|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Hej dziewczyny! Ostatnio się niezbyt odzywam, bo trochę już was nie ogarniam
A w najbliższej przyszłości będę miała jeszcze mniej czasu, bo muszę napisać magisterkę, parę prac zaliczeniowych na studia i jeszcze praktyki... Jak będę tak ciągle wchodzić na forum to nie dam rady, bo nie mogę zbyt dużo przy kompie siedzieć (bóle głowy murowane). Widzę właśnie, że z tymi bólami nie tylko ja się męczę... Wczoraj i dziś jest spoko, prawie nic. Ale wcześniej bite 10 dni mnie bolała. Zwalam to trochę na tą szaloną pogodę. Od początku ciąży nie wzięłam ani razu tabletki przeciwbólowej, bo jaki to jest sens jak to ciągle boli. Przecież nie będę codziennie brała... Teraz gin pozwoliła mi odstawić duphaston i biorę luteinę dopochwowo. Podobno niektóre ciężarówki mają potem mniejsze dolegliwości. A za 2 tyg. mogę odstawić nawet luteinę i liczę na to, że życie stanie się wtedy piękniejsze Szczególnie, że progesteron może pogarszać stany depresyjne i zaburzać koncentrację (wg ulotki). Trochę kiepsko z tym u mnie ostatnio. Leczyłam się wcześniej na nerwicę, a teraz muszę sobie radzić bez leków (i nie potrzebuję dodatkowych pogarszaczy nastroju).Denaris Ja też ostatnio łaziłam po lumpkach szukając spodni ciążowych, a zamiast tego kupiłam ciuszki dla dziecka Takie wzorki cudowne, że nie mogłam się powstrzymać. A spodni nie mogę nigdzie znaleźć. Jak są to tylko duże rozmiary. Chodzę ciągle w jednych z H&M.
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna, dupeczko!!!! Mnie nie ma na liście
.Czy może ktoś mi tak łopatologicznie wytłumaczyć jak mam się dopisać do listy tej w pierwszej części? Wiem, że o tym gadałyście już, ale może któraś się zlituje nade mną? A teraz co na wizycie - dziś byłam pierwszy raz na nfz do tej samej babki co chodziłam prywatnie. A jak wiadomo na nfz usg to tylko 3 razy w całej ciąży. Zbadała mnie na fotelu i chciała posłuchać serduszka i nie było go słychać!!! Myślałam, że zawału dostanę, tak strasznie się zdenerwowałam! Generalnie ginka nie zamierzała mi robić usg, ale w tej sytuacji od razu zrobiła! Na początku z tych nerwów nic nie widziałam, nie widziałam bijącego serduszka! Ale za chwilę zobaczyłam, na szczęście i zobaczyłam jak dzidek się rusza, wierzga nóżkami i rączkami. Śliczny jest! Zdjęcia niestety nie mam, bo to takie niestandardowe usg... Jakbym była prywatnie to pewnie by mi dała. No ale była tak samo miła i przyjemna jak zawsze, więc cieszę się, ze 100 zł zaoszczędzone. |
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam wizytę dzień po Tobie, bo 5 kwietnia niestety bez usg, ale nie przeszkadza mi to. Tak szybko mi czas leci, że pewnie zaraz będę szła na to usg 20 tyg... Generalnie mimo rozpoczęcia II trymestru nie czuję ani przypływu energii, mdłości dalej są (może nie tak uciążliwe), strasznie swędzi mnie skóra brzucha i piersi, mam straszne wzdęcia (sik!) no i przez niskie ciśnienie często mam zawroty głowy. Co prawda, z racji tego że to wszystko stało się taką codziennością, to jakoś przywykłam do tego i cieszę się z dzidziusia to ogromny dar! A jak Twoje samopoczucie? Wytrwała jestes że nie bierzesz żadnych prochów na ten ból głowy. |
|
|
|
|
#95 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pycha:PWłaśnie mąż mi zrobił soczek z jabłek |
|||
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Help.... Zjadlam frytki, bedzie chyba paw.... Czy ktoras z Was ma tak, ze po zjedzeniu macie wrazenie, ze cos Wam ciagle stoi w gardle? To jest masakra. Jakbym nie do konca polknela
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Z tym uczuciem zalegania w przełyku tez tak mam i to codziennie
niestety nie znalazłam na to rady eh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
88Ekaterina88 moja kolezanka mowila ze przesada z tym prasowaniem,ona tylko pierze i juz... ja prasowac nienawidze wiec watpie ze bede to robic
![]() Ana*** no wlasnie zycie jest niesprawiedliwe, ja cycki mialam zawsze malenkie to teraz mi ledwo sie zaokragliły a te co maja duze cyce to im jeszcze o 3 rozmiary urosna mialam taka kolezanke z duzym biustem to jak ja spotkalam na basenie w ciazy to miala gigantyczne te cyce![]() carolciuska tez tak mam czasami a ostatnio tak mialam z 1,5dnia i nie moglam ani przelknac ani nicwpaula ja tez zadnych tabletek w ciazy nie łykam,jak mnie boli glowa to ide spac,ja nigdy nie bralam zadnych tabletek przeciwbolowych itd
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-25 o 21:34 |
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się pożegnam
![]() Idę w poduchy ![]() dobranoc
|
#100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak ogólnie to ubiję bo frytki bym zjadła
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Z tym prasowaniem to jest tak, ze jak powiedziałam mamie, ze tu czytałam o podwójnym prasowaniu to sie ze mnie śmiała, ze mi i siostrze to ona mało co w ogóle prasowała i gdyby miała nam te tetry wszystkie na dupę prasować to by chyba zwariowała
Także chyba i ja sobie daruje ![]() Poza tym nie wiem czy to dobrze to określam ale nie chce wychowywać dzidzi jakoś bardzo sterylnie żeby sie nie okazało, ze jak podrośnie i sie zderzy z rzeczywistością to będzie chorowita znajomy niedawno kłócił sie z żona bo ona upierała sie żeby kupić nawilzacz powietrza dla jeszcze nienarodzonego dziecka bo sie naczytała, ze potrzebny chociaż nawet nie sprawdziła czy w domu mają odpowiednie nawilżenie jej maz powiedział żeby sobie wybiła z głowy bo jak będzie tak chuchać na dziecko to jak wyjdzie miedzy ludzi to sie udusi jak będzie takie sterylne ![]() A tak z innego tematu... Czy idziecie na konsultacje do dentysty? Bo w mojej karcie ciazy jest miejsce na opinie dentysty i ginekolog nalega żebym poszła. Z tego co wiem to mam dwie małe plamki na zębach i powinnam je zrobić ale nie ufam tym nawet bezpiecznym znieczuleniom a bez to nawet nie ma szans ![]() Poza tym na NFZ sie nie wbije w najbliższym czasie wiec trzeba wywalić kasę prywatnie no i ... ja nienawidzę dentysty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
aisa84 co do tej sterylnosci to sie zgadzam w 100% tez uwazam ze nie ma co przesadzac...a co do nawilzacza powietrza to przeciez kiedys w ogole nie bylo takich rzeczy hehe
carolciuska a moje bobo past rybnych i pasztetu a biedna mamusia zarzygala mieszkanie i musiala sprzatac
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadążam za wami😌.Jest tu jeszcze jakaś pracująca mama😛?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
a mi pasztet wrócił do łask
Tak jak i mięcho Mniami Mam jeszcze 2 bułki to zamiast frytów zjem bułki z pasztetem
|
#106 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo, a ja mam blisko do Intermarche ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja na początku pasowałam, potem to olalam, dziecko przez pierwsze 2 lata swojego życia nawet kataru nie miało (w dodatku karmilam tylko 3 miesiące piersią)![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do dentysty, chcialam iść, ale jak ona mi tylko coś wsadzi do buzi to puszczę pawia, także nie ma opcji ![]() dieta lekkostrawna dziala, czuję się całkiem, calkiem, także jutro kontynuuję kleiki. Najgorsze, że ja mam ochotę na jakiś konkret, maż dziś kupił szynkę, która rewelacyjnie pchnie przyprawami, taka chcice mam na nią, no ale mówi się trudno
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Meldujemy się i my
człowieka nie ma pół dnia i 20 stron musi nadrabiac a wątek sliczny i tytuł pasuje idealnie :thumbup:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem już nie, a proszku dzieciowego uzywałam dopóki miałam pierwsze zakupione opakowanie ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do dentysty,ja pójde na pewno ale prywatnie
do dentysty chodze raz w roku wiec i tak musze sie wybracZ tego co widze to jutro ma byc troche cieplej a od czwartku znowu zimniej i deszcze
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mamy czas
|
|
|
|
|
#111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale każdy przecież ma swój gust. U mnie na nierównych drogach to tylko wózek bez skrętnych kół,bo co ja się napłaczę na spacerach i nawkurzam na wózek i drogi to moje.Zresztą ja lubię masywne wózki a jak powoziłam kilka razy taki na skrętnych kołach to mnie nosiło i taki klasyczny wózek jest jak najbardziej dla mnie Na grubych,dużych kołach ![]() Cytat:
Ja też mimo wszystko wolę nie zapeszać a na razie tylko patrzę,do kupowania wózka i łóżeczka to dłuuuuuga droga Cytat:
Cytat:
Po jabłku albo po skórce od chleba,mimo,że ja ta nierzygająca
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już u dentysty bylam i mam spokój
W poprzedniej ciąży też bylam u dentysty i miałam coś robione ze znieczuleniem i wszystko było ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pracuje ale ten tydzień mam wolne :P swoją drogą a propos tej pracy - ostatnio szukałam jakichś zajęć fitness i wychodzi na to, że nie ma popołudniowych zajęć dla kobiet w ciąży. Wszędzie są takie między 10.00 a 12.00. Czy kobieta w ciąży z założenia ma być na zwolnieniu? Nawet seniorzy mają swoje zajęcia popołudniami...
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam wszystko od poczatku, połowę zapomniałam, ale dziś po prostu dzień w biegu nawet za bardzo nie miałam jak usiąść do Was dobrze, ze mam forum w telefonie to mogę sobie zajrzeć w wolnej chwili. Powiem Wam, że padam na twarz.. jednak się przyzwyczaiłam, że w ciągu dnia sobie mogę chwilę legnąć z nogami a dziś nie, dziś zabawa i siedzenie przy stole. Tż jednak wrócił ale już mi zapowiedzial, że jak jutro wyjdzie to wróci w sobotę najprawdopodobniej. Mieszkanie chyba pójdę oglądać z mamą. Ten wózek Adamex Royal bardzo mi się podobał, ale chyba się na niego nie zdecyduję kroi mi sie mieszkanie na 3 piętrze, i jak będę wciąż sama w domu to nie wiem jak sobie poradzę... trzeba będzie poszukać czegoś lekkiego.. Jutro jadę rano na tsh i na morfologię i w ogóle.. Nie wiem jak wstanę
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
tez mam termin na wrzesien 27wrzesien
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Uhu chyba wszystkie juz dawno spiunkaja
![]() Dzieki dziewczyny za kopa i baciki ![]() Ja na badania to tak z reguly ok 9 jezdze, u nas szybko sa wyniki wiec nie trzeba sie spieszyc. Chcialam sie pochwalic ze fryzjer zostal zaliczony
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
jaaaaaaaaaa. mówię tżtowi: mam na coś ochotę. on: doprecyzuj. ja: sałata lodowa, pomidorek, kurczak-prawie się pośłinił
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie wiem, może na sam początek przeprasuję. zobaczymyja chodzę do dentysty dosyć regularnie i za każdym razem jest coś do roboty. ale ja mam takie słabiutkie ząbki. czy dentysta ma się wpisać w tej karcie ciąży, że wyleczył zęby? czy wystarczy jak powiem gince, że wyleczyłam? pytała mnie też ostatnio czy chodzę. teraz czeka mnie wyjmowanie starej plomby, bo coś się robi pod nią-widać po zębie. więc bez znieczulenia sobie nie wyoobrażam. wizyta teraz za parę dni. nazaznaczałam cytowania i tylko tyle jest. od czego to zależy? ![]() aha no, witam się w nowym wątku
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-03-26 o 01:29 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Moje gwiazdy nie śpią?
<3 |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
zło nigdy nie śpi
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chrapie jak dzik
a ja oglądam pomoc domową jejku jeszcze niedawno chodziłam do podstawówki i oglądałam to w każdą niedzielę na Polsacie a teraz proszę. Dziecko w brzuchu chlupie. Co do zakupów dla Bejbika to ja czekam aż będzie wiadomo jaka płeć a później powoli zacznę wybierać rzeczy nawet nie wiem czy zacznę od ubranek czy od gadżetów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

A w najbliższej przyszłości będę miała jeszcze mniej czasu, bo muszę napisać magisterkę, parę prac zaliczeniowych na studia i jeszcze praktyki... Jak będę tak ciągle wchodzić na forum to nie dam rady, bo nie mogę zbyt dużo przy kompie siedzieć (bóle głowy murowane). Widzę właśnie, że z tymi bólami nie tylko ja się męczę... Wczoraj i dziś jest spoko, prawie nic. Ale wcześniej bite 10 dni mnie bolała. Zwalam to trochę na tą szaloną pogodę. Od początku ciąży nie wzięłam ani razu tabletki przeciwbólowej, bo jaki to jest sens jak to ciągle boli. Przecież nie będę codziennie brała... Teraz gin pozwoliła mi odstawić duphaston i biorę luteinę dopochwowo. Podobno niektóre ciężarówki mają potem mniejsze dolegliwości. A za 2 tyg. mogę odstawić nawet luteinę i liczę na to, że życie stanie się wtedy piękniejsze
Szczególnie, że progesteron może pogarszać stany depresyjne i zaburzać koncentrację (wg ulotki). Trochę kiepsko z tym u mnie ostatnio. Leczyłam się wcześniej na nerwicę, a teraz muszę sobie radzić bez leków (i nie potrzebuję dodatkowych pogarszaczy nastroju).
Takie wzorki cudowne, że nie mogłam się powstrzymać. A spodni nie mogę nigdzie znaleźć. Jak są to tylko duże rozmiary. Chodzę ciągle w jednych z H&M.

.
Mam tak wielkie i twarde sutki że jak to się mówi wentyle od stara lub jak z tej reklamy mentosa hahah 

mialam taka kolezanke z duzym biustem to jak ja spotkalam na basenie w ciazy to miala gigantyczne te cyce
i nie moglam ani przelknac ani nic

a wątek sliczny i tytuł pasuje idealnie :thumbup:
do dentysty chodze raz w roku wiec i tak musze sie wybrac