Prośba o obiektywną ocenę sytuacji - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 18:18   #91
Fleur_D
Zakorzenienie

Dot.: Prośba o obiektywną ocenę sytuacji

Cytat:
Napisane przez Aaniol_apokalipsy Pokaż wiadomość
A dlaczego miałaby mieć seksualne skojarzenia? Ja sama bym się nie czuła komfortowo w takiej sytuacji i dlatego bym się z gościem nie położyła do łóżka, ale nie ze względu na seksualne skojarzenia a ze względu na mój komfort psychiczny- nie znam gościa, mój partner też go właściwie nie zna, a to wystarczający powód. I szczerze mówiąc, ja bym go wywaliła na podłogę, jak już wspominałam- może to nie gościnne, ale czy wwalanie się do kogoś do łóżka jest szczytem kultury? Ja sama nie widzę tu erotycznych podtekstów, czemu miałabym je widzieć, bo to spanie na jednym łóżku? A jak by to była podłoga to ok, bo się już z seksem nie kojarzy- bo jak seks to łóżko?
Też mnie dziwi to podejście. Tak jak już wcześniej napisałam, chyba więcej podejrzeń mogłoby być, gdyby autorka siedziała z tym facetem sama w kuchni.
Ja też nie położyłabym się obok obcego faceta w sytuacji autorki, wołałabym nie spać te parę godzin. Ale zauważcie, że początkowo jej chłopakowi to nie przeszkadzało. Ciekawe co takiego stało się w ciągu tych paru godzin, że zmienił zdanie. Też obstawiam, że to tylko pretekst do zerwania i niepotrzebne jest tu wałkowanie tematu spania.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 18:20   #92
201803080934
Konto usunięte

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;46063325]Sa goscie i goscie. Nie mam zamiaru stawiac samej siebie nizej niz jakiegos tam kolezke mojego chlopaka (o zaufanym przyjacielu raczej "ruchacz" by sie nie wypowiadal), ktory przyszedl sie do mojego domu nabzdryngolic. [/quote]
widzisz, ja w tej sytuacji tym bardziej czułabym się w obowiązku zapewnienia gościowi komfortu, skoro współgospodarz go zaprosił, a następnie się uchlał i zarzygał pokój.
mówisz, że o przyjacielu by `ruchacz` nie powiedział, ja tam nie wiem, po tym jednym opinie imprezy powiedziałabym, że ma taką mentalność, że spokojnie mógłby tak nazywać nawet bliskich kumpli
ja z kolei nie powiedziałabym tak o nikim, ani w dokładnie taki sposób, ani nawet w podobny.

Cytat:
Co do sytuacji, ktore opisalas, to chce zauwazyc, ze obie jestesmy na innych etapach zycia i stad tez mamy inny stosunek do pewnych kwestii. Blizej mi juz do 30 niz 20, mam zycie poukladane, wlasne mieszkanie i srednio widze spanie na kupie w jednym lozku ze zgraja moich znajomych. Nocowanie kolegow po koncertach rowniez widze srednio.
też mam życie poukładane, stałą pracę, własne mieszkanie i planujemy z tż-tem ślub - czy to cokolwiek zmienia?
nie chcę żebyś zrozumiała to tak, że balujemy co tydzień i co tydzień mają miejsce takie sytuacje.
ostania taka sytuacja [czyli ten koncert] miała miejsce dwa lata temu.
na co dzień preferuję spanie we własnym łóżku, z własnym tż-tem.

Cytat:
Nigdy w domu nie doswiadczylam sytuacji, zeby moja mama spala w jednym w lozku z kolega ojca czy tam znajomym z jakiejs tam przyczyny (i dziekuje Bogu za to), stad ciezko mi jest sie dostowac do tak, dla mnie, ekstremalnych sytuacji, a tak je wlasnie odbieram.
również nie widziałam, żeby moja mama spała w łóżku z kimkolwiek innym niż mój ojciec. natomiast pewnie o wielu rzeczach nie wiemy i się nie dowiemy, ich młodość też się rządziła swoimi prawami.

Cytat:
Nie wiem czemu Ty nie masz intymno-seksualnych skojarzen. Pragne dodac, ze jestes tutaj w mniejszosci. Wiekszosc wizazanek tak to widzi jak ja. Moze kwestia wychowania?
nie mam takich skojarzeń ponieważ ufam mojemu tż-towi i nigdy żaden z moich partnerów mnie nie zdradził, ani ogólnie nie miał żadnych kontaktów z dziewczynami, które by choćby podchodziły pod zdradę.
dlatego też mój tż w relacjach z koleżankami nie budzi moich intymno-seksualnych skojarzeń

jest to raczej irracjonalne skojarzenie, z tego względu, że spać z kimś w łóżku/pójść z kimś do łóżka jest nacechowane erotycznie bo odnosi się do uprawiania seksu.
leżeć obok kogoś na łóżku nie ma w moim odczuciu takiego nacechowania.

to tak samo jak niektórzy mają jakieś dziwne erotyczno-intymne skojarzenia z kinem
że nie można z kolegą/koleżanką iść do kina, bo do kina to się na randki chodzi.
jedni mają erotyczno-intymne skojarzenia na myśl o spotkaniu chłopaka z koleżanką na kawie, a inni o spotkaniu przy piwie.
przykładów byłoby pewnie jeszcze trochę, a ja do żadnej z tych sytuacji takich skojarzeń nie mam.
i moim jedynym pomysłem dlaczego ich nie mam jest to, że nigdy żaden z partnerów nie zawiódł mojego zaufania, więc nigdy nie byłam nadszarpnięta pod tym względem. oraz to, że wiem, że choćby się naga piękność kleiła do mojego faceta, to nie będzie żadnych intymno-erotycznych sytuacji między nimi [a przynajmniej wiem na tyle, na ile ufam].
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 18:33   #93
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
widzisz, ja w tej sytuacji tym bardziej czułabym się w obowiązku zapewnienia gościowi komfortu, skoro współgospodarz go zaprosił, a następnie się uchlał i zarzygał pokój.
I tym samym wlasne potrzeby i komfort zrzucila na drugi plan? Czyli musiala sie gniesc z obcym mi facetem w jednym lozku byle tylko kolezka TZ-ta od kieliszka poczul sie jak gosc? Dziekuje, ale nie, daleko mi do Matki Teresy z Kalkuty . Mi wystarczyl opis calej sytuacji, zeby wiedziec co to za towarzystwo i co to tez za "goscie" byli.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2014-04-16 o 18:34
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 19:09   #94
201803080934
Konto usunięte

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;46063946]I tym samym wlasne potrzeby i komfort zrzucila na drugi plan? Czyli musiala sie gniesc z obcym mi facetem w jednym lozku byle tylko kolezka TZ-ta od kieliszka poczul sie jak gosc? Dziekuje, ale nie, daleko mi do Matki Teresy z Kalkuty . Mi wystarczyl opis calej sytuacji, zeby wiedziec co to za towarzystwo i co to tez za "goscie" byli.[/QUOTE]
ej, impreza z tego co widzę była wspólna, a autorka bardzo chętnie z nimi wszystkimi piła i świetnie się bawiła [z koleżanką i tym `koleżką` nawet lepiej niż świetnie, bo jeszcze długo po tym jak chłopak i jego przyjaciel zasnęli].
ja nie mówię, że mi się takie towarzystwo podoba i naginałabym własny komfort dla nich.
każdy się bawi z kim sobie wybierze. i dla swoich znajomych naginałabym własny komfort jeśli byliby moimi gośćmi.
proste
Stary 2014-04-17, 04:29   #95
rembertowa
Zakorzenienie

jak rozumiem, naczelnym problemem jest to, że ten kolega to wcale nie jest kolegą chłopca Autorki, który go zaprosił, a w zasadzie to nie zaprosił, i że ów niezaproszony nie-kolega jest tak straszliwym ruchaczem, że aż strach. Chłopiec Autorki go zaprosił lub nie zaprosił, niemniej pił z nim wesoło do porzygu, a następnie zostawił z całym ambarasem nieświadomą faktu niezaproszenia nie-kolegi-ruchacza dziewczynę.

Na różnych imprezach w życiu byłam, w takich, na których ten czy ów się porzygał w technikolorze też zdarzało mi się uczestniczyć. Zdarzało mi się uczestniczyć w imprezach, na których spało się tam, gdzie się akurat zasnęło - to zresztą jest chyba żelazny asortyment imprez, na których chleje się do porzygu/do skutku, że śpi się tam, gdzie się padło. Pretensje chłopca jakieś z dupy i jadą na kilometr podwójnym standardem - on sobie wziął prawo do porzygu, ale panna winna być nieskalana spaniem, gdzie popadnie. Bzdura i brednia do kwadratu.

Niemniej, jako się rzekło, na różnych imprezach się w życiu bywało, różne zgony się widziało i różne zachlane ryje się przed zgonem ratowało. Żelaznym repertuarem takich imprez są oczywiście imprezowi ruchacze, którzy lubują się w numerkach na nekrofila względnie namolności do sześcianu, przylepności nie do spławienia, i tak dalej. Obroną przed nimi nie jest bynajmniej spanie na podłodze, czy nawet spanie w innym pokoju - ale wystawienie za drzwi w stosownym momencie. Za zostawienie mnie z takim delikwentem, zrzucenie mi na głowę wywalenia za drzwi natrzaskanego ruchacza, bo samemu się zachlało do porzygu, zrobiłabym na miejscu Autorki chłopcu z dupy jesień średniowiecza. Ten wesołek dodatkowo jeszcze argumentuje, że nie-kolegi prawie nie zna. Super perspektywa - chłopiec przyprowadza jakiegoś obcego ruchacza, zachlewa ryj i zostawia swoją dziewczynę na pastwę, nie uprzedzając nawet, że trzeba delikwenta wykopać, a nie hotelować. Ta sytuacja mogła się naprawdę bardzo niemiło skończyć dla Autorki.

Ja tam bym się z takim egzemplarzem bezpiecznie nie czuła - bo o ile ani schlanie się do porzygu mnie jakoś szczególnie nie bulwersuje, ani spanie gdzie popadnie po imprezie, o tyle przyprowadzanie mi na kwadrat jakichś mętów i zostawianie mnie z dealowaniem z nimi już tak. Choć bardzo być może jednak ów nie-kolega żadnym imprezowym ruchaczem nie jest, tylko się chłopak Autorki na coś zbulwersować musiał, bo inaczej trzeba by było rzec: zachowałem się jak ostatni palant, łajza niemyta, łach obrzygany.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 06:55   #96
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
jak rozumiem, naczelnym problemem jest to, że ten kolega to wcale nie jest kolegą chłopca Autorki, który go zaprosił, a w zasadzie to nie zaprosił, i że ów niezaproszony nie-kolega jest tak straszliwym ruchaczem, że aż strach. Chłopiec Autorki go zaprosił lub nie zaprosił, niemniej pił z nim wesoło do porzygu, a następnie zostawił z całym ambarasem nieświadomą faktu niezaproszenia nie-kolegi-ruchacza dziewczynę.

Na różnych imprezach w życiu byłam, w takich, na których ten czy ów się porzygał w technikolorze też zdarzało mi się uczestniczyć. Zdarzało mi się uczestniczyć w imprezach, na których spało się tam, gdzie się akurat zasnęło - to zresztą jest chyba żelazny asortyment imprez, na których chleje się do porzygu/do skutku, że śpi się tam, gdzie się padło. Pretensje chłopca jakieś z dupy i jadą na kilometr podwójnym standardem - on sobie wziął prawo do porzygu, ale panna winna być nieskalana spaniem, gdzie popadnie. Bzdura i brednia do kwadratu.

Niemniej, jako się rzekło, na różnych imprezach się w życiu bywało, różne zgony się widziało i różne zachlane ryje się przed zgonem ratowało. Żelaznym repertuarem takich imprez są oczywiście imprezowi ruchacze, którzy lubują się w numerkach na nekrofila względnie namolności do sześcianu, przylepności nie do spławienia, i tak dalej. Obroną przed nimi nie jest bynajmniej spanie na podłodze, czy nawet spanie w innym pokoju - ale wystawienie za drzwi w stosownym momencie. Za zostawienie mnie z takim delikwentem, zrzucenie mi na głowę wywalenia za drzwi natrzaskanego ruchacza, bo samemu się zachlało do porzygu, zrobiłabym na miejscu Autorki chłopcu z dupy jesień średniowiecza. Ten wesołek dodatkowo jeszcze argumentuje, że nie-kolegi prawie nie zna. Super perspektywa - chłopiec przyprowadza jakiegoś obcego ruchacza, zachlewa ryj i zostawia swoją dziewczynę na pastwę, nie uprzedzając nawet, że trzeba delikwenta wykopać, a nie hotelować. Ta sytuacja mogła się naprawdę bardzo niemiło skończyć dla Autorki.

Ja tam bym się z takim egzemplarzem bezpiecznie nie czuła - bo o ile ani schlanie się do porzygu mnie jakoś szczególnie nie bulwersuje, ani spanie gdzie popadnie po imprezie, o tyle przyprowadzanie mi na kwadrat jakichś mętów i zostawianie mnie z dealowaniem z nimi już tak. Choć bardzo być może jednak ów nie-kolega żadnym imprezowym ruchaczem nie jest, tylko się chłopak Autorki na coś zbulwersować musiał, bo inaczej trzeba by było rzec: zachowałem się jak ostatni palant, łajza niemyta, łach obrzygany.
Świetne podsumowanie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 07:01   #97
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
(...) Pretensje chłopca jakieś z dupy i jadą na kilometr podwójnym standardem - on sobie wziął prawo do porzygu, ale panna winna być nieskalana spaniem, gdzie popadnie. Bzdura i brednia do kwadratu. (...)

Autorki na coś zbulwersować musiał, bo inaczej trzeba by było rzec: zachowałem się jak ostatni palant, łajza niemyta, łach obrzygany.
Podwójny standart to by był gdyby miał pretensje że panna chlała wódę, albo że zarzygała podłogę ,albo jak by wskoczył jakiejś dajce do wyra ,a tak ?

Palant,łajza,łach i dodał bym jeszcze frajer ,bo tylko frajer chla do nieprzytomności gdy ma pannę co się kładzie z kolesiami z łapanki .Jak się sobie taką babę wybrało ,to trzeba jej pilnować .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 07:54   #98
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Świetne podsumowanie.
Popieram
Stary 2014-04-17, 09:25   #99
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam sie. Autorko Ty masz tez sporo do zarzucenia swojemu TZ w tej syt.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 15:43   #100
Syluuunia
Przyczajenie

Cytat:

Tak, to jest zdecydowanie najlepsza wypowiedz, pojechałaś po bandzie ale przynajmniej nazwałaś wszystko po imieniu
Syluuunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 19:06   #101
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Musisz przemyśleć kilka spraw np. to jak świadczy o facecie obrażanie się na Ciebie i tylko na Ciebie, przy zerowej refleksji z jego strony, że zawalił i sprawy się potoczyły tak, a nie inaczej właśnie z jego winy i z powodu jego stanu. Dwa: niezdolność do wyciągania wniosków na przyszłość, bo wiesz święta nie jestem i zdarzyło mi się tak schlać, że leżałam i rzygałam do miski stojącej obok łóżka (nie zawsze trafiając). Cóż, szaleństwa młodości. Ale 1-2 takie razy i dotarło do mnie, że wódki to ja pić nie mogę, skoro się doprowadzam do takiego stanu, a po drugie i z innymi trunkami ostrożniej, bo po co ośmieszać się przed ludźmi. Piszesz, że z 3 razy mu się takie upicie zdarzyło. Wg mnie, patrząc na to ile ma lat, o 2 razy za dużo. Na razie wygląda na to, że rozłożenie sił w tym związku jest takie: pan - niech se poszaleje, nic się nie stało, przepraszać nie ma za co, obrażać się na panią za to zawsze, pani - ma męczeńsko leżeć przy obrzyganym panu i mu jeszcze może kibicować, a skoro nie chciała, to za karę ciche dni i niech przeprasza. Niefajnie to wygląda.
No dokładnie!

A do dziewczyn, które oburzają się na autorkę, jak to śmiała obok obcego chłopa położyć się spać:
- kto był organizatorem imprezy? CHŁOPAK
- kto pozwolił gościowi, o którym wiedział tylko, że mieszka 3 przystanki dalej i jest ruchaczem, nocować u siebie w domu po pijaku po imprezie z dziewczynami? CHŁOPAK
- kto się tak schlał, że nie był w stanie ogarnąć sytuacji np. wykopując niechcianego gościa za drzwi? CHŁOPAK
- kto doprowadził się do takiego stanu, w którym budzi obrzydzenie własnej dziewczyny, bo rzyga wszędzie wokół? CHŁOPAK

Czepianie się w tym momencie tylko autorki jest... brakuje mi właściwych słów

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez onaa889 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o jego winę w tym wszystkim- gdy tylko zaczynam mówić, że przecież gdyby pił z umiarem i dotrzymał obietnicy to nic takiego nie miałoby miejsca (poza tym mógł się odezwać i wyprosić kolegę) to zaczyna krzyczeć, że może ma mnie jeszcze przeprosić za tę sytuacje i wychodzi z mieszkania.
No oczywiście, że powinien Cię przeprosić za tą sytuację, masz do tego jakiekolwiek wątpliwości?
Czemu tylko Ty masz przepraszać albo najpierw Ty, kiedy to z inicjatywy Twojego chłopaka wyszło całe to zajście? Powody, dla których to Twój chłopak zachował się gorzej, zostały bardzo szczegółowo omówione w tym wątku, poza tym, strzelać focha to można IMO wtedy, kiedy samemu się zachowywało ok, a nie tak jak Twój facet: jego zachowanie poniżej wszelkiej krytyki, ale to Ty masz się kajać? Za to również powinien Cię przeprosić, bo znowu zachowuje się jak palant!
Zastanów się nad waszym związkiem.
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 22:44   #102
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Autorko i jak? Porozmawialiście wreszcie normalnie?
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 09:48   #103
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Podwójny standart to by był gdyby miał pretensje że panna chlała wódę, albo że zarzygała podłogę ,albo jak by wskoczył jakiejś dajce do wyra ,a tak ?

Palant,łajza,łach i dodał bym jeszcze frajer ,bo tylko frajer chla do nieprzytomności gdy ma pannę co się kładzie z kolesiami z łapanki .Jak się sobie taką babę wybrało ,to trzeba jej pilnować .
sprawa, ARAKSJELU, jest prosta: jak chlejesz do porzygu, to śpisz, gdzie padłeś. Taka jest, powiedzmy, poetyka imprez, które uprawia chłopiec Autorki, lat 27. Śpisz, gdzie padniesz, bo jak rzygasz pod siebie to znaczy, że się nie przemieszczasz o własnych siłach, do klopa albo do wyra. Co chłopiec Autorki, lat 27, zrealizował. Pochlał, porzygał i padł. Skąd zatem powstał u niego pomysł, by mieć pretensje o to, że dziewczyna zrealizowała z grubsza ten sam model - minus rzyganie?

Ona nie chciała spać obok obrzygańca - też bym nie chciała. Była na tyle przytomna, żeby wydzielić oddzielne kołderki. Argumentacja tego patałacha kupy się nie trzyma, bo jeśli koronnym argumentem w jego obrzyganym dowodzie jest koncept, że ów nie-kolega jest nieustającym ruchaczem i oddzielna kołderka nic nie zmienia, to znaczy, że spanie na podłodze również nic nie zmienia, ani spanie w kuchni, ani w wannie - chyba, że masz w drzwiach do kibla zasuwkę i możesz się tak ukryć przed nieustającym ruchaczem. Taka bowiem jest poetyka imprez, na których chleje się do porzygu, jak mamy w składzie ruchacza-nekrofila. Chłopiec Autorki twierdzi, że ten kolega to nie-kolega, i wprawdzie go nie zna, ale wie, że a: jest ruchaczem, b: mieszka trzy przystanki w bok. Jak dla mnie, to dość szczegółowa wiedza o nieznanym nie-koledze, no ale ów aspekt możemy pominąć - bo ważniejsze jest to, że takich ludzi się nie zaprasza na kwadrat, a jak już na niego trafią, to się ich wystawia w odpowiednim momencie. A nie kitra wiedzę w przeciwieństwie do rzyga i liczy na to, że dziewczyna się telepatycznie dowie, że tego gościa trzeba wykopać, a nie hotelować.

Zrób takie proste ćwiczenie mózgowe i wyobraź sobie, jaki mógłby być epilog, gdyby ów nie-kolega rzeczywiście był ruchaczem-nekrofilem, a któraś z dziewczyn zachlałaby do gwoździa.

Edytowane przez rembertowa
Czas edycji: 2014-04-18 o 09:54
Stary 2014-04-18, 11:36   #104
Harriboo
Raczkowanie

Ciężko było mi przebrnąć przez opis całej sytuacji, bardzo ciężko. Jak dla mnie to oboje się troche nieciekawie zachowaliście. Facet spił się tak, że rzygał pod siebie, a Ty pozwoliłaś żeby pijany, obcy facet wlazł Ci do łóżka, bo ja wiem, że to dla Ciebie tylko spanie, ale tż podstawy do zazdrości ma, a sam kolega spity mógł się do Ciebie np. dobierać to dopiero by była afera. Też kiedyś miałam z tż problem jeśli chodzi o spanie z kolegami, ale moimi, znanymi od 10 lat conajmniej. Na początku związku jak się dowiedział, że zdarzało mi się tak robić po jakiejś imprezie jeszcze przed tym jak zaczeliśmy być razem to zazdrość go zżerała, że jakiś facet spał z jego dziewczyną nawet jak do niczego nie doszło. A dla mnie to było dziwne, bo od zawsze wychowywano mnie w męskim towarzystwie (z czego tż się cieszy) i do pewnego wieku byłam chłopczycą która nie dostrzegała róznic chłopak a dziewczyna. Potem mi przeszło, ale koledzy i tak byli męskimi przyjaciółkami a u przyjaciółek zdarza się nocować. Rozeszło się po kościach, bo to było przed naszym związkiem, a po za tym nie miałam świadomości, że On jest tak drażliwy. Myśle, że u was też tak powinno być, było minęło, więcej się nie powtórzy, przecież do niczego nie doszło.

Harriboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 11:52   #105
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harriboo Pokaż wiadomość
Ciężko było mi przebrnąć przez opis całej sytuacji, bardzo ciężko. Jak dla mnie to oboje się troche nieciekawie zachowaliście. Facet spił się tak, że rzygał pod siebie, a Ty pozwoliłaś żeby pijany, obcy facet wlazł Ci do łóżka, bo ja wiem, że to dla Ciebie tylko spanie, ale tż podstawy do zazdrości ma, a sam kolega spity mógł się do Ciebie np. dobierać to dopiero by była afera.
a czy gdyby Autorka ułożyła się na podłodze w drugim pokoju, a spity niezaproszony nie-kolega się do niej dobierał, bo by się dotelepał zza ściany, to też byś uważała, że chłopaczek Autorki ma prawo mieć do niej pretensje? Czy gdyby dziewczyna wypiła na tyle za dużo, że zasnęłaby twardym snem i nie zareagowała odpowiednio wcześnie, a ruchacz-nekrofil ją zwyczajnie zgwałcił, jak to na imprezach, na których się chleje do porzygu, nieraz się zdarza, to też byś jej napisała, że "pozwoliła"? W ogóle, co to za pomysł, że chłopaczek Autorki może mieć do niej pretensje, bo jakiś jego kolega czy nie-kolega zacząłby się do niej dobierać? Pretensje by mógł mieć, gdyby dziewczyna przyjęła takie umizgi z zadowoleniem.
Stary 2014-04-18, 11:55   #106
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
a czy gdyby Autorka ułożyła się na podłodze w drugim pokoju, a spity niezaproszony nie-kolega się do niej dobierał, bo by się dotelepał zza ściany, to też byś uważała, że chłopaczek Autorki ma prawo mieć do niej pretensje? Czy gdyby dziewczyna wypiła na tyle za dużo, że zasnęłaby twardym snem i nie zareagowała odpowiednio wcześnie, a ruchacz-nekrofil ją zwyczajnie zgwałcił, jak to na imprezach, na których się chleje do porzygu, nieraz się zdarza, to też byś jej napisała, że "pozwoliła"? W ogóle, co to za pomysł, że chłopaczek Autorki może mieć do niej pretensje, bo jakiś jego kolega czy nie-kolega zacząłby się do niej dobierać? Pretensje by mógł mieć, gdyby dziewczyna przyjęła takie umizgi z zadowoleniem.
10/10.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 13:17   #107
Harriboo
Raczkowanie

Cytat:
Źle mnie zrozumiałaś, nie uważam, że gdyby ktoś się do Autorki dobierał to ktokolwiek może mieć do niej pretensje. Chodziło mi o to, że spanie z pijanym, obcym facetem jest jak wywoływanie wilka z lasu. Po prostu uważam, że Autorka niepotrzebnie wystawiła się na pewne niebezpieczeństwo. Nie chce pisać czarnych scenariuszy, ale jak dla mnie to po prostu głupie i nie chodzi tu o pretensje chłopaka czy kogokolwiek. A po co być przemacaną przez jakiegoś pijaka, hm? Można to było inaczej ulożyć np. kolega na pojedyńczym łóżku, a Autorka z współlokatorką na jednym. Dla mnie to jak prawie jak nie ubiore czapki i odmroże sobie uszy na złość mamie.

Stary 2014-04-18, 15:26   #108
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:

Ona nie chciała spać obok obrzygańca - też bym nie chciała. Była na tyle przytomna, żeby wydzielić oddzielne kołderki. Argumentacja tego patałacha kupy się nie trzyma, bo jeśli koronnym argumentem w jego obrzyganym dowodzie jest koncept, że ów nie-kolega jest nieustającym ruchaczem i oddzielna kołderka nic nie zmienia, to znaczy, że spanie na podłodze również nic nie zmienia, ani spanie w kuchni, ani w wannie - chyba, że masz w drzwiach do kibla zasuwkę i możesz się tak ukryć przed nieustającym ruchaczem.
Dla mnie Rembertowa jest zasadnicza różnica ,między położeniem się dajmy na to na podłodze ,a opatuleniem kolesia kołderką i zalegnięciem obok na wyrku.Już sam fakt że panna ochoczo bez protestów wskoczyła do jednego łóżka czy też nie wywaliła ochlaptusa ,prowokuje niepotrzebnie krzywe sytuacje i to nawet nie trzeba być jakimś specjalnym ruchaczem by sobie uroić że to jakaś zachęta może ,wiadomo jak to po wódce mózgownica pracuje.

Zakładając że to rzeczywiście był amator dymania nieprzytomnych panienek i zaatakował by np.na tej podłodze to cóż koleś obrzyganiec pretensje mógł by mieć największą do siebie ,bo obejścia swego się pilnuje i obcych ,nieznanych sobie kolesi się na noc wykopuje .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 15:29   #109
Harriboo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Dla mnie Rembertowa jest zasadnicza różnica ,między położeniem się dajmy na to na podłodze ,a opatuleniem kolesia kołderką i zalegnięciem obok na wyrku.Już sam fakt że panna ochoczo bez protestów wskoczyła do jednego łóżka czy też nie wywaliła ochlaptusa ,prowokuje niepotrzebnie krzywe sytuacje i to nawet nie trzeba być jakimś specjalnym ruchaczem by sobie uroić że to jakaś zachęta może ,wiadomo jak to po wódce mózgownica pracuje.

Zakładając że to rzeczywiście był amator dymania nieprzytomnych panienek i zaatakował by np.na tej podłodze to cóż koleś obrzyganiec pretensje mógł by mieć największą do siebie ,bo obejścia swego się pilnuje i obcych ,nieznanych sobie kolesi się na noc wykopuje .
Podpisuje się pod tym rękami i nogami. Jak dla mnie to dziwne, a jak koleś rzeczywiście taki skory do seksu to i niebezpieczne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 19:40   #110
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Chłopiec Autorki twierdzi, że ten kolega to nie-kolega, i wprawdzie go nie zna, ale wie, że a: jest ruchaczem, b: mieszka trzy przystanki w bok. Jak dla mnie, to dość szczegółowa wiedza o nieznanym nie-koledze, no ale ów aspekt możemy pominąć - bo ważniejsze jest to, że takich ludzi się nie zaprasza na kwadrat, a jak już na niego trafią, to się ich wystawia w odpowiednim momencie. A nie kitra wiedzę w przeciwieństwie do rzyga i liczy na to, że dziewczyna się telepatycznie dowie, że tego gościa trzeba wykopać, a nie hotelować.
No dokładnie, zresztą o tym samym napisałam. Dziewczyna potraktowała chłopaka jak normalnego gościa, to jej facet stwierdził po fakcie, że gość jest ruchaczem i mieszka 3 przystanki dalej. Gdyby autorka również o tym wtedy wiedziała, myślę, że z pewnością zachowałaby się inaczej, dziwi mnie, że większość tutaj olewa ten aspekt sprawy.
Stary 2014-04-18, 19:49   #111
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Źle mnie zrozumiałaś, nie uważam, że gdyby ktoś się do Autorki dobierał to ktokolwiek może mieć do niej pretensje. Chodziło mi o to, że spanie z pijanym, obcym facetem jest jak wywoływanie wilka z lasu. Po prostu uważam, że Autorka niepotrzebnie wystawiła się na pewne niebezpieczeństwo. Nie chce pisać czarnych scenariuszy, ale jak dla mnie to po prostu głupie i nie chodzi tu o pretensje chłopaka czy kogokolwiek. A po co być przemacaną przez jakiegoś pijaka, hm? Można to było inaczej ulożyć np. kolega na pojedyńczym łóżku, a Autorka z współlokatorką na jednym. Dla mnie to jak prawie jak nie ubiore czapki i odmroże sobie uszy na złość mamie.
podkreślone to klasyka obwiniania ofiar gwałtu o to, że zostały zgwałcone. Chodzenie samej po nocy to jak wywoływanie wilka z lasu, czyż nie? Po prostu, ta dziewczyna, co biegała po lasku kabackim, niepotrzebnie wystawiła się na pewne niebezpieczeństwo.

No więc nie - to, czy spała na podłodze czy obok na łóżku, niczego nie zmienia w kwestii tego, czy chłopiec mógł czy nie mógł się do niej dobierać oraz ewentualnej pretensji związanych z faktem owego dobierania się. To jest naprawdę bardzo proste. Nie znaczy nie.
Stary 2014-04-18, 21:53   #112
Narrhien
Zakorzenienie

Przeczytałam cały wątek i jedno rzuciło mi się w oczy.

Gość obraził się nie zaraz po imprezie, tylko ok. godziny 16tej. Nie sądzicie, że to jest dziwne? Że przed tą godziną zachowywał się normalnie, pisał normalne sms, przeprosił za to, ze się tak upił, a potem nagle kaplica, śmiertelna obraza?

Moim zdaniem chłopak Autorki nie miał z sytuacją problemu, dopóki ktoś mu zwyczajnie nie nagadał (zakładam kolegę, który przyprowadził niekolegę-ruchacza, a może współlokatorka? A może niekolega-ruchacz pozwolił sobie na jakieś głupie komentarze?), że jego dziewczyna taka i owaka, rogi przyprawia, wstyd robi. I się chłopak Autorki oburzył, bo wstyd przed kolegami, bo nie potrafi własnej panny przypilnować, zajęty rzyganiem na boczku.

Ciekawa jestem, jak sytuacja się rozwiązała...

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 15:29   #113
Harriboo
Raczkowanie

Cytat:
podkreślone to klasyka obwiniania ofiar gwałtu o to, że zostały zgwałcone. Chodzenie samej po nocy to jak wywoływanie wilka z lasu, czyż nie? Po prostu, ta dziewczyna, co biegała po lasku kabackim, niepotrzebnie wystawiła się na pewne niebezpieczeństwo.

No więc nie - to, czy spała na podłodze czy obok na łóżku, niczego nie zmienia w kwestii tego, czy chłopiec mógł czy nie mógł się do niej dobierać oraz ewentualnej pretensji związanych z faktem owego dobierania się. To jest naprawdę bardzo proste. Nie znaczy nie.
Ja swoje Ty swoje. Jak matki mówią córką żeby nie wracały po zmroku same przez park to znaczy, że obwiniają je? Zresztą koniec tematu, nie ma po co się kłócić. Ty masz swoje zdanie, ja swoje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-19, 15:51   #114
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Ja swoje Ty swoje. Jak matki mówią córką żeby nie wracały po zmroku same przez park to znaczy, że obwiniają je? Zresztą koniec tematu, nie ma po co się kłócić. Ty masz swoje zdanie, ja swoje.

Matki mówią córką, ☠☠☠łam

Wysłane z bajeranckiej aplikacji mobilnej Wizaż Forum
Stary 2014-04-19, 19:08   #115
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek i jedno rzuciło mi się w oczy.

Gość obraził się nie zaraz po imprezie, tylko ok. godziny 16tej. Nie sądzicie, że to jest dziwne? Że przed tą godziną zachowywał się normalnie, pisał normalne sms, przeprosił za to, ze się tak upił, a potem nagle kaplica, śmiertelna obraza?

Moim zdaniem chłopak Autorki nie miał z sytuacją problemu, dopóki ktoś mu zwyczajnie nie nagadał (zakładam kolegę, który przyprowadził niekolegę-ruchacza, a może współlokatorka? A może niekolega-ruchacz pozwolił sobie na jakieś głupie komentarze?), że jego dziewczyna taka i owaka, rogi przyprawia, wstyd robi. I się chłopak Autorki oburzył, bo wstyd przed kolegami, bo nie potrafi własnej panny przypilnować, zajęty rzyganiem na boczku.

Ciekawa jestem, jak sytuacja się rozwiązała...
Kurczę, myślę że masz 100% racji Dla mnie to też bardzo dziwne, skoro tak go dotknęło to, że obok dziewczyny położył się ten gość to czemu wtedy nie zaprotestował albo nie wykopał go z mieszkania / kazał się wynosić, skoro wiedział, że mieszka niedaleko? No i jeszcze sam nie widzi swoich błędów, ale dziewczynę to poucza o tym, co wypada, a co nie
Stary 2014-04-19, 20:28   #116
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Kurczę, myślę że masz 100% racji Dla mnie to też bardzo dziwne, skoro tak go dotknęło to, że obok dziewczyny położył się ten gość to czemu wtedy nie zaprotestował albo nie wykopał go z mieszkania / kazał się wynosić, skoro wiedział, że mieszka niedaleko? No i jeszcze sam nie widzi swoich błędów, ale dziewczynę to poucza o tym, co wypada, a co nie
jak dla mnie, to on najpierw musiał wytrzeźwieć i kaca wyleczyć, więc był przepraszający, a później zakumał, jak bardzo nawalił w tej sytuacji - na przykład, nie wystawiając tego gościa w odpowiednim momencie - to przeszedł do kontrataku. Nikt nie musiał się w to wtrącać, fizjologia plus nieumiejętność przyznania się do winy w zupełności wystarczą.
Stary 2014-04-19, 21:45   #117
onaa889
Przyczajenie

Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi ! Wasze opinie pozwoliły mi spojrzeć na tę sytuację chłodnym okiem osoby z boku. W środę wieczorem usiedliśmy z TŻtem i spokojnie porozmawialiśmy. Pytacie się czemu zareagował tak emocjonalnie dopiero w niedzielę wieczorem- otóż przyznał, że jeszcze do 13 spał pijany, a dopiero z czasem uświadamiał sobie co się dokładnie stało, koło kogo spałam i zaczęła wzbierać się w nim wściekłość i zazdrość. Dodatkowo zadzwonił do przyjaciela z pytaniem czy ten facet się do mnie dobierał, na co przyjaciel po rozmowie z ruchaczem przekazał, że gościu przyznał się, że złapał mnie za tyłek. Fakt, była taka sytuacja o czym początkowo nie pamiętałam- sporo wypiłam i odpowiednio nie zareagowałam- nie dostał w pysk. (Ale jeśli go jeszcze kiedyś zobaczę nadrobię.). Tż powiedział, że po części zawalił sprawę tym, że się tak spił, nie ogarnął sytuacji i swoim stanem spowodował, że spałam z takim kolesiem i bał się, że w razie ,,W" nie byłby w stanie mi pomóc. Mówi, że boi się, że nie będzie potrafił mi teraz zaufać, gdy będę szła sama z koleżankami do klubu. Ja obiecałam mu, że już nigdy nie postawię go w tak niekomfortowej sytuacji i ograniczę alkohol na imprezach, gdzie może się zdarzyć, że będzie jakiś niepewny facet (do tej pory tak było, nie spodziewałam się, że w moim mieszkaniu może znaleźć się ktoś taki..). Natomiast on przyrzekł, że nigdy więcej nie spije się do takiego stanu jak w sobotę. Staramy się żyć dalej, wyciągnąć wnioski z tej sytuacji na przyszłość. Widzę, że dużo go to kosztuje, że jeszcze przez jakiś czas na pewno będzie w nim żal do mnie, zaś we mnie do niego, o to że przyprowadził takiego faceta i nawet nie starał się dbać o moje bezpieczeństwo wiedząc co to jest za typ. Mam nadzieję, że z czasem żal przeminie i ta sytuacja tylko umocni nasz związek- było 2,5 roku sielanki, a teraz jest nasza pierwsza próba...(tak wiem- próba na własne życzenie )
onaa889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 22:04   #118
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

I dobrze. Dlatego na przyszlosc nie ma co sie pijanej klasc do lozka z kolezkami TZ -ta "od kieliszka", ktorzy nie sa Ci w zaden sposob bliscy (gdyby byli, to by za tylek nie lapali) i narazac swoje bezpieczenstwo - roznie sie to moglo skonczyc. Chlopak sie wsciekl (pewnie w rownym stopniu byl na siebie tak samo zly) i nadal uwazam, ze mial racje - teraz po dopisaniu faktów przez Ciebie tym bardziej go rozumiem. Co tez nie zmienia faktu, ze byl wspolwinny calej sytuacji doprowadzajac sie do takiego stanu do jakego doprowadzil.

Mam nadzieje, ze oboje z tego lekcje wyciagniecie na przyszlosc i nakreslicie granice w waszym zwiazku, ktore sa koniecznie w kazdej relacji.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2014-04-19 o 23:29
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości