|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
Poka¿ wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da³ najlepsze efekty podczas kuracji? | |||
Nutricap |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 1,35% |
Silice |
14 | 4,71% |
Inneov gêsto¶æ w³osów |
19 | 6,40% |
Wax |
52 | 17,51% |
Skrzyp polny |
49 | 16,50% |
Rycyna (do wcierania) |
14 | 4,71% |
Vitapil |
27 | 9,09% |
Merz |
25 | 8,42% |
Inne |
93 | 31,31% |
G³osuj±cy: 297. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 55
|
Dot.: wypadaj±ce w³osy... :(
szampon z vichy jest dobry ale polecam dermene. i do tego zel dermena.
ponadto powiedz jak bardzo Ci wypadaja? ile dziennie? moze skrzyp to bêdzie za malo... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Ja okresowo u¿ywam szampon Dermena i w³a¶ciwie na stale jakie¶ tabletki, teraz Maxi Krzem maj± najwy¿sz± zawarto¶æ przyswajalnego krzemu, w³osy s± teraz mocniejsze, zdecydowanie zdrowiej wygl±daj±, no i najwa¿niejsze przesta³y tak wypadaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 466
|
Mi te¿ strasznie wypadaja
![]() ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
![]()
Tez biorê Belissê, ju¿ jaki¶ miesi±c, i zero efektu.. dzi¶ by³am w aptece i pani mi da³a szampon Revalid, nie wiem czy to co¶ da, jak nie to ja ju¿ nie wiem co zrobiæ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny dla mnie to nie ma juz chyba ratunku
![]() ![]() rzepki i tym podobne mozna zapomniec, vichy seria odpada nic nie pomoglo, Kerastase szampon, odzywka i te nic nie warte ampulki za 10szt ponad 50€ tez nic (juz nie wspomne ze probowalam 3 serie powtorzeniowe), jakies cudo teraz juz zapomnialam nazwy takie o niebieskim kolorze tez nic teraz jestem przy seri Activ F. Dr Hotinga i kurrrrrrczak nic... chyba dostane kociokwiku, blagammmmm dajcie jakies namiary jeszcze na cos co moge kupic w niemczech bo tu mieszkam bo cholerka do tych polskich Wax i Dermena narazie nie mam dostepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Aniolki wspomne jeszcze ze juz zrezygnowalam ze wszystkiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Nawet tabletki antykoncepcyjne przestalam brac bo slyszala ze maja wplyw na wypadanie wlosow....wwwwwrrrrrrrrrr rrrrrrrr, nie wie co lepsze bo jak wpadne do tego to moje dziecko bedzie mialo lysaaaa mame w wieku 25 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 194
|
![]()
Tak czyta³am kilka w±tków na temat wypadania w³osów i dziewczyny wspominaly o ró¿nych tabletkach zatrzymuj±cych wypadanie, poprawiaj±cych w³osy i ich gêsto¶æ..Wyczyta³am m.in o takich specyfikach jak:
-Nutricap -Silice -Inneov -Wax -Skrzyp polny -Rycyna (do wcierania) -Vitapil -Merz Chcia³abym poznac wasza opinie na temat tych specyfikow..Sonda mo¿e pomo¿e wybraæ ten najlepszy.A wiec dziewczyny, glosujcie na preparat który waszym zdaniem da³ najlepsze efekty podczas kuracji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Dot.: Wypadaj±ce w³osy!!
Juz wzie³am udzial w Pani sondzie
mi pomog³y inne specyfiki m.in. seboradin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
No na razie wygrywa Wax
![]() Dzis kupilam Vitapil z polecenia no i zobaczymy czy te tabletki dzialaja..Predzej sie wyda cala kase niz cos pomoze no ale bez ryzyka nie ma sukcesu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 581
|
ja bra³am inneov gesto¶æ w³osow i uwazam, ze pomaga.. ale co prawda jest dosc drogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 298
|
Ja bylabym ostrozna ze stosowaniem czegos na wlasna reke. Mi wypadaly wlosy stosowalam wax, rycyne... i to pogorszylo jeszcze ich stan;/ bo powstalo £ZS,
takze pierwszy krok-dermatolog...gdybym odrazu do niego poszla, moje leczenie byloby latwiejsze. Chodz nie narzekam bo leki przepisane przez lekarza super dzialaja ![]() pozdrawiam
Dziewczyny, bardzo proszê o wype³nienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku us³ug dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziêkowania dla dwóch z Was oferujê bezp³atne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
A czy ktoras wie gdzie w Warszawie mo¿na zrobiæ badanie w³osów?Zobaczyæ czego im brakuje itp?Bylam kiedys u dermatologa z wlosami i odp tak: prosze sie nie stresowac!!a ja szok;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to jestem za³amana i dermatologami i laryngalogami w mojej okolicy.. ani jeden ani drugi mi nie pomogl :/ szczerze mowiac mam coraz wieksze wrazenie, ze lekarze maja pacjentow w du.pie. Mi na uczulenie baba powiedziala, ze to "nic takiego", a jakos to co przepisala nie pomoglo :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 298
|
Tez mialam jedna dermatolog ktora przepisala mi SILICE i dowiedzenia;/
ale czasem warto sie popytac, znalesc dobrego dermatologa, ktory wezmie problem powaznie ![]()
Dziewczyny, bardzo proszê o wype³nienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku us³ug dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziêkowania dla dwóch z Was oferujê bezp³atne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
£ysienie u mê¿czyzny :(
Witam!
Bardzo proszê o radê i pomoc . Piszê tu w sprawie mojego ch³opaka. Ma 17 lat i o dwóch od 2 lat zauwa¿y³ ¿e wypadaj± mu w³osy . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na odpowied¼ ![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Dot.: £ysienie u mê¿czyzny :(
Leczenie farmakologiczne mo¿e polegaæ na stosowaniu leków: 1) Stymuluj±cych wzrost w³osów lub 2) blokuj±cych przekszta³canie tostesteronu w dehydrotestosteron.
Na efekty odpowiednio dobranej terapii nale¿y poczekaæ od 2-4 miesiêcy. Terapia przeciwdzia³aj±ca ³ysieniu powinna byæ stosowana jak najwcze¶niej, zaraz po zaobserwowaniu pierwszych objawów ³ysienia . Im wcze¶niej rozpocznie siê leczenie, tym lepsze bêd± efety. Mo¿na ca³kowicie powstrzymaæ proces ³ysienia, a tak¿e stymulowaæ odrost w³osów. Na rynku dostêpne s± ró¿norodne szampony, od¿ywki i zio³a promowane jako ¶rodki przeciwdzia³aj±ce ³ysieniu. Wiêkszo¶æ z nich ma jednak wy³±cznie dzia³anie wzmacniaj±ce i od¿ywiaj±ce w³osy, poprawia ich kondycjê i regeneruje strukturê. Skuteczne i bezpieczne leczenie ³ysienia mo¿e odbywaæ siê tylko pod kontrola lekarza dermatologa. Podczas pierwszej wizyty ustali on rodzaj ³ysienia, jego przyczynê oraz dobierze w³a¶ciw± formê terapii. Wa¿ne, aby lekarz przedstawi³ pacjentowi wszystkie dostêpne metody leczenia. Wybór w³a¶ciwej powinien byæ podyktowany skuteczno¶ci± dzia³ania (wa¿ne by preparat dzia³a³ na przyczynê ³ysienia, a nie tylko leczy³ objawy) i bezpieczeñstwem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
ale siê rozpisa³e¶, ale dziêkuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#112 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 128
|
Nie warto bo to pic na wode
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
ale s± pozytywne opinie na temat tych produktów
![]() ![]()
![]() |
#114 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Na pocz±tek polecam odwiedzenie strony http://www.stoplysieniu.pl/ . Nastêpnie zapoznanie z artyku³em z miesiêcznika Logo (sierpieñ 2008) z kilku ostatnich stron na temat ³ysienia.
Od siebie dodam wiêcej konkretów : Przede wszystkim nale¿y udaæ siê do dobrego dermatologa (najlepiej prywatnego).Koszt takiej wizyty w moim mie¶cie to 80 z³. Dermatolog wyda skierowanie na badania hormonów (o ile mi wiadomo takie badania mo¿na wykonaæ w du¿ych centrach medycznych,czê¶æ badañ jest nieodp³atna,czê¶æ odp³atna). W moim mie¶cie musia³em czekaæ miesi±c (okres wakacji) na takie badania. Po takim badaniu,nastepuje wyrównywanie poziomu hormonów (albo je dodajemy albo odejmujemy). Ponadto stosowanie odpowiednich szamponów (dermoactive ,2 szampony przeciw³upie¿owy i kondycjonuj±cy, ³±czny koszt 60 z³).Masowanie skóry g³owy podczas mycia,sp³ukiwanie w³osów ch³odn± wod±,nie szorowanie rêcznikiem w³osów. Dodatkowo odpowiednia dieta. Dermatolog przepisa³ mi równie¿ 2 leki do wyrobienia w aptece do stosowania zewnêtrznego ,tzn wcieranie w skórê g³owy(przed snem). Na koniec trochê faktów w skrócie. £ysienie,czy te¿ wypadanie w³osów jest uwarunkowane genetycznie i nie mozemy nic na to poradziæ,tym bardziej obwiniaæ siê. Mo¿na temu zaradziæ ,powstrzymaæ ,a nastêpnie odbudowywaæ ,szczególnie w m³odym wieku ! Mam 21 lat. Je¿eli komukolwiek dermatolog powiedzia³ ze nie da siê z tym nic zrobiæ...pozostawiê bez komentarza... Mój problem polega na zakolach,które posiadam chyba od zawsze ,ale zawsze takie malutkie mialem ![]() Dodam jeszcze ¿e w³osy mo¿na odbudowaæ do 10 lat od momentu rozpoczêcia wypadania. Kilkumiesiêczna kuracja w tak m³odym wieku mo¿e przynie¶æ po¿±dane efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 128
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Hmm no wiêc tak
![]() majkick Twój post jest bardzo optymistyczny. Tylko jak dobraæ ta najlepsz± metodê? Na tej stronce co poda³e¶ wynik testu wykaza³ ¿e to ³ysienie androgenowe. Z dermatologiem ciê¿ko jest trafiæ na dobrego ![]() ![]() marcinn12 to masz szczê¶cie, wie¿ mi ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#117 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Jezeli chodzi o dobrego dermatologa ,strona ktora poda³em równie¿ rozwiazuje problem. http://www.stoplysieniu.pl/lekarze_woj.xml . Wizyta u dermatologa moim zdaniem jest konieczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
wypadanie w³osów
Od 12 miesiêcy zauwa¿ylem ze wypadaja mi w³osy w szæzególno¶ci na czubku g³owy i zakolach.po wizycie u laka¿a który przepisal mi alpicort e, cynk i jakoms wcierke w skore g³owy która zosta³a zrobiona w aptece i dalej nie zauwazylem zadnej poprawy.podczas k±pieli w wannie znajduje siê bardzo du¿o w³osów, a podczas wcierania alpicortu na opuszkach palców jest bardzo du¿o w³osów a wykonuje ta czynno¶æ bardzo delikatnie.alpicort stosuje juz 2 raz i nic.mowie llekazowi ze swedzi mnie i piecze skora g³owy a on mi na to ze to lysienie androgenowe i musze sie z tym pogodzic i takie jest ¿ycie. przeczytalem ze pieczenie i swêdzenie skóry nie wystêpuje w tego typu rodzaju ³ysienia. mam prosbe czy jest mi ktos w stanie podpowiedzieæ co mo¿e byc powodem wypadania w³osów i na jakie badanie móg³bym sie udaæ ¿ebym wkoñcu sie dowiedzia³ co jest nie tak i zastosowa³ jakom¶ skuteczn± terapie!!!!??????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Dot.: wypadanie w³osów
Cytat:
Przeszukaj forum , na pewno znajdziesz co¶ na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.