|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: O której godzinie?
Cytat:
tak jak powiedziałam to kwestia przyzwyczajenia - u nas zawsze tak było więc się wszyscy przyzwyczaili i nikt się nie dziwi, wręcz jakbyśmy o 16:00 np. zrobili to wtedy byłoby dopiero zdziwienie i pretensje że wesele takie krótkie hahaha a co do tych upałów o 12:00 w sierpniu to fakt - gorąco jest, ale w kościele zazwyczaj jest chłodno więc da się wytrzymać, ale jeśli nie ma klimatyzowanej sali to już kiepsko jest niestety. Ale ostatnio byłam na weselu gdzie było 40 stopni w cieniu, ale klima tak dawała że myślałam że się przeziębię ;D
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
m.a.r.t.a, bierzemy ślub tego samego dnia Ja o 17.00, zdradzisz mi swoja godzinę? ![]() Mam taki szalony plan: po przedślubnym plenerze planuję jeszcze wpaść do domu i wziąć szybki prysznic. Nie czułabym się zbyt swieżo po parogodzinnej sesji w upalny dzień... no i chcaiałabym po plenerze zrobić jeszcze raz makijaż - przynajmniej podkład zmyć i nałożyć nowy, bo ma tłustą cerę a w słońcu pewnie się wszystkorozpuści Tylko czy zdążę?? Jakie są wasze sugestie?
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
gosiunia - ja to bym nie zdązyła
ale wszystko zalezy od tego ile masz czasu i jak z guzdraniem się u Ciebie ![]() ja też biorę ślub o 17 i też po przedślubnym plenerze fajnie byłoby np. nałożyć podkład na nowo, ale znam swoje możliwości i wiem,że trzęsącymi się rękami tego zbyt ładnie już nie zrobię więc takie poprawki albo prysznic to u mnie odpadają ![]() ![]() ![]() może rozwiązaniem będą np. bibułki matujące? możnaby je przyłożyć do twarzy i po chwili tak szybko delikatne poprawki wykonać, chociaż ja to wątpie,że będę miała na to czas ![]() jeszcze można jakąś dobrą baze pod podkład zastosować, tylko że ja np. nigdy żadnej bazy nie używałam, więc przed ślubem na pewno będzie trzeba wcześniej przetestować jakies kosmetyki i zobaczyć jak się sprawdzają,żeby żadnych nowości w dniu ślubu nie nakładać po raz 1
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Chm... może i bibułki
Mam jeszcze dużo czasu w sumie Tylko co do makijażu, to np. po paru godzinach pleneru na 100% "zwałkuje" mi się cień na powiekach, tego jestem pewna No cóż, pewnie będę musiała się jakoś zebrać i pojechać na plener godzinę wcześniej, bo nie chciałabym brać ślubu spocona i ze świecącą twarzą... Może do tej 17 się jakoś wyrobię..
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
są też bazy pod cienie
jeśli wałkują Ci się cienie na powiekach to najlepszym rozwiązaniem będzie nałożeniem pod cień bazy z firmy Lumene ![]() baza jest genialna; tu masz opinie o niej: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5358 |
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Ciebie, że chcesz wskoczyć do domu na "male odświeżenie". ![]() Ja się do tego nie pisze bo bałabym się, że nie zdąże , a wszelkie poprawki makijażu będę robić w toalecie na sali jak mnie jakiś wujaszek za mocno wycałuje czy sie gdzieś rozmarze .Pozdrawiam ciepło.
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosiunia22 a jakiego podkłądu używasz płynnego, w kompakcie, sypkiego? Cytat:
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
marta - widzę,że nie ja sama będę poprawiać nos w toalecie
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się w ogóle na co dzień nie maluję, tylko używam błyszczyku - i tyle. Czasami, raz na pół roku używam podkładu - musu, chyba L'Oreal (ale nie pamiętam dokładnie) i jestem zadowolona - tyle że w upalny dzień przy mojej cerze to chyba nic nie zamaskuje świecenia. No cóż, mam nadzieję, ze mój plan wypali i zdążę umalować się jeszcze raz
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa bo chciałam wcześniej napisać, że właśnie te w płynie powodują dodatkowe świecenie ze wzg na swój jakże ciekawy skład chemiczny m in przez Oil Mineral.Raz na jakiś czas kupuje La Roshe Posay tylko do punktowego użytku (1 opakowanie starcza mi na rok?) i ostatnio zauważyłam, że jak nie potrząsne opakowaniem to najpierw wychodzi kropelka wody-tłuszczu a póżniej podkład
. Dlatego jestem zwolenniczką kompaktów ![]() Pozdrawiam.
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
My swój śłub będziemy mieli o 17.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
18 sierpnia
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na lato to naprawdę dobra pora, my też mamy sierpień i wybieramy 16.00 lub troszkę póżniej..
Pozdrawiam
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
my slubujemy pod koniec wrzesnia o 17. ta godzine chcielismy,chyba nie za wczesnie i nie za pozno
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
My o 16:00. Ślub jest w połowie października więc późniejsza godzina odpada, bo może być już ciemno po wyjściu z kościoła. Wcześniejsza też odpada, bo obawiam się że nie zdążymy z przygotowaniami, ponieważ sesja zdjęciowa jest przed kościołem
o 13:00.
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, ja ślubuje 18 sierpnia. Slub odbedzie sie o 13. Na poczatku byłam przerazona ze to za wcześnie teraz sie przyzwyczaiłam do tej myśli. U nas jest w tym dniu duzo wesel i nie dało sie puzniej.
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Ja skolei ślubuję 22.09.2007 i mialam do wyboru dwie wolne godziny 15 i 18, wybrałam 18.Ksiadz mi doradził, że im wczesniej tym gorzej, bo goscie moga pasc mi do oczepin
Mam pytanko, która z was brała ślub w podobnym terminie, bo obawiam sie, że jak wyjdziemy z kościoła około 19 bedzie juz ciemno?
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zależy jakich gości zaprosisz ja mam o 13:00 i wszyscy sie dziwili dlaczego tak późno (zwyczajowo od 12:00 śluby sie u mnie zaczynają). Nikt nie ma zamiaru wyjść przed oczepinami i weselicho do rana będzie - zresztą jak każde na którym byłam, a wszystkie śluby zaczynały się nie później niż 15:00 - ale u mnie wszyscy się do tego przyzwyczaili bo w większości na Śląsku chodzi się na takie długie wesele. Ale jak u Was nie ma takiego zwyczaju to goście mogą się przerazić że za wcześnie myśle jednak że godzina 15 byłaby lepsza - ceremonia zapewne o 16 się skończy, potem życzenia od gości i gdzieś w okolicach 16:30 - 17:00 zacznie sie wesele - to chyba nie będzie już za długo?
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bedzie ciemno, słońce będzie o zachodzie, więc zapowiada się piękne niebo, jak nie będzie chmur
ale jeszcze będzie jasno.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Sierpień, godzina 16:00.
Mam tylko nadzieję, że z racji, że są w tym dniu wcześniej wesela, nie będziemy się "mijały" z poprzednią Parą Młodych i ich gośćmi. Bo ryż przy wejściu mi nawet nie przeszkadza .EDIT: W mojej parafii sa juz 4 wesela na ten dzien, od 14:00 do 17:00 co godzinke. Edytowane przez rav12345 Czas edycji: 2007-07-11 o 22:07 |
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Wrzesień, godzina 17.00
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
My wybraliśmy godzine 15sta gdyz pobieramy sie 20 pazdziernika wiec bedzie juz dosc wczesnie ciemno sie robilo.
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
miało być 16ta ale ksiądz powiedział że jak z mszą to 15:30
niech mu będzie. Ale taka jakaś dziwna ta godz że zwracałam na nią uwagę przy rozdawaniu zaproszeń 11.08.07.
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
ja swój ślub biorę o godzinie 18
dokładnie 15 września bieżącego roku....... czy Któraś z Was Wizażanki również tego dnia bierze ślub?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje za rady dziewczyny jednak zostanę przy godz. 18
![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Co prawda drugim powodem ze byłam rok wcześniej był wyjazd za granicę, ale przecież mogłabym to zrobic po powrocie... a wracam 6 września. Ale jednak wolałam załatwić wcześniej i miałam wszytkie godziny do wyboru hihiA właśnie, masz ślub z mszą czy bez mszy? Bo my wybraliśmy bez.... W każdym badz razie ciemno nie bedzie... poza tym nie zapominaj że klimat sie zmenia i lato zaczyna sie później- czyli bedzie cieplej hihi pozdrawiam
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Hej
) my również bierzmey ślub o 17 natomiast fotografa mamy zamówionego na godzinę 12 sesja studyjna a potem plener mam nadzieje że zdążymy się uporać z tym wszystkim.Mam pytanie do was dziewczyny czy wywołujecie po 1 zdjeciu dla gości jak się będzie tańczyło z państwem młodym? |
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Żaki, to ja podobnie - ślub bedziemy mieli o 17.00, a plener (tylko) koło 13.00
Boję się tylko, żeby mi sie suknia nie upaprała w trawie i makijaż nie spłynął:/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

u nas wesele trwa co prawda dwa dni (ja liczę jeszcze poprawiny) ale przynajmniej mamy kilka godzin na drzemkę między weselem a poprawinami 

Tylko czy zdążę?? Jakie są wasze sugestie?

więc takie poprawki albo prysznic to u mnie odpadają