Project Runway- polska edycja - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 18:26   #91
Triss Merigold
Raczkowanie

Dot.: Project Runway- polska edycja

A czy kojarzycie które modelki były u kogo w poprzednim odcinku? Przyznam się, że nie oglądałam Top Model i zupełnie ich nie rozpoznaję, do tego mi się mylą...
Modelka Magda (od Kuby) u kogo była w poprzednim odcinku? Ta co była poprzednio u Kuby (i nie podobała jej się fryzura) u kogo była teraz?
Czy 'modelka, która ma swoje wartości' prezentowała strój Moniki (ten z worków od gruzu z powiewającymi białymi frędzlami)? Monika chyba również nie była z niej zadowolona, bo przez sposób w jaki zaprezentowała ten strój jurorzy uznali, że jest za duży...
I czy w każdym odcinku projektanci będą na początku od nowa wybierać modelkę (i zawsze będzie o jedną za dużo)?
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 18:31   #92
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
I czy w każdym odcinku projektanci będą na początku od nowa wybierać modelkę (i zawsze będzie o jedną za dużo)?
no skoro w każdym odcinku odpada jeden projektant, to chyba oczywiste, że jego modelka pozostaje nadal w programie i ktoś może ją wybrać (lub nie - i odpadnie).
Stary 2014-03-10, 18:36   #93
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
no skoro w każdym odcinku odpada jeden projektant, to chyba oczywiste, że jego modelka pozostaje nadal w programie i ktoś może ją wybrać (lub nie - i odpadnie).
Niby oczywiste, ale nie do końca. Chyba w 1-szym odcinku odpadł projektant wraz ze swoją modelką?
Dopiero od drugiego odpada projektant, a modelka pozostaje nadal.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 18:54   #94
Lorieta
Przyczajenie

Oglądałam edycję z Heidi Klum i muszę przyznać, że polska edycja nie odbiega poziomem od tamtej Bardzo podoba mi się podejście do uczestników Ossolińskiego, jest zawsze miły i taktowny, nie wiedziałam, że ma tak wiele kultury osobistej. Anja Rubik widać, że zna się na modzie "od podszewki" i żyje w tym świecie, ma wielką wiedzę. Rozczarowała mnie tylko trochę Przetakiewicz - jej komentarze nie wnoszą za wiele. Ale ogólnie super, będę oglądać
Lorieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 19:22   #95
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
A czy kojarzycie które modelki były u kogo w poprzednim odcinku? Przyznam się, że nie oglądałam Top Model i zupełnie ich nie rozpoznaję, do tego mi się mylą...
Modelka Magda (od Kuby) u kogo była w poprzednim odcinku?
Ja jej w ogóle nie kojarzę z pierwszego odcinka. Ona na pewno w nim była?

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 19:38   #96
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
Niby oczywiste, ale nie do końca. Chyba w 1-szym odcinku odpadł projektant wraz ze swoją modelką?
Dopiero od drugiego odpada projektant, a modelka pozostaje nadal.
Nie, w 1 odcinku odpadł ten koleś od worka na śmieci, a jego modelka pozostała nadal i w 2 odcinku została wybrana przez kogoś innego.
Ksenia była w 1 odcinku, ale tym razem nikt jej ponownie nie wybrał i odpadła. W 1 odcinku była modelką Serafina, który nie wybrał jej ponownie.

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Magda Swat, była w 1 odcinku.
Stary 2014-03-10, 20:04   #97
romys
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Magda była u Doroty
romys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 20:20   #98
Bea_91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez romys Pokaż wiadomość
Magda była u Doroty
super wyglądała w tej białej sukience
Stary 2014-03-10, 21:14   #99
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexandrika Pokaż wiadomość
nie podoba mi się to tworzenie na siłe pary z tej modelki Magdy i tego projektanta Kuby
współczuję Magdzie, obleśny ten typ, to jego spojrzenie i miny...
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 21:14   #100
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, w 1 odcinku odpadł ten koleś od worka na śmieci, a jego modelka pozostała nadal i w 2 odcinku została wybrana przez kogoś innego.
Ksenia była w 1 odcinku, ale tym razem nikt jej ponownie nie wybrał i odpadła. W 1 odcinku była modelką Serafina, który nie wybrał jej ponownie.

A to przepraszam, jakoś zakodowało mi się, że modelka również odpadła.
Stary 2014-03-11, 13:05   #101
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez romys Pokaż wiadomość
Magda była u Doroty
Dzięki. Kojarzyłam ją z Top Model, ale jakoś umknęła mi w pierwszym odcinku.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 13:42   #102
201701300922
Konto usunięte

Ja z Top Model kojarzę jedynie Tamarę, ale może to dlatego, że oglądałam ten program sporadycznie.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 13:43   #103
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
Ja z Top Model kojarzę jedynie Tamarę, ale może to dlatego, że oglądałam ten program sporadycznie.
ja też jakoś tylko Tamarę

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 14:32   #104
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja też jakoś tylko Tamarę
Ja jeszcze kojarzę Olę.
Stary 2014-03-11, 19:38   #105
aer
O RLY?

jeszcze Ksenia (nikt jej nie wybrał) i Emilia (ta od Pauliny)
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 20:27   #106
Syrena91
Przyczajenie

Nie mogę czytać tego co piszecie na temat modelki - Moniki, bodajże. Każdy może odmówić wykonania zlecenia jednocześnie pracując w zawodzie: lekarz, nauczyciel itp. ponosząc tego konsekwencje. Tylko _niewolnicy_ nie mają prawa odmówić, zwłaszcza gdy dotyczy sfery osobistej czy właśnie intymnej. To tak jakbyście powiedziały, że żona nie ma prawa odmówić mężowi współżycia. Teraz rozumiecie??
Brawo dla niej!
(Możecie się teraz wszystkie rozbierać i mnie opluć.)
Syrena91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 20:35   #107
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Syrena91 Pokaż wiadomość
Nie mogę czytać tego co piszecie na temat modelki - Moniki, bodajże. Każdy może odmówić wykonania zlecenia jednocześnie pracując w zawodzie: lekarz, nauczyciel itp. ponosząc tego konsekwencje. Tylko _niewolnicy_ nie mają prawa odmówić, zwłaszcza gdy dotyczy sfery osobistej czy właśnie intymnej. To tak jakbyście powiedziały, że żona nie ma prawa odmówić mężowi współżycia. Teraz rozumiecie??
Brawo dla niej!
jeśli ktoś ma problem z wyjściem w takiej kreacji (która wcale nie obnażała np. biustu Magdy), to powinien zmienić zawód. Nikt dziewczątka nie przymuszał do zostania modelką.
Stary 2014-03-11, 20:42   #108
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Syrena91 Pokaż wiadomość
Brawo dla niej!

Nie masz racji, taki wybrala zawod, poszla do takiego programu = jest pogodzona z tym ze zarabia cialem i nie ma problemu z obnazaniem sie. To tak jakby chirurg odmowil zrobienia operacji bo obrzydza go widok krwi -.-
Juz pomijajac fakt ze ten kostium niczego nie odslanial, zachowala sie po prostu strasznie dziecinnie, pewnie wyleci w nastepnym odcinku, i dobrze

Wysłane przez Tapatalk
Stary 2014-03-11, 20:51   #109
Cappuccino
Zakorzenienie

a ja zrozumialam, ze modelki odpadaja razem z projektantem az pozostanie jedna ktora "wygra" i ona dostanie sesje w magazynie Elle.

ten Kuba to straszny oblech, jak sie chwalil ze kilkadziesiat stanikow zdejmowal, juz to widze

dziwie sie ze Piotrek jeszcze nie odpadl, ta jego sukienka z tapety rodem "cesarzowa z Azji". Straszna tandete wg mnie tworzy i chyba jest gejem (nic nie mam do homoseksualistow, luzne spostrzezenie)

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Modelka od tej kobiety w blond-czerwonych wlosach jest przesliczna! miss świata nastolatek bodajze.

Edytowane przez Cappuccino
Czas edycji: 2014-03-11 o 21:01
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 20:56   #110
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
a ja zrozumialam, ze modelki odpadaja razem z projektantem az pozostanie jedna ktora "wygra" i ona dostanie sesje w magazynie Elle.
w każdym odcinku będzie jedna nadprogramowa modelka do wyboru, osierocona przez projektanta, który odpadł w ostatnim odcinku. Albo ktoś ją wybierze albo nie - i wtedy faktycznie odpada.
Stary 2014-03-11, 21:03   #111
Cappuccino
Zakorzenienie

aha czyli w ostatnim odcinku odpadla Ksenia.

szukalam amerykanskiego Projectu Runway online, ale nie mam dobrej lokalizacji neistety, zeby to obejrzec..... ;/

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

a czy w amerykanskiej wersji nie bylo czegos takiego, ze projektant ktory wygral odcinek byl w kolejnym programie bezpieczny? szkoda, ze w polskiej edycji nie ma zadnej nagrody za najlepszy projekt odcinka.
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 21:16   #112
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość

a czy w amerykanskiej wersji nie bylo czegos takiego, ze projektant ktory wygral odcinek byl w kolejnym programie bezpieczny? szkoda, ze w polskiej edycji nie ma zadnej nagrody za najlepszy projekt odcinka.
w 2 odcinku zwycięzca miał pierwszeństwo przy wyborze modelki :p
Stary 2014-03-11, 22:35   #113
pitu pitu
Rozeznanie

W amerykańskich edycjach które ja oglądałam zwycięzca miał immunitet tylko jeśli było to ogłaszane przed zadaniem. We wakacje ze dwa sezony można było obejrzeć na tv6 czy jak to się tam zwie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-14, 12:55   #114
bubble
Raczkowanie

A mi się nasz PR bardzo podoba. Anja jest troszkę sztywna jako prowadząca, ale jest świetną modelką i ma ogromną wiedzę Myślę, że wybór był dobry. Nie leży mi za to Ossoliński. Taki trochę betonowy
Jeśli chodzi o projektantów to jakoś nie mam jeszcze swoich ulubieńców. Podobała mi się teraz bielizna zaprojektowana przez Lilianę i przez Kubę.
Ciekawa jestem jak to wyjdzie w przyszłym odcinku wszystko, bo z tego co widać na zapowiedziach - love story ciąg dalszy. Chyba Magda będzie zwiewać przed zaślinionym Kubą
bubble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 02:00   #115
Narrhien
Zakorzenienie

Hej, właśnie nadrobiłam dwa odcinki Project Runway i powiem wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Spodziewałam się strasznej szmiry, a tymczasem program trzyma poziom. Nie ma łzawych historyjek, dramatów jest akurat tyle, by dodać programowi smaczku, ale i tak większość czasu skupia się jednak na tworzeniu strojów oraz ich prezentacji.

Nie oglądałam zagranicznych edycji tego programu, to moje pierwsze zderzenie z Projectem - podoba mi się taka formuła, gdzie nie tylko projektanci, ale także i modelki mają coś do wygrania.
Świetne jest też to, że tworzą z niespodziewanych, zaskakujących materiałów, to genialne posunięcie, gdzie pokazują, że liczy się nie tylko talent, ale też kreatywność, zorganizowanie, opanowanie, umiejętność szybkiego podejmowania decyzji no i jakaś tam nutka szaleństwa

Podobają mi się różnorodni uczestnicy i jak na razie wygląda na to, że w większości są normalnymi, zrównoważonymi, dojrzałymi i skupionymi na swojej pracy osobami. Po tych wszystkich programach, w których każdy jeden płakał, rozpaczał, świrował i przeżywał prywatne dramaty, to naprawdę przyjemna odmiana.
Jest naprawdę fajnie i na pewno będę oglądać program regularnie.

Jeśli chodzi o uczestników, to jestem niekwestionowaną fanką Macieja, który niesamowicie mnie bawi swoimi wypowiedziami. Mam wrażenie, że jest on trochę nieprzystosowany społecznie, może nie jest przyzwyczajony do pracy przed kamerami i kontaktu z taką ilości ludzi, i jakoś nie wiem, krępuje się czy coś - w każdym razie bardzo śmiesznie mówi, tak nieporadnie i równocześnie pociesznie ;D Pewnie niektórych to drażni, ale mnie rozczula taki dziwak trochę, lubię go.
Bardzo duże wrażenie zrobiła też na mnie Liliana, wydaje się być naprawdę utalentowaną, skoncentrowaną i rzetelną osobą.

Natomiast jeśli chodzi o projekty to tutaj ciężko mi się wypowiadać, bo nie jestem znawczynią mody, na razie poczekam na więcej projektów nie wiem jeszcze, komu kibicować.

Co do modelek: jak Magda Swat w 1 odcinku wyszła na wybieg, to mi szczena opadła, wyglądała nieziemsko... aczkolwiek no ma specyficzną urodę, jest piękna, ale komercyjnie, myślę, że nie sprawdziłaby się w takich surowych lub udziwnionych stylizacjach jak niektórzy projektanci proponują swoim modelkom.

No nic, czekam na jutrzejszy odcinek

Edytowane przez Narrhien
Czas edycji: 2014-03-16 o 02:01
Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 13:48   #116
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Hej, właśnie nadrobiłam dwa odcinki Project Runway i powiem wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Spodziewałam się strasznej szmiry, a tymczasem program trzyma poziom. Nie ma łzawych historyjek, dramatów jest akurat tyle, by dodać programowi smaczku, ale i tak większość czasu skupia się jednak na tworzeniu strojów oraz ich prezentacji.

Nie oglądałam zagranicznych edycji tego programu, to moje pierwsze zderzenie z Projectem - podoba mi się taka formuła, gdzie nie tylko projektanci, ale także i modelki mają coś do wygrania.
Świetne jest też to, że tworzą z niespodziewanych, zaskakujących materiałów, to genialne posunięcie, gdzie pokazują, że liczy się nie tylko talent, ale też kreatywność, zorganizowanie, opanowanie, umiejętność szybkiego podejmowania decyzji no i jakaś tam nutka szaleństwa

Podobają mi się różnorodni uczestnicy i jak na razie wygląda na to, że w większości są normalnymi, zrównoważonymi, dojrzałymi i skupionymi na swojej pracy osobami. Po tych wszystkich programach, w których każdy jeden płakał, rozpaczał, świrował i przeżywał prywatne dramaty, to naprawdę przyjemna odmiana.
Jest naprawdę fajnie i na pewno będę oglądać program regularnie.

Jeśli chodzi o uczestników, to jestem niekwestionowaną fanką Macieja, który niesamowicie mnie bawi swoimi wypowiedziami. Mam wrażenie, że jest on trochę nieprzystosowany społecznie, może nie jest przyzwyczajony do pracy przed kamerami i kontaktu z taką ilości ludzi, i jakoś nie wiem, krępuje się czy coś - w każdym razie bardzo śmiesznie mówi, tak nieporadnie i równocześnie pociesznie ;D Pewnie niektórych to drażni, ale mnie rozczula taki dziwak trochę, lubię go.
Bardzo duże wrażenie zrobiła też na mnie Liliana, wydaje się być naprawdę utalentowaną, skoncentrowaną i rzetelną osobą.

Natomiast jeśli chodzi o projekty to tutaj ciężko mi się wypowiadać, bo nie jestem znawczynią mody, na razie poczekam na więcej projektów nie wiem jeszcze, komu kibicować.

Co do modelek: jak Magda Swat w 1 odcinku wyszła na wybieg, to mi szczena opadła, wyglądała nieziemsko... aczkolwiek no ma specyficzną urodę, jest piękna, ale komercyjnie, myślę, że nie sprawdziłaby się w takich surowych lub udziwnionych stylizacjach jak niektórzy projektanci proponują swoim modelkom.

No nic, czekam na jutrzejszy odcinek
Też lubię Macieja .

W ogóle jestem chora i przerobiłam trzy serie PR USA. Pierwszą oglądałam parę lat wstecz w tv, ale sobie teraz odświeżyłam. I jak dla mnie najlepszy poziom był w serii trzeciej. W finale nie wiedziałam kogo wybrać.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 17:31   #117
efcia90
Zadomowienie

To ta modelka Serafina ? Czyli jednak ktoś ją wybrał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (90,4 KB, 96 załadowań)
Stary 2014-03-16, 21:37   #118
Narrhien
Zakorzenienie

Działanie w grupie ma swoje plusy. Dzisiaj mniej się pocę niż ostatnio.

Nie no, Maciej jest genialny ;D

A tak swoją drogą to lubię projekty Arletty. Bywają trochę... hm, tandetne, ale jedno trzeba jej przyznać - zawsze podkreśla kobiecość, podkreśla talię, jej stroje są seksowne. Może nie jest bardzo oryginalna, a;e podoba mi się to , co robi, bo ja nie jestem fanką nowoczesnych worków itd.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 21:39   #119
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

To która modelka odpadła??

Fany pomysł z tymi 2 grupami Kolekcje bardzo fajne, najmniej mi się projekt Maćka podobał.

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-16, 22:03   #120
alexandrika
Zadomowienie

dziwne, że Rubik nie było w jury
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości