Traumy zapachowe, czyli perfumy, które Was prześladują ;) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-01, 19:49   #91
gypsy_woman
Raczkowanie

GG do gypsy_woman
Dot.: traumy zapachowe, czyli perfumy, które Was prześladują ;)

Na mnie największe "wrażenie" zrobiły dwa zapachy. Pierwszy to Narciso R.
Już miałam kupować w ciemno (w Gdańsku był przez jakiś czas nieuchwytny) po przeczytaniu tych wszystkich zachwytów, na szczęście zostałam obdarowana próbką (dziękuję założycielce wątku , użyłam jej sobie pewnego pięknego poranka i z trudem doszłam do pracy. Co kilka minut chodziłam do łazienki i próbowałam go zmyć. Niestety zagnieździł się w rękawie swetra i czułam go przy każdym ruchu ręki do końca dnia
Nie wyobrażałam sobie do tej pory, że coś może aż tak na mnie zadziałać, no może poza...Angel Le Lys.
To była moja wielka miłość. Byłam już bliska zakupu, ale udało mi się wcześniej zdobyć kilka próbek. Używałam ich z ogromną przyjemnością przez kilka dni a kolejnego nastąpił nieoczekiwany zwrot. To prawda, że granica między miłością a nienawiścią jest cienka - dziś ten zapach wywołuje u mnie bardzo negatywne wspomnienia. Czując go dziś na kimś, oddalam się na bezpieczną odległość (no, chyba że w pobliżu jet toaleta
gypsy_woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 13:24   #92
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Traumatyczne przezycie w perfumeri miałam kilka lat temu jak powąchałam Angel,poprostu zemdliło mnie.Ble.Regularnie co jakis czas próbuje znowu tego zapachu, ale awsze z tym samym skutkiem.Lista antupatycznych zapachów u mnie jest długa np:Samsara,Schalimar,wszy stkie zapachy Diora i Chanel.Ale Angel króluje.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 13:46   #93
alraune
Zadomowienie

GG do alraune

Zauważyłam, że Angela toleruję li tylko na sobie (tzn. może nie toleruję, bo zapach straszliwie mi się podoba), natomiast jak czuje na kimś innym to automatycznie mnie odrzuca...
alraune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 14:13   #94
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Cytat:
Napisane przez alraune
Zauważyłam, że Angela toleruję li tylko na sobie (tzn. może nie toleruję, bo zapach straszliwie mi się podoba), natomiast jak czuje na kimś innym to automatycznie mnie odrzuca...
hmm niestety ja zaczynam miec podobnie.Do niedawna Angela wogle nie tolerowalam- teraz na sobie bardzo mnie zauroczyl- natomiast na innych- w szczegolnosci -jesli przebywam blisko tych osob- np moja kosmetyczka ich uzywa- przemila i bardzo dobra w swoim fachu kobietka- ale pod koniec wizyty mam ochote zawsze ja zamordowac
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 11:30   #95
kizia mizia
Wtajemniczenie

Ysatis , i eau de givenchy.Mój mały koszmar,mam miniaturki tych zapachów-straszą mnie po nocach
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 12:10   #96
ropuszka
Zakorzenienie

Nie pamietam juz co wspisalam do tego watku jako moje traumy, ale na pewno nie wrzucilam tego:
Agent Provocateur - niesamowity smierdziel, rodem z czasow komuny, dla wrednych nauczycielek po 50.
Rush Gucci - co druga kobieta na ulicy smierdzi jego podroba (na pewno sa takowe w F.Mahora, bo kolezanka mi pokazywala) albo oryginalem, ktorego trwalosc bije wszelkie rekordy, rozne sa gusty, ale polaczenie szypru z landrynami mnie osobiscie odstrasza
Eden EDP - dawniej lubilam, nawet myslalam o zakupie dosc powaznie, az zaczela tych perufm uzywac znajoma, na ktorej wyjatkowo nieladnie pachna no i zrezygnowalam
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 12:39   #97
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Nienawidze CoolWaterów obu, obrzydlistwo i migrena gwarantowane.

Raz zrobiło mi sie niedobrze jak powąchałam jakieś męskie Bulgari waliło to palonym azbestem i palona guma z opon. (zmieniłam zdanie juz ten zapach nie jest traumatycznym a jednym z tych co baaaardzo lubie).

Nie dobrze mi od Samsary i No.5 oba walą syntetykiem i starym socjalistycznym tanim mydłem "FRANEK".

A najgorszym koszmarem jaki znam jest coś czym psika się wiceszefowa firmy.
Jak ja widzę to uciekam, zawsze sie to kończy bólem głowy i utrata apetytu.
Nie wiem co ona używa ale jest to coś a'la Brutal + kwiatowe nuty w stylu "być może". Brutal i "być może" same w sobie nie pachną zbyt ładnie (dla mnie) ale mix tych 2 dosłownie "wali obuchem po czaszce".

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2013-01-03 o 09:10 Powód: Dopisek
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 18:06   #98
kama kama
Zadomowienie

miałam parę takich traum, ale każda z nich wymieka przy nowośći od Bvlgari- Au The Rouge. ten zapach-mówię tu o pierwszej godzinie działania- jest tak irytujący ze ciezko to opisac. kwaśno- stęchły, pieprzowo- mdlący , juz sama nie wiem. O-HY-DA.

Edytowane przez kama kama
Czas edycji: 2006-03-23 o 20:42
kama kama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 19:33   #99
321981125346
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
INCANTO chyba Ferragamo. Po opisach polazłam specjalnie do Douglasa, co by nabyć. Natychmiast po psiknęciu poczułam jakąś metaliczną nutę, nie do przeżycia, zrobiło mi się prawie słabo a oczy : . Nigdy więcej nawet nie podeszłam do półki z tym zapachem. I nigdy żadem inny zapach nie zrobił na mnie takiego wrażenia.
Ciekawa jestem , co to za nuta tak na mnie podziałała.
Jaka szkoda Incanto tak ładnie się nosi, a rozwija wręcz bajkowo
Metaliczna nuta to mógł być mix skórki brzoskwini, pieprzu i lilii, trochę jak cięcie nożem. Ja jeszcze wyczuwam piwonię, ale na szczęście lilia z jaśminem ją duszą.
Stary 2006-03-23, 20:41   #100
Benita5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szaja
Absolutną królową moich traumatyczych perfumowych doświadczeń jest Flora Nerolia Guerlain
Poczułam ją na jednej z koleżanek mamy...zapach sprawił, że w ciągu paru minut rozbolała mnie głowa w ciagu paru następnych zrobiło mi się mdło...
Po raz pierwszy tak zareagowałam na zapach perfum. Owszem wcześniej trafiałam na takie które bardzo mi się nie podobały, ale ten po prostu mnie odrzucał.
Zdobyłam się na słabiutki uśmiech i zapytałam znajomą mamy co to za zapach a ona pochwaliła się Florą Nerolią trudną(na szczęście dla mnie) do zdobycia. Na szczęście bo może za jakis czas
niebezpieczeństwo wyczucia jej na kimś( o zgrozo w upalny dzień ) spadnie znacząco.
Nerolia do tego stopnia podziałała odrzucająco, że po dziś dzień mam awersję do perfum, w skład których wchodzi kwiat pomarańczy

Nie sposob sie nie zgodzic bo Nerolia mnie takze doprowadzila do potwornej migreny.
Rownie okropnie mi sie kojarzy klasyczna Paloma. Nie cierpie aktualnie Poisona przez brak wyczucia pewnej znajomej ktora w cieply dzien zagazowala otoczenie smiertelna dawka trucizny.Tak wiec tolerowany przeze mnie stal sie moim wrogiem.
Benita5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 21:17   #101
bieta
Zadomowienie

Niestety mam dość wrażliwy nos i wybieranie perfum to proces długotrwały, trudno mi znaleźć coś, co mi się spodoba, a jeszcze trudniej zużyć do końca choćby 30 ml (większość ląduje u mamy ) Prawdziwa trauma to jest Black Cashmere DK - zaintrygowana opisami na forum, niuchnęłam z butelki, zapowiadał się ciekawie, więc poprosiłam o próbkę. I beztrosko w domu nadgarstek nim polałam. Rany, jedno z gorszych przeżyć (notabene mamie się spodobało i wzięła sobie tę fiolkę ) Zapachem dla mnie nierozgryzionym pozostaje Hot Couture - bardzo mi się podoba, ale mnie męczy. Po jego użyciu czuję piękną słodycz, ale jednocześnie zaczyna mnie boleć głowa. Po kilku próbach nie zdecyduję się raczej na jego kupno Od ubiegłego lata próbuję zmęczyć My Couture, które miało być jego lżejszym odpowiednikiem, ale... nie czuję w nim malin tylko mydło.
Poza tym poza moim zasięgiem są wszystkie Poisony, fascynacja nimi trwa od czasów liceum, kiedy się zakochałam w Tendre Poison (głównie ze względu na buteleczkę ), ale licealistka nawet na miniaturkę nie mogła sobie pozwolić, a kwestia próbek wówczas nawet nie była brana pod uwagę. I mimo platonicznej miłości i magii, która dla mnie tkwi w całej tej serii, na sobie ich nie znoszę - mamie w prezencie kupiłam Pure Poison - nawet okazjonalnie nie jestem jej ich w stanie podobrać duszą mnie. A tak pięknie byłoby pachnieć "trucizną"
bieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-23, 21:27   #102
muron
Zakorzenienie

kenzo Elephant- kicham i w gardle mniie drapie-blah. Aż dziw, że kiedyś mogłam wąchać godzinami. Przeszkadza mi także Coco Madmoiselle i no 5.Blah blah

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 08:41   #103
martyna101
Raczkowanie

GG do martyna101

Aktualizacja:

Cool Water, Sicily,Sun Moon Stars,Flower by Kenzo,Angel -uciekam jak najdalej jesli tylko poczuje

I moje ostatnie odkrycie Skin-Trussardi , z mama wypsikalysmy lapy i malo nie padlysmy, mamie zbieralo sie na wymioty a ja wyladowalam w toalecie ulzyc zoladkowi , glowa bolala mnie przez 2 dni....pierwszy raz mialam cos takiego od zapachu...koszmar
martyna101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 09:03   #104
roxanne1702
Raczkowanie

Boss intense i givenchy very irresistible - koszmarny ból głowy i odruchy wymiotne przy niuchnięciu nadgarstka... dobrze ze sie w miare łatwo zmyło
roxanne1702 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 09:30   #105
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Widze tu straszne sprzeczności w naszych traumach. To co jedne z nas uwielbiaja inne przyprawia o chorobe żołądkową.

Oj chciałabym kiedyś znalesc zapach który by powodował u mnie nudności (naturalnie sama nie mam takiego odruchu i strasznie mnie to meczy czasem jak przecholuje z %%% a tak jak bym czyła ze coś zaduzo wypiłam to do kibelka niuch zapaszek i po kłopocie).
Było by to cokolwiek bardzo ciekawe. jak narazie tylko mam takie zapachy które wywołuja "migreny".
Stary 2006-03-24, 10:36   #106
AniaM69
Zadomowienie

Ja niespodziewanie i dość tajemniczo kilka dni temu przeżyłam traumę!
I to w pracy - od bladego świtu zapach panujący w moim biurze był powalający!
Na naradzie (same baby) węszyłam podejrzliwie, z dzikim wzrokiem i uczuciem ciężaru na zołądku. Która to - myślałam sobie - i co to do licha za smród?
Ale baby wyszły a "zapaszek" pozostał. W bliskim kontakcie żadna nie "pachniała" jak sprawca - z premedytacją sprawdziłam! No mroczna tajemnica normalnie!
Po wnikliwym śledztwie okazało się, że podczas procesu wwąchiwania się w otrzymane dzień wcześniej hurtowo próbki, koleżanka nieopatrznie wylała na moją papierową podkładkę na biurku odrobinę POEME!
Namierzyłam SMIERDZIUCHA! Straciłam podkładkę!
Jak on mógł mi się kiedyś podobać?!
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 11:12   #107
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eenax

Nie dobrze mi od Samsary i No.5 oba walą syntetykiem i starym socjalistycznym tanim mydłem "FRANEK".
Oj, to ja mam podobnie z Poisonem klasykiem. To dla mnie zapach... bez klasy. Nie śmierdzi, ale... przypomina mi starą, poczciwą, komunistyczną Currarę. Taki powiew peerelu

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 11:32   #108
homyk
Zakorzenienie

Jeszcze niedawno myślałam, że taka prawdziwa zapachowa trauma mnie nigdy nie dopadnie, że jestem w stanie tolerować wszystkie zapachy perfum... Jakże się myliłam...
Moja trauma to SunMoonStars - niesamowite tym bardziej, że zeszłego lata zlewałam się nimi bez opamiętania, tak mi się podobały. Ten zniewalający zapach księżycowej poświaty, zapach migoczących w upalną letnią noc gwaizd. Ach....
Aż któregoś grudniowego wieczora postąpiłam bardzo, bardzo nierozsądnie wpuszczając kropelkę SMS do kominka zapachowego. To była PROFANACJA normalnie! Aromat, który się rozszedł w pomieszczeniu przyprawił mnie o mdłości, ból głowy. Od tamtej pory zapach SMS mnie odrzucał przywołując ten nieprzyjemny eksperyment. Żałuję tego postępku, ale trauma wydaje się być już nieodwracalna .
Ty sposobem połowa ze 100 ml mojego z wielkim trudem zdobytego SMS powędrowała do innej forumki i z tego co mi wiadomo robi furorę w jej otoczeniu. Chociaż to mam na pocieszenie...
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 15:25   #109
ropuszka
Zakorzenienie

Question Które perfumy Was zraziły?

Mam ochote zalozyc dosc nietypowy watek. Otoz kazda z nas miala jakies nieprzyjemne doswiadczenia z zapachami. Czy jest w Waszym zyciu zapach, ktorego nie znosicie dlatego, ze nosila go konkretna osoba? U mnie tak niestety bylo i przez to znienawidzilam zapach Mademoiselle i wiekszosc Annick Goutal.

Mam ciotke, ktora jest wyjatkowo denerwujaca osoba, wszystkim sie narzuca, uwaza, ze zjadla wszystkie rozumy i manifestuje ciagle zasobnosc swojego portfela. Kiedys obficie pryskala sie Mademoiselle i za to do dzis nie lubie tych perfum (ktorych notabene uzywalam jakies 2 lata). Ta sama osoba uzywa rowniez Eau d'Hadrien Goutal - bardzo nie lubie tego zapachu, a na niej drazni mnie jeszcze bardziej I stad mam awersje niemal do calej A.Goutal.

Relacje love-hate mam z Envy me. Raz lubie bardzo, a innym razem zupelnie. Podoba mi sie nuta piwonii, ale zapach jest nietrwaly. I co gorsze kojarzy mi sie z kolezanka, ktora tego uzywa - bardzo histeryczna osoba, siejaca wokol niepokoj i zamet

Light blue - zrazil mnie glownie swoja popularnoscia, a nie tym, ze nosila go konkretna kobieta. Niestety jest pewna prawidlowosc - LB kochaja dresiary i lalki Barbie ze sztycznym biustem i paznokciami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-24, 15:49   #110
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Dot.: Ktore perfumy Was zrazily?

Cytat:
Napisane przez ropuszka
Niestety jest pewna prawidlowosc - LB kochaja dresiary i lalki Barbie ze sztycznym biustem i paznokciami
to chyba żart i nie myślisz tak poważnie
no cóż ja zrażam się do zapachu jeśli mi się nie podoba na mnie, a jeżeli ktoś nie ma umiaru to staram się go unikać i tyle
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 16:29   #111
kuki9
Zakorzenienie

Bardzo nie lubie J.P.Gaultier "le male".Pachniał tym pewien pan z którym miałam nieprzyjemną sytuacje i teraz ten zapach mnie odpycha.

Carolina Herrera 212 męska.To tez taka relacja kocham-nienawidze.Od tego zapachu uginaja sie nogi pode mną i potrafie iśc za męzczyną tak pachnącym ale z drugiej strony pachniał tym mój eks.I zapach mimo, że szalenie seksowny to budzi troche przykrych wspomnień.

Więcej takich złych wspomnień nie mam.Zdecydowanie duuzo więcej mam tych lepszych
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 17:54   #112
sylwia.gda
Wtajemniczenie

LB też kiedyś uwielbiałam i nie kupię go z tego samego powodu co Ropuszka-chociaż bardziej chodzi mi o jego ogólną popularność, nie tylko tą w pewnych kręgach
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 18:33   #113
szaja
BAN stały

Nie znoszę Flory Neroli Guerlaina. Powód to pękająca głowa i strajkujący żołądek.
Nic tak na mnie nie działało.To nagorsza trauma zapachowa jaką znam.
Już wolę siki mojego Kiciusia rankiem na podłodze

Popularność zapachu chyba nie jest w stanie mnie zrazić. Jeśli naprawdę czuję że kocham ( tak jak Angel) to jest tak, jakby był tylko mój
szaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 19:13   #114
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor
to chyba żart i nie myślisz tak poważnie
no cóż ja zrażam się do zapachu jeśli mi się nie podoba na mnie, a jeżeli ktoś nie ma umiaru to staram się go unikać i tyle
Nie no zdarza się! Jeżeli baaardzo nie przepadasz za kimś, a jakiś zapach jest wręcz charakterystyczny dla tej osoby, to rozumiem, ze można znielubieć zapach. I niestety (niestety!) jest taka reguła o LB.To nie kwestia tego co się myśli, ale tak jest, że ten zapach jest szczególnie popularny wśród pewnych ludzi. Samej mi się bardzo podoba, ale bardzo często się z nim spotykam równocześnie kiedy widzę "plastikową" lalę. To jeszcze nie sprawiło, że znienawidziłam ten zapach, ale nie mam go do tej pory. Chyba że w Rossmannie będzie po 50 zeta...

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post68212696
olcia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 20:23   #115
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olcia7
I niestety (niestety!) jest taka reguła o LB.To nie kwestia tego co się myśli, ale tak jest, że ten zapach jest szczególnie popularny wśród pewnych ludzi. Samej mi się bardzo podoba, ale bardzo często się z nim spotykam równocześnie kiedy widzę "plastikową" lalę.
no to albo nie obracam się wśród lalek barbie albo nie znam zapachu dziewczyny litości! to tak jakby stwierdzić, że imiona typu: julka, karolina, patrycja, kuba były nadawane TYLKO w kręgach dresów, a przecież to nieprawda, nie mnie też osądzać, że gostek pachnący cool waterem jest przebojowym yappisem, bo może akurat nic innego nie miał pod ręką i się psiknął, albo chanel 5 pachną TYLKO stare ciotki, skoro tak nie jest
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 20:35   #116
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

kriss, myślę, że ropuszce chodziło nie o to, że LB jest zapachem dresiar/ lalek Barbie, a o to, że wyżej wspomniane bardzo często pachną LB. Niepozorna różnica, ale ma znaczenie

Co do tematu: Envy. Kiedyś- dawno temu- lubiłam. Obecnie kojarzy mi się z pewną osobą, która mi życie uprzykrzyła. Więc twierdzę, że to okropny zapach
Pewne wahania mam przy Kenzo Jungle- Słoniku. Kiedyś były to jedne z moich ukochanych perfum, teraz nabrałam małego dystansu. Ten zapach pasuje mi do kobiety żywiołowej, pełnej życia, energii itd. A ostatnio wyczułam je na znajomej- osobie zimnej, chwiejnej, neurotycznej- i mnie przeraziły. Niby ten sam słoń, ale w wersji bezwzględny killer, tępa maszyna do zabijania Żeby nie było- Jungle nadal bardzo lubię, tylko chwilowo chcę od nich odpocząć, zatrzeć złe wrażenie.
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 21:47   #117
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
kriss, myślę, że ropuszce chodziło nie o to, że LB jest zapachem dresiar/ lalek Barbie, a o to, że wyżej wspomniane bardzo często pachną LB. Niepozorna różnica, ale ma znaczenie
Tak, dokladnie to mialam na mysli, dzieki Nie chce generalizowac, ale po prostu duzo osob, ktore spotykam, a pachna LB wyglada jak wyglada...
Bardzo bym chciala nie kojarzyc tak silnie zapachow z ludzmi i sytuacjami, ale jest to niemozliwe i wlasnie dlatego wybierajac zapach, czesto nieswiadomie siegamy do wspomnien.

Jungle to rowniez zapach bardzo charakterystyczny, do ktorego latwo sie zrazic, to fakt. Kiedsy (krotko) uzywala moja mama, a teraz dwie znajome. Jedna bardzo sympatyczna, zrownowazona i dosc cicha osobka, a druga zupelne przeciwienstwo - energiczna, troche wyniosla, pewna siebie. Musialaby uzywac tego zapachu naprawde jakas koszmarna osoba, zebym sie zrazila, choc zapach sam w sobie jest dosc trudny w odbiorze...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-24, 22:39   #118
olcia7
Zadomowienie

GG do olcia7

No właśnie dziewczyny! Poza tym istnieje coś takiego jak większe prawdopodobieństwo. I tak np. wyżej wspomniane częściej niż przeciętni ludzie noszą dresy. To samo mają z LB.

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post68212696
olcia7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 22:45   #119
321981125346
Raczkowanie

Chyba tylko Chaumet jest tak dramatyczny w odbiorze, że czując go na kimkolwiek nogi same zrywają się do ucieczki. Swoją drogą nie wiem co to jest za zjawisko, ale w Poznaniu w ostatnim czasie czułam go kilkakrotnie-czyżby jakaś "nowość" wydawała podobne tony? A może to jednak osławiony Chaumet?
Stary 2006-04-25, 08:26   #120
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Chaumet Chaumet mam i zapamietam by nie uzywac go jak bede w Poznaniu.

LB niecierpie bo fajkktycznie w zeszłym lecie pachniało tym pół miasta.
W tym roku juz mnie dusi od chanel chane, Escada Pacyfik Paradise ale sobie je kupię a nastepnie wyciagnę z szafki za 5 lat

Zapach któregfo nieznosze to Chanel 5 Nie dlatego ze jest brzydki (na mnie się rozwija nawet nawet) ale na innych to smierdzi. Drugfa sprawa jest ze conajmniej raz dziennie czuje na kimś podróbę 5 Bleh.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości