![]() |
#91 |
Marszałkini II RP
|
Dot.: Igrzyska Olimpijskie w Soczi
A po cichu liczyłam, że może jakoś Justynie się uda, ale nie zawsze przecież tak musi się wszystko udawać.
Muszę jeszcze raz sobie obejrzeć wczorajszą uroczystość otwarcia, bo mi się bardzo podobała. Rosja jest wielka i bardzo podziwiam Putina, że mimo bojkotów i wrzasku świata na niego nic sobie z tego nie robi. Ale przecież to właśnie on jest faktycznym władcą tego świata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
co to otwarcia: podobały mi się maskotki, bal i balet meduz - ale rosyjski balet to moje prywatne zboczenie, zresztą Jeziora Łabędziego nie mogło zabraknąć
![]() btw. zabrakło mi Kalinki ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-02-08 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Biała Dama
|
Wczoraj ceremonia mi się bardzo podobała, lubię takie rosyjskie klimaty, i kożuchy Rosjan też fajne
![]() Dziś oglądałam snowboard, i biegi też, zwykle nie lubię biegów ale dziś mi te 40 minut bardzo szybko minęło, byłam bardzo ciekawa co z tego wyniknie. 6 miejsce jak na kontuzję mi się wydaje bardzo dobre |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Marszałkini II RP
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
mi bardzo podoba się kolekcja olimpijska 4f. Niestety kurteczka za 2 koła nie na moją kieszeń
![]() Cytat:
![]()
Moje idee to gwiazdy, których nie potrafię ułożyć w konstelacje Mt 7, 7-8 ![]() Edytowane przez Drift Czas edycji: 2014-02-08 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Marszałkini II RP
|
Cóż, każdy jest inny i każdy może podziwiać kogo chce.
Ale może nie róbmy politycznego wątku tylko skupmy się na samych igrzyskach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Putin, to...delikatnie ujmując, pajac.
![]() |
#101 |
Marszałkini II RP
|
A dlaczego tak uważasz jeśli można wiedzieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja raczej Putina się boję, on ma naprawdę takie parcie na imperializm i chce przy tym trzymać wszystkich w szachu. Rządzi twardą ręką, Rosji daleko do demokracji oraz poszanowania wielu praw człowieka i zdecydowanie go nie lubię. Ale rzeczywiście lepiej skończyć ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie Obama jest większym pajacem
![]() eot. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
To ja wolę pajców
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Ogólnie uważam podobnie jak Kalini (jej wypowiedz poniżej), a jeśli chodzi o bycie pajacem, to mam tu na myśli żenujące ustawki w stylu jazda na koniu z gołą klatą, nurkowanie i "przypadkowe" odnalezienie jakiegoś starego dzbana czy co to tam było i inne ustawki kreujące go na bohatera i wielkiego kozaka podczas gdy kraj tonie w korupcji, biedzie, a prawa człowieka łamane są na każdym kroku. Nie wspomnę już o wrogim nastawieniu do całej reszty świata z Polską na czele+wieczne groźby odcięcia gazu itd....
Cytat:
A dla mnie Obama to wesoły facet. Wesoły nie równa się pajac. W przeciwieństwie do Putina nie robi żenujących ustawek, na których ma wyjść na bohatera. Ps. nie wyobrażam sobie Komorowskiego z gołą klatą w trakcie galopu ![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Fakt, tu przegiął, ale ja oceniałam całkoształt, a wtopy zdarzają się każdemu.
![]() |
#108 |
Marszałkini II RP
|
Z racji prowadzonej działalności (handel z Rosją i Bialorusią, tudzież Litwą) mam często okazję do kontaktu z Rosjanami, a i Putinem i jego polityką się interesuję, mam inne poglądy na to co się w Rosji dzieje. A przede wszystkim za jego rządów realnie zaczęło się lepiej żyć, są bogatsi, na więcej ichy stać, młodzi ludzie mają perspektywy, becikowe na drugie i kolejne dziecko wynosi ponad 40 tys. zł (sic!), z problemem korupcji jest coraz lepiej - nadal istnieje, ale jest coraz mniejsza. Poza tym zazdroszczę Rosjanom, że mogę żyć w państwie rządzonym przez silną osobę, która ten olbrzymi kraj podniosła z marazmu po rozpadzie ZSRR. Są oczywiście wady takiej władzy, ale jest zdecydowanie więcej plusów niż minusów. Bardzo, ale to bardzo chciałabym, żeby naszym krajem rządził ktoś pokroju Putina. Nawet jeśli siła dzisiejszej Rosji polega na prężeniu muskułów (choć oczywiście tak nie jest) to jednak jest państwem potężniejszym od USA i "pokojowych" misji Obamy w krajach gdzie są złoża ropy. Gdyby nie Putin Syria jeszcze bardziej spłynęłaby krwią. Zresztą to temat na dłuższą dyskusję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Oj tam nie ma prezydenta idealnego, jeden robi samo*☠☠☠ki, drugi jeździ na skuterze do dziewczyny
![]() Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2014-02-08 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Marszałkini II RP
|
Może na tym wątku skupmy się na sporcie, a o Putinie założyłam nowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post45046794 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oglądam panczenistów właśnie, lubię ten sport jak dla mnie całkiem widowiskowy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale może na zakończeniu będzie - w ogóle czekam bardzo na to, kto tam wystąpi. Co prawda Annie Lennox i Pet Shop Boysów z Londynu nie przebiją, ale z drugiej strony przynajmniej One Direction nie będzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Biała Dama
|
Przegapiłam łyżwiarstwo szybkie :/ No nic, czekam na skoki narciarskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
jak mnie ci komentatorzy wnerwiają, teraz biathlon był i mieszana para czyli pan od wszystkiego z TVP i ekspert od biathlonu z Eurosportu któremu pan z TVP często wchodził w słowo, aż raził swoim brakiem wiedzy o tym sporcie, szkoda że nie było tego drugiego z Eurosportu żeby komentował biathlon bo tamci nie dość że się znają to jest chemia i walą żarcikami, ciekawostkami a tak pan z TVP mówi to co znalazł w googlach i poucza faceta który biathlon komentuje od wielu lat...
w biegach podobnie, nawijają często o niczym, zapominając że poza Kowalczyk walczą też inni Polacy i o nich mówią dopiero na zakończenie bo ważniejsze jest rozczulanie się nad nogą Kowalczyk i ciągłe nawijanie jakie ona ma szanse na medal. a teraz skoki i zapewne Szaranowicz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
komentatorzy sportowi z TVP to jedna wielka patologia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
gdyby były transmisje w Eurosporcie to wybrałbym ludzi komentujących dany sport od lat a nie tylko z okazji dużej imprezy i mogących komentować wszystko od gry w szachy po snowboard (którego chyba nawet nie ma w rozkładzie transmisyjnym TVP).
szykuje się najgorsza olimpiada od lat jak dla mnie, bo nie dość że porządnie z poważnym komentarzem zawodów oglądać nie można, to i wielu dyscyplin nie ma i za to wszystko mamy płacić obowiązkowy abonament... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pan od łyżwiarstwa figurowego uroczo komentuje, tak śmiesznie źle odmienia np. "dobranoc państwa" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wiecie gdzie można obejrzeć otwarcie igrzysk? Nie miałam okazji wczoraj obejrzeć. Przeszukałam różne stronki, ale trafiam z reguły na najlepsze momenty, a chciałabym zobaczyć całość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
i studio mogliby sobie darować, bo gdy oni sobie gadają z Kurzajewskim to w tym czasie inni walczą o medale, w Eurosporcie transmisje były non stop na dwóch kanałach, a tu niby trzy kanały transmitują olimpiadę a dyscyplin jak na lekarstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.