![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad-grudzień 2014
Witam wieczorowa pora
![]() Przepraszam, ze nie bede cytowac i odnosic sie bezposrednio do wypowiedzi, ale dzisaj jest jeden z tych dni, kiedy energi mam mniej niz zero ![]() Manieczka witaj i gratuluje ![]() Odnosnie zdrowego odzywaiani, to staram sie jesc zdrowo, nie jadam przetworzonego jedzenia, slodyczy i fast foodow tez staram sie unikac, czasami, jak dzisiaj, mam takie dni, ze zjem 'zakazane' rzeczy (dzisaj byla pizza, pol paczka i maly kubelek lodow ![]() ![]() Nad sportem aie nie zastanawialam, kiedys bardzo lubilam pilates, hula hop i steper, teraz jedyna forma ruchu w moim wykonaniu to pol godzinny spacer do pracy ![]() OkoPanie pierwszy raz w zyciu slysze taka teorie dotyczaca magnezu i kwasu foliowego ![]() ![]() ![]() Lea_ny trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Manieczka, gratulacje! Życzę spokojnych 9 (a w zasadzie już 8 :P ) miesięcy!
![]() Termin wizyty rzeczywiście ok. Gdyby nie konieczność, w moim przypadku, też bym poszła dopiero w okolicach 7-8 tygodnia. OkoPani, podpytaj koniecznie o ten kwas. Ja też nigdzie nie spotkałam się z taką teorią. Choć na pewno sam magnez jest również bardzo ważny dla układu nerwowego (i nie tylko) maluszka. Lea_ny, trzymamy kciuki! Kiedy będziesz testować lub robić betę? Czy czekasz, aż @ nie przyjdzie? Ja w ogóle dziś ostatni raz sprawdzałam przyrost bety. W sobotę 01.03 było 643, jakieś 55 godzin później 1156. Przyrost 80%. Wolniej niż ostatnio, ale wciąż mieścimy się w widełkach. Na razie wystarczy. Czekamy do USG 17 marca. Całe dwa tygodnie! Jak ja to wytrzymam? Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj byłam u lekarza, na usg nie ma pecherzyka, za wczesnie jeszcze, dostałam mocniejszy kwas foliowy i luteine na wszelki wypadek - mam nosic w torebce, dostałam numer i mam dzwonic o kazdej porze dnia i nocy jakby coś..., nastepne usg 17 marca i dopiero wtedy badania. no i mam sie ograniczac z jedzeniem..mam nadwage niestety i mam nie przytyć za dużo..max 9-12 kg mam jeść dużo warzyw, owoce bardzo sporadycznie, bez białego pieczywa, słodyczy, napojów gazowanych itp.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Kostka, szkoda, że jeszcze nic nie było widać, ale musimy się uzbroić w cierpliwość. 17 marca będzie naszym dniem
![]() Z owocami też masz taki zakaz? Zawsze mi się wydawało, że takie jabłka, przykładowo, to specjalnie węglowodanów za wiele nie mają. To samo cytrusy. Muszę poczytać na ten temat. Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem najczęściej jabłka, grapefruity ew. mandarynkę i w sumie nie więcej niż jeden owoc dziennie a czasem nawet rzadziej.. ja na szczęście nie jestem fanką owoców, wole warzywa i tu sobie pozwalam bez ograniczeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj byłam na oddziale w szpitalu, na USG gdyż wynik bety był za duży w stosunku do tego, co było widać w sobotę na USG.. Pani doktor przed badaniem poinformowała mnie, że będzie mnie badać pod kątem ciąży pozamacicznej i jeśli nie będzie pęcherzyka widać, to zostawi mnie na oddziale i do operacji.... wyobraźcie sobie moje zdenerwowanie... Okazało się, że jest piękny pęcherzyk, a beta możliwe, że wskazuje na bliźniaki, skoro jest wysoka jak na ten tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Kasiu, super! Może dwie dziewczynki, tak dla równowagi?
![]() Ja dziś po raz pierwszy odczułam co to znaczy skok nastrojów w ciąży. Czy to cholerstwo utrzymuje się przez całą ciążę? Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
W takim razie mam nadzieję, ze uda Ci się szybko kogoś dobrego znaleźć. Ja mam to szczęście, że do mojek gin chodziłam zanim jeszcze pomyślałam o ciąży. Prowadziła ciąże znajomych, ma dobre opinie na necie i w gratisie jest lekarzem w szpitalu, w którym chcę rodzić
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jeszcze czy będę testować ![]() ![]() Jeśli wcześniej @ nie przyjdzie, to może w piątek sobie siknę - to będzie już 15 dpo, więc jakby coś miało być na rzeczy, to już małe szanse, żeby tego dnia nie wyszło. Chociaż wydaje mi się, że jednak nic z tego... wymacałam sobie szyjkę i już nie jest zamknięta na 4 spusty, tak jak kilka dni temu, więc podejrzewam, że szykuje się na @... ![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Rozpulchnienie szyjki to równie dobrze może być znak na ciążę. Póki nie ma @, jest nadzieja
![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my MT11i using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
hej, można?
Czuję się mocno na ciążę, bo mam mdłości, boli mnie brzuch, jestem wrazliwa na zapachy ale test na razie nie pokazuje 2 kreski - dziś 25dc. Byłam dziś u gina i wyczuł powiększoną macicę więc sama nie wiem już co myśleć. 2 test chce zrobic za kilka dni. Temat który teraz najbardziej mnie nurtuje to jakich kosmetyków mam używac i co jesć. Wiecie? Poradzicie? ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Myślałam żeby powtórzyć HCG, ale mam skłonności do paranoi i nie chcę się nakręcać, dla lekarza planuje iść w przyszłym tygodniu. Póki co mam napady gorąca i brodawki mi strasznie pociemniały i stwardniały Oczywiście przerobiłam już wszelkie możliwości z ciążą pozamaciczną, pustym jajem, ryzykiem poronienia itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie jaka dawke kwasu bierzecie? Bo dostalam tabletki w dawce 15 mg i nie wiem czy mialam brac 1 czy dwie tabletki dziennie, w ulotce jest napisane ze mozna do 3 dziennie przy czym ryzyka przedawkowania wlasciwie nie ma, ale z ciekawosci pytam jaka wy bierzecie..? Pijecie kawe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
KonikGarbusek, na mdłości to chyba trochę wcześnie? Wiesz kiedy miałaś owu? Ile dni minęło? Trzymam jednak kciuki!
Co do kosmetyków, moim zdaniem to są na tyle niewielkie ilości, że żadne nie powinny zaszkodzić. Na większe stężenie trucizn jesteśmy narażeni chodząc codziennie po ulicy. Jedzenie na pewno powinno teraz zyskać na jakości. Dużo warzyw, owoców, dobrego jakościowo mięsa i ryb. Tak naprawdę nie wolno jeść tylko surowego mięsa i ryb, jeść serów z niepasteryzowanego mleka i przesadzać z kofeiną i teiną. Coś pominęłam? Beata, gratulacje! ![]() Niektóre laboratoria betę oznaczają w odniesieniu od tygodnia zapłodnienia, a nie ostatniej @. Według norm z mojego labo mieścisz się między 3 a 5 tygodniem. Więc właściwie ![]() Pierwsza ciąża? Jak zareagował Tżet? Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
#107 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do jedzenia to powiem Ci, że ja jadłam w dwóch poprzednich ciążach absolutnie wszystko, teraz natomiast nie mam apetytu i nie jem prawie nic.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że może trzeba by było jakąś listę zacząć robić... Pomyślcie jakbyście chciały, żeby wyglądała (jakie informacje w niej napisać- imię, wiek, termin porodu?) .. Później jak będzie nas więcej, to sobie może klub założymy? Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-03-05 o 07:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Kostka, mój Folik ma 0,4 mg. I to jest chyba standardowa zalecana dawka. Chociaż niektóre suplementy ciążowe mają 0,8 mg. Mi ginka mówiła, że do 7-8 tygodnia spokojnie mogę brać i kwas i witaminy. Później już tylko witaminy. Ale pewnie co lekarz to opinia.
