|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: Których perfum najczęściej używasz? | |||
| Armani (Giorgio, Emporio) |
|
26 | 4,87% |
| Azzaro |
|
0 | 0% |
| Chanel |
|
36 | 6,74% |
| DKNY |
|
7 | 1,31% |
| Elizabeth Arden |
|
7 | 1,31% |
| Carolina Herrera |
|
1 | 0,19% |
| D&G |
|
11 | 2,06% |
| Gucci |
|
21 | 3,93% |
| Cerrutti |
|
1 | 0,19% |
| Hugo |
|
7 | 1,31% |
| Lancome |
|
9 | 1,69% |
| Lacoste |
|
7 | 1,31% |
| Kenzo |
|
18 | 3,37% |
| Paco Rabanne |
|
1 | 0,19% |
| Versace |
|
6 | 1,12% |
| Valentino |
|
1 | 0,19% |
| Cacharel |
|
21 | 3,93% |
| Ck |
|
25 | 4,68% |
| Dior |
|
71 | 13,30% |
| Guerlain |
|
28 | 5,24% |
| Givenchy |
|
18 | 3,37% |
| Burberry |
|
9 | 1,69% |
| Lolita Lempicka |
|
23 | 4,31% |
| Thierry Mugler |
|
37 | 6,93% |
| YSL |
|
19 | 3,56% |
| inne |
|
124 | 23,22% |
| Głosujący: 534. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasza ulubiona marka perfum
Hermesa bardzo cenię za taka naturalność nut zapachowych i nie są słodkie (lubię Nilowego, żywiczny Eau de Mervilles) większość zapachów Hermesa nie jest podobnych do niczego co wcześniej znałam - za to wielki szacunek, kilka zapachów Gucci mi się podoba, lubię wiele zapachów CK
Natomiast w ogóle nie trawię zapachów Chanel (nie znam co prawda wszystkich), ale te które znam (np. Mademoiselle, Chance, Chance fraiche..) są takie przekombinowane, sztuczne. Większość zapachów Diora jest dla mnie zbyt mocnych, zbyt wszechogarniających, duszących; może jedynie Dune jest do przyjęcia. Addict ma niektóre klimaty fajne ale dla mnie zbyt mocny. Z Guerlaina lubię większość z serii Aqua Allegoria i mandarynkowy L'instant, ale Insolence dusi, Champs l'elysees nie mój klimat... inne starsze zapachy guerlaina w ogóle nie moja bajka. |
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Lubie niektore D&G, DKNY, YSL ...........ale jeden zapach bede kochac nad zycie!!!!!
Pret a Porter
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
chanel
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Calvin Klein, Emporio Armani i Hugo Boss często też Lacoste
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Thieryy Mugler, Chopard - u nich nie ma chyba żadnego zapachu który mnie totalnie odrzuca
![]() Pozostałe marki bardzo wybiórczo
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Chanel
Na kazda nowosc rzucam sie w ciemno i psikam prosto na reke. Chodze potem kolo zapachu, rozmyslam, szukam wad i w koncu kupuje. Czuje jakis sentyment. Na drugim miejscu Armanii. Moge kupic w ciemno, mam zaufanie |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Bezapelacyjnie Hermes.
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Guerlain(pomijając tzw.nowości mało który zapach mi się nie podoba),Hermes(za prawdziwie "niszową" oryginalność
) i oczywiście Aquolina i jej jakże boskie słodziaki .
|
|
#100 |
|
spin doctor
|
Zdecydowanie uwielbiam Chanel za Allure, Coco Mademoiselle, Chance, 5-tkę i Coco.Na drugim miejscu Dior- wszystkie Addicty, Dune, DV, Poisony(oprócz Hypnotic)
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Kenzo (sumer ostatnio) i Armani (tu wszystkie)
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podobają wszystkie lempickie ;-) i wszystkie escady z wyjątkiem może jednej, dwóch
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Armani - praktycznie wszystkie zapachy mi pasują.
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
na dzień dzisiejszy stwierdzam, że najbardziej lubię zapachy Diora i CK. Z Diora posiadam MDC, J'adore, Poison, Pure Poison, Hypnotic Poison, Addict i Dolce Vitę, a z CK Euphorię, Obsession Night, Truth i One.
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie musiałam sie zastanawiac by powiedziec ze L'Artisany.
Jedyna marka zapachów których posiadam wiecej niz 3-5 sztuk. Na dzien dziesiejszy mam: Mechant Loup, Tea For Two, Premier Figuier, La chasse Aux Palillons, Mure et MUSC, Pasage d'Enfer, Dzing!. W planach jest jescze: Piment Brulant, Piovre Piquant, Ambre Extreme, Violette Cośtam (wyparowało mi w tej chwili z głowy).
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
Ojojoj, chyba niestety nie mam tak, że lubię perfumy tylko określonej marki. Jestem dość wybiórcza i w ten oto sposób mam po jednym zapachu z następujących marek: Guerlain, Arden, Escada (tu dwa!), Lulu Castagnette, Hermes. Ale myślę, że w przyszłości będzie więcej różnych marek
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Ja bardzo lubię perfumy Armaniego
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
DKNY, Armani "code", La Prairie "silver rain", La Prairie "cellular energizing body spray (sea energy)", Amouage "Esprit"
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wszystkie Lempickie, wszystkie Escady, lubię też Cacharel i większość AA Guerlaina. jeszcze Moschino
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbyt wielu Moschino nie znam
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Gucci (Miałam Rush, Envy, teraz mam Rush 2, Envy Me 2, Gucci Eau De Parfum II i wiem, że te dwa pierwsze znów kiedyś kupię), następnie CK (Contradiction i Truth oraz dwie 50-tki Eternity Purple Orchid miałam, mam Eternity, Euphorię Blossom, a czaję się na Euphorię), potem Dior (było J`adore, Poison, Tendre Poison i Pure Poison, Dune, będzie Dolce Vita), Issey Miyake (stożki były już trzy i zużywam czwarty
), NR
Edytowane przez ida74 Czas edycji: 2007-07-18 o 20:40 |
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Tylko United Colors of Benetton -seria b.clean-fresh
<jeśli chodzi o mojego TZ to Tom Tailor "new experience",a ostatnio Mexx "ice touch" >lubie takie świeże-morskie
|
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze ulubione zapachy
Cytat:
No i muszę trochę tu pozmieniać.Bo poznałam Hermesa w międzyczasie i choć na razie nie mam żadnego zapachu tego twórcy(miałam tylko Ogródek Śródziemnomorski) to wiem,że gdy bedę tylko mieć możliwość własnie większość jego zapachów pojawi się na mojej półce.Na pewno wróci Ogródek Śródziemnomorski,za którym tęsknię niemożebnie.Pojawi się 24 Faubourg eau Delicate i Nilowy.No i Eau des Mervellies, który urzeka swoją słoną kwiatowością.To prawdziwe majstersztyki Tak też pomyślałam,że jednak większość zapachów Diora tez mi odpowiada.Dolce Vita oczywiście na pierwszym miejscu.Ale też Eau de Dolce Vita,Addict,Diorella,Dior issimo,Dioressence i Miss Dior(ale tylko klasyk-Cherie to ten jeden wytwór, którego nie trawię), no i J`adore.Tendre Poison-nie mój ale doceniam i poznam wszędzie.Hypnotic-na kimś uwielbiam.Poison klasyk-poznałam niedawno i coraz bardziej mnie pociąga jego mroczna tajemnica. No i Lutensy-Ambre Sultan,Datura Noir,Douce Amere,Sa Majeste Rose,Fleurs de Oranger-to cudeńka,które dotąd najlepiej poznałam.A ile ich jeszcze przede mną ![]() L`Artisany:Premier Figuier,Ambre Extreme,Dzing-każdy opowiada inna historię i każda z nich jest piękna No a zapachy, o których już wiem,ze nie polubię??Ano Chanel-Coco klasyczne choć podchodziłam kilka razy do nich i doceniam kompozycje naprawdę zawsze wywołują ból głowy.Coco Modemosielle-niestety mają w sobie jakąś nutę, która mnie po prostu wkurza.Chance-znika tak szybko,że gdybym nie wiedziała,że podobne do CM to nie wiedziałabym jak pachną Allure(ale tylko edp)-dla mnie najbardziej udany zapach Chanel.Cristalle-na mnie surowe, kwasne i bez polotu.Chanel 5-bardzo doceniam i naprawdę kiedyś ostro na nie chorowałam..ale zbyt dosłowne są..Może gdybym poznała ekstrakt...Hugo Bossy-na mnie sztuczne i choć miały swoje 5 minut(Woman i Deep Red) to jednak nic z tego Armani-uwielbiam tylko Emporio Night.Reszta sztuczna i zbyt metaliczna |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
zagłosowałam na Chanel
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ulubiona marka
Osobiscie lubie Diora, Salvador Dali i Naomi Campbell ...
)) Śliczne zapachy
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 Czas edycji: 2023-11-20 o 14:38 |
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Wahałam się między YSL a Muglerem, ale ostatecznie zagłosowałam na YSL
U Muglera właściwie wszystko kręci się wokół Angela - Innocent, ogródki, i reszta wariacji. Takie bazowanie na sukcesie jednego zapachu i czerpanie prawie tylko z niego nie przekonuje mnie. A YSL cenię za Cinemę (jedyny zapach z mojej kolekcji, który kocham bezwarunkowo ), Opium (orient w pigułce), Paris (tego akurat nie lubię, ale bardzo doceniam te róże ), Baby Doll (piękna dziewczęcość), no i moje najnowsze odkrycie, czyli Nu Z pewnością zagłębię się jeszcze bardziej w zapachy tej marki |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Jestem wierna Elizabeth Arden. Jej perfumy Splendor sa moim zapachem-wizytowka, lubie tez jej 5th Avenue i Sunflowers. Inne marki jakos mi nie pasuja.
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Moimi najpiekniej pachnacymi perfumami sa"SENSI" Giorgio Armani.Pierwszy flakonik dostałam od mojego mężczyzny.Zapach jest delikatny i zmysłowy Niestety perfumy te sa bardzo drogie i nie wiem czy sobie jej jeszcze kiedys zafunduje!Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam Allegro (ale ostroznie )
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

Pret a Porter 
)

Allure(ale tylko edp)-dla mnie najbardziej udany zapach Chanel.Cristalle-na mnie surowe, kwasne i bez polotu.Chanel 5-bardzo doceniam i naprawdę kiedyś ostro na nie chorowałam..ale zbyt dosłowne są..Może gdybym poznała ekstrakt...