Gdyby ludzie nie wiedzieli co to 'miłość' albo pożądanie to łączyli by się w pary? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 00:33   #91
Leszy
Zakorzenienie

Dot.: Gdyby ludzie nie wiedzieli co to 'miłość' albo porządanie to łączyli by się w p

Cytat:
Napisane przez emma8 Pokaż wiadomość
Ja tam autorkę w pewnym sensie rozumiem. Załóżmy że robimy na paru rodzinach eksperyment, rodzice wychowują dzieci zupełnie normalnie, poza jednym wyjątkiem. Temat seksu nie istnieje, dzieci nie mają o nim najmniejszego pojęcia, są odcięte od internetu, książek o tej tematyce i czegokolwiek co się z nim wiąże. W pewnym momencie gdy dzieci dorastają, zamykamy dwójkę atrakcyjnych nastolatków płci przeciwnej w bardzo sprzyjających warunkach do igraszek. Co wtedy? Czy mimo tej niewiedzy dziewczyna będzie wiedziała żeby ściągnąć koledze majtki i odwrotnie? :P
A jak wytłumaczy się młodym kobietom miesiączkę?

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 00:33   #92
suzeta
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016

Dot.: Gdyby ludzie nie wiedzieli co to 'miłość' albo porządanie to łączyli by się w p

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Wkręcam się w wątek.
30-letnia kobieta budzi się zamknięta w celi, ma amnezję, nic nie ogarnia. Jest głodna i niezaspokojona seksualnie. Czuje głód i pożądanie. Obok niej leży ogórek. Co z nim zrobi?
...zjada????

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez suzeta
Czas edycji: 2014-01-13 o 00:36
suzeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 00:34   #93
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Ale tu się nie trzeba jakoś specjalnie dogadywać. Raczej nie pytasz partnera "słuchaj czujesz mrowienie, bo ja tak, może coś z tym zrobimy?" To się po prostu czuje, słowa są często zbędne.
Łatwo Ci powiedzieć 'to się czuje' - bo wiesz co czujesz, rozumiesz na czym to polega. Ale gdybyś nie wiedziała, to nie miałabyś o tym pojęcia.
Pewnie byś do tego doszła jeśli spotkałabyś drugą osobę i byście się dogadały i wyszło by na to że oboje czujecie coś podobnego.
Może wtedy druga osoba powiedziałaby 'pokaż gdzie' i wtedy by Cię dotknęła i w ten sposob byc zobaczyla ze to przyjemne jak ktos inny Cie tam dotyka. Ale nie sądzę żeby automatycznie, nie mając jakiejkolwiek wiedzy na ten temat sama bys doszla do tego że fajnie by bylo jakby ktos inny, a nie ty sama Cie tam pomacał, a potem wlozyl penisa.

Słowa w tym przypadku nie byłyby zbędne.
Zbędne to kiedy już wiesz co i jak, albo robilas to wiele razy. Wtedy kazdy wie na czym to polega.
Gdybys natomiast nie wiedziala to bys nie rozlozyla nog i nie powiedziala 'wsadz mi' - byc moze odbyloby sie to bardziej plynnie, 'przez przypadek' podczas jakiś pieszczot, odkrywania ciał, ale i tak bylabys pewnie tym faktem zaskoczona, że tak w ogóle można, bo byś tego wcześnie zwyczajnie nie wiedziała.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 00:35   #94
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzeta Pokaż wiadomość
...zjada????

Dzieli na pół Ew. później zjada

Stary 2014-01-13, 00:36   #95
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
A jak wytłumaczy się młodym kobietom miesiączkę?
Myślisz że miesiączki się nie tłumaczy kobietom ?
Że nie mówi się im chociażby że to normalne i tak się dzieje co miesiąc ? - chociaż tyle?

Znam przypadek że dziewczyna dostała okres i zapłakana przybiegła do koleżanki bo nie wiedziała co się z nią dzieje i była kompletnie przerażona. Dopiero mama tej koleżanki jej wytłumaczyła, że wszystko w porządku.
Stary 2014-01-13, 00:40   #96
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Myślisz że miesiączki się nie tłumaczy kobietom ?
Że nie mówi się im chociażby że to normalne i tak się dzieje co miesiąc ? - chociaż tyle?

Znam przypadek że dziewczyna dostała okres i zapłakana przybiegła do koleżanki bo nie wiedziała co się z nią dzieje i była kompletnie przerażona. Dopiero mama tej koleżanki jej wytłumaczyła, że wszystko w porządku.
I co? I niby ta młoda kobieta nie zacznie wypytywać? I w końcu temat seksu się pojawi. Nici z konspiracyjnej metody.

Stary 2014-01-13, 00:45   #97
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez suzeta Pokaż wiadomość
...zjada????

Ale przecież nie wie, że to jedzenie. Nie wie w ogóle, czym jest jedzenie, do czego służy. Nie wie, że wkładając go do ust pozbędzie się uczucia głodu. Może wsadzi go gdzieś indziej.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 00:47   #98
WhiteCherry
Zakorzenienie

niedługo dojdziemy do absurdu - skąd pierwsi ludzie wiedzieli, że istnieje taka czynność jak spanie?

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-01-13 o 00:52
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 00:48   #99
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Pytanie - co by było gdyby to jednak nie była powszechna wiedza - to ciekawe ile z nas uprawiałoby seks i co najważniejsze skąd byśmy wiedzieli że to trzeba zrobić tak a nie inaczej ?
Cytat:
Pewnie byś do tego doszła jeśli spotkałabyś drugą osobę i byście się dogadały i wyszło by na to że oboje czujecie coś podobnego.
Może wtedy druga osoba powiedziałaby 'pokaż gdzie' i wtedy by Cię dotknęła i w ten sposob byc zobaczyla ze to przyjemne jak ktos inny Cie tam dotyka.
(...)
byc moze odbyloby sie to bardziej plynnie, 'przez przypadek' podczas jakiś pieszczot, odkrywania ciał, ale i tak bylabys pewnie tym faktem zaskoczona, że tak w ogóle można, bo byś tego wcześnie zwyczajnie nie wiedziała.
sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. metodą prób i błędów ludzie odkryliby seks.

tak samo z jedzeniem - gdybyś nie wiedziała, że masz jeść, to czułabyś głód i nawet nie znając pojęć jedzenie, żywność, pizza - szukałabyś sposobu na zaspokojenie potrzeby. nie wiem, może wpier.dzielałabyś szyszki próbując zaspokoić głód, ale w końcu, znowu metodą prób i błędów, po zjedzeniu pięciu szyszek, siedmiu liści i kawałka kory dotarłabyś do jagód.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 00:56   #100
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. metodą prób i błędów ludzie odkryliby seks.

tak samo z jedzeniem - gdybyś nie wiedziała, że masz jeść, to czułabyś głód i nawet nie znając pojęć jedzenie, żywność, pizza - szukałabyś sposobu na zaspokojenie potrzeby. nie wiem, może wpier.dzielałabyś szyszki próbując zaspokoić głód, ale w końcu, znowu metodą prób i błędów, po zjedzeniu pięciu szyszek, siedmiu liści i kawałka kory dotarłabyś do jagód.
Tak odkryliby metodą prób i błędów - jeśli były by dwie osoby, które by sie w tej kwestii porozumiały- słownie, bądź przez pokazanie gdzie to mrowienie występuje.
Ale gdyby nie to, to kobieta sama by sie zaspakajala, byc moze wlozylaby palec do pochwy i tak odkryla do czego sluzy.
Moze, moze by jej zaświtało (jesli by wiedziala) ze mezczyzna ma penis i ten czuje takie mrowienie że on mogl posluzyc zamiast palca.
Ale sama, jesli by nie wiedziala ze cos takiego jak penis istnieje by na to nie wpadła, nie myslalaby stricte o penisie.

Tak wiec szereg czynnikow by musial do tego doprowadzic, chociaz oczywiscie u podstaw jest instynkt. Nie mniej jednak zeby doszlo do stosunku - zeby wiedzieli jak to zrobic to musialo by zaistniec wiele czynnikow.
Stary 2014-01-13, 00:57   #101
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
niedługo dojdziemy do absurdu - skąd pierwsi ludzie wiedzieli, że istnieje taka czynność jak spanie?

Chyba za późno.
Stary 2014-01-13, 01:00   #102
Joline
BAN stały

Cytat:
I co? I niby ta młoda kobieta nie zacznie wypytywać? I w końcu temat seksu się pojawi. Nici z konspiracyjnej metody.
Całkowicie szczerze i bez ironii uważam że to straszne że Ty nadal nie rozumiesz tego wątku.
Rozumiem że dla wielu czytających mógł się wydać śmieszny, absurdalny i że wiele osób wszystko sprowadza li tylko do instynktu.
Nie mam z tym problemu. Dostałam odpowiedzi których szukałam.
Ty natomiast kompletnie, ale to kompletnie nie rozumiesz o czym ten wątek jest i szczerze jest mi Ciebie żal, bo musisz mieć ciężko w życiu.
Chociaż, może nie zdajesz sobie z tego sprawy i po prostu tak sobie błogo żyjesz -mam nadzieję że tak jest, bo gdybyś sobie zdał sprawę ze swojej sytuacji to mógłbyś popaść w depresję, albo coś gorszego.

W każdym razie życzę Ci powodzenia w życiu.
Stary 2014-01-13, 01:02   #103
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Całkowicie szczerze i bez ironii uważam że to straszne że Ty nadal nie rozumiesz tego wątku.
Rozumiem że dla wielu czytających mógł się wydać śmieszny, absurdalny i że wiele osób wszystko sprowadza li tylko do instynktu.
Nie mam z tym problemu. Dostałam odpowiedzi których szukałam.
Ty natomiast kompletnie, ale to kompletnie nie rozumiesz o czym ten wątek jest i szczerze jest mi Ciebie żal, bo musisz mieć ciężko w życiu.
Chociaż, może nie zdajesz sobie z tego sprawy i po prostu tak sobie błogo żyjesz -mam nadzieję że tak jest, bo gdybyś sobie zdał sprawę ze swojej sytuacji to mógłbyś popaść w depresję, albo coś gorszego.

W każdym razie życzę Ci powodzenia w życiu.
Może i mam ciężko w życiu, ale ja przynajmniej potrafię zauważyć, kiedy odpowiadam na wiadomość dotyczącą toerii coffee, a nie Twoją. Czytanie ze zrozumieniem niezdane.

Stary 2014-01-13, 01:06   #104
Joline
BAN stały

Cytat:
Może i mam ciężko w życiu, ale ja przynajmniej potrafię zauważyć, kiedy odpowiadam na wiadomość dotyczącą toerii coffee, a nie Twoją. Czytanie ze zrozumieniem niezdane.
Cytowałeś moją wiadomość.
Nie będę się z Tobą bezsensownie sprzeczać - co miałam już napisać odnośnie Ciebie napisałam. Jak jest - Ty sam wiesz naprawdę i nie zamierzam tego głębiej analizować.
Powodzenia i dobranoc.
Stary 2014-01-13, 01:12   #105
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Cytowałeś moją wiadomość.
Nie będę się z Tobą bezsensownie sprzeczać - co miałam już napisać odnośnie Ciebie napisałam. Jak jest - Ty sam wiesz naprawdę i nie zamierzam tego głębiej analizować.
Powodzenia i dobranoc.
A kogo wcześniej cytowałem? Do kogo się odnosiłem? Do coffee właśnie. Tobie odpowiedziałem, by uściślić moje pytanie. ALE! Nie potrafiłaś na nie odpowiedzieć, co po poziomie wątku nie dziwi mnie nic a nic

No to jest po prostu niedorzeczne. Aby nie zakładać takiego wątku, wystarczy średnie wykształcenie i zdrowy rozsądek + myślenie logiczne. A Ty, w obrzydliwy, egzaltowany sposób próbujesz powiedzieć, że to ja mam problem?

Szczerze parsknąłem pod nosem, bo świat mnie nie przestaje zadziwiać

Stary 2014-01-13, 01:16   #106
michal321
Raczkowanie

Widzę że autorka mieszka w stanach, jeśli tam też się kształciła to nic dziwnego że założyła taki temat
michal321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 01:42   #107
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Wkręcam się w wątek.
30-letnia kobieta budzi się zamknięta w celi, ma amnezję, nic nie ogarnia. Jest głodna i niezaspokojona seksualnie. Czuje głód i pożądanie. Obok niej leży ogórek. Co z nim zrobi?

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
E, to akurat proste. Szedł sobie taki pierwszy człowiek i nagle padł nieprzytomny ze zmęczenia. Inni to widzieli. Ocknął się, czuł się dużo lepiej, a inni mu opowiedzieli, co się z nim działo. I tak powstało spanie

Cytat:
Tak odkryliby metodą prób i błędów - jeśli były by dwie osoby, które by sie w tej kwestii porozumiały- słownie, bądź przez pokazanie gdzie to mrowienie występuje.
Ale gdyby nie to, to kobieta sama by sie zaspakajala, byc moze wlozylaby palec do pochwy i tak odkryla do czego sluzy.
Moze, moze by jej zaświtało (jesli by wiedziala) ze mezczyzna ma penis i ten czuje takie mrowienie że on mogl posluzyc zamiast palca.
Ale sama, jesli by nie wiedziala ze cos takiego jak penis istnieje by na to nie wpadła, nie myslalaby stricte o penisie.

Tak wiec szereg czynnikow by musial do tego doprowadzic, chociaz oczywiscie u podstaw jest instynkt. Nie mniej jednak zeby doszlo do stosunku - zeby wiedzieli jak to zrobic to musialo by zaistniec wiele czynnikow.
Ale jakie dogadanie się? Oni nie musieli tego uzgadniać. W czasach, gdy ludzie jeszcze nie chodzili wyprostowani ani ubrani kobiety miały wszystko na wierzchu, łatwo dostępne, a mężczyzna kierowany instynktem i pewnie zapachem wskakiwal na nie i zapladnial.

Zna ktoś tytuł takiego filmu przyrodniczego, który opowiada o takich bardzo pierwotnych ludziach, właściwie przypominających małpy? Chyba była tam jakaś główna bohaterka i w tytule było jej imię. Oglądałam to baaardzo dawno w szkole, niestety pamiętam tylko urywki, a film bardzo mi się podobał.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 01:44   #108
coffee
and cigarettes

Joline, ale Leszy dobrze kombinuje.
Dzieci są wkurzająco ciekawskie, nie zadowala ich "bo tak jest", dopytują "a dlaczego?", "a po co?" Miesiączka prowadzi do rozmnażania, rozmnażanie do seksu. Jakoś dziewczynka musi się dowiedzieć, że seks prowadzi do rozmnażania.

Zresztą - przecież wszystko, każda nauka, wiedza, pochodzi - upraszczając - z ciekawości i metody prób i błędów. Gdyby nagle dwie osoby różnej płci zamknąć w jednym pomieszczeniu - po jakimś czasie doszliby do tego, że jest pożądzanie, popęd, które znikają, gdy pomaca się genitalia. Potem pomyśleliby co z penisem można zrobić, gdzie wepchnąć, gdzie będzie fajnie; w końcu trafiliby na pochwę. Przy sprzyjających wiatrach trafiliby na płodne dni kobiety. I po pewnym czasie dodaliby dwa do dwóch i doszli do wniosku, że to właśnie dzięki TEMU doszło do zapłodnienia. Taka moja teoria.
Ale i tak - wszystko zaczyna się na potrzebie biologicznej dwójki ludzi. Bez internetów czy społeczeństwa zdobycie wiedzy, co z tą potrzbą robić zajęłoby pewnie więcej czasu. I tyle.
Robiąc ciasto metodą prób i błedów pewnie dojdziesz do tego jak je zrobić, mając składniki. Ale z przepisem jest szybciej.
Stary 2014-01-13, 03:00   #109
201803080934
Konto usunięte

Cytat:

żeby zaspokoić głód też muszą zaistnieć pewne czynniki: musisz zdawać sobie sprawę z tego czym jest głód, dowiedzieć się czym jest pożywienie, zdobyć pożywienie, obrobić pożywienie [np. kokosa w całości nie zjesz], a jeszcze weź do tego nie zachoruj od złego jedzenia i utrzymaj zbilansowaną dietę, żeby nie mieć niedoborów.
a jakbyś nie wiedziała, że coś takiego jak jedzenie istnieje, to byś nie wpadła, że musisz coś zjeść, nie myślałabyś stricte o jedzeniu. czułabyś takie samo ssanie w żołądku jak i mrowienie w kroku - z jednym i drugim nie wiedziałabyś co zrobić nie znając jedzenia i penisów.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 03:07   #110
String Emil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ten wątek jest tak bardzo kiepski, że aż wzięłam głęboki wdech. Czy założyło go jakieś małe dziecko?
bardzo małe. nie masturbowało się chyba jeszcze.
String Emil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 03:32   #111
201604191001
Konto usunięte

Ten watek jest cudowny
A dylemat z ogorkiem podbil moje serce

Podziwiam was, ze tak cierpliwie tlumaczycie.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 03:42   #112
Hibiku
Zakorzenienie

Autorko, czy kiedykolwiek próbowałaś przeczytać COKOLWIEK w kontekście odruchów, instynktów, ewolucji? Albo badań na temat seksualności i jej pierwotności? tego jest multum, a google nie gryzą (biblioteki też zwykle nie, ale wolę uchronić bibliotekarki przed seppuku).
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 07:17   #113
Paszczurek666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość

E, to akurat proste. Szedł sobie taki pierwszy człowiek i nagle padł nieprzytomny ze zmęczenia. Inni to widzieli. Ocknął się, czuł się dużo lepiej, a inni mu opowiedzieli, co się z nim działo. I tak powstało spanie
'...poślizgnął się na kostkach lodu.
-Właśnie wymyśliłem taniec!'

Czytam ten wątek i uwierzyć nie potrafię, że ktoś mógł go poważnie założyć.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 08:08   #114
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

Chyba się dużo wagarowało w szkole na lekcjach biologii
Stary 2014-01-13, 08:28   #115
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Nie - pytanie nie było o pociąg seksualny.
Pytanie było o coś zupełnie innego.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Ale gdyby jedzenie tej kobiecie dostarczał mężczyzna a ona nigdy nie widziała i nie wiedziała o istnieniu penisa to by nie marzyła o penisie.
Podobnie jeśli by się nie dogadali w sprawie mrowienia do też by nie wiedziała na czym polega stosunek.
Być może by fantazjowała o tym mężczyźnie, ale sama by tego nie rozumiała i to fantazjowanie raczej opierało by się na tym ze nie mogla by sie doczekac aż znów przyniesie jej jedzenie.
Widzę że nie jednorazowo oceniasz innych swoją miarą

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 08:28   #116
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
No to jest po prostu niedorzeczne. Aby nie zakładać takiego wątku, wystarczy średnie wykształcenie i zdrowy rozsądek + myślenie logiczne. A Ty, w obrzydliwy, egzaltowany sposób próbujesz powiedzieć, że to ja mam problem?

Szczerze parsknąłem pod nosem, bo świat mnie nie przestaje zadziwiać
Nawet nie trzeba mieć średniego żeby to wiedzieć.

maggie_grace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 08:43   #117
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Zna ktoś tytuł takiego filmu przyrodniczego, który opowiada o takich bardzo pierwotnych ludziach, właściwie przypominających małpy? Chyba była tam jakaś główna bohaterka i w tytule było jej imię. Oglądałam to baaardzo dawno w szkole, niestety pamiętam tylko urywki, a film bardzo mi się podobał.
To co mi się kojarzy, to nie film przyrodniczy bynajmniej, ale autorka watku mogłaby obejrzeć: Klan niedzwiedzia jaskiniowego

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 08:51   #118
_Matilde_
Biała Dama

Ktoś już wrzucił do perełek? Szkoda żeby sie taki fajny wątek zmarnował

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 11:03   #119
Paulina2012
Raczkowanie

Byłoby tak jak ze zwierzętami.
Paulina2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 11:08   #120
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
'...poślizgnął się na kostkach lodu.
-Właśnie wymyśliłem taniec!'

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości