|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Project Runway- polska edycja
A czy kojarzycie które modelki były u kogo w poprzednim odcinku? Przyznam się, że nie oglądałam Top Model i zupełnie ich nie rozpoznaję, do tego mi się mylą...
Modelka Magda (od Kuby) u kogo była w poprzednim odcinku? Ta co była poprzednio u Kuby (i nie podobała jej się fryzura) u kogo była teraz? Czy 'modelka, która ma swoje wartości' prezentowała strój Moniki (ten z worków od gruzu z powiewającymi białymi frędzlami)? Monika chyba również nie była z niej zadowolona, bo przez sposób w jaki zaprezentowała ten strój jurorzy uznali, że jest za duży... I czy w każdym odcinku projektanci będą na początku od nowa wybierać modelkę (i zawsze będzie o jedną za dużo)? |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
no skoro w każdym odcinku odpada jeden projektant, to chyba oczywiste, że jego modelka pozostaje nadal w programie i ktoś może ją wybrać (lub nie - i odpadnie).
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero od drugiego odpada projektant, a modelka pozostaje nadal. |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Oglądałam edycję z Heidi Klum i muszę przyznać, że polska edycja nie odbiega poziomem od tamtej
Bardzo podoba mi się podejście do uczestników Ossolińskiego, jest zawsze miły i taktowny, nie wiedziałam, że ma tak wiele kultury osobistej. Anja Rubik widać, że zna się na modzie "od podszewki" i żyje w tym świecie, ma wielką wiedzę. Rozczarowała mnie tylko trochę Przetakiewicz - jej komentarze nie wnoszą za wiele. Ale ogólnie super, będę oglądać
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jej w ogóle nie kojarzę z pierwszego odcinka. Ona na pewno w nim była?
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksenia była w 1 odcinku, ale tym razem nikt jej ponownie nie wybrał i odpadła. W 1 odcinku była modelką Serafina, który nie wybrał jej ponownie. Magda Swat, była w 1 odcinku.
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Kojarzyłam ją z Top Model, ale jakoś umknęła mi w pierwszym odcinku.
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
Ja z Top Model kojarzę jedynie Tamarę, ale może to dlatego, że oglądałam ten program sporadycznie.
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
O RLY?
|
jeszcze Ksenia (nikt jej nie wybrał) i Emilia (ta od Pauliny)
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Nie mogę czytać tego co piszecie na temat modelki - Moniki, bodajże. Każdy może odmówić wykonania zlecenia jednocześnie pracując w zawodzie: lekarz, nauczyciel itp. ponosząc tego konsekwencje. Tylko _niewolnicy_ nie mają prawa odmówić, zwłaszcza gdy dotyczy sfery osobistej czy właśnie intymnej. To tak jakbyście powiedziały, że żona nie ma prawa odmówić mężowi współżycia. Teraz rozumiecie??
Brawo dla niej! (Możecie się teraz wszystkie rozbierać i mnie opluć.) |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie masz racji, taki wybrala zawod, poszla do takiego programu = jest pogodzona z tym ze zarabia cialem i nie ma problemu z obnazaniem sie. To tak jakby chirurg odmowil zrobienia operacji bo obrzydza go widok krwi -.- Juz pomijajac fakt ze ten kostium niczego nie odslanial, zachowala sie po prostu strasznie dziecinnie, pewnie wyleci w nastepnym odcinku, i dobrze ![]() Wysłane przez Tapatalk
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrozumialam, ze modelki odpadaja razem z projektantem az pozostanie jedna ktora "wygra" i ona dostanie sesje w magazynie Elle.
ten Kuba to straszny oblech, jak sie chwalil ze kilkadziesiat stanikow zdejmowal, juz to widze dziwie sie ze Piotrek jeszcze nie odpadl, ta jego sukienka z tapety rodem "cesarzowa z Azji". Straszna tandete wg mnie tworzy i chyba jest gejem (nic nie mam do homoseksualistow, luzne spostrzezenie) ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Modelka od tej kobiety w blond-czerwonych wlosach jest przesliczna! miss świata nastolatek bodajze. Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2014-03-11 o 21:01 |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
w każdym odcinku będzie jedna nadprogramowa modelka do wyboru, osierocona przez projektanta, który odpadł w ostatnim odcinku. Albo ktoś ją wybierze albo nie - i wtedy faktycznie odpada.
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
aha
czyli w ostatnim odcinku odpadla Ksenia.szukalam amerykanskiego Projectu Runway online, ale nie mam dobrej lokalizacji neistety, zeby to obejrzec..... ;/ ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- a czy w amerykanskiej wersji nie bylo czegos takiego, ze projektant ktory wygral odcinek byl w kolejnym programie bezpieczny? szkoda, ze w polskiej edycji nie ma zadnej nagrody za najlepszy projekt odcinka. |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
w 2 odcinku zwycięzca miał pierwszeństwo przy wyborze modelki :p
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
W amerykańskich edycjach które ja oglądałam zwycięzca miał immunitet tylko jeśli było to ogłaszane przed zadaniem. We wakacje ze dwa sezony można było obejrzeć na tv6 czy jak to się tam zwie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
A mi się nasz PR bardzo podoba. Anja jest troszkę sztywna jako prowadząca, ale jest świetną modelką i ma ogromną wiedzę
Myślę, że wybór był dobry. Nie leży mi za to Ossoliński. Taki trochę betonowy Jeśli chodzi o projektantów to jakoś nie mam jeszcze swoich ulubieńców. Podobała mi się teraz bielizna zaprojektowana przez Lilianę i przez Kubę. Ciekawa jestem jak to wyjdzie w przyszłym odcinku wszystko, bo z tego co widać na zapowiedziach - love story ciąg dalszy. Chyba Magda będzie zwiewać przed zaślinionym Kubą
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, właśnie nadrobiłam dwa odcinki Project Runway i powiem wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Spodziewałam się strasznej szmiry, a tymczasem program trzyma poziom. Nie ma łzawych historyjek, dramatów jest akurat tyle, by dodać programowi smaczku, ale i tak większość czasu skupia się jednak na tworzeniu strojów oraz ich prezentacji.
Nie oglądałam zagranicznych edycji tego programu, to moje pierwsze zderzenie z Projectem - podoba mi się taka formuła, gdzie nie tylko projektanci, ale także i modelki mają coś do wygrania. Świetne jest też to, że tworzą z niespodziewanych, zaskakujących materiałów, to genialne posunięcie, gdzie pokazują, że liczy się nie tylko talent, ale też kreatywność, zorganizowanie, opanowanie, umiejętność szybkiego podejmowania decyzji no i jakaś tam nutka szaleństwa ![]() Podobają mi się różnorodni uczestnicy i jak na razie wygląda na to, że w większości są normalnymi, zrównoważonymi, dojrzałymi i skupionymi na swojej pracy osobami. Po tych wszystkich programach, w których każdy jeden płakał, rozpaczał, świrował i przeżywał prywatne dramaty, to naprawdę przyjemna odmiana. Jest naprawdę fajnie i na pewno będę oglądać program regularnie. Jeśli chodzi o uczestników, to jestem niekwestionowaną fanką Macieja, który niesamowicie mnie bawi swoimi wypowiedziami. Mam wrażenie, że jest on trochę nieprzystosowany społecznie, może nie jest przyzwyczajony do pracy przed kamerami i kontaktu z taką ilości ludzi, i jakoś nie wiem, krępuje się czy coś - w każdym razie bardzo śmiesznie mówi, tak nieporadnie i równocześnie pociesznie ;D Pewnie niektórych to drażni, ale mnie rozczula taki dziwak trochę, lubię go.Bardzo duże wrażenie zrobiła też na mnie Liliana, wydaje się być naprawdę utalentowaną, skoncentrowaną i rzetelną osobą. Natomiast jeśli chodzi o projekty to tutaj ciężko mi się wypowiadać, bo nie jestem znawczynią mody, na razie poczekam na więcej projektów nie wiem jeszcze, komu kibicować.Co do modelek: jak Magda Swat w 1 odcinku wyszła na wybieg, to mi szczena opadła, wyglądała nieziemsko... aczkolwiek no ma specyficzną urodę, jest piękna, ale komercyjnie, myślę, że nie sprawdziłaby się w takich surowych lub udziwnionych stylizacjach jak niektórzy projektanci proponują swoim modelkom. No nic, czekam na jutrzejszy odcinek
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2014-03-16 o 02:01 |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W ogóle jestem chora i przerobiłam trzy serie PR USA. Pierwszą oglądałam parę lat wstecz w tv, ale sobie teraz odświeżyłam. I jak dla mnie najlepszy poziom był w serii trzeciej. W finale nie wiedziałam kogo wybrać.
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
To ta modelka Serafina ? Czyli jednak ktoś ją wybrał
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Działanie w grupie ma swoje plusy. Dzisiaj mniej się pocę niż ostatnio.
Nie no, Maciej jest genialny ;D A tak swoją drogą to lubię projekty Arletty. Bywają trochę... hm, tandetne, ale jedno trzeba jej przyznać - zawsze podkreśla kobiecość, podkreśla talię, jej stroje są seksowne. Może nie jest bardzo oryginalna, a;e podoba mi się to , co robi, bo ja nie jestem fanką nowoczesnych worków itd.
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
To która modelka odpadła??
Fany pomysł z tymi 2 grupami Kolekcje bardzo fajne, najmniej mi się projekt Maćka podobał.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
dziwne, że Rubik nie było w jury
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.

Bardzo podoba mi się podejście do uczestników Ossolińskiego, jest zawsze miły i taktowny, nie wiedziałam, że ma tak wiele kultury osobistej. Anja Rubik widać, że zna się na modzie "od podszewki" i żyje w tym świecie, ma wielką wiedzę. Rozczarowała mnie tylko trochę Przetakiewicz - jej komentarze nie wnoszą za wiele. Ale ogólnie super, będę oglądać