|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
I nastawienie słusznie mało pozytywne. W pn szyjki prawie nie bylo a dziś proszę .. Postanowiła sie wydłużyć. I co z tego że miękka i gotowa?! Mała nie zamierza wychodzić. A ja mam już dość wszystkiego,tych nieprzespanych nocy,boli w całym ciele,bólu jak na okres i w kręgosłupie-już wiem że krzyżowe będą na bank.
Nie mam wyjścia tylko czekać.. Nie mam pojęcia jak to jest Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wieści od Koziegomleka, dzisiaj o 1.30 urodziła siłami natury Franka
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Mara to już niedługo mozemy rodzić
Frogutka Koziemleko GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#95 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale co ja poradze, że jeden syn odchodzi, a drugi dany mi na chwile...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
aż się śmieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#96 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
za wszytskie rozpoczęte tygodnie lutien nie wiem, jak działa Twój mąż, ale mój jak się zdenerwuje to już potem przestaje myśleć w ogóle i gada głupoty. Może Twój też już żałuje tego co powiedział. Bo nawet gdyby z Twoją Mamą nie mógł przebywać pod jednym dachem ( ) to przecież ona ma Wam tylko pomóc kilka, kilkanaście godzin. Mam nadzieję, że mąż szybko pójdzie po rozum do głowy i przeprosi. A w razie czego, to teraz po porodzie naturalnym przecież będziesz Małą kangurować chyba, prawda? U nas dziecko na piersi w trakcie szycia jest i potem około 2 godziny w pokoju do kangurowania Cytat:
![]() Świetnie, że Wam się tak układa dobrze wszystko Cytat:
No to może Młodszy posłucha starszego niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
superCytat:
Mała już nie taka mała ![]() Usta porodowe to opuchnięte - musisz teraz seksi wyglądać po prostu ![]() U mnie sytuacja taka sama - termin na jutro, we wtorek wizyta i szpital środa, najpóźniej czwartek. |
|||||||
|
|
|
#97 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Eee.... mojej małej chyba sie nie podoba jednak data
![]() Cytat:
Cytat:
za KP.Cytat:
za 34tydz. Co do tż A z ta cesarką moze poczekaj z dec. JEszcze sie pogodzicie![]() Cytat:
za winikA te Cytat:
za wizytę. JA się nie nastawiam juz na zaden termin bo oszaleje i tak to sie skonczy. Codziennie sie budze i mysle to dzis..i pozniej zawiedzona do lozka.. Co ma byc to bedzie. U Ciebie przy cukrzycy raczej szans na przenoszenie nie masz bo jak cos bede wczescniej wywolywac. Tzn 2 kol tak miałyCytat:
ze wszystko tak peiknei ogarniasz..A fotami mecz i drecz )Cytat:
![]()
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#99 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje dla Mamy i Franciszka Cytat:
może jakieś wywoływanie?: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/G...in-porodu.html
|
||
|
|
|
#100 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jestem bardzo ciekawa jak wygladaja porodowe usta Cytat:
Cytat:
|
|
|
#101 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekna waga![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to oszczedzaj sie te 10dni. To naprawde niewieleCytat:
Cytat:
Dziś na suwaczku 1 dzień![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#103 | |||||||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tak niezle - u mnie najwczesniej w 5 dobie po cc wypisuja. Wytrzymasz ten 1 dzien ![]() Ooo - ja tez kawke ![]() To juz ostatnie kawki pewnie dla mnie ![]() Cytat:
![]() To widze ze duzo porodow w przyszlym tygodniu sie szykuje ![]() Cytat:
![]() Ale sie bedzie teraz dzialo Ty tez juz zaraz Cytat:
![]() Cytat:
Nareszcie! Gratuluje i caluje! Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
No to się Koziemleko doczekała w końcu - gratulacje!!
Gabryś właśnie śpi mi na cyckach, tz pojechał go zarejestrować do usc. Mamy karmiące - czy was też tak bolą sutki??? Bo nie wiem czy to tak jest czy wynik złego przystawiania?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przynajmniej tak było dwa lata temu, mam nadzieję, że teraz bardziej stawiają na aktywność nawet po cc 2. maggie123 |
|
|
|
|
#106 | |||||
|
Zadomowienie
|
koziemleko GRATULACJE
![]() Cytat:
dla mnie obecność TŻta przy porodzie jest obowiązkowa, także bym robiła awantury, stawała na głowie do upadłego; choćby miał stać za drzwiami (jak nie może znieść widoku krwi), ale ma być blisko i w razie W mnie ratować, krzyczeć na wszystkich i pilnować żeby było dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
a swoją drogą zastanawia mnie to L4 przy wypisie - jak prowadzę działalność, to mam 7dni na dostarczenie L4 do ZUSu, no a jak ktoś jest ponad 7 dni w szpitalu i na koniec dostanie to L4, to czas mija, no to jak ma je donieść; cholerna nasza biurokracja Cytat:
, a poza tym to że za pierwszym razem traumy nie było, nie oznacza, że za drugim też tak będzie (oczywiście Ci tego nie życzę)Trisdom śliczna Emi usta czy wargi
|
|||||
|
|
|
#107 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
CayenneOna ja liczę na to, że chłopaki "wyfruwają" z domu, ale córcia będzie blisko mamusi
|
|
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trisdom fajne to nosidło jest, ja na sr miałam o wiązaniu chustą ale babce ciągle się nie chciała naciągnąć przy główce i jakoś mój entuzjazm spadł, a szczególnie że do tego wiązania potrzebna druga osoba na początku szczególnie... Może uda mi się znaleźć jakąś chustę na wypożyczenie to sobie spróbuję ![]() Emilka wygląda jak mała modelka, to w kocyku wymiata Smarrita mam tak Cytat:
![]() ![]() justine_87 szkoda ale jutro już niedługo, przynajmniej w szpitalu możesz liczyć na pomoc w przystawianiu frogutka może Hania będzie robić niespodziankę i nagle zaczniesz rodzić Cytat:
![]() |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
moja lekarka powiedziała, że nie wyglądam jakbym miała rodzić
tzn. że dobrze wyglądam, 17 mam wizytę jeszcze, chociaż mam nadzieje, że już nie pójdę na nią![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- znasz może dobrego okulistę we Wrocku?
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
maggie
![]() ![]() a gin nic nie wspomógł?Cytat:
Cytat:
położna nam mówiła że jeśli w ciąży piłyśmy to po ciąży też możemy bo dziecko zna ten smak |
||
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale słodziak! ![]() Cytat:
super! gratulacje
|
|
#115 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
A ze wystawiaja zwolnienie dopiero przy wypisie to bedziesz miala pozniejsza date ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE dla nowej mamusi
![]() KOziemleko brawoja to mam dosc boli krzyza, nie mam jak usiedziec lezec nei moge, jeszcze mi mały marudzi.. czy tylko ja z mamuś co bedą miały drugie dziecko jestem przerażona tym jak to bedzie?wiem, rychło w czas ale martwie sie jak Tymek przyjmie brata i wogole boooże jak sobie damy rade , jak spacery beda wyglądały (Tymek chodzi ale jednak narazie nieusluchany, ucieka itd tzreba ciagle pilnowac i trzymac )zamiast analizowac i sie nakrecac powinnam myslec pozytywnie grrrr |
|
|
|
#117 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w kolejnej częsci
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja po 24 godzinach wstałam bo juz miałam dość leżenia i mówiłam do położnych że uwielbiam stać i chodzić ![]() 4 dni leżenia makabra!!! ja 4 dnia już w domu byłam ![]() Cytat:
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! ja po wizycie, szyjka od środka trzyma, od zewnątrz rozwarcie się zwiększyło, ale nie wiem, ile ma. Junior ma około 3kg w tej chwili (35t5d), a ja mam przyjść jeszcze raz 4 kwietnia, o ile do tego czasu nie urodzę. |
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Trisdom aniołek
![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacjeCytat:
![]() ![]() Dziś ogarniałam "kącik" dla Antka. Cudem wygospodarowaliśmy jakieś miejsce... Szkoda, że nie będziemy mieli osobnego pokoiku dla synka- dopiero za parę lat planujemy remont. Zazdroszczę tym, którzy mogą poszaleć z lokum dla maluszków.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

no ale co ja poradze, że jeden syn odchodzi, a drugi dany mi na chwile...

jak włączyłam pranie.
nie wiem, jak działa Twój mąż, ale mój jak się zdenerwuje to już potem przestaje myśleć w ogóle i gada głupoty. Może Twój też już żałuje tego co powiedział. Bo nawet gdyby z Twoją Mamą nie mógł przebywać pod jednym dachem (
) to przecież ona ma Wam tylko pomóc kilka, kilkanaście godzin.
Położna twierdzi, że brzuch już jak do porodu i ponoć usta mam porodowe- cokolwiek to znaczy
Jakoś chyba bym ten fakt przełknęła, gdyby właśnie nie ta wczorajsza kłótnia. Bo wyszło na to, że mojemu tż nie zależy za bardzo na obecności przy porodzie (choć akurat kłótnia była o to, jak zorganizować opiekę nad starszą córką podczas porodu, bo nie mamy nikogo na miejscu). W tej sytuacji jestem w takiej desperacji, że chyba będę szukać jakiegoś lekarza, co da mi skierowanie na cc. Bo na samą myśl bycia samą podczas porodu wpadam w panikę. Od wczoraj ryczę 

przynajmniej tak było dwa lata temu, mam nadzieję, że teraz bardziej stawiają na aktywność nawet po cc