Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 20:16   #91
robaczek-85
Rozeznanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Witam się i ja w III części wątku
Uwielbiam zwierzęta ale sama teraz nie mam żadnego (nie licząc dwóch facetów pod numerem :P) Miałam kiedyś psiaka Nelę z którą bardzo się związałam (mój 18 prezent) spała ze mną, miała takiego śmiesznego irokezika, a do tego miała bardzo przewrotny charakter niestety zginęła śmiercią tragiczną co bardzo mocno przeżyłam i nie potrafię teraz przywiązać się do zwierzęcia.

U nas taka piękna pogoda była, z Młodym wyciągnęliśmy rower i uczyłam go jazdy.
A wiosna się objawiła pięknie kwitnącymi krokusami w moim ogródku

Smaków jakiś wielkich nie mam w ciąży ale przedwczoraj śnił mi się tort pawlowa z truskawkami (nigdy w życiu nie jadłam) i tak za mną chodzi, kusi i chyba spróbuje zrobić taki :P

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie

Edytowane przez robaczek-85
Czas edycji: 2014-02-23 o 20:20
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:18   #92
roksanka88
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Uciekam do jutra

Muszę tżta nafaszerować lekami ,bo jakieś dziadostwo się przypałętało do niego i nie chce żeby na mnie przeszło

Dobrej nocy

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:21   #93
mamaya
Zakorzenienie

Roksana, tylko czosnkiem go nie faszeruj Bo nocka z głowy wtedy
A tak całkiem poważnie to zdrówka TŻowi życzę i żeby nawet nie ważył się Ciebie zarazić
Dobranoc Kochana
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:32   #94
Fame
Zakorzenienie

dziewczyny! co do tych komplecików to u nas kosztują ok 40zł a w Anglii patrzyłam na stronie sklepu, że kosztują 6 funtów chyba wyślę tż do hm

EDIT: tzn po przeliczeniu wychodzi prawie na to samo ale łatwiej jest wydać w Anglii 6 funtów niż u nas 40zł
w ogóle to chyba się sama serio wybiorę tam

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-02-23 o 20:36
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:34   #95
joanna2228
Wtajemniczenie

Buziolki dobrej nocki
Ja też odpadam do juterka
Roksanka ty też na wszelki zjedz czosnek
Mamaya czasami mam tak, że wyłączam laptopa, a w łóżku jak się kładę włączam w tel i jeszcze patrzę tak to musi być uzależnienie
Robaczek u mnie na ogródku krokusy dopiero wychodzą ale już się strasznie cieszę i jak widzę przebiśniegi to musi być wiosna niebawem
Trzeba wziąć się do roboty, a tyle jej w ogródku ufff ale trzeba
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:00   #96
Fame
Zakorzenienie

idę pograć w simsy
Stary 2014-02-23, 21:20   #97
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jestem uzależniona od Wizażu Biorę kąpiel z telefonem w ręku, żeby nie przegapić postów
Hahato ja wlasnie susze wlosy z tel i wizazem w reku a pozniej bede miala szope haha zeby bylo wygodnie to usiadlam na kibelku bo ciezko tak stac haha
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 21:26   #98
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dobranoc brzuchatki ja dziś padam niby nic nie robiłam a jakaś taka wypluta jestem...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:43   #99
sunfire
Rozeznanie

dobranoc
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:59   #100
i like it
Rozeznanie

O matko i córko ! Zostawić was same na parę godzin to nie dość ze nowy wątek to multum stron do nadrobienia witam się w nowym wątku i uciekam spać bo rano do pracy trzeba wstac. Dobranoc wszystkim
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:11   #101
rybka13
Zakorzenienie

Fame fajny ten komplecik ale cena...

debesciara rozwalily mnie imiona chomikow znajomej

mamaya uwazaj na ten telefon w wannie bo jak go utopisz to bida bedzie, zaleglosci na wizazu murowane...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 00:09   #102
wisienka1000
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie... bo się naczytałam znowu w necie ciekawostek... Czy Wy normalnie baraszkujecie z TŻami? Czy stosujecie jakieś ograniczenia? (w sensie pozycji, gumek itp.)? Sorki, że tak prosto z mostu ale pragnę zweryfikować informacje z neta bo ja dość pobłażliwa jestem w tej kwestii a może nie powinnam :P
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 05:31   #103
mamaya
Zakorzenienie

wisienka, gumki zdecydowanie tak Kobiety w ciąży narażone są kilkakrotnie bardziej na wszelkie infekcje, więc nawet nie powinno się współżyć bez prezerwatywy, bo to zwiększa ryzyko infekcji zdecydowanie.

Dzień dobry, witam się z rana w fatalnym humorze
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 05:59   #104
katulla
Raczkowanie

Witam się i ja w nowym wątku. Ja to aż dziwie się,że nie skreśliłyście mnie z pierwszej strony za moje "wybitne i intensywne udzielanie się". Dziękuję
Czytać staram sie na bieżąco,bo aplikacje mam w telefonie wiec jak tylko mogę to wszystko nadrabiam wieczorami. I dopoki pracuję jeszcze -to ciężko bedzie mi sie udzielac,więc wybaczcie. Mam nadzieję,że od maja się wszystko zmieni bo wtedy planuję iść na L4.
Wyprawkę dopiero będę kompletować, bo narazie mam tylko kilka sztuk ciuszków dla mojej maleńkiej. Jak widzę tą listę z pierwszej strony to mnie ogarnia panika ale powinnam zdążyć ze wszystkim myślę zreszta w czwartek mam połówkowe badanie,wiec będę chciała, żeby lekarz jeszcze raz mi płeć potwierdził na 100% co by niespodzianki nie bylo
Wstaję się do pracy zbierać. Milego.dnia Mamusie

Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app
katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 06:34   #105
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie... bo się naczytałam znowu w necie ciekawostek... Czy Wy normalnie baraszkujecie z TŻami? Czy stosujecie jakieś ograniczenia? (w sensie pozycji, gumek itp.)? Sorki, że tak prosto z mostu ale pragnę zweryfikować informacje z neta bo ja dość pobłażliwa jestem w tej kwestii a może nie powinnam :P
Mi lekarz powiedział, że jak ciąża jest bez powikłań to używać życia jeśli mssz ochotę i jest Ci wygodnie

Stary 2014-02-24, 06:38   #106
sunfire
Rozeznanie

Dzień dobry

mamaya Ty w fatalnym humorze? co się stało?

Stary 2014-02-24, 06:53   #107
Niebianka86
Raczkowanie

Witam się z rana, bez bólu głowy nareszcie Przeszło chyba dlatego, że na śniadanie zjadłam dwa świeżutkie pączki
Ja Was na telefonie nie mam a tu takie szaleństwo

Dzisiaj jadę kupić coś dla siebie bo płeć poznam prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, więc wtedy tylko syndrom joanny
Niebianka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 06:58   #108
sunfire
Rozeznanie

Niebianka przypomniałaś mi, w tym tygodniu jest tłusty czwartek!

Coś czuję, że będzie wielkie obżarstwo pączki, faworki mniam!

Stary 2014-02-24, 07:02   #109
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
My baraszkujemy normalnie tzn bez jakichs szalenstw, ze tak powiem staramy sie delikatniej ale gumek nigdy nie uzywalismy, teraz tez nie, z tym ze tz nie konczy we mnie, bo z pierwszej ciazy pamietam ze pobolewal mnie po tym brzuch i dziwnie sie czulam

mamaya coz sie z rana wydarzylo?

Ja sie chyba zarazilam od was bezsennoscia, od 5 nie spie, ja najwiekszy spioch jakiego znam
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 07:08   #110
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
wisienka, gumki zdecydowanie tak Kobiety w ciąży narażone są kilkakrotnie bardziej na wszelkie infekcje, więc nawet nie powinno się współżyć bez prezerwatywy, bo to zwiększa ryzyko infekcji zdecydowanie.

No właśnie... Co się stało? :beer: 0% of course

Stary 2014-02-24, 07:14   #111
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie z rana

Cytat:
My bzykamy się normalnie kiedyś czytałam że sperma może wywoływać skurcze ale to nie na tym poziomie ciaży. Najpierw musi być jakaś reakcja organizmu który przygotowuję się do porodu aby ta sperma w ogóle coś zdziałała więc robimy to delikatniej bo jest ciaśniej ale za to do końca
co do pozycji to juz tylko od boku bo brzuch mi przeszkadza :P
Stary 2014-02-24, 07:21   #112
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość

Coś czuję, że będzie wielkie obżarstwo pączki, faworki mniam!

O nie tlusty czwartek to zdecydowanie zly dzien juz czuje ze bedzie wpieprzanko i 3kg do przodu w 1 dzien

mamayahormony szaleja?

rybka ja tez nie spie od jakiejs 6 ech pozszlam spac o 10 usnelam po 1 ale co to za spanie jak 4 razy do lazienki wstawqlam.

Dopadlo mnie przeziebienie tzn katar narazie tylko tak ze leje mi sie z nosa i oczu ech i czym sobie tu pomoz narazie pije prenalen i mleko z miodem ech mam nadzieje ze w nic grozniejszego sie nie przeksztalci.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 07:24   #113
malwiska
Zakorzenienie

ja zaraz uciekam do kosmetyczki i znów pół dnia mnie nie będzie... boję się włączyć komp po powrocie do domu
mamaya mam nadzieje że dzięki tak pięknemu słoneczku na dworze humor CI się polepszy
Stary 2014-02-24, 07:29   #114
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
co się dzieje?
nie nadrobiłam, ale na szczęście widzę że nie naskrobalyście dużo

witam poniedziałkowo

ja już w pracy zobaczę jak sie sytuacja rozwinie, mam nadzieję że udam mi się do Was zaglądać na razie zmykam, miłego dnia Dziewczynki
Stary 2014-02-24, 07:33   #115
debesciara
Zadomowienie

wisienka gumki w ciąży? świat się kończy. U nas seksowanie jak dotąd bez zmian, w sensie nawet pozycje się nie zmieniły.. W każdym razie spermy się nie boję, bo podobnie było w pierwszej ciąży i ją przenosiłam mimo że kochaliśmy się normalnie przez cały jej czas (pod koniec pozycje już były mocno okrojone z racji wielkiego brzuchola oczywiście). Jedynie teraz po infekcji dróg moczowych przed i po każdym stosunku dokładnie myję okolice intymne i tż też
Mój gin nic na ten temat nie mówił, choć ja nie pytałam, jedynie co to się śmiał że jak w 1 ciąży byliśmy w Paryżu to jak wróciłam i do niego poszłam to się zdziwił że nic nie dorobiliśmy taki żartowniś z niego

mamaya zły sen? czy coś się stało? ;/

sunfire tłusty czwartek mój ulubiony dzień w roku

agnesja od początku ciąży męczę się z katarem w mniejszym lub większym natężeniu, rano mam ataki kichania.. pytałam gina czy to nie jest jeden z objawów ciąży (bo tak wyczytałam w internecie) to on mi na to że napewno nie... ale ja jestem przekonana że tak jest, bo może sumarycznie miałam miesiąc spokoju, a tak cały czas husteczki mnie nie opuszczają.... No ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie to był jednorazowy incydent... w razie poważnie zatkanego nosa polecam włożenie ząbka czosnku do obu dziurek w nosie, przez jakąś godzinę będziesz nie do życia.. ale potem poprawa jest nieziemska! Przetestowałam i bardzo polecam

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-02-24 o 07:39
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 07:43   #116
svelta
Rozeznanie

Witam. U mnie piękny słoneczny dzień, a ja pierwszy dzień w pracy po tygodniowej przerwie. Muszę tu ogarnąć wszystko, bo stażysta mi troszkę byków narobił. Ale dzielny jest Niespodziewanie spadły na niego moje obowiązki ale ogarnął jakoś temat.
Napiszę jeszcze tylko, że mam- wreszcie mam- pierwsze ciuszki dla maleństwa. Co prawda nie ja kupowałam tylko moja mama ale i tak mam z tego meeeeega radochę
Buziaki
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 07:45   #117
ramirka
Raczkowanie

kurcze ominęło mnie otwarcie nowego wątku

no cóż...
Cześć dziś mam lepszy humor i plany ambitne na cały tydzień, bo non stop się opieprzam czekam na wiosnę i porządki wiosenne, ale za oknem niezbyt ciekawie , no ale pomyje szkło w salonie bo zakurzone strasznie.

Mamaya Kochana, co Ci? zjedz sobie smaczne śniadanko to Ci odrazu Ci się poprawi.
O bosze, u mnie nie będzie tłustego czwartku muszę się pilnować , bo za tydzień robię glukozę

Dziewczyny bo wczoraj oglądałam wózki, może była już o tym mowa, ale jakie kółka pompowane czy pianka, podoba się ten musty evo ale on ma piankowe kołka, a drugi to xlander move. Mojemu tż też się spodobały te dwa wózki.
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 07:53   #118
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
wisienka gumki w ciąży? świat się kończy.
agnesja od początku ciąży męczę się z katarem w mniejszym lub większym natężeniu, rano mam ataki kichania.. pytałam gina czy to nie jest jeden z objawów ciąży (bo tak wyczytałam w internecie) to on mi na to że napewno nie... ale ja jestem przekonana że tak jest, bo może sumarycznie miałam miesiąc spokoju, a tak cały czas husteczki mnie nie opuszczają.... No ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie to był jednorazowy incydent... w razie poważnie zatkanego nosa polecam włożenie ząbka czosnku do obu dziurek w nosie, przez jakąś godzinę będziesz nie do życia.. ale potem poprawa jest nieziemska! Przetestowałam i bardzo polecam
źle ze mną przez chwilę zastanawiałam się czy my mamy Mamuśkę o nicku agnesja bożę odmóżdżam się

debeściara, ale z Ciebie hardkorówa to się odnosi do pogrubionych

co do kataru, to czytałam że w ciąży może nam dokuczać tzw. katar progesteronowy także to chyba na pewno normalne

i przepraszam że się nie stawilam do opieki, myślałam że skoro nie mam ponaglenia, to zmieniłaś zdanie odnośnie zostawienia córy pod moimi skrzydłami

a mnie brzuch wczoraj mocno ciągnął i taki okrąglejszy się wieczorem zrobił ... i wyobraźcie sobie ze widać od zewnątrz jak nasza Dzidzia się tłucze niesamowite! TŻ jest tym normalnie zafascynowany, puka, głaszcze, czeka na odzew małej a ona odpowiada, najczęściej reaguje na pstryknięcie palcami widać jak pod wpływem jej kopniaków skóra się wybrzusza. Magia
nie spodziewałam się że tak wcześnie może to byc widac
i trochę stresik co to będzie później

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
O bosze, u mnie nie będzie tłustego czwartku muszę się pilnować , bo za tydzień robię glukozę
a nie wystarczy się pilnować dzień przed? z tego co czytałam to tak ...

ja jestem chyba jakimś ewenementem, bo nie lubię ani pączków, ani faworków

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-02-24 o 07:49
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:04   #119
Fame
Zakorzenienie

WITAM!
wy tu o seksowaniu a ja męża nie mam przy boku!!
ale już w piątek
uwaga! w piątek mnie nie ma! nie wychodzę z łóżka!

Cytat:
co jest?

katulla rozumiemy, że nie każda ma czas pisać

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
wstaje człowiek rano po ciężkiej nocy, siada przed komputer a tu jak zwykle JEDZENIE
ale też się nie mogę doczekać czwartku może nawet bardziej jak piątku

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja sie chyba zarazilam od was bezsennoscia, od 5 nie spie, ja najwiekszy spioch jakiego znam
ja też
za każdym razem jak się przekręcam to się budzę w nocy jakbym to miała brzuch conajmniej w 8mc w ogóle to czuje się jak wieloryb i wstaje na siusiu z 5 razy w ciągu nocy

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość

ja już w pracy zobaczę jak sie sytuacja rozwinie, mam nadzieję że udam mi się do Was zaglądać na razie zmykam, miłego dnia Dziewczynki
tak szłaś do pracy? ile zajęło Ci dojście?
i również miłego dnia

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo wczoraj oglądałam wózki, może była już o tym mowa, ale jakie kółka pompowane czy pianka, podoba się ten musty evo ale on ma piankowe kołka, a drugi to xlander move. Mojemu tż też się spodobały te dwa wózki.
podobno pompowane lepsze
Stary 2014-02-24, 08:07   #120
joanna2228
Wtajemniczenie

Cześć dziewczęta
Wisienka mi gin powiedziała, że można do końca i w takich pozycjach jak mi jest wygodnie ale delikatniej i to wszystko . Z racji zwiększonego ryzyka myję się bardzo dokładnie po, tak jak Debeściara napisała , trzeba używać póki nie ma stresu . Żeby mi się jeszcze chciało tak jak mi się nie chce

Mamaya o co komon ? Zaraz tam przyjedziemy wszystkie po Ciebie i zobaczysz
Dla Ciebie na poprawę humoru

Agnes kuruj się kochana
Debeściara a mnie lekarka powiedziała, że jest taka przypadłość jak katar kobiet w ciąży. Podobno ma to związek z bardzo dużym ukrwieniem błony śluzowej nosa niestety mam go cały czas w mniejszym lub większym stopniu także witaj wśród smarkatych
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości