|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dziecko w tym wieku
Cytat:
a potem żal i pretensje, że na nic nie stać, dziecko potrzebuje specjalnego mleka, rachunki wysokie, a misiu musi wyjechać za granicę, żeby na wszystko zarobić.moim zdaniem planowanie dziecka nie mając stałej pracy i przyzwoitych dochodów to głupota. Mało która 19-latka czy też 20-latka ma wyżej wymienione, a wyłączne utrzymywanie przez chłopaka/męża jest dla mnie hmmm, niezbyt fajne. |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chodziło o to, aby moja odpowiedzialność wyszła na pierwszy plan. Wątek założyłam po to, aby dowiedzieć się co myślicie na ten temat. Nie mam nic do 'utrzymanek' i kobiet które wychowują dziecko, nie pracując przy tym zawodowo i w pełni poświęcając się rodzinie. Chciałam po prostu podsumować, że każdy ma inne priorytety i wartości w życiu. I nie uważam , żeby matka 30l była matką starą. Każda matka bez względu na wiek powinna kochać swoje dziecko. Nie ma określonej granicy, że 19latka kocha bardziej dziecko niż np 40latka. Także, nie ma co się denerwować
|
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda,że o cenach i kosztach życia nie myślą przed poczęciem dziecka.Ale masz autorko przykład,nie ma co. Koleżanka zaliczyła wpadkę,ma farta,że facet jej nie zwiał i jeszcze dumna jak paw chodzi i się chwali swym "osiągnięciem" Osobiście nie znam ani jednej pary,która zaliczywszy wpadkę w tym wieku nie rozeszła się po max 5 latach Dla mnie to kolejność powinna być inna ślub,a dopiero później dziecko.
|
||
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Musiała sie jakos dowartosciowac
Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będąc 20-latkiem człowiek zazwyczaj jeszcze nie jest tym obciążony.
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tego, że w trakcie pracy wyjdzie na wierzch to, o co nie można pytać na rozmowach kwalifikacyjnych. I co, szef zwolni, ot tak, bo się okaże, że ktoś ma dzieci? Czy dlatego, że ich nie ma? Co do tej samodzielności, to wiecie, moja kuzynka, jej mąż i 2 dzieci mieszkają z jej rodzicami. Nie dokładają do rachunków, nie kupią opału na zimę. To, co zarobi mąż, i kuzynka- sezonowo, idzie na ich zachcianki, xboxa, laptopa i inne przyjemności. Jak ktoś umie, to się ustawi A oboje są po 30stce. Jak widać każdy ma inny plan na swoje życie.
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden będzie bał się luki w personelu podczas macierzyńskiego, drugi częstych zwolnień z uwagi na chore dziecko. Niestety kobiety w wieku rozrodczym mają trochę pod górkę zawsze, jakby na to nie spojrzeć Nie mówiąc już o tym, że bardzo trudno jest poświęcić się tak jakby się chciało i dziecku i pracy jednocześnie.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-02-15 o 16:17 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

a potem żal i pretensje, że na nic nie stać, dziecko potrzebuje specjalnego mleka, rachunki wysokie, a misiu musi wyjechać za granicę, żeby na wszystko zarobić.

Szkoda,że o cenach i kosztach życia nie myślą przed poczęciem dziecka.
Dla mnie to kolejność powinna być inna ślub,a dopiero później dziecko.

Nie mówiąc już o tym, że bardzo trudno jest poświęcić się tak jakby się chciało i dziecku i pracy jednocześnie.