłaniałybyście się ku treningowi łapek? można wpleść w niego pare prostych ćwiczeń na klatkę piersiową.
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
dobrze, ale to zapewne bedzie wymagalo czasu
![]() Inch czy uwazasz za sluszne zamieszczenie tu wszystkich mozliwym cwiczen na barki, biceps, triceps? moim zdaniem nie. moze po prostu opracujemy sobie jakis trenig, na podstawie tych, ktore wykonujemy? Jak najbardziej mozesz zajac sie tricepsami :: ![]() co do cwiczen niesilowych, posiadam jedynie pare zeskanowanych stron z cwiczeniami z linką. Jesli ktoras z Was dysponowałaby takim materialami to czy podzielilaby sie z nami? ![]()
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podzielam Twoje zdanie. Nie po to tworzyłysmy Linkownie, by teraz ćwiczenia powielac. Mysle, ze Dziewczynom chodzi o skonstruwanie konkretnego treningu- planu ćwiczeń. I myślę, ze do bardzo dobry pomysł ![]() Problem w tym, ze ćwiczenia na "górę" zajmują dość dużo czasu, a bardzo łatwo z niektórymi przesadzić, co może doprowadzić do zmiany proporcji (wiecie o czym mówię ![]() Trening miałby zawierać (?) ćwiczenia na -barki - biceps - triceps - grzbiet - klatka piersiowa - przedramiona itd ?? Myślę, ze tego będzie za dużo. W przypadku DJ Wallis miałyśmy do czynienia z kilkoma grupami mięsni: pośladkowymi i mięsniami nóg. Tutaj taki trening może być za obszerny. Może trzeba rzeczywiście skonkretyzować na czym nam zależy, bo trening na całą górę może być zbyt "obszerny". Suzana, a przyznasz sie jakiego to osobistego trenera masz na górną partie? Czy ja o czyms nie wiem? ![]() Szczerze przyznam, ze trudno jest mi sobie wyobrazić ćwiczenia nie-siłowe kształtuące górę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
i to właśnie miałam na myśli, co za dużo to niezdrowo. myślę, że mogłybyśmy skoncentrować się na samych bicepsach, tricepsach, barkach i dosłownie paru cwicznieniach pośrednio oddziałujących na klatkę piersiową, tak by nie przeciążać organizmu.
jak to jakiego treniera? chlopaka ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ok
aaaa takiego osobistego trenera, juz myslałam, ze zapisałas sie na siłke. a powiedz mi, czy ten Twoj trener ma tez swoją firme w krakowie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
jak będziesz miała chwilkę wolnego czasu, to daj znać jakie masz pomyśly w zwiąku z nowym wątkiem redakcyjnym.
niestety oddziały jego firmy oddalone są w chwili obecnej o tysiace kilometrów od Polski ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
ok, dam znac. Moze Kalija sie tez odezwie, niedawno była na forum chyba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio, przy ćwiczeniach skierowałam stopy do wewnątrz (tak jak przy dzien dobry) i zupelnie inaczej czulam mięsnie, zauwazylam, ze rzeczywiscie lepiej obnizac sztange do poziomu kolan, ale za to pośladki pracuja ZUPEŁNIE inaczej na korzyść dwugłowowych, które tutaj odgrywają główną rolę. Do końca nie rozumiem co to znaczy "palcami do przodu". Czy takie ustawienie stóp vel 'dzien dobry' jest poprawne? Jesli tak, znaczy to, ze dotąd wykonywałam je inaczej (normalny kierunek ułozenia stop, naturalny) i wtedy przy napieciu najbardziej (ze wszystkich cwiczen DJ Wallis) pracowały mi pośladki. ![]() PS. Zrobiłam przysiady w stopach skierowanych na zewnątrz. Juz nie czułam tak mięsni płaszczkowatych ![]() Pytanie apropo's wypadu ze sztangą: Czy ma byc rozłożone w czasie? Tzn. czy najpierw jest wykrok, a pozniej zgięcie? Nie dokladnie potrafię to opisac, ale zmierzam do tego, by zapytac o tempo wykonywania tego cwiczenia. Bo kiedy robie je szybko, nie moge utrzymac rownowagi, czesto kolano dotyka podłogi, a w rezultacie nie czuje nic. Dlatego dociekam przyczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz mi prosze, jak szeroko rozstawiasz nogi przy martwym ciagu i dokladnie jak wykonujesz dzien dorby. masz lekko zgiete nogi? stopy lekko do wewnatrz? ostatnio stwierdzilam, ze chyba cos robie nieprawdlowo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nogi na szerokość barkow, może troszke mniej. Stopy do wewnątrz, wtedy czuje nogi zupelnie inaczej (zreszta tak samo jest w martwym ciagu, pisałam Ci). Robiłam juz różnie, przy całkowicie NAPIĘTYCH i SZTYWNYCH mam wrażenie, że zaraz ścięgna 'puszczą'-dosłownie! ![]() Nadal mam problemy z wypadami, i chyba tego problemu nigdy nie rozwiąże. Albo zwieksze liczbe powtorzen do 40. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Bardzo fajne ćwiczonka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Słonko, nie koniecznie rozwijać znaczy rozbudowywać. Można też wzmacniać zachowując prawie tę samą 'objetość'. Ja na początku też się bałam rozbudowania, teraz widzę, że zbytecznie. Nigdy nie myślałam, że moje nogi będą wyglądały w ten sposób. Jeszcze zostało pare miejsc, nad którymi intensywnie pracuję
![]() ![]() Powodzenia, czego i sobie życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Inch pytam o dzien dobry, bo zaczelam sie zastanawiać, czy stac na całkowicie prostych nogach czy lekko ugietych. Przy prostych, tak jak piszesz- czuje strach. Przy lekko ugietych bardziej czuję prostowniki grzbietu- a bardzo mi na nich zalezy- ale mysle, ze nogi na tym "tracą". chyba ze zaczne traktowac te cwiczenie jako oddzialujace jedynie na prostowniki.
Ja zrezygnowałam z klasycznego wykonywania wykroków i zastępuje je "machaniem" ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Kurcze inch nie wiem czy chodzi mi o pośladkowy średni, bo chodzi mi o udo.. Wklejam zdjęcie, żeby było łatwiej mnie zrozumieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
mi to miejsce "zeszło" po jakims czasie wykonywania ww cwiczen
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
To bardzo fajniusio
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
link nie chce mi sie otworzyc, pozniej go przeczytam
ale Ty jestes dziewczyną a nie facetem! ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Mi się otwiera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
szczerze? przy mojej wadze obawiam sie zwieszyc ciezar do 13-14 kg a cwicze ponad rok
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio w KIF plus sport, był artykuł o martwym ciagu. Jako poprawne rozstawienie stóp podali ze stopami skierowanymi na zewnątrz. Nie doczytałam do końca (empik
![]() Zgłupiałam. Przy robieniu tego ćwiczenia zaczynam się skupiac na pośladkach i dwugłowych i wybieram odpowiednią pozycję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
![]() czyli jaką pozycje? ![]() przejrze to co mam w domu i napisze jakie są wersje ![]() offtopick - widze zmianę stopki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
ja musiałam sie skusić
![]() Wczoraj próbowałam martwy ciąg (po raz kolejny ![]() Odkryłam też, że lepiej wychodzą mi wykroki kiedy swe starania wkładam w prawidłowe utrzymanie łopatek. Im bardziej są 'spiete' (trzymane razem) tym lepsza uzyskuje rownowage i lepszy wykrok (rzn bardziej odczuwalny-czyli nie za daleki nie za bliski,bo to ostatnio było moją zmorą :/) Dołączam jedno ćwiczenie z pytaniem, czy ktoś z Was je kiedyś wykonywał. Jesli tak, jakie są efekty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
ooo ja bym chyba nie utrzymała równowagi, skupiałabym się bardziej na utrzymaniu pozycji niż na pracy miesni. Ostatnio pokochałam skład otwarty- jeszcze wymiękam troszke przy nim ale to dla mnie wyzwanie
![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Inch dziś spróbuję, chociaż jak pisze Wścibiuszka, pewnie nie będę mogła utrzymac równowagi.
Ostatnio sciąganie łopatek to moja obsesja ![]() (jak mi się te spodenki spodobały ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Robię dokładnie tak samo. Mam juz stałe miejsce do wpatrywania się, zresztą w każdym ćwiczeniu
![]() Jak uda Ci się, zdaj relację ![]() ![]() Wscibiuszka, a co to skład otwarty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
skład otwarty no to to na przemian robi się skłony najpier normalny skład a póżniej się tylko stopy przesuwa na zewnatrz i i w dół. Takie połączenie składu i pi(?).
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Inch, zapomniałam napisać, że robiłam te cwczenie (dwie serie po 10). Miałam na sztandze 2,5 kilowe talerze. Nie było problemów z równowagą. Czy Ty tez czujesz podczas jego wykonywania silną pracę pośladków i dwugłowych?
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trening DJ WALLIS
dzisiaj zaczelam ten trening
![]() ![]() za namową Suzanki za co dzieki wielkie ![]() jestem zachwycona, lubie czuć miesnie ![]() zobaczymy czy dotrwam dalej Pozdrowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trening DJ WALLIS
cholerka
![]() ![]() ![]() jak jush sie podnosze powoli to szlag wszystko bierze i nie moge ich napiąć, na upartego sie rozluźniają... ehh. spróbuje jeszcze raz :p
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.