![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Matko, dziewczyny czuje się jak zombie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Witam się w III części
![]() Widziałam ładne brzuszki i łóżeczko ![]() Dużo Wam nie napiszę, bo u mnie burza się zbliża i tata goni, żeby wszystko wyłączyć. Byłam dziś na lumpach, u mnie we wsi babeczka ma lumpeks i dużo dzieciowych ciuszków. Wszystko policzyła mi po 2 zł, dokładniej: z 15 par body na krótki rękaw r56 i 62. Kilka śpiochów na r68. Jeansowe ogrodniczkum i, kilka dresików. Suma sumarum zapłaciłam 60 zł, a moja mama dostała jeszcze gratis torbę. ![]() Kilka rzeczy trzebabyło wygotować. No i my już z mamą do pralki a proszek... Na półce w sklepie. Rzeczy poczekają do poniedziałku. W poniedziałek też zakupy typu: pościel, materac, prześcieradło itp.. Uciekam, bo daje czasu jak o...
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aldi faktycznie nadal w szpitalu z synkiem w brzuszku. Na wyjście się nie zanosi choć szyjkę ma dłuuuugą i zamkniętą. Pozdrawia Was wszystkie o jaki fajny brzusio ![]() Po czym poznać czy brzuch już się obniża czy jeszcze nie? Cytat:
![]() Cały dzień boli mnie głowa ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ponoc jak jest wysoko to miedzy dno macicy a mostek wchodza 2 palce a jak nisko to 4... Ale sama nie wiem ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć ![]() ![]() Piszecie o jedzeniu szpitalnym. Nie wspominam go jako coś ekstra super i najlepsze, ale kurcze aż takie złe to ono nie było ![]() ![]() ![]() ![]() Ale żadne suche pieczywo, żadne mortadele ![]() Zawsze serki do smarowania, jajka, szynka, paszteciki. Na obiad fajne gulasze. No i przepyszna kawa ![]() ![]() już mnie ktoś wyręczył ![]() ![]() ![]() może masz rację, nie stresuję się przynajmniej i nie porównuję z szyjkami innych dziewczyn ![]() ![]() współczuję ![]() Długo tak musicie wynajmować? Cytat:
![]() ja tam wierzę w ich działanie i bynajmniej nie na przyśpieszenie porodu jak uelastycznienie ścian macicy czyli usprawnienie porodu ![]() I kapsułki wiesiołka na rozmiękczenie ścian szyjki macicy ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ufff a ja załatwiłam ten głupi posiew w szpitalu! ![]() Obiecałam 30min i jestem z powrotem... zaleciałam do szpitala na nogach w 10min i zobaczyłam na drzwiach, że dziś nie od 12 a od 13 dopiero robią ![]() Wysiedziałam się 1,5h w szpitalu, samo badanie to 2min i w deszczu bez parasola, osłabiona z pustym żołądkiem biegłam do domu. Na szczęście teść położył Dominikę do spania ![]() Ale ja mam na dziś już serdecznie dość, jestem wykończona! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Juz po usg 4d..
nie jestem zachwycona.. zepsuła sie nagrywarka i dostalam tylko fotke głowy taka chyba na odczepnego tylko... Lekarz dzis był zabiegany,małomówny.Powie dział tylko że wszystko w porządku i że widzi dziewczynkę.Dał mi wydruk badania usg..badanie 4 min trwało, więc szybko poszło... W dodatku łóżeczko które dodalam sobie do koszyka wczoraj zniknęło dziś... koniec aukcji buuu;/ musze czekać na dostawe albo szukać innego
#99 |
Zadomowienie
|
Czasami się wydaję, że wszystko jest przeciwko nam... Dobrze, że załatwiłaś co musiałaś, mam tylko nadzieję, że się nie rozchorujesz po tym deszczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A skurcze łydek też mam od kilku nocy, jak nigdy :/ Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczęście że babcia mieszka na przeciwko szpitala a obok szpitala jest Kaufland więc będę codziennie zamawiać u babci świeże bułeczki i coś do nich ![]() A i mężuś będzie mi domowe obiadki przywozić albo moja mama. Z głodu raczej nie padnę im ![]() Cytat:
Mi ogólnie też już ciężej. Ostatnio tak się w nocy wierciłam że suma sumarum zawinęłam się prawie jak jakaś mumia w prześcieradło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
To wrzuciłam do koszyka bepanthen maść z różowym paskiem na opakowaniu. Dzięki dziewczyny
![]() Chocolate, odpoczywaj ![]() Sylwia, no to nie ciekawie z tym usg ![]() U mnie były kuzynki na kawce, mąż pojechał na popołudniu do pracy, teraz oglądam stary odcinek 'kuchennych rewolucji' i nie wiem co robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||
Zadomowienie
|
Jeszcze niedawno błogosławiłam piękną pogodę a teraz stała się moim przekleństwem
![]() ![]() ![]() Cytat:
Sami wynajmujemy, ale było nam bardzo ciężko znaleźć takie spełniające wszystkie kryteria: winda, blisko centrum (musiałam oddać służbowe auto ![]() ![]() Jak dobrze pójdzie to w czerwcu 2015 wracamy do siebie ![]() ale zgrabny brzuszek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że masz ten posiew z głowy. Te badania zajmują tyle czasu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytałaś się kiedy będzie dostawa łóżeczek? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ![]() ja nadal w lesie z zamówieniem w aptece i z ubrankami... ![]() i nawet nie wiem kiedy przekroczyłam magiczne +10kg... (podejrzewam, że między sernikiem a mazurkiem) ![]() nadrobiłam tylko ost. stronę ze starego wątku, więc mam pewne zaległości - widzę, że tu troszkę szpitalnie się porobiło - dziewczyny duuużo zdrówka dla Was i dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() ![]() jakoś nie mogę się ogarnąć czytałam Was na raty muszę zbiorczo życzyć dużo zdrówka przeziębionym szybkiego powrotu do domu ze szpitala i gratuluję nowych tygodni, udanych wizyt i zakupów ![]() Mam nadzieję, że ten wątek to TEN, w którym urodzę ![]() nie wiem czemu, ale nie chciałabym dotrwać AŻ do samego terminu... Ale to pewnie tylko takie moje głupie widzi mi się, bo chciałabym mieć już Maluszka przy sobie.... U nas wszystko ok, mamy troszkę wolnego po świętach, ale niedługo znowu wracam na praktyki do tego uczelnia więc nie będzie za dużo leniuchowania... Brzuch zaczyna być ciężki, nie wiem jak dotrwam z dojazdami do szkoły, ale liczę na jakieś dodatkowe zasoby siły ![]() Święta spędziliśmy miło w gronie rodziny, wczoraj w końcu zamówiłam materacyk, wanienkę i resztę brakujących rzeczy zostały nam jeszcze do kupienia pampersy i kolejna koszula do karmienia z cienkim szlafrokiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Dostawa była więc zamówiłam
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=4178945676 http://allegro.pl/show_item.php?item=4152615113 http://allegro.pl/show_item.php?item=4166574756 http://allegro.pl/show_item.php?item=4158241780 http://allegro.pl/show_item.php?item=4156135494 http://allegro.pl/show_item.php?item=4139515866 http://allegro.pl/show_item.php?item=4152615233 ![]() ![]() ![]()
#109 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale widać co szpital to inaczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale nie martwię się - stwierdziłam - mniej żreć, więcej się ruszać po tych świętach i trochę spadnie na tej wadze ![]() Cytat:
![]() ------------------------ Przespałam się z córą 1,5h i trochę lepiej się czuję ![]() Cytat:
![]() I to nie jest tylko Twoje widzi mi się - ja to już bym chciała za 2tyg sobie urodzić ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-23 o 16:13 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki materacyk zamówiłaś? czyli też już jesteś na końcówce wyprawki ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, brak mi jakoś weny do pisania i dużo się dzieje w sumie. Jutro mam tą ważną wizytę więc trzymajcie kciuki. Jeżeli okaże się że z małym wszystko ok i rośnie jak należy to zaraz po wizycie jedziemy do Polski na weekend
![]() ![]() ![]()
#112 |
Zadomowienie
|
tez się ciesze ze wznowili aukcje,przynajmiej mam już jedną grubszą sprawę ogarnietą
![]() Jeszcze z większych wydatków to wózek ![]()
#113 | ||
Konto usunięte
|
gratulacje
![]() Cytat:
![]() o widzisz ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No koniec, koniec i jestem bardzo, ale to bardzo z tego zadowolona, bo nie wyobrażam sobie teraz czegokolwiek wybierać z moim budyniem ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do szpitalnego jedzenia to u mnie w mieście jest catering, ale jakoś zawsze coś do jedzenia dla nowej pacjentki się znalazło. Nie było rewelacyjne, ale jak na mnie to dało się zjeść większość posiłków - a ja bardzo wymagająca jestem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Sylvunia84
![]() Nie wiem czy słyszałyście- w Krakowie na przystanku przy Dworcu Głównym urodziła się dziewczynka. Kobieta jechała rodzić do szpitala tramwajem - niedojechała i urodziła na przystanku. Zatrzymała się policja bo akturat przejeżdzała obok. Szok. A i u dwójki znajomych w ostatnich dniach urodziły się córeczki. Ja też bym już chciała. I nie chce się dołować ale chyba moje bóle brzucha powróciły ![]() ![]() ![]()
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-23 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z jednej strony dobrze bo poszło szybko z drugiej mało konfortowa sytuacja,najważniejsze aby mała i mama były zdrowe ![]() Odpoczywaj kochana ![]()
![]() |
#117 | |||
Zadomowienie
|
karolkya Piękny brzuś
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kilka pytań odnośnie tego gotowania ubranek - rozjaśnijcie mi w głowie, czy wszystko trzeba gotować, a jak nie wszystko to co? Używane ubranka? Ile czasu trzeba je gotować? I czy w ogóle trzeba.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Poziomka, ja ubranek żadnych nie gotowałam, nawet tych w lumpku kupionych. Po prostu je wyprałam w persilu a później już w dzieciowym proszku. W sobotę będę prasować i tyle.
A tego prasowania to aż się boję bo sterta przeogromna na mnie czeka Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
beat@ a w jakiej temp? 60 stopni wystarczy?? Ja chyba zrobię tak samo, wewnętrzny leń podpowiada mi, że tak będzie szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ale burza u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.