O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 11:33   #91
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy do porodu trzeba zdjąć obrączke? bo ja nadal nosze ale juz coraz trudniej mi ją zdjać.i nie weim czy zdjać odłozyc i czy moge rodzic w obraczce.
Arletko lepiej zdjąć, jak Ci już spuchły palce, jak leżałam w szpitalu, to jednej dziewczynie musieli ciąć, bo nie mogła zdjąć, a szkoda by było.
Stary 2014-02-17, 11:42   #92
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Hej wpadłam póki Młody śpi,ja już po odchaczce,herbatce u kumpeli i posprzątałam domekważyłam się 3razy i za każdym razem inna waga-pie*dole to.Stawiam na cm a nie kg

Kluska każda kobieta inaczej dochodzi do siebie po porodzie nie martw się,jednym szybciej się macica kurczy innym wolniej. Będziesz laską(jeśli już nią nie jesteś) i to nie podlega żadnej dyskusji,poza tym kp i drastyczna dieta nie wchodzi w greMy powolutku,tzn. za każdym razem był numerek ale na spokojnie bez stresu.

Aga Jezu Ty zaraz na porodówkę pojedziesz ale się cieszę

Gianna chyba Aga jednak się wpycha w kolejkęodpocznij Kochana bo nie znasz dnia ani godziny

Misti dziękuję

Coffe
zaraz zmykam zobaczyć brzunia u mnie też pięknie jak Kostek wstanie,zje i ruszamy w świat

Mysia to tabsa tigerem popijasz oj nieładnie

Izka dobrze że z TŻem lepiej.

Spadam do klubu i będę później
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:45   #93
_Kluska_
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny mi też się zdaje, że to może potrwać i nic dziwnego że na 8tyg po (dziś Hana tyle kończy :jupi) te 10kg czy 12kg na plusie to jeszcze nie tak źle.. ja się nie spinam, powoli jakoś będzie. W tym temacie tż daje radę i w tym jednym naprawdę mnie wspiera- jemu się podoba jak jest i nigdy nie dał mi odczuć, że chciałby żebym już wyglądała jak wcześniej. A że, jak wiecie, mój ślubny do taktownych nie należy to raczej jest to prawda

Arletko, po porodzie często puchną nogi albo ręce. Ja miałam stopy jak kopyta przez 5 dni, ze szpitala wychodziłam w rozsznurowanych trampkach i ledwo mi się nogi mieściły. Nie ryzykuj obrączki

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:52   #94
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć
Ale piękne słoneczko u mnie, aż chce się spacerować
Miałam ciężką noc, ciągle śnią mi się koszmary, rzucam się po łóżku i bardzo często budzę się na brzuchu, a potem umieram ze strachu czy małemu nic nie zrobiłam ...
Wstałam wcześnie, bo musiałam do Zusu i UG skoczyć coś załatwić, zrobić jakieś zakupy..
Na szczęście mam kurczaka upieczonego z wczoraj i dzisiaj chociaż gotowanie mnie ominie
Może na jakiś spacerek się wybiorę jak będzie mi się chciało, bo zazwyczaj power kończy mi się po obiedzie

Gianna już niedługo, musisz wytrzymać
Aga u Ciebie też w końcu się coś ruszyło
Iza kciuki za wizytę
Arletko za 9 miesiąc

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Kluseczko wagą się nie martw, jeszcze trochę i wrócisz do dawnej formy Celebrytkami nie jesteśmy i w kilka tygodni się nie da Za chwilę wiosna, więcej spacerków i ruchu na świeżym powietrzu i po zbędnych kg nie będzie ani śladu Dodatkowo trochę wygibasów z Tżem i laska jak się patrzy
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:55   #95
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Klusiu i takie podejście mi się podoba mój TŻ też zawsze mówi że pięknie wyglądam po porodzie i to daję mi powera-ja ćwiczę dla siebie a nie dla kogoś Hana już10tygodni ma jak ten czas leci

Arletko ja miałam tak jak Kluska że po porodzie nawet skarpety mi się wpijały w kostki masakra jakaś więc lepiej ją zdejmij bo szkoda by było ją rozcinać

Lila no pięknie dzisiaj.Ja mam też wczorajsze gołąbki i już głodna jestem na myśl o nich
Run bitch!Ruuun!
Stary 2014-02-17, 11:58   #96
_Kluska_
Zakorzenienie

Mysiu i dziękuję za komplement

Lila o rany, na brzuchu? Małemu nic raczej nie zrobisz bo organizm wie na co może sobie pozwolić, ale ja nie wiem jak to mozliwe fizycznie żeby leżeć na brzuchu w tak zaawansowanej ciąży

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-02-17, 12:01   #97
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamildiana Pokaż wiadomość
Laski ile wasze maluszki jedza ml? Bo mi mala zjada 100 ml i dopomina sie wiecej.
Skąd wieszile zjada jak kp?
Cytat:
dziewczyny czy do porodu trzeba zdjąć obrączke? bo ja nadal nosze ale juz coraz trudniej mi ją zdjać.i nie weim czy zdjać odłozyc i czy moge rodzic w obraczce.
Lepiej ściągnać
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Iza, planuję tylko boję się zacząć za wcześnie. Mojej koleżanki gin powiedział, żeby z treningami się wstrzymać co najmniej 12tyg bo jak za wcześnie to grozi wtórnym nietrzymaniwm moczu. Zamierzam teraz wrócić do pływania + 10 km spaceru dziennie (teraz chodzę 7km) i chyba jakoś to pójdzie powoli. Skoro własni rodzice tak reagują to teraz wstydzę się jechać do firmy, pokazać się komuś
Agabi, nie wydaje mi się, żeby to było tak tylko z dobrej woli. Przy kawie postawiłam herbatniki i raz mama mi zwróciła uwagę, że jak chcę wrócić do formy to nie powinnam a innym razem tata powiedział, że powoli wraca mi linia i żebym nie jadła słodyczy. Przykre to w sumie trochę, ale przynajmniej szczere. Dziwnie się czuję, kumpela o której Wam pisałam z kolei co gadamy to pyta czy już mi zszedł brzuch. Nie zszedł, k^^^wa [COLOR="Silver"]
Spokojjnie możesz potrzebujesz więcej czasu.Na pewno wszystko zrzucisz

Mi mimo tego że zostało +3 kg brzuch odstajeI chce scudnac jeszcze 5 kg(oprócz tych 3).Jak na razie chyba zaczne ćwiczyć hula hop.

Po wizycie wszystko jest okMożemy zacząć przytulankiGin zadowolony że przyszłam z małym,wypytywał czy zdrowy ile punktów dostał.

Jest taka piękba pogoda że po obiedzie na pewno gdzieś pójdziemy.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:36   #98
Gianna M
Zakorzenienie

Pospalam

Kluska nie mysl o wadze moim zdaniem jest dobrze a zaraz bedzie wiosna zaczniesz smigac z Hania i zobaczysz jak szybko zrzucisz reszte Moja mama ze mna utyla 25kg od 7do 9mies tylko potem ja sie ur w styczniu a chudnac zaczela dopiero jak sie wlasnie wiosna zaczela i spacery i wiecej aktywnosci miala.

Arletko ja nie mam problemu z puchnieciem ale jak Tobie puchna palce to juz moze lepiej pozdejmuj pierscionki

Aga widze ze chyba Jasminka jednak pierwsza wyskoczy,fajnie ze zaczyna sie cos dziac Kolejnosc musi byc wiec dawaj Ja dzis tez z podmyciem mialam problem zachlapalam pol lazienki w koncu 5rano ja ledwo zywa a pod prysznic mi sie nie chcialo wchodzic.Pytalam kiedys o to kiedy zebrac probka moczu jak sie sika co 1h, i pani mi pow ze najlepiej z moczu wlasnie miedzy 4-6 rano i tak robie.Ale dzis juz byl ostatni raz

Iza
super ze wizyta u gina udana Ale fajnie ze z malym poszliscie,na pewno sie ucieszyl jak zobaczyl czlowieka ktorym sie w koncu
"opiekowal" 9mies.

Mysiu jak glowa?puscilo cos?

Lila koszmary mi na poczatku ciazy same erotyczne sny sie snily Ja na brzuchu spalam tez dlugo i przekrecalam sie mimowolnie,moj tz nawet poskarzyl na wizycie kiedys ze tak spie ale dr mowi ze spokojnie nic sie nie stanie dopoki brzucha wystajacego nie ma to mozna,potem juz kazala sie pilnowac zeby sie nie przyduszac

Ewcia ty nasza obsesjo odchudzania Przestan sie wazyc! patrz po sobie po prostu,zreszta cwiczac to miesnie sobie wyrobisz i tylko obserwacja ciala sprawi ze bedziesz wiedziala co gdzie zrzucilas

Ziajka ten trik z brazerem matko Ty chuda jestes jak nie wiem! ja po Tobie nawet bym nie powiedziala ze dopiero co w ciazy chodzilas

Coffee jak sie czujesz ?przeszlo ?lepiej dzis troszke?

Pospalam,tz poszedl na silke jak wroci to chyba na spacerek pojdziemy krotki bo szkoda pogody tak pieknie jest dzisiaj! Brzuszek cmi delikatnie dolem.A dzwonila wlasnie bratowa ze czop jej brazowy odszedl i cos jej sie leje,pewno wody jej odchodza co ma zrobic Mialam ochote jej pow. ze jajco i sie rozlaczyc

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:43   #99
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Mysiu jak glowa?puscilo cos?

Pospalam,tz poszedl na silke jak wroci to chyba na spacerek pojdziemy krotki bo szkoda pogody tak pieknie jest dzisiaj! Brzuszek cmi delikatnie dolem.A dzwonila wlasnie bratowa ze czop jej brazowy odszedl i cos jej sie leje,pewno wody jej odchodza co ma zrobic Mialam ochote jej pow. ze jajco i sie rozłączyć
Odpuściło ale jestem przymulona

Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:46   #100
agabiwro
Wtajemniczenie

nie, no u mnie już cisza. Jedyne co, to ból spojenia i uczucie wilgoci powoli się szykujemy, ale bardzo powoli, dosłownie tiptopkami.

Izunia, tylko wiesz z tym płaceniem to będzie tak, że jak tż uważa że wam na życie nie wystarczy jak wszystko popłacone będzie, to prędzej czy później znowu czegoś nie opłaci. Musisz z nim pogadać o reorganizacji budżetu.

Kluska, ty jesteś całkowicie usprawiedliwiona z wagi w ciązy, bo tylko dzięki owocom przeszłaś jakoś ciężkie, mdłe momenty. Wiadomo, że owocki zdrowe, ale bomby cukrowe. Nie możesz sobie wszystkiego teraz odmawiać. Każda pewnie musi zrobić jakieś ćwiczenia na brzuch (patrzRuda), niestety samo się nie wchłonie, no chyba że u mega szczuplinek. Ja to się nawet nie łudzę

Mysiu, ta głowa to pewnie przez tą pogodę. Raz pięknie, raz paskudnie. Może do tego ciężko pracujecie a jak w pracy? wróciła już twoja koleżanka?

Coffee, ja miałam wzdęcia, i strasznie mi się dobijało

Gianna, zróbcie długi spacer, wtedy jest większa szansa że się ruszy. Ziajka to od początku podpitala, ona na bank miała surogatkę :P

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png

Edytowane przez agabiwro
Czas edycji: 2014-02-17 o 12:55
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:02   #101
Kamildiana
Zadomowienie

Iza bo trzy razy karmilam mala mm zazwyczaj po kapaniu bo mam wrazenie ze mala wisi mi na cycu je je i je a później zdarza jej sie wyrzygac fontannę i dalej szuka pozniej wiec mam wrazenie ze sie nie najada moim mlekiem. Ale to nie zawsze np teraz zjadla i spi ladnie a dzis o 3:rano jadla i za pol godz dalej krzyk o cycolenie. Troche mnie to załamuje chce karmic smale wydaje mi sie ze mam mało wartościowe mleko.

Ale tz mnie wkurza. Natalia sosla w wozku na dole i ja sie poszkam polozyc na gore ale ze tz chcial wyjsc cos tam kolo domu robic to sie pyta czy ja zejde to mu mowie przynies mi nsla do sypialni bo chce sie przespac. No przyniósł ale ona się zaraz przebudzila i karmienie i ona dalej do spania wiec usypianie. Polozylam ja w lezance na lozku i sama spie tez nie wiem moze przespalam z 15 minut i ona skwierczy patrze a tz nad nami stoi i sie przyglada ja ja pobujalam ona za chwile zaczela plakac a ten dslej stoi nad nami i sie gapi no szlag mnie trafia. To nie o to chodzi ze musialam wstac alr jak juz stal nad nami i widzial ze spie to mogl ja zabawic. Ja wstalam wzielam mala a ten ze on idzie dalej i zebym dzwonilam jak nie bede sobie dawac rady. Nosz kur... odezwal sie zatroskany mąż.

No to sie wyzalilam. Ja mu dam popalic w nocy bedzie wstawal za kazdym razem jak ja wstaje i bedzie siedzial zanim nakarmie odbije przewine i uspie no to jakies 1,5 godz zobaczymy czy bedzie taki cwany.
żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie
Kamildiana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 13:19   #102
arletka1313
Zakorzenienie

znaczy mi nie puchnał palce jakos strasznie, ale czasem własnie juz jej obrócic nie moge,wiec lepiej ja zdejme,choc bede sie dziko czuła.ale lepiej tak niz palca mieli by mi obciąć

byłam na spacerku,fajna pogoda

gianna trzeba było tak powiedziec, niech mamusi zapyta a nie ciebie!

iza ale fajnie tak pokazac lekarzowi jego malutkiego pacjenta

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

kami no "fantastyczny" mąż...ech!
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:14   #103
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabiwro Pokaż wiadomość
Izunia, tylko wiesz z tym płaceniem to będzie tak, że jak tż uważa że wam na życie nie wystarczy jak wszystko popłacone będzie, to prędzej czy później znowu czegoś nie opłaci. Musisz z nim pogadać o reorganizacji budżetu.
Wiem,czeka nas poważna rozmowa.
Cytat:
Napisane przez Kamildiana Pokaż wiadomość

Ale tz mnie wkurza. Natalia sosla w wozku na dole i ja sie poszkam polozyc na gore ale ze tz chcial wyjsc cos tam kolo domu robic to sie pyta czy ja zejde to mu mowie przynies mi nsla do sypialni bo chce sie przespac. No przyniósł ale ona się zaraz przebudzila i karmienie i ona dalej do spania wiec usypianie. Polozylam ja w lezance na lozku i sama spie tez nie wiem moze przespalam z 15 minut i ona skwierczy patrze a tz nad nami stoi i sie przyglada ja ja pobujalam ona za chwile zaczela plakac a ten dslej stoi nad nami i sie gapi no szlag mnie trafia. To nie o to chodzi ze musialam wstac alr jak juz stal nad nami i widzial ze spie to mogl ja zabawic. Ja wstalam wzielam mala a ten ze on idzie dalej i zebym dzwonilam jak nie bede sobie dawac rady. Nosz kur... odezwal sie zatroskany mąż.

No to sie wyzalilam. Ja mu dam popalic w nocy bedzie wstawal za kazdym razem jak ja wstaje i bedzie siedzial zanim nakarmie odbije przewine i uspie no to jakies 1,5 godz zobaczymy czy bedzie taki cwany.
Ehhh te chłopy to nie pomyślą

Stary 2014-02-17, 15:45   #104
Lila_27
Zakorzenienie

Cytat:
Mysiu i dziękuję za komplement

Lila o rany, na brzuchu? Małemu nic raczej nie zrobisz bo organizm wie na co może sobie pozwolić, ale ja nie wiem jak to mozliwe fizycznie żeby leżeć na brzuchu w tak zaawansowanej ciąży
Mój brzuchal nie jest taki wielki To przez sen się tak przekręcam i budzę się w różnych pozycjach, niekoniecznie wygodnych Mały dzisiaj wierci się, więc chyba krzywdy mu nie zrobiłam

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Iza to do dzieła

Mamuśki mam pytanie co kupiłyście do kąpieli dla maleństw, bo byłam wczoraj w Rossmanie i np. Nivea Baby jest od 1 miesiąca? Czym myłyście/myjecie swoje skarby? Co z oliwką do ciała? Używacie?
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:48   #105
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość

Mamuśki mam pytanie co kupiłyście do kąpieli dla maleństw, bo byłam wczoraj w Rossmanie i np. Nivea Baby jest od 1 miesiąca? Czym myłyście/myjecie swoje skarby? Co z oliwką do ciała? Używacie?
Ja myje mydełkiem Bambino.Po kąpieli zawsze oliwka albo bambino albo JOHNSON'S

Stary 2014-02-17, 15:52   #106
agabiwro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Mój brzuchal nie jest taki wielki To przez sen się tak przekręcam i budzę się w różnych pozycjach, niekoniecznie wygodnych Mały dzisiaj wierci się, więc chyba krzywdy mu nie zrobiłam

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Iza to do dzieła

ja za radą Rudej kupiłam emolium, ale też jak Iza mam mydełko bambino. Gdzieś czytałam, że oliwki już się nie używa tak o, tylko w przypadku suchej skóry u dziecka. Niech najlepiej sie mamuśki wypowiedzą, bo ja jeszcze bladego pojęcia nie mam jak to u mnie będzie. Na bank będę smarowała główkę, żeby ciemieniuchy nie było, no i lubię zapach oliwki bambino

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:57   #107
zophiee
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Sorry, że się nie odzywam, ale netu w domu tymczasowym nie mam

Teraz wpadłam na chwilkę do siostry i korzystam...
Witam się w 26 tygodniu i aplikacja pokazuje mi III trymestr
Badania ok, ostatnio miałam morfologię i mocz
Szyjka się skraca, więc więcej leżę, jestem na zwolnieniu lekarskim od połowy stycznia...
Teraz gorący okres, bo szukamy wyposażenia do domu, kompletujemy wyprawkę dla dziecka, dziś jedziemy wieczorem oglądać wózki, i chyba stanie na tym bugaboo
Także masa roboty, a że nie mam netu, to w weekendy kompletuję u siostry zakupy i potem przez cały tydzień odbieram przesyłki kurierskie...ech

Zainstaluję sobie chyba apkę na wizaż na telefon, bo bardzo mi Was brakuje i dziękuję, za pamięć
poczytałam jednym okiem, super sobie radzicie- to jak zwykle, narzekacie na TŻ ( ja też bym się dołączyła)
trzymajcie się ciepło, obiecuję wpadać częściej
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:31   #108
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Szyjka się skraca, więc więcej leżę, jestem na zwolnieniu lekarskim od połowy stycznia...
Teraz gorący okres, bo szukamy wyposażenia do domu, kompletujemy wyprawkę dla dziecka, dziś jedziemy wieczorem oglądać wózki, i chyba stanie na tym bugaboo
Także masa roboty, a że nie mam netu, to w weekendy kompletuję u siostry zakupy i potem przez cały tydzień odbieram przesyłki kurierskie...ech

Zainstaluję sobie chyba apkę na wizaż na telefon, bo bardzo mi Was brakuje i dziękuję, za pamięć
poczytałam jednym okiem, super sobie radzicie- to jak zwykle, narzekacie na TŻ ( ja też bym się dołączyła)
wreszcie dobrze ze badania ok, ale jak szyjka isę skraca to wiecej lez, odpoczywaj bo to nie czas na poród
trzymaj sie kochana, juz ostatni trymestr

ja tez mam mydełko bambino, ale i szampon bambino(tylko nie weim czy bede używała), a oliwke to czytałam ze całe ciałko smarujemy maluszkowi ale tylko przez miesiac, bo potem oliwka zatyka pory i robia sie potówki, ale główke wiadomo ze mozna dalej. ja dalej nie mam zadnego natłuszczacza typu emolium, nie wiem,na razie nie kupuje, w razie czego dokupie.

od kiedy mozna popijac herbatki na laktacje? za ok 2 tyg bede piersi i sutki hartowała.
Hania 6.09.2016

Stary 2014-02-17, 17:02   #109
_Kluska_
Zakorzenienie

Zophie, no wreszcie!!!! martwiłyśmy się! uff, dobrze, że w porządku tylko na tą szyjkę uważaj, leż dużo i odzywaj się koniecznie jaki model bugaboo? buffalo jest super

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

chciałam sobie dziś zrobić trening na 10km ale pęcherz mnie cisnął już przy 3,5 km wróciłam więc i w okolicach domu łaziłam aż do chwili krytycznej, kiedy już musiałam siku zatem dziś 7,5 km.
w ogóle pogoda cudna, ale jak ubierać dziecko dziś już założyłam małej chłodniejszy kombinezonik, przecież w tamtym ją woziłam przy -10 no to teraz byłoby chyba za ciepło.

ja mam mydełko bambino i na zmianę go używałam z emolium i z j&j (miałam próbki). po j&j skóra na nóżkach się wysuszała, po emolium miałam wrażenie, że jest nieumyta. mydełko ok. krem mam oilatum ale smarowałam tylko tam gdzie przesuszenie. mamy też to Nivea Baby (Gianna ) i jest super - zapach cudny, fajna miękka pianka, nie wysusza skóry. w sumie od czasu jak zaczęłam go używać ani razu nie musiałam smarować a i nie chce mi się innych używać bo ten mi najbardziej pasuje

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 17:03   #110
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Super że się odezwałaś
Cytat:

od kiedy mozna popijac herbatki na laktacje? za ok 2 tyg bede piersi i sutki hartowała.
Ja piłam dopiero po porodzie.

Dziewczyny Domiś śpi od 15:30.Zastanawiam się czy go nie wybudzić?Boje się że mi potem nie zaśnie wieczorem.Jak wy robicie jak dzieci spią o tej porze?

Stary 2014-02-17, 17:18   #111
arletka1313
Zakorzenienie

kluska ja mam jeszcze mleczko z nivea,ale uzywac bede na ciałko po miesiacu jak oliwka skończe,choc tak ładnie pachnie ze moze i wczesniej zaczne stosowac.

usmazyłam sobie kilka nalesnikow, zaraz zrobie kakao i bede zajadała, mniam
Hania 6.09.2016

Stary 2014-02-17, 17:27   #112
_Kluska_
Zakorzenienie

Iza a o ktorej zaczynacie Domisiową noc? My późno bo teraz o 22 zaczynam proby lulania ale staram sie, zeby tak od 19 byla aktywna to wtedy latwiej zasypia.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-02-17, 17:36   #113
arletka1313
Zakorzenienie

rozmawiałam dzis z tz jeszcze raz czy chce byc przy pordzie,on na poczatku ze obiecac mi nie moze bo pracuje na rozne zmiany i jak bedzie w pracy to nie bedzie ze mna,ale mowie mu ze porod nie odbedzie sie w godzine tylko kilka godzin i ze moze akurat zdazy. to w końcu powiedzial ze jak tylko bedzie mogł byc to bedzie ze mna i ze "najwyzej beda musieli mnie tam reanimowac" oj chyba tak zle nie bedzie. powiedziałam ze bardzo bym chciała aby był. no i sie zgodził.
a najlepsze jak ogladalismy porodówke, i rodziła kobieta i kupke urodziła i tam przepraszała personel, a oni jej tłumaczyli ze kazdej pacjentce to się zdarza bo dziecko przechodzac czysci wszystko co jest w jelitach, mój tz się patrzy i pyta mnie "tak?tobie tez sie moze zdarzyc?" mówię ze moze, popatrzył i mówi "o ludzie, nie dosyc ze boli,krew sie leje to jeszcze takie rzeczy" myślałam ze ze smiechu zejde przez niego. no ale przynajmniej jest przygotowany, nie bedzie zdziwniony w razie czego
Hania 6.09.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 17:38   #114
iza243
Zakorzenienie

Kluska my Domisia kąpiemy o 20:00 potem cyc i zaczynam usypianie.Z tym jest różnie bo czasem zaśnie szybko a czasem dopiero o 22:00.Kurcze śpi tak twardo już 3 godziny nie wiem czy na kąpiel wstanie.Chyba go obudze,co myślisz?

Stary 2014-02-17, 17:45   #115
_Kluska_
Zakorzenienie

Iza, ja bym obudziła. . Może mu się pomyliło. Raz po spacerze Hana się nie wybudziła i spała łącznie od 14.30 do 18.30 i w końcu obudziłam. Z zaśnięciem potem niby nie było problemów ale to był chyba dzień po skoku rozwojowym i odreagowywała po prostu.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Arletko, mam nadzieję, że tż trafi na poród bo to cudne przeżycie i obecność partnera dużo dała, przynajmniej mi. A gdyby się nie udało to masz rezerwowego towarzysza?

Mysiu jak się czujesz?

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-02-17, 17:52   #116
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Iza, ja bym obudziła. . Może mu się pomyliło. Raz po spacerze Hana się nie wybudziła i spała łącznie od 14.30 do 18.30 i w końcu obudziłam. Z zaśnięciem potem niby nie było problemów ale to był chyba dzień po skoku rozwojowym i odreagowywała po prostu.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Arletko, mam nadzieję, że tż trafi na poród bo to cudne przeżycie i obecność partnera dużo dała, przynajmniej mi. A gdyby się nie udało to masz rezerwowego towarzysza?

Mysiu jak się czujesz?
jak nie bedzie tz to pewnie sama bede, no tesciowa mnie zawiezie do szpitala ale nie chce zeby ze mną rodziła
chce tz,ale jak wyjdzie to zobaczymy,jak np trzeba bedzie jechac i bedzie w domu to juz sobie wolne wezmie w pracy, a jak pojade z tesciowa to i tak przeciez pare godz to trwa wiec moze zdazy i z pracy dojechac.
Hania 6.09.2016

Stary 2014-02-17, 19:07   #117
_Kluska_
Zakorzenienie

Jest duża szansa, że tż zdąży

Iza, dziś chyba taki dzień śpiący bo porobilam troche i właśnie sie zorientowałam, że już 3godz mała śpi. Też budzę.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2014-02-17, 19:25   #118
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Ja już wykąpana,Młody jak na razie spokojnie śpi u koleżanki brylował na całego,śmiał się,zabawiał towarzystwo ogólnie był grzeczny.

Kami Twój TŻ ewidentnie domaga się tego żebyś nim konkrentnie potrząsnęła po to jesteśmy żebyś się wyżaliła jak Ci źle-każda z nas ma gorsze dni

Izka ja bym obudziła.Kiedyś Kostek zaszalał i też dłuuugo spał więc go obudziłam,wykąpałam,wycyo liłam i spał dalej

Zophiee oszczędzaj się

Arletko no super ja się podpisuję pod tym co mówiła Kluska-towarzystwo w trakcie porodu jest na prawdę nieocenione no i według mnie zmniejsza stres o połowę

Gianna "o mój Boże KAROLINKA RODZI" no ona taka wspaniała i doświadczona i nie wie co się dzieje-nich jej mamusia pomoże.A Ty sobie leż i odpoczywaj

Lila ja do pół roku używałam Emolium do kąpieli i do smarowania a teraz Nivea Baby.Używam też Tesco Loves Baby(tylko do kąpieli a smaruję Nivea Baby)-pięknie pachnie ale Kostek na początku miał uczulenie ale teraz już nie ma

Aga ja na ciemieniuchę miałam "Emolium zmiękczający żel na ciemieniuchę" z takim fajnym dziubkiem i jest na prawdę dobry

Dzisiaj muszę zrobić 2razy Mel B bo nie miałam siłki.Kostuś dzisiaj uderzył się w główkę-przewrócił się do tylu i płakał,wzięłam go na rączki i przytulił mocno do cycusia żal mi go było bo płakał mocno ale zaraz go zabawiłam i było dobrze.Patrzyłam dzisiaj na niego jak szarżuje po łóżku i tak sobie pomyślałam "Boże jak ja go kocham" ciągle tak mam i nadal nie mogę uwierzyć że go urodziłam.
Run bitch!Ruuun!
Stary 2014-02-17, 19:26   #119
mysia1986
Zakorzenienie

Kluska, czuje sie ok. Ale masz racje, cos chyba z dniem dzisiejszym jest nie tak. Sama jestem przymulona od rana a co dopiero Wasze brzdace.

Jutro jade po pracy z kolega po zakupy jedzeniowe i % na droge do Ostrody. Jedziemy juz w srode przed poludniem
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:40   #120
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Jest duża szansa, że tż zdąży

Iza, dziś chyba taki dzień śpiący bo porobilam troche i właśnie sie zorientowałam, że już 3godz mała śpi. Też budzę.
też mi sie wydaje ze zdaży, i sie tak łatwo nie wykręci

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Ja już wykąpana,Młody jak na razie spokojnie śpi u koleżanki brylował na całego,śmiał się,zabawiał towarzystwo ogólnie był grzeczny.

Kami Twój TŻ ewidentnie domaga się tego żebyś nim konkrentnie potrząsnęła po to jesteśmy żebyś się wyżaliła jak Ci źle-każda z nas ma gorsze dni

Izka ja bym obudziła.Kiedyś Kostek zaszalał i też dłuuugo spał więc go obudziłam,wykąpałam,wycyo liłam i spał dalej

Zophiee oszczędzaj się

Arletko no super ja się podpisuję pod tym co mówiła Kluska-towarzystwo w trakcie porodu jest na prawdę nieocenione no i według mnie zmniejsza stres o połowę

Gianna "o mój Boże KAROLINKA RODZI" no ona taka wspaniała i doświadczona i nie wie co się dzieje-nich jej mamusia pomoże.A Ty sobie leż i odpoczywaj

Lila ja do pół roku używałam Emolium do kąpieli i do smarowania a teraz Nivea Baby.Używam też Tesco Loves Baby(tylko do kąpieli a smaruję Nivea Baby)-pięknie pachnie ale Kostek na początku miał uczulenie ale teraz już nie ma

Aga ja na ciemieniuchę miałam "Emolium zmiękczający żel na ciemieniuchę" z takim fajnym dziubkiem i jest na prawdę dobry

Dzisiaj muszę zrobić 2razy Mel B bo nie miałam siłki.Kostuś dzisiaj uderzył się w główkę-przewrócił się do tylu i płakał,wzięłam go na rączki i przytulił mocno do cycusia żal mi go było bo płakał mocno ale zaraz go zabawiłam i było dobrze.Patrzyłam dzisiaj na niego jak szarżuje po łóżku i tak sobie pomyślałam "Boże jak ja go kocham" ciągle tak mam i nadal nie mogę uwierzyć że go urodziłam.
właśnie ze wzgledu na ten "stres porodowy" chciałabym zeby był ze mna, a z drugiej strony to takie piękne jak tatuś doświadczy chociaz tak narodzin dziecka teraz mu sie wydaje ze to straszne,zreszta ja tez sie boje bo nie weim co mnie czeka,ale jak mysle o chwili gdy mała wyjdzie na świat to czuję taka ogromną radośc

o biedny Kosta,znowu guz na głowie, ale nie pierwszy i nie ostatni
jesteś wspaniałą mama, juz nie raz ci to pisałyśmy i jestes dla mnie mega wzorem
Hania 6.09.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości