|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Libra- Zosia tez to brała, ale nie wiem czy to coś pomogło.
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Witaminę d3 do kiedy się daje ?
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2014-03-13 o 20:11 |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyglądałam sie na to zdjęcie i najpierw myślałam, że to Nataszka , potem że to jednak Oliwka a na koniec już zbaraniałam . Ja ich nie potrafię rozróżnić jak są osobno, jak razem to nie ma problemu . Tak czy owak obie są śliczne .Jeśli chodzi o zestaw biedronkowy to nie tyle sałatka tylko mieszanka sałat (gotowa porcja w woreczku, leżą tam gdzie pieczarki) a do tego dodaje tylko sos (taki z saszetki np. koperkowo-ziołowy) lub jeszcze ogórka, oliwki, pomidora, co kto lubi . A jaja to razem z brokułem i pomidorami (krojone w ćwiartki a brokuł podgotowany) układam na półmisku na przemian i polewam sosem. Fajnie wyglada, tak kolorowo a do tego bardzo smakuje moim dziewczynkom, tylko im to polewam jogurtem z odrobinką czosnku.
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki, może zrobię tą sałatkę z brokułami a mieszankę sałat tez tam czasami kupuję
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Sara do maja to na pewno,a później to zależy od pogody i od tego ile dziecko przebywa na słońcu najlepiej kilka godzin i bez kremu z filtrem
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na tym etapie i różnicy wiekowej . Co innego jakby Pop dodała fotkę jak np miały po roku to nie wiem czy bym odróżnila, w sumie nie kojarze OLiwki jak miała np rok i Nataszki tez . Robiłam sobie czesto gęsto ta sałatkę jako obiad czy kolacja i polewalam zawsze jogurtem greckim z czosnkiem - tak dietetyczne , tez ja bardzo lubie , wiec tez polecam , a z sosem majo czosnkowym bedzie jeszcze lepsza niz z jogurtem .POP pikna mała. Lubie wszystko z jajkami . Próbowała ktos robic jajka w sosie smietanowo- majonezem , ze szczypiorkiem? : D - lubim bardzo , ale to kaloryczne, ze względu na sos ,w ktorym jajca pływają . Do wódki w sam raz
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne 16 st.
Mrowak bardzo fajny ten wózek, jakby "żywcem" zdjęty z naszego normalnego wózka Sara nam doktor mówił że nie trzeba wit. d3 podawać od maja do września. Libra dobrze że nic nie słychać i antybiotyk nie jest potrzebny. Oby na tym stanęło. Nie dziwię się Wam (Tobie i Asi i Bao) że świrujecie. Można jak wszystko zawodzi. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ja robię do jajek sos chrzanowo-majonezowo-śmietanowy z jajkami na ostro. Robię go raz do roku bo to bomba kaloryczna i cholesterolowa
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ale już sam migdał mnie ubawił setnie więc może być różnie
![]() A kysz z tym zdjęciem , ciepło ma być Cytat:
Pomijając sezonowość to do bóli , bo dzieci szkolne też mają jej niedobory Cytat:
Ja tam po majonezie fajnie ![]() Także pod wódkę to mi to nie pasi . Wurzyłam się dziś bo nie ma materiały który zamówiłam dla OLki na zasłonki . Także zrezygnowałam i mi TZ koncepcję zmienił . W sumie jak usłyszałam że prania firanek nie będę miała , to go poparłam i zamówiłam rolety https://www.google.pl/search?q=rolet...2F%3B900%3B674 ściana jedna w fiolecie będzie a reszta w kremie więc akurat mi pasi
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja dzisiaj też te rolety zamawiałam
Właśnie ze względu na brak firan. Tz oczywiście nie wie bo on tych dzień noc ma dosyć z pracy, mówi że jak chce szybko odsłonić czy zasłonić to ma nerwa że tyle naciąganiaP0P jeszcze Nataszy brakuje palemki i jajeczka w ręku Zdjęcia ze śniegiem sobie darujcie, jaka ja teraz szczęśliwa że rano mnie słońce budzi
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne są i to się liczy i tańsze od firanek ![]() Jakie kolorki będziesz miala ?
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
W ubiegłym roku w drugi dzień świąt odśnieżaliśmy samochód i lepiliśmy bałwana
Mam nadzieję że w tym roku będzie lepiej bo Święta będą z końcem kwietnia a nie początkiem i większa szansa na słońce
|
|
#103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pop piękna Nataszka
zdjęcie ze śniegiem ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA no i git Firanki to nie wymóg
. Ja kiedys nie lubiałam ,a teraz mi sie odwidzialo. Byłam z małym u dentysty, bo rano powiedział, ze go ząb boli, okazało sie ,ze ma ubytek Wrócił ze szkoły i mu oznajmilam , ze idziemy do dentystki, bosz jak ryczal , zalany łzami, zasmarkany, ale poszedł. Siadl ze mną na fotel , polecenia wszystkie ładnie bez jekow wykonywał, współpracował. Co mnie zdziwiło, to babka powiedziała, ze jak go ząb bedzie dalej bolał to do wyrwania WTF , ze za mały jest na robienie . CO ??? Ona jakas dziwna. Pójdę do innego w razie czego bo ,az mi sie wierzyć nie chce. Młody miał dziurę w czworce i dentysta w pl zabronił wyrywania, a jak bedzie bolał to przewiercic dziurke i czekać ,az sam wypadnie, bo ząb był juz zaleczony. Stwierdziła ze lepsze sa szczoteczki elektryczne , ja zgłupieje z tymi dentystami , jedna/ jedny mowi mi ze ręczna a ta ze elektryczna. Oczywiście mały sie pyta kiedy znów do dentysty idziemy Obiecał zeby myc. Nie wiem jak długo juz sie z nim meczy, z tym myciem. Drze jape, ucieka, nie otwiera buzi , na chama myje bo inaczej sie nie da. Kiedys tak nie było , ale od jakiegoś czasu mu tak odwaliło . |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
ja wzięłam takie jasny brąz (bo to do każdego wystroju będzie pasowało)
Ciekawe jak to będzie wyglądało. U mnie w decyzji przeważyło to że latem zawsze problem z oknem balkonowym i firanami które tym oknem ciągle przyciskałam.
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po tej wizycie chętniej będzie mył te zęby? wyrywać ząb 4latkowi? kuź.wa nie wiem... |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Plmadzia a kot Ci nie skacze po firankach ?. Bo moje bydlaki już właśnie te u Olki załatwiły , dobrze że są stare , bo żalu nie mam .
Pokój ten z nowymi zamykam w cholerę żeby mi tam nie łaziły . I tak miałam do OLki krótkie robić tylko . Karnisz wykorzystam gdzie indziej , najwyżej się rurki przytnie
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mój młody miał wyrwane mleczne zęby jak próchnica się wdała ,miał wtedy 4-5 lat no nie wszystkie ale jedynki
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Olka nie ma mlecznej jedynki i żyje
![]()
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ale o co chodzi z tym wyrywaniem że nie można bo co?
mój młody miał stałe zęby w wieku 6 lat |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Miała ułamaną ale trzeba było wyrwać , bo coś tam się z korzeniem działo Więc lepiej było wyrwać niż żeby potem ze stałym były problemy
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Chodzi chyba o to zeby pruchnica z mleczakow nie przechodziła na stałe , ale jak zaleczony ząb , a boli , to mi mówił, zeby zrobic mała dziurke, chyba o ciśnienie chodzi - kij go wie, w każdym bądź razie, czekać az sam wypadnie.No chyba cie pogięło , czy choroba cie jakas bierze?Albo szalałam za bardzo tamtej nocy i teraz spac sie chce
|
||
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Ala nie ma dolnej jedynki. Wyrwała sobie sama w krzesełku chicco do karmienia jak miała 7 mcy.ugryzla tacke i szarpnela.miala wtedy 2 zabki na dole do połowy wyrosniete.stałam obok niej i to był ułamek sekundy
. Wrzask niesamowity i juz wiedziałam, ze cos sie stało bo ona nigdy nie płakała.zalala sie krwią.wzielamJa na ręce i cała bluzka moja była w jej krwi. Nie wiedziałam co sie stało i polOzylam ja na przewijak zaglądam do buzi a zęba nie ma!na dodatek do zjadla.polknela chyba z krwią.nigdzie go nie było.biedna była.na żywca wyrwała sobie zabka wyrosnietego do połowy. |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj odzywaj się częściej
Może pogadaj z dyrektorką przedszkola albo niech Tż to zrobi. Może da się coś zrobić żeby Kalinkę przyjęli do przedszkola. Nie macie prywatnego albo może jakiegoś klubiku ?
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
CURLY
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- NATASZKA- no nie! no poszła w kime ( dobranoc )
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Rok temu o tej porze byłam już przyjęta na oddział...skurcze były małe ale wody lały się ciurkiem co rusz - nikt mnie nie uprzedził, ze jak chlusną to już do porodu będzie się lało
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bao Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia!!!!!!rany julek... czy ktoś oprócz mnie nie podaje już wit. D.??? mi lekarz powiedział że tran wystarczy już po 3 r.ż.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Przyglądałam sie na to zdjęcie i najpierw myślałam, że to Nataszka , potem że to jednak Oliwka a na koniec już zbaraniałam
. Ja ich nie potrafię rozróżnić jak są osobno, jak razem to nie ma problemu
i Nataszki tez .
, tez ja bardzo lubie , wiec tez polecam , a z sosem majo czosnkowym bedzie jeszcze lepsza niz z jogurtem .

. Wrzask niesamowity i juz wiedziałam, ze cos sie stało bo ona nigdy nie płakała.zalala sie krwią.wzielam
Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia!!!!!!