![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Arletko lepiej zdjąć, jak Ci już spuchły palce, jak leżałam w szpitalu, to jednej dziewczynie musieli ciąć, bo nie mogła zdjąć, a szkoda by było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Hej wpadłam póki Młody śpi,ja już po odchaczce,herbatce u kumpeli i posprzątałam domek
![]() ![]() Kluska każda kobieta inaczej dochodzi do siebie po porodzie ![]() ![]() ![]() Aga Jezu Ty zaraz na porodówkę pojedziesz ![]() ![]() Gianna chyba Aga jednak się wpycha w kolejkę ![]() ![]() Misti dziękuję ![]() ![]() Coffe zaraz zmykam zobaczyć brzunia ![]() ![]() Mysia to tabsa tigerem popijasz ![]() ![]() Izka dobrze że z TŻem lepiej. Spadam do klubu i będę później ![]()
#93 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() Arletko, po porodzie często puchną nogi albo ręce. Ja miałam stopy jak kopyta przez 5 dni, ze szpitala wychodziłam w rozsznurowanych trampkach i ledwo mi się nogi mieściły. Nie ryzykuj obrączki ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale piękne słoneczko u mnie, aż chce się spacerować ![]() Miałam ciężką noc, ciągle śnią mi się koszmary, rzucam się po łóżku i bardzo często budzę się na brzuchu, a potem umieram ze strachu czy małemu nic nie zrobiłam ... Wstałam wcześnie, bo musiałam do Zusu i UG skoczyć coś załatwić, zrobić jakieś zakupy.. Na szczęście mam kurczaka upieczonego z wczoraj i dzisiaj chociaż gotowanie mnie ominie ![]() Może na jakiś spacerek się wybiorę jak będzie mi się chciało, bo zazwyczaj power kończy mi się po obiedzie ![]() Gianna już niedługo, musisz wytrzymać ![]() Aga u Ciebie też w końcu się coś ruszyło ![]() Iza kciuki za wizytę ![]() Arletko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Kluseczko wagą się nie martw, jeszcze trochę i wrócisz do dawnej formy ![]() ![]() ![]() ![]()
#95 |
Zakorzenienie
|
Klusiu i takie podejście mi się podoba
![]() ![]() ![]() ![]() Arletko ja miałam tak jak Kluska że po porodzie nawet skarpety mi się wpijały w kostki ![]() ![]() Lila no pięknie dzisiaj.Ja mam też wczorajsze gołąbki i już głodna jestem na myśl o nich ![]()
#96 |
Zakorzenienie
|
Mysiu i dziękuję za komplement
![]() Lila o rany, na brzuchu? Małemu nic raczej nie zrobisz bo organizm wie na co może sobie pozwolić, ale ja nie wiem jak to mozliwe fizycznie żeby leżeć na brzuchu w tak zaawansowanej ciąży ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi mimo tego że zostało +3 kg brzuch odstaje ![]() ![]() Po wizycie wszystko jest ok ![]() ![]() Jest taka piękba pogoda że po obiedzie na pewno gdzieś pójdziemy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Pospalam
![]() Kluska nie mysl o wadze moim zdaniem jest dobrze a zaraz bedzie wiosna zaczniesz smigac z Hania i zobaczysz jak szybko zrzucisz reszte ![]() ![]() Arletko ja nie mam problemu z puchnieciem ale jak Tobie puchna palce to juz moze lepiej pozdejmuj pierscionki Aga widze ze chyba Jasminka jednak pierwsza wyskoczy,fajnie ze zaczyna sie cos dziac ![]() ![]() ![]() ![]() Iza super ze wizyta u gina udana ![]() "opiekowal" 9mies. Mysiu jak glowa?puscilo cos? Lila koszmary ![]() ![]() ![]() Ewcia ty nasza obsesjo odchudzania ![]() ![]() Ziajka ten trik z brazerem ![]() ![]() Coffee jak sie czujesz ?przeszlo ?lepiej dzis troszke? ![]() Pospalam,tz poszedl na silke jak wroci to chyba na spacerek pojdziemy krotki bo szkoda pogody tak pieknie jest dzisiaj! Brzuszek cmi delikatnie dolem.A dzwonila wlasnie bratowa ze czop jej brazowy odszedl i cos jej sie leje,pewno wody jej odchodza co ma zrobic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
nie, no u mnie już cisza. Jedyne co, to ból spojenia i uczucie wilgoci
![]() Izunia, tylko wiesz z tym płaceniem to będzie tak, że jak tż uważa że wam na życie nie wystarczy jak wszystko popłacone będzie, to prędzej czy później znowu czegoś nie opłaci. Musisz z nim pogadać o reorganizacji budżetu. Kluska, ty jesteś całkowicie usprawiedliwiona z wagi w ciązy, bo tylko dzięki owocom przeszłaś jakoś ciężkie, mdłe momenty. Wiadomo, że owocki zdrowe, ale bomby cukrowe. Nie możesz sobie wszystkiego teraz odmawiać. Każda pewnie musi zrobić jakieś ćwiczenia na brzuch (patrzRuda), niestety samo się nie wchłonie, no chyba że u mega szczuplinek. Ja to się nawet nie łudzę ![]() Mysiu, ta głowa to pewnie przez tą pogodę. Raz pięknie, raz paskudnie. Może do tego ciężko pracujecie ![]() Coffee, ja miałam wzdęcia, i strasznie mi się dobijało Gianna, zróbcie długi spacer, wtedy jest większa szansa że się ruszy. Ziajka to od początku podpitala, ona na bank miała surogatkę :P
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-02-17 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Iza bo trzy razy karmilam mala mm zazwyczaj po kapaniu bo mam wrazenie ze mala wisi mi na cycu je je i je a później zdarza jej sie wyrzygac fontannę i dalej szuka pozniej wiec mam wrazenie ze sie nie najada moim mlekiem. Ale to nie zawsze np teraz zjadla i spi ladnie a dzis o 3:rano jadla i za pol godz dalej krzyk o cycolenie. Troche mnie to załamuje chce karmic smale wydaje mi sie ze mam mało wartościowe mleko.
Ale tz mnie wkurza. Natalia sosla w wozku na dole i ja sie poszkam polozyc na gore ale ze tz chcial wyjsc cos tam kolo domu robic to sie pyta czy ja zejde to mu mowie przynies mi nsla do sypialni bo chce sie przespac. No przyniósł ale ona się zaraz przebudzila i karmienie i ona dalej do spania wiec usypianie. Polozylam ja w lezance na lozku i sama spie tez nie wiem moze przespalam z 15 minut i ona skwierczy patrze a tz nad nami stoi i sie przyglada ja ja pobujalam ona za chwile zaczela plakac a ten dslej stoi nad nami i sie gapi no szlag mnie trafia. To nie o to chodzi ze musialam wstac alr jak juz stal nad nami i widzial ze spie to mogl ja zabawic. Ja wstalam wzielam mala a ten ze on idzie dalej i zebym dzwonilam jak nie bede sobie dawac rady. Nosz kur... odezwal sie zatroskany mąż. No to sie wyzalilam. Ja mu dam popalic w nocy bedzie wstawal za kazdym razem jak ja wstaje i bedzie siedzial zanim nakarmie odbije przewine i uspie no to jakies 1,5 godz zobaczymy czy bedzie taki cwany.
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
znaczy mi nie puchnał palce jakos strasznie, ale czasem własnie juz jej obrócic nie moge,wiec lepiej ja zdejme,choc bede sie dziko czuła.ale lepiej tak niz palca mieli by mi obciąć
![]() byłam na spacerku,fajna pogoda ![]() gianna trzeba było tak powiedziec, niech mamusi zapyta a nie ciebie! iza ale fajnie tak pokazac lekarzowi jego malutkiego pacjenta ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- kami no "fantastyczny" mąż...ech!
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Iza to do dzieła ![]() Mamuśki mam pytanie co kupiłyście do kąpieli dla maleństw, bo byłam wczoraj w Rossmanie i np. Nivea Baby jest od 1 miesiąca? Czym myłyście/myjecie swoje skarby? Co z oliwką do ciała? Używacie?
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ja myje mydełkiem Bambino.Po kąpieli zawsze oliwka albo bambino albo JOHNSON'S
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Sorry, że się nie odzywam, ale netu w domu tymczasowym nie mam ![]() Teraz wpadłam na chwilkę do siostry i korzystam... Witam się w 26 tygodniu i aplikacja pokazuje mi III trymestr Badania ok, ostatnio miałam morfologię i mocz Szyjka się skraca, więc więcej leżę, jestem na zwolnieniu lekarskim od połowy stycznia... Teraz gorący okres, bo szukamy wyposażenia do domu, kompletujemy wyprawkę dla dziecka, dziś jedziemy wieczorem oglądać wózki, i chyba stanie na tym bugaboo ![]() Także masa roboty, a że nie mam netu, to w weekendy kompletuję u siostry zakupy i potem przez cały tydzień odbieram przesyłki kurierskie...ech Zainstaluję sobie chyba apkę na wizaż na telefon, bo bardzo mi Was brakuje i dziękuję, za pamięć ![]() poczytałam jednym okiem, super sobie radzicie- to jak zwykle, narzekacie na TŻ ( ja też bym się dołączyła) ![]() trzymajcie się ciepło, obiecuję wpadać częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymaj sie kochana, juz ostatni trymestr ![]() ja tez mam mydełko bambino, ale i szampon bambino(tylko nie weim czy bede używała), a oliwke to czytałam ze całe ciałko smarujemy maluszkowi ale tylko przez miesiac, bo potem oliwka zatyka pory i robia sie potówki, ale główke wiadomo ze mozna dalej. ja dalej nie mam zadnego natłuszczacza typu emolium ![]() od kiedy mozna popijac herbatki na laktacje? za ok 2 tyg bede piersi i sutki hartowała.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Zophie, no wreszcie!!!! martwiłyśmy się! uff, dobrze, że w porządku tylko na tą szyjkę uważaj, leż dużo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- chciałam sobie dziś zrobić trening na 10km ale pęcherz mnie cisnął już przy 3,5 km ![]() ![]() w ogóle pogoda cudna, ale jak ubierać dziecko ![]() ja mam mydełko bambino i na zmianę go używałam z emolium i z j&j (miałam próbki). po j&j skóra na nóżkach się wysuszała, po emolium miałam wrażenie, że jest nieumyta. mydełko ok. krem mam oilatum ale smarowałam tylko tam gdzie przesuszenie. mamy też to Nivea Baby (Gianna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny Domiś śpi od 15:30.Zastanawiam się czy go nie wybudzić?Boje się że mi potem nie zaśnie wieczorem.Jak wy robicie jak dzieci spią o tej porze?
||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
kluska ja mam jeszcze mleczko z nivea,ale uzywac bede na ciałko po miesiacu jak oliwka skończe,choc tak ładnie pachnie ze moze i wczesniej zaczne stosowac.
usmazyłam sobie kilka nalesnikow, zaraz zrobie kakao i bede zajadała, mniam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Iza a o ktorej zaczynacie Domisiową noc? My późno bo teraz o 22 zaczynam proby lulania ale staram sie, zeby tak od 19 byla aktywna to wtedy latwiej zasypia.
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
rozmawiałam dzis z tz jeszcze raz czy chce byc przy pordzie,on na poczatku ze obiecac mi nie moze bo pracuje na rozne zmiany i jak bedzie w pracy to nie bedzie ze mna,ale mowie mu ze porod nie odbedzie sie w godzine tylko kilka godzin i ze moze akurat zdazy. to w końcu powiedzial ze jak tylko bedzie mogł byc to bedzie ze mna i ze "najwyzej beda musieli mnie tam reanimowac"
![]() a najlepsze jak ogladalismy porodówke, i rodziła kobieta i kupke urodziła i tam przepraszała personel, a oni jej tłumaczyli ze kazdej pacjentce to się zdarza bo dziecko przechodzac czysci wszystko co jest w jelitach, mój tz się patrzy i pyta mnie "tak?tobie tez sie moze zdarzyc?" mówię ze moze, popatrzył i mówi "o ludzie, nie dosyc ze boli,krew sie leje to jeszcze takie rzeczy" myślałam ze ze smiechu zejde przez niego. no ale przynajmniej jest przygotowany, nie bedzie zdziwniony w razie czego ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Kluska my Domisia kąpiemy o 20:00 potem cyc i zaczynam usypianie.Z tym jest różnie bo czasem zaśnie szybko a czasem dopiero o 22:00.Kurcze śpi tak twardo już 3 godziny nie wiem czy na kąpiel wstanie.Chyba go obudze,co myślisz?
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Iza, ja bym obudziła. . Może mu się pomyliło. Raz po spacerze Hana się nie wybudziła i spała łącznie od 14.30 do 18.30 i w końcu obudziłam. Z zaśnięciem potem niby nie było problemów ale to był chyba dzień po skoku rozwojowym i odreagowywała po prostu.
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Arletko, mam nadzieję, że tż trafi na poród bo to cudne przeżycie i obecność partnera dużo dała, przynajmniej mi. A gdyby się nie udało to masz rezerwowego towarzysza? Mysiu jak się czujesz?
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chce tz,ale jak wyjdzie to zobaczymy,jak np trzeba bedzie jechac i bedzie w domu to juz sobie wolne wezmie w pracy, a jak pojade z tesciowa to i tak przeciez pare godz to trwa wiec moze zdazy i z pracy dojechac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Jest duża szansa, że tż zdąży
![]() Iza, dziś chyba taki dzień śpiący bo porobilam troche i właśnie sie zorientowałam, że już 3godz mała śpi. Też budzę.
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja już wykąpana,Młody jak na razie spokojnie śpi
![]() Kami Twój TŻ ewidentnie domaga się tego żebyś nim konkrentnie potrząsnęła ![]() ![]() Izka ja bym obudziła.Kiedyś Kostek zaszalał i też dłuuugo spał więc go obudziłam,wykąpałam,wycyo liłam i spał dalej ![]() Zophiee oszczędzaj się ![]() Arletko no super ![]() ![]() ![]() Gianna "o mój Boże KAROLINKA RODZI" ![]() ![]() Lila ja do pół roku używałam Emolium do kąpieli i do smarowania a teraz Nivea Baby.Używam też Tesco Loves Baby(tylko do kąpieli a smaruję Nivea Baby)-pięknie pachnie ale Kostek na początku miał uczulenie ale teraz już nie ma ![]() Aga ja na ciemieniuchę miałam "Emolium zmiękczający żel na ciemieniuchę" z takim fajnym dziubkiem i jest na prawdę dobry ![]() Dzisiaj muszę zrobić 2razy Mel B bo nie miałam siłki.Kostuś dzisiaj uderzył się w główkę-przewrócił się do tylu i płakał,wzięłam go na rączki i przytulił mocno do cycusia ![]() ![]()
#119 |
Zakorzenienie
|
Kluska, czuje sie ok. Ale masz racje, cos chyba z dniem dzisiejszym jest nie tak. Sama jestem przymulona od rana a co dopiero Wasze brzdace.
Jutro jade po pracy z kolega po zakupy jedzeniowe i % na droge do Ostrody. Jedziemy juz w srode przed poludniem ![]()
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() o biedny Kosta,znowu guz na głowie, ale nie pierwszy i nie ostatni ![]() jesteś wspaniałą mama, juz nie raz ci to pisałyśmy i jestes dla mnie mega wzorem ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.