![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?
Mocno niesmaczne i żałosne wręcz. Gra słów, seks, skojarzenia itp. wszystko fajnie, ale trzeba to umieć robić...
Zastanawiam się tylko jaki właściciel zdecydowałby się zaakceptować taki projekt - jak dla mnie strzelił sobie samobója. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Nie widzę w tym nic seksistwoskiego, a reklama mnie nie grzeje i nie ziębi, a uważanie ją za seksizm uważam za przewrażliwienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() Boli, oj boli Tak czytam i czytam te niektóre wypociny i ręce mi coraz niżej opadają Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie nawet nie wiesz jak bardzo gila mnie to, że według ciebie ja potrzebuję dystansu. wisi mi to. ja mam wręcz przeciwne zdanie- tobie przydałoby się odrobinę rozwagi i pomyślunku. i zastanowienia. nie głupawego łykania tego, co ci reklamowcy wduszają- musisz głupawo cieszyć twarz, bo panowie reklamują cyckiem nowe skarpety, a dupą nowe felgi. co trzeba mieć w głowie, by nawet przez chwile nie usiąść i nie pomyśleć? co trzeba mieć w głowie, żeby wyzywać ludzi od moherowych babć, bo się głupawe argumenty skończyły i trzeba uderzyć ad personam. ogólnie spoko, że ciebie nie razi, bo ta reklama jest właśnie adresowana do takich jak ty ![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to mawia mój facet [którego przecież przy moich poglądach nie powinnam mieć]: umysł nieskażony refleksją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Firma BingoSPA niektóre produkty ma dość fajne, jednak niestety jeśli chodzi o marketing to jest totalne nieporozumienie
![]() ![]() W ramach ciekawostki powiem, że sprzedają te same produkty (te same jeśli chodzi o skład) w innych opakowaniach i pod inną nazwą oraz oczywiście za inną cenę. Nie chce mi się teraz szukać konkretnych rzeczy, ale przykładowo maska błotna do włosów 500ml kosztuje 15zł. Ta sama maska w małym pudełeczku opisana jako maseczka błotna do twarzy, pojemność 20ml kosztuje 20zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Właśnie na tym tle miałam zatarg z szanownym właścicielem frmy, który na moje pyta odnośnie tego jak mogą sprzedawać jedno i to samo w różnych pojemnościach pod innymi nazwami za kompletnie różną cenę, odpowiedział mi żebym go nie uczyła handlowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Mnie trochę ulżyło nawet, jaki człowiek, taki marketing. Jakby to była młoda kobieta. to bym się totalnie załamała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też mam teraz przed oczami jakiegoś pana Gienka 50+ z czerwoną gębą, rozbieganymi oczami, wielkim brzuchem i sumiastym wąsem ![]() Oto obraz tego całego BagnoSpa. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-04-09 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarz myślą nieskalana ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Moje ulubione to "oczy wołające za rozumem" <3
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4596487 6]gębą, rozbieganymi oczami, wielkim brzuchem i sumiastym wąsem ![]() I w przepoconej koszuli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Albo "oczy tęskniące za rozumem"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Ja nawet nie klikałam w artykuł onetu bo nie spodobał mi się obrazek:
po 1 czemu ten chłop nie ma głowy po 2 na miniaturce wyglądało jakby chłop bez głowy trzymał samą głowę jakiejś kwoki z głupią miną :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4596495 7]Oraz na twarzy widoczne ogromne zadłużenie intelektualne.[/QUOTE] Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Hahaha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Odwołują się do tego co w dzisiejszych czasach najlepiej się sprzedaje - czyli seks. Podobno "nie ważne czy mówią dobrze, czy źle - ważne żeby mówili" a reklama jest kontrowersyjna więc mówią.
Tego typu reklamy na pewno nie mają "zachęcić" do zakupu w sposób pozytywny, a jedynie zaszokować, zaintrygować, wzbudzić emocje. Edytowane przez Lina9213 Czas edycji: 2014-04-09 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seks - fizyczne zbliżenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-04-09 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4596495 7]Oraz na twarzy widoczne ogromne zadłużenie intelektualne.[/QUOTE]
śmieję się w głos ![]()
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Byłam ich klientką. Byłam
![]() O ile przetrawię te durne reklamy dotyczące seksu to reklama z 'czekoladką' mnie autentycznie wkurzyła. http://4.bp.blogspot.com/-oYWqhDViDA...+09.40.21).jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Kociara
|
Cytat:
Od razu widać, że jedną z osób decyzyjnych musiał być facet. Podejrzewam, że w ekipie ds. marketingu i reklamy również większość stanowią faceci. Tego nie wymyśliłaby kobieta, po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, podobno
![]() Z punktu widzenia współczesnego marketingu czy PR, te stwierdzenie jest przedawnione. Wielkie firmy zatrudniają speców od sytuacji kryzysowych, żeby szybko poprawili wizerunek firmy, zarówno w oczach klientów, jak i pracowników, jeśli zdarzy się większe potknięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Spadłam z krzesła.
Ta kampania jest od A do Z powalająco złej jakości . Nie wierzę, że zajmowała się tym firma marketingowa, bo złe jest absolutnie wszystko. Od kompozycji zaczynając, poprzez krój czcionki, grafikę, a na hasłach reklamowych kończąc. Kojarzy mi się z gimnazjalistą, który dorwał się do Photoshopa i stworzył ze swoimi kolegami zboczone hasełka. Inaczej nie umiem tego wytłumaczyć. Jak bardzo trzeba nie ogarniać grupy docelowej, żeby pytać kobietę, czy ma ochotę na czekoladę, wstawiając zdjęcie ciemnoskórej kobiety ? (chyba, że chodziło o kakaowe oko ? ![]() Czasami zdarza się seksistowski żart albo aluzja, która wywoła jednocześnie irytację, ale też jakiś drobny, rozbrajający uśmiech. A tutaj jest bezsensowny, bezmyślny zlepek haseł, które na siłę i bez pomyślunku i finezji są dopasowane do sytuacji. One są po prostu złe, żenujące, słabe, dosłowne i prymitywne. Przy całym moim perwersyjnym i bezpruderyjnym podejściu do seksu wywołują jeno niesmak i zażenowanie - nie przez swój "świński charakter", ale poprzez porażająco niską jakość żartu. Nie kupię nic od tej firmy, nie jestem ich targetem, bo zwracając się do mnie, należy uwzględnić mój poziom. Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście nie mam na myśli małych firemek, z małym budżetem, pt. pan Jasio ma swój warsztat i stronę-wizytówkę z oczywiście obowiązkowym samochodem w logo i na zdjęciach - niech sobie ma, nawet taki banał może być dobrze i składnie zrobiony. Mam na myśli firmy, które aspirują do bycia "interneszynal", albo przynajmniej "działamy w całym kraju", "jesteśmy tacy cudni, wspaniali blisko klienta" (a na stronie zero zdjęć personelu, które by pokazywały tą bliskość i pozwalały klientowi na poznanie się) itp. Siódme poty mnie oblewają jak np. wchodzę na stronę biura matrymonialnego (żeby nie było, wchodziłam z koleżanką ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-04-10 o 06:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Salix czepiasz się słowek, ot tyle. Przecietnie uzdolniony człowiek załapałby, ze ostatnie cytowane zdanie pisane jest z przymrużeniem oka
![]() ![]() Generalnie nie wiem o co chodzi w tym watku, napisze ktos odmnienne zdanie, a zaraz rzucą sie sepy i wduszą w podłoge z upodobaniem ![]() Hallo? To juz nie tylko do Ciebie, ale czy tu sie da dyskutować? Czy to jest jakis wątek wzajemnej adroacji i klepania po pleckach? Taka jest dyskusja ciekawa, jesli wszyscy maja identyczne zdanie? Innego uszanowac nie potraficie? Gdzie ten poziom o którym tutaj mowa? Gdzie zastanowienie i refleksja ![]() BTW jakby mi kto zarzucił wielkie obrażanie wonią moherowego beretu (równiez pisane z nutką ironii w tle) to dlaczego niby ktoś miałby sie tym czuc urazony? Jeśli jest, to widać trafiłam jakims cudem w sedno, a jesli nie, to powinien przyjąć to z humorem i uśmiechnąć się ze mną, bo to wcale nie miała byc obraza, ale pretekst do zastanowienia nad tym, jak moze myślec ktos, komu taka reklama nie przeszkadza. Bo to jest chyba sedno, nie ma co zarzucać mi, ze reklama mnie ujmuje, czy mi sie wybitnie podoba, ale po prostu mi nie przeszkadza, troche bawi, bo kompletnie sie z nia nie utożsamiam i mam gdzies, co autor miał na myśli. Serio nie wiem, o co wielka klotnia i obrazanie sie, czy mnie, dyskusja polega na wymianie zdań, najcześciej róznych, a nie wpisywaniu jednego i tego samego w kółko. A jeśli Salix nie chcesz ze mna dyskutowac po tych trzech wersach, które wyciełaś i zacytowałas, jakoś to przezyję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.