Artykuły - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-22, 17:37   #91
inch
Zakorzenienie

Dot.: Artykuły

dzięki Ping Pomogłas mi tą wypowiedzią.
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-23, 04:21   #92
pingwin2
Zakorzenienie

jeszcze taka jedna uwaga:
poczytałam sobie wypowiedzi Berardiego na jego forum i pojawia sie tam pewna nieścisłość: raz dopuszcza ww na sniadanie raz nie
ale w sumie to można na sniadanie zjadać owsianke i to jest wg niego dobry pomysł

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-23, 05:59   #93
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
poczytałam sobie wypowiedzi Berardiego na jego forum i pojawia sie tam pewna nieścisłość: raz dopuszcza ww na sniadanie raz nie
ale w sumie to można na sniadanie zjadać owsianke i to jest wg niego dobry pomysł
ooo to jakaś nowość

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-23, 09:35   #94
inch
Zakorzenienie

jakbym ja Wam powiedziała ile węgli wsuwam, to byście się przeraziły o wiele bardziej niż tą owsianeczką
Stary 2007-04-23, 10:19   #95
pingwin2
Zakorzenienie

wsuwaj wsuwaj

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 15:47   #96
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez inch Pokaż wiadomość
Orenda chcesz powiedzieć, że to co napisane było powyżej, to nieprawda?
Ja np. źle reaguje na takie cięcie :/

Brak internetu nie usprawiedliwia tak późnego odzewu , proszę więc o wybaczenie.
Absolutnie celem moim nie było stwierdzenie, że to nieprawda - za mała moja wiedza
Subiektywnie mogę tylko zauważyć, że po cięciu (CKD) mimo obecnej diety "zbilansowanej" (choć nadal skłaniającą się w kierunku białka) trudniej mi nabrać masy.
A o samopoczuciu nie mówię - zupełnie inna kwestia. Pozdrawiam serdecznie.
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 16:08   #97
inch
Zakorzenienie

Orenda, nie wiedza a doświadczenie
Wybaczam, dzięki za odp., rozumiem że to kwestia indywidualna. Pozdr.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-29, 20:49   #98
n_i_n_k_a
Raczkowanie

Przy ćwiczeniach fitnessowych może się przydać oczyszczanie. Artykuł jest bardzo ciekawy, ale bardzo długi, więc zamieszczam link dla zainteresowanych

http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...sk=view&id=312
n_i_n_k_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-29, 21:56   #99
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość

tz. ze ta owsianke na sniadanie oraz ww po silowych? Czy tylko ograniczyc sie do 1 porcji ww dziennie?
Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 19:56   #100
maja2005
Zadomowienie

Nie wiem, czy jeszcze ktoś tu zagląda, bo ostatni post sprzed prawie roku, ale bardzo zaciekawiły mnie te artykuły, szczególnie ten na temat białka.
Jestem szczupła i od zawsze chciałam przytyć. Zamierzam w najbliższym czasie kupić sobie stepper i zbudować sobie choć trochę mięśnie łydek. Po treningu chciałabym spożywać odżywkę, ale nie wiem, która byłaby dla mnie lepsza. Sama białkowa, czy białkowo-węglowodanowa? I w jakich proporcjach? Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
maja2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 10:52   #101
Caramel Babe
Raczkowanie

Dla mnie artykul rewelacja. Super! Stosuje wszystkie zasady, moze to nieskromnie zabrzmi ale mam fajnie, lekko umiesnione szczuple cialo, wlasnie przez stosowanie tych zasad. Duzo bialka, dobre wegle, jak dla mnie w kazdym posilku, ostatni jem o 11 w nocy !!! No i trenuje z obciazeniem, prawie nic cardio. A kiedys bylam miekka jak galareta, wszystko sie trzeslo. Fakt, czasem, szczegolnie przed okresem ciagnie mnie na lody, ale to normalne i nawet jak takiego loda 500ml karmelowego raz na pare tygodni zjem, to nic mi sie nie dzieje

Kazdy organizm dziala nieco inaczej, trzeba znalezc odpowiednia droge do uzyskania sylwetki o jakiej sie marzy. Popelnialam w przeszlosci wiele bledow...Ale to bylo bardzo dawno temu i pozwolilo mi na odnalezienie wlasnej drogi aby byc zdrowa, sprawna i szczesliwa bynajmniej w swerze odzywiania ;-)
Dla mnie uciecie weglowodanow powoduje tycie, depresje, obsesyjne mysli o jedzeniu i obzarstwo kompulsywne. Probowalam w przeszlosci bo ktos mi tak doradzil i byla wielka klapa... Wieeeelka!!!!

Co mi bardzo pomoglo (ale jak mowie byc moze jest to dobre w moim indywidualnym przypadku) to nie jedzenie przetworow mlecznch, zero mleka (chyba ze ten przed okresowy lod , serow, jogurcikow itp. Duuuzo warzyw, bialka, ryzu, ciemnego pieczywa, truskawki, jagody, maliny, platki owsiane, codziennie ryba i kurczak plus naturalne bialko serwatki, bez slodzikow (reflex nutrition natural whey) Kofeina dziala bardzo zle na mnie i powoduje widocznosc cellulitu, jestem w sumie w szoku, bo myslalam, ze kofeina pomaga na cellulit, ale widocznie tylko wcierana w cialo a nie spozywana... To takie osobiste doswiadczenie Nie mowie Wam, by robic to co ja, bo jak juz wspomnialam , to sprzyja mojej sylwetce, mozecie jednak sprobowac przez jakies dwa tygodnie i byc moze Wam tez pomoze.

I nie potrzebuje zadnych spalaczy tluszczu, godzin na biezni czy zapijania glodu woda.

Korzystajcie dziewczyny z tych artykulow, chocby przez pare tygodni zaufajcie im i zauwazcie co sie bedzie zmieniac. Fajnie by bylo, zebyscie mialy jakas osobe blisko was, ktora mogla bym wam pomagac czy to w treningu czy w odzywianiu, bo jest to naprawde bardzo pomocne, ja wiem, jak trudno jest sie przestawic.I wiem rowniez, jak latwo jest wpasc w obsesje...

Tak jeszcze na koniec, nie dajcie sie "instruktorom" w silowniach, ktorzy beda was odpedzac od ciezarow i maszyn, bo to nie dla kobiet. Jak slysze o takich to sie we mnie gotuje.

Edytowane przez Caramel Babe
Czas edycji: 2008-07-25 o 10:56 Powód: lit.
Caramel Babe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 11:12   #102
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Uważam że arytkuł o białku jest świetny, poza tym czytałam wiele opinii Pana Dariusza ,min na forum KiF, gdzie gorąco zachęca kobiety do przyjmowania białka. Z uwagi na to ze cwicze aerobik 3 razy wtyg+1 raz w tyg basen+czasem orbitrek i cwiczenia siłowe w domu( mam zamiar zwiekszyc ilość ćwiczen na wiosne) postanowiłam zakupić sobie białko i zobaczyc jak moj organizm na to reaguje. Jak wiadomo, kazdy czlowiek jest inny i trzeba przekonać sie na sobie, u niektorych osób podczas przyjmowania białka wystepuje silna biegunka, jedni widza fajne efekty, inni żadnych.ój TŻ ćwiczy siłowo i białko jest niezastąpionym elementem jego diety, jak twierdzi lepiej sie po nim czuje. Tak czy inaczej dziś kupiłam białko 86%. Odżywka jest o smaku vaniliowym, bez dodatku L karnityny, poniewaz nie potrzebuje inne dane z opakowania:
-375kcal na 100g
-tłuszcz 1,6g/100g
Zaleca sie przyjmowanie odzywki w postaci koktajlu z melkiem, porcja to 30g 1-2 h przed wysiłkiem. Dawkowanie podane jest tu w zaleznosci od rodzaju uprawianego sportu, ja zostane przy 25g.
Dodam jeszcze ze jestem szczupła około 55kg 170cm wzrostu, moim celem jest ujędrnienie ciała oraz lepsze samopoczucie podczas treningow i nie tylko
Ciekawa jestem jaki bedzie efekt

Czy któraś z Was stosuje juz białko?

malwiiina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 19:24   #103
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiiina Pokaż wiadomość
Uważam że arytkuł o białku jest świetny, poza tym czytałam wiele opinii Pana Dariusza ,min na forum KiF, gdzie gorąco zachęca kobiety do przyjmowania białka. Z uwagi na to ze cwicze aerobik 3 razy wtyg+1 raz w tyg basen+czasem orbitrek i cwiczenia siłowe w domu( mam zamiar zwiekszyc ilość ćwiczen na wiosne) postanowiłam zakupić sobie białko i zobaczyc jak moj organizm na to reaguje. Jak wiadomo, kazdy czlowiek jest inny i trzeba przekonać sie na sobie, u niektorych osób podczas przyjmowania białka wystepuje silna biegunka, jedni widza fajne efekty, inni żadnych.ój TŻ ćwiczy siłowo i białko jest niezastąpionym elementem jego diety, jak twierdzi lepiej sie po nim czuje. Tak czy inaczej dziś kupiłam białko 86%. Odżywka jest o smaku vaniliowym, bez dodatku L karnityny, poniewaz nie potrzebuje inne dane z opakowania:
-375kcal na 100g
-tłuszcz 1,6g/100g
Zaleca sie przyjmowanie odzywki w postaci koktajlu z melkiem, porcja to 30g 1-2 h przed wysiłkiem. Dawkowanie podane jest tu w zaleznosci od rodzaju uprawianego sportu, ja zostane przy 25g.
Dodam jeszcze ze jestem szczupła około 55kg 170cm wzrostu, moim celem jest ujędrnienie ciała oraz lepsze samopoczucie podczas treningow i nie tylko
Ciekawa jestem jaki bedzie efekt

Czy któraś z Was stosuje juz białko?
hej ja stosowalam bialko, dokladnie takie samo jak Ty w wakacje cwiczylam 3 razy w tygodniu i zawsze po treningu pilam szklane tego koktajlu (jest pyszny). Nie pilam go codziennie tylko wlasnie po treningach. Zauwazylam ze moje miesnie ladniej sie ksztaltowaly i cialo bylo jedrniejsze naprawde polecam!!

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 19:54   #104
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Cytat:
Napisane przez *nulka* Pokaż wiadomość
hej ja stosowalam bialko, dokladnie takie samo jak Ty w wakacje cwiczylam 3 razy w tygodniu i zawsze po treningu pilam szklane tego koktajlu (jest pyszny). Nie pilam go codziennie tylko wlasnie po treningach. Zauwazylam ze moje miesnie ladniej sie ksztaltowaly i cialo bylo jedrniejsze naprawde polecam!!
nie jestem pewna czy powinnam pić białko po treningu czy po nim, dzisiaj wypilam przed i miałam sporo ,,pary" na 2h aerobiku, jednak jak wracam to juz jest godzina 21 dlatego wole chyba zjesc jogurt+mozarella+kawałek pełnoziarnistego chlebka niz białko na noc... może jestem w błedzie ale jakos tak bardziej mi pasuje, no i na opakowaniu tez tak zaleca się

Stary 2009-01-27, 21:16   #105
*nulka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiiina Pokaż wiadomość
nie jestem pewna czy powinnam pić białko po treningu czy po nim, dzisiaj wypilam przed i miałam sporo ,,pary" na 2h aerobiku, jednak jak wracam to juz jest godzina 21 dlatego wole chyba zjesc jogurt+mozarella+kawałek pełnoziarnistego chlebka niz białko na noc... może jestem w błedzie ale jakos tak bardziej mi pasuje, no i na opakowaniu tez tak zaleca się
z tego co mi wiadomo i czytalam tutaj w artykulach to takie bialko najlepiej zazyc w ciagu 15-20min PO treningu, aby dac "jesc" miesniom i zeby organizm nie spalal miesni, a tluszczyk wtedy miesnie ladnie sie buduja

*nulka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 21:20   #106
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Cytat:
Napisane przez *nulka* Pokaż wiadomość
z tego co mi wiadomo i czytalam tutaj w artykulach to takie bialko najlepiej zazyc w ciagu 15-20min PO treningu, aby dac "jesc" miesniom i zeby organizm nie spalal miesni, a tluszczyk wtedy miesnie ladnie sie buduja
no własnie.... opinie są podzielone, sama już nie wiem. może wypowie się ktoś jeszcze

Stary 2009-02-17, 18:12   #107
idealnecialo
Zadomowienie

Jeżli mozna to wstawie artykuł który znlazłam na stronie: http://www.zdrowa-dieta.info

Nie znalazłam dosc dosadnej dopowiedzi na to pytanie na wizazu wiec moze komus sie w przyszłosci przyda.

(Jezeli nie mozna to prosze o wyciecie)

O jakiej porze najlepiej ćwiczyć?

Są różne typy treningów, jedne gorsze drugie lepsze. Ale czy zastanawialiście się jaka jest najlepsza pora dnia do treningu?

Oto wady i zalety trenowania o różnych porach dnia.

Poranne ćwiczenia

Zalety:
  • zwiększenie metabolizmu z samego ranna co może pomóc w spaleniu większej ilości kalorii w ciągu dni,
  • większe spalanie tłuszczu, ponieważ organizm czerpie energie z tłuszczy a nie z glikogenu
  • uwalnia enzym endorfiny co pozwala na lepszy start w dzień, bardziej pozytywny
  • pobudzają organizm do działania w ciągu dnia
  • szczyt energii przypada na godz. ok 9.00 wtedy czujemy się najlepiej i wydzielamy dużo hormonów
  • dodaje energii i chęci do życia
  • stwarza czas na ćwiczenie poprzez wcześniejsze wstawanie.
  • poprawia samopoczucie na cały dzień.
  • pozwala ćwiczyć mimo upału w czasie lata

Wady:
  • trudno się zmobilizować
  • ćwiczenie przy niskim poziomie energii.
  • jeżeli za długo ćwiczymy przed jedzeniem to oprócz tłuszczu spalimy też mięśnie
  • mięśnie są nierozgrzane, więc jest większe prawdopodobieństwo kontuzji
  • większe ryzyko zawału dla osób starszych!

Ćwiczenia popołudniowe

Zalety:
  • lepsza jakość ćwiczeń ze względu na rozgrzane ciało.
  • lepsze skupienie się po pracy, szkole nad treningiem
  • łatwiej znaleźć partnera do ćwiczeń.
  • mniejsze ryzyko kontuzji ze względu na rozgrzane mięśnie.
  • ćwiczenia wydają się dużo łatwiejsze niż rano.
  • pozbycie się całodniowego stresu.
  • można ćwiczyć np. w czasie przerwy na lunch.
  • mogą zmniejszyć ilość spożywanego jedzenia
  • pozwalają zminimalizować duże obiady.
  • mogą zredukować nasz apetyt, po ćwiczeniach z reguły nie chce się dużo jeść.
  • pozwalają zmaksymalizować siłę i wytrzymałość mięśni
  • badania wykazały, że najlepszą porą na ćwiczenie mięśni i wytrzymałości są godziny między 15 a 19.

Wady:
  • ograniczenia czasowe - praca, szkoła.
  • brak siły do ćwiczeń po pracy
  • większe zanieczyszczenie i hałas w mieście podczas ćwiczeń np.: biegania
  • duży tłok w siłowniach i klubach fitness

Ćwiczenia wieczorne

Zalety:
  • jesteśmy bardziej skupieni
  • mięśnie są rozgrzane i giętkie.
  • część z nas jest w stanie ćwiczyć ciężej i szybciej wieczorem.
  • zwiększa nasz metabolizm przed snem, co dodatkowo może wpływać na szybsze spalanie tłuszczu
  • dla niektórych osób temperatura ciała i poziom hormonów są najwyższe o 18.
  • więcej czasu na trening
  • ćwiczenie na sali jest łatwiejsze ze względu na mniejszą ilość osób.
  • pomagają pozbyć się stresu i odprężyć nas przed spaniem, co może przynieść spokojny sen.

Wady:
  • zbyt intensywny trening może tak rozbudzić ciało, że będziemy mieć problemy z zaśnięciem
  • ćwiczenie wieczorem na dworze (jeśli jest ciemno) jest bardziej niebezpieczne.
  • ograniczony dostęp do siłowni i klubów fitness

Podsumowanie

Najważniejsze jest to, żeby ćwiczyć regularnie, mogą to być treningi o różnych porach dnia. Ważne aby w ogóle były. Wiadomo, że każdy układa sobie trening, tak aby nie zakłócało to porządku dnia, więc ćwiczmy o dowolnej porze a forma sama przyjdzie.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 21:45   #108
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cóż za świetny wątek malwiina dzięki,że mnie tu skierowałaś
Zastanawiam się od dawna nad odżywkami białkowymi.W sumie z porządkowaniem diety jestem dopiero w środku,a na porządną w 100% diete nie ma szans,bo studiuję i ganiam w takim trybie,że zawsze coś wyskoczyale szukam na to lekarstwa(nie kupuję rzeczy,których nie powinnam jeść,staram się mieć zawsze jakieś 'wyjścia awaryjne' na szybki posiłek - kotleciki sojowe(memlone),płatki owsiane,tortelini,i w sumie koniec pomysłów)Trudno mi też z regularnością zajęć,dwa razy w tygodniu mam obowiązkowy wyscisk na tańcach,ale po raz kolejny zawaliłam basen(na który chciałam chodzić 2x w tyg.)
I do tego właśnie chcę dorzucić odżywkę,ww łatwo skombinować w ciągu dnia,a białko zasze najtrudniej - i to chyba nie tylko mi?
A,mam jeszcze pytanie.Ponieważ naczytałam sie za młodu;p że nie powinno się łączyć ww z tłuszczami - bo powstają wtedy bomby kaloryczne,za to ostatnio dorwałam gazetkę(coś ze słowem 'linia' w tytule?)w której było to obalone jako mit,że posiłki obfitujące w tłuszcze,ww i białko sa najlepsze.Jak to jest naprawdę?
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 20:10   #109
elkiza81
Zakorzenienie

Artykuły naprawdę świetne. Dziękuję.
Stary 2009-04-14, 17:39   #110
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

podbijam wątek

skonczyło mi się białko i chetnie wyprobowałabym jakiegos nowego. Może macie już jakieś nowe sprawdzone białeczko?

coś mnie kusi zeby wrocić do proszku, tabletki niby wygodne ale shakami można sie troszke bardzej nasycic miedzy posiłkami

Stary 2009-06-15, 17:13   #111
Tuppence_
Raczkowanie

Bardzo przydatne artykuły!

Edytowane przez Tuppence_
Czas edycji: 2009-06-16 o 16:47
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 19:48   #112
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Inch

Pięknie dziękuję za artykuły
Stary 2009-10-23, 20:47   #113
Elfik333
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Elfik333 GG do Elfik333 Send a message via Skype™ to Elfik333

Inch kawał dobrej roboty!
Dzięki. Zamierzam zacząć się stosować. Dziewczyny gdzie zamawiacie odżywki węglowodanowo- białkowe?
Stary 2009-10-27, 16:53   #114
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Inch , dzieki wielkie podbudowałam swoją wiedzę
Stary 2009-12-29, 10:20   #115
aabbb
Przyczajenie

Jestem już od dłuższego czasu w temacie odżywek i w waszym wypadku polecam Wam odżywki typu Gainer czyli węgle + białko. W Waszym wypadku chodzi tylko o uzupełnienie ewentualnych braków w diecie, więc dojenie odżywek które maja >80% białka / 100 gram nie wydaje mi się bardzo sensowne. Nie orientuję sie dokładnie ile gram białka / kg ciała u kobiety trzeba żeby zacząć się rozrastać, ale podejrzewam ze ~2 gramy może troche ponad 2 starczą ; ). A, co do diety, dieta przy białku być MUSI i to nie podlega żadnej dyskusji, trzeba pamiętać że to jest SUPLEMENT diety, a nie dieta sama w sobie. Niekiedy to niestety też naginam bo nie zawsze da się tego przestrzegać przez zabiegany tryb życia itd, ale trzeba próbować xP
aabbb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 09:38   #116
1986rybka
Rozeznanie

W artykule był fragment, aby po treningu napić się koktajlu (mleko+proszek białkowy) rozumiem, że chodzi o serwatkę?
1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 22:48   #117
marcelinika
Przyczajenie

ja nie jestem w stanie przestrzegać zawsze tylu rygorów i wydaje mi się że nie wszyscy też sobie z tym dobrze radzą:p korzystam z kilku skutecznych metod które pozwalają mi jakoś to ominąć bez skutków ubocznych dla zainteresowanych http://www.odchudzanie-cwiczenia.pl/ Jest nie tylko wiele skutecznych metod ale też porady, ćwiczenia i opisane diety Warto skorzystać bo serwis jest na prawdę rzetelnie prowadzony
marcelinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 10:42   #118
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inch Pokaż wiadomość
Żadnych komentarzy?
brawo- chciałabym się dowiedzieć więcej nt suplementacji

ćwczę siłowo i areobowo 6 razy w tygodniu- o różnej intensywności, białko przestrzegam, posiłki przed i po również, z suplementów witminowych przyjmuje jedynie bodymax,kwas foliowy i omega 3

co powinnam dodać z suplementów przy tak intensywnym trybie życia?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 11:01   #119
blackamor
Zakorzenienie

Świadomość własnego ciała <---- Masakra, przy tym artykule się poryczałam :| Na prawde mam świra na punkcie swojego ciała i często łapę doły.
Stary 2010-10-12, 11:11   #120
Scratchy_lady
Przyczajenie

Jeśli chodzi o świadomość własnego ciała, jego potrzeb i ograniczeń, to najbardziej uświadamiająca jest joga. Ja od czasu do czasu ćwiczę. Ale żeby schudnąć staram się odmawiać sobie słodyczy, późnych posiłków i różnych innych niezdrowych nawyków żywieniowych. Na spalanie jest dla mnie najlepsze cardio i suplementy.
Scratchy_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości