Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-16, 12:12   #91
Anett_
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)

Cytat:
Napisane przez agatha_c
hmmm tak sobie czytam i czytam i jakoś na myśl przyszedł mi pewien wierszyk Jana Brzechwy a dokładnie jego fragment "... i po co te kłótnie, po co te swary głupie, przecież i tak Wszyscy utoniemy w zupie... "
Agatho, Masz rację, bezpodstawne spory nie mają racji bytu,
ale konstruktywne uwagi- owszem.
Moim zamiarem nie jest odbieranie, czy umiejszanie radości z posiadania pierścionka komukolwiek, gdyby zależało to ode mnie, chętnie widziałabym wszystkie kobiety w wymarzonej biżuterii .
Realia są jednak inne , i moja intencja polega jedynie na zwróceniu uwagi na konieczność subtelności w poruszaniu pewnych kwestii.
Słowa "tylko taki pierścionek odpowiadał kryteriom mojego ukochanego", mogą sprawić przykrosć tym, którzy z przyczyn obiektywnych (finansowych), nie moga realizować swych marzeń, tak, jakby pragnęli.
Nie każdy młody mężczyzna może ofiarować swej Miłosci klejnot, choć napewno szczerze by tego pragnął
Starajmy sie rozmawiać zawsze tak, by nikomu nie sprawiać przykrości, naszymi słowami, nawet jeśli kieruje nami spontaniczna radość z powodu szcześcia, które w nas coś wywołało.

Pozdrawiam
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 13:50   #92
oni
Raczkowanie

Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)

Mój był wybierany dobre pięć lat temu... A na stałe dostałam go dopiero we wrześniu zeszłego roku, bo tak się losy naszego związku potoczyły. Na tamte czasy, kiedy mój pan go kupował, jako uczący się i niepracujący mężczyzna, to uważam, że wydał bardzo dużą kwotę. Teraz na pierścionek patrzę z rozrzewnieniem, bo bardzo mi się podoba. Jest z cyrkoniami, jedną większą, otoczoną dziesięcioma malutkimi, i nie zamieniłabym go na żadne brylanty
oni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 14:18   #93
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oni
Mój był wybierany dobre pięć lat temu... A na stałe dostałam go dopiero we wrześniu zeszłego roku, bo tak się losy naszego związku potoczyły. Na tamte czasy, kiedy mój pan go kupował, jako uczący się i niepracujący mężczyzna, to uważam, że wydał bardzo dużą kwotę. Teraz na pierścionek patrzę z rozrzewnieniem, bo bardzo mi się podoba. Jest z cyrkoniami, jedną większą, otoczoną dziesięcioma malutkimi, i nie zamieniłabym go na żadne brylanty
pierścionek z historią,która pewnie cenniejsza od szmaragdów
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 15:55   #94
akira
Raczkowanie

w granicach od 500 do 1000 zł...przeciętnie takie się kupuje bo nie są ani za tanie ani za drogie właściwie w normie jak na pierścionek zaręczynowy
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 16:15   #95
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anett_
Agatho, Masz rację, bezpodstawne spory nie mają racji bytu,
ale konstruktywne uwagi- owszem.
Moim zamiarem nie jest odbieranie, czy umiejszanie radości z posiadania pierścionka komukolwiek, gdyby zależało to ode mnie, chętnie widziałabym wszystkie kobiety w wymarzonej biżuterii .
Realia są jednak inne , i moja intencja polega jedynie na zwróceniu uwagi na konieczność subtelności w poruszaniu pewnych kwestii.
Słowa "tylko taki pierścionek odpowiadał kryteriom mojego ukochanego", mogą sprawić przykrosć tym, którzy z przyczyn obiektywnych (finansowych), nie moga realizować swych marzeń, tak, jakby pragnęli.
Nie każdy młody mężczyzna może ofiarować swej Miłosci klejnot, choć napewno szczerze by tego pragnął
Starajmy sie rozmawiać zawsze tak, by nikomu nie sprawiać przykrości, naszymi słowami, nawet jeśli kieruje nami spontaniczna radość z powodu szcześcia, które w nas coś wywołało.

Pozdrawiam
Anet bardzo mądrze to ujełaś !!

Dla jednej dziewczyny cena np. 400 zł może oznaczać wysoką kwotę wydaną na pierścionek a dla innej cena ta może zostać uważana za niską, bo dostała pierścionek zaręczynowy w kwocie np. 2500, czy 5000 zł.
I właśnie nie o to chodzi, żeby prównywać czy zazdrościć, bo każdy ma swoje kryteria finansowe, i co dla jednych znaczy tanio to dla drugich drogo. A pisząc, że mój kosztował tyle, to ok, ale po co dodawać, że kosztował tyle bo mamy dużo kasy i narzeczonego na to stać, wtedy innym dziewczyną może zrobić się przykro, bo czy niższa cena ma oznaczać, że pierścionek gorszy czy jak. Dla mnie, nie ma czegoś takiego, jak wyznaczone normy cenowe jesli chodzi o wartość pierścionka.

Ważna jest więc wartość duchowa pierścionka zaręczynowego a nie materialna, i nie zapominajmy o tym.
Ps. I nie uważam, że autorka tego wątku miała jakieś złe intencje zakladając go, ciekawość rzecz ludzka.
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-19, 21:55   #96
aural
Raczkowanie

Ja też wiem dokładnie ile kosztowało MOJE CUDO! W końcu sama wybierałam, ale i tak ostateczna decyzja należała do MOJEGO SŁOŃCA!
Dzięki temu mam piękny pierścień z białego złota z prawdziwym brylantem!
Ech... brylant- symbol czystości uczuć... ale udało nam się nie doprowadzić do ruiny mojego TŻ... tzn. trochę poniżej 1000 PLN
aural jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 10:37   #97
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7

bez komentarza.... odrazu wartość człowieka noszącego taki pierścionek wzrasta jak dla mnie to przesada, nie chciałabym tak drogiego pierścionka bo chyba bym zawału dostała jak np. bym go zgubiła.... a zresztą tyle na tym forum rozmawiamy o kosztach wesela, że niektórzy za takie pieniądze ubrali by sie do ślubu. Ale jak wiadomo zasobnośc portfela bywa różna ...mój mieścił sie w 3 cyfrowej kwocie a jak wspomniała wcześniej Masza_20 nie ważna jest cena - dla mnie ważne od kogo i dlaczego go dostałam bo naszego uczucia nie da sie przeliczyć na żadne pieniążki
oczywiście streepsil nie zrozum nie źle - skoro twojego narzeczonego było na to stać i ci sie podoba to jest ok....ja tylko rozwodze się nad tym że nie ma tak naprawdę znaczenie jego wartość, bo każda z nas dostajac pierścionek zaręczynowy i słysząc słowa "wyjdziesz za mnie?" jest zauroczona nie pierścionkiem ale wyznaniem TŻ
zgadzam sie w 100 % z tobą!
iza251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 10:45   #98
iza251
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Ile kosztowały Wasze pierścionki zaręczynowe? :-)

MÓJ KOSZTOWAŁ DOKŁADNIE 303 ZŁ TEZ Z APARTU OBRACZKI TEZ BĘDĄ Z APARTU
UWIALBIAM GO JEST SKROMNY I ŚLICZNY Z CUDOWNYM ŚLNIĄCYM OCZKIEM. WYBIERALIŚMY RAZEM, MOGŁAM MIEĆ ZA TYSIAKA, ALE JAKIE TO MA ZANCZENIE???? MOŻE DLA NIEKTÓRYCH MA - DLA MNIE ZUPEŁNIE NIE MIAŁO TO ZNACZENIA!!!!!
SPOJRZELIŚMY RÓWNOCZESNIE Z NA "MÓJ" W GABLOTCE I OD RZAU WIEDZIELIŚMY,ŻE TO "TEN"
!
Stary 2005-11-03, 10:54   #99
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laleczka83
Ja swoj pierscionek zareczynowy dostalam niecale 3 tygodnie temu. Moj kochany uparl sie ze pierscionek musi byc koniecznie porzadny i z diamentem. w rezultacje dostalam pierscionek z 0,30 karatowym diamentem za bagatela 3 500zł Jest po prostu sliczny

zalanczam wzor pierscionka
I CODZIENNIE GO NOSISZ???????:c onfused:
I WSZYSCY W OKOŁO WIEDZĄ, OCZYWIŚCIE ,ZE TAKIE DROGIE CACKO NOSISZ? POWODZENIA

" BAGATELA 3 500 ZŁ"
LUDZIE MAJĄ POCZUCIE HUMORU
Stary 2005-11-03, 11:02   #100
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza251
I CODZIENNIE GO NOSISZ???????:c onfused:
I WSZYSCY W OKOŁO WIEDZĄ, OCZYWIŚCIE ,ZE TAKIE DROGIE CACKO NOSISZ? POWODZENIA

" BAGATELA 3 500 ZŁ"
LUDZIE MAJĄ POCZUCIE HUMORU
nie rozmiem skad ta ironia..? czyzby z zazdrosci?
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 11:07   #101
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza251
MOGŁAM MIEĆ ZA TYSIAKA
Ten tekst wiele mówi.

Piszesz takie zdanie a następnie atakujesz kogoś, że ma pierścionek za 3500? To chyba sprawa tej osoby

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 11:12   #102
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka
nie rozmiem skad ta ironia..? czyzby z zazdrosci?
IRONIA????:conf used: TZW. CZYSTA CIEKAWOSC MOJA DROGA
A PO DRUGIE, DLA MNIE NIE JEST " BAGATELĄ " 3 500ZŁ !

LALECZKA ŻYCZE SZCZĘŚCIA
Stary 2005-11-03, 11:16   #103
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza251
IRONIA????:conf used: TZW. CZYSTA CIEKAWOSC MOJA DROGA
A PO DRUGIE, DLA MNIE NIE JEST " BAGATELĄ " 3 500ZŁ !

LALECZKA ŻYCZE SZCZĘŚCIA
przeciez wiadomo w jakim kontekscie zostalo uzyte slowo "bagatela" w poscie laleczki...
Stary 2005-11-03, 11:20   #104
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konfitura
Ten tekst wiele mówi.

Piszesz takie zdanie a następnie atakujesz kogoś, że ma pierścionek za 3500? To chyba sprawa tej osoby
LUDZIE! NIE MIAŁO DLA MNIE ZNACZENIA ZA ILE TEN PIERŚCIONEK MA BYĆ!
NOSZE NAJPIEKNIEJSZY PIERŚCIONEK ZA 303 ZŁ I NIE ZAMIENIŁABYM NA ŻADEN INNY ! ALE TO JEST TYLKO I WYŁACZNIE MOJA SPRAWA. NIKOGO NIE ATAKUJE, W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE.
W TYM MIEJSCY WYŁACZAM SIE Z TEJ BEZNADZIEJNEJ DYSKUSJI.
Stary 2005-11-03, 11:28   #105
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza251
LUDZIE! NIE MIAŁO DLA MNIE ZNACZENIA ZA ILE TEN PIERŚCIONEK MA BYĆ!
NOSZE NAJPIEKNIEJSZY PIERŚCIONEK ZA 303 ZŁ I NIE ZAMIENIŁABYM NA ŻADEN INNY !
Zdziebko inny wydźwięk mają słowa: "mam pierścionek na 303 zł" a inny "mam pierścionek za 303 zł, ale mogłam mieć za tysiaka"

Cytat:
Napisane przez iza251
ALE TO JEST TYLKO I WYŁACZNIE MOJA SPRAWA.
Fajnie, że tak myślisz, tylko szkoda, że nijak się to ma do tekstu, który skierowałaś do Laleczki83.

Cytat:
Napisane przez iza251
NIKOGO NIE ATAKUJE, W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE.
Ciekawe jakie zdanie na ten temat miałaby Laleczka83. A ja nie atakuję tylko interpretuję to co sama napisałaś.

Cytat:
Napisane przez iza251
W TYM MIEJSCY WYŁACZAM SIE Z TEJ BEZNADZIEJNEJ DYSKUSJI.
Typowe

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 11:32   #106
malenkaa20
Raczkowanie

hehe...smiac mi sie chce dziewczyny bo ja nawet nie wiem za ile dostalam pierscionek(z cyrkoniami-dla mnie sliczny,poprostu taki jak chcialam)Moj Lucus uparl sie ze nie dowiem sie ile kosztowal...i niech tak zostanie!Bo czy cena jest taka wazna?!Najwazniejsze chyba sa intencje co nie?!

agatka
malenkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 13:23   #107
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenkaa20
hehe...smiac mi sie chce dziewczyny bo ja nawet nie wiem za ile dostalam pierscionek(z cyrkoniami-dla mnie sliczny,poprostu taki jak chcialam)Moj Lucus uparl sie ze nie dowiem sie ile kosztowal...i niech tak zostanie!Bo czy cena jest taka wazna?!Najwazniejsze chyba sa intencje co nie?!
jak najbardziej. ja tez nie znam ceny (i nawet nie probuje sie dowiedziec ile kosztowal), moge sie tylko domyslac, ze byl drogi. jednak, jak juz wspominalam wyzej, cena jest nieistostna dla tych, ktore dostaja pierscionek od ukochanego - kazdy wie, ile moze wydac na ten cel, ale to intencje sa najwazniejsze.
i mysle, ze nie ma sensu juz wiecej sie obrazac.
pozdrawiam wszystkie szczesliwe narzeczone!
Stary 2005-11-03, 14:09   #108
malenkaa20
Raczkowanie

a dziekuje za pozdrowieniai rowniez pozdrawiam

agatka
Stary 2005-11-03, 19:08   #109
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Wypowiedziałam sie juz gdzies tam nizej, ale powtórzę się... trochę bez sensu powstał ten watek , pewnie załozycielka nie miała złych zamiarów, ale wiadomo było że będzie to dyskusja o pieniadzach i wzajemne zaglądanie sobie do kieszeni - a to nie powinno mieć miejsca. Podobno o pieniadzach sie nie dyskutuje ale pieniadze sie ma Ile pieniedzy maja nasi faceci na nasze kosztowności nie powinno byc sprawą publiczną - a taką sie staje niestety.
Jesli ktoś nie wie ile kostują pierscionki to proponuje zajrzec do sklepu...
Ja bardzo przywiązana byłam do piersciona srebrnego z czasow szkolnych, za 30zł i czy to o czyms swiadczy??? o ubóstwie czy dla innych o zamozności - bo ktos moze i takiego nie miec...
Jesli watek ma byc kontynuowany, to proponuję zmienic nieco jego treść, a mianowicie wkleic w miare mozliwości zdjecia swoich pierscionków- bo to miłe dla oka ... milsze niz dyskusje o finansach.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 20:39   #110
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Ja pokazalam kochanemu pierscionki jakie mi sie podobaja, chodzilo o to zeby byl centralnie umieszczony kamien przezroczysty i o szlifie brylantowym. A czy to miala byc cyrkonia czy brylant bylo mi wsio ryba Dostalam z brylantem, z zoltym zlocie, z koronka z bialego zlota.
Po wielkosci kamienia wiem ze pierscionek tani byc nie mogl. Nosze go na codzien i jestem szczescliwa ze mam swoje cudo na raczce i nie ukrywam ze sprawil mi niespodzianke ze to brylant.

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 21:35   #111
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Napisane przez Ela
Wypowiedziałam sie juz gdzies tam nizej, ale powtórzę się... trochę bez sensu powstał ten watek , pewnie załozycielka nie miała złych zamiarów, ale wiadomo było że będzie to dyskusja o pieniadzach i wzajemne zaglądanie sobie do kieszeni - a to nie powinno mieć miejsca. Podobno o pieniadzach sie nie dyskutuje ale pieniadze sie ma Ile pieniedzy maja nasi faceci na nasze kosztowności nie powinno byc sprawą publiczną - a taką sie staje niestety.
Jesli ktoś nie wie ile kostują pierscionki to proponuje zajrzec do sklepu...
Ja bardzo przywiązana byłam do piersciona srebrnego z czasow szkolnych, za 30zł i czy to o czyms swiadczy??? o ubóstwie czy dla innych o zamozności - bo ktos moze i takiego nie miec...
Jesli watek ma byc kontynuowany, to proponuję zmienic nieco jego treść, a mianowicie wkleic w miare mozliwości zdjecia swoich pierscionków- bo to miłe dla oka ... milsze niz dyskusje o finansach.
Ela popieram
A to zdjecie wprawia mnie w najprawdzisze rozrzewienie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg diamenciki_dwa.jpg (34,3 KB, 565 załadowań)
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-04, 10:30   #112
akira
Raczkowanie

nie mam niestety zdjęcia zeskanowanego ale wygląda tak
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 08:52   #113
koko-szanel
Przyczajenie

Nigdy sie nad tym nie zastanawiałam.Nie wypada o to pytac faceta.No bo co by sobie pomyslał?
koko-szanel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-06, 13:35   #114
mimbi
Zakorzenienie

Czytam ten watek, bo powaznie myslimy z moim TŻ o zareczynach i oswiadczynach i dziwie sie, ze tu takie klotnie, dziewczyny, dajcie spokoj, bedziecie sie klocic o to, ktora ma bardziej hojnego faceta?
Przejrzalam katalogi z bizuteria zareczynowa i strony w internecie.
Jesli kogos stac na pierscionek za 3500 to gratuluje, nie moj cyrk, nie moje malpy, ja sie nie wtracam. Wiem tylko, ze my nie jestesmy w stanie pozwolic sobie na taki pierscionek, bo po pierwsze - ja mam tendencje do gubienia roznych rzeczy (pierscionka bede oczywiscie strzec jak oka w glowie, ale nie wiadomo co sie moze zdarzyc), po drugie - balabym sie strasznie, ze ktos mi go ukradnie, a po trzecie - po prostu mojego TŻ na taki zakup nie stac. Postanowilismy, ze kupimy nowy samochod, wiec odkladamy pieniadze. Poza tym jakos nie zaluje ze nie bede miala zlotego piercienia z brylantem, bo akurat jestem bizuteryjna minimalistka, lubie male oczka i srebro, wiec po prostu te male zbiegi okolicznosci powoduja, ze moj pierscionek bedzie kosztowal do 300 zl. I wcale nie czuje sie przez to gorsza. Juz sam fakt, ze moj TŻ chce nadszarpnac swoj budzet o te 300 zl, mnie rozczula i bardzo wzrusza.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 22:15   #115
malenkaa20
Raczkowanie

zgadzam sie z mimbi!Dla mnie wedy gdy mi sie moj oswiadczyl(prawie rok temu) najwazniejsze bylo to co on do mnie czuje,a wiedzialam na 100% ze kocha i jest w stanie zrobic dla mnie wszystko!Pozniej tylko pozostawial mnie w tym przekonaniu-tak jest do dzis.On by mi swoje ostatnie pieniadze dal wszystko co ma,moglby nie miec nic...bylem tylko ja miala!Pierscionek,wczasy. .....mniejsza z pieniedzmi.On mi z taka czuloscia kupuje nawet gumki do wlosow-koniecznie rozoweNie zebym sie chwalila-takiego faceta zycze i wam dziewczyny(choc domyslam sie ze niejedna z was tez ma tak dobrego mezczyzne)Bo pieniadze w ogole nie sa wazne,najwazniejsza jest milosc i jesli facet kocha to reszta zawsze sie sama jakas ulozy!Wiec kochane nie kloccie sie o to ktorej i za ile bo nie wart......

agatka
Stary 2005-11-06, 22:31   #116
Opiumalfa
Zakorzenienie

a ja tam bym chciala miec z brylantem,ktorym by mozna butelki otwierac i mysle ze kazda o tym marzy tylko sie nie przyznaje, juz taki wypatrzylam
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 22:44   #117
laleczka83
Raczkowanie

Postanowiłam już nie zabierać głosu w tym temacie, bo widze ze i ja i mój narzeczony zostaliśmy "obrzuceni, blotem" tylko za to, ze napisałam o wartości swojego skarba.
Szczerze mówiąc to przestało mi sie podobać na tym forum, bo widze, ze niektóre panie bardzo powierzchniowo oceniają ludzi.

Jest mi bardzo przykro, ze wzbudziłam taka dyskusje najbardziej dla mnie przykrą, ponieważ po przeczytaniu niektórych bredni w stylu "uczucia nie wycenia sie wartoscia pieniężną pierścionka", "najwazniejsza jest milosc", "najwazniejsze to to ze narzeczony podarowal mi pierscionek od serca" stwierdzilam, ze problem lezy tylko w glupiej mentalności, co poniektórych pan.

Czy według was mój narzeczony mnie nie kocha, a może zaręczyliśmy sie z laski, a moze tylko po to zeby sie chwalic wartością pierścionka?

Niby ktos napisal, ze nie pije konkretnie do mojej osoby, ale jak mam w to wieżyc skoro w niektórych postach porównanie do mojej osoby jest tak oczywiste!?

Piszecie, zeby zmienić troszkę formule tego tematu i nie pisac o cenach, tylko ze to nic nie daje, bo kazda kolejna osoba wraca do tak juz zwaśnionego i kontrowersyjnego tematu.

Umywam rece od tej zwaśnionej wypowiedzi waszych opini i "dziekuje" za potraktowanie mnie, jak i mojego narzeczonego tak, powierzchniownie.

p.s Prosiłabym o nie odp na moj post.

Pozdrawiam wszystkie panie ZA i PRZECIW
Stary 2005-11-07, 14:28   #118
Agaw'a
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie mam pierscionak zareczynowego na palcu ale za nie dlugo kto wie Dla mnie nie jest wazna cena. Wazny jest tz. gest, uczucie.

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 17:52   #119
cz.mamba
Raczkowanie

Mój pirścionek zaręczynowy wybierałam razem z moim narzeczonym podczas naszych wakacji w Gdańsku. Wybieraliśmy razem, bo ja zasadniczo nie nosze biżuterii więc to musiał byniebanalny pierścionek. I był. Kosztował trochę ponad 400 złotych. Jego cena jest nieważna, on po prostu jest piękny i niebanalny.
Stary 2005-12-18, 20:16   #120
natka294
Rozeznanie

a ja jeszcze nie mam pierscioneczka ale w lutym bede miala raczej na walentynki.nio tak dokladnie nie wiem ale czuje bo moj luby cos nie cos se wygadal.wiem juz teraz ze moj pierscionek nie bedzie drogi gdzies od 150- 200 moze troszke wyzej chociaz watpie(ja nie chce znowu tak drogiego bo po co,a poza tym wiem ze on ni da wiecej kasy,resze zostawie dla siebie czemu wazne ze od serca i ze od niego.nie liczy sie dla mnie cena.juz nie moge sie doczekac tej chwili i wypowiedzianych słow ahhh rozmarzylam sie.jak tylko bede oficjalna narzeczona podziele sie z wami ta wiadomoscia.a tym czasem pozdrawiam
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości