![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie chce psa na swoim ślubie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Kolejna sprawa, która mnie rozwala to to że młode małżeństwa zapraszają bez dziecie (?)nie wiedząc czemu bo do 3 lat są za darmo, sama wiem z doswiadczenia ze nie ladnie to wyglada, jak moich rodzicow zapraszano bez dzieci poprostu nie szli na wesele. A TAK WGL TO PSA NIE MAJĄ Z KIM ZOSTAWIĆ ALE DZIECI ZOSTAWIĆ Z KIMKOLWIEK TO NIE PROBLEM? NIEPOJĘTE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Jest opcja zrezygnowania z ich funduszy, ? wtedy w ogole nie będą mieli prawa dyktować warunków.
I albo przyjdą na Waszych albo wcale... Moim zdaniem to oni są nienormalni.
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
no ok dzieci może tez nie powinny być (u mnie i tak będą) ale żeby tak jakby porównywać dzieci nie a psa tak? to jest chore.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Na naszym weselu były dwa male pieski moich rodziców. Wesele było też ok.40 km od domu, więc bez sensu było je zostawiać w domu. Teście psa zostawili w domu, ale oni mieli komu go zostawić. Mój brat z ówczesna dziewczyną byli mniej rozrywkowi, wiec co chwilę pod pretekstem pieskow wychodzili z wesela....w sumie nie wnikam co robili. Ośrodek, gdzie było wesele i poprawiny, był pod lasem, miał wielką łąkę itd. wiec było, gdzie spacerować z psami. Ja osobiście nie odczulam ich obecności. Rodzice tez wczesniej nam to oznajmili bez pytania. Ale, jak pisalam wczesniej, nie było z kim psów zostawić na 1,5 dnia. W moim mieście nie ma hotelu dla zwierząt i nie ma w okolicy zaufanych sąsiadów.
Natomiast, jak ktoś nie chce psa na ślubie, to powinien spokojnie porozmawiać o tym. Sprawdzić, czy w mieście jest hotel dla psów, albo czy jest ktoś zaufany, kto z psem wyjdzie na spacer, da mu jeść i pić. Jak nie ma, no to cóż... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcieliśmy żeby dzieci były, więc zapraszaliśmy z nimi. Ale każdy ma swoje wyobrażenie na ten temat. ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
i jak sie problem rozwiazal autorko?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak :
Piesek bedzie na weselu, rodzice sie zarzekają że nie ma mozliwosci ze bedzie biegał luzem, że bedzie cały czas w pokoju i co jakiś czas będą go wyprowadzać, oczywiście nie ustalili tego z nami tylko tak sobie stwierdzili, narzeczony powiedział mi, że żadnego psa nie będzie i mam to zagwarantowane , nie wiem co zamierza zrobić, zobaczymy... sprawa z dj. Pojechalismy sami dać zaliczke i podpisać umowę bez względu na decyzję "teściów", oczywiscie byla obraza i oburzenie ale im przeszlo nie wiem czy sie z tym pogodzili czy nie. nie poruszaja tematu powiedzieli tylko ze musza oddac połowę zaliczki moim rodzicom. Cały czas się biję z myślami czy zrezygnować z ich wkładu finansowego w ślub, mam jeszcze nadzieję, że zmądrzeją i dadzą nam wolną rękę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Temat psów jest trudnym tematem bo na wsiach ludzi trzymają psy w klatkach czy na łańcuchach. I tak źle i tak źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to "tylko"4tys ktore po weselu wyciagniesz z koperty i oddasz ![]() a przynajmniej tescie nie beda sie wpierniczac
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
wiecie co ja nie rozumiem tej wojny, aby pies był na weselu...
mój narzeczony też ma kundelka i już jest zapowiedziany, że idzie do "budy" czyli na plac do jego dziadka... ogólnie to uważam, że psu się nie ufa. to jest zwierze i nigdy się nie wie jak zachowa się w danej sytuacji. sama byłam na wczasach gdzie pewne małżeństwo wzięło ze sobą pieska. od razu dodam takiego małego. ale gdy szło na stołówkę to wiązało do ławki przed (bez kagańca). i ten pies szczekał na wszystkich co wchodzili do stołówki. wszystkich w postawie obronnej. i pewnego dnia ugryzł kolonistkę... dodam, że ławka była od razu przy drzwiach. i naprawdę ten pies zawsze szczekał. a jego właścicielka na to "coś ta dziewczyna musiała zrobić, coś musiało się stać. bo ona (pies) jest zawsze spokojna" no nie zawsze... psu się nie ufa
![]() |
#111 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ufff ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyno ogarnij sie i wypnij sie na te 4 tys tesciowej! ma ochote to niech sobie zrobi odnowe swojego slubu i bedzie wtedy rzadzic na swoim weselu
![]() |
![]() |
#115 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem im więcej Cię czytam tym bardziej myślę, że zarówno teściowe nie są ok, jak i Ty. Cytat:
Ano nic. Ale najczęściej przeciwko psom w blokach głosują ludzie, którzy mają o nich małe pojęcie.
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżdze konno więc zagrode mi znana ![]() Edytowane przez monia503 Czas edycji: 2014-04-10 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście! Gdzie wyczytałaś, że jestem łasa na 4 tysiące z kopert??? Nie chodzi o pieniadze, gdybys była w tej samej sytuacji ciekawe czy byłoby ci tak łatwo zrezygnować z współudziału rodziców narzeczonego. WIEM DOBRZE, ŻE JAK IM POWIEMY ,ŻE NIE CHCEMY ICH KASY I MAJA PRZYJSC NA WESELE JAKO GOSCIE A NIE ORGANIZATORZY ZACZNĄ UNOSIĆ SIĘ HONOREM BEDZIE IM WSTYD I WCALE NIE PRZYJDĄ, NARODZI SIE OGROMNY KONFLIKT I BEDZIEMY SIE WSZYSCY NIENAWIDZIĆ DO KOŃCA ŻYCIA. a mimo wszystko to są rodzice mojego narzeczonego i napewno byłoby mu bardzo przykro z tego powodu dlatego chce podjąć takie kroki jak już przesadzą na maksa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja powiem, ze cieszę się, że Narzeczony Cię wspiera w tej walce, a nie stoi z boku. Postawiliście sprawę jasno. to on Niej zależy czy pójdzie po rozum do głowy czy nie. Ja mam podobną walkę w rodzinie. o ślub kościelny. ja z TŻ jesteśmy niewierzący i nie chcemy takich cyrków. a przyszli teściowie chcą i już. tez będzie kłótnia i obraza. nie przejmuj się i nie zwracaj uwagę na humory. jak raz ustąpisz to będzie się zawsze wtrącać
![]() |
![]() |
#119 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
I jak się sprawa rozwiązała autorko?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.