![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Artykuły
dzięki Ping
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
jeszcze taka jedna uwaga:
poczytałam sobie wypowiedzi Berardiego na jego forum i pojawia sie tam pewna nieścisłość: raz dopuszcza ww na sniadanie raz nie ale w sumie to można na sniadanie zjadać owsianke ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
jakbym ja Wam powiedziała ile węgli wsuwam, to byście się przeraziły o wiele bardziej niż tą owsianeczką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
wsuwaj wsuwaj
![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Brak internetu nie usprawiedliwia tak późnego odzewu ![]() Absolutnie celem moim nie było stwierdzenie, że to nieprawda - za mała moja wiedza ![]() Subiektywnie mogę tylko zauważyć, że po cięciu (CKD) mimo obecnej diety "zbilansowanej" (choć nadal skłaniającą się w kierunku białka) trudniej mi nabrać masy. A o samopoczuciu nie mówię - zupełnie inna kwestia. Pozdrawiam serdecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Orenda, nie wiedza a doświadczenie
![]() Wybaczam, dzięki za odp., rozumiem że to kwestia indywidualna. Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Przy ćwiczeniach fitnessowych może się przydać oczyszczanie. Artykuł jest bardzo ciekawy, ale bardzo długi, więc zamieszczam link dla zainteresowanych
http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...sk=view&id=312 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tz. ze ta owsianke na sniadanie oraz ww po silowych? Czy tylko ograniczyc sie do 1 porcji ww dziennie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy jeszcze ktoś tu zagląda, bo ostatni post sprzed prawie roku, ale bardzo zaciekawiły mnie te artykuły, szczególnie ten na temat białka.
Jestem szczupła i od zawsze chciałam przytyć. Zamierzam w najbliższym czasie kupić sobie stepper i zbudować sobie choć trochę mięśnie łydek. Po treningu chciałabym spożywać odżywkę, ale nie wiem, która byłaby dla mnie lepsza. Sama białkowa, czy białkowo-węglowodanowa? I w jakich proporcjach? Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dla mnie artykul rewelacja. Super! Stosuje wszystkie zasady, moze to nieskromnie zabrzmi ale mam fajnie, lekko umiesnione szczuple cialo, wlasnie przez stosowanie tych zasad. Duzo bialka, dobre wegle, jak dla mnie w kazdym posilku, ostatni jem o 11 w nocy !!! No i trenuje z obciazeniem, prawie nic cardio. A kiedys bylam miekka jak galareta, wszystko sie trzeslo. Fakt, czasem, szczegolnie przed okresem ciagnie mnie na lody, ale to normalne i nawet jak takiego loda 500ml karmelowego raz na pare tygodni zjem, to nic mi sie nie dzieje
![]() Kazdy organizm dziala nieco inaczej, trzeba znalezc odpowiednia droge do uzyskania sylwetki o jakiej sie marzy. Popelnialam w przeszlosci wiele bledow...Ale to bylo bardzo dawno temu i pozwolilo mi na odnalezienie wlasnej drogi aby byc zdrowa, sprawna i szczesliwa bynajmniej w swerze odzywiania ;-) Dla mnie uciecie weglowodanow powoduje tycie, depresje, obsesyjne mysli o jedzeniu i obzarstwo kompulsywne. Probowalam w przeszlosci bo ktos mi tak doradzil i byla wielka klapa... Wieeeelka!!!! Co mi bardzo pomoglo (ale jak mowie byc moze jest to dobre w moim indywidualnym przypadku) to nie jedzenie przetworow mlecznch, zero mleka (chyba ze ten przed okresowy lod ![]() ![]() I nie potrzebuje zadnych spalaczy tluszczu, godzin na biezni czy zapijania glodu woda. Korzystajcie dziewczyny z tych artykulow, chocby przez pare tygodni zaufajcie im i zauwazcie co sie bedzie zmieniac. Fajnie by bylo, zebyscie mialy jakas osobe blisko was, ktora mogla bym wam pomagac czy to w treningu czy w odzywianiu, bo jest to naprawde bardzo pomocne, ja wiem, jak trudno jest sie przestawic.I wiem rowniez, jak latwo jest wpasc w obsesje... Tak jeszcze na koniec, nie dajcie sie "instruktorom" w silowniach, ktorzy beda was odpedzac od ciezarow i maszyn, bo to nie dla kobiet. Jak slysze o takich to sie we mnie gotuje.
Jestes tym co jesz ![]() Edytowane przez Caramel Babe Czas edycji: 2008-07-25 o 10:56 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Uważam że arytkuł o białku jest świetny, poza tym czytałam wiele opinii Pana Dariusza ,min na forum KiF, gdzie gorąco zachęca kobiety do przyjmowania białka. Z uwagi na to ze cwicze aerobik 3 razy wtyg+1 raz w tyg basen+czasem orbitrek i cwiczenia siłowe w domu( mam zamiar zwiekszyc ilość ćwiczen na wiosne) postanowiłam zakupić sobie białko i zobaczyc jak moj organizm na to reaguje. Jak wiadomo, kazdy czlowiek jest inny i trzeba przekonać sie na sobie, u niektorych osób podczas przyjmowania białka wystepuje silna biegunka, jedni widza fajne efekty, inni żadnych.ój TŻ ćwiczy siłowo i białko jest niezastąpionym elementem jego diety, jak twierdzi lepiej sie po nim czuje. Tak czy inaczej dziś kupiłam białko 86%. Odżywka jest o smaku vaniliowym, bez dodatku L karnityny, poniewaz nie potrzebuje inne dane z opakowania:
-375kcal na 100g -tłuszcz 1,6g/100g Zaleca sie przyjmowanie odzywki w postaci koktajlu z melkiem, porcja to 30g 1-2 h przed wysiłkiem. Dawkowanie podane jest tu w zaleznosci od rodzaju uprawianego sportu, ja zostane przy 25g. Dodam jeszcze ze jestem szczupła około 55kg 170cm wzrostu, moim celem jest ujędrnienie ciała oraz lepsze samopoczucie podczas treningow i nie tylko ![]() Ciekawa jestem jaki bedzie efekt ![]() Czy któraś z Was stosuje juz białko?
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Jeżli mozna to wstawie artykuł który znlazłam na stronie: http://www.zdrowa-dieta.info
Nie znalazłam dosc dosadnej dopowiedzi na to pytanie na wizazu wiec moze komus sie w przyszłosci przyda. (Jezeli nie mozna to prosze o wyciecie) O jakiej porze najlepiej ćwiczyć? Są różne typy treningów, jedne gorsze drugie lepsze. Ale czy zastanawialiście się jaka jest najlepsza pora dnia do treningu? Oto wady i zalety trenowania o różnych porach dnia. Poranne ćwiczenia Zalety:
Wady:
Ćwiczenia popołudniowe Zalety:
Wady:
Ćwiczenia wieczorne Zalety:
Wady:
Podsumowanie Najważniejsze jest to, żeby ćwiczyć regularnie, mogą to być treningi o różnych porach dnia. Ważne aby w ogóle były. Wiadomo, że każdy układa sobie trening, tak aby nie zakłócało to porządku dnia, więc ćwiczmy o dowolnej porze a forma sama przyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Cóż za świetny wątek
![]() ![]() Zastanawiam się od dawna nad odżywkami białkowymi.W sumie z porządkowaniem diety jestem dopiero w środku,a na porządną w 100% diete nie ma szans,bo studiuję i ganiam w takim trybie,że zawsze coś wyskoczy ![]() ![]() ![]() I do tego właśnie chcę dorzucić odżywkę,ww łatwo skombinować w ciągu dnia,a białko zasze najtrudniej - i to chyba nie tylko mi? A,mam jeszcze pytanie.Ponieważ naczytałam sie za młodu;p że nie powinno się łączyć ww z tłuszczami - bo powstają wtedy bomby kaloryczne,za to ostatnio dorwałam gazetkę(coś ze słowem 'linia' w tytule?)w której było to obalone jako mit,że posiłki obfitujące w tłuszcze,ww i białko sa najlepsze.Jak to jest naprawdę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Artykuły naprawdę świetne. Dziękuję.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
podbijam wątek
![]() skonczyło mi się białko i chetnie wyprobowałabym jakiegos nowego. Może macie już jakieś nowe sprawdzone białeczko? ![]() coś mnie kusi zeby wrocić do proszku, tabletki niby wygodne ale shakami można sie troszke bardzej nasycic miedzy posiłkami ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Bardzo przydatne artykuły!
Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-06-16 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Inch
![]() Pięknie dziękuję za artykuły ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Inch kawał dobrej roboty!
![]() Dzięki. ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Inch , dzieki wielkie
![]() ![]()
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Jestem już od dłuższego czasu w temacie odżywek i w waszym wypadku polecam Wam odżywki typu Gainer czyli węgle + białko. W Waszym wypadku chodzi tylko o uzupełnienie ewentualnych braków w diecie, więc dojenie odżywek które maja >80% białka / 100 gram nie wydaje mi się bardzo sensowne. Nie orientuję sie dokładnie ile gram białka / kg ciała u kobiety trzeba żeby zacząć się rozrastać, ale podejrzewam ze ~2 gramy może troche ponad 2 starczą ; ). A, co do diety, dieta przy białku być MUSI i to nie podlega żadnej dyskusji, trzeba pamiętać że to jest SUPLEMENT diety, a nie dieta sama w sobie. Niekiedy to niestety też naginam bo nie zawsze da się tego przestrzegać przez zabiegany tryb życia itd, ale trzeba próbować xP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
W artykule był fragment, aby po treningu napić się koktajlu (mleko+proszek białkowy) rozumiem, że chodzi o serwatkę?
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
ja nie jestem w stanie przestrzegać zawsze tylu rygorów i wydaje mi się że nie wszyscy też sobie z tym dobrze radzą:p korzystam z kilku skutecznych metod które pozwalają mi jakoś to ominąć bez skutków ubocznych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
brawo- chciałabym się dowiedzieć więcej nt suplementacji
ćwczę siłowo i areobowo 6 razy w tygodniu- o różnej intensywności, białko przestrzegam, posiłki przed i po również, z suplementów witminowych przyjmuje jedynie bodymax,kwas foliowy i omega 3 co powinnam dodać z suplementów przy tak intensywnym trybie życia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Świadomość własnego ciała <---- Masakra, przy tym artykule się poryczałam :| Na prawde mam świra na punkcie swojego ciała i często łapę doły.
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o świadomość własnego ciała, jego potrzeb i ograniczeń, to najbardziej uświadamiająca jest joga. Ja od czasu do czasu ćwiczę. Ale żeby schudnąć staram się odmawiać sobie słodyczy, późnych posiłków i różnych innych niezdrowych nawyków żywieniowych. Na spalanie jest dla mnie najlepsze cardio i suplementy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.