Kawę piję jedną dziennie (zaraz sobie będę robić). Ale to bardziej mleko z kawą ![]() Kasia, w takim razie ja tu Was będę hamować :P Ja z natury jestem optymistką i wolę doszukiwać się dobrych stron ![]() Sery pleśniowe mam zamiar wcinać, bo w chwili obecnej większość jest z pasteryzowanego mleka. Więc co se będę żałować ![]() Myślę, że imię, wiek i TP starczy. Później może się doda czy chłopczyk, czy dziewczynka. Ale to jeszcze daleeeeko przed nami. I też jestem za klubem ![]() Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem za lista jak najbardziej ![]() Tak mysle dlaczego lekarz dal mi taka dawke tego kwasu...? moze dlatego ze jestem taka stara juz ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pogdlądnełam co nieco i zaintrygował mnie fakt magnezu i kwasu foliowego. Teorii, ze nie trzeba brac nie ufalabym bo kwas foliowy to co innego niz magnez przeciez... a potem mozna sobie pluc w brode, ze sie nie bralo.
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Hej mamusie ,jeszcze z nieśmiałością ale chyba dołączam do Was
![]() Test zrobiony 2 marca lekko pozytywny ,@ miałam dostać wczoraj ,więc jeszcze to nic pewnego zwłaszcza że już raz miałam ciążę biochemiczną ,wtedy @ spóźniał mi się dwa tygodnie . Od stosunku minęło dopiero 16 dni , więc jeszcze oczekiwanie co będzie . Jesteśmy rodziną wielodzietną z wyboru , wszystkie poprzednie ciąże były planowane, moje dzieciaczki mają 14 , 12 , 9 i 4 latka . Ta ciąża niestety jest pierwszą której nie planowaliśmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków to już mam sporą listę składów, których będę unikać, bo bardzo interesuję się składami kosmetycznymi i jakością kosmetyków, która jest w sprzedaży. Niestety ale wielu producentów produkuje wielkie buble w ładnych opakowaniach. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Nie chodziło mi to to, że masz nie mówić, bo na to nie zasługują czy coś ale o to, że mogą rozpowiedzieć po rodzinie i sąsiadach z tej radości a w razie czego będzie potem podwójna przykrość. Ja nie lubię gdy ktoś na mój temat rozpowiada coś, bo ludzie są bardzo różni i w razie nieszczęścia nie potrzebne mi komentarze czy jakieś oznaki współczucia. Wiadomo, że w każdym miesiącu może się coś wydarzyć, ale jednak początki są najtrudniejsze.
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem po rozmowie z szefem i szefową i jestem mile zaskoczona, bo bardzo się ucieszyli i nie robią problemu.. mówią, że ile będę chciała to mogę pracować, a jeśli będę chciała iść na L4 to śmiało, najważniejsze żebym się dobrze czuła ... jeśli wszystko będzie dobrze, to do września bym chciała pracować... no zobaczymy... Idę coś zrobić w domu, bo ostatnie dni były dla mnie mega emocjonalne i prasowanie, pranie, sprzątanie, gotowanie zostało daleko w lesie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy robi jak uwaza, ja nie umiem i niechce ukrywac nic przed rodzinka a jak mowie co bedzie to i tak bedzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-03-05 o 13:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kika witaj! gratulacje ![]() mój pierwszy test tez był bladziutki, na drugi dzień test innej firmy - prawie niewidoczna kreska- cień cienia cienia, po dwóch dniach zrobiłam betę i była ok ![]() ![]() mam jeszcze dwa testy w szafce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- i jak najbardziej jestem za stworzeniem pierwszej strony ![]() ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czytaj głupot w necie!! do zapłodnienia dochodzi w różnym momencie dlatego wynik jest różny!!
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Kika, no to życie spłatało Wam psikusa. Ale wierzę, że Wam się wszystko poukłada właściwie. Trzymam kciuki i już teraz życzę siły!
A w zasadzie na czym polega ciąża biochemiczna? To to samo co puste jajo płodowe? Czy beta wtedy normalnie rośnie? KonikGarbusek, ja nie twierdzę, że mdłości nie masz. Napisałam, ze mdłości ciążowe chyba zaczynają się później. Ale od reguły zawsze są wyjątki ![]() Ja powiedziałam rodzicom, ale z zastrzeżeniem, że mają jeszcze nie przekazywać dalej. Czy się dostosują? Pewności nie mam. Ale tak jak mówiłam, chciałam, żeby najbliżsi wiedzieli. Kasia, fajnie, że szefostwo tak dobrze zareagowało. U mnie managerka też, o dziwo, okazała się człowiekiem, a nie tylko trybikiem w machinie. Mam nadzieję, że będziesz mogła pracować tak długo, jak sobie zaplanowałaś ![]() Manieczka, dobra koleżanka skumała od razu, jak sciemniałam dlaczego nie piję ![]() Co do szefostwa, ja planowałam oficjalnie powiedzieć w 13 tygodniu. Torbiel i L4 zweryfikowały plany. Agaatka, gratulacje! Ładna beta. Niech maleństwo rośnie! ![]() OkoPani, odezwij się! Wczoraj chyba miało być USG? Lea_ny, coś już wiadomo? Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
"Ciąża - dziewięć miesięcy stwarzania świata." [Kalina Beluch] - - - Czekamy ![]() Edytowane przez Yenna_30 Czas edycji: 2014-03-05 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
halo dziewczyny
![]() Kasia, gratuluję prawdopodobnych blizniakow (bliźniaczek ![]() Yenna, miałam wlasnie pisać. wczorajszy dzień był tragiczny... poszlam do przychodni (z pracy mam w pakiecie przychodnie prywatne), rejestruje się na co pani recepcjonistka ze skonczyl mi się kontrakt z ich przychodnia. okazało się ze zmienili nam providera i nikt się nie pofatygowal mnie poinformować mailowo (w międzyczasie bylam na wakacjach i zrobili jakies pol spotkania na temat...). wiec się wkurzylam, zwłaszcza ze zarzadali sobie kupe kasy za wizyte plus osobno badanie, i stwierdziłam ze umowie się w nowej przychodni. raz ze nie chciałam isc do lekarza, z którym nie będę kontynuować, dwa, ze po co wyrzucać kase (która mogę odlozyc na cos ważnego) skoro nie powinnam. tak wiec wizyta ustawiona na piątek (cale szczęście ze znalazłam wolny termin, bo w infolinii podkreślili ze to się rzadko zdarza - w prywatnej przychodni ![]() cale szczęście, ze zmienili teraz a nie za kilka miesięcy kiedy w popłochu musiałabym się decydować na placenie za wizyty (za które teoretycznie nie powinnam placic) czy szukac nowego gina... w związku z tym ze wczoraj o kwasie nic się nie dowiedziałam, popytalam koleżanki i ogarnelam w necie. wiem ze tym informacjom nie powinno się za bardzo ufac, ale wychodzi z nich ze tylko w niektórych państwach kwas jest zalecany zawsze wszystkim bez wyjątku. gadałam tez z kolezanka, która mieszka w it i tam tez była przez cala ciaze, pytala się o kwas i doktor jej powiedziała ze ona go przepisuje glownie osobom, które przed ciaza zle się odzywialy albo maly problemy z uzywkami... no ale dla pewności spytam jeszcze gina w piątek, w sumie to już inna przychodnia ( ![]() (sorry ze się tak rozpisuje ![]() mam pytanie jeszcze do dziewczyn na umowach na cz. nieokreślony. u mnie w pracy maja być w kwietniu podwyżki. przez marzec na razie z tego co wiem będę mogla sobie organizować prace tak, żeby nie siedzieć więcej niż 4h przed kompem, w kwietniu podobno ma być tak samo. ale teraz pytanie: skoro zalapie się na podwyzke, będzie mi wyplacana na zwolnieniu (od polowy maja mamy siedzieć wlasnie na komputerach 8h, wiec innej opcji chyba nie będzie) nowa, wyzsza kwota czy jakiś przelicznik? z tego co czytałam, jakos dziwnie to obliczają ale skoro zwolnienie z powodu ciąży to na dobra sprawę zwykle zw lekarskie tyle ze płatne 100%, to wydaje mi się to trochę dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki wyślijcie mi na PW info (imię, wiek, tp, który cykl starań może i jak chcecie to które dziecko ) wtedy zrobię w I poście listę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Witam
Czy mogę dołączyć dzisiaj zobaczyłam na teście a w sumie dwóch- dwie piękne kreseczki. Staraliśmy się od września. 5 miesięcy. Jestem szczególnie zaskoczona, gdyż mam chorobę hashimoto i hiperprolaktynemie i pierwszy raz miałam wyniki takie ładne tylko prolaktynę podwyższoną. Teraz wiem dlaczego. Już rosła we mnie fasolka ...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.