![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: żużel !!! żużel !!! żużel !!!
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Haaaa 28 maja jadę pierwszy raz na żużel
![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a ja jestem "fanem" unii leszno
![]() mieszkam koło Leszna moj kochanek, ktory oczywiscie nie jest "moj" ale czego sie nie robi dla faceta ![]() osobiscie dopiero wczoraj dowiedziałam sie o co chodzi w zuzlu, kto jest kim jeszcze nie wiem-poznaje dopiero wszystkich ![]() ale musze powiedzieć, ze zmieniłam zdanie o tym-kiedyś było to dla mnie jezdzenie w kolko, a teraz cos wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Jak byłam mała to często chodziłam z tatą na żużel. Teraz raczej oglądam zawody w TV - i to w większości GP. Moja drużyna niestety "kisi się" w I lidze i chyba nie prędko wejdzie do Extraklasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Książka jest generalnie o jego karierze-od początków w Australii jak zaczynał uprawiać ten sport-do ostatniego sezonu kiedy zajął drugie miejsce za Tonym Rickardssonem.Z każdej strony książki bije taka determinacja i upór w dązeniu do tego,zeby zostać Mistrzem Świata-że aż czuć tę wielką ulgę,kiedy w końcu udało mu się to zrealizować
![]() Jeden z rozdziałów napisała jego żona,opisuje,jak wspierała meża przez te wszystkie lata- jej zdanie o Polakach jest jednak znacznie gorsze.Opisuje okropne hotele-sznur prostytutek stojący przy autostradzie przez wiele kilometrów,że w Polsce trzeba uważac z kim się człowiek zadaje-ize widać u nas wielką różnicę między tymi,którzy mieli w ogóle stycznosć z zachodnią cywilizacją-a tymi,którzy nie mieli tego szczescia:/ Jest też mnóstwo zdjęć zarówno z toru,jak i z życia prywwtnego.Wydałam 99 zł-ale nie żałuję) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Musi to być świetna książka
![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Podbije watek - trafilam dzisiaj na tekst w gazecie http://www.sport.pl/zuzel/1,64951,4039098.html
Bardzo mnie to poruszylo - zwlaszcza opisane zachowanie prezesa klubu: Sandra Rakiej jest maturzystką i fanką żużla, która pisze o speedwayu do portali internetowych. - Ten sport jest moją pasją. I tym bardziej boli, że lider Stali Gorzów Paweł Hlib publicznie nazwał mnie k....ą - mówi Sandra Sandra poznała Pawła Hliba kilka lat temu, kiedy zawodnik rozpoczynał karierę. - Prowadziłam jego stronę internetową, opracowałam portfolio, które przedstawiał sponsorom. Ale Hlib szybko o tym zapomniał. Uznał, że artykuły, które piszę nie oddają prawdy. Zaczął wysyłać do mnie obraźliwe SMS-y, w których roiło się od wyzwisk - opowiada Rakiej, która od kilku lat współpracuje z żużlowymi mediami, portalami internetowymi. Pisze relacje z meczów, publikuje wywiady także z zagranicznymi żużlowcami (zna biegle angielski). Jej artykuły ukazywały się w portalu Sportowe Fakty, w "Tygodniku Żużlowym". Od kilku lat Sandra pisze artykuły na internetowej stronie Stali Gorzów (jest współtwórcą strony). Jest tegoroczną maturzystką II LO w Gorzowie i chce studiować dziennikarstwo. Bo pisała, że motor się nie sprawdził Jej konflikt z Hlibem zaognił się w sierpniu 2005 r. po finale Brązowego Kasku w Zielonej Górze - Napisałam, że w jednym z biegów Hliba wyprzedził zielonogórzanin Adam Kulczyński, wyjaśniając, że motor Hliba się nie sprawdził. Ale Hlib z takiej relacji był niezadowolony. Wkrótce przyszedł SMS "ty szmato pisz poprawnie, a nie k... piszesz jakieś kłamstwa z ciebie to ch... nie redaktorka". Rodzice Sandry poszli poskarżyć się do dyrektora klubu Ireneusza Macieja Zmory. Ale bez efektu. - Zasugerował, żebym przestała pisać o żużlu - opowiada Sandra. Kilka miesięcy później tabloid "Fakt " opublikował zdjęcia Hliba w wannie obściskującego się z jedną z fanek. Do tego dodano zgryźliwy komentarz, że żużlowiec w taki sposób odpoczywa na dzień przed meczem. - Paweł Hlib uważa, że ja stałam za tą aferą. A przecież wiadomo, że zdjęcia udostępnił jeden z jego byłych sponsorów. Potem podpierał się tą publikacją i tłumaczył, że rozstaje się z zawodnikiem, bo brakuje mu profesjonalizmu. Odebrałam od Hliba kilka telefonów z wyzwiskami. Ale jeden z nich był okropny. Do słuchawki ryczało kilku facetów, wśród nich poznałam głos Hliba. Straszyli "przyjedź tu, zapraszamy cię, będziemy wiedzieć, co z tobą zrobić, chętnie wszyscy cię wyru... " - opowiada Sandra Rakiej. Po tym telefonie z pogróżkami rodzice zgłosili sprawę policji. - Chcieliśmy złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, jakim jest groźba karalna. Ale usłyszeliśmy, że lepiej będzie, jeśli sprawa nie nabierze rozgłosu. Policjanci obiecali, że porozmawiają z Hlibem. Chcieliśmy spokoju i przystaliśmy na propozycję policji. Po interwencji Hlib na rok zamilkł. Ale to chyba tylko dlatego, że wyjechał do Tarnowa - opowiada Bogusław Rakiej, ojciec Sandry. Sławomir Konieczny, rzecznik gorzowskiej policji uważa, że policjanci nie tuszowali sprawy, ale skutecznie załatwiali interwencję. - Z relacji pokrzywdzonej wynikało, że zachowanie Pawła Hliba stanowi naruszenie art. 216 kk i jest to przestępstwo prywatno-skargowe. Dlatego policja nie mogła podjąć sprawy do bezpośredniego prowadzenia. Państwo Rakiej zostali poinformowani o tym i nie wnosili uwag. Nie było też przesłanek, by uznać rozmowę za groźbę karalną. Czyn musiałby zawierać realną możliwość spełnienia, a wiadomo było, że Sandra nie przyjechałaby do rozmówców. To było raczej ubliżanie - tłumaczy Konieczny. Innego zdania jest mecenas Kazimierz Pańtak, który uważa, że policja nie dopełniła swoich obowiązków : - Powinna wszcząć postępowanie w tej sprawie. To wygląda na ochronę zawodnika, którego traktuje się w mieście jak "świętą krowę". Wypowiedź, choć zakamuflowana, miała jasny wydźwięk: "Jak cię dorwę, to cię...". To jest groźba - opowiada mecenas Pańtak - Poza tym takie działanie policji rozzuchwala żużlowca. Po roku poprawiły się relacje Sandry z klubem. - Dyrektor Zmora chciał, abym pisała do "Tygodnika Żużlowego", mówił, że potrzebuje zaufanej osoby, która byłaby zależna od klubu i pisała artykuły z punktu widzenia Stali. Nie zgodziłam się na taki układ - opowiada Sandra. Nowy sezon 2007 przynosi zmiany. Po rocznej rozłące do rodzimego klubu wraca Paweł Hlib. Do Sandry docierają słuchy, że zawodnik naciska, aby zabroniono jej wejścia do parkingu dla żużlowców. W lutym Sandra przychodzi na prezentację zawodników gorzowskiej stali. W wejściu do hali mija się z Hlibem. - I w miejscu publicznym rzucił w moim kierunku "To k... też tu wchodzą?" - opowiada dziewczyna i zdradza, że natychmiast opowiedziała o tym dyrektorowi Zmorze - Dyrektor stwierdził, że nie interesują go nasze relacje. Wygonił mnie na trybuny. Na początku marca Sandra postanowiła sprawę zgłosić prezesowi klubu. Na spotkanie z Władysławem Komarnickim przyszła ze swoim ojcem. - "Zmień sobie pasję i trzymaj się z dala od stadionu" - usłyszałam. - Prezes mówił, że Hlib żąda, aby zabroniono mi wejścia do parkingu. A dyrekcja przystała na jego prośbę, bo inaczej mógłby zabrać motocykle i pojechać do domu w połowie meczu. Pytał, czy tego właśnie chcę? - relacjonuje rozmowę z prezesem Sandra. Klub nie wystawi dziennikarce akredytacji na ten rok, choć dziewczyna jest współtwórcą strony internetowej Stali. W parkingu ma być spokój O komentarz do konfliktu Sandry Rakiej z żużlowcem Stali poprosiliśmy prezesa Władysława Komarnickiego. - To personalne rozgrywki dwojga ludzi. W parkingu ma być cisza i spokój. Niech ta pani znajdzie sobie inną pasję, w parkingu ma jej nie być. Na razie to ja jestem prezesem i ustalam, kto dostaje akredytacje - tłumaczy Komarnicki. "Gazeta" od ponad tygodnia próbowała skontaktować się z Pawłem Hlibem, ale jego telefon milczał. Poprosiliśmy dyrekcję klubu, aby przekazała zawodnikowi wysłane faksem pytania (czy wysyłał obraźliwe SMS-y do Sandry i czy groził gwałtem?). Na początku dyrektor twierdził, że pytania przekazał, ale odpowiedź zajmie trochę czasu. W końcu po kilku dniach Ireneusz Maciej Zmora przesłał oświadczenie, że klub nie jest stroną w sprawie, a pytania dotyczą sfery prywatnej zawodnika. Reporterka "Gazety" spotkała w końcu Pawła Hliba w trakcie turnieju indywidualnego w Zielonej Górze w minioną niedzielę. Żużlowiec mówi, że cała sprawa jest wyssana z palca i nie chciał komentować zarzutów Sandry. - Jest pan wzorem dla młodych kibiców. Nie należą im się wyjaśnienia? -pytamy. - Moi kibice nigdy w to nie uwierzą - ucina. Sandra uważa, że sprawa nie może być wyciszona, tylko dlatego że Hlib tak chce. Wysłała już oficjalną skargę do Polskiego Związku Motorowego. Jej sprawa zostanie zbadana na posiedzeniu Głównej Komisji Sportu Żużlowego. - Zawodnicy są osobami publicznymi, na nich wzorują się tysiące młodych ludzi. Żużlowiec powinien mieć nienaganne maniery - tłumaczy Piotr Szymański, przewodniczący GKSŻ. Jest także zaskoczony decyzją klubu - Nie można utrudniać pracy dziennikarzom, odmawiać im wydania akredytacji. A już na pewno klub nie powinien ulegać żądaniom zawodnika. Walczymy o to, by żużel był w Polsce sportem dobrze kojarzonym. Szymański zapewnia, że porozmawia z zawodnikiem, prezesem klubu, wysłucha także wersji Sandry Rakiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Melduje się fanka Włókniarza!
![]() Jak wrażenia w trakcie sezonu? ![]()
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Nikogo...?
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Unia ze Stalą jadą po majstra
![]() ![]() ![]() No i kurcze dziewczyny, gdzie jesteście??? Trzeba się zjednoczyć się na wizażowym podwórku i szerzyć speedway gdzie się da, bo nam biedaczysko zamiera powoli ![]() P.s Te nowe tłumiki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Halo, puk, puk... Jest tu kto, jakieś żużlowe kibicki?
![]() ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Zawsze
![]()
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
To i ja się zamelduje
![]() Wierny kibic Tomka Golloba od 1989 roku po dziś dzień i do końca świata ![]() A poza tym jak mieszkałam jeszcze w Polsce oczywiście liga była również ważna. Od niedzieli do niedzieli -dom ,wyjazd,dom wyjazd itd. Żużel to osobny i bardzo obszerny rozdział w moim życiu, dużo do opowiadania ![]() Nie spodziewałabym się na tym forum tego tematu ![]() Super pozdrawiam Was dziewczyny. Edytowane przez Blue77 Czas edycji: 2010-08-29 o 02:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Niestety, dzisiejsza GP nie była dla nas dobra
![]() ![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
hej to i ja się dołączę do grona wielbicielek! Zakochałam się w tym sporcie jak miałam 3 lata i miłość kwitnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Po dniu wczorajszym mamy już pewien obraz sytuacji...
Falubaz - Unia L. 39:51 Nie spodziewałam się takiego pogromu. Wysoka przegrana na własnym obiekcie właściwie już skreśla Zieloną Górę. Nie wiem, co musiałoby się stać, aby leszczynianie dali sobie wydrzeć tytuł, od którego dzieli ich już tak niewiele... Oczywiście, liczę na odrodzenie się Falubazu, z racji mej niechęci do Leszna, ale raczej nikłe są na to szanse. Szkoda, że tak bardzo zawiedli Zengota i Dobrucki, którzy dzień wcześniej radzili sobie dużo lepiej na tym torze. Sprawdza się tu jednak teoria o zupełnie innym podejściu zawodników do turniejów indywidualnych, niż do turniejów drużynowych... Poniżej oczekiwań pojechał również Lindgren - chociaż on w ostatnich tygodniach przyzwyczaił już do swojej słabszej postawy. Myślę, że powinien zdobyć minimum 3-4 punkty więcej, bo cóż to jest sześć oczek dla zawodnika z pewnym udziałem w GP? Równa jazda większości zawodników Unii Leszno zaprocentowała dobrym wynikiem i znakomitą przewagą przed rewanżem na własnym obiekcie... Wrocław - Toruń 47:43 Przez ostatni tydzień w Częstochowie zastanawiano się czy sześć punktów przewagi nad Bydgoszczą wystarczy, by zapewnić sobie zwycięstwo w dwumeczu. Jak widać - wystarczyło. Takie same spekulacje można wszcząć w przypadku tej pary - czy 4 punkty przewagi będą wystarczające? Ja wierzę, że tak, bo bardzo lubię drużynę z Wrocławia. Oczywiście, mam też świadomość, że Toruń na własnym obiekcie jest nie do zdarcia i bardzo ciężko będzie komukolwiek ugrać tam dobry wynik. Ale nie jest to wykluczone, prawda? ![]() Mam nadzieję, że czeka nas naprawdę przednie widowisko! Bydgoszcz - Włókniarz Częstochowa 47:43 Jeden punkt! ![]() Cieszę się z pozytywnych osiągów mojego zespołu i cierpliwie czekam na barażowego rywala. Po cichu liczę na - najsłabszy w stawce - Lotos, ale zobaczymy, co to będzie... ![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spójrz w mój podpis a dowiesz się komu kibicuję ![]() Miałam nadzieję na wygrana ale nie tak sporą . Obiektywnie rzecz biorąc UL zwyczajnie należy się ten tytuł,jak twierdzą znajomi wolą aby pojechał do L. niż Gorzowa ![]() Wystawienie Zengoty było bzdura i idiotyzmem ze strony falubazu ,w sobote udalo mu sie wygrac 2 biegi i nagle oswiecenie ,że to dobry zawodnik ?Falubaz nie ma zgranego zespołu ,prezentują różny poziom a 2 zawodników meczu nie wygra. Dobrucki no cóż ,byk w sercu drgnął ![]() aby wyjasnic sytuacje ,mieszkam 12 rok w ZG ,wczesniej 20 w Lesznie ,gdzie mieszka moja rodzina ,a moj ojciec z wrocławia żeby było śmieszniej ![]() wszyscy w rodzinie kibicuja komu innemu . Wczoraj było u mnie w domu ostro ,mąż i córka płakali w swoje szaliki a ja swoim wymachiwałam ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-09-20 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Cały sezon na wysokim poziomie, zgrany, dobry zespół - aż miło popatrzeć. ZG zaliczyła duuużo więcej wpadek i nie dziwię się opiniom, że fartem udało im się trafić do finałowej dwójki
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
O!!!Wątek dla mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Zapraszamy do dyskusji
![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Jedzie któraś z Was do Bydgoszczy na GP?
![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
ja również jestem mega fanką Włókniarza. Mimo że szon ten nie można zaliczyć do najlepszych, zawsze będę za WŁÓKNIARZEM!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Raróg
|
Chce czy nie chce, musze ogladac i szczerze mowiac nawet mi teraz tego brakuje ; P
http://www.youtube.com/watch?v=PoUOu7Vhdxg słyszałyście? Nawet po jakims czasie wpadlo mi w ucho.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a widziałyście to?
http://www.youtube.com/watch?v=HXa6B...layer_embedded Padam ze śmiechu za każdym razem jak to widzę. Lindback idealnie tu pasuje, a mina Nichollsa w pewnym momencie - mega. Klimat jak z hip hopowych amerykańskich teledysków ![]()
![]() |
#120 | |
Raróg
|
Szkoda Richardsona : (
I przykro było patrzeć na ten cyrk w Gorzowie : /
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